- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Megint igénytelenül írtam?
-
Shrike7973
senior tag
Szia!
Köszi, az mch +0,1 v télleg megoldotta (16x bandwith). Egy két kérdésem azonban mindig fennmaradt:
1. Mi az az mch?
2. 2,6 ghz re emeltem, orthos egy órát futott, everest szerint 52-55 fok a proci, utána még játszottam is, assassins creednél jelentősen jobb lett. Namármost ujraakartam inditani a gépet, de hát kikapcsolt, 2x bootolt, és minden visszaállt eredetire. Mindent visszaraktam tuningosra ugyanugy, nyomattam restartot ujra, akkor meg ujraindult a gép. Most minden alapon van. Szeretném megkérdezni hoyg ez miért történhetett?
3. Most olvastam visszamenve egyik hsz ben hogy az EIST és C1 funkciokat le kell kapcsolni. Hát én azthittem rendesen utánajártam a tuningnak és mindent tudok de erről még nem hallottam. Okozhatta ez a második kérdésem?
4. Előző kérdésre visszatérve szeretném megkérdezni, hogy akkor mindent megtettem e ami szüksges, és nem e hagytam e ki vmit.
Alaplap: Gigabyte S3 965P rev 3.3 @ f12 bios
Proc: E6320
Kingmax ddr2 1 gb x2 800 mhz
Amiket tettem:
FSB: 266 -> 371
Memoria szoró: auto -> 2x
CPU fsb állitás: disabled -> enabled
Voltages: auto -> manual
All voltages normalon, kivéve gmch, az +0,1 V.
Másik menüben cpu temperature warningra 60°ot tettem. Ezen kivül kell még vmi? (pl eist, c1e, még amiről még nem tudhatok..:S)
Köszi mindent!(Remélem ez már igényesebb írás lett
)
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2980 üzenetére
legközelebb igényesebben írj, mert senki nem fog válaszolni neked...
Ja és vki még itt irta hogy adjak mch nak +0,1 et hát mi az az mch, illetve szeretném azt is megkérdezni hogy nem ugy volt hogy alapfeszen megy atuning? Mert nem szeretném kockáztatni gépem egészségét..igen, valószínűleg ez lenne a megoldás
a bios-ban tudod beállítani, (g)mch néven van
ettől még semmi baja nem lesz a gépednek és a procit is tudod alapfeszen tuningolni -
Miti83
tag
kösz tlac, remélem megy majd a tuning az F12-vel
-
tlac
nagyúr
válasz
dvdbackuper #2983 üzenetére
szerintem menni fog, az f12j-t megtalálod a rev3.3-nál, de úgy látom van egy újabb f12k a rev2.0--nál, én ezekkel próbálkoznék (az nem baj, hogy nem egyezik a rev, dq6-nál nem sok változás történt és amúgy is egyeznek a bios-ok, ha mégsem lenne kompatibilis, akkor nem fog felmenni)
-
szimeonov
tag
-
tlac
nagyúr
válasz
szimeonov #2977 üzenetére
a 800-as ramot, (legalább) 800-on járasd
a feszültséget pontosan nem fogod tudni 1,8-ra állítani, de a közelébe igen
ehhez a ramfeszt a normal helyett állítsd a legkisebb +0,x vmennyireRick4:
namost a memória nem fog megállni, ha 1.8 helyett 2.0-val vagy 2.2-vel megy
nem mindegyik ram szereti a sok feszt
-
Shrike7973
senior tag
Senki?
-
Miti83
tag
Illetve találtam F13o biost, az ugyanezen lap rev. 2.0-hoz van, nekem rev 3.3 van. Jó lesz ehhez is?
-
Miti83
tag
Na gariban van a lapom, amit még sosem láttam bootolni.
Ez egy ilyen vétel volt.
Lécci linkeljétek már be hogy 965P DS3-hoz az F13o biost hol lehet letölteni, mert úgy vettem ki szavaitokból hogy az a legjobb tuningra. ( E2180 min. kell F12)
Az F13q fenn van giga honlapján, az is jó amúgy? -
dvdbackuper
őstag
sziasztok!
Gigabyte GA-965P-DQ6 rev. 1.0 lapom van, F12J biossal. Ez egy beta bios volt, a giga honlapjáról szedtem le anno, de most már nincs fent az a bios az oldalukon...az lenne a kérdesem, hogy szeretnék venni egy E8200-as procit, és hogy menni fog-e ebben a lapban? Mikor fent volt még a honlapon ez a bios, akkor azt írta, hogy támogatja, de most már azt írja, hogy N/A....cpu support list
-
szimeonov
tag
Pedig a matricara 1.8v van rairva.
Mas lapba 1.8v ment teszteltuk, sot meg gariztattam is es azt mondtak, hogy semmi baja.
Amikor tobbet kap mint 1.9 akkor a biosig sem jut el vagy a winben kifagy.
Van ezenkivul meg 2*512 Geil Value Ramom az meg siman birja 1.9 volt felett, de a 2*1Gb kit nem.
Akkor nem lehet 1.8v beallitani? -
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
E6320 at akartam _megtuningolni egy hónapja, de sikertelen voltam, gondoltam megvárom mig lesz pénzem proc hütőre (ac freezer pro ). De hát ugynézki soká lesz az szeretném megkrdezni ezzel az alap hütővel meddig huzhatom. Nos a probláma az volt, hogy F8 as biosról update f12 esre, mivel pci e bugnak titulátátok azt hogy 102 mhz en kellett futtatni a pci e -t.. ezért updateltettem boltban..F8 ról F12 esre tehát. Beraktam kezdetnek 2,4 et majd 2,6 ot, majd 2,8 at mind ootolt, kicsit vittem is orthost persze nem órákig csak kicsit hogy megnézzem. Nos ugy emegintfennát mint előző biossal is hogy vga link width 16x helyett 1x.. :S.. na vissz abios ba 101 hz..ugyis.. 102.. UGYIS.. Pedig f8 as alap biossal 102 hz en nem volt semmi.. ráadásul amikor ezt megemtem elején nem, de aztán később furi hosszu hangot hallattott a bios, ezért álltam le mindennel.. Meg szeretném kérdezni mi a teendő, rossz e vmeik alkatrész e, sztem a proci jó, másoknak is ilyen ál tuning alatt, a chipset sem egy 80 k s lap de tudtommal jó tuningra... a memoria.. háááát az kingmax mars 800 mhz ddr2 :S.. az lenne a ludas?
Gép:
-CoreDuo E6320 @ alap
-Ggiabyte S3 965p rev 3.3
-2* 1 gb kingmax mars 800 mhz ddr2
-Asus EN 8800 GTS 640
-Asus Truepower 450 W (delta belső mint a chiftech, csak sokkal szebb)
-Creative Sound Blaster 24 bit live
-2x pioneer 111d dvd író
-Samsung 160 gigás vinyó
-3 rendszerventi, 2 db 8 cm es, 1 12 cm es de effektic az is 8 as mert le van takarva egy része..
Ha sikerül elérni hogy 16x os legyen akkor meddig tudnám huzni alap hütővel? Gondolom 2,8 ghz tul sok, azt majd ac freezerrel.. 2,4 re gondoltam, haveromnak E6600 a van és nekem az is megfelelne, csak akkor 342 fsb és akkor 684 mhz es memoriak leszenk... az mennyits zámit? (memoria hz)
Ja és vki még itt irta hogy adjak mch nak +0,1 et hát mi az az mch, illetve szeretném azt is megkérdezni hogy nem ugy volt hogy alapfeszen megy atuning? Mert nem szeretném kockáztatni gépem egészségét..
Huh hosszu lett tudom elnézést, de kérlek segitsetek! -
Rick4
félisten
válasz
szimeonov #2977 üzenetére
biztos vagy benne, hogy ez a hiba? egy ilyen modul elmegy 2.1- 2.2-vel is. mondjuk nekem más fajta van, de az 2.3V-on megy gond nélkül. ha belépsz a biosba, nyomj egy CTRL+F1-et, megjelenik a rejtett menü, és a memóknak is tudsz állítani időzítést, sebességet, feszültséget..
-
szimeonov
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte 965p-s3 rev3.3 lapom F12 biossal.
A kovetkezo problemam van:
Van 2x1GB Geil value 800mHz memoriam ami 1.8 volton megy.
Amikor alap beallitason hagyok mindent a biosban a voltot 1.9v fele nyomja amit a memoria mar nem bir es vagy elsem indul vagy windows kozben kekhalal van, illetve ezutan megnezve a ramokat elegge melegek.
Hol lehet beallitani hogy a memoriak csak 1.8v kapjanak es 800 mHz jarjanak, mert most 667mHz jaratom oket es igy is pont 1.9v kap a memoria amit meg fagyas nelkul bir. -
fer
őstag
válasz
cellpeti #2971 üzenetére
Nekem pompásan muzsikál együtt a kettő, és tuning téren sem panaszkodhatom! Kopp-kopp! Amennyiben olyan procihűttőd van, ami nem a lapra nyomja a levegőt, akkor az NB-re nem árt egy kis ventit tenni! Nálam ezért nem ment eleinte a tuning, mert túlmelegedett! 5 volt is elég neki, így szinte zajtalan, engem is zavar a hangos gép, szertem ha csendben végzi dolgát!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!Érdemes 965el szórakozni,tehát NBre hűtőt venni?
Az NB-n amúgy van borda?Vagy azt is venni kell rá???
P35 DS4 es lap mennyibe fájna,érdemes egy E6320 alatt kicserélni a lapot? -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2965 üzenetére
őszintén nekem annyira az agyamra ment a dolog hogy le fogom cserélni a lapot P35-re.
-
Qru
MODERÁTOR
320-360-at mennifog nagy valószínűséggel de jobban jársz egy P35-ös deszkával. Kevésbé melegszik a P35 és atuning is jobban fog menni, főleg ha esetleg lesz/akarsz Q-proci. Én is ezért cseréltem le a 965 DS4-et P35 DS4-re. Ugyan az a Q-s procim és 965-ben 310-es fsb-nél megállt a tuning, most P35-el 370-nél járok és még nem teszteltem ki a végét.
-
Miti83
tag
Sziasztok!
Ma kerül gariztatásra P965 DS3-am, amit a napokban vettem, tök halott a lap.
Kb. abban a cipőben járhatok mint rumkola kollega. Namost, sokan panaszkodtatok - illetve dícsértétek az F10 biost - hogy az F12 bios úgy, meg így nem jobb tuningra... Nekem az lenne a cél hogy olyan 320-360 FSB-t menjen de minimum F12 bios kell az E2180-nak.
Szerintetek menni fog, vagy inkább fizessek rá vmi P35-re? Ha igen, mit ajánlotok abból a szériából?
-
Rick4
félisten
válasz
Pancsermeste #2965 üzenetére
jaja, ez tényleg erről szól.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2963 üzenetére
hány éve van meg a lap???
Eddig is melegedett,akkor nem mind1?
Én nem cserélem le,majd ha sok pénzem lesz,akkor az egész masinát -
Rick4
félisten
válasz
Pancsermeste #2956 üzenetére
nekem volt asus p5nd2sli lapom, ott 60-70 fokos volt az északi híd. hűtővel volt 40 körül. azt írták rá az sustól, hogy 170 !! fokig nincs gond...ehhez képest a 48 semmi. de egyéként is, miért is kellene elvárnunk, hogy a kezünknek jó legyen az a hőmérséklet, ami ott van?
ha 70 akkor 70, ha 80 akkor 80...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2960 üzenetére
és mit ajánlasz mit tegyek oda?
-
Pancsermeste
őstag
"nem nforce4 északi híd ez.."
- de nem is intel P35...
Most P35-nél sem fúj rá a proci hűtőm és külön venti sem kell rá. A borda csak langyosnak nevezhető. (965-nél viszont égetett, még ventivel is kb. 48 fokos volt)2950 mod.: Ja, bocsánat... én is 4-es ventillát raktam rá.
-
tlac
nagyúr
válasz
cellpeti #2953 üzenetére
nekem van egy kis halk 4 centis venti rajta 7V-on járatva (de 70%-os tuningom van)
-
rumkola
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2948 üzenetére
Én is csak azért cseréltem, mert meghalt a lapon valami (állandóan fagyott) és p35-öt kaptam helyette....
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2949 üzenetére
Gyári borda -> zalmi = kb. - 2 fok.
Gyári borda -> gyári borda+venti = kb. -15 fok.Én anno 8cm-es ventit raktam rá 5V-on járatva.... HyperTX és táp venti mellett nem hallatszott.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2948 üzenetére
Ez viszont kicsit megnyugtató.
Ventit azért nem fogok rátenni, mert csendmániás vagyok, mellesleg a gép fent van az asztalon.
Megy alá majd Artic Cooling MX-2 paszta, meg a Zalman ZM-NB47J, talán valamivel jobb lesz.
Ha eddig nem égett le, ezzel ezután sem fog. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2944 üzenetére
Ha marad a jelenlegi procid és memód, akkor szvsz nem érdemes lecserélni. (ha csak az ár/teljesítményt nézzük)
Nálam a proci és a 800-as memória is ugyan annyit ment P35-ben, mint 965-ben. 1-2 % -kal gyorsabb a memo kezelés. Állítólag a vinyó kezelés is... csak én azt még nem tapasztaltam..
A zalmi helyett jobban jársz, ha ventit teszel a bordára. -
rumkola
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2944 üzenetére
Én lecseréltem.
P35 alig langyos és a 800 ramok mennek benne 950-en, 2.0V-vel, miközben 965-ben 850-et sem mentek...
Ja és procihő is -6-8fok azonnal, mivel nem fűti a chipsett. -
rumkola
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2942 üzenetére
Igen, sajnos 965 rohadtúl melegszik, szinte izzik....
-
horvathkrisz
addikt
szerintetek az normális hogy az északi híd hűtő olyan forró hogy 2mp-nél nem bírom tovább rajtatartani az ujjam?
a szenzorprogik, ill. bios szerint azonban csak 35-max.40 fokos.
-
Miti83
tag
Sziasztok! HELP!!!
Én most vettem egy Gigabyte 965P DS3-at (rev. 3.3). Azt lehet tudni, hogy milyen bios van ennél a rev.-nél alapból? Mert nem akar elindúlni E2180-al, illetve baj lehet még hogy A-Data 667Mhz-es memóim vannak, és az nincs listázva Giga honlapján??
-
I-S-T-I
tag
hi!
olyan problémám van hogy egyszerűen nincs opció a RAM időzítéseinek az állítására BIOS-ban (M.I.T.-ben csak valami Option1/Option2, fesz és arány állítás) és nagyon idegesít h lehetne sokkal jobb is az időzítés mert a ram bírná csak nem lehet beállítani. a lap egy GA-965P-DS3 (rev. 3.3) F13q BIOS-sal de F10 ben se volt jó
ha tudna valaki rá valami megoldást azt megköszönném
-
cellpeti
nagyúr
CPU-z 1.44:
CPU órajel
RAM időzítésekígy ok?
-
Bioshock
tag
2911 -re valaki?
-
tlac
nagyúr
válasz
Bundás22 #2920 üzenetére
aha mert akkor megzavarodik és fagy? ilyesmit hallottam
nem
csak nem fogja tudni visszavenni a feszta cia az más, sose próbáltam, olyasmit csinál, hogy terhelés esetén automatikusan tuningol, szerintem ne használd
cellpeti:
a proci inkább 7x400 legyen, szinte biztos, hogy tudja feszemelés nélkül
a magok hőmérséklete orthos alatt nyugodtan mehet 75-ig is (85 fok körül kezdi lassítani magát) -
cellpeti
nagyúr
Sikerült megcsinálnom!
BIOS-t a @BIOS-val csináltam
a CPU-t pedig Qru segítette meghúzni és most stabil 2,4Ghz(6x400) pörög
A ramok pedig 4-4-4-12 es +0,2v és jó,PCI-E 100,Mem multi: 2.00 Mem freq: 800
Terhelés alatt sztem magas:
Core 0: 56°C(Orthos-val) 45°C(Orthos nélkül)
Core1: 54°C(Orthos-val) 45°C (Orthos nélkül) -
Bundás22
őstag
a c1e-t és az eist-et lehet tunning mellett használni?
most 3.2 gigára van húzva
szal nem instabil ha beállítjuk az eistet? -
cellpeti
nagyúr
Töltöttem le a F10es BIOS-t a honlapról,vagy az F11 is jó?
Mindegy azért megkérdem,hogy a *.bin tudom hova kell,de a másik két file-val mit kezdjek!
A régi BIOS-t rámentettem egy Pendrive-ra azért!
-
cellpeti
nagyúr
@BIOS-val megpróbáltam frissíteni,ez jött ki:
-
-
tlac
nagyúr
válasz
cellpeti #2909 üzenetére
kb. ahogy én szoktam:
bios-ban load optimized, save
pendrivera felmásolod a bios fájlt (exe-ből ki kell tömöríteni)
reboot
end billentyű
itt átállítod a keep dmi-t disable-re (ne maradjon meg semmi hülyeség)
kiválasztod a bios-t, frissíted
reboot
load optimized, save
ha minden ok akkor vissza end-del a frissítős részbe, ha a másik bios-t is lehet piszkálni, akkor másold bele a másikat, reboot és késztuningról és egy csomó hasznos infóról olvashatsz az 1. hozzászólásban
Bioshock:
ha a driver érzékeli az 5.1-et, akkor minden rendben van, más dolgokat kell állítani, ami már lehet nem ebbe a topikba tartozik
-
Bioshock
tag
Nekem rev 1 es lapom van és Vista de nem tudom az alaplapi hangkártyával 5.1 -et beállitani a tesztben szól a mélynyomó is de ha zenét hallgatnék csak a közép szól nincs mély pedig a legujabb audio drivert is feltelepitettem de megnéztem a drivert és nem érzékeli . Valami ötlet?
-
cellpeti
nagyúr
GA-965P-DS4 rev 3.3as lapom van és egy E6320 procim.
Kicsit meg szeretném, húzni a procit.
Valami sejtésem van a dologról,hogy miket kéne állítani,de tudna valaki pontos beállításokat mondani?
Előtte érdemes BIOS-t frissíteni? -
cellpeti
nagyúr
Mit tud még ez a lap?Mi hozható ki belőle?
Milyen rejtett tulajdonságai vannak? -
ÉM
tag
Sziasztok!
Egy láma kérdésem lenne. Az alaplapi hangkártyát szeretném a biosban letiltani, de az erre vonatkozó beállítást nem találom. Lehet egyáltalán?S3-as lapom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Elfelejtettem a film címét
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest