Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
Bundás22 #3097 üzenetére
sziasztok nekem van egy p965 ds4 lapom hozá e6420 proci és 2x 1gb geil ultra 800mhz memoria valaki tudna irni 1 bios beállitást mit hogy álitsak be stb
régeben p965 ds3 , e6320 2x 1gb a-data memom volt ha valaki tud segiteni az felvehetne msn re : herceg1990@freemail.hu
-
c41r0^
őstag
egy kis segítségért fordulok hozzátok
eddig 2*1GB 1066os Kingmax Mars volt a 965P-S3 lapomban, most lett mellé még 2*512MB, és sajna beigazolódott a gyanúm: olyan beállítással (proci 415*8, 2.5ös ramszorzó, így azok 1038on CL 5-5-5-15ben 2.1V) nem indul a lap, memóriaellenőrzésnél kikapcsol, majd reset
próbáltam már az MCHnak +0.2Vot is adni meg az FSBnek is, sőt a ramoknak is 2.2Vot, de nem megy...külön-külön a 2*1GB és a 2*512MB mennek a fentebb leírtak szerint, csak együtt nem...sőt, 2es memszorzóval sem indul (830on mennének így) a 4 modullal a lap
van valami ötletetek? a lényeg az, hogy mivel a lapnak (chipkészlet) nehezebb 4 modult szinkronba hoznia, ezért instabilabb a dolog, ez világos, de van-e vmi trükk, vagy mindet ellőttem már?
-
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-965P DS3 lapom van, és zsír új windows install után nem műxik az Advanced Power Management, pedig felraktam a drivereket; a hibernálás műxik, de CTR+F4-re szürke a Stand By gomb.
Ezen kívül az alaplapi hangkártyát felismeri, de nem műxik, és sárga felkiáltójelet rak mellé.
A floppy meghajtó le van tiltva a BIOS-ban, mégis kap egy sárga felkiáltójelet az eszközkezelőben.
Az előző win példány esetén (ugyanazt raktam fel a másik mellé +sp3) semmi ilyen hiba nincs.Ötlet?
Köszi!
-
Gilles
csendes tag
Bocs a láma kérdésért.
GA 965P-DS3 lapom van.
Hogyan kell beállítani a RAM 4-4-4-12 es értékét?
(Geil 2 Gb)
A Biosban nem találom. -
Remington
őstag
hello
szeretnék a lapomba (965p-ds3 rev. 1) egy e8200-as procit. azt tudom h rev. 3-asban megy és a giga oldalán rev1-eshez nem is írják meg elvileg az f13-as bios se jó hozzá, de anno felraktam és működött rendesen szóval ez nem jelenthet akadályt.
szóval a kérdésem h van-e vkinek tapasztalata erről vagy felejtsem el teljesen? -
tuttika
tag
Sziasztok
Érdeklödnék mi a külömbség a GA-965p-ds3 rev.2.0.rev.1.0 vagy rev.3.0 között -
mittudjam
csendes tag
Sikerült! Hogy hogyan azt nem tudom! Tegnap du. megállt az egész csak úgy volt hajlandó elindulni hogy a sárga foglalatból átraktam a memóriát a pirosba.Ezután egy olyat írt ki amit még sose láttam és default-ra visszaállította a biost gondolom. Ma visszaraktam a sárgába a két memóriát és a tuningot is engedi. Most megy!
Köszönöm a tanácsokat. Elég zizisek ezek a lapok. -
GABDATOR
tag
Cmos reset úgy emlékszem reset+power egyszerre
-
mittudjam
csendes tag
na ezen nem segít semmi! Valami ötlet?
-
mittudjam
csendes tag
Szevasztok! Egy kis segítség kellene. Van egy 965p-s3 lapom és van egy kis gond.
Eddig ment a tuning simán egy e6300-val de mostantól nem hajlandó semmire. Bármit állítok be neki mindig csak 267fsb-n indul el. Mindegy hogy 300 v. 400 lövöm be mindig csak 1mhz-et ad neki. Eddig 400-on ment minden gond nélkül. Frissítettem a biost is f12-ről f13i-re de ez sem segített.
Valami jótanács? -
GABDATOR
tag
Nállam is csinál ilyet de csak ha áramtalanítok és aztán 1 szer csinálja.
-
csövi
tag
Van egy Gigabyte965P-S3 lapom, és ha áramtalanítás után bekapcsolom akkor kikapcsol magától,és újra be. Biost is frissítettem, de semmi eredmény. Meglehet csinálni ezt valahogy?
-
GABDATOR
tag
Most kinéztem egy ilyet nem tom mire mennék vele OCZ XTC 1066 2x1gb Nv SLI
Szerintetek? -
GABDATOR
tag
A memóriám nem bírja sajna
-
GABDATOR
tag
429Mhz*7
PCI Express Freq 100Mhz
SMM 2.00
Memory Freq 858Mhz
DDR2 Voltage +0,1V
FSB Voltage +0,1V
MCH +0,1V
CPU Voltage 1,3500VA memória 1:1 (5-6-6-20 CR2)
Nem tom hogy ezek a bállítások mennyire jók.
Véleményt várok thx -
GABDATOR
tag
szasztok sikerült egy stabil 3.0 Ghz et összehoznom
-
craine12
tag
Sziasztok!
Most néztem, hogy kerültek fel a GB oldalára beta BIOS-ok (nem követtem már vagy egy fél éve, ezért meglepett), melyek támogatják a régebbi rev-es lapokon is a 45nm-es processzorokat. Nekem konkrétan egy 965P-DS3P rev2-es lapom van, aminek sajna a CPU support list-je teljesen üres. Tud valaki erről megbízható információt, Wolfdale-ek, Yorkfield-ek mennyire indulnak el bennük? Úgy értem azokban a revíziós lapokban, amik elvileg nem 45nm ready-k voltak, milyen arányban mennek ezek a CPU-k?
-
GABDATOR
tag
Este beszámolok hogy mire jutottam
-
GABDATOR
tag
sikerült úgy néz ki 3.0Ghz en stabil még egy orthost kéne ráengedni aztán csí
-
GABDATOR
tag
Most próbálkozok a 7*450-el de eddig nem sok siker mennyi áramot kéne adni a cpu -nak? mert adtam a ram nak +0,1v ot MCH nak +0,2Vesetleg még az fsb nek kéne vagy nem tom
-
fer
őstag
Nekem is 450 a vége a 6320-nak, de 455-nél a teszt alatt a ram hibázik, bízom benne ha ramot cserélek, még egy kicsit menni fog feljebb is, mivel 450X7-nél alig lett melegebb pár fokkal!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GABDATOR #3043 üzenetére
Ezt senki nem tudja,hisz ez egy változó érték
Szerintem a 7x400at a nagy átlag bírja. Nálam a 6320 olyan 420 körül limites,de még nem volt teljeskörű "játék" szóval lap függvényében lehet,hogy menne feljebb is.Erősen a P965-re gyanakszom,bár könnyen lehet,hogy tévedek. Végsősoron: ha 350 fölé nem tudod húzni,akkor küld vissza az Intelnek,hogy vackot gyártott és cserélje be -
GABDATOR
tag
Valaki megtudja mondani mennyi a max amit ki lehet hozni egy E6300 -as ból?
air hűtéssel -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm fer és GABDATOR
Én is erre tippeltem,de reméltem h tévedni fogok. Megejtem az Xp reinstallt ahogy tudom,de ha nem segít, akkor gari és az új hangkártya árát rátenném egy P35-re
-
Remington
őstag
hello
ti melyik speedfant használjátok a laphoz? én a 4.14-est használtam ami frankón tudta szabályozni a ventijeimet, de az elkallódott a gépemről ráadásul a neten se találom sehol, az újabb 4.3x-es verziók meg nem működnek
szóval ha vkinek van egy jól működő verziója akkor annak megköszönném ha elküldené -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GABDATOR #3033 üzenetére
Adatlapodat bejelntkezés után tudod módosítani, fent az adataim feliratra kattintva.
Nálam anno E6300-as stabil beállítás: (DS4 Rev1)
7x450FSB, (G)MCH-nak adtam +0,1V, proci alapfeszen (1,35V) maradt, ram 1:1-ben 900MHz 5-5-5-15-ben (Geil Value 800MHz-es CL5 ramom volt) adtam +0,3V-ot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sutymorgo #3031 üzenetére
Nah két esélyed van lényegében, mert az a helyzet, hogy ezeknél már nem paszta van a magok és a kupak között, hanem forrasztva vannak.
MEGNE PRÓBÁLD KUPKATLANÍTANI!!! Sajnos a forrasztás miatt kitépnéd a magot/kat amint leszednéd a kupakot.
No.1: Kifogtál egy elég szar forrasztású proci és semmitvel nem hűtöd le rendesen, mert odabent szar a hőátadás a magok és kupak között. Nincs mit tenni, vagy eladod (mint én tettem anno) vagy belenyugszol.
No.2: Csak a kupakod homorú, ezt egy csiszolással meg lehet oldani (remek szakértlemű kolléga foglakozik ezzel itt a ph!-n). De akkor ugrik a proci garija sajnos. Általában nem döglenek meg ezek a procik, de ha mégis és nincs gar. Eladásnál okozhat némi gondot, hogy sokan nem mernek venni csiszolt procit, mert az "szét van hajtva". Persze van aki kimondottan kitesztelt példányokra vadászik, szóval azért van remény...
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #3031 üzenetére
Update: 7*440=3080 se megy. Akkor se, ha adok FSB-re +0.2V-ot. Ha jól sejtem ez FSB wall.
Egyébként 8*395=3160 alatt terheletlenül is megfagyott. 3120 betonstabil. Asszem ebben a formában sikerült kitesztelni a végét.
Alapfesz környékén talán nem is olyan gáz, de annak nem örülök, hogy feszelésre se megy feljebb. -
fer
őstag
válasz
hoffman_ #3029 üzenetére
A végét járja az alaplapi hangod, nekem már másodszor ment tönkre, először gariztattam, másodszor, már vettem inkább egy X-Fi - t, ez jóval ütősebb! De megint gondolkodom a gariztatáson, mert mára már talán kifutott ez a széria, és egy P35-nek már jobban tudnék örülni! Mondjuk egy P35C-DS3R-nek!
-
GABDATOR
tag
Ha valakinek van e6300 as és van egy bizos beállítása (tuning) az írja már le thx érte mert nállam a mem hibázik néha és jó lenne valami biztos config
-
GABDATOR
tag
[link] ezt az oldalt gondolom ismeri mindenki aki nem annak jó időtöltést hozzá
-
Sutymorgo
csendes tag
Venti forog rendesen, most 1800-1900 rpm mellett (szóval gyakorlatilag maximum fordulaton) közel 60 fokos és teljesen orthos stabil 3120 MHz-en (lassan 6 órája megy, 3200-on pár perc után kifagy).
Core temp-pel és Everest-tel is ugyanannyit mutat, mindkettőt használom.
Lehet tényleg anti tuningos a procim (már ha a 95%-ot annak lehez nevezni), pedig M0 stepping.
A kupak tippet köszi, lehet ráveszem magam és szétszedem megnézni, hogy hogy illeszkedik. Bár nem tudom látok-e majd valamit a paszta maradékának vastagságából. Gondolom csak minimálisan lehet homorú. Azon amúgy lehet/érdemes változtatni? Esetleg kupaktalanítás? AMD-nél még azon is elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha egyből a magra tenném a hűtőt (végül nem mertem meglépni)
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Már rég jártam erre... Viszonylag problémamentes volt az életem
Viszon most bajom van és kevés vagyok hozzáVan ugyebár a topic címében adott lapom. Ezt már egy éve használom egy hifire rákötve,melyen hibátlanul szól. Azonban kb egy hónapja meghalt. Talán? Elkezdtett sercegni. Jön a hang,minden létező hang,csak van ami élvezhetetlen és bántja a fület,megint másik csak simán recseg. Elvileg újraraktam a divert,de nem változott semmi. Mi lehet ez?
Azon filóztam hogy úgyis érik egy Xp downgrade,csak sajna még nincs Xp-m úgyhogy várok... És írok ide,hátha valaki okosabb(ami esélyes) mint én
-
GABDATOR
tag
Egyépként ki hol tarta a tuningban? jó lenne egy átfogó lista ki milyen eredményeket ért el milyen ram-mal?
-
GABDATOR
tag
Hol tom megválltoztatni a configomat mert nem találok ilyen lehetőséget sehol
ha valaki tudja thx érte.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sutymorgo #3025 üzenetére
Alap 35fok húzva 23fokos szobában kb reális. Venti forog rendesen? Ha igen, akkor kifogtál, egy olyan sz@rt mint én anno. Vagy a forrasztás nem jó a kupak és mag között, vagy homorú a kupakod. Ezért nem érintkezik rendesen a kupak és a hűtő talpa. (Intel így gátolja, hogy húzd a procid ez egekig és ne vegyél 2x annyiért alapból 3GHz-es C2D-t).
Amúgy hőfokokt mivel méred? CoreTemp? -
Sutymorgo
csendes tag
Igen, szerintem rendesen raktam rá, a paszta friss UltraCut. Nem sok info van róla, >itt< lehet venni meg van némi reklám duma, eszerint pedig jobb, mint az Arctic Silver 5...ami érdekes, de amúgy se hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor idle-ben is melegebbnek kéne lennie. Márpedig a 35 fok normális, nem?
szerk: a második linken a #11-es hozzászólásnál kezdődik az érdekes rész.
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Sutymorgo #2544 üzenetére
Üdv újra itt.
Visszajött végre a lapom gariból, valóban elpusztult rajta valami.
Kapott az E2140-em Egy Hyper TX2-t, de így se szereti a 400-as FSB-t. 1.3V-on megy a 390, ekkor terhelés alatt verdesi a 60 fokot (idle 35 fok). 400Mhz nem megy, Orthos megfagy. Ha adok neki még egy kis feszt (1.35V-ot, ez még mindig nem kéne sok legyen), akkor már a 70 fokot is eléri, ez már nem tetszik.
Én látom rosszul, vagy tényleg elég magasak ezek a hőmérsékletek? (Nyitott ház, 22-23 fok).
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-Dave
-
GABDATOR
tag
Üdv mindenkinek úgy döntöttem hogy nekiálok tuningolni eddig egész jól halad csak kéne egy kis help hogy hol lehet kikapcsoni a biosban azt hogy ne csökkentse az órajelet ha nincs terhelve a gép
ha valaki tudja írja már meg thx
-
fer
őstag
Meg az S3-on bootképernyő sincs, legalább is az enyémen nincsen!
-
hazsoo
csendes tag
ohh bocsi Hobli1988 elnéztem te csak S3-at irtál én meg DS3-ról beszélek bár nemtom mi a különbség ,de szerintem is megy vele ugyan azt írták mind a kettő bioshoz (hivatalosan nem támogatott).
-
Csontikka
aktív tag
Tel Elek és Qru
Köszi a gyors reagálást.
Tovább húzni nem igazán tervezem, így sem használom ki a gépet, játékra nem nagyon használom, de jó tudni, hogy ez még nem a teljesítményének csúcsa és ha szükséges lehet még rajta hegyezni. Még1x köszi, hogy megnyugtattatok, akkor biosba át is állítom a figyelmeztető hangot 75*C-ra!
Üdv
CSontikka -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csontikka #3009 üzenetére
Jó hőfok, még kis tartalék is marad nyárra benne (80 fokig nem kell aggódni). Anno ugyan ilyen kombóm volt. DS4 Rev1 + Geil VS + E6300
Nálam 7x450-et vitte simán - ramank adtam kis feszt 2,2V-on ment - szépen stabilan igaz én nem gyárival hűtöttem. Gyári hűtővel 440-nél meg kellett állnom mert nem hűtötte le eléggé. Szóval lehet még kicsit húzni...
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy GA-965P-DS4 rev 1.0 F10 alaplap
benne egy E6300 proci, GeIL CL4-4-4DDR2-800 (everestből) (2*1GB) memória
Biosban az itt olvasottak alapján felvettem az FSB-t 400-ra, memória 400-on megy, minden maradt az alapfeszültségen. PCI-E fix 100-on
Everest Riport:
[link]Minden megy stabilan.
Egyetlen kérdés:
Terhelt állapotban a proci mag hőmérsékletek felmennek 65-ig. Üresjáratban 50. (everest szerint)Ez elfogadható hőmérséklet, vagy cseréljem le a hűtőt? (most a gyárija van rajta)
Előre is köszi a segítséget!
Üdv
Csontikka -
Sleed
aktív tag
sziasztok
nemrég nyertem egy Zalman Fatal1ty FC-ZV9es vga hűtőt,de a csomagban nem volt benne a hozzá járó ventillátorszabályzó és a vga-n nem olyan csatlakozó volt,így csak az alaplapra tudtam kötni.Nyomja a levegőt,mint állat,soha nem volt ilyen alacsony hőmérsékleten a videókarim,csak a hangja kicsit zavaró... nem hangosabb,mint a gyári,de azért jobb lenne,ha kicsit halkabbá tudnám varázsolni.
Valaki tud olyan progit,amivel szoftveresen tudnám állítani az alaplapra csatolt ventik sebességét?
A speedfan elvileg ilyen,csak ahogy észrevettem,ez nem olyan egyszerű hogy lejjebb állítom és már csinálja is.Ha valaki tud ezzel kapcsolatban segítséget nyújtani,azt nagyon megköszönném! -
Hobli1988
aktív tag
Üdv all!Lenne egy kérdésem,nekem egy GA 965P-S3-as lapom van rev 3.3-as és szeretném megkérdezni,hogy támogatjae az E8000-es szériás procikat?Köszi!
-
Shrike7973
senior tag
Tpu thermal monitoring?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #3002 üzenetére
jó, ha te azért vetted, , hogy a memód vagy a procid a 30 tervezett évig meglesz, akkor hagyd alapon. én meg feszt emelek, és a 3.2GHZ-en futtatott procim így fogja bírni 25 évig. namost akkor szerinted mit számít ez? semmit..
-
Shrike7973
senior tag
Nekem nem indult ujra a gépem, restartot nyomtam, windos kijelentkezik stb, és amikor ujraindult volna, akkor csinálta ezt... viszont amikor ujra megprobáltam ezt akkor nem csinált :S. Amugy nem adok és nem is szeretnék több feszt adni a gépben bárminek, mivel hosszutávra szeretném.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2999 üzenetére
az eist, c1e, tpu thermal monitoring, ilyeneket érdemes kikapcsolni, legalábbis tuning sokkal jobban megy, mint azokkal. nekem még a cpuhűtő ventije is fixen van, azt sem nóhagyom auto-n. azzal a lappal simán mennie kell a 400-as FSB-nek. nem írtad, mennyi feszt adsz a procinak, de felteheted nyugodtan 1.38-ra is, 1.4-re is, nem lesz baja. az én procim alapfesz alatt megy 2.8GHz-et, ezek már csak ilyenek..ha a memókat így 2X szorzón 800-on hajtod, nem tudom menni az időzítés, de 4-4-4-12-n mehet nyugodtan neki 2.0V-2.1V is. rendszerint (én ezt tapasztalom) a memónak kevés a fesz vagy alacsony az időzítés, emiatt indul újra a gép..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest