Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3799 üzenetére
Nekem végülis 8 lenne, hogy milyen rev-es a chipset, csak menjen majd rendesen a lap. Nagyon úgy fest a dolog, hogy dq6-om lesz, de sajnos az is rev1 -es lesz. A fesz. ellátást láttma, hogy még a régi kialakítású tápellátó rendszer van a ramokhoz téve a rev1.0 -án. Lehetséges, hogy akkor az lesz a gyenge pont?.
Mindenesetre, ha nekem cl5-ben menne egy 1000 -et az elvileg gyári 1066 -os ram a dq6-ban, akkor már boldog lennék. Persze csak akkor, ha nem hibázik majd lépten nyomon, meg nem indulgat újra.
cl4-re nem tudok lemenni vele sajnos a jelenlegi lapomban sem. Bár érdekes, hogy anno egy aa8xe lapban, ami 925xe chipsettes volt ugye, ott minden gond nélkül még a 840-et is vitte cl4-ben. Szóval akkor lehet tényleg a szerencsére lesz bízva majd a dolog, hogy vagy megy, vagy nem.
Köszi az infókat! -
Gorneck
legenda
Így volt feltéve a giga oldalára...de nem ott kell kutakodni ilyen esetben...ott az intel oldala.
Kingmax nagyon is jó ram...nem javítottak semmit csak szólok, legalábbis saját szemmel még sose tapasztaltam az ellenkezőjét...ami ez első reves MCHval is okádékul ment az az újjal se ment jobban...4 kit ramos tapasztalat ez...majd P35be szárnyalt mind...200mhz-et számított...sőt...1 időzítést lehetett fogni egyes kiteknél. Persze lehet csak Én fogtam ki olyan ramokat amiket rühellt a 965.
A rendszered magasan tesz a ramra...ha már megy és látszik a 4 giga jó vagy...800 Cl4nél jobb nagyon nem is kell.
A másik dolog, hogy konkrét dokumentációt sose láttam, hogy mit szögeltek az új MCH revekbe...egyébként nem mondom kétszer, hogy fesz ellátási gondok miatt voltak gondok a ramokkal...aminek aztán nem sok semmi köze egy MCH rev váltáshoz..bár kitudja...nem értek Én ehhez...X38 és X48 egy kula...de Te tudod...
-
mh197
őstag
Szia!
A 3 féle ramból esetleg járt benne kingmax 2 Gb-os modul, mondjuk duálban netán?
Olvastam, hogy sokszor nem nagyon akar 1000 Mhz fölé menni a lap a ramokkal, meg ha megy is, utánna sokszor bekapcsnál újraindulgat, meg alapra áll a bios néha.
Neked mi a tapasztalatod ezen a téren?
A dq6 szerinted más mem kezelésű lehet mármint a lapon lévő körítést illetve, vagy azon csak a procit ellátó fázisok számát növelték meg a DS4 -hez képest? -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3795 üzenetére
Okés mester, nem kell lenyelni.
Végigolvastam a ds4-es topikot, nem vicc, majdnem minda 3000 hsz-t, mert kíváncsi voltam mik a tapasztalatok. Elnézést, hogy hulla fáradtan már nem volt időm kibogarászni, megjegyezni, hogy ki készítette azt a táblázatot.
Amúgy én csak az ottani összehasonlításra reagáltam, mivel ott tényleg volt sima P965 és P965 express.
Én nem is azt szeretném, hogy eszméletlen magas memória olvasása legyen a lapomnak, meg ilyesmi, hanem átlagosan menjen rendesen a lappal. Sajnos ehhez adott két darab 2 gigás kingma 1066 hz-es ram, amit sokan le fosoznak, hát nem tom. Biztos nem egy tuningbajnok, sőt, de megy stabilan nekem, és ezt szeretném ha tenné egy ds4 vagy dq6 lapban is. A korábbi hsz-ekből, meg az oldaladról is viszont az derült ki, hogy pont ezek a kompatibilitási problémák ami miatt volt egy új revízió a chipsetre.
Ha lenne annyi beleinvesztálható zsém mostanság, hogy p35 , p45 deszkát vegyek, hidd el nem azt vennék, hanem inkábvb x38 vagy x48 chipsettes lapot. De mivel korábbi gépem zuhanyzott egyet, és szinte mindent fullra újjáépítettem, erre már csak ennyi van. -
tlac
nagyúr
-
Gorneck
legenda
Csak hogy megnyugodjál...az nem PH-s oldal, hanem az enyém...kár hogy egyes emberekbe annyi ész nem szorul, hogy az illetékest keresse és egy oldal alapján elkezd össze vissza beszélni...
1. Az oldalamra felrakott táblázatok mind a hivatalos giga oldalról származnak.
2. Az express elnevezésnek semmi köze az egészhez. Mármint a chipset revhez.
3. A 965 köztudottam nagy rakás fos ram kezelés gyanánt.
4. A ram kezelésen ezen az új mch rev kiadás sem segített.Jó ram kezelést akarsz p35öt vagy p45öt vegyél...
Holnap elkezdem lepucolni a gigaoldalakat az FTP-ről kicsit betelt a pohár...
-
mh197
őstag
Ok, de akkor azon a PH-s oldalon honnan szedték ezt a sima 965 meg 965 express megkülönböztetést vajon?
Ott láttam vmi C1 meg C2 megkülönböztetést, lehet akkor nem is az express megnevezés az eltérés, hanem ez a C1 és C2, ami eltér a rev1.0 és a magasabb rev-ek közt? Ami nálam lehet DS4-es, azon tuti C1-es kiadású chipset lehet, meg sztem az összes rammal nem túl barát 965-ös giga lapon. -
mh197
őstag
Az oldalon én azt olvastam, hogy azért számít, hogy P965 vagy P965 express, ráadásul az utóbbi chipsettes lapok jobbak ram kezelésben, meg gyorsabb is a ram elérés. Elvileg ugye ezek a hülye újraindulgatásoknak is a ramkezelés lenne az oka, mert sokszor nem tudja megfelelően vinni a lap. Nekem eddig jópár órás utánnaolvasgatásból ez derült ki.
Az a kérdés, hogy vajon mindegyik rev1.0-ásra P965 kerül vagy van olyan is, mondjuk későbbi gyártás, amire lehet, hogy P965 express-t tettek? Ezért lenne jó, ha vki akinek rev1.0-ja van meg tudná esetleg everesttel , vagy mással nézni, hogy milyen van az övőben. A nálam lévő lap még halott, de már le van operálva a két bios chip a flasheléshez, hogy újra működjön a cucc. Csak idő hiányában még nem vittem el flassheltetni.Ja, és ahogy néztem a realtek chip is újabb a magasabb rev-es lapokon. Sajnos nekem még a régi realtek chip látszik a lapon.
-
mh197
őstag
No igen, jogos a kérdés. A p965 -re gondoltam, mivel mindegyik 965p lapban ugye ez a chip van, de ennek is van két verziója. A P965 és a P965 express .
Az elsőt rakják a rev1.0-ás lapokra, a másodikat pedig a rev2.0 és rev3.3 -asokra.
Íme egy oldal, ahol volt erről szó : [link] -
mh197
őstag
Sziasztok!
Olvastam a DS4-es lapról, hogy a rev 1.0 -ás 965-ös lapok csak a sima 965-ös chippel vannak szerelve. Az lenne a kérdésem, hogy a DQ6 lapoknál is így van ez? Vagyis a rev 1.0 -ásakban sima 965 -ös chipset van, és a fentebbi rev-ek, a rev2.0 és 3.3 az amiben 965 Express chipset van már? Esetleg vki everesttel meg tudja nézni, az nagyon jó lenne, akinek rev1.0 -ája van.
Üdv. -
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok segítséget kérnék tuninghoz. 6550-es procimat szeretném feltornászni kb 3Ghz-ig. Milyen beállításokkal tudom ezt stabilan megtenni. Egy kis probléma lehet ,hogy 667-es Geil ramok vannak a gépben.
köszönöm
-
tlac
nagyúr
tényleg mennek, már sokan megerősítettük itt (csak nem szokás visszakeresni), tuningolni is viszonylag jól lehet még vele az újabb procikat is
csak fel kell rakni a legfrissebb bios-t
az e6400 is elég lehet még, ha jól megtuningolod, nekem ment 3600-on és akkor már csak videokártyára kell költeni
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Nekem is Rev 1es van. Ez az 1333at nem támogatja... Benéztük.Ami meg engem érdekelne:
A giga oldalán nem találom a következő procikat a listán:
Q9100 12MB L2 2.26 GHz 1066 MHz 45nm
Q9000 6 MB L2 2.00 GHz 1066 MHz 45nm
Ezeket majd tudja támogatni? A listán(CPU Support) nem találtam 45nm-es procit ami működne rev1ben. szóval valszeg ezek sem fognak?
Ja am érdekes, az Intel oldalán a procik TDP-je 45W... Ez lehetséges ezeknél?
GA
-
fausztg
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába szaladtam és lehet meghalt a lapom. Elindítottam egy játékot a gépen, ami nem volt túl Vista barát és kifagyott, se kép se hang. Rest mondom. El is indult faszán. Na egy kompatibilitási módot is megpróbáltam, ismét fagyi. Ezután ismét reset. Az alaplap elkezdte a szokásos kikapcs-bekapcs jelenséget, ami talán ismerős lehet itt a fórumon. Lehúztam a betápot és vártam 1 percet. Ezután el szokott indulni. Elindítottam, monitor feléledt és elkezdte frissíteni a main biost a backupból, majd befejezte és újraindult. No, azóta se kép se hang csak kikapcs, bekapcs. Nem pittyen, mind1, hogy teszek bele procit vagy nem, ram is mind1, már végigpróbáltam, tápot is próbáltam másikat (mellesleg 600-as Zalman tápom van, ami ugye FSP) Valakinél valami 5let? -
ThePoweR
senior tag
Hy!
Az az egyszerű kérdésem lenne hogy a 965p ds3 as lapnál (F12 BIOS) hogy lehet a memo időzítéseket állítani? Egyébként a lapban egy E6320 as proci van jelenleg 3010-en (430 FSB) megy, memo 860-on 5-6-6-20-as időzítéssel. CPU: 1.35625V FSB: +0.1 MCH: +0.1. Jah és ezen az oldalon http://gorneck23.extra.hu/Gigabyte%20DS3.html a gigabyte ds3p-t vagy a sima ds3-at kell néznem? Azért nem tom me 965p ds3 és akkor a 965 re vonatkozik vagy a ds3-ra azon az oldalon
Szerintem értitek
-
Bluegene
addikt
én E5200-at vettem belé, azt érdemes olcsó és jó, nekem is rev 1-es lapom van ugyanolyan
de E7000-eseket is lehet, énszerintem 333fsb-s procit is rakhatsz bele, de sztem overclockolva az FSB-t alapból sztem max 266-ra állítja
meg ne felejts el biost frissíteni, nekem F13-mas van és viszi a 45nm-es E5200-ast
az E5200 pedig a legjobb ár/értékben ha mákod van 4ghzig húzható
-
4d
aktív tag
Hello!
Van egy GA-965P-DS3-as lapom, rev 1.0
Van valami trükk hogy az 1333-as procikat is kezelje? Úgy látom h a rev 2.0 már tudja de fejlesztés előtt állok és elég szűkös a keret, ha lehet nem szeretnék lapot cserélni. Egyébként van egyáltalán értelme egy ilyen lapba E8xxx, vagy E6750 procit rakni?
köszönöm
-
stgellert
aktív tag
Bocsánat, hogy csak úgy betámolygok ide, de elég érdekes dologba csöppentem:-)
Szal:
A pci busz sebessége 110 mhz-en van ( a renccer egy ga-945pl-s3p alaplap, meg egy core2 6400-as, 2-es stepping)... mivel több életveszélyes figyelmeztetés olvastam, visszavettem 100-ra...
abban a pillanatban nem indult 325 fbs-en a gép... (amin addig mindenféle tesztprogramok szerint atomstabilan működött, az órajel 3.6 ghz volt, van, stb)
Mondom jó, akkor micsinálsz 120 mh-es pci buszsebességnél, mondjuk 360-as fbs-el?
Na?
Szó nélkül elindult...Szal a kérdésem, hogy mi legyen, illetve ez a pci busz frekvencia ez tulajdonképp mi is? Miért nyírja ki a pci eszközöket a magasabb órajele? Ez csak hőtermelődést jelent?
Illetve küldjetek el nyugodtan más topicba ha kell (talán a tuning?)
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3766 üzenetére
hova írtál?
nem látok egeres topikotShrike7973:
pl. 7x380
mch, fsb +0,1
pci-e freq: 100és teszteld!
-
Shrike7973
senior tag
Akkor feltenném újra a kérdést jobban megfogalmazva:
Szóval, MCH-t, meg FSB + voltokat vegyem e vissza, és emelett a cpu nak mennyivel több fezseket adjak? -
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3762 üzenetére
próbálkozhattok itt is kérdezni
ott vannak a gigától is emberekjozsef11:
ki kell próbálni
ha egyeznek a ramokon a chipek, akkor több esély van, hogy nem lesz gond -
jozsef11
tag
Sziasztok!
Nekem csak egy rövid kérdésem lenne?
Gigabyte DS3-P REV 2.0 F4-es bioszú alaplapom van. Jelenleg 4GB ram van benne 8GB-al problémamentesen megbirkózna szerintetek? -
Laybee
őstag
válasz
ballington #3759 üzenetére
Ilyet nem tapasztaltam, igaz nem is játszok. Én kipróbálnám más egérrel is, vagy lehet a játékkal van gond. Okosabbak biztos mondanak valamit.
-
ballington
addikt
egy mx510-es és egy razer diamondback
csak sajna a razer-t egyáltalán nem tudom használni, mert win alatt is kifagy, a másiknál meg - édekes módon - csak játék alatt vettem észre, de ott nagyon érdekes dolgokat produkál: néha azt csinálja h nemtom mozgatni, de folyamatosan lő, még akkor is, ha kihúzom a kábelét a gépből
lehet h ki kellene cserélnem az alaplapot? -
Laybee
őstag
válasz
ballington #3757 üzenetére
Igaz
Neked milyen márkájú egered van? -
ballington
addikt
válasz
ballington #3755 üzenetére
na, hamar kiderült, hogy a frissített bios-sem orvosolja a problémát
-
ballington
addikt
na most volt időm frissíteni a bios-t.
meglátjuk, mit hoz...én az @bios-al tettem fel win alól, és az F14D-t tette fel. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Igen gondolkodom,hogy milyen lapot vegyek...
965P vagy EP35-öst?!Game-ra kell a masina,és nincs rá nagyon sok pénzem. GA-965P-DS3P lapot találtam. Van valakinek ilyen? Mit tud és mik a vélemények róla?
-
tlac
nagyúr
rosszat nem szokott jelenteni
valamelyikőtök kipróbálhatná a biosfrissítést, előrébb lehetnétek
nem egy bonyolult dolog -
Laybee
őstag
válasz
ballington #3742 üzenetére
Megnéztem, nekem is 3.3. És ez jelent valamit is?
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3733 üzenetére
-
Laybee
őstag
Még sose frissítettem bios-t, kicsit félek tőle, mellesleg nem nagy kihúzni az egeret és vissza. Ezen és esatán kivül stabil a lap. (Bár biztos a tudatlanságom miatt van a félelem.) Gondolom új bios, új oprendszert vonz maga után.
A REV-t honnan lehet tudni hogy hanyas. Köszi.
-
tlac
nagyúr
válasz
cellpeti #3732 üzenetére
köss egy pc speaker-t a lapra, ha ad vmi jelet, akkor utána nézd ki a manual-ból, hogy az mit jelent, sokat segít hibakeresésnél
usb-s egér, bill.
nekem egyikkel sem volt gondom a ds4-ben, bios-ból a legfrissebb béta volt fent (f12b, de nem volt gond az f12a-val sem)
és az usb-s egér, bill support enabled-en volt a bios-ban -
ballington
addikt
válasz
Grave Digger #3735 üzenetére
sehol nem jó, mindegy hova dugom
most újra raktam a vista-t (nem csak ez miatt, amúgy is akartam), az alaplapi drivereket nem tettem fel, nem jó. előtte fenn volt, de nem jó. -
Laybee
őstag
válasz
ballington #3734 üzenetére
Enyémmel is van probléma, de én betudtam ezt a tescos mivoltára. Bill. is usb-s, azzal nincs gond, ahogy a többi eszközzel sem. Csak az egér, ezek szerint nem csak nekem. Akárhova teszem nem mindig jó.
-
Grave Digger
csendes tag
válasz
ballington #3734 üzenetére
hi
próbáld másik usb csatlakozóba dugni, hátha úgy működik
ill nézd meg az eszközkezelőt nincs e valami hiba a usb driverrel -
ballington
addikt
hola,
adva van a következő problémám:
razer diamondback egerem nem hajlandó működni normálisan se vista, se xp alatt.
az egérrel nem lehet baj, mert tegnap bevittem céghez, 8 órán keresztül folyamatosan használtam, semmi gond nem volt vele.
hiba jelensége: használat közben (már ha megy) foglya magát, és mintha lefagyna, nem csinál semmit, pedig az optika is ég. ha kihúzom és visszadugom a kábelét, akkor újra jó egy darabig.
a kérdésem az, hogy lehet-e valami gond az usb-vel az alaplapon, annak ellenére, hogy pendrive használat során nem tapasztaltam gondokat.
az érdekes az, hogy mostanában régi mx510-esemmel is vannak ugyanilyen gondok, bár vele csak játék (Wolfenstein: ET) alatt vettem észre. -
Shrike7973
senior tag
Hogyan mennyir evagyem az fsb t vagy mennyit nyomjak a procin?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van nekem egy GA-965P-DS4 rev 2.0 alaplapom. A tápom tönkrement,most új táppal próbáltam beizzítani a gépet,de ezzel se mozdul meg, ma vettem az alaplapot innen a PH-ról,azt mondták,hogy jó.
Táp csatikat csak 1 féle képpen lehet belekötni,nem? egy nagyon kicsit mozdul a proci venti és kész. Valakinek ötlet?
-
tlac
nagyúr
válasz
Grave Digger #3729 üzenetére
ez így van?
performance enhance: standardadj a ramnak 1,9V-ot és nézd meg, hogy így jelentkezik-e a probléma
Shrike7973:
ez így nagyon nem jó, egyáltalán nem stabil a géped, eddig csak szerencséd volt
vagy vedd lejjebb az fsb-t vagy emeld a procinak a feszültséget, ha az utóbbit választod, akkor ne menj 75 fok fölé, kb 85 foknál fog a procid védelme bekapcsolni, úgy hogy lassítani fogja magát, ha még ez sem lesz elég neki, akkor lekapcsolja magát -
Shrike7973
senior tag
Mostani állás:
E6320
7*400 = 2,8 ghz
PCI Express 100 mhz
mem szorzó 2
CPU fesz normal
FSB +0,1 V
MCH +0,1 V
teszt2 -
Grave Digger
csendes tag
-
tlac
nagyúr
válasz
Grave Digger #3726 üzenetére
igen, az alaplap miatt lehet
nyomj egy load optmized settings-et, a memóriához pedig állítsd be a megfelelő feszültségetLaybee:
ugye úgy is próbáltad, hogy a gép bekapcsolása előtt nyomtad rá a vinyót a kábelekre (esata, tápkábel)?
mert ha igen és az esata kábel kihagyása nélkül meg működik, akkor eléggé gyanús a kábel -
Grave Digger
csendes tag
Hi
Van egy olyan problémám a géppel, hogy bekapcsoláskor nem mindig indul el első nekifutásra. A jelenség a következő: megnyomom a power gombot, felvillannak a led-ek, felpörögnek a ventilátorok majd megakad a folyamat, a gép leáll, majd újra nekifut a bootolási folyamatnak. Ez ismétlődhet 2-3-szor mire végleg beindul. Nem minden indulásnál műveli ezt, van amikor sikerül elsőre bekapcsolni.
Nem tudja valaki mi lehet a jelenség oka? Nekem úgy tűnik, mintha valami elvenné a géptől az áramot. Az alaplapra gyanakszom ezért tettem fel a kérdést ebben a topicban.
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3723 üzenetére
fsb-nek is adj +0,1-et
lehet a procinak, meg a ramnak is kellene több feszültség, ezt neked kell ki tesztelni, hogy mi okozza a problémátLaybee:
gépen belül működik?
-
Shrike7973
senior tag
Mert most hogy növeljem a stabilitást? muszáj 400 on hagyni az fsb-t, akkor jön ki 400*2 re a memória szorzó. MCH nak megadtam a + 0,1 V ot. Amúgy még mindig úgy hagytam és nem történt semmi, epdig igen sokat használom a gépet.. tegnap is hajnali négykor hagytuk abba a codot..
-
tlac
nagyúr
ha az esata hotplug-ját ki akarod használni, akkor ahci módban kell használni azt a vezérlőt, ahova dugod a kábelt
K21_overlord:
biosfrissítés szerint nem fog csodát tenni
neked is azt javaslom, hogy az mch-nak adj +0,1-et
és ellenőrizd a gép stabilitását [link]Shrike7973:
ha nem akarsz adatvesztést vagy pont fagyást, amikor épp fontos dolgot csinálnál a gépen, akkor stabilra állítsd be a géped
fer:
nekem nem volt ilyen gondom, nem tudok mit mondani rá
szerintem nem teljesen stabil vmi, akkor lehet esetleg
meg indításnál több áramot vesz fel a gép -
fer
őstag
Ezt már én is eljátszottam (áramtalanítás cmos clear) , egy darabig jó is volt, aztán kezdődött elölről, néhány restart és vissza is állt alapra!
Ja a bios f12, de csinálok egy próbát f11-el is, az újabbak még reménytelenebbek, az f13-nál, ha tuning van akkor terheletlenül nem veszi vissza a szorzót 6-ra! -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3719 üzenetére
Vélemény?
-
Shrike7973
senior tag
Hello!
Megnéztem amit mondtál, hát kb 40 percig bírta aztán az egyik megállt, a másik futott tovább ugyhogy kinyomtam. Közben végig 54 fokos volt cpu coretemp szerint. Szóval elvileg 'nem stabil". Viszont itt fut 2-3 napja a gépem, 3ghzen és gta4 el játszottam vagy 4 órát, cod5 el nemistudom legalább 10 órát, netezés zene minden, és semmi olyat nemlátok ami arra utalna hogy instabil a gépem. Hallottma olyna dolgokat ohgy nem annyir abaj az ha prime ot nem bírja mert akkora terhelést game alatt sose kaphat. Ha így simán bírja egy hétig szerintem így hagyom végig. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Nekem is ilyen alaplapom van, vettem nemrégen egy külső vinyót esatásat. Eddig usb-n használtam, kábel híján, most sikerült azt is beszerezni. Ez a kábel egyik vége sata ami alapba megy, másik vége esata. Namármost így egyátalán fel sem ismeri a bios. Levettem a benti vinyót és csak ezt bent hagyni de úgysem. Biosban állítgattam mindent de úgy sem. 1 terrás a vinyó lehet nem tudja kezelni? F10es a bios, azt hiszem ez volt a legelső. Ezt leszámítva tökéletesen működik. Köszi előre is.
-
K21_overlord
tag
Hellósztok
Olyan problémám lenne h: adott egy ga-965p-ds3 rev3.3 as alaplap benne egy e4400 -al. Lassan a 2 évébe lép a rendszer. Kezdetben felhúztam 300x10 re feszemelés nélkül és minden nagyon jól ment, de egy fél éve észrevettem h nem akar beindulni elsőre. Újraindításnál kell várni 2-3 percet míg életre tudom kelteni, és mintha egyre több idő kéne neki. A cpu nem melegszik egy ninja tartja hűsen tápom szerintem bírja (egy winchester + 1950pro van még a gépben) Nem tom h mit kéne csinálnom?Még egy kérdés: a bios frissítés ér valamit vagy csak kompatibilitási problémákat old meg?
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3714 üzenetére
az úgy nem jó
szedd le a prime95-öt innen és a coretemp-eta prime95-ben futtasd a small fft-t és közben figyeld a hőmérsékletet coretemp-ben
a small fff-t ahhoz, hogy tényleg stabilnak lehessen nevezni a procit, órákig kell futtatni
ha ez ok, akkor jöhet a prime95 blend, ez a memóriát, memóriavezérlőt tudja tesztelni, szintén órákig kell futtatni -
Shrike7973
senior tag
Jah, alapon 31 fokosak a cpu-k. NEmtudom ennyit számit, de sztem eléggé jól szellőző házam van, két venti oldalról befúj és két ki hátulról maxon.
-
Shrike7973
senior tag
Hát játék közben nem tudom nézni, amikor kilépek utána kb nemsokkal megnéztem everestben, azt meg hogy mennyire hűl le annyi idő alatt nemtudom. Viszont úgygondolom azért egy játék annyira nem terheli le a cpu-t mint egy prime. Az se dobott sokkal többet. Ok, dobok 0,1 et az mch-ra.
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3712 üzenetére
PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni?
nem, 100-ra kell állítani
mch +0,1 segíthetterhelve a magok 55 fokosak?
mert az a gyári hűtőhöz képest túl jónak tűnik -
Shrike7973
senior tag
Helló! Müködik! Kösszi szépen!
Az egyetlen ok, amiért nem szoktam így tuningolva hagyni, az nem a hőfok, mert 55 ok körül szokott lenni max gyári hűtővel, hanem az, hogy néha a gép bebolonsul, és a pci express bandwith et átteszi 16x helyett 1x esre.. ez előfordul mittomén 4 bootból 1 szer, és akkor vagy restart oldja meg, vagy optimized defaults restart és ujra beállításos mégegyszeri elindítással lesz jó. Ezt hogy lehetne megkerülni? PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni? -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3710 üzenetére
áramtalanítsd a gépet és cmos clear
ha ezután sikerül beállítani a tuningot, nyugodtan úgy is hagyhatod, alapfeszen nem lesz semmi baja, csak arra figyelj, hogy tényleg stabil legyen
PH-User:
várjuk a videót, de ha sajnálod szétverni, akkor ide is adhatod nekem a lapot, én vigyázok rá
-
Shrike7973
senior tag
Hello!
Gépem:
Core2Duo E6320
Gigabyte S3 965P Support 1333 fsb
2* 1024 GB kingmax 800 mhz ddr2
eVGA 8800 GT Superclocked Edition
Kicsit régi gép, amikor vettem nagyon jó volt és most sem látok egy játékot se szinte amiben nem elégítene ki. Pontosan van egy. épp ezért írok, ez a GTA4. Namármost először mikor feltettem, megjelenéskor, nagyon rosszul ment, most tettem ujra fel nemrég 1.3 al. Hihetetlen mennyit javult. 1,86 on ha alapon járatom a procit épp hogy elmegy med-maxon, kicsit néha érzem hogy lassul ami kicsit idegesítő, de ha felvettem 2,8 ghz re a cpu-t, olyan tükörsimán ment, hogy csak néztem. Mivel viszont másra nekem nem kellett a plusz teljesítmény, azt a receptet alkalmaztam, hogy hétvégén amikor ráérek húzósabb ideig meghúzom a procit gta idejére, aztán ha befejeztem, mindent vissza alapra.
Átállítások:
clock-> 266 -> 400 (2,8 ghz)
2x memória szorzó
100 mhz pci express sáv
minden fesz normalon
Ennyi.
Ez ment is kb egy hónapig, viszont most az van, hogyha betenném a tuningot, ugye amikor save and quitot nyomok biosban, lekapcsol a gép, majd újraindul, és akkor pörögnek a ventik és semmi kép egy ideig és utána kis sipszó és indul a gép.. namármost ez nekem most is megvan, csak a hossza kb 5x ésre nőtt, és amikor megjelenik a bootolás, alap órajelen indul a cpu, bár a biosba lépve a beállítások ottmaradnak. Eygszóval: nemtudom megtuningolni a procit. Próbáltam a pci express-t 101 mhz re rakni, vagy a cpu nak +0,0625 voltot adni (1,3625), de egyik sem segített.
Kifáradt a cpu m és nembírja vagy mivan. Help.GTA megvonási tünetek :///...
-
PH-User
addikt
Rövid idő múlva baltával fogom szétverni a Gigabyte P965-DS3 rev. 3.3 lapomat. Majd csinálok videót és belinkelem...
-
sakal83
addikt
Lenne egy problémám.
Van egy giga 965p-s3 rev 1.0 lapom. Az alábbi biosokkal próbáltam a lapot életre kelteni.
rev 1.0 F13
rev 3.3 F13, és F14aSe kép se hang. Ötlet, hogy milyen bios kellhet hozzá?
-
CyberJedi
tag
-
Charger69
csendes tag
Sziasztok, kérdés: 965p-dq6 hoz van e olyan bios vagy driver ami fel ismerteti a lappal a 1066 os ramokat? mer nekem amik benne vannak azokat csak 667 es nek látja...de 876 ig tom stabilan használni... és idegesít...
gigabyte 965p-dq6, core2duo e6420 2.13ghz (3.5ghz-en megy) ocz 2x1gb 1066 reaper cl5
tudnám még húzni... szinte kisem használtam a ramokat!
HELP!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8 GB Kingstone fury renegade ddr4
- 2X8GB Kingston fury renegade ddr4
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest