Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
esetleg megpróbálhatod a SystemRescueCD-t
-
tlac
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #4183 üzenetére
ds4 rev1.0 - f12, kiadási dátumokból következtetve megnézheted, hogy melyik bios felel meg ennek a s3-nál
Mikrobi:
itt próbálkozz
-
tlac
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #4180 üzenetére
nekem nem csinál ilyet a ds4
FSB-vel szinkronban 470mhz-et sikerült elérnem vele (ddr940) 4-4-4-12-ben, alap mch feszültségen.
ehhez szerintem kevés lesz az alapfeszültség
+0,1-et adj neki, lehet a problémád is megszűnika cl4-nek nincs túl sok értelme, alig hoz gyorsulást, mérd le everest-tel vagy aida64-gyel
-
tlac
nagyúr
nem tudom, de nekem csak nagyon magas fsb-nél volt rá szükségem (500 közelében)
viszont úgy rémlik option2-vel nem indult el ilyenkor a gép, ha előtte áramtalanítva voltfsb-nek is adj
plusz adhatsz a ramnak is +0,2-tderítsd ki, hogy mi a gond, több lépésben emeld az fsb-t és prime-ban futtasd a blend-et és a small fft-t is
-
tlac
nagyúr
válasz
Pirx pilóta #4150 üzenetére
rosszul gondolod
az a 800, 200-as fsb-t jelent és ezt kellene felszorozni 4-gyel, hogy a ram 800-on menjen
1333-nál pedig a 333-as fsb-t jelent és ezt 2,4-gyel kellene felszorozni -
tlac
nagyúr
válasz
Pirx pilóta #4148 üzenetére
ezek használt procik?
ha nem akkor az apróban is szétnézhetszszinte 100%, hogy csak kimaradtak a listáról, de egyébként mennek
vigyázz, e6700-ból egy régi meg egy újabb típus is van:[link]az 1333 is passzol
mielőtt procit cserélsz, tedd fel a legfrissebb biost
egyébként tuninggal is megpróbálkozhatsz, ha értsz hozzá
-
tlac
nagyúr
persze, azért írtam, hogy több legyen a hozzászólásom...
ígérem, nem kérdezek többet
majd a többiek segítenek, ha meg merik kockáztatni, hogy hasonló választ kapjanak érte...
és nem írtál le mindent, nekem nem világos és nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a többieknek az, hiszen csak én írtam...
sok sikert! -
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3968 üzenetére
a normális működésnél is csak egy pittyenést kellene hallanod
2. Bekapcsolom a gépet, úgy hogy a jumper fent van?
bekapcsolni nem fog, de benyomhatod a power gombot
A proci mindig is 400-on ment(2,8ghz) <-> A proci alapon ment mindig
Ha ezek után sem indul, akkor azt hiszem megpróbálom ezt, sőt lehet, hogy mindenképpen, mert kell nekem egy szűz, agymosott PC, már elegem van.
szerintem ezt inkább még ne
Nem tudom, nem hiszem, hogy a DS3 BIOS jó a DS4-hez.
nem jó
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
azt gondoltam, hogy 965p-s giga lapod van, de a pontos típusát eddig nem írtad
így viszont módosítom az előző hozzászólásom, mivel új biost kell felraknod a proci csere előtt, f12-től támogatja a ds3
(de pl. ds4-nél az f10 is)Bici:
de legalább nem hardveres probléma
használj msn-t
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3878 üzenetére
nem igazán tudok így hozzászólni távolról
annyit tudunk, hogy akkor most a ram valószínűleg jó
egy prime95 blend-et is futass egy pár óráig, ez egy elég nagy terhelést csinál, megemeli a fogyasztást, befűti a gépet, ha nem fog kiakadni, akkor nem lehet olyan rossz a hardver
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3875 üzenetére
csak a ramot cseréled a gépen?
mert ezzel nem leszel előrébb, inkább 2x2 gigás kitben gondolkozz -
tlac
nagyúr
válasz
K21_overlord #3867 üzenetére
az új biosokban hibajavítások, vagy új dolgok támogatása jelenik meg
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3862 üzenetére
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
igazából a két módszer szinte ugyanaz, amit leírtál
mindkettőnél kikapcsolt állapotban rakod rá a jumpert és ez a lényeg
az, hogy előtte áramtalanítod vagy pont nem és még így benyomod a power gombot, az már mindegy
a 2. módszer a szabályosabbviszont érdemes nyomni még egy load optimizedet miután elindult a gép, plusz az még jobb, ha ezután rögtön mész a save-re is és csak a gép második indulása után kezded a többi dolgot beállítani
a hibákra:
egyáltalán ne legyen tuning
ha épp elindul a gép, akkor futtass egy memtest86+-t (a cd-s változatát)
legalább egyszer menjen teljesen végigha nem indul a gép, akkor próbáld meg egyesével a modulokat, minden slotban
ha nem is talált a memtest86+ hibát, akkor is a ramot inkább 800 5,5,5,18,auto-ra állítsd 1,9V-tal (látom 1066+-os a-data-d van, de ez most nem számít) menjünk biztosra
Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál.
ha úgy tűnik, hogy megy a gép, akkor rakd újra az oprendszert, egy rendes xp sp3-at vagy vista sp1-et, a win 7-et inkább ne (nem próbáltam még, de mivel még nem kapható a végleges változat, inkább hanyagold)
ne buherált, össze-visszaintegrált verziót rakj felÉs ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
felrakhatod, a ds4-hez az f12-vel nekem nem volt gondom, bár annyira nem tesztelgettem
-
tlac
nagyúr
Vannak új biosok:
GA-965P-DQ6 - BIOS F13
GA-965P-DS4 - BIOS F12
GA-965P-DS3P - BIOS F7
GA-965P-DS3 - BIOS F14
GA-965P-S3 - BIOS F141. Update Intel® AHCI ROM 1.20E
2. Support Xpress BIOS Rescue function -
tlac
nagyúr
1.
pci-e 1.1
a sávszélessége a mostani kártyáknál még elfogadható, minimálisat lassít2.
igen, megy bennede nekem csak úgy ment, hogy az fsb kétszeresére lehetett csak állítani a ramot
tehát, 333fsb, ram 667-en mentez nem nagyon gond, mert sebességben alig van különbség
ha kicsit tuningolsz, pl. 400-as fsb-re, 9x400-ra, akkor a ram is menne 800-on
a lap, proci meg ezt lazán bírja még -
tlac
nagyúr
előkerestem a lapot (benne egy e6400, meg 2x1 giga 1066-os a-data extreme edition, majd egy vmikori netes géphez raktam el, azt hiszem pocséklás)
az ott tényleg réz, ahol mondod
karcold meg az nb bordáját, na az már nem rézén így hűtöttem még régen az északi hidat
(kis northq venti, azt hiszem 7V-on ment)P35 tény, hogy modernebb deszka, mondjuk nekem szimpatikusabb az x38 és x48 széria, de ez már mindegy, szubjektív dolog.
p35 elég jó lap, volt giga p35 ds4-em, nagyon könnyedén ment benne a tuning
x38, x48-at annyira nem szeretik az emberek, nem megy olyan jól az fsb tuning benne, plusz eléggé melegszikA p35-ön láttam képen is, hogy sok minden változott. Ott hány fázis van? 6 vagy több?
ugyanez a 6, virtuális 12 felállás van
Ez a virtuális 12-t hogy értetted amúgy, ha egyszer 6 fázis van? Fura nekem ez a "virtuális 12" elnevezés.
giga nevezi így
-
tlac
nagyúr
látszódnia kellene
én csavarhúzóval karcoltam meg és a festék leporlott róla, alatta pedig szürke volt
(de lehet mindjárt kidúrom a szekrényből és újra megnézem)a dq6-nál ez csak virtuálisan 12, vmi olyasmi, mint ahogy írod, csak a tekercsek száma van duplázva, tehát valójában csak 6 fázisos
egyébként biztos nem lesz hűvösebb, mint a ds4
elég annyi levegő neki, amit a proci hűtője oda kavarp35-nél cserélték a feteket, choke-okat (kocka) azok sokkal hűvösebbek lettek
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
tényleg mennek, már sokan megerősítettük itt (csak nem szokás visszakeresni), tuningolni is viszonylag jól lehet még vele az újabb procikat is
csak fel kell rakni a legfrissebb bios-t
az e6400 is elég lehet még, ha jól megtuningolod, nekem ment 3600-on és akkor már csak videokártyára kell költeni
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3766 üzenetére
hova írtál?
nem látok egeres topikotShrike7973:
pl. 7x380
mch, fsb +0,1
pci-e freq: 100és teszteld!
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3762 üzenetére
próbálkozhattok itt is kérdezni
ott vannak a gigától is emberekjozsef11:
ki kell próbálni
ha egyeznek a ramokon a chipek, akkor több esély van, hogy nem lesz gond -
tlac
nagyúr
rosszat nem szokott jelenteni
valamelyikőtök kipróbálhatná a biosfrissítést, előrébb lehetnétek
nem egy bonyolult dolog -
tlac
nagyúr
válasz
cellpeti #3732 üzenetére
köss egy pc speaker-t a lapra, ha ad vmi jelet, akkor utána nézd ki a manual-ból, hogy az mit jelent, sokat segít hibakeresésnél
usb-s egér, bill.
nekem egyikkel sem volt gondom a ds4-ben, bios-ból a legfrissebb béta volt fent (f12b, de nem volt gond az f12a-val sem)
és az usb-s egér, bill support enabled-en volt a bios-ban -
tlac
nagyúr
válasz
Grave Digger #3729 üzenetére
ez így van?
performance enhance: standardadj a ramnak 1,9V-ot és nézd meg, hogy így jelentkezik-e a probléma
Shrike7973:
ez így nagyon nem jó, egyáltalán nem stabil a géped, eddig csak szerencséd volt
vagy vedd lejjebb az fsb-t vagy emeld a procinak a feszültséget, ha az utóbbit választod, akkor ne menj 75 fok fölé, kb 85 foknál fog a procid védelme bekapcsolni, úgy hogy lassítani fogja magát, ha még ez sem lesz elég neki, akkor lekapcsolja magát -
tlac
nagyúr
válasz
Grave Digger #3726 üzenetére
igen, az alaplap miatt lehet
nyomj egy load optmized settings-et, a memóriához pedig állítsd be a megfelelő feszültségetLaybee:
ugye úgy is próbáltad, hogy a gép bekapcsolása előtt nyomtad rá a vinyót a kábelekre (esata, tápkábel)?
mert ha igen és az esata kábel kihagyása nélkül meg működik, akkor eléggé gyanús a kábel -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3723 üzenetére
fsb-nek is adj +0,1-et
lehet a procinak, meg a ramnak is kellene több feszültség, ezt neked kell ki tesztelni, hogy mi okozza a problémátLaybee:
gépen belül működik?
-
tlac
nagyúr
ha az esata hotplug-ját ki akarod használni, akkor ahci módban kell használni azt a vezérlőt, ahova dugod a kábelt
K21_overlord:
biosfrissítés szerint nem fog csodát tenni
neked is azt javaslom, hogy az mch-nak adj +0,1-et
és ellenőrizd a gép stabilitását [link]Shrike7973:
ha nem akarsz adatvesztést vagy pont fagyást, amikor épp fontos dolgot csinálnál a gépen, akkor stabilra állítsd be a géped
fer:
nekem nem volt ilyen gondom, nem tudok mit mondani rá
szerintem nem teljesen stabil vmi, akkor lehet esetleg
meg indításnál több áramot vesz fel a gép -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3714 üzenetére
az úgy nem jó
szedd le a prime95-öt innen és a coretemp-eta prime95-ben futtasd a small fft-t és közben figyeld a hőmérsékletet coretemp-ben
a small fff-t ahhoz, hogy tényleg stabilnak lehessen nevezni a procit, órákig kell futtatni
ha ez ok, akkor jöhet a prime95 blend, ez a memóriát, memóriavezérlőt tudja tesztelni, szintén órákig kell futtatni -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3712 üzenetére
PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni?
nem, 100-ra kell állítani
mch +0,1 segíthetterhelve a magok 55 fokosak?
mert az a gyári hűtőhöz képest túl jónak tűnik -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3710 üzenetére
áramtalanítsd a gépet és cmos clear
ha ezután sikerül beállítani a tuningot, nyugodtan úgy is hagyhatod, alapfeszen nem lesz semmi baja, csak arra figyelj, hogy tényleg stabil legyen
PH-User:
várjuk a videót, de ha sajnálod szétverni, akkor ide is adhatod nekem a lapot, én vigyázok rá
-
tlac
nagyúr
válasz
retfirg #3689 üzenetére
tudom, hogy a másik p35-ös giga, mindkettő ugyanezt a hpa-s dolgot megcsinálja
i7-hez nem adtak ki frissítést, mert azok a procik csak x58-ba mennek bele
még mindig nem árultad el, hogy próbáltad-e már a béta bios-t
és legtöbbször nem írják ki normálisan, hogy mit javították a bios-okban, tehát semmit nem jelent az, hogy nincs odaírva a terrás bug fix -
tlac
nagyúr
válasz
retfirg #3687 üzenetére
ez baromság
rev1.0-s lapom van
a hiba egyértelműen javítható bios-ból
csináld már meg a biosfrissítést vmelyik új bétára
hibaleírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest