Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1672 üzenetére
Röviden: biztosan nem tudom, vásárlási tanácsot nem adhatok, amit az előbb írtam fenntartom, ha egy gyártó azt mondja a termékére hogy SATA2 kábel, akkor nem mondhatom hogy a SATA2 vinyódhoz SATA1 kábelt vegyél.
Nem röviden:
Amikor a SATA1 kábeleket megtervezték akkor értelemszerűen a SATA1 átviteli sávszélességét vették figyelembe. A SATA2 (elméleti) átviteli sávszélessége kétszer akkora, tehát akár indokolható is lehet a drágább kábel.Persze azért érdekekességképpen megemlítem, hogy a normál réz telefonkábel, ami a vezetékes telefonodtól a központig megy eredetileg 3,5khz (300-3400Hz) (beszéd) átviteli sávszélességre lett kitalálva (na persze + a sávonkívüli ami nem nagyságrendekkel magasabb) és most, DSL korában MHZ-ek tépnek rajta... de az analóg modemek korában sem volt semmi a tényleges max ami 40Kbit körül volt...
Ha feltételezzük hogy a GB amit csomagolt kábelt a laphoz az SATA1 (mivel nincs ráírva hogy SATA2), akkor nekem a hdtach azzal a kábellel 216MB/s burst-ot mért ami 150MB/s fölött van, tehát a SATA1 sebessége fölé ment (150MB/s) Persze vegyük figyelembe hogy SATA1 HDD-n a burst 150MB/s helyett 126MB/s, azaz 20%-al kisebb mint a max, ugyanez SATA2-nél 40%, tehát csak 20% az eltérés. Igy már pláne nem vészes szerintem. Mindenesetre most hogy így szóba került kipróbálnám egy ténylegesen SATA2-es kábellel hogy nő-e a burst, de ezt bárki megteheti akinek van SATA2 kábele is, hogy hdtach-nál mennyi a burst (maximum) az egyik és másik kábellel. Emberek, rajta
Ha nincs külöbség, akkor még az elméleti hdd cache sebességet sem növeli meg a SATA2 kábel ezzel a lappal, de ha megnöveli akkor is csak 20%-ot nyerhetünk ami se nem oszt se nem szoroz szerintem
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1670 üzenetére
Amit én linkeltem neked már abban is láthattad hogy kifejezetten SATA2 kábel is van a kínálatukban. Hogy értelme van-e...dupla adatátviteli sebesség lehet az tény... de a vinyók sebessége azért messze van még a 150MB/s-tól is nemmég a 300MB/s-től, max ha a cache-ből olvas...
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1603 üzenetére
És te se hajtogattad hogy ne legyen akkora éle ügye?
Szerintem minden dolog amit külön megveszel jobb annál mint ahol sok minden van egyben, tehát nem bonyolult a dolog, be kell nézni valami számtech boltba mi van nekik. Szerintem ez pl rénézésre(!) nem lehet rossz, és bekattintós... és majd mesélszNekem egyébként 3 giga sárga sata kábel van használatban és nincs velük gond. Kábelkínálat
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1518 üzenetére
Minden ötlet jól jön
Az nem gond hogy a csavart elvágni, csak az embernek kapásból két keze van sajnos. Hősapka nélküli hűtendő felületeknél az a gond, hogy hűtő felrakáskor egy kéz elmegy arra, hogy a hűtőt lenyomod, nehogy billegéssel lesarkazd. A normál műanyag pöcöknél tehát egy kézzel lenyomod a hűtőt, másik kéz lenyomja a pöcköt míg be nem kattan aztán jön a másik pöcök. Viszont ha a csavar le van vágva pont méretre, akkor egy kéz nyomja a hűtőt, egy kéz benyomja a csavart annyira hogy bukkanjon át a túloldalon...hol a harmadik kéz ami az anyát rátekeri? Ugyanis a rögzítő fülek rugalmasak, tehát viszonylag erősen kell nyomni ahhoz hogy a túloldalt kibbukanjon a csavar ha megfelelően rövidre van vágva. Esetleg valami lyukat fúrhatnék az alaplap alatt lemezbe kettőt, ez kicsit megnövelné az alkalmazható csavar hosszát, nade persze nem át az oldalsó lemezen is.
Végülis az egész gond abból fakad hogy nincs normális felfogató keret, vagy normális pöcök ehhez a szarhoz, és innentől kezdve marad a gányolás -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1516 üzenetére
Szia, azóta rákerestem, és azt olvastam amit sejtettem is, 1000-2500-as finomság körül lehet nekikezdeni a dolgoknak. Fórum.
A paszta tényleg kitömi a lyukakat, de az a jobb ha nincs mit kitömni.
Akkor most fűrészlap, és az anya mellett tőben levágod a fölösleget a csavarból, és csókolom.
Az északi híd ic-jén nincs fémsapka, tehát nem hiszem hogy jót tenne az ic-nek hogy rángatom rajta a bordát, a nyákról nem beszélve. Majd még töprengek, végülis annyira nem sürgős...
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1487 üzenetére
Szia, kösz a választ!
A csiszolgatást úgy csináltam ahogy írtad (mert kicsit működtem ám, mert mindenképp fel akartam tenni, de idővel rendesen is meg akarom csinálni). Viszont a 200-as szerintem borzasztó durva, legalábbis egy sima, de oxidálódott felülethez. 600-asom volt itthon legfinomabb (ami itt a boltba kapható legfinomabb), de persze azzal nem lett tükörsima
Meg túlságosan nem mertem nekiesni megfelelő technika híján, mert aztán az isten se egyenesíti ki. Fúrógéphez kapható tépőzáras meg 200-as a legfinomabb.
Gondoltam én is arra hogy a csavar feje legyen inkább alul, de az a baj hogy fent beleütközik a bordába, mivel így is alá kell nyúlnom az egyik felén az ujjammal. Az egyformán meghúzni a csavart - azt én is úgy gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Macska topik
- Renault, Dacia topik
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest