Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3828 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de akkor miért olvastam már pár helyen itt, hogy az AHCI gyorsít a winyón az IDE módhoz képest, meg az NCQ is úgy megy?
Eddig soha nem használtam ezt az AHCI módot, de mivel ezeket olvastam itt róla, és lehetőségem van rá beállítani, ezért érdekel. Csak nem szeretném, hogy a rajta lévő adatok az átállítástól eltünjenek.
(Ha létezik master/slave kiosztás a satak-nál, elárulod melyik melyik? Nekm a master sata portokra a sata0, sata2, és sata 4 a tippem. A többi meg slave.)
Időközben újabb kérdés merült fel a gépfejlesztésnél: az 1333Mhz -es gyári procikat,mint pl egy E6750-es vinné még ez a lap? Pl 425 -ös FSB-vel meghajtva.
Vagy a cpu microcode-ját nem ismerné, és el se indulna vele? -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3820 üzenetére
Nálam azért némileg több időt vesz igénybe mostanság a pénztárcám bámulása sajnos. Régebben nem így volt. Valahol ott fönn kezdődnek a problémák,
mert két diplomával egyik a BME-ről, másik a Corvinusról ilyen szarul keresni mint én, még nem láttatok szerintem embert. Ha ez lesz a jövőben is, húzok innen a ...-ba.
Asszem kicsit elkalandoztam. Köszi minden infót a lapról, sztem most már minden fontosat tudok, és nem lesz gond az építéssel.
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3817 üzenetére
X-aktás eset alatt mit értesz? Írta Tlac, hogy alu a borda, nekem épp volt kéznél egy rossz lap, megreszeltem, és nem alu, majd megkérdeztem hol az. Vagy tán le kellett volna reszelnem az egész silentpipe-ot?
Baj, hogy szeretnék megtudni pár dolgot arról a lapról, ami valszeg 2-3 évig menni fog a gépemben?Mert ezután max DDR3-as lapra fogok fejleszteni, de annak még idő kell.
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3807 üzenetére
Látom én, csak pont annyival lassab a netem, hogy mire írok egy hsz-t te már válaszolsz közben. Megnéztem a képet, és tény, hogy hülyeség az oda. Nem is akartam én azt annyira ott rajta tartani, sőt. Csak tudni akartam, hogy le lehet-e szedni, meg ha nem lehet, akkor összezár-e vmit, ha ennek a tetejére pakolom a proci hátlapot. De az lesz, amit írtam. Le lesz szedve, és megy simán fel a hátlapja a víznek. Amúgy kb akkora baromság lehet ez is, mint az ASUS lapokon az a stack cool. Ugyanúgy nem ér semmit sztem. max 0,2 fokot
A lappal kapcsolatban meg tudom, hogy nincs különbség a DS4 meg dq6 közt nagy mértékű. Csak rá kell nézni. Ami miatt a dq6 lett, mert az ár nem volt vészes, és remélem javítható haverom megcsinálja a csatit, emellett D915 procim van. Asszem nem kell bemutatni, hogy mit kajál fel a procit ellátó áramkörről...
Itthon van egy hibás DS4-em is, kíváncsi lennék, hogy vajon a réz hűtés alatt a FET-ek eltérőek -e a DS4 és a DQ6 esetén. Gondolok itt arra, hogy az a nagyon reklámozott 12 fázisú tápellátó csak azokban a kis tekercsekben tér-e el, vagy a FET-ek típusában is?! -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3805 üzenetére
Közben megnéztem a képeket. Hasznos volt!
Mégiscsak le lesz szedve az a crazy cool -os marhaság a hátuljáról a lapnak. Az a paszta szerű anyag sztem nagyobb rányomódás esetén szétlapulna, és tuti vmit összezárna, amit nem kellene.
Köszi mégegyszer a képeket! Pont erre volt szükségem. -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3805 üzenetére
Igazából 13-ért sikerült egy csatihibás dq6-ot vennem, amin a csatit ismerőssel egy donor lapról meg tudjuk javítani (remélhetőleg)
Na erre a hátlapra gondoltam én, hogy vajon van-e a lap és a réz hűtő közt vmi : [link] , mert a terv az, hogy a vízhűtésem hátlapja ennek a réz cumónak a tetejére ráfeküdne, és úgy szorítaná rá a réz hűtőlapot a lapnak a hátoldalán, a másik oldalon meg a vizes blokk lenne felfogatva.
Kérdés, hogy ha rányomódik jobban ez a réz bigyó a lapra, vajon rövidzárt okoz-e? Ezért érdekelne, ha vki leszedte már ezt a lapról, hogy van-e közte szigetelés mindenhol. -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3801 üzenetére
Lenne még egy kérdésem. Nem tudom mennyire ismered a DQ6 lapot élőben?! Elvileg van a hátulján vmi crazy cool réz hűtő. Azt írják, hogy mivel az rajta van, nem lehet vízhűtés blokkhoz hátlapot felrakni tőle. Le lehet azt vhogy szedni? Illetve a lap és az a réz cucc hogy érintkezik a lappal? Mármint hol adja át a hőt? Mert ha van vmi a lap és ezen réz hűtő közt, ami szigetel, nekem van olyan lapos hátlapom a proci alá, amit még ha ennek a réz lapnak a tetejére teszek, és úgy erősítem fel, akkor is elfér a házban a lap. Csak az a kérdés, hogy ha ez a réz hűtőlap rányomódik hátulról a lapra, valyon összezár-e vmit, vagy van a lap és a réz hűtőlap közt vmi szigetelés ezen ok miatt?
Nem tudtam jobban megfogalmazni, remélem valamennyire érthető mire is gondolok.
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3799 üzenetére
Nekem végülis 8 lenne, hogy milyen rev-es a chipset, csak menjen majd rendesen a lap. Nagyon úgy fest a dolog, hogy dq6-om lesz, de sajnos az is rev1 -es lesz. A fesz. ellátást láttma, hogy még a régi kialakítású tápellátó rendszer van a ramokhoz téve a rev1.0 -án. Lehetséges, hogy akkor az lesz a gyenge pont?.
Mindenesetre, ha nekem cl5-ben menne egy 1000 -et az elvileg gyári 1066 -os ram a dq6-ban, akkor már boldog lennék. Persze csak akkor, ha nem hibázik majd lépten nyomon, meg nem indulgat újra.
cl4-re nem tudok lemenni vele sajnos a jelenlegi lapomban sem. Bár érdekes, hogy anno egy aa8xe lapban, ami 925xe chipsettes volt ugye, ott minden gond nélkül még a 840-et is vitte cl4-ben. Szóval akkor lehet tényleg a szerencsére lesz bízva majd a dolog, hogy vagy megy, vagy nem.
Köszi az infókat! -
mh197
őstag
válasz
Gorneck #3795 üzenetére
Okés mester, nem kell lenyelni.
Végigolvastam a ds4-es topikot, nem vicc, majdnem minda 3000 hsz-t, mert kíváncsi voltam mik a tapasztalatok. Elnézést, hogy hulla fáradtan már nem volt időm kibogarászni, megjegyezni, hogy ki készítette azt a táblázatot.
Amúgy én csak az ottani összehasonlításra reagáltam, mivel ott tényleg volt sima P965 és P965 express.
Én nem is azt szeretném, hogy eszméletlen magas memória olvasása legyen a lapomnak, meg ilyesmi, hanem átlagosan menjen rendesen a lappal. Sajnos ehhez adott két darab 2 gigás kingma 1066 hz-es ram, amit sokan le fosoznak, hát nem tom. Biztos nem egy tuningbajnok, sőt, de megy stabilan nekem, és ezt szeretném ha tenné egy ds4 vagy dq6 lapban is. A korábbi hsz-ekből, meg az oldaladról is viszont az derült ki, hogy pont ezek a kompatibilitási problémák ami miatt volt egy új revízió a chipsetre.
Ha lenne annyi beleinvesztálható zsém mostanság, hogy p35 , p45 deszkát vegyek, hidd el nem azt vennék, hanem inkábvb x38 vagy x48 chipsettes lapot. De mivel korábbi gépem zuhanyzott egyet, és szinte mindent fullra újjáépítettem, erre már csak ennyi van. -
keszegduda
őstag
válasz
Gorneck #2652 üzenetére
Ne tudd meg hogy hányszor volt már ez miatt reinstall, de folyton előjött...
Érdekes mert most a lilában van és mihelyst átteszem a sárgába már be is lassul, a win felállás 4-5 perc és folyamatos 50%-os prociterhelés van, ha rákattintok a sajátgépre vagy bármi egyszerű dolgot csinálok azonnal belassul...lap hibára gondolok elsőre... -
engusz
veterán
válasz
Gorneck #2433 üzenetére
Memória feszre gyanakszom. Olvastam valahol, hogy nem árt a 800-as memóriáknak legalább +0,2V-ot adni. Ez nálam elmaradt, de most megnézem.
Amúgy van egy 965P-DS3 és egy P35-DS3P-nk. Ugyanaz a Core 2 Quad Q6600, ugyanaz a 4 Gb-nyi DDR2-800, a 7800GT is stimmel, ahogy a két SATA-s HDD is. A táp egy 400W-os Nexus.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #2307 üzenetére
Na az a másik vicces dolog, BIOS szerint a proci 13fokos a system 36... Érintésre a fetek meg a többi heatpipe-os rész kézmeleg, ram is, proci hűtőborda a heatpipenál sem forró se a borda maga, sőtt.. Ami nem is csoda, mert még a win se jön be.
Azért még próbálkzok... De ha van vkinek tippe, az ne tartsa magában.
mod: viszont Winrarban, full alapon CL4-ben 1659-et mért ki az előbb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #2300 üzenetére
TTS-től rendeltem egy ilyet: YS-Tech FD 121225LB-2F3 126 m3/h - 36 dBa 3480 Ft
A mostani halk, de sztem kicsit kevés a légszállítása a Q6600 hőtermeléséhez. -
horvathkrisz
addikt
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #2176 üzenetére
Ehhh.. nem akarok emelni!
A vdrop modnak szvsz éppen az a lényege, hogy úgy kapjak (vissza) néhány század voltot, hogy ne kelljen feszt emelni, vagyis a BIOS "normál" CPU fesz.-től eltérni, hiszen ebben az esetben ugrik a C1E feszvisszavevős fícsör.
Most 3,5GHz-en stabil alapfeszen (BIOS "normal" CPU fesz beállítással)
3,6GHz-en sem jár messze a stabilak mondható állapottól, ezért szeretném azt a 0.06V-ot visszanyerni, mert akkor tuti stabil lenne.Szóval senkinek sincs ezügyben tapasztalata?
Nnnah mindegy... asszem én nekiállok forrasztani...
majd jelentkeze.... vagy nem... -
-
GaB-V8
csendes tag
válasz
Gorneck #1684 üzenetére
Igazad van, ez eszembe se jutott
De igen, most néztem, és oké.A bemenetek se működnek.
A hangszórót meg bármelyik kimenetbe dugom, nincs hangja (bár nemtom, hogy kéne-e, hogy legyen, mert még sose próbáltam)A bemenetet Sound Forge-al néztem. Semmilyen jelet nem mutat a 'jelszintmérő'. Korábban viszont ott volt egy -60 -70 dB-es zaj
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Gorneck #1653 üzenetére
nemá.... akkor mi ez a dualbios-os szarság?
Backup biosra ha rámegyek (Biosban F8-at nyomok, bejön egy menü /DualBios-QFlash/)
akkor el kell menteni ott a CMOS-ban, vagy csak simán resetelni?szerk: el kell menteni, megválaszoltam... nade a BackupBiosról bootolva is kijön a disk read error occurred..
Nem akarok új alaplapot
senkinek nem volt még ilyen problémája?
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Gorneck #1649 üzenetére
M.I.T. -> CPU Host Control (Enabledre állítottam) -> CPU Host Frequency-t 300-ra
De most már alapon áll, 266-on, a CPU Host Control meg disabled-en.
Microsoft Támogatás azt írja h a HDD beállításai lehetnek rosszak. De én csak a soros portot tiltottam le, de azt vissza is állítottam.
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1402 üzenetére
már tapasztaltam egy olyat, h az egyik mag ment 100-on a másik csak pár %-on, videókártya nem volt terhelve és egyszercsak kikapcsolt a gép, utána bekapcsolt magától (valószínűleg nem volt áramszünet, ingadozás, mert azt látni szoktam a lámpámon)
viszont kb. előtte 20 perccel nézegettem a ventiket, lehúzgáltam, megfogtam őket (tápét is)
most az orthos small fft ment, ott hagytam a gépet kb. 20 percre és mikor visszamentem láttam, hogy újra volt indulva (pedig ez a ki van kapcsolva win-ben)
és most is előtte matattam a gépben hasonlóan, csak nem tudom mikor és lehet utána a gép is volt kikapcsolva
ezután futott rendesen 5 órán keresztül az orthos
beírhatod a listába
-
littlelion21
addikt
válasz
Gorneck #1403 üzenetére
Köszönöm! Ja, elfelejtettem írni, a Pcie-t már fixáltam 100-on.
Az 1.4V-hoz elég lesz a Freezer7 Pro?
Próbáltam alapfeszen 290-es fsb-n @3,2Ghz, de játékok alatt egy-két kékhalál, és vettem az 'adást'.
Ilyenkor az Everest system stability test-el mérve sosem ment 57 fok fölé a hőmérséklet /mondjuk nem tudom mennyire hiteles/.
Ha az Orthos hibázik, az mennyire mérvadó? Mert 273-as fsb-n hülyére Carbonoztam,+ FEAR-eztem magam és semmi hiba, v kifagyás...De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
-
Rick4
félisten
válasz
Gorneck #1327 üzenetére
nem beszélve arról, hogy a léghűtés hűti az adott melegedő rész közvetlen környezetét is, míg a víznél ez nincs meg. tehát csak van valami abban, hogy a légáramlat nem teljes mértékben váltható le a vízhűtéssel...
esetleg így érdemes:
babaolaj-pc -
fanti
addikt
válasz
Gorneck #1291 üzenetére
Szia Gorneck!
Egy fontos kérdésem lenne. Úgy fest a dolog, hogy a rev 3.3-as DS3 965-ös lapomat le tudom cserélni INGYEN egy GA-P35-DS3P lapra.
Kérdésem, hogy ugyanúgy fog-e muzsikálni a tuningom az uj lapban is, mert megmondom őszintén a régi lapomban tökéletesen megy.
E4300 9x334-en 4x1GB Kingston DDR2 667-es memcsivel, Turbo performance beállítással.
És egy MSI 7900 GTO van még a rendszerben, meg 2x500GB Samsung HDD SATAII-es.
Üdv!
Fanti -
Mr Krabs
csendes tag
válasz
Gorneck #1289 üzenetére
Azzal simán megy. Mondjuk azt nem tiltottam le. Az lehet gond?
Egyébként most játszottam és amikor kiléptem megint piros volt az a szar.
szerk.: Ezt a hozzászólást se tudtam elküldeni anélkül, h ne szarakodott volna. Útálom...
A vezeték nélküli hálózati kapcsolat ikonja elkezdet villogni és kész...ha nem javítottam volna akkor megint piros lett volna az adapter ikonja...
[Szerkesztve] -
-
bega1986
csendes tag
válasz
Gorneck #1202 üzenetére
Köszi a segítséged, frissítettem a chipsetdrivert. Időközben utánanéztem a Biosomnak, kiderült hogy F10-es ami nem is támogatja elvileg a procimat(C2D E6420), ennek ellenére nekem semmi gondom nem volt vele, viszont a biztonság kedvéért feltettem az F12-t. Azt egyenlőre nem tudom, hogy megoldódott-e az USP parám.. Majd ha itt lesz a Pendrive kiderül.. Köszi mindent
-
bega1986
csendes tag
válasz
Gorneck #1200 üzenetére
Igen mind2 gépen SP2van. Nem raktam fel chipset drivert. AZt windows alatt kell telepíteni, vagy valami furmányos módszerrel, mint a biost frissíteni? Egyébként a bioshoz sem nyúltam, az ami rjata volt amit megvettem. AZt esetleg érdemes lenne megpróbálnom frissíteni? Abba még nem mertem belevágni, mert nemtom hoyan kell...
-
kkf
aktív tag
válasz
Gorneck #1172 üzenetére
Azért cseréltem vissa, mer ez egy jó 5 fokkal többet mutatott, és idegesített. Egyébként sokáig alapon használtam, azt most van egy játék, amihez elkellnének a megahertzek. Megcsináltam mindent, de postnál köhög, aztán visszarakja a defaultokat. Ezt is csak a F12-essel, mert korábbiakkal nem is hajlandó egyáltalán postolni. Az még további gáz, hogy ha az advanced menüben (CTRL+F1) bármilyen proci vagy memóriához kapcsolódó értéket próbálok módosítani (tehát nem auton hagyom) szinten a fenti jelenség fordul elő. Valami kurva nagy gáz van én úgy látom.
-
peterzonex
tag
-
peterzonex
tag
-
littlelion21
addikt
válasz
Gorneck #1091 üzenetére
Kösz!
Úgy tűnik a legjobb a Legacy- Voltage lesz. Este kipróbálom. De ha így is szarozik akkor disabled-re állítom, aztán pöröghet full-gázon.
De az azért érdekelne,h 55 foknál miért nem kapcsolt be...vagy feleslegesen idegeskedek?
Ha tuningolok, hova érdemes tenni?
Ja,és a hőmérséklet-figyelés miért van alapállapotban kikapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged