- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Ok, köszi akkor próbálok feszt adni és indítom is a tesztet.
Az EIST meg a C1E változatlanul be volt kapcsolva, mint írtam az energiagazdálkodási funkciót kellett módosítanom "laptop"- ra, a "minimális" - on már nem működött, és ez a nagy kérdés, hogy miért?És kisebb időzítésen nem fog nagyon melegedni a ram?
-
Dzsekó
addikt
Sztem picit kevés a fesz. Nekem 2,1V-on megy a ramom Supertalent 800-as de 4-4-4-10-en megy emelt fesszel. Az alaplapon +0,3-at adtam neki, ez már lila színű.
Ahogy számoltam 450 az fsb-d. Ha a memónál 2-es szorzót állítasz be, akkor 900-on fog menni, ekkor tolhatsz neki CL4-et sztem, ha 2,5-re rakod a szorzót, akkor 1125-ön fog menni, nem biztos, hogy el fog indulni, de ha el is indul, akkor is inkább CL5-CL6-ban.
A prociszorzót meg az EIST meg a C1E bekapcsolásával tudod visszavenni, ha nincs terhelés.
-
fer
őstag
Na a szorzó probléma megoldódott, csak maradt utána egy kérdés! Eddig minimális energiagazdálkodás opciót használtam, és így visszavette 6 - ra most viszont a hordozható/laptop-ra kellett raknom, és így a jó! Valaki tudna hozzáfűzni valamit?
-
fer
őstag
Ma vettem 2X1giga csx memót 1066mhz-set, amióta beraktam, nem hajlandó visszavenni a szorzót 7-ről 6-ra, ha nincs terhelés! Első indításkor egyböl 266X4 - re raktam, memtest hibát is dobott 30%-nál! Valószinü, hogy itt már feszt kéne adnom nekik? 888-on gond nélkül lefutott a teszt! Még is mennyit adjak nekik, feltüntetve nincs rajtuk semmi voltra utaló szám!
Még is találtam valamit az a frány papír szétnyitható, ott szerepel 1,95+/-0,25
A régi Samuk 1,79V-on mentek (everest) míg ezek már 1,92 V-ot kapnak a deszkától!
Akkor az az 1,92 kevés?, ha még beleszámoljuk a szoftveres mérés pontatlanságát!
És még elvileg 1066Mhz-et 5-5-5-16-on kéne tudnia, ezt is inkább állítsam be kézzel, mert nálam 800Mhz-en és 6-6-6-18-on mennek!
Aki tud segítsen! Előre is köszi! -
odon2080
csendes tag
Sziasztok,
Nekem ez a SATA problémám lenne sajna.
Nagyon érdekes, mert nagyon régen megvan a cucc és nem nyúltam semmihez. Egyszercsak az egyik wincs lelassult majd lekapcsolt. Újraindítás. Onnantól rendesen ment, csak néha kicsit lelassult. Azért gyorsan lecseréltem a nem rendszer winyókat WD-re.
Namost: 3 sata winyó van benne, mind a sárgán, bios beállítás az 1-ben leírtak szerint.
Van egy winyó, amiről ha másolok akkor kezdetben nagyon gyors, aztán folyamatosan esik, majd 2giga körül már csak 400kb/s. Cserélgettem a kábeleket, a sorrendet, minden esetben ez a lassú.
Az érdekes az, hogy miután ez belassul, a többi is lassú lesz.
Vadonat új, formázás közben gyors volt.
Lehet-e az, hogy a régi "rossz?" winyó cuccait raktam rá és ez attól van? (fájlrendszer hiba, vírus...)
vagy bios?
vagy a wd-kel van a gond?A régi winyónál 100% cpu terhalés volt másolásnál, most az nincs.
xp s3p, DS3 F12
-
Dzsekó
addikt
válasz
Bluegene #3388 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy az F10-es is vitte a 6420-at, de össze vissza szarakodott néha, haver 6400-ja F10-el ugyanilyen lapban tökéletesen megy.
F13q-val nekem is tökéletesen megy 6420, és F11-nél van odaírva, hogy support 6420 processors.
A nem hiszem pedig érdekes fogalom a számítástechnikában. Én sem hittem, hogy lesz E8200-as után E7200-as, majd még ezután végképp nem hittem, hogy lesz E5200-as.
Sőt Bill Gates is azt hitte, hogy 640kByte memória mindenre elég lesz.Szerk: Mivel fent van az F14 beta bios Gigabyte honlapján, ezért biztos vagyok benne, hogy lesznek még procik az F14 véglegesben, méghozzá olyan procik, amik 45nm-esek és később jelennek meg, mint az F13-as végleges bios, azaz a mikrokódját bele kell írni az F14-es biosba.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Bluegene #3386 üzenetére
Az olyan 45nm-es procikról beszélek, ami még nem jelent meg és esetleg az F13-as nem viszi már, és addigra talán kihoznak egy F14 végleges verziót, ami fogja vinni.
Két hónapja még E5200-as sem létezett és gondolom az új 45nm-es procik miatt véglegesítették az F13-as bios-t. Az F13q is vitte már a 45nm-t de az 08.01.24-i azóta sok új 45nm-es proci jelent meg.
Szóval csak a közel jövőről beszélek. -
Dzsekó
addikt
válasz
detroitrw #3384 üzenetére
Nekem fix 400-on van az fsb. 3200MHz bőven elég a procinak, mi a ráknak húzzam tovább... És a 400-as fsb-t mindegyik bios vitte. Közben frissítettem F13-ra, sok különbség nincsen csak a dátum. Megvárom mi lesz majd a 14-essel. Esetleg újabb CPU-k kerülnek majd bele, ami azért örvendetes lenne.
-
Dzsekó
addikt
válasz
detroitrw #3382 üzenetére
Csak annyi van kint, hogy beta bios.
De az F13q-nál is beta bios volt írva, meg, hogy nem hivatalos 45nm támogatás.
Sajnos F10-el sok gondom volt, mert fagyott össze vissza meg megállt bootnál a cd/dvd-nél és resetelni kellett. F13q-val ilyen még nem volt. Ja és a procim E6420-as, és ugye F11-től támogatja hivatalosan a bios az E6420-at.Akkor lehet, hogy felteszem a végleges F13-at.
Azért kezdtem nézegetni a biosokat, mert szeretnék 45nm-es procit venni.
-
Dzsekó
addikt
Megjelent Gigabyte 965P-DS3-hoz 14b beta bios verzió.
Mivel tud többet a 13-nál? Érdemes arra frissíteni vagy inkább a 13-ra? -
Bluegene
addikt
már mondtuk hogy támogatja, maga a gyártó szerint is
az E5200 volt kérdéses mert az vadiúj és nem volt beleírva a listába de az is megy
de neked nem fog menni mert F12-es biossal nem fog, pedig azt is elmondtuk h BIOSt kell frissíteni
-
detroitrw
addikt
-
-
Sabre
őstag
tehát akkor menni fog a 8xxx széria, sőt az e6750 is pl?
ez remekül hangzik
-
Sabre
őstag
válasz
Bluegene #3367 üzenetére
akkor a giga lapján mi a pék faxáért irják azt h az f13as biossal mennek benne a wolfdalek, a rev1.0-nál meg az f13as nem mennek?
ha mennek ez jó hir, vennék akkor egy 5200/7200at
de hogy ha mennek a wolfdalek, akkor a rev1.0nál szintén n/a üzemmódban lévő 6750 is menne benne?
-
Sabre
őstag
sziasztok!
a lapom egy giga 965p-s3 rev 1.0
sajna nem olvastam jókat arról, hogy az újabb procik mennek-e benne, már a 6550/6750 is esélytelen. egyedül a q6600 ami megy még benne, meg amiben nagyon reménykedem az az e5200, a 800as fsb miatt. tolt már bele valaki ilyen procit ilyen lapba, vagy van tapasztalata h mit lehet buherálni?
-
oops
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Nem vagyok valami profi a témában.Ilyen alaplapom van:
Mainboard and chipset
Motherboard manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Motherboard model 965P-DS3, x.x
BIOS vendor Award Software International, Inc.
BIOS revision F10
BIOS release date 01/12/2007
Chipset Intel 29A0 rev. 2
Southbridge Intel 2810 rev. 2
Sensor chip FFFFSzeretném kicsit frissíteni a gépet és egy LGA-775 Core2 Quad Q9450, vagy Q9550 procira cserélném le a mostanit, meg egy ATI HD 4870 x2-es videókártyára a régit. Az lenne a kérdésem, ha ezeket a cuccokat megveszem akkor működni fognak ezzel a lappal, vagy azt is kéne venni? Ha venni kéne újat, akkor legyetek szívesek ajánljatok valamit aminek jó az ár/érték aránya. Köszi szépen!
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #3349 üzenetére
a giga 965p ds3 rev 1, 2, 3
viszi az E5200-as procit és az összes wolfit, DE bios-t Kell frissíteniF13-mas Bios kell, nekem egyébként a legrégebbi rev 1.0-ás van fölraktam az F13-mas bios-t, és utána ment is benne az E5200 vígan, 3,75Ghz-ig jutottam 1 óra elteltével, lesz még 4 giga is talán
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
bios frissítést hogyan kell?
965p ds3 rev 1.0E5200 megy bele, remélem indul
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Bocsánat hogy nem nyálaztam át az összes hozzászóéást! A Guglival azonban nem jutottam eredményre
Lapom: Gigabyte GA-965P-DS4, Everest szerint: 04/27/2007-P965-ICH8-6A79LG0EC-00
Hogyan tudnám megállapítani, hogy ez milyen "REV"- ízió számú lap (1, 2, 3)? Mert ugye, hiába BIOS frissítés, az 1333 FSB-s procik nem mennek mindegyikben
Azért lenne fontos, mert E6600 (FSB1066) proci helyett, valami magasabb órajelű (FSB1333) procit kellene belenyomni, meg egy Geforce GTX260-at, hogy tartsam a lépést a jelenkorral. (szóval proci-vga= ne legyen proci, vagy vga limit)
Alaplapot nem nagyon tudok cserélni, mert az OEM Vistám legális, és állítólag alaplaphoz kötött (vagy mégsem?)
-
fer
őstag
Járt már úgy valaki, hogy a rendszerhangszóró elkezdett kb 5-10mp - ként csippanni egyet!? Nálam igen, semmi hibaüzenet, hang is van, ventik is mennek, feszültségeken sem látok eltérést, ez kb 3 csippanás volt! Tanácstalan vagyok!
-
Andrewstarr
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Ha valakinek van E5200 procija Gigabyte GA-965P-DS3 lapban, és működik, akkor
lécci írjon a tapasztalatokról.
Üdv.: -
-
pezs
csendes tag
Sziasztok , kéne megint 1 kis segítség , tegnap betettem 2*1 GB 800 Mhz-s Samsung ramok mellé 2*1 GB 800Mhz-s kingmax ramot , és a bios-ban valamiért visszaveszi az órajeleit a ramoknak 667-re, és emiatt nem tudom felhúzni a procimat 3.2-re mert 2-es szorzó mellet mennének 800-on a memóriák, és annál kisebb érték nincs :s . Az alaplapom 1 965P-s3-as lap a legfrissebb bios-sal, ha valaki tudja mi lehet a probléma oka plese help !
-
-
Bioshock
tag
Úgy néz ki bios friisités után még rosszabb lett a gigabyte ga 965-p ds3 alaplapom amit egy E 6400 processzorral használtam bios frissités elött utána előjött egy olyan probléma ami elötte is jelentkezett csak ritkán mégpedíg az , hogy ha tuningoltam a processzort csak 1x- es sebességgel ment a 16x os pciex sín.F 13 bios van most fenn előtte F10 volt, pci express frekvencia 101-en mch +0.2 és igy sem jó.Olyan alaplap kéne aminél ez a hibajelenség egyáltalán nem fordul elő és legalább 3.4 ghz-t bir a processzor tuningban.Első kőrben Asus P5-Q ra gondoltam vagy esetleg Gigabyte EP 35 DS 3 bár gigában ezek után nem igazán bízok .Szóval melyiket lenne érdemesebb venni árdiferencia 3 E forinttal drágábba a 5PQ.(22900)
-
Lacpac
őstag
Easy Tune megoldotta, A cpu hűtő power conector-ra kötöttem mind a két ventit, így hangja sincs a gépnek.
-
Lacpac
őstag
1.2625V a VID, -amennyit droopol a lap, nem tudom pontosan. Most melóban vagyok, meg se tudom nézni.
Végül is alapfeszen megy. Semmit nem kell rajta állítani, csak az FSB-t manuálisra, és már 100% -on a ventillátorok.MOD: A bill szét van ütve, és nem mindig jönnek össze a szóközök
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
965p-s3, F12 BIOS
Tuning alatt nincs ventiszabályzás, bármit állítok, rögtön maxon hajtja a ventiket.
Van olyan BIOS, amivel tuning alatt is van szabályzás, vagy mindenképpen Speedfan-t kell használnom? -
Vistaboy
veterán
Ide is beírom, hátha itt gyorsabban válaszolnak.
Tehát ugye egy 965P-DQ6-os alaplapom van, Realtek ALC888DD integrált hangkártyával.Na most ez a kártya le tudja adni a DTS-t? Mert van nálam egy 720p-s DTS hangsávot tartalmazó .mkv videó, és sz@rik hangot adni. A K-Lite Codec Pack aktuális legújabb (v4.10) verziója van fent, és eddig semmivel semmi gond nem volt, ez az első.
Kell valamilyen külön codec, vagy csak a kártya gagyi a DTS-hez?
-
Lambda
tag
Nincsen linuxom és nem is értek hozzá. A windowsom nem trágya
nemrég lett újratelepítve az Xp SP3, egy másik partíción fut a Vista és azon se megy 2.0-ban az USB, holott mint mondtam mindkét oprendszer alatt megjelennek az eszközkezelőben az Enhanced USB 2.0 controllerek. Csak azt nem értem miért nem használja őket egyik rendszer sem.
-
Lambda
tag
USB 2.0 Controller - Enabled
Mellette írja, hogyha high speed device van csatlakoztatva, akkor automatikusan felismeri (amennyiben a BIOS támogatja). De ezt nem igazán értem, mi az hogyha a BIOS támogatja? Hát a BIOS-ban benne van, a lap pedig tudja. A device managerben XP alatt látszik is a controller állapota: Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller. Kettő darab ilyen van. Megnéztem Everestben, ott is látszik. Effektíve ott is kettőt jelez, mindkettő alá USB 2.0 Root Hub van írva, az egyikhez azt írja hogy 4 portja van míg a másiknak 6. Az egyiknek az első portjára egy Composit Device van csatlakoztatva ami fogalmam sincs mi, de mellé azt írja, hogy USB Video device és USB audio device. A többi portra mind azt írja, hogy device not connected. Persze akármelyik USB portra csatlakoztatom pl a fényképezőt, soha nem ezekhez az USB 2.0 controllerekhez "társítja" a windows, mindig csak valamelyik USB Universal Host Controller alatt jelenik meg attól függően hova dugom, de mindig 1.1-es sebességgel. Akkor most hova kéne dugnom? Az összes USB-t kipróbáltam, ami gépben van.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok
Van egy ilyen ismeretlen eszközöm:
PCI egyszerű kommunikációs vezérlő Ez mi?
Honnan lehet drivert letölteni? -
Lambda
tag
Sziasztok!
WinXP SP3 rendszert használok, de van egy Vista is a gépen. Mindkettő 32 bites és egyiken sem tudom használni az USB-ket 2.0-ban. Akármit csatlakoztatok, mindig csak 1.1-es módban mennek és ez borzasztó lassú, 1 MB/sec átviteli sebességgel megy leginkább. A fényképezőről 20-30 perc áttölteni 1 gigányi képet, ami vicc, mert a haveromnál másfél perc. Az eszközkezelőben megjelenik két USB2 Enhanced Host Controller is és nem jelez rájuk hibát. BIOS-ban találtam egy opciót és ott beállítottam USB 2.0-át. Rátettem a lapra az F12-es bios verziót is, de semmi. Mit kell még állítani? A lap DS3 rev 3.3. Köszi!
-
Vistaboy
veterán
Csak annyi maradt le, hogy megoldásképpen azt ajánlotta, hogy a BIOS-ban a "Block size"-t állítsam maximumra:
"Fix: Check BIOS settings and set block size to maximum. Some advanced controllers allow you to set such settings also."
De én semmi ilyesmit nem találok.
Akkor oké, egyébként működésileg semmi hiba nincsen, csak érdekelt a véleménye olyannak, aki már próbálta és mérte az AHCI és a normál mód közötti különbséget.
MOD:
Ja, és egy furcsaság: Az mitől lehet szerintetek, hogy néha "eltűnik" a DVD-író?Nem rendszeresen csinálja, valójában elég ritka eset, és ilyenkor egy újraindítás után mindig "visszajön", csak idegesítő hogy írnék a Nero-val valamit és nem talál írót a gépben...
-
tlac
nagyúr
válasz
Vistaboy #3303 üzenetére
"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance."
Namost a BIOS-ban nem találok semmilyen kapcsolót, amivel ezt lehetne állítani, ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket.gyanítom, hogy lemaradt az üzenet vége, mert itt nincs szó kapcsolóról
egyébként semmi konkrét hibát nem írtál, a sandra-val ne foglalkozz
szerintem minden ok
-
Vistaboy
veterán
Srácok, kellene egy kis help.
Elolvastam az első hsz-t, és abban van ilyesmi írva, bár nekem nem DS3-am, hanem DQ6-om van. Röviden arról van szó, hogy van három meghajtó a gépben: két SATA-s vinyó és egy PATA-s DVD-író. Működik minden rendesen, de a Sandra azt írja ki, hogy a beállítások nem optimálisak:"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance."
Namost a BIOS-ban nem találok semmilyen kapcsolót, amivel ezt lehetne állítani, ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket.
Amúgy AHCI-módban használom - lehet hogy ez a probléma, de inkább előbb megkérdezem, mert akkor újra kell raknom az oprendszert -, és Native SATA módban vannak a beállítások. Az oprendszerem 64-bites Vista Ultimate. Driverek a legfrissebbek vannak telepítve, BIOS is a legújabb, F12-es.
Akkor most nálam az AHCI-vel van a gond?
-
tlac
nagyúr
a gigabyte weblapján te is megnézhetted volna
rakd fel a legfrissebb biost és jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest