- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Canon MILC: EOS R és M topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhif
senior tag
Sziasztok,
nem találtam külön ilyen témát, gondoltam itt megkérdezem:
Adott egy giga 965gm-s2 lapocska, ugye az int.VGA-s verzió. Kérdésem lenne, hogy miért nem látom ennek a BIOSában a cpu/mem/híd feszültség értékeinek állítási lehetőségét? Elképzelhető, hogy az int.VGA-s kivitelben nincs állítási lehetőség??
Rev 1.0ás a lap, leguccsó (F7) bios van fent.köszi, mhif
-
detroitrw
addikt
-
tlac
nagyúr
-
rob5
aktív tag
OK, 45nm works on GA-965P-DS4 Ver1.0 with F11F Beta Bios a quad se gond kis tuning is belefért amint látom
[link] -
detroitrw
addikt
válasz
detroitrw #2483 üzenetére
na a f13O bios elég jó tuning szempotjából:
- benyelte egyből a 480-at gond nélkül /1.3625, +0.1 mch, fsb/ (elötte nekem ilyet csak adat EE-el lehetett/
- cpu-z 1.36-ot ír a V-ra orthos alatt 1.312-1.328 között ingázik /szal alig van drop/
- 490-en kicsit csontra fagyott a cucc de resetelve a gépet 2* saját újraindítás után default-olta a beállítást /ez nekem f10-el insert nyomogatással sikerült csak, újabb pirospont/, és a fagyás nem elképzelhetetlen hogy a ram miattlehet holnap nekifekszek egy kis finomhangolásnak
pusztán a cpu venti hangja miatt nem tartom megkár ....
-
Zsoo21
aktív tag
Szerintetek mikorra lesz kész az f13-as bios vagy csak béta lesz.?
-
bim
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Ha minden igaz jövő héten bevállalok egy P35C DS3R-t. DS4-em már elkelt, szóval új lap tuti lesz.
Bár még gondolkozok, hogy DS3P vagy DS3R legyen... Nem tudom a DDR3 mennyire hamar terjed el (értsd: elérhető ár, nem 1000-es időzítések 3T mellet
). Illetve hoz-e érdemi gyorsulást. Egyenlőre nem, azt láttuk. De vajon mi lesz később
-
detroitrw
addikt
hehe
1 év után most kellett először elem kivételt ill. cir-mos -t csinálnom
pedig sose volt kímélve
valszeg alá volt feszelve a cpu -
Zsoo21
aktív tag
Hy.Az f13-as biosbol mikor várható teljes.?
-
toto92
csendes tag
válasz
Pancsermeste #2460 üzenetére
Neem, rájöttem semmi értelme nincs most váltani.
Meg nem szeretek tesztalany lenni. -
bim
veterán
nyilván a "9x400" at arra reagáltam hogy a q procik állitásod szerint eldöcögnek a 965-ös gigában is 3,4 körül.de valszeg soha nem fogja tudni kideriteni ebben a lapban azt hogy mire képes a procija, mint ahogy azt sem hogy megy e 1100 felett a memoja (ez egy nagyon optimista becslés) mivel a lap azt sem komálja.mivel volt nekem is egy 6400-am igy sejtem hogy annak a szorzoja max8.
szerintem ez az utolagos támogatás beleillesztés eléggé foltozott hatásu ... -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2469 üzenetére
Hmmm.. ha holnap nem viszik el a 965-ösömet, akkor lehet, én is kipróbálom...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2458 üzenetére
Az F13-as biossal nekem "előjöttek" a memóriaszorzási lehetőségek.
(eddig csak auto ill. 2X-es volt az E6750 proci miatt) -
tlac
nagyúr
te sem alapfeszen hajtod a 6400-at.ésha mondjuk alapfeszen visz egy 9x400-at?
azt elég nehezen a 9-es szorzó miatt
de ezt nem fogod megtudni mivel a lapod megálljt parancsolhm?
te sem 965-ös DS4-et vettél amikor elhalálozott a lapodnyílván az újabbat vettem, a 965p-s lapok ahol kaphatóak még boltban, nem sokkal olcsóbbak, mint a p35-ösök
egyébként elvileg működik, nem próbáltam még (2,5 hónap után visszakaptam az ipon-tól, vki javította)
hogy a P5B hogyan támogatja az uj procikat.igy inkább ne támogassa...vagyis remélem a giga jobban megoldjauser error volt
-
bim
veterán
válasz
horvathkrisz #2462 üzenetére
azért nem kell abitot venni...
gondolom a haverod sem 965-re fog visszaváltani főleg ha olyan rampárja van ami lazán döcög 1200-at.mert ugye a 965-ben csak gondolna erre de nem menne neki.tlac: te sem alapfeszen hajtod a 6400-at.ésha mondjuk alapfeszen visz egy 9x400-at? de ezt nem fogod megtudni mivel a lapod megálljt parancsol.te sem 965-ös DS4-et vettél amikor elhalálozott a lapod.épp most olvastam a york topikban hogy a P5B hogyan támogatja az uj procikat.igy inkább ne támogassa...vagyis remélem a giga jobban megoldja.
-
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2464 üzenetére
965p (gépen kívül) és p35 ds4 is van
-
bim
veterán
válasz
horvathkrisz #2455 üzenetére
eddig is kezelte ugy ahogy...
szerinted qru miért cserél lapot? az hogy alapon elindul meg egy hajszál tuning belefér az nagyon sovány ha tudod hogy a lap fogja vissza a procid. na meg a memokat sem ugy kezeli a lap ahogy egyesek szeretnék. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2457 üzenetére
Nálam mindig kiírta a memo frekit, de legtöbb esetben nem működött a szorzás, csak 2x-en. Később találtam néhány beállítást, amin a 2.66-as szorzó működött, de azért ez így elég fura... ezért írtam, hogy nem biztos, hogy minden stimmel az 1333 FSB-s procikkal...
Amúgy nekem is ment stabilan a 8x450 alapfeszen... és bár jó kis lap volt, de már lecseréltem P35-re. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2456 üzenetére
azt nem néztem, de továbbra sem írja cpu-z a memória sebességét.
Nálad mi a helyzet? -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2455 üzenetére
Memory Multiplier továbbra is inaktív, vagy tudod állítani a szorzót?
-
horvathkrisz
addikt
a quadokat eddig is kezelte, ki is hangsúlyozták ezt a dobozán.
már az f13-as bios van a gépen, tuninggal még nem próbálkoztam, jelenleg is 3600MHz-et fut az E6750-es proci.
ja, az új bios írja bent (ahol az fsb-t, szorzót lehet állítani) az éppen beállított órajelet.
hatalmas újítás, de azért tetszik. -
bim
veterán
válasz
horvathkrisz #2450 üzenetére
a quadokat is kezeli ugy ahogy....
-
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2450 üzenetére
tudjuk, de várjuk a tapasztalatokat
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2446 üzenetére
esetemben minden gond nélkül viszi a ds3-as lapom ez E6750-et 3600MHz-en.
-
toto92
csendes tag
bioszfrissítéskor fennál a veszélye hogy összeomlik a windows?
-
horvathkrisz
addikt
Csak gondoltam szólok (hátha valaki nem tudja még), hogy már van F13-as béta bios.
Most leszedem, kipróbálom.
-
toto92
csendes tag
válasz
Pancsermeste #2448 üzenetére
Inkább megvárom mi a helyzet másnál.
Meg lehet cárok egy PH-s tesztet, mert lehet nincs is sok értelme E6300-ról váltani... -
Pancsermeste
őstag
Szerintem biztosan menni fog benne... legalább is alapon, de ha tuningolni is szeretnéd, akkor már nem biztos, hogy minden rendben lesz....
De mi lenne, ha megvennéd a procit, kipróbálnád... és ami a lényeg, hogy beszámolnál nekünk az eredményről
... és amennyiben az eredmény nem túl kedvező, akkor még mindig lecserélheted a lapodat is.
-
toto92
csendes tag
válasz
Pancsermeste #2446 üzenetére
Akkor sajnos kell lapot is cserélnem hogy 100% biztosra menjen.
Vagy megvárom míg valaki egy 965P/DS3-ba rakott egy E8200-at. -
Pancsermeste
őstag
1.) - Ha csak! az értelmét keresed, akkor nem érdemes.
2.) - Ha az jóleső érzéssel tölt el, hogy az új lapodban kicsivel ugyan, de jobban mennek a cuccok, akkor igen.Ha a "régi" cuccaidat akarod benne használni, akkor csak a 2. pont lehet elfogadható, önmeggyőző érv.
Ha az újabb procik valamelyikét akarod benne használni, akkor már az értelem is kezd szerephez jutni. ( - megjegyzem, már az 1333MHz-es prociknál sem stimmel minden P965-nél... hiába a BIOS támogatás...) -
toto92
csendes tag
És van értelme P35-ös lapra cserélni vagy valami komolyabbra?
-
toto92
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy a Gigabyte 965P/DS3 lapomba belemenne-e egy E8200?
-
engusz
veterán
válasz
Gorneck #2433 üzenetére
Memória feszre gyanakszom. Olvastam valahol, hogy nem árt a 800-as memóriáknak legalább +0,2V-ot adni. Ez nálam elmaradt, de most megnézem.
Amúgy van egy 965P-DS3 és egy P35-DS3P-nk. Ugyanaz a Core 2 Quad Q6600, ugyanaz a 4 Gb-nyi DDR2-800, a 7800GT is stimmel, ahogy a két SATA-s HDD is. A táp egy 400W-os Nexus.
-
engusz
veterán
Az lehetséges, hogy egy 965P-ben tök jól megy egy Q6600 (@3.4 GHz, minimális feszemelés), de egy ugyanilyen P35-ben meg nem akar, még több fesszel sem? Természetesen mind a kettő Gigabyte lap, a legfrissebb BIOS-szal.
A 965-ös gond nélkül vesz minden akadályt, míg a 35-ös látszólag rendben indul, de a Windows már nem bootol be, újraindítás utána, a grafikus képernyő után csak egy kurzor villog a bal felső sarokban. Nem segít az újraindítást, semmi, nem áll alapra a BIOS még insertre sem. Csak a CMOS clear segít. Mi lehet a gond?
-
rob5
aktív tag
Kipróbáltam
alapon megy na mondom vissza a régi beállítások tuning 9x381-382 ram 4 4 4 12 turbo nix boot F10 vissza minden fasza.
Ami újdonságot látam a biosban hogy mostmár a szorzót is látod a cpu multi résznél valahogy igy jeleniti meg pl: (9x200 ) ez nekem az alap
Lehet, hogy az új procikkal jobban muzsikál majd hát röviden ennyi marad a jó öreg régi stabil f10, írd meg te mire jutsz majd.
Biost természetesen load deafult alapon frissítettem. -
tlac
nagyúr
ha csak az előző bios-okat egészítették ki, hogy támogassa az új procikat is és semmi mást nem piszkáltak meg benne, akkor teljesen jó lesz
(én is vmikor kifogom próbálni, csak ahhoz be kellene szerelnem a lapot...)
Itt még nem nagyon reménykedtünk
igen, elég váratlan meglepés ez
-
rob5
aktív tag
Fogom,
ha lesz egy 8400-8500 -ös farkasom nem látom még értelmét feltenni , de lessz egy kis időm próbaképpen fellököm, lehet 4300-asom még egy kicsit megy feljebb is , de ez a szar wallos 385 nél max , pedig 1.39v viszi a 3420mhz et már közel egy éve igy használom.
Reménykedhetünk még hivatalosan is kijön később, szvsz és ez a lényeg valami elkezdődött a giga 965 frontján és nem kell sok tulajnak dobni a lapot.Itt még nem nagyon reménykedtünk[link]
-
DroneZ^
őstag
én is egy ilyen lapot néztem ki magamnak, az lene a kérdésem hogy ráfér-e a zalman 7700-proci hűtő a DS4 heatpipe-os verziora? valaki nemtudja megsaccolni kb? mert interneten nel találtam semmit...
-
szucsinka
őstag
hy
valaki használja a lapot 2gb-os ramokkal?
milyen megy benne? -
Qru
MODERÁTOR
Rolko Q6600-ja 3,4GHz-en megy a rev1-es DS4-ében. Dettó olyan mint az enyém. Akkor vagy én rontok el nagyon vmit a tuningban vagy a procim nem tuningbarát... Majd kipróbálom az ő beállításaival, hátha vmit tényleg én bénáztam/bénázok el.
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #2414 üzenetére
garis problémám van velük...
ha jobban érdekel, akkor pü-ben -
fer
őstag
Remélem nem lesz igazad, most nincs pénzem vinyóra, de most, hogy át van dugva az 1.-be, gyorsult is a gép, eddíg mindíg észrevettem egy kis tétovázást nála, vagy is ha rányomtam valamire, csak pár pillanat múlva reagált, most ez megszünt, bárhová klikkelek, egyből reagál! !! remélem nem fog a többi is kimúlni szép sorban! Bár ez egy csere lap, már egyX vissza küldtem gariba, a hang miatt,(és nem biztos, hogy újat kaptam) de már azt is megbánt, mert másodszor is kimúlt az alaplapi hang, és inkább beújjítottam egy X-fi - re!
ui: Szerintem ha a win kergült volna meg, akkor egy eltávolítás, majd újból felismerés, szerintem meg oldotta volna a dolgot.
-
fer
őstag
Egy olyan gondom lenne, hogy a sárga csatik közül (0-3-ig) a 0 megdöglött, vagy is a fő winyómat csak pió modban hajlandó üzemeltetni! Megpróbáltam újra felismertetni a géppel, de az sem segített és ha át dugom az 1.-be ott ok minden! Ez akkor kezdődött, amikor nyomtam a ProStreet-et, és egy hatalmad fagyás, majd 1-2 perc múlva elkezdett tovább menni a játék, de iszonyatosan akadozva, a winyó meg fura hangokat kezdett ki adni magából, először azt hittem, hogy winyó dobja be a kulcsot! Van valakinek erre valami ötlete?
-
tlac
nagyúr
ha a proci miatt vége, akkor p35-ben is ennyit fog tudni
a p35 magasabb fsb-t tud (ha a proci nem bírja, akkor persze hiába), meg a ramok is jobban mehetnek benne
ezen kívül:
belemennek az új procik (965p-be nem, mert nincs biostámogatás hozzá)
és a giga p35-ös lapokon a proci feszültségszabályzóját hűvösebbre cserélték -
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #2404 üzenetére
nem érdemes, kivéve ha olcsón megúszod és később veszel p35-ös lapot is, szerintem a p965 nem bír el ekkora sebességet, egy szerencsésebb ram lehet bírná
inkább a mostanit próbáld belőni 900 cl4-re, 450-es fsb mellett, az sem olyan rossz
-
7Heads Drago
veterán
Hi all
Intel 6420, DS4, Kingmax 800 --->érdemes lecserélni 1066mhz-es kingmaxra? 450fsb-vel 2,5 szórzoval 1125mhz lenne a sebb. vagy az már sok lenne a ramnak?
A 800-asok állítólag 940 körül mennek max. Milyen időzitéssel, és milyen plussz fesszel probálkozak ha el akarom érni?
850-en ment nekem +0,1 volt 4-4-4-13 -at. -
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #2402 üzenetére
szerezz be egy pci-os videókártyát (1k körül már vehetsz)
akkor eshetsz pofára, ha vmiféle ütközés van
Ezt egyébként ált. tudják javítani /pci-slot hibát/?
nem
-
littlelion21
addikt
A többiben, vagyis az alsóban /a termetes Radeon-hűtőtől csak ahhoz férek még hozzá/ tökéletesen ment, - ahogy más gépben is.
Csak az a gond, h nem dúskálok pci kártyákban, és a boltban sem akarok pofára esni, ami ráadásul messze is van.
Ezt egyébként ált. tudják javítani /pci-slot hibát/? -
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #2391 üzenetére
a többi pci slotokban mennek a hangkártyák?
nem ismerek semmilyen más módszert, mint, hogy kártyákat pakolsz bele, a boltban is ezt fogják csinálni, mint, amit te tettél
viszont a bios-ban még szétnéznék, és lekapcsolnék minden felesleges dolgot és az irq kiosztást is piszkálnám
Qru:
inkább a tr u120 extreme-t nézegesd, ha majd egyszer hűtést cserélsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest