- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Azonnali processzoros kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Most készülök a vizsgákra (rohadt vizsgaidőszak
), nem igazán volt időm húzni a cuccot. Másrészt csak holanp jön meg az új (izmosabb) venti a hűtőmre. Most max hőfokom: idle 36, full load 60fok. Viszont mikor beraktam a procit csak 8*266-on ment, nem tudom miért lehet azért mert nem nyomtam előtte load def bios-t. De már 9*266-on szépen "döcög".
Ami nagyobb hasfájásom egyenlőre, hogy eddig E6300-al ment a vga 780/1000-en (többször is lefutott így a teszt simán), Q6600-al meg alapórajelen is befagy az első teszt után ugyan ilyen húzott értékeken.
Lehet kevés a tápom?
Rem csak vmi szoftveres bug.
mod: nagyon jó az aláírásod, fél órát röhögtem rajta! Remekül illik rám is a gondolat...
-
rumkola
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2277 üzenetére
Nekem akkor nem írta, ha "túl volt húzva". Visszavettem jó lett.
Everest memóriateszt mit mutat? -
horvathkrisz
addikt
Kösz Srácok, de ez sem írja.
Nem tudom mi lehet a baj, még nem találkoztam soha ilyen problémával. Lehet hogy az E6750 miatt van, itt nyilvánul meg a "nem támogatottság"... -
tlac
nagyúr
vagy tényleg a legújabbal (1.43)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Próbáld a legújabb CPU-Z-al. Hátha...
-
pempellini
senior tag
válasz
Pancsermeste #2290 üzenetére
semmi tunung ,egyszercsak elkezdte
-
Rick4
félisten
válasz
pempellini #2289 üzenetére
csinálj rajta egy c-mos cleart, de inkább a rendes elemkivételes módszerrel, és utána állítsd be újra a bios úgy ahogy volt...jómúltkorában nekem is vacakolt így, ez megoldotta...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
pempellini #2289 üzenetére
Itt jobban tudnának segíteni.
Minden alapon van? Vagy tuningolod? -
pempellini
senior tag
hali
boldog tulajdonosa lettem egy gigabyte GA P35C-S3-as alaplapnak.
Egy gondom viszont van vele elég sűrün van hogy 8-10.-re indul csak el,állandoan ujraindul,de ha elindul már menet közben nincs vele gond.
Most rossz az alaplap vagy valami nem stimmel.
Válaszotokt előre is köszönöm.
üdv. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2287 üzenetére
Helyes!
Bár állítólag egyes alaplapgyártók -tuning őrültek nyomására-, már a BIOS tuningmenüjébe is beépítik, mint opciós kapcsolót. Legalább nem kell buherálni. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2286 üzenetére
Haverom is mondta hogy ez a droop dolog nem véletlenül van, nem csinálok módosítást.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2285 üzenetére
Általában egy SMD ellenállás értékét kell biz. értékre belőni, pl. grafitozással, vagy párhuzamos ellenállás beforrasztással, esetleg rövidrezárással... ez alaplaptól függ.
Valójában ezzel egy védelmi áramkörbe avatkozunk bele, esetleg teljesen kiiktatjuk azt, ezért én nem ajánlom senkinek se... mégha én meg is csináltam!
A vdroop nem az alaplapgyártók hibás tervezése miatt van, hanem egyfajta védelem a rendszer számára, amely a VRM működését befolyásolja, így ennek kiiktatása csak saját felelőségre! -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2284 üzenetére
hogy néz ki az a "vdrop mod"?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2283 üzenetére
Most már... így vdroop mod után stabil.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2282 üzenetére
Csak nekem alapfeszen nem Orthos-stabil 3.6-on...
Neked az? -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2281 üzenetére
Ha a CPU feszt manuálisan írtad be, tehát nem "normal"-on van, akkor C1E nem veszi vissza a feszt! Ezért nem megyek alapfesz fölé... inkább megelégszem a 3,6Ghz-el.
-
horvathkrisz
addikt
A CPU feszültséget nem veszi vissza, csak a szorzót?
Úgy emlékszem, mintha az E4300-as esetében visszavette volna a feszültséget is, pedig annál is manuálisan volt állítva, 1.4V-ra... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gratula!
Everest nem írja ki a Memoria busz sebességet? Hmm.. ez elég fura... ilyet még nem láttam.
Kíváncsi leszek, hogy meddig jutsz... vagyis, hogy mennyit bír a Kingmax. Nálam a Geil nem nagyon megy 920 felett, így 8x450-en használom. De nem is baj... ezt legalább a proci is viszi alapfeszen. -
fer
őstag
válasz
Szerencséd volt a memókkal, nekem a 667-es samuk is viszik a 900-at hiba nélkül, bár ott már az időzités elég magas, de legalább nem melegednek!
-
horvathkrisz
addikt
Szóval, a tegnapi dologra visszatérve:
Minden gond nélkül megy az E6750 a rev 2.0-ás lapomban!
Az ég világon semmi gond nem volt vele, jelenleg 1.45V-on (Droppolva 1.35-1.4V) megy 8X450 , azaz 3,6GHz-et, 3 óra után is Orthos stabil.
Ha majd lesz kis időm megpróbálkozok a 470-nel is. (500-on már fagyizik, próbáltuk)Ami az érdekes a dologban, hogy ugye a legkisebb memóriaszorzó 2 a lapomban, és az 5ezer Ft-os Fingmax, 800MHz-es memóriák 900-on mennek...
, ellenben semmi nem írja ki (sem everest, sem CPU-Z) a mostani memória órajeleit, ez elég érdekes.
-
horvathkrisz
addikt
Ugyanaz, csak a DS3 azért drágáb pár ezressel, mert nem sima hanem szilárdelektrolit kondenzátorokkal van szerelve.
Ezt tulajdonképpen sehol nem nyilvánul meg, max tovább bírják pár évvel oldschool társaiknál, de addig amíg ezek a kondik tönkremennének 5X fogsz alaplapot cserélni... (10X szilárdelektrolitosnál). -
Qru
MODERÁTOR
-
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2270 üzenetére
igen, letölteni őket és összehasonlítani a belsejét is
-
horvathkrisz
addikt
Kösz Srácok a válaszokat!
Mindjárt indulok a prociért, be fogom írni hogy mire jutottam.
A rev 3.3-nak ugyanaz a biosa mint a 2.0-nak (giga website szerint legalábbis megegyezik, ugyanúgy F12 mindkettőnél a legújabb verziószám), bár szerintem itt inkább valami hardveres módosítás lehet a különbség a két lap között, el nem tudom képzelni hogy miben különbözhetnek...
szerk.: tlac, nem értem pontosan hogy gondoltad a bios összehasonlításokat, letölteni aztán megnézni a pontos méretét? (sajna olyan szar a gigaszájt hogy nálam most nem akarja behozni...
-
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2267 üzenetére
hasonlítsd össze a rev3.3-as és rev2.0-ás bios-ok tartalmát, ha egyezik, akkor semmilyen gond nem lesz, default-on sem (ds4-nél mindegyik rev-hez ugyanaz a bios van)
várom, hogy mire jutottál -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2267 üzenetére
Szia!
Nekem a rev. 3.3-ban gond nélkül megy. (F12)
Először én is aggódtam, hogy baj lehet, ezért biztos ami biztos, a régi proci kivétele előtt beállítottam 8x333-at, 2x memo szorzóval. El is indult rendesen.
Későbbi kísérleteknél volt, hogy visszaállt minden defaultra (a memo frekire sajnos nem emléxem már) de elindult a 800-as ramokkal. -
horvathkrisz
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #2265 üzenetére
Sztem jó lesz...de holnap kiderül...
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #2263 üzenetére
6550-en ment akkor sztem igen. Bios mellik van fent?
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #2261 üzenetére
Akkor meg mire vársz? Már rég a lapba ficegne...
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #2259 üzenetére
Pont ez az, hogy az sem...
Hol vennéd a procit?
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz #2257 üzenetére
Szia,
6550nel ment vkinek a lapja gond nélkül...Qru kollégának aszhem...[link]
-
horvathkrisz
addikt
Sziaszok!
Lenne egy fontos kérdésem:
Bele tudok rakni egy E6750-es procit a Rev 2.0-ás lapomba?
Vagy felejtsem el? -
Robi_73
őstag
Nem nagyon teszteltem ki 965-ben a procit (szorzó+max fsb), mivel 4 nap után lapot cseréltem. Default fesz felett nem tudtam stabilizálni a procit nagyobb órajelen. A lapcsere után még egy procit cseréltem, ami jobban megy, de ezt már csak a P35-ös lappal hajtottam. Ahogy írtam priviben is csak alapfeszes tuningban gondolkoz, de a 3-3.2 ghz szerintem tuti meg lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
Én is ettől tartok...
Kb 8-körül jön meg a proci de nem biztos hogy tudok egyből tuningolni, mert elutazok utánna. Valószínűleg csak vasárnap este lesz egy kis időm játszani vele/velük.
(konfigot meg adatlapra
de lehet inkább lementem, hogy ne kelljen mindig kérdeznem.
)
8*400-at megnézem majd, onnan nyitok akkor.
Robi_73 is így hajtotta? Majd külöd neki privit.
-
tlac
nagyúr
Antec Solo { Corsair VX450, Gigabyte P35 DS4 rev2.0 F8 { Core 2 Duo E6400 + Thermalright Ultra-120 eXtreme + Scythe SFF21F, 2 x 1Gb A-data Extreme Edition DDR2 1066+, Inno3D 7600GST 256Mb + Zalman VF700Cu }, Raid0 { 2 x WD3200YS }, Samsung DVD-RW SH-W163A }
inkább 8x450, 900 cl4-et állíts majd be
vagy még magasabb fsb-t 8-as szorzó mellett -
Qru
MODERÁTOR
Írd be a konfigadatokat pls. Azt már tudom, hogy P35-ös deszkád van, meg Adata ramod...
Remélem 9*350-et viszi alapfeszen. Akkor 3-as memszorzóval 1050-et menne... (néztem tesztet ott pont 1050-et ment az ST és vitte CL4-ben 2,3V-al). Kérdés bírja-e a ramom CL4-ben. Vagy 9*400 is pofás lenne igaz oda már csak kettes szorzótudnék állítani.
-
tlac
nagyúr
én ezeket ajánlom
kb 220CFM ~ 374m3/h
Delta TFB1212GHE
Delta GFB1212VHW
szólj, ha találsz durvábbat -
Qru
MODERÁTOR
Félek is tőle. Hogy fogom én ezt hűteni... Lehet kénytelen leszek venni egy combosabb ventit a TR XP120-ra... TTS-nél már nézegettem is. 126m3/h-ás légszállítású ventit...
Ezzel szemezek vagy egy Noiseblocker SX 2 Blue is szóba jöhet. Utóbbi 36db helyett csak 30db hangot hallat.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2237 üzenetére
ha a kérdésedben ott a válasz akkor miért kérded?
-
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor első körben majd jön Q6600 ha összegyűlik a zseton. Most az új vga sokat lendített a dolgon. Ahogy néztem Robi_73 kollégánál szépen hasít DS4 Rev1+ TR XP120-al. Nálam 1:1-ben ilyen környezetbe kerülne a cucc. Akkor ram fejlesztés marad, bár sztem lassan el kezd felkúszni a DDR2 ára...
-
tlac
nagyúr
-
Shrike7973
senior tag
Most akkor mivan???
-
Shrike7973
senior tag
Itt arról van szó, hogy a vga pci expresse 100 hz en kéne fusson, ugy hogy 16x os legyen a kapcsolat, mivelhogy azon a jó. Tekintve hogy a pci express miatt basztatott. Most kiprobáltam 100 mhz en 2,2 ghz en a cuccot, 1x volt a szorzó, tehát gondolom nem a tuning magas értéke miatt van ez. Ahogy pancsermester emlitette van egy pci e bug, amit bios frissitéssle meg lehet oldani..akkor ez megoldaná a problémát?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2234 üzenetére
bizony, így van, a telepítés szigorúan alapon zajlik...pont azért, mert ott nem mindegy, mi hogy sikerül. hugom gépe is olyan, hogy húzva hibázik a dvdíró írás közben. alapra visszatéve minden okés...de ha húzom, játszani tesztelni, mindent lehet, de ez az egy dolog nem jön be a gépnek...
-
Sutty66
tag
válasz
Shrike7973 #2234 üzenetére
Valószínünek tartom hogy nem csak a telepítésnél okozott volna problémát az adott konfigon az adott beállítás. Az előző win stabil volt? Futtas tesztprogikat és közbe monitorozd , igy megtalálod a konfig határait. Én sem vagyok egy hatalmas tuningmester,ezért egyszerre mindig csak egy dolgot állítok,igy ha valami nem koser tudom hol a hiba. Időben persze ez nem 1 perc. Ha hülyeséget beszélek javítsatok ki.
-
Shrike7973
senior tag
SEGÍTSÉG!!
Na gondoltam ha a tuning jó ujrarakom a gépet, mert már kezdett lassulni a windows, fel is telepitettem az xp t gond nélkül...
Azonban amikor az alaplap inf_update jét szerettem volna feltenni, pci express illesztőpragramjának telepitésekor errort írt, a tleepitő kilépett.. egyből tudtam hogy a huzás miatt van a dolog, vissza biosba default optimized, cpu@stock. Most persze felment minden driver. Lehet hogy tudtalan vagyok de akkor most minden telepítés előtt vissza kell rakni a cuccot és utána meghuzni vagy ez azért volt mert rosszul tuningoltam?????
HELP!!! -
Shrike7973
senior tag
Azt még megkérdeném hogy nem kéne 2,8 ghz re huzni a procit és akkor 800 mhz en futnának a memoriáim?
-
Shrike7973
senior tag
Mert ez így nem rendes?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2229 üzenetére
cseréld meg a két írót a házban (egyszerűbb lesz, mint a kábelt megforgatni....kiderül, mi a bibi...
-
Shrike7973
senior tag
Hy!
Utánajártam a hangnak, kihuztam a gépet,oldallapot le, elinditom. Tényleg a dvd írok adják ahogy gondoltam. Nos nekem ez ugyvan hogy 2dvd író, egy Pioneer 110Dés egy 111D van egy IDE kábelre rárakva...mivelhogy egy IDE csatlakozás van a lapon... naszval tuning nélkül egyszerre adnak indulási hangot tuning után pedig külön, a felső késik. Meg kell jegyezzem, hogy menet közben az alsó dvd író ami előbb csatlakozik az IDE kábelhez rendes sebességgel jön ki, míg a második lassabban , hiába az az uj, 111D.Ez így volt amiota uj alaplap, proc, mem..stb...bolt aztmoindta ez azért van mert egy IDE kábelen vannak. Akkor ez az egész eltolódás hangilag rendes vagy állitani kéne vmit? -
Shrike7973
senior tag
Amikor bekapcsolom a gépet hallok mindig vmi hagot ez vagy a ventik megindulása vagy a dvd iro mittomén vmi hang, ezeddig egyszer volt mindig az inditásnál, ez most tuning után 2x ismétlődik. Ez normális?
-
MZsoltee
veterán
válasz
lamavok #2226 üzenetére
Ennek a lapnak nem ez a topicja!
Kérdésedre a választ ebben a topicban kaphatod meg és látogass el erre az oldalra is!
Szerintem ruházz be egy C2D-re, ha már 88Gt golden sample-re futotta akkor egy E2180@3-3,2Ghz esetleg egy E6750 3,5Ghz körül sokkal jobban kiszolgálja a vga-dat jelenleg szinte mindenhol CPU limit van!Üdv és B.U.É.K. minden Ph!-snak ;)
-
lamavok
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni tuningba.
A configom:
gigabyte p35 ds3l alaplap
intel pentium d 925-ös proci (alap hutovel)
gainward 8800gt golden sample
geil 2gb ddr2 800mhz memoria
A pci expresst hol és hogy tudom 100 hz beallitani?
A ramnak hol és hogy tudok feszt adni?
Ezt a procit szerintetek jol lehet huzni? -
válasz
Shrike7973 #2224 üzenetére
ha stabil akkor semmiképp se növeld sztem
-
Shrike7973
senior tag
Ok, de akkor ráadjam az 1,4 v ot vagy hagyjam igy 1,35 ön?
-
válasz
Shrike7973 #2222 üzenetére
most azért van így, mert minek fűtsön, de 2.8 fölött megkapta az 1.45V-ot, droppolt is rendesen mellesleg, de úgyis fagyott meg hibázott meg még olyat is csinált amit én vram-hibának mondtam volna...
szerk: ha lesz kedvem meg nem fogok épp félni
akkor frissítem a biost is mert most f5 van benne
-
Shrike7973
senior tag
Mármint én ugyérzem kéne mintha kicsit nem lenne elég .. habár nemtom
-
Shrike7973
senior tag
Én még azt szeretném kérdezni hogy nem kéne neki za 1,4V??
Merthát automatikusan azt adta meg és ahogy látom 2,8 körül is mindenki 1,4 v ot ad neki...? -
üdv
kb egy éve olvastam utoljára a topikot, bár akkor elég aktívan, de most nem vagyok annyira képben, ezért lenne pár kérdésem.
konfig: 965p-ds3 rev1, 2*1giga micron d9dqw @ 800 4-4-4-12 @2.1V, e6300@400*7
most 2*1giga ramom van, asszem fogok tudni szerezni pont ugyanilyeneket még, és a kérdés az, hogy nem gáz-e a 4 modul stabilitásilag/melegedésileg/mittomén vagy kár is azon gondolkozni, hogy ezt eladni és 2*2giga
másik kérdés: az normális az hogy nem megy 2800mhz fölé a proci? próbáltam 1.45V-on is, úgyis hibázott meg fagyott (mch-n meg fsb-n +0,1V). Most 400*7 1.39xx vagy 1.4Von megy, stabil(orthos alatt ~61fok hideg szobában, TT big typhoon, nb-n legyezős zalmann), de szeretnék még többet. Lehet, hogy belenyúltam egy szarabb lapba vagy prociba? vagy mit kellene megpróbálni? nem nagyon merek több feszt adni semminek semthx
alex -
Qru
MODERÁTOR
Szerintetek mivel járok jobban ha belepakolok a DS4-be Q6600-ot meg még 2GB Ramot (most mindegyik elég jó árban van).
Vagy ha veszek inkább P35-ös DS3-at meg vmi 333FSB-s procit? Főleg játék lenne a felhasználási terület... Tudom 965-ös deszkában Q-s procik nem mennek annyira jól...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2216 üzenetére
A 102 MHz PCIe freki nem probléma. Vannak alaplapok, melyekben nem lehet a PCIe frekit fixálni, így pl 20-30% tuningnál 120-130Mhz-en is megy... na, persze ez már veszélyes lehet... de a 102 az teljesen jó.
Hogy évekig fogja bírni a PC az nem garantálható -de ez tuning nélkül is igaz. A mostani beállításod pedig csak lightos tuningot jelent.BUÉK!
-
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2215 üzenetére
Nem a képernyővédő vagy a monitor suspend volt?
)
-
Shrike7973
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/071230/orthos2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt a kép12 ig futott, 1 óra 33 percet asszem..szal tök jó elvileg...
Most tesztelem játékban is.
Akkor az a 102 mhz pci expressnél tuti nem sok? Csakmert alapból nekem 100 at mondtak habár én nem értek ehhez. És akkor ez most biztonságos tuningvolt? Fogja lvekig birni a pc? -
Shrike7973
senior tag
Nemakarok feleslegesen hsz t irni de volt egy furi jelenség.
45 perce megy az orthos, fesz maradt, höfok 1-2 vel ment feljebb (most 51°).
Csak volt egy olyan jelenség, hogy ment a teszt aztán egyszer csak elsötétült a kép, namondom ennyi, megfagyott, vagy restart, de nem, a monitor kapott is jelet mert a led világitott nem villogott, aztán visszajött a kép 20mp mulva és megy tovább (ha a zöld feliratba a GO felirat kék hátteres váltakozésa azt jelenti...). Ez most a teszt része vagy akkor nem lett jó a tuning? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2213 üzenetére
a hőfok jó!
a fesz. szintén! (CPU normal fesz - vdrop) =1.35V - 0.05V = 1.3V
Orthos éjfélig REMEK!
Sok sikert! -
Shrike7973
senior tag
Hy!
Futtatom épp az orthost!
10 perce fut 48-49 fokos a cpu (1.mag 51°, 2ik 52°)
A volt CPU-z szerint (ver. 1.41) 1,296 most igy orthos alatt..
Hagyom még futni az orthost éjfélig. Ha addig nem dob ki akkor minden jó? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2211 üzenetére
Az 1.152V terheletlenül annyi (C1E visszaveszi a szorzóval együtt)
Nézd meg terhelve is, hogy mennyit kap. Lehet, hogy újabb CPU Z kell, hogy jól mutassa az értéket.
Proci hőmérsékletet ne tesztek után nézd, hanem közben, vagy loggold.
Amúgy sztem kész vagy! -
Shrike7973
senior tag
Csá!
NA 101 mhz en nem indult, de 102 n igen és x16 on megy a pcie!
Lefuttattam 3damrk ot:
sm2 score: 4150
sm3 score: 4215
Régebbi eredmények:sm2 3803 sm3 3977
Ezeddig jól néz ki, megnéztem a voltage ot , 1,152, teszt után 30 fokos volt a proc.
Kész vagyok? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2209 üzenetére
persze, ezek a beállítások biztonsággal állíthatók.
esetleg még a többinek is adhatsz +0.1V-ot, bár nem hiszem, hogy segítene, mert akkor auto fesz szabályzással jónak kellett vna lenni.
Sajnos van ilyen ismert BIOS PCIe Bug, amit csak frissítéssel tudsz megoldani -nem olyan vészes, mondhatni pofon egyszerű dolog.
Amúgy nem kell tuningra hivatkozni. Mondhatod azt is, hogy újabb proci miatt kell a frissítés. -
Shrike7973
senior tag
Bios frissitést nem válalok be mert hát ugye ha nem jön össze elromlik teljesen, én meg abszolut nem értek hozzá ezt már mondták nekem, az a baj hameg bemegyek a boltba h szeretnék ios frissitést kérni, merthogy tuningolni szeretnék akkor előjönnek azzal hogy akkor nincs gari ha tuningolok...:S
AMugymeg ez a két beállitás biztonságos? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2207 üzenetére
Próbáld a PCI-E frekit fixálni 100 helyett 101 vagy 102 MHz-en
Ha nem jó így sem, akkor csak a PCI-nak adjál +0.1 V-ot.
Ha így se jó, akkor sztem BIOS frissítés! -
Shrike7973
senior tag
Na, haladás!
Beraktam Manualra a cuccot, és 1,152-1,184-1,200 v között ingadozik most (bár nincs terhelve...)
Szal ugyanolyan minden mint az előző képen, csak auto helyett manualra van téve, és minden normalra.
Namármost CPU z szerint télleg 1x es az átvitel, akkor most mivel kezdjem a leirt lépések közül? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2205 üzenetére
1,4V még nem olyan magas -és valszeg azért annyi, mert "AUTO" fesszabályzásra állítottad, ilyenkor a lap automatikusan megemeli a feszt (tuning esetén)
Ezért írtam, hogy jobb "Manual"-ra állítani, azon belül pedig "normal"-ra. Ebben az esetben 1.35V-ra állítja be. -
Shrike7973
senior tag
Közben msn en beszélgettem jaffaval és amikor megnéztem cpu z t alapjáraton 1,408 v ot jelzett ki erre ő azt mondta hogy az magas így most visszatettem mindent alapbeállitásra. Most milegyen?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2200 üzenetére
CPU-Z -mainboard fül : itt megtudod nézni a PCI-Expresst
Ha valóban csak 1x, akkor próbáld meg 101, esetleg 102 Mhz-re fixálni.
Ha így se nem jó, akkor állítsd a sys fesz szabályzást "Manual"-ra, és minden legyen "normal"-on, csak a PCI O.V.Controllnak adj +0.1V-ot -
Shrike7973
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/071230/picture008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Shrike7973
senior tag
Ott van a kép... Akkor tegyem manualra azt? Mennyi feszeket adjak?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2199 üzenetére
Ez a C1E ; EIST - de nem kell kikapcsolni, hasznos fícsör.
Orthos: blend stress... min. 9-es prio. -egyébként ez az alapértelmezett beállítása. Ha nagyon nem stabil, akkor pár perc alatt visít, vagy fagy/újraindul a géped... 1 óra hiba nélkül már elfogadható."a feszeket auton hagytam , pl cpu 1,35 v..." -ez azt jelenti, hogy a System Voltage Control "AUTO" beállításon van? A CPU-t honnan tudod, hogy 1,35V?
Ha auto módban van, akkor a lap automatikusan megemeli a feszültségeket. Ha így stabil, akkor később érdemes átállítani "Manual"-ra, és kikísérletezni, hogy minek mennyi + fesz kell. (véleményem szerint semminek nem kell, tehát mindent "normal"-ra érdemes beállítani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Star Trek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest