- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3195 üzenetére
Megmondom őszintén én eddig csak a CPU-nak ill. a ramnak adtam feszt, 3,2GHz felett kéri erősen
400 fsb-nél simán elég lehet a normal
450-nél nekem már nem volt elég kellett +0,1 az mch-nak, fsb-nekAz a kérdésem hogyha másnak adok feszt pl Mch (vagy amit ajánlotok) elérhető kisebb fesszel a CPU túlhajtása vagy csupán ennyire képes a procim?
kb ennyire képes a procid
nekem 1,5V-tal visz 8x450-et, alapfesszel meg 8x400-at (e6400)
A winyókon van 1-1 winxp is és mindkettőnél bedöglik az egész ha sárgába használom.native sata, ahci legyen disable
legalább egy xp sp2-t telepíts, és semmilyen drivert ne rakj felElszállhatott volna a lap ezen része?
az sb vezérli, nehezen tudom elképzelni
-
tlac
nagyúr
szerintem ezt nem kell használnod, vmi olyasmit csinál, hogy lazább beállításokat ad meg, amitől stabilabb, de lassabb is lehet a géped, hiba esetén esetleg ér vmit
átolvashatnád a manual-t...
bogyó73:
feltettem újabbat de nem vált be, a proci venti is maxon pörgött
valószínűleg csak be kellett volna állítani
-
keszegduda
őstag
Egy másik számomra nagyon érdekes probléma.
Egy jó ideje az 1 hsz. alapján próbálok valamit is csinálni de egyszerűen nem akar működni úgy ahogy le van írva. Tehát van 2 winyóm, amiket már jó fél éve a lila SATA aljzatokba vagyok kénytelen használni. Az ok pedig az hogyha átteszem a sárga foglalatba akkor a gép 4X-5X annyi ideig tölt be és a CPU használat szinte 100% még rendszer felálláskor is(hallom hogy a CPU venti felsüvít) és még a filmek is akadoznak, a hang is serceg. Mihelyst átteszem a lilákba iszonyat gyorsa rendszer, de ismét az 1. hsz-re támaszkodva azt írják hogy gyorsabb. A beállításokat kipróbáltam, de ugyan úgy semmi. A winyókon van 1-1 winxp is és mindkettőnél bedöglik az egész ha sárgába használom. Sata kábelt cseréltem másik aljzatba próbáltam de semmi és ezt egyik pillanatról a másikra csinálta. Volt win XP újra rakás vagy 5X ideig óráig jó aztn megint CPU használat 100% (2magos procim esetén 50%, mivel 1 magot kezel a winxp)
Elszállhatott volna a lap ezen része? -
keszegduda
őstag
Elkezdtem tuningolni a procimat és most látom hogy MCH ilyesmiknek is lehet/kell adni feszt. Megmondom őszintén én eddig csak a CPU-nak ill. a ramnak adtam feszt, 3,2GHz felett kéri erősen, 3,4-nél már BIOS szinten 1,45V kell. Az a kérdésem hogyha másnak adok feszt pl Mch (vagy amit ajánlotok) elérhető kisebb fesszel a CPU túlhajtása vagy csupán ennyire képes a procim? Feszt adtam még a ramnak 0,3V-ot és így 2,1V-on megy más nem kapott a CPU-n kívül.
-
-
törölt tag
Hali!
Van valami ötlet, hogyan érjek el 965p-ds3 alaplapban 450FSB feletti értéket?
Itt van már egy éve, és mindig siránkozok, mikor mások virítanak az 500-as FSB-vel.
Ramok szvsz bírnák... 800-as Crucialok
Szerintem proccnak is van esélye, az egy E6300.Amit kegyetlenül utálok ebben a lapban: Rohadt hülye helyen van a Cmos clear...
-
nah várjál én ezt most nem értem.... az oké , hogy előtte kell, hogy stabil legyen a gép.... de utána már minek még1x??? Ebbe nincs logika, hiszen ha már megcsináltam és fel updatéltam az új BIOS-t akkor úgyis nyílván defaulton lesz a BIOS...(tehát utána már minek kell még1x?)
-
Érdekes ma bekapcsoltam a gépet, és minden hiba nélkül működött a BIOS-ban , nem értem én ezt...
Nekem most F5 ös BIOSOM van F10-re akarom updatelni, de nekem meg van huzva a gépem, akkor tényleg igaz az , hogy előtte a defaultra kell visszaállítani a BIOS-t és csak utána lehet feltenni az új BIOS-t?
-
a 3167-re nem tudsz valami magyarázatott?
Mert az a gaz nekem most tul van huzva a gépem, és azt olvastam hogy default bios beállítások mellett kell elvégezni a bios frissítést....
Na most ezt nem tudom elvégezni, mert belépek biosba és fekete a képernyő nem látok semmit, nem tom miért eddig semmi baja nem volt...
-
Beakartam lépni a BIOS-ba és elég érdekes dologgal találkoztam, eltűnik a kép, és vibrál, hol van kép, hol nincs....
találkozott már valaki ilyen jelenséggel?? Mitől lehet ez?Megnéztem a gép hátulját de minden jól csatlakozik, nincs kilazulva semmi...
-
HI ALL!
Hosszú idő utan ujra akarom húzni az XP-ét. Kicsit lemaradtam a DS-4 em driver, bios updatekban, és ha már újra húzom, akkor a legfrissebb drivereket szeretném feltenni az alaplaphoz is...
eléggé elfelejtettem, mit hogyan is kell márKéne egykis HELP!
Evereset szerint ezeket az adatokat tudom mondani, érdemes valami frissebb BIOS-t keresnem, és alaplapi drivert??
Award BIOS üzenet Intel P965 BIOS for 965P-DS4 F5
Rendszer BIOS dátuma 09/20/06
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 09/20/2006-P965-ICH8-6A79LG0EC-00
Alaplap neve Gigabyte GA-965P-DS4Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel AGTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 267 MHz (QDR)
Effektív órajel 1066 MHz
Sávszélesség 8532 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR2 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 1:1
Valódi órajel 267 MHz (DDR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 8533 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media InterfaceAlaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 LGA775
Bővítőhelyek 2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16
RAM foglalatok 4 DDR2 DIMM
Integrált eszközök Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 240 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet P965
Egyebek DualBIOS Plus, SATA-II, RAIDAlaplap gyártó
Cégnév Gigabyte Technology Co., Ltd.
Termék információ http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Default.aspx
BIOS letöltés http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bogyó73 #3158 üzenetére
Q6600 nem vmi jól húzható 965-ben. Nekem volt egy 965 DS4-em, a E6300-am ment 3,15GHz-et alapfeszen, a Q6600-om nem ment 2,7GHz felett 1,5V-al sem. Vettem egy P35-ös DS4-et abban meg lazán megy 3,5GHz-et. Játékra inkább még kétmagost vegyél, konvertáláshoz 4 mag. Bár szarul húzható ebben a lapban... inkább 6750.
-
tlac
nagyúr
-
tailor
őstag
Sziasztok. Megéri ebbe a lapba Wolfdale procit tenni? Már csak a nem hivatalos támogatottság miatt... olvasok érveket pro-kontra, de lapot nem cserélnék semmiképp, viszont a VGA kihajtásához kellene még pár MHz... Igazából nem vagyok meggyőzve, hogy 100%-osan működni fog pl. egy E8400-zal
Más: találkozott már valaki bios frissítés alatt "kernel alloc failure" (nem pontosan idéztem, sajnos) hibaüzenettel? Mivel nincs floppym, win alól próbálkoztam, a 11-est ily módon sikerült feltennem anno... És a vicc az egészben, hogy a végén kiírta "bios upgrade ready", restart: és maradt 11-es bios-szal
Bocs, ha hosszú voltam...
-
bogyó73
tag
hali.
meg tudnátok mondani hogy ds3p 3.3 lapra melyik a legoptimálisabb bios? -
DeepDish
őstag
Tudtok olyan embert,aki biosat ujraflasheli DS3-as lapnak,mert frissites kozben aramszunet volt!
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3142 üzenetére
ezt úgy kellett volna, hogy te töltöd le kézzel, és azt rakod fel, nem amit ő gondol...
biosban:
ha 3 eres a ventikábel, akkor voltage
ha 4, akkor pwm -
keszegduda
őstag
Végül flesseltem egy új BIOS-t win alól, teljesen automatikusan csinálta és az F6H-t tette fel, ami 2008 márciusi. Kicsit másabb lett a bios kezelőfelülete és az a gondom hogy a proci venti maxon megy, egyszerűen nem lehet csökkenteni a fordulatát biosból. Ilyenkor mi a teendő?
-
Joci??
senior tag
valaki letudja írni nekem lépésről-lépésre hogy hogyan tudok 2db vinyót raid 0-ba kötni a DS4-es lapon?
köszönöm!!! -
fer
őstag
válasz
keszegduda #3130 üzenetére
Egyépként ha belépsz a bios-ba látsz egy olyat, hogy Q-Flash, ha jól emlékszem F8, megnyomod és akár pendrive-ról is menni fog a frissítés!!
-
keszegduda
őstag
Ezt nem gondoltam volna hogy tényeg igaz...
Már akkor furcsa volt amikor ASUS P5B-ről váltottam DS3P-re, sokkal kevesebb fesz kellett a CPU-nak...
Lehet hogy megejtek egy BIOS frissítést csak várok egy olyan valakit akinek a legjobb BIOS-a van fent. Egyébként alapórajelen kell megcsinélni a frissítést vagy lehet tuning alatt is?
Annyit még ha nem oké valami vissza lehet tenni a régit?MOD: Ezt találtam és F10-es nincs sjana, de béta akad.[link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen függ a bios-tól. Olyan mint a vga driver, adott esetben szépen ugorhatt a max stabil órajlel. De nem mindig a legújabb a legjobb (akárcsak a vga drivernél) tuning szempontból.
BIOS frissítés: van a driver cd-n egy progi hozzá, ami automatikusan frissíti. @ bios a neve ha jól emlékszem. Nálam anno az F10-es bios jött be a legjobban, újabbakkal nem tudom mi a helyzet... rég volt 965-ös lapom.
-
Joci??
senior tag
válasz
nincs a cd-n bios flash-elö?? álltalában ezeket már lehet windows alól frissiteni!
-
keszegduda
őstag
Nem vagyok ebben járatos de a BIOS befolyásolhatja a CPU túlhajtást, magyarul ha feltennék egy újabbat akkor lehetne húzni a CPU-n valamennyit?
Egyébként hogyan kell BIOS-t frissíteni? (Gigabyte 965 DS3P Rev. 3.3) -
tlac
nagyúr
végülis ha csak a raid a cél, akkor jó, a ds4-en van ich8r és jmicron chip is, mindkettő tudja a raidet, az inteles kicsivel gyorsabb
ehhez a konfighoz elég a 965p-s lap, nem hivatolsan (béta bios-szal) az új 45nm-es procik is belemennek
viszont ha később bővíteni akarsz, akkor lehet jobban járnál egy gigabyte p35-ds3r-rel, erre se kellene sokat ráfizetni -
Joci??
senior tag
tehát, ez úgy jezdődött hogy megvettem a jelenlegi asrock alaplapom p35-ös és olcsó volt! (18k) örültem meg minden de közben kiderül mikor megvettem a két egyforma vinyómat hogy ez a lap nem kezeli a raidet! kérdeztem is sok mindenkitől hogy ez hogy lehet??? ilyen új alaplap minden sz@rral felszerelve és egy gagyi raid vezérlőt nem tudtak belerakni, aztán kővetkezett az hogy akkor lecserélem valami olyan lapra ami számomra is azért megfelel tudás ügyileg...
plusz 2k-t kell ráfizetnem
csak a lapot cserélem igen! -
Joci??
senior tag
Sziasztok! most lehet hogy a nap poénját elfogom lőni de kellene egy kis infó! a DS4-es lap úgye 800mhz-es ramokat lát! nekem viszont 1066-os van ilyenkor ha beleteszem nem fog semmi mozdulni vagy az 1066-os ramokkal is elmegy?
válaszotokat előre is köszönöm! -
tlac
nagyúr
válasz
nagyamte #3119 üzenetére
tökéletesen működik egy adott beállítással, és aztán megmakacsolja magát, és nem akar azzal a beállítással működni. Mindig egy kicsit nagyobb fesz kell neki
ha egyszer rendesen beállítod a gépet stabilra, tehát sok órán át teszteled, és nem feszelsz szét semmit, akkor nem kellene ilyet csinálnia
procinak ennyi fesztől nem lesz semmi baja, ramnak nem tudom mennyit adsz, azzal már óvatosabban kell bánnod
-
nagyamte
tag
az elsővel? Hmmm
kb. 1 éve történtreggel bekapcsoltam a gépet és puff nem kapcsolt be. Aztán kicsit piszkálgattam (bios reset, elemkivétel meg amit ilyenkor szokás csinálni) aztán bekapcsolt majd 2-3 másodperc után ki majd ismét be és ez így menne mostanáig
Beadtam gariba és kiderült hogy a áram ellátása volt baj:S.(vagy is az áram elosztóval ami a lapon van)
És aztán jött a mostani.
Most már működik rendesen a gép, ami azért érdekes, mert most húzva van, azt hiszem már írtam, hogy akkor is szarakodott, ha nem volt húzva, és akkor is ha húzva volt.
De most egy kicsit nagyobb a tuning, és most nagyon faján működik.
Érdekes alaplap****
Jelenleg 6750 esem van és itt járok
Feljebb nem nagyon enged.
De majd később próbálkozok.
Üdv Mátéegy kicsit OFF ****
(hülyeség, de leírom. Szerintem szívatnak az alaplapok.azért mert 1-2 hónapiig tökéletesen működik egy adott beállítással, és aztán megmakacsolja magát, és nem akar azzal a beállítással működni. Mindig egy kicsit nagyobb fesz kell neki
vagy az kell, hogy foglakozzak vele. Nem tudom. Meg múltkor átraktam egy másik házba a gépet és láss csodát akkor se működött
. Na de biztos velem van a baj
-
Bluegene
addikt
hát sztem max 2-4% összteljesítménynövekedést kapsz azonos órajelen, esetleg tunningban jobb, neked kell eldöntened a teszt után
én pl nem fogom lecserélni a jó kis 965-öst, minden igényemet kielégíti
szal a crysis nem fog gyorsabban futni alatta sztem, vagy érezhető különbséget adni, igaz lesz benne crossfire ami tényleg előny -
Sárpac
nagyúr
Szerintetek érdemes leváltani a p35 lapomat p45re?
Jobb vagy rosszabb az a chipset?(értsd bugok stb.) -
Vistaboy
veterán
Nem tuningolok, úgyhogy akkor jó lesz. Kell később a gyorsabb RAM.
Csak azért kérdeztem, mert ugye a Q6600-as 1066-os FSB-vel megy. De közben elfelejtettem (Helyesebben nem tudtam.
), hogy az E6600-asnak is 1066-os az FSB-je, azt hittem, hogy csak 800.
De közben kiderült, hogy tévedtem. Így végülis a kérdésem közben érdektelenné vált abban az értelemben, ahogyan eredetileg kérdeztem.
-
Goldmen75
őstag
Szaisztok ismét!
GA965P-DS3 rev3.3-am van. Most akarok belerakni egy 1333-as 6850-et. 800-as Twinmos ramjaim vannak. Szerintetek?
Eddig 4300-as volt benne persze húzva 2,7-en járattam.Csak az érdekelne menni fog-e s lehet e esetleg húzni még?
-
nagyamte
tag
megnéztem minden tökéletes. De érdekes hogy most már ha minden alapra van vissza állítva akkor jól működik :S nem béta biosz se segített.
Nem értem.
Remélem nem lesz semmi gond vele, mert 2 év alatt ez a 2. 965-ös giga alaplapom
Na majd lesz valami.
Köszike a segítséget
Üdv. Máté -
Vistaboy
veterán
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. Pénteken szeretnék RAM-ot bővíteni, és lehetőleg úgy akarnám megoldani, hogy utána már ne kelljen cserélgetni.Szóval egy GA-965P-DQ6-os deszkám van, perpillanat 2x1GB Kingmax DDR2-800-as RAM-mal. Le akarnám cserélni 2x2GB-ra, most jutányos áron tudnám becserélni 1066-osra a 800-as RAM-okat. Menni fog az alaplapban az 1066-os? Mert mintha azt olvastam volna, hogy nem támogatja ezeket a deszka. BIOS-ból a legfrisebb van fent, és még egy ideig meg akarnám tartani az alaplapot (OEM Vista miatt), és egy gyorsabb procit beletenni. Ezért lenne jó az 1066-os.
MOD: Azért ide írom, mert a saját topikjában azt írták, itt beszélitek meg ezt is.
Ha nem igaz, akkor majd átlinkelem oda.
-
tlac
nagyúr
válasz
nagyamte #3103 üzenetére
nem hangzik túl jól
ellenőrizd, hogy ne legyen kontakt hiba sehol
a legújabb nem bétát rakd felSabre:
valaki rakott 965-ösbe wolfdale-t már?
igen, rakott, több példa is van a topikban
a rev1.0 sem akadályKrissz87:
tuninghoz böngészd át a topikot, főleg az 1. hozzászólást
Szerintetek Asus Silent Square Pro hűtő felmegy a ds4 emre?
szerintem simán, de érdeklődj vmelyik hűtős topikban, hátha tudnak jobbat ajánlani
-
Krissz87
csendes tag
Sziasztok!
Még egy kérdés:
Szerintetek Asus Silent Square Pro hűtő felmegy a ds4 emre?
Vagy tudtok valami jót mondani ha esetleg nem?Előre is köszike!!
-
Krissz87
csendes tag
Sziasztok!!
Lenne egy elég öszetett kérdésem: Szeretném a lent látható konfigból a maxot kihozni kis tuning-al de nem tudom mik lennének a leg optimálisabb beállítások és hogy mit merre hogyan is kell beállítani. Szeretném beállítani a Ramjaim időzítését, A procimat húzni de ahhoz még kell vennem egy hűtőt mert jelenleg a gyári van rajta, nameg a videókártyát is ha kell bár az sztem elég forró mostanság ( 75fok full terhelésnél) vagy nem?
Szóval megköszönném ha valaki részletesen végigírná ezek menetét és segítene.
Vagy ha van Tatabányai aki szívesen bíbelődik ilyenekkel akkor szívesen fogadom otthonombanElőre is köszi!!
-
Sabre
őstag
kérdés, gigabyte 965P-S3 rev 1.0 van nekem, legfrissebb biossal.
azt olvastam h csak a 3.3as rev tudja fogadni a wolfdale procikat, de ez nem biztos.
valaki rakott 965-ösbe wolfdale-t már? -
nagyamte
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni a következőkben.
Van egy 965 ds3-mas alaplapom, semmi gond nem volt vele elég jól üzemelt kb. 1 évig :S (mostanáig). A következők a panaszok minden reggeli bekapcsoláskor vagy akármikori bekapcsoláskor szenvedni kell vele. Az történik, hogy a gép bekapcsol, minden üzemel csak nem jön be semmi a képernyőn. (ezt szokott lenni, ha túlhúzod a procit és bekapcsol de, nem csinál semmit, ventik felpörögnek).
Ezt megértem ha húzom, de akkor is ezt csinálja ha törlöm a cmos-t és kiveszem a elemet. Szóval szinte teljesen újlappal indulok.
Miért csinálja ezt? Esetleg próbáljak biost frissíteni? Ha igen melyik a legjobb? Melyiket ajánlanátok? (most az F12-es van rajta)
Aki esetleg találkozott már ilyennel, vagy tudja, mit kell tenni segítsen.
Előre is köszi
Üdv Máté -
Des1gnR
őstag
gondolom tuningolni szeretnéd és nem tudod, hogy hogyan csináld Tuning kezdőknek szájbarágósan vagy felhetesz msn-en ha gondolod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Futás, futópályák
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest