- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- XMLTV EPG letöltő progi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1672 üzenetére
Röviden: biztosan nem tudom, vásárlási tanácsot nem adhatok, amit az előbb írtam fenntartom, ha egy gyártó azt mondja a termékére hogy SATA2 kábel, akkor nem mondhatom hogy a SATA2 vinyódhoz SATA1 kábelt vegyél.
Nem röviden:
Amikor a SATA1 kábeleket megtervezték akkor értelemszerűen a SATA1 átviteli sávszélességét vették figyelembe. A SATA2 (elméleti) átviteli sávszélessége kétszer akkora, tehát akár indokolható is lehet a drágább kábel.Persze azért érdekekességképpen megemlítem, hogy a normál réz telefonkábel, ami a vezetékes telefonodtól a központig megy eredetileg 3,5khz (300-3400Hz) (beszéd) átviteli sávszélességre lett kitalálva (na persze + a sávonkívüli ami nem nagyságrendekkel magasabb) és most, DSL korában MHZ-ek tépnek rajta... de az analóg modemek korában sem volt semmi a tényleges max ami 40Kbit körül volt...
Ha feltételezzük hogy a GB amit csomagolt kábelt a laphoz az SATA1 (mivel nincs ráírva hogy SATA2), akkor nekem a hdtach azzal a kábellel 216MB/s burst-ot mért ami 150MB/s fölött van, tehát a SATA1 sebessége fölé ment (150MB/s) Persze vegyük figyelembe hogy SATA1 HDD-n a burst 150MB/s helyett 126MB/s, azaz 20%-al kisebb mint a max, ugyanez SATA2-nél 40%, tehát csak 20% az eltérés. Igy már pláne nem vészes szerintem. Mindenesetre most hogy így szóba került kipróbálnám egy ténylegesen SATA2-es kábellel hogy nő-e a burst, de ezt bárki megteheti akinek van SATA2 kábele is, hogy hdtach-nál mennyi a burst (maximum) az egyik és másik kábellel. Emberek, rajta
Ha nincs külöbség, akkor még az elméleti hdd cache sebességet sem növeli meg a SATA2 kábel ezzel a lappal, de ha megnöveli akkor is csak 20%-ot nyerhetünk ami se nem oszt se nem szoroz szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Tesla topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged