- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Nekem is az IDE-n van az íróm és még nem rontott. Puffert viszont bármikor le tudom rántani ha az anyagot tároló vinyót elkezdem leterhelni.
A régi gépedben feltehetőleg két külön kábelen volt a két egység itt meg - ha nem tettél be IDE bővítőkártyát - akkor egy kábelen van a kettő, tehát rögtön nem összehasonlítható a két konfig. A 80-98% közötti ugrálás simán normális, mivel picike a tároló puffer, régebben jóval nagyobbak voltak ezek legalábbis az írási sebesség arányában. Az hogy leesik 0-ra az azt jelenti hogy a puffer kiürül, de a meghajtónak illik támogatnia a puffer kiürülés esetén való folytatás lehetőségének valamelyik technológiáját (a néród nem ezeréves ügye?!), tehát hibát ez nem kellene hogy okozzon.
Mint mondtam egy HDD és ODD nem mindig szereti egymás egy kábelen (kompatibilitás) ráadásul a vinyó miatt a kábel gondolom ATA 100, egy ODD ezt se mindig csípi (kompatibilitás), pláne ha ő a slave (kompatibilitás).
A helyedben fognék egy újraírható dvd-t és azzal szórakoznék, pl írnék rá de közben a rendszeren változások lennének (egyesével), a teljesség igénye nélkül:
- ha ügyes vagy szűz próbapartíción próbálsz először, ez sok minden hibalehetőséget kizár.
- nérót uninstalláld és tegyél fel egy frisset, akár a 6x vagy 7x sorozat legutolsó tagját.
- HDD legyen master ODD slave-nek jumperelve, tehát ne auto.
- tedd fel az intel chipset drivert, mégha ez kevéssé driver is (és az IDE nem inteles).
- minden aut induló progit/nem ms szolgáltatást tilts le induláskor + háló kihúz, semmi más prg nem indít (vírusvédelem sem!!!!) és úgy írj (újraírhatóra ld fent)
- másik IDE kábel
- töredékezettségmentesítés a vinyón
- vírusellenőrzés (akár online)
- dosos majd windowsos memóriateszt, 8 óra minimum (tipikusan éjszaka).
- firmware frissítés (ha van) az ODD-hez
- semmi más iróprogram ne legyen fenn (alcohol stb) csak amivel írni akarsz a többit uninstalláld, + próbaképpen az összes disc emulátor progit is ( alcohol/daemon) uninstalláld.
- neroban nyomd fel a puffert maxra és úgy próbáld (bár 1 gigánál maxra kéne állnia)
- firss alaplapi BIOS - bár páran panaszkodnak hogy a legújabbal nem nagyon megy a tuning - én ezt egyáltalán nem tapasztaltam.
stb stb stbÁltalában ha ugyanazon vinyón van a kiírandó adat mint amin a rendszer is, akkor ajánlott a géphez nem nagyon nyúlkálni írás közben, de a legjobb megoldás mindenképpen ha a kiírandó anyag nem a rendszervinyón van, és a víruskeresőt úgy beállítani hogy ne akarja mindig átnézni az anyagot írás közben. stb stb stb
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest