Új hozzászólás Aktív témák
-
Lg52xMAX
tag
Ugy látszik betegsége lessz ezeknek a lapoknak a sata vezérlő halála.
Nekem is behalt a sata1 es csatlakozó. Fagyott az xp és a vista is, a disk belassult, az eszközkezelőben pedig a sebesség visszaesett pio módra. Sata kábelcsere, újratelepítés, különböző intel chipset driverek sem oldották meg a problémát. Most a sata3 -ban tesztelem, úgy néz ki hogy jó lessz.
Érdekes módon a wd3200aaks vinyóval naponta egyszer lassúlt be de nem fagyott, de most egy samu hd161hj -vel három-négy óránként fagy, és tizpercenként belassul (a vinyó egy hetes, más géppel tesztelve, a hutil és a hdsentinel tökéletesnek látja).
A lap egyébkén P965-DS4 rev 3.3 kb. 11 hónapos. (ez ok a garanciális cserére???)
-
a ramot mindig auto timingon hagytam (most az újabbik lappal), meg mindig 800 mhz köré állítgattam (megjegyzem, hogy korábban itt megfordult egy srác akinek az ugyanilyen ramok 900mhz körül mentek 4-4-4-12-n 2.1V-n), a procit is visszaszorozgattam, és látszódott, hogy az fsb-t nem lehet emelni. Mellesleg valszeg a proci is 2800nál nem bír többet, mert amikor debuggoltam még az előző lapot, hogy mi a rossz, a procit gyorsan beraktuk egy p35be, ami egy másik 6300at vígan visz 3300körül, na akkor 2800 fölé nem sikerült vinni. De előtte meg egy évig mégis ment 2800-on...
Még ami említésre méltó, hogy állat meleg a nb-borda (zalman nbf-47, de persze a gyári is meleg volt, először azzal próbáltam), kézzel nem lehet megfogni, közben everest pl 50fok alatti hőmérsékleteket ír ki.
feszemeléssel melegedett nekem is eléggé, de egy kicsivel többet is bírt.
asszem ennyi, kösz a tanácsot, majd a talán még próbálkozok csak kicsit elegem van ebből a hekkelésből, sztem ennek úgy kellene mennie, hogy megveszem, beállítom és megy, ha kell még ram, megveszem belerakom, megy és kész, nem pedig hogy behal a rambővítéstől vagy mitől az alaplap és 3ésfél hét alatt cserélik -
Dzsekó
addikt
válasz
littlelion21 #2694 üzenetére
Hali!
Én is sokat szenvedtem a ramokkal.
Ez az alaplap baromi érzékeny a ramokra, illetve némely DDR2-es ramok szarok.
Pl. Geil ultrával memtest hibák (ASUS alaplapban ugyanezek a ramok tökéletesen mentek
memtest alatt), sima Geil-el fagyások/resetek tömkellege, pedig tök alapon volt (5-5-5-18, 800MHZ).
Utána vettem Supertalent memókat, és ezek beváltak.1. Nagyon fontos, hogy kézzel álítsd be a ramok időzítéseit, és ami az egyik oszlopban van, pont azt írd mellé a másik oszlopba.
Nyugodtan tedd 5-5-5-15-re lószart se számít a 4-4-4-12, csak instabilitást okoz.
Inkább tolj ram frekit attól megugrik eléggé a gép sebessége.
Ez a supertalent 800-on 4-3-3-8-at tud, de tudja 1000-en (2,5x400) az 5-5-5-15-öt is.
Szerintem a fentiekből kitalálod, hogy melyik a gyorsabb.
De ha totál instabil a gép, akkor 800-on 5-5-5-18, ha így is resetel, akkor a lapod nem
szereti azt a ramot, ami benne van, de ettől még a ram jó.
Ha lapot cserélsz, akkor asus nem ilyen érzékeny a ramokra.2. F10-es bios tényleg jobb, én is azt használom, a downgrade működik.
Remélem segítettem!
Hali! -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85 #2680 üzenetére
Próbáltad úgy, hogy 400-as fsb és a proci szorzója visszavéve?
Mert lehet, hogy a proci nem bírja.
A ramot így tedd 2x400-ra, 5-5-5-15-re, mert ez lesz neki a névleges értéke,
így az nem vacakolhat. Nekem most is így van és megy jól,
viszont ha a proci szorzóját névlegesen hagyom, akkor néha fagy a gépem,
illetve resetel, fesz emelés ide vagy oda.
Ezzel így tök stabil, orthos, stb. tesztprogikkal kitesztelve.
Egyébként ezt a 400x7-et alapfeszen tolja. Én feszemeléssel csak drasztikus hőmérsékletemelkedést értem el, stabilitást nem igazán.
Bár ez csak lehet, hogy az én esetemben van így.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Adott egy GA-965P-DS3 rev 3.3 lap és tervbe van véve egy Intel E8200 proci vásárlása.
Ugye ez a proci egy 45nm-es csíkszélű Wolfdale.
Láttam a Gigabyte oldalán, hogy van 45nm-es procikhoz bios frissítés,
de Intel nem válal érte felelőséget stb. blabla.
A teljes szöveg:"Enable 45nm CPU with non official support, due to Intel having no official guarantee for 45nm CPUs on non-3 series chipsets "
Szóval a kérdés, hogy valaki próbálta már e a bios frissítést,
és utána elindult e egy 45nm-es procival a gép?
És ha elindult a gép, akkor stabil e ezzel a procival?Válaszotokat előre is köszi!
-
littlelion21
addikt
Volt már benne Corsair Vs 667-es, amit az egészen szörnyű 680Mhz-ig sikerült működésre bírnom, aztán ugyanez a játék, mint az A-Datával. De jól emlékszem pár hónapja már beszéltük /vagy vkivel aki hasonló avatarral ebben a topicban ténykedik/. Szerintem az alaplap lehet a hunyó, hamarosan cserélni is szándékozom.
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2692 üzenetére
akkor lehet, hogy valami hardverkompatibilitási gond van. más memókkal nézted már? lehet, hogy csak ebben a rendszerben viselkedik így, másnál jól menne, és fordítva. érdemes lenne egy kölcsönmemóval próbálkozni, de akár ezt is megnézheted csak egy modullal.
-
littlelion21
addikt
Igen, jól sejted A-Data 800 4-4-4-12-m van. Plusz frekit már próbáltam adni 0.1V-tól 0.4V-ig - mintha semmit nem csináltam volna. Meg nem mondom most hirtelen, h milyen chippek vannak rajta, majd utánanézek. Annyit tudok, h 2féle hasonló A-Data ram van; ez az újabbik. Az időzítés tökmindegy, 5-5-5-18-on is előjön a probléma. El nem tudom képzelni mi lehet a gond egyébként, ahogy a memó-szorzót átállítom, beszarik. A bios F12-es, elvileg a legújabb.
rumolka: azt mondod az F10-es jobb lenne? Egyébként lehetséges "visszafelé" frissíteni?
-
rumkola
nagyúr
válasz
littlelion21 #2688 üzenetére
F10-es BIOS-al próbáld, és az időzítéseket KÉZZEL állítsd be. Elsőre 5-5-5-15-öt!
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2688 üzenetére
ha jól sejtem, az az a-data 800on 4-4-4-12-t tud nem? ha nyomsz neki egy pici plusz feszt, lehet, hogy nem lesz gondja vele. én azt vettem észre, hogy nálam leginkább a memó miatt van gond, vagyis az a legérzékenyebb a pontos beállításokra. milyen chipek vannak azon a memón? elképzelhető, hogy menne többet is, csak az időzítésen kellene lazítani. lehet, hogy egy biosfrissítés is beleférne, bár azt csak alapfrekin alapfeszen megingathatatlan rendszernél javaslom.
-
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Először is fogalmam nincs mi lehet a gépem baja, csak reménykedek, h oprendszer ...
Már régóta próbálkozok a tuninggal, de jóideje nem megy, pedig már a legnagyobb szakik is próbáltak segíteni itt a ph-n. De mindegy, nem ez a lényeg úgyis, hamarosan lapot váltok, már beletörődtem h alapon jár.
Tehát fsb emelés megtörtént 270-re, minden egyéb járulékos változtatással együtt (fesz., eist, pci freki, egyebek), a 800-as A-Daták 810-840 körül bedobták szokás szerint a törülközőt 2.1V-on. Annyit változtattam az eddigiekhez képest, h most option2-n próbáltam, bár 1-en is minden ugyanígy történt. Szokásos módon Xp-bejön-játék indít-pont mielőtt betöltene-újraindul. Meg sem lepődök, kicsit emelek/csökkentek ezt-azt (a józan ész határain belül), a helyzet változatlan. +unom, a bios-ba belépve nyomok egy load optimtized def-et.
A következő boot-nál, miután bejött a desktop, a standard win beköszönő-zene beakadt, pontosabban beremegett, majd a gép újraindult. De vagy 10x egymás után. Pont úgy, mikor nem adtam elég feszt a procinak/túlhúztam a memot, egyszóval nem jön össze a tuning. Benézek a biosba - minden alapon. Egyedül az változik, h a zene mikor akad be. Kiváncsiságból az fsb-t leveszem 100-ra, 1,1Ghz-en jár, a ramok meg 400-on. Ugyanúgy újraindul. Futtatok egy floppy-s memtest 1.70-et, az legalább megy, hiba nincs, igaz csak 1 órát ment.
Lehet,h a winfos omlott össze? Ma este húzok friss xp-t, már úgyis ráfért, tegnap nem akartam nekifogni éjjel fél1-kor.Remélem tudtok segíteni!
-
awokado
tag
Hello!
Szerintetek menni fog Giga 965P-DS3-mal Wolfdale proci?
Amúgy nekem megy a 470FSB és nagyon örülök -
válasz
k.zozo. #2678 üzenetére
húú én húde örülnék 438as fsb-nek...
de nekem egyszerűen ha egeret szülök se megy 350en se...
pedig az aztán nemsok. Bárminek emelem a feszt, ram-ot auto időzítéssel, visszaszorozva, visszaszorozva a procit is, hogy azok biztos ne legyenek limitesek, nekem egyszerűen fos alaplapom van. Gariban cserélték, az előző rev1 volt az 400on még vitte, ez meg még ott se... egyszerűen peches vagyok ezekkel a mocsok lapokkal
-
-
k.zozo.
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
965P-S3 rev.3 F8bios lapom van, benne core 2 duo 6230 proci. A napokban próbáltam állítani a szorzót 7-ről 8-ra de a biosban csak 6 vagy 7x-es beállítást kínál fel és a 8x-osat, ha beírom kézzel sem veszi be. Tudtok valami megoldást hogy tudnám 8x-osan használni? És még valami, ha az FSB-t húzom, akkor az FSBAM arányt nem lehet lejjebb venni mint 1:1?
Nem tudom 438 fölé tolni az FSB-t mert a ramok már hibáznak pedig Geil ultra van benne 2.1 V-on hajtva. 4-4-4-12 időzítéssel.
Köszönöm a segítséget előre is! -
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #2653 üzenetére
rosszul telepített/telepítődött intel chipsett driver csinál ilyeneket tudtommal....
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is már kb egy éve ilyen alaplapom van
.Egy ideig benne volt a flopi meghajtó de kellet egy sd kártya olvasó így kilelt szedve és ment bele egy Multi-Card Reader/Writter kártya olvasó.És most is látom a saját gépbe hogy ott a flopi meghajtó pedig kivettem.Valamit rossz helyre dugtam be?Mert működik a kártya olvasó csak idegesit,hogy nincs is flopi meghajtó a gépbe és mégis kijelzi,hogy van
.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2658 üzenetére
nem vagyok jobban szőrszálhasogató, mint a mondatnemértő kollégák, én tudtam miről beszélsz, még ha rosszul is írtad, de legalább tisztázódott.....
de tényleg a pci-ből is kettő van, ezért jobb leírni...
olyan vagyok, hogy ha nem értem, akkor legalább visszakérdezek... -
fer
őstag
válasz
keszegduda #2653 üzenetére
Szerintem PIO módban kezeli a vinyódat! Próbáld ki a többi sárga csatit is! Én is jártam így nekem a 0 már behalt, most az 1-ben van, és azóta nem volt semmi kékhalál (kopp-kopp)! A lilában nekem sokkal tovább tart a bootolás!
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2654 üzenetére
a vitás mondat a kérdéssel együtt elolvasva (merthogy nem csak egy mondat volt önmagában, hanem egy kérdésre adott válasz is..)szerintem érthető..
jaja, nekem 965P-DS3P lapom van, itt van 2 db pci -express sín, (van 2 db PCI is, de abba nem VGA van.....) crossfire változat lenne, vagyis csak ATI kártyákkal megy a kétkártyás mód. viszont létezik moddolt driver, ami a crossfire-s alaplapon is tud SLI-t csinálni (kétkártyás nvidia), vagyis mindegy milyen lapod van, azzal menni fog..
tény, hogy a driver nem tökéletes, nem minden játékkal megy, de később lehet, hogy lesz egy kiforrottabb verzió belőle.
-
hoffman_
nagyúr
Srácok,tényleg kicsit ellentmodnásos a vitás mondat
De inkább az érdekelne,hogy:
Lehet, hogy én hülye vagyok,vagy átsiklottam felette. De ez a 965ös totyik. Ezeken a lapokon van biza 2 PCI sín. De CSAK ATi kariknak nem? Hogy mehet ebben SLI? Nagyon félreolvashattam valamit
#2653,keszegduda: Talán tudok rá gyógyszert. Nem tudom emlékszel-e rám. Hónapokig írtam mindefele(itt a legtöbbet
) hogy gubanc van a rendszeremmel. Lényeg az hogy halott volt a system. Kékhalál hegyek. Igaz,nálad nem ilyen drasztikus... De nálam a vinyón bukott az egész. Új vinyó és megszűnt minden problémám. És nekem is 320as Samum volt. Esetleg lehet ez a probléma
-
keszegduda
őstag
válasz
Gorneck #2652 üzenetére
Ne tudd meg hogy hányszor volt már ez miatt reinstall, de folyton előjött...
Érdekes mert most a lilában van és mihelyst átteszem a sárgába már be is lassul, a win felállás 4-5 perc és folyamatos 50%-os prociterhelés van, ha rákattintok a sajátgépre vagy bármi egyszerű dolgot csinálok azonnal belassul...lap hibára gondolok elsőre... -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #2648 üzenetére
Win reinstall...
-
Sutty66
tag
válasz
A topik első hsz-ben elég világosan leirt ngabor2 mindent amit erről tudni kell. Szerintem világos, én ezek alapján állítottam össze a configot és remekül mukszik.
-
tlac
nagyúr
válasz
pedig az inteles (sárga) pont, hogy egy kicsit gyorsabb
vmi beállítási/driver/kompatibilitási probléma
-
keszegduda
őstag
Ti hová rakjátok az SATA winyókat? Lilába vagy a narancssárga aljzatba? Nekem nem hajlandó működni a sárgákba, mindig 50%-os procihasználat lesz (dupla magos procinál) bármi kis dolgot is csinálok( winben, gamek stb.) és iszonyat lassú lesz a gép...ez mitől lehetséges? A lilákba tökéletesen működik, a win felállás 3X-5X annyi idő a sárgákba mint a lilába a progik és játékok pedig szaggatnak, főleg a kép, de a hang is.
Driver minden okés XP rendszer. -
YencYke
tag
Sziasztok!
Feltoltam én is a DS4-re az F11f biost, és a 10-es hez képest a max 425 fsb-t felbirtam 450-re is vinni.
E6600@ 3600MHz 1.55 körüli fesz. még tesztelem. TT Big Thypoon borda Noctua P12 venti és 38-39 fokos terheletlen hőmérséklet. -
Robi_73
őstag
Gyerekek peace! Én is úgy értelmeztem Rick4 válaszát mint tlac.
-
-
ssamf
tag
Sziasztok!
Ki fogtok röhögni, de mind1, végülis vicces.
Van egy DS4-s alaplapom, ami ugye Ati-Crossfire-t támogat. Namármost ezzel nincs is semmi baj, csakhogy én SLI(!)-s lapot akartam. De ezt vettemSztetek próbáljam meg vhogy rávenni, hogy SLI-zzen? Lehet azt?
Ill. eladnám, kell-e vkinek!?
-
rob5
aktív tag
Elég biztató eredmények a lap alján....
[link] -
Matt23
tag
válasz
rumkola #2607 üzenetére
Hali,
én pár hete tapasztaltam hogy nincs hang az előlapi kivezetése, pedig előtte volt. Épp ma áltam neki bütykölni a gépet, hogy biztos csak valami kábel, de nem.
Már ezer drivert kipróbáltam, de egyikkel sem ment. Amikor elment a hang előtte volt egy alapos frissítés, kezdve a biostól a vistán kerestül a driverekig, de teljesen halott az egész. Most megpróbálok visszatenni egy régebbi biost hátha azzal müxik.
-
Rick4
félisten
használtál előlapi panelt? vagy a házban volt külön elöl fülhallgató aljzat? nem lehet, hogy csak az makkant meg? ja, tényleg, segítsetek már. nekem is 965PDS3p lapom van, de képtelen vagyok úgy rádugni az előlapi hangkimeneti tüskékre rádugni a csatlakozókat, hogy a mikrofonom is menjen...
semmi extra, csak pl: gnd, mic bias, meg line outR kábeleim vannak...
-
SLYM
veterán
üdv. Gigabyte GA-965P-DS3 rev 3.3 a lapom neve. a baj az, hogy elment a hang. nem tudom miért. se játéknak, se zenének se semminek nincs hangja. tudna valaki egy friss drivert a hanghoz? nem találom sehol. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest