Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Egy DS3 (F7) és e6600 mennyire jó páros?
-
péter007
senior tag
hy
az lenne a kérdésem hogy a giga honlapján található driverek mennek hiba nélkül vista alatt is?
üdv péter -
tlac
nagyúr
megnéztem a giga ds4 rev1 és rev3.3-as biosok tartalmát
az f10, f9, f8 (régebbi nincs a rev3.3-nál) mindkét lapnál teljesen megegyezik!
ez esélyt ad arra, hogy a rev1-ben is menjenek az 1333 fsb-s procik -
realist
őstag
senkinek nincs ötlete mivel érdemes feszt és hűmérsékletet mérni?
-
realist
őstag
most vettem egy ds3-as lapot rev. 3.3
mire figyeljek bios-ban tuningolásnál?
elég hülyén vannak megadva a fesz értékek beállításai
milyen progit érdemes használni ami pontosan kiolvassa a feszeket?
kösz a választ! -
tlac
nagyúr
így néz ki nálam az ds4 északi hídja, akinek túl forró hasonlóan megpakolhatja egy ventivel: [link]
-
bim
veterán
auto tuning.
alap orajelről full thrustra állitva felnyomja terhelés alatt +50mhz-el a proci orajelét.persze ránt mindent. a memot is.
nekem tökéletesen működött a 965-ben és most a P35-ben is.
persze az alaporajeltől eltérhetsz és ugy is mükszik.asszem anno 350-ig néztem a full beállitásnál.
-
Balupapa
senior tag
még mindig várom a megoldást / segitséget a C.I.A. 2 bekapcsolására
eddig semmi 
-
törölt tag
Üdv!
Van nekem egy ilyen lapkám, DS3 egy E4400-essel, és eddig csak az alaplapi hangot használtam, de mostmár elegem van belőle és visszatenném a gépbe a blaster live 24-emet ami még a régi gépbe volt. Nade. Kikapcsolom alaplapon a biosba a kártyát, ok, leszedtem már a drivert, de azt mondja nincs ilyen kártya a gépben. Igen, be van rakva pci-ba
Valaki tudna esetleg segíteni? Előre is thx -
dvd_R+
őstag
Hello all pls valaki segitsen már fentebb irtam mar de csak 1 linket adtatatok ami nem pontos
az a problémám hogy ds3 lapom van pioner dvd iro rá van dugva dos ba pörgeti a lemezeket meg csökkentet modban is de normal modu winfos inditsanal nem pörgeti a lemezeket ha az alaplapi cd röl felltesszem a scsi raid drivert akkor meg le törli a meghajtot és nem ismeri fell a dvd irot
valaki segitsen
HA TULSÁGOSAN BONYORULT BEALLITANI AKKOR ITT AZ MSN EM ott gyorsabb mint forumon. .. herceg1990@freemail.hu -
péter007
senior tag
hello mindenkinek
ma felhívtam a balatonelektronikát és megkérdeztem tőlük mi van nekik
rendeltem 2*1 giga geil valuet
pénteken mehetek értük
már alig várom
jah azt elfelejtettem hogy 22K a cucc ami sztem nem is olyan sok ahhoz képest hogy vidéki bolt
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
De akkor eddig mért volt 800 az SPD-je? 2 volt havernak a giga lapba rendesen 800-at írt, 2 volt nálam az ab9-pro-ba nálam is rendesen 800-at írt, most bekerültek a gigába és paff... Nah mind1 is feles ezen ennyit rágódni, jövőhéten LANon megnézem, aztán ha valamit nem akar majd kérdezek akkor. Köszi azért a segitséget.

-
péter007
senior tag
DDR2 2048MB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition Dual Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/ (3 év garancia) 20 575 Ft 24 690 Ft
ez lenne az amit mondtatok?
csak mert nincs + jel sehol
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
köszi a segítséget neked is mega többieknek is
látom corsairből nincs sok tapasztalat és így nem merek beleugrani ha van más megoldás is
megnézem a földönkívülieknél hogy mennyi az a-data mert ilyet az ipopnba nem kapni
ha valaki tud valami nagykert ezen kívül ahol van ilyen az lécci szóljon
thx
-
Siriusb
veterán
válasz
péter007
üzenetére
Itt, a topicban volt szó arról, hogy az Ultra nem olyan jól tuningolható.
Corsair-ről nem tudok nyilatkozni.
Nem tudom, mennyira akarod húzni a konfigodat. Mint látható, van akinek jól megy a Value, de meg kell említeni, hogy nem mindenkinek vált be.
Én a Value mellett teszem le a voksom. -
Siriusb
veterán
Akkor az a helyzet, amit legelőször írtam. A régebben vásárolt 800 Mhz-es 512-eseim SPD-jében 667 van, nekem is ezt írja ki, hiába 800-on megy. Anno azért csinálták ezt, hogy minden alaplapban elinduljon, tehát manuálisan kellett beállítani. Az idén vásárolt 1 gigás SPD-je már 800 MHz-re van írva, ezt mutatja. Az SPD nem feltétlenül azonos a memória aktuálisan beállított sebességével, de ezt te is tudod.
Tehát, ha a BIOS-ban bállítod 800-ra, adsz neki némi plusz feszt (min. 0,1V), akkor nem lesz problémád.
Szerk: gondolom Te sem egyszerre vásároltad az összes modult.
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
válasz
péter007
üzenetére
nekem ez van geil ultra
és nekem ment 1000-t a ram minden gond nélkül igaz ez még a d9 csippes az újakról nem tudok nyilatkozni én dósem milyenek ha nem akarsz ráfaragni akkor corsair
viszont hogy a lapod szereti-e azt én sem tudom de azt tudom biztosra hogy az a-data ee800+okat azokat komálja nagyon és azok jó ramok nagyon szal én elgondolkoznék ezen is
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
köszi
de akkor most mindenkinek felteszema kérdést hogy ki melyiket venn ehhez a laphoz?
geil ultra
vagy corsair?
az ultra kilőve -
Vakegérke
félisten
-
Balupapa
senior tag
Valaki lenne olyan szíves és mégnézné h nálla müködik-e a CIA 2 ( full thrust )
bármit alitok bármire nekem nem müxik

-
Ryck
csendes tag
v3.3-ás DS3-ason használja valaki a Suspend-to-RAM funkciót?
Nálam suspendből felélesztve visszaáll alap FSB frekire és a proci VT módját letiltja. Így VMware alatt a 64bites guest rendszerek nem működnek, pedig direkt ezért vettem VT-s procit. Próbáltam több BIOS-szal is, jelenleg F12 van de az F10-el is ezt csinálta.
Van vkinek vmi ötlete, vagy ez direkt ilyen fícsör? Esetleg más lappal tapasztaltatok hasonlót? -
helkis
veterán
a Geil PC2-6400 Value ramokat 2féle gyártó-chippjeivel szerelik, ezért a settek között lehet eltérés:
magyarul a tuningjuk is valszeg különbözik, elég ha csak 1 ramchip nem szereti nagyon tuningoltatni magát, bukik az egész mutatvány:
GX21GB6400DCK / GX22GB6400DCK 5.0-5-5-15 @ 1.8 ~ 2.2V Powerchip vagy Elpida
nálam a Geil ultrák 5-5-518-ra vannak spd szerint belőve, ez azért kell, mert a hivatalos 4-4-4-12-es időzítést, csak 2.1v-on tudják, alapértelmezésben egy alaplap pedig 1.8v-od a ramoknak, tehát ha az spd-ben ez lenne, nem indulna el a lap!
marad a kézzel beállítás!
pl. egy sikertelen tuningnál (cmosclear) elég dúrva lenne, hogy nem indul el többé a lapod mivel a ramfeszt nem tudod növelni az időzítések pedig adottak! 
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
Hmmm... lehet nem fogalmaztam teljesen érthetően, vagy csak nem értem a választ.

Szal az van hogy van 4 tök egyforma 800-as Geil value ram a gépbe amiből 2-t 667-esnek lát míg a másik 2-t 800-asnak. A négy ram együtt 833-on megy, de spdbe 5-7-7-30-as időzítést ad neki...
-
helkis
veterán
maximum főzök egy spagettit!
ahogy elnézem xtremesystems-en a B3-asokkal ritkán jutnak előrrébb vagyis 400+fsb-fölé még p35-el is..
ha így van felesleges pénzkidobás lenne egy másik lapot venni, bár most tetszik az abit ip35pro 
Qru - gigával meg vagyok elégedve egyébként, ha leszoknának a ''heatpipe-hills''-ről talán megint vennék tőlük lapot.
-
helkis
veterán
kérdeztem.. az van amit Gorneck23 mond.. marad a külföldi beszer, nézegettem olyan 250euro-s áron lehet előrendelni, sajna kevesen szállítanak az EU keleti csücskébe, oda is kb 30-40 euros áron, így csak az igazi ős uv-zöldeknek éri meg..
asus p5k-e-wifi tetszik, de kellene 2db ps/2-es port, hogy még doskompatibilis maradjak..
majd meglátjuk mi lesz.. jelenleg h2o-sítási tervezeten gondolkodom, ha sikerül lehűteni a cserépkályhámat és meghúzni 400+fsb fölé olyan 450-köré, akkor marad a lap. 
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor az előző tulajt nem értem, miért a ''normál'' bios volt F5 és a backup F7

mod: Nem is gondolkozol Giga P35-ös lapban? Persze a DFI az DFI. Eddig egy DFI apom volt, de max respect nekik. Tudnak jó lapot csinálni az fix.
Sztem még itthon nem nagyon találsz, elég új cucc. Talán TTS tud szerezni...
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
nem, alapban csak az egyiket frissíted, én hagytam a gyárin a secondary-t és volt már, hogy annyira elállítottam, hogy backup-olda az F3-ast az F6-ra, hogy elinduljon a lap..

jelenleg F10-van, tuningban igazából a quad szabja már a határt úgy érzem, így nem nagyon törődök vele, majd ha ''vizesedik'' a helyzet visszatérek rá mit bír, jeleneg ezt nevezem végének léggel (9500led 2100rpm-en ezkb: 75%): [link]
3300-on is lemennek a tesztek, de prime már hibázik, így 3200-on még stabil.. kicsi a cooler, vissza is vettem alapra a procit, ill minden energiatündért bekapcsoltam!
ja és valamiért az E6400-el atomstabil 400-as FSB-t egyszerüen nem komálja a lapom a Q6600-al, jobban örülnék egy szintén 400x8-nak, mint 9x356-nak, ez simán a chipset ''elavultsága''? melyik a legjobb P35-ös lap ami keveset droppol és van rajta 2db ps/2-es csati + 8sata? DFI-p35-TR2 még mindig hiánycikk? -
Qru
MODERÁTOR
Eddig volt F5-ös bios a gépemen, aztán frissítettem F10-re. Múltkor nem jó tuningbeállítás miatt másik bios-t hoztam be, hogy visszaállítsam a dolgokat. Legnagyobb meglepétesemre a másik bios F7-es! Ha bios-t frissítek akkor nem mind a kettőt frissíti?
-
Csapi007
veterán
Ahogy nézem csak a hűtésben (meg a köretben [ami engem nem érdekel]) külömbözik a DS4 a DS3P-től.
Szóval kell a mosfethűtés?
2500 Ft plusz lenne, szerintem annyit megér. 
Mert az én 2 éves (fejlesztésű) lapomon is van.
[Szerkesztve] -
dvd_R+
őstag
honnan töltsem le pls 1 linket
-
dvd_R+
őstag
Valaki pls vállaszoljon mi lehet a probléma ...
fentebb irtam
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem lesz iPhone 19
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Lexus, Toyota topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED QHD 120Hz i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Addig max vga csere lesz.

Nekem egy Abit ab9-pro-ba voltak.