- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Egy DS3 (F7) és e6600 mennyire jó páros?
-
péter007
senior tag
hy
az lenne a kérdésem hogy a giga honlapján található driverek mennek hiba nélkül vista alatt is?
üdv péter -
tlac
nagyúr
megnéztem a giga ds4 rev1 és rev3.3-as biosok tartalmát
az f10, f9, f8 (régebbi nincs a rev3.3-nál) mindkét lapnál teljesen megegyezik!
ez esélyt ad arra, hogy a rev1-ben is menjenek az 1333 fsb-s procik -
realist
őstag
senkinek nincs ötlete mivel érdemes feszt és hűmérsékletet mérni?
-
realist
őstag
most vettem egy ds3-as lapot rev. 3.3
mire figyeljek bios-ban tuningolásnál?
elég hülyén vannak megadva a fesz értékek beállításaimilyen progit érdemes használni ami pontosan kiolvassa a feszeket?
kösz a választ! -
tlac
nagyúr
így néz ki nálam az ds4 északi hídja, akinek túl forró hasonlóan megpakolhatja egy ventivel: [link]
-
bim
veterán
auto tuning.
alap orajelről full thrustra állitva felnyomja terhelés alatt +50mhz-el a proci orajelét.persze ránt mindent. a memot is.
nekem tökéletesen működött a 965-ben és most a P35-ben is.
persze az alaporajeltől eltérhetsz és ugy is mükszik.asszem anno 350-ig néztem a full beállitásnál. -
Balupapa
senior tag
még mindig várom a megoldást / segitséget a C.I.A. 2 bekapcsolására
eddig semmi
-
törölt tag
Üdv!
Van nekem egy ilyen lapkám, DS3 egy E4400-essel, és eddig csak az alaplapi hangot használtam, de mostmár elegem van belőle és visszatenném a gépbe a blaster live 24-emet ami még a régi gépbe volt. Nade. Kikapcsolom alaplapon a biosba a kártyát, ok, leszedtem már a drivert, de azt mondja nincs ilyen kártya a gépben. Igen, be van rakva pci-baValaki tudna esetleg segíteni? Előre is thx
-
dvd_R+
őstag
Hello all pls valaki segitsen már fentebb irtam mar de csak 1 linket adtatatok ami nem pontos
az a problémám hogy ds3 lapom van pioner dvd iro rá van dugva dos ba pörgeti a lemezeket meg csökkentet modban is de normal modu winfos inditsanal nem pörgeti a lemezeket ha az alaplapi cd röl felltesszem a scsi raid drivert akkor meg le törli a meghajtot és nem ismeri fell a dvd irotvalaki segitsen
HA TULSÁGOSAN BONYORULT BEALLITANI AKKOR ITT AZ MSN EM ott gyorsabb mint forumon. .. herceg1990@freemail.hu -
péter007
senior tag
hello mindenkinek
ma felhívtam a balatonelektronikát és megkérdeztem tőlük mi van nekik
rendeltem 2*1 giga geil valuet
pénteken mehetek értük
már alig várom
jah azt elfelejtettem hogy 22K a cucc ami sztem nem is olyan sok ahhoz képest hogy vidéki bolt
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
De akkor eddig mért volt 800 az SPD-je? 2 volt havernak a giga lapba rendesen 800-at írt, 2 volt nálam az ab9-pro-ba nálam is rendesen 800-at írt, most bekerültek a gigába és paff... Nah mind1 is feles ezen ennyit rágódni, jövőhéten LANon megnézem, aztán ha valamit nem akar majd kérdezek akkor. Köszi azért a segitséget.
-
péter007
senior tag
DDR2 2048MB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition Dual Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/ (3 év garancia) 20 575 Ft 24 690 Ft
ez lenne az amit mondtatok?
csak mert nincs + jel sehol
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
köszi a segítséget neked is mega többieknek is
látom corsairből nincs sok tapasztalat és így nem merek beleugrani ha van más megoldás is
megnézem a földönkívülieknél hogy mennyi az a-data mert ilyet az ipopnba nem kapni
ha valaki tud valami nagykert ezen kívül ahol van ilyen az lécci szóljon
thx -
Siriusb
veterán
válasz
péter007 #534 üzenetére
Itt, a topicban volt szó arról, hogy az Ultra nem olyan jól tuningolható.
Corsair-ről nem tudok nyilatkozni.
Nem tudom, mennyira akarod húzni a konfigodat. Mint látható, van akinek jól megy a Value, de meg kell említeni, hogy nem mindenkinek vált be.
Én a Value mellett teszem le a voksom. -
Siriusb
veterán
Akkor az a helyzet, amit legelőször írtam. A régebben vásárolt 800 Mhz-es 512-eseim SPD-jében 667 van, nekem is ezt írja ki, hiába 800-on megy. Anno azért csinálták ezt, hogy minden alaplapban elinduljon, tehát manuálisan kellett beállítani. Az idén vásárolt 1 gigás SPD-je már 800 MHz-re van írva, ezt mutatja. Az SPD nem feltétlenül azonos a memória aktuálisan beállított sebességével, de ezt te is tudod.
Tehát, ha a BIOS-ban bállítod 800-ra, adsz neki némi plusz feszt (min. 0,1V), akkor nem lesz problémád.
Szerk: gondolom Te sem egyszerre vásároltad az összes modult.
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
válasz
péter007 #538 üzenetére
nekem ez van geil ultra
és nekem ment 1000-t a ram minden gond nélkül igaz ez még a d9 csippes az újakról nem tudok nyilatkozni én dósem milyenek ha nem akarsz ráfaragni akkor corsair
viszont hogy a lapod szereti-e azt én sem tudom de azt tudom biztosra hogy az a-data ee800+okat azokat komálja nagyon és azok jó ramok nagyon szal én elgondolkoznék ezen is
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
köszi
de akkor most mindenkinek felteszema kérdést hogy ki melyiket venn ehhez a laphoz?
geil ultra
vagy corsair?
az ultra kilőve -
Vakegérke
félisten
-
Balupapa
senior tag
Valaki lenne olyan szíves és mégnézné h nálla müködik-e a CIA 2 ( full thrust )
bármit alitok bármire nekem nem müxik -
Ryck
csendes tag
v3.3-ás DS3-ason használja valaki a Suspend-to-RAM funkciót?
Nálam suspendből felélesztve visszaáll alap FSB frekire és a proci VT módját letiltja. Így VMware alatt a 64bites guest rendszerek nem működnek, pedig direkt ezért vettem VT-s procit. Próbáltam több BIOS-szal is, jelenleg F12 van de az F10-el is ezt csinálta.
Van vkinek vmi ötlete, vagy ez direkt ilyen fícsör? Esetleg más lappal tapasztaltatok hasonlót? -
helkis
veterán
a Geil PC2-6400 Value ramokat 2féle gyártó-chippjeivel szerelik, ezért a settek között lehet eltérés:
magyarul a tuningjuk is valszeg különbözik, elég ha csak 1 ramchip nem szereti nagyon tuningoltatni magát, bukik az egész mutatvány:
GX21GB6400DCK / GX22GB6400DCK 5.0-5-5-15 @ 1.8 ~ 2.2V Powerchip vagy Elpida
nálam a Geil ultrák 5-5-518-ra vannak spd szerint belőve, ez azért kell, mert a hivatalos 4-4-4-12-es időzítést, csak 2.1v-on tudják, alapértelmezésben egy alaplap pedig 1.8v-od a ramoknak, tehát ha az spd-ben ez lenne, nem indulna el a lap!marad a kézzel beállítás!
pl. egy sikertelen tuningnál (cmosclear) elég dúrva lenne, hogy nem indul el többé a lapod mivel a ramfeszt nem tudod növelni az időzítések pedig adottak!
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
Hmmm... lehet nem fogalmaztam teljesen érthetően, vagy csak nem értem a választ.
Szal az van hogy van 4 tök egyforma 800-as Geil value ram a gépbe amiből 2-t 667-esnek lát míg a másik 2-t 800-asnak. A négy ram együtt 833-on megy, de spdbe 5-7-7-30-as időzítést ad neki... -
helkis
veterán
maximum főzök egy spagettit!
ahogy elnézem xtremesystems-en a B3-asokkal ritkán jutnak előrrébb vagyis 400+fsb-fölé még p35-el is..
ha így van felesleges pénzkidobás lenne egy másik lapot venni, bár most tetszik az abit ip35pro
Qru - gigával meg vagyok elégedve egyébként, ha leszoknának a ''heatpipe-hills''-ről talán megint vennék tőlük lapot. -
helkis
veterán
kérdeztem.. az van amit Gorneck23 mond.. marad a külföldi beszer, nézegettem olyan 250euro-s áron lehet előrendelni, sajna kevesen szállítanak az EU keleti csücskébe, oda is kb 30-40 euros áron, így csak az igazi ős uv-zöldeknek éri meg..
asus p5k-e-wifi tetszik, de kellene 2db ps/2-es port, hogy még doskompatibilis maradjak..majd meglátjuk mi lesz.. jelenleg h2o-sítási tervezeten gondolkodom, ha sikerül lehűteni a cserépkályhámat és meghúzni 400+fsb fölé olyan 450-köré, akkor marad a lap.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor az előző tulajt nem értem, miért a ''normál'' bios volt F5 és a backup F7
mod: Nem is gondolkozol Giga P35-ös lapban? Persze a DFI az DFI. Eddig egy DFI apom volt, de max respect nekik. Tudnak jó lapot csinálni az fix.Sztem még itthon nem nagyon találsz, elég új cucc. Talán TTS tud szerezni...
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
nem, alapban csak az egyiket frissíted, én hagytam a gyárin a secondary-t és volt már, hogy annyira elállítottam, hogy backup-olda az F3-ast az F6-ra, hogy elinduljon a lap..
jelenleg F10-van, tuningban igazából a quad szabja már a határt úgy érzem, így nem nagyon törődök vele, majd ha ''vizesedik'' a helyzet visszatérek rá mit bír, jeleneg ezt nevezem végének léggel (9500led 2100rpm-en ezkb: 75%): [link]
3300-on is lemennek a tesztek, de prime már hibázik, így 3200-on még stabil.. kicsi a cooler, vissza is vettem alapra a procit, ill minden energiatündért bekapcsoltam!
ja és valamiért az E6400-el atomstabil 400-as FSB-t egyszerüen nem komálja a lapom a Q6600-al, jobban örülnék egy szintén 400x8-nak, mint 9x356-nak, ez simán a chipset ''elavultsága''? melyik a legjobb P35-ös lap ami keveset droppol és van rajta 2db ps/2-es csati + 8sata? DFI-p35-TR2 még mindig hiánycikk? -
Qru
MODERÁTOR
Eddig volt F5-ös bios a gépemen, aztán frissítettem F10-re. Múltkor nem jó tuningbeállítás miatt másik bios-t hoztam be, hogy visszaállítsam a dolgokat. Legnagyobb meglepétesemre a másik bios F7-es! Ha bios-t frissítek akkor nem mind a kettőt frissíti?
-
Csapi007
veterán
Ahogy nézem csak a hűtésben (meg a köretben [ami engem nem érdekel]) külömbözik a DS4 a DS3P-től.
Szóval kell a mosfethűtés?2500 Ft plusz lenne, szerintem annyit megér.
Mert az én 2 éves (fejlesztésű) lapomon is van.
[Szerkesztve] -
dvd_R+
őstag
honnan töltsem le pls 1 linket
-
dvd_R+
őstag
Valaki pls vállaszoljon mi lehet a probléma ...
fentebb irtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest