- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
Hi!
A 2391# -ben feltett 1.kérdésemre tudnátok vmi okosat mondani?; a pci slot működőképességét mivel tudnám lecsekkolni, gondolok itt vmi mérőműszerre?
-
Qru
MODERÁTOR
Hát, proci polírtól fázok kicsit... gar oda, ami engem nem izgat de elé nehéz vevőt találni egy garnélküli polírozott procira. Egyrészt no gar (proc nem nagyom megy tönkre de kitudja alapon ugye), másrészt a polírból arra következtetnek, hogy nyúzva volt nagyon, ami megint kevéssé redukálja csak az élettartamot de nem mindenki vallja ezt ugye... Ezért inkább maradna a TR polír. Majd... Meglátjuk nyárom mire jut a dolog hőfokilag. Ha gázos lesz megcsináltatom vele. Végülis 2k-t megér a dolog, olcsóbb mintha vennék egy újat. Pl Asus SK-t néztem legutóbb.
-
Qru
MODERÁTOR
Az az igazság, hogy elég karcos a TR-em talpa. Nikkelez réz a talpa, és néhol kilátszik a réz a nikkelezés alól... (kis baleset történ szegénnyel
)Szóval örülök, hogy csak ennyi a különbség.
Lehet felkéne csiszoltatnom subaruwrc-vel. 2k ha jól tudom nála egy csiszolás, csak nem tudom mit tudna kezdeni a dologgal. Talán le tudná szedni a nikkeles részt és maradna a full réz felület...
bim: Mit mondasz? Nem hallom tisztán...
Nem olyan hangos amúgy, a 2db 2200RPM-es 12-es házventi elnyomja.
(komolyan), majd azoknak kéne vmi vezérlőpanelt venni... bár játszok itthon főleg, akkor úgy sem hallom. Melóhelyen ph-zásra ott egy csendes gép.
-
válasz
littlelion21 #2391 üzenetére
én is próbálok majd p35öt csinálni belőle, hogy rendesen megegye a ramokat meg esetleg kerülhessen bele egy 45nm-es 4magos prockó
-
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Ha már így feljött a garitéma... 965P-S3-as lapomban az egyik pci slot valszeg behalt. próbáltam bele 2 (más gépben tökéletesen működő) hangkártyát, nálam be sem bootol, csak újraindulgat.
A kérdésem az lenne, h mi mással tudnám leellenőrizni a pci slot működőképességét (volt-mérő, vagy valami), h biztos legyek benne, ill. ha végképp nem működik, ez elég szokott-e lenni a garanciális ügyintézéshez. Azért kérdem, mert igen messze van a "gariztatóhely" és addig ugye nem lenne gépem...
Kis agytekervényeimben az az 5let született meg, hogyha cserés, akkor némi pénzmag rápótlásával esetleg egy P35-höz juthatnék... -
Rick4
félisten
válasz
tuareg85 #2389 üzenetére
ja, nekem volt egy E6300asom, amit 2 hónap után garbancseréltek, minden oké volt netezés közben, de játszani, 3Dmarkolni nem lehetett, 1 másodperc után leállt minden, de csak addig, hogy vissza 2D-be, és onnantól megint lehetett bármit csinálni, netezni, filmet nézni...senki se tudta, mi van, a szervizben sem jöttek rá, kicserélték...szal az megérne még egy próbát..
-
az ötlet jó, meg is történt nem egyszer (memtest86 és goldmemory) amíg még bebootolt a gép
így már nehéz, hogy a csippanásig se jut el, pedig mondom, procit, vga-t ramot mindent kipróbáltam másik gépben, sőt, ebben az alaplapban is a procit kivéve (azt nem mertük) mindenből kipróbáltunk másikat
-
válasz
tuareg85 #2354 üzenetére
na most az van, hogy teljesen behalt a lap, egy másik gépben kipróbálva az összes többi cuccot, minden működött. az az érdekes, hogy egyik pillanatban bebootolt, aztán már nem, vagyis csak az xp nem talált valami fájlokat, aztán elkezdtem fölrakni vista64-et, az elkezdte dumpolni a memóriát, utána meg nem bootolt semennyire, POSTig se jut el, nem csippan. Minden kártyát kivettem, 1db jó régi pci vga volt benne (de nem ment a 7900esemmel se) meg egy ram, és úgy is semmi, próbáltam másik rammal is, de az én ramjaim is jók másik gépben. Volt megint cmos reset is jó sok, már kerül rá egy power button is
Szóval asszem KO. Érdemes még valamit megpróbálnom? Jameg ha megpróbálom gariztatni, akkor oda egész gépet kell vinni, vagy csak lapot, vagy hogy szokott menni? eddig szerencsére nem kellett ilyet csinálnom...
-
janos80
senior tag
sziasztok
van egy olyan problemam,hogy a lapomban (giga 965 ds3) tegnap ota lecsereltem a q6600 b3-at egy g0-ra. nos a b3 ment 8x400-on,de a g0 nem akar 3giga fole menni.
tippetek lenne,hogy mi lehet a baj? talan a lap? ram(2x1gb kingmax 1066)?varom az otleteket
udv
Janos -
horvathkrisz
addikt
én nem fogok emiatt lapot váltani, úgyis tudpm hogy 900-on megy a memó...
-
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2366 üzenetére
még esetleg win alól megcsinálhatod, az kicsit másképp működik
-
Pancsermeste
őstag
Az első frissítésnél ami kb. fél éve volt, a keep dmi-t nem tiltottam... fogalmam sincsen róla, hogy mi ez... de látszólag minden rendben volt, az E4300-zal működött a szorzás, igaz nem nagyon állítottam be magas FSB-t, mert a proci nem bírta. De úgy rémlik, hogy a 350MHz 2.5 szorzóval jó volt.
A 7N frissítettem ismét, ezuttal úgy csináltam mindent, ahogy írtad, keep dmi: disable.
Fél év elteltével sincs újabb bios az F12-nél, így ismét ezt raktam fel. -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2364 üzenetére
keep dmi: disable opció volt?
legfrissebb bios? -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2362 üzenetére
a többit úgy csináltad, ahogy írtam?
flashelés előtt levetted a tuningot? -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2360 üzenetére
ezt ds4-re írtam, ott van egy ilyen opció
ha neked nincs ilyen, akkor az kimarad -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2358 üzenetére
nektek is javaslom a bios rendberakását (1. bekezdés)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2357 üzenetére
Hmmm... ez nem tudom mi, de felettébb érdekes!
Nálad legalább alapból letiltja, nálam meg lehet állítani, de a gyakorlatban nem megy.
Vagyis, most találtam néhány frekit amin megy. Pl. FSB 350-370 ; 2.66-os szorzóval. Érdekes, hogy pl. 2.5, vagy 3-as szorzóval egyáltalán nem megy, mindig 1:1-ben indul, akármit állítok (kivéve 333MHz alatt, mert ott az összes szorzó működik)
Itt van ni:
8x350x2.5 -nem működik a 2.5-ös szorzó
és
8x350x2.66 -működik a 2.66-os szorzás -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2355 üzenetére
Szia!
Mondom megnézem Neked a 350*8 memória 2.50-es szorzóval beállítva mi történik.
Nos, van egy kis olyan gubanc, hogy a bios nem engedi állítani a memória szorzót, pontosabban csak Auto vagy 2.00 szorzó közül választhatok.
Szerinted? Ez mi? -
Pancsermeste
őstag
válasz
tuareg85 #2354 üzenetére
Hát, nekem 4 modul rammal semmi tapasztalatom, de régebben olvastam, hogy nem igazán megy jól ennek a lapnak a 4 memoria modul kezelése.
Próbáltad már a memoria időzítések lazítását? Első körben én átállítanám auto-ra. Nam tudom, milyen feszt kapnak, de talán azon is lehetne emelni.
Az szinte biztos, hogy nem fog ugyan úgy menni a tuning, mint 2 modullal, de azért valamennyit csak lehet húzni rajta.
A Graphics Booster ugye "auto"-n van, PCI-E fix 100MHz?
Talán jön vki okosabb, és tud vmi tanácsot adni... nekem nincs más 5letem. -
üdv
ismét segítséget kérnék, hátha ezúttal lesz valakinek ötlete:
a konfig: e6300 prockó, 965p-ds3 rev1.0 F5 aztán F12 bios, 4*1giga micron d9dqw, club3d7900gt (nemtom ez számít-e)
a probléma: volt a gép, 2*1giga rammal a fenteikből, aztán vettem bele még 2*1gigát, és innentől semmi se működödtt. Régóta 400*7en ment a proci, feszemeléssel (nemtom pontosan mennyi, valamikor kb egy éve kitapasztaltam hogy kb ennyit bír és így) és 2*400 4-4-4-12-n a ram. Ahogy belekerültek az újak, elkezdett instabil lenni, fagyott pl a gears of war, meg olyan hibákat csinált a POST-nál, mintha vram hiba lenne (külön pixelek villogtak, kicsit kb mint amikor nincs tv és hangyaháború van, csak piros pixelek egy-egy kisebb nagyobb területen, és ugye persze ilynekor még szóba sem jöhetett vga húzás) és nem is bootolt be, hanem mintha túlhúztam volna, újraindult alapon. Gondoltam, hátha egy biosfrissítés megoldja, F5-F12 megvolt, innentől viszont semmi tuning, sehány modullal, semennyi, amint állítottam az alap 266 órajelen akármekkora feszeken, nem bootolt be, hanem amikor elkezte volna csekkolni a meghajtókat, ott újraindult. Az új biosszal viszont nem csinálta soha a vga-szerű szemetelést. Ja és persze szoptam a biosfrissítéssel is, mert nem tudtam szerezni floppyt, és mire találtam olyan bootolós image-et/dvd-t/mittomén ami pendrivera ráhekkelve és bebootolva valahogy be tudtam adni neki az új biost...
a kérdés: dobjam ki a memóriákat, mert 4*1giga nem fog menni sose, vagy mást cseréljek ki, vagy mit állítsak, van-e valami titkos enable overclock kapcsoló a bios legmélyén, vagy mi a répát lehet tenni? igen, volt közben sokszor cmos reset is kicsit zavar a tudat, hogy a szobatársamnak az ugyanilyen procija szarabb ramokkal vidáman megy alapfeszen 3.3 körül...
any help is welcome
alexszerk: most épp egy másik gépről írok, mert a sajátomon épp megy föl a win, és épp kitalálta, hogy memory dumpot akar csinálni.
még ami fontos: memtest86 és goldmemory se talált hibát... -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2352 üzenetére
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2351 üzenetére
megértelek, de sajnos nem tudok segíteni.
holnap mindenesetre ha lesz időm megnézem neked hogy 8*350 2.50-es szorzóval mit alkot, már amennyiben winfos alól sikerül kiolvastatnom valamivel...
jó éjt!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2350 üzenetére
1:1-be nekem is mennek a fingmaxok 900-on, tehát 2x szorzóval. Viszont az enyémeknek 1200MHz-en is kellene menniük. De megelégednék 1125MHz-cel is... vagy legalább amit nominalba mennie kellene.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2349 üzenetére
előfordulhat hogy nálam is van valami gubanc, de nem nagyon érdekel. proci megy, ram megy. húzva stabil, kell ennél több?
"Esetleg vki másnak nincsen tapasztalata (D)S3 + E6750 esetén memo kezelés terén? Tehát memo 2x felszorzás felett????"Nem hiszem hogy a proci "beleszólna" a memóriakezelésbe, mert azt az északi híd végzi.
Bár előfordulhat hogy az a bizonyos 333-as fsb tényleg bekavar valahol, d engem nem nagyon zavar a dolog, mint mondtam legalább 900MHz-en mennek a Fingmaxok, amit álmomban sem hittem volna... -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2348 üzenetére
"onnan tudom hogy annyin ment mert annyit irt a bios"
Bocsi, de ezt még mindig nem értem! Hol írja ki a BIOS, hogy mennyin megy a RAM?
Nálam csak a mem szorzó állításnál írja azt a frekit, amin "elvileg" kellene mennie a RAM-nak.
Itt nekem is jól írja, de valójában nem annyin megy, mert gondolom azon nem tud elindulni, így visszaveszi a szorzót 2-re.
Azért, tényleg megnézhetnéd majd 340-es FSB-n 2,5 szorzóval.
Ehh... mégse... ha nem írja ki semmi se a memória órajelet, akkor nincs értelme. Nem lehet, hogy azért nem írja ki a frekit, mert nálad is vmi gubanc van?
Nem tetszik ez nekem...Esetleg vki másnak nincsen tapasztalata (D)S3 + E6750 esetén memo kezelés terén? Tehát memo 2x felszorzás felett????
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2347 üzenetére
de benéztem, tényleg 875MHz
onnan tudom hogy annyin ment mert annyit irt a bios. win alatt viszont mióta 6750-em van semmilyen progi nem irja ki a memória órajelét, de mivel 450-es fsb van beállítva innen következtettem ki hogy nem mehet kisebb órajelen mint eff. 900MHz. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2346 üzenetére
E4300-al nekem is jó volt... úgy rémlik... viszont most a 6750-nel nem jó.
"9*350= 3.2GHz ;ram szorzó 2.50= 775MHz"
350x2.5 az nem 875?
"mikor először beléptem a biosba 975-ön ment a memó..."
A 975 meg hogy jön ki?és honnan tudod, hogy valóban annyin ment?
Egyébként a biosban nekem is jól írja a memo frekit. Pl. 450x2,5 kiírja, hogy 1125MHz, de sajnos valójában winben csekkolva csak 900MHz, tehát 2x a szorzó. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2343 üzenetére
juteszembe, nekem működött mert az előző procim egy E4300-as volt a köv.: beállításokkal:
9*350= 3.2GHz ;ram szorzó 2.50= 775MHz
és mikor haverom áthozta a procit nem toltam cmos cleart, hanem a 4300 beállításaival indítottuk el először és mikor először beléptem a biosba 975-ön ment a memó... -
rumkola
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2342 üzenetére
Nincs, ráadásul nálam a tuning sem megy annyira vele mint az F10-el.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2340 üzenetére
Ha megnézed nekem, amit írtam, akkor ne 8x333-on nézd, hanem 8x334-en, vagy bármi lehet, 333Mhz fölött.
Rájöttem ugyanis, hogy 333MHz FSB-ig tökéletesen működik az összes szorzó!
Amint 334-en nézem, már csak szinkronban hajlandó menni, tehát hiába állítok 2,5 szorzót, akkor is csak 2 szeres szorzóval megy.
Tehát így kellene bróbálni Pl.: 8x334 szorzó:2,5 vagy pl. 8x340 x2,5 -a lényeg, hogy 333Mhz-nél magasabb FSB, és 2-nél nagyobb szorzó.
Thx, -
Johnny Cage
addikt
DS3 lapnál van valami előnye az F12-es bios-nak az F10-essel szemben? (Az újabb core CPU-k támogatásán kívül.)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2340 üzenetére
Köszi!
Igen, F12 -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2339 üzenetére
ha holnap lesz időm és rámszólsz, megnézem neked!
F12-es biosod van? -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2338 üzenetére
Nah igen, a 2-es szorzó nekem is működik, de csak a 2-es... vagyis, akármit állítok be manuálisan, mindig 2-es szorzót alkalmazza.
Esetleg, ha egyszer majd nagyon ráérsz, megnéznéd nekem, hogy mondjuk 8x333 ; 2,5 szorzóval működik-e???
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2337 üzenetére
6750-es proci miatt nem lehet ilyen baj, mert nekem 8*450 a proci memó 2-vel szorozva=900 és nekem szar 5K-s Fingmaxom van...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #2336 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nem a RAM-okkal van baj, mert visszatettem a Geil-eket, és azzal is u.e.
Hmm... csak tudnám, mióta van ez így... E4300-al még tuti működött, mert 300x2,6 -on mentek. Amióta meg az E6750 van a gépben, nem is próbáltam 2-nél nagyobb szorzóval. Lehet, hogy a 6750-es proci miatt van? -
Pancsermeste
őstag
Teljesen mindegy, hogy mit állítok be. Pl. FSB:333MHz ; 2,5 szorzó, és a memo szinkronban, tehát 666 MHz-en megy. Az előbb auto szorzóval ment aszinkron is, de ha a szorzót manuálisan állítom, akkor úgy tűnik, nem veszi be, csak szinkronba megy.
Most csináltam CMOS cleart, mindjárt nézem az eredményt. -
tlac
nagyúr
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
HELP!
Kingmax ramok 1024/1066 sehogy sem akarnak menni aszinkronban!
Akármit állítok be a BIOS-ban, mindig szinkron, 1:1 FSB-vel.
Ez mitől lehet????
Cmos clear még nem volt... nincs kedvem kivenni a videokártyát! -
horvathkrisz
addikt
válasz
Johnny Cage #2331 üzenetére
szerintem otthon türelmetlenebb vagy mint másnál.
-
Johnny Cage
addikt
Az vajon miért lehet, hogy a pen drive-om mindenki másnál villámgyorsan másol, csak nálam tetülassú? Akár a ház előlapi (alaplapra rákötött), akár az alaplap hátsó USB csatlakozóiba dugom, nevetségesen lassú. A legújabb alaplapi driver-ek vannak feltelepitve, XP SP2, F10-es bios, bios-ban be van kapcsolva az USB 2.0. Van valakinek ötlete?
-
sp3333boy
csendes tag
Sziasztok!
Az érdekrlen tud-e valaki olyan deszkát amelyikbe tudnék rakni Q9300-at vagy E8 Ezres széira valameikét de inkább a Quad-ot olayn 20, maximum 25 Ezer körül
Előre is köszöönm! -
Qru
MODERÁTOR
Ha már nem megy levettem a feszt, most 1,4V helyett 1,325V-al megy 9x310-en. Így full loadban 1,28V-ot kap. 1,3V-nál 1,64V a full load, de ott már újraindult játékok alatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #2325 üzenetére
Ok, köszi az infót! Közben Quad topikban arra jutottunk, hogy 965-ös chipkészlet kevés a Q-s tuninghoz. Nincs nagyon más megoldás, gyűjtök P35-ös DS3-ra...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #2323 üzenetére
G0 és VID:1,2875V
Valószínűleg a lapom a szűk keresztmetszet.
(de ennyire
)
Próbáltam 9x315-öt nem ment 1,45V cpu +0,15 MCH/FSB-nek: semmi.
Ramot is visszább vettem 2,5-es szorzóval (787MHz) és úgy se stabil.
8x370-en szintén nem megy, még ramot visszavéve sem.
Most akkor hagyom 9x310-en +0,1V MCH/FSB-nek, ram 3-as szorzóval (930 4-4-3-8 Turbo). Egyenlőre úgynézki ezt viszi 1,3875V procifesszel is, bár még csak nem rég eresztettem rá a Prime95-öt. Megkeresem meddig tudom levinni a cpu feszt legalább ne fűtsön ha már nem megy.
Azt hiszem ebből új deszka vásárlás lesz amint összejön egy kis pénz....
mod: cpu fesz értékek BIOS-os értékek, most 1,3875 -> üresjáratban 1,36V és full load-> 1,344V
1,4V-os prcifesznél 1,36V full load-nál.
-
Qru
MODERÁTOR
9x310 stabil, 9x325-nál már hibázik alapos izzasztás után.
Újra próbálkozok, hátha a ramom a korlátozó tényező...
-
ftmf
tag
Jah. Megprobálom a ramnak a + V-ot. Igazából nem sajnálom a noname ramjaimat a mai árak mellett, de csak nem megy tönkre.
FSB-mch -ban egyetértünk.
Ha lesz még időm meló előtt szórakozni vele, akkor megpróbálom, ha nem akkor majd csak este 10 után.
Tudom h bőven elég a 3,6G, csak a kíváncsiság hajt. Valszeg nem fogom ennél magasabb órajelen használni tartósan, mert nem hoz jelentős teljesítménynövekedést: ez így pont elég lesz a gt-hez.
Majd írok, hogy mi lett a próbálkozás eredménye. Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
Azért kell 1,4V mert full loadon így is csak 1,36V-ot kap. 8x400-at nem vitte tegnap, de este újra próbálkozok.
mod: Azt hiszem mégis csak csökkentem a feszt, lehet még sem az a kevés neki. Ahogy nézegettem a Q topicot, 1,296V-al nyomják 8*450-et meg hasonlók. (Alapfesze az én procimnak is 1,2875V.) Igaz P35-ös deszkában... Ennyire csak nem sz@r a 965-ös chipkészlet Q proci alá.
-
Qru
MODERÁTOR
Ramnak adhatsz nyugodtan +0,4V-ot (2,2V simán belefér, főleg ha a Vdrop-ot is beleveszed)
FSB-mch-nak felesleges olyan sokat adnod szvsz...Próbáld meg alacsonyabb szorzóval és magasabb FSB-vel. Ha úgy sem megy akkor a proci FSB wall-ba ütköztél (DS3-ak 400-as FSB-t lazán tudnak sok még 500-at is...).
De azért ez is szép eredmény sztem...
-
ftmf
tag
Üdv!
965P chipsetben 6700es core2 megy 3650 (10x365)-ön. Ennél feljebb valamiért nem akar stabil lenni. Fesz egyelőre 1.44! V-on van, de lehet menne kevesebbel is, majd próbálgatom, de már késő van.
Memek 2.1V, fsb, mch +0.3 (bár ez szerintem nem kellene)
Így sem megy feljebb.Nem bírna többet a proci? Vagy a lap (bár ezt nem hinném)?
Hőfokkal nem lehet gáz, mert idle 25-30 fok, terhelve ritkán kúszik 50 fölé (max 1 óra orthos után).
Van ötletetek?
Kösz
-
Qru
MODERÁTOR
Nah legalább a vga problem megoldódni látszik. Link
+0,5V az első adható legkisebb érték nálam.
9x350-et megnézem. A lap részéről elvileg 450-ig mennikéne, mert az E6300 alapfeszen tekert 7x450-en.
mod: C1E, EIST, VT kikapcs nem tudom mennyit számít de úgy sem hiányoznak egyenlőre... Még csak keresem a végét, utánna úgy is alapon fog menni C1E+EIST-el.
-
tlac
nagyúr
C1E, EIS, VT kikapcsolva
ezek számítanak?
PCI-E: +0,5V
ez nagyon sok, kell ez?
a hőmérséklet legalább egész jó
Holnap megpróbálom a 350-et. Vagy kisebbszorzóval de magasabb FSB-vel próbálkozzak inkább? Adjak még plusz feszt vminek ha esetleg elakadnék?ki kellelne deríteni, hogy fsb korlát van-e
9x350-et ennyi feszen illene, hogy vigyen
-
Qru
MODERÁTOR
Lassan de biztosan haladok felfelé...
C1E, EIS, VT kikapcsolva9x300
3x ram szorzó - 900 4-4-3-8 Turbo
PCI-E: +0,5V
(G)MCH: +0,1V
FSB OverVoltage: +0,1V
Proci: 1,4V load: 1,36V (CPU-Z szerint)40 perce prime stabil, hőfokilag terhelve: 74-69-69-74 fok CoreTemp 0,94-el mérve (és még a nem az új venti van az XP-n).
Winrar: 1704KB/sec
Holnap megpróbálom a 350-et. Vagy kisebbszorzóval de magasabb FSB-vel próbálkozzak inkább? Adjak még plusz feszt vminek ha esetleg elakadnék?
-
tlac
nagyúr
az f10-es bios-t megpróbálhatod újraflashelni q-bios-ból, a keep dmi legyen disable, aztán load optimized, save, reboot, vissza q-flash és a bios-t másold át a másikba is
legalább bios szinten ne legyen semmi zavar, hátha megoldja a hőfok problémát istuningot próbáld 9-es szorzóval
mch, fsb, pci-e-t szerintem felesleges szétfeszelni, nekem az sose hozott javulásthorvathkrisz:
nekem a memset-es állítgatás után nem írta ki, ha kiléptem a memset-ből -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #2307 üzenetére
Na az a másik vicces dolog, BIOS szerint a proci 13fokos a system 36... Érintésre a fetek meg a többi heatpipe-os rész kézmeleg, ram is, proci hűtőborda a heatpipenál sem forró se a borda maga, sőtt.. Ami nem is csoda, mert még a win se jön be.
Azért még próbálkzok... De ha van vkinek tippe, az ne tartsa magában.
mod: viszont Winrarban, full alapon CL4-ben 1659-et mért ki az előbb.
-
Qru
MODERÁTOR
Mindjárt a kardomba dőlök... 8x400-at az istennek se sikerül stabilan kihoznom. Win se jön be.
8x400 PCI-E 103 (100-al is próbáltam), procinak adtam 1,45V-ot (már kínomban) Ramnak +0,425-öt, PCI-E +0,3V, (G)MCH-nak is +0,3V meg az FSB is kapott +0,3V-ot és semmi.
Option1 Option 2-őt is próbáltam semmi.
CL5-ben szintén semmi.
8x350-en bejön a win szarráfeszelve.
Vmi nem smakkol. Ennyira szer lenne Q-s procihoz a 965-ös chipkészlet?
-
tlac
nagyúr
Ami nagyobb hasfájásom egyenlőre, hogy eddig E6300-al ment a vga 780/1000-en (többször is lefutott így a teszt simán), Q6600-al meg alapórajelen is befagy az első teszt után ugyan ilyen húzott értékeken.
Lehet kevés a tápom?
Rem csak vmi szoftveres bug.
pár dolgot azért megpróbálhatsz
-rányomod a lapra a 4 pines kábelt vga etetéshez (ha eddig nem volt így)
-pci-e frekvenciát, feszültséget emelsz egy kicsit
-mch, fsb fesz++ -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #2300 üzenetére
TTS-től rendeltem egy ilyet: YS-Tech FD 121225LB-2F3 126 m3/h - 36 dBa 3480 Ft
A mostani halk, de sztem kicsit kevés a légszállítása a Q6600 hőtermeléséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest