- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
Amúgy kb mire számítsak, meddig ülnek rajta?
Feltételezem kiskerben vetted. Ha a kisker hivatalos nagykertől vette az áruját nem pedig lopta vagy csempészte akkor nem fog nagyon ellenkezni, max ő is leteszteli. Ha helyileg messze van tőle a nagyker akkor vagy felviszi személyesen vagy elküldi nekik. Mindkettő pénzbe és időbe kerül neki. Tehát a termék ott van a nagykernél, de nem csak az van ott hanem száz másik, és hát idő mire sorra kerül. Megállapítják hogy hibás. Ha érdeklődsz, a kisker is érdeklődik a nagykernél telefonon emailben vagy a nagyker portálján megnézi mi újság a reklamációval, ha látja hogy mehet érte akkor érte megy (pénz és idő) vagy leküldik neki valamilyen futárszolgálattal (idő). Legközelebb mikor arra jársz kisker közli ott az új lap, viheted. Szerintem olyan 1hét - 2hónap, de extrém esetben (épp aznap mennek nagykerbe pl és épp ráér tesztelni a srác aki a reklamációs pultnál van és le is teszteli és van is nekik raktáron) akkor akár aznap, de erre sok esély nincs
Megtörténhet hogy egy olyan lapot adnak neked amit más szintén bevitt reklamációra, de más hibával, de mivel azt a funkciót nem használod (vagy nem rögtön), nem veszed észre - magyarul átbasznak.
Pl aki visszavitte annak nem működik az a két memória slot, amit te amúgy épp nem használsz, és erre nem is jössz rá talán sose.
Fentiekből látszik hogy a kisker számára a reklamáció idő/pénz ezért megpróbálhat hülyére venni vagy beetetni valamivel, tehát ha fiatal vagy, apuka legyen ott, és legközelebb nem náluk vásárolni.
Probléma esetén, tehát nem tudják bemutatni hogy szól a csicsergő mégse ismerik el a hibát akkor fogyasztóvédelem emlegetése, végül panaszkönyv elkérése, panaszkönyvbe leírni részletesen mi a helyzet persze megsaccolni hogy a pár sorba beférjen és ügye kézzel kell kitölteni nyomd rá a tollat rendesen mert több példányos lesz, egy példányt te kapsz kézhez amivel felkeresheted a helyi fogyasztóvédelmi kirendeltséget, a további lehetőségek végett, közben a panaszkönyvbe beírás miatt a kisker hivatalos választ fog adni (postai) levélben a történtekre, melyben feltehetőleg azt írják hogy be voltál drogozva és kiabáltál, és persze bűzlöttél az alkoholtól, és semmiképp sem akartad elfogadni a csereként felkínált új alaplapot
Persze történhet másképp is, a nagyker esetleg felajánl értékcsökkentést, azaz visszakapsz a lap árából, de ez tőlük függ. Nem feltétlenül éri ugyanis meg a nagykernek minden hibás terméket visszaszállítani...
Ha az alaplapi csicsergő nem csicsereg az talán inkább áldás mint átok, hiszen rákényszerülsz egy rendes hardveres hangkártya használatára, tehát egy játék alatt nem 40% prociterhelést fog megzabálni csupán hang/hangeffektek előállítása...
Stb.
Hogy hogy történik valójában majd leírod, de a TV ügyvédjében is megnézem ha odáig jutDe lehet hogy krimi lesz belőle. Elveszett, eltűnt! Utóljára egy reklamációra ment egy fehér dobozzal a kezében azóta nem látták, a bolt szerint nem járt ott
Szóval vedd komolyan, légy határozott, és legyen veled tanu is. Ha rendesek lesznek a reklamáció során és annak befejeztéig, akkor legközelebb náluk vásárolni
Van esély egyébként hogy a történetedet maga az érintett (kisker) is olvassa, volt már rá példa a ph!-n méghozzá be is szólt az illetőnek, de a te esetedben nem nagyon lesz miért. -
GaB-V8
csendes tag
Nos.
Olyan szűz XP-t raktam fel, hogy még nem is volt szőrös, és hát úgy se ment a hangkártya. Felraktam a cd-ről a drivereket, ahogyan régebben, amikor még minden ment simán, de most cseszett megszólalni. Azt továbbra sem érzékelte, ha kihúztam vagy csatlakoztattam egy be vagy kimenetet. Ezek szerint akkor mostmár 100 %, hogy az alaplappal van a gond?
-
mikk2000
őstag
Linux
Sajna én nem nagyon használom az alaplapi gagyogót (ki se próbáltam) így a szoftverét sem ismerem, de akár elképzelhetőnek tartom azt hogy bizonyos beállítások megmaradnak akkor is ha újrahúzod a drivert/beállító alkalmazást. Emiatt aztán előfordulhat hogy nem segít a "reinstall".
Ilyesmi okok miatt is a legtisztább egy szűz OS, amivel ügye kínlódsz most.
Nem matattál véletlenül az audió beállításokban mielőtt a hang elment vagy valaki más aki hozzáfért a géphez? Mert ügye egyelőre úgy tűnik hogy AC97 módra kapcsolva tiltódnak az alaplapi kimenetek, ezt pedig pár kattintással elő lehet idézni. Manual 81o újra, nézegesd meg az ott található dolgokat és próbálgasd (visszaállítani), rosszabb már nem nagyon lehet. -
tlac
nagyúr
akkor már mindegy
égés van a lapomon és ezért "feltételes garanciával" vették (ilyet nem ismer a törvény)
ez a gar azt jelenti, hogy ha a nagyker cseréli, akkor szerencsém volt, egyébként buktam
én buktam, a nagyker visszalökte az iponnak ugyanazt a rossz lapot, mint, amit beadtam... -
-
-
mikk2000
őstag
Illene hogy legyen, főleg mert ez elvileg csak feszkimenet, bár biztos vannak akik elvadult módon kisimpedanciás füleseket dugnak rá
Elvileg persze úgy kéne tervezni hogy ezt is kibírja. Még elvadultabbak úgy használják a hangkimenetet hogy közben a TV is csatlakoztatva van, amibe meg kábeleltv van dugva
Nade az minimum zúgna, persze akkor már késő.
Aztán van a csúcs akik nem az eszközök kikapcsolt állapotában dugdosnak, hanem úgy hogy valamelyik (vagy mindegyik) eszköz be van kapcsolva + TV + kábelTV -
Kicsirics77
veterán
van 1 tüske ami teljesen egymaga van a foglalaton
arra tettem ami előtte van és arra ami mögötte van szóval kettő kell rá de a manual erre ki is tér bővebben hogy mi a tüskék kiosztásatudsz várni akkor letöltöm neked a manualt hogy ezzel se kelljen fáradnod és ha benne van akkor bekarikázom neked hogy melyiket kell -
Kicsirics77
veterán
erről a jumperről
nekem sima s3 van de ha leveszem a jumpert akkor az istennek sem szól sztem 1 próbát megér hogy jumpert teszel rá -
mikk2000
őstag
Olyan lapról amelyiken van, ezen azonban nincs
Nem vagyok benne biztos hogy akármilyen linux live cd felismeri az alaplapi hangkeltőt (aki próbálta az tudja biztosan), max kölcsönkérsz egy HDD-t és feldobsz egy XP-t+a hangkeltő driverét, és ha úgy se lesz semmi hang, akkor sajna alaplap hiba.
-
Kicsirics77
veterán
nem volt nálatok földrengés, vagy forgószél, ami levitte volna az előlapi hangkimenet tüskékről a jumpert? ez kell rá mindenképp, hogy az előlapi némítás miatt visszatérő hang alapból is szóljon. engem szivatott már meg így nagyon alaplap...
Itt a megoldás a problémára csak el kellene olvasni ki mit ír a fórumon jahhhh és nem beszélve arról,hogy akkor minek is van a lapod manualja ha még ezt sem olvasod el
-
-
mikk2000
őstag
Tényleg kilométereket lehetne írni... a legfontosabbak még csak most jutnak eszembe
- az eszközkezelőben ellenőrizd az IDE eszközöknél hogy véletlen nem-e PIO-ban megy valamelyik, ekkor DMA-t kell aktiválni (ha a vinyód nem tudja akkor baj lesz, de akkor ezerévesnek kell lennie).
- ha felteszed a jmicron raid drivert, akkor az ODD egységek mint SCSI lesznek kezelve (nagyon kb) [link] egy próbát megér, ha eddig ez volt fenn (tehát SCSI volt látható az ODD-k mellett az eszközkezelőben) akkor uninstalláld.stb stb stb
-
mikk2000
őstag
Nekem is az IDE-n van az íróm és még nem rontott. Puffert viszont bármikor le tudom rántani ha az anyagot tároló vinyót elkezdem leterhelni.
A régi gépedben feltehetőleg két külön kábelen volt a két egység itt meg - ha nem tettél be IDE bővítőkártyát - akkor egy kábelen van a kettő, tehát rögtön nem összehasonlítható a két konfig. A 80-98% közötti ugrálás simán normális, mivel picike a tároló puffer, régebben jóval nagyobbak voltak ezek legalábbis az írási sebesség arányában. Az hogy leesik 0-ra az azt jelenti hogy a puffer kiürül, de a meghajtónak illik támogatnia a puffer kiürülés esetén való folytatás lehetőségének valamelyik technológiáját (a néród nem ezeréves ügye?!), tehát hibát ez nem kellene hogy okozzon.
Mint mondtam egy HDD és ODD nem mindig szereti egymás egy kábelen (kompatibilitás) ráadásul a vinyó miatt a kábel gondolom ATA 100, egy ODD ezt se mindig csípi (kompatibilitás), pláne ha ő a slave (kompatibilitás).
A helyedben fognék egy újraírható dvd-t és azzal szórakoznék, pl írnék rá de közben a rendszeren változások lennének (egyesével), a teljesség igénye nélkül:
- ha ügyes vagy szűz próbapartíción próbálsz először, ez sok minden hibalehetőséget kizár.
- nérót uninstalláld és tegyél fel egy frisset, akár a 6x vagy 7x sorozat legutolsó tagját.
- HDD legyen master ODD slave-nek jumperelve, tehát ne auto.
- tedd fel az intel chipset drivert, mégha ez kevéssé driver is (és az IDE nem inteles).
- minden aut induló progit/nem ms szolgáltatást tilts le induláskor + háló kihúz, semmi más prg nem indít (vírusvédelem sem!!!!) és úgy írj (újraírhatóra ld fent)
- másik IDE kábel
- töredékezettségmentesítés a vinyón
- vírusellenőrzés (akár online)
- dosos majd windowsos memóriateszt, 8 óra minimum (tipikusan éjszaka).
- firmware frissítés (ha van) az ODD-hez
- semmi más iróprogram ne legyen fenn (alcohol stb) csak amivel írni akarsz a többit uninstalláld, + próbaképpen az összes disc emulátor progit is ( alcohol/daemon) uninstalláld.
- neroban nyomd fel a puffert maxra és úgy próbáld (bár 1 gigánál maxra kéne állnia)
- firss alaplapi BIOS - bár páran panaszkodnak hogy a legújabbal nem nagyon megy a tuning - én ezt egyáltalán nem tapasztaltam.
stb stb stbÁltalában ha ugyanazon vinyón van a kiírandó adat mint amin a rendszer is, akkor ajánlott a géphez nem nagyon nyúlkálni írás közben, de a legjobb megoldás mindenképpen ha a kiírandó anyag nem a rendszervinyón van, és a víruskeresőt úgy beállítani hogy ne akarja mindig átnézni az anyagot írás közben. stb stb stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged