- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vízpart, vakáció és hardverek
- RAM topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Asztrofotózás
- OLED monitor topik
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
Ezt nem gondoltam volna hogy tényeg igaz...
Már akkor furcsa volt amikor ASUS P5B-ről váltottam DS3P-re, sokkal kevesebb fesz kellett a CPU-nak...
Lehet hogy megejtek egy BIOS frissítést csak várok egy olyan valakit akinek a legjobb BIOS-a van fent. Egyébként alapórajelen kell megcsinélni a frissítést vagy lehet tuning alatt is?
Annyit még ha nem oké valami vissza lehet tenni a régit?MOD: Ezt találtam és F10-es nincs sjana, de béta akad.[link]
-
Sutymorgo
csendes tag
Venti forog rendesen, most 1800-1900 rpm mellett (szóval gyakorlatilag maximum fordulaton) közel 60 fokos és teljesen orthos stabil 3120 MHz-en (lassan 6 órája megy, 3200-on pár perc után kifagy).
Core temp-pel és Everest-tel is ugyanannyit mutat, mindkettőt használom.
Lehet tényleg anti tuningos a procim (már ha a 95%-ot annak lehez nevezni), pedig M0 stepping.
A kupak tippet köszi, lehet ráveszem magam és szétszedem megnézni, hogy hogy illeszkedik. Bár nem tudom látok-e majd valamit a paszta maradékának vastagságából. Gondolom csak minimálisan lehet homorú. Azon amúgy lehet/érdemes változtatni? Esetleg kupaktalanítás? AMD-nél még azon is elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha egyből a magra tenném a hűtőt (végül nem mertem meglépni)
-
Sutymorgo
csendes tag
Igen, szerintem rendesen raktam rá, a paszta friss UltraCut. Nem sok info van róla, >itt< lehet venni meg van némi reklám duma, eszerint pedig jobb, mint az Arctic Silver 5...ami érdekes, de amúgy se hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor idle-ben is melegebbnek kéne lennie. Márpedig a 35 fok normális, nem?
szerk: a második linken a #11-es hozzászólásnál kezdődik az érdekes rész.
-
Csontikka
aktív tag
Tel Elek és Qru
Köszi a gyors reagálást.
Tovább húzni nem igazán tervezem, így sem használom ki a gépet, játékra nem nagyon használom, de jó tudni, hogy ez még nem a teljesítményének csúcsa és ha szükséges lehet még rajta hegyezni. Még1x köszi, hogy megnyugtattatok, akkor biosba át is állítom a figyelmeztető hangot 75*C-ra!
Üdv
CSontikka -
bim
veterán
-
tlac
nagyúr
-
ftmf
tag
Jah. Megprobálom a ramnak a + V-ot. Igazából nem sajnálom a noname ramjaimat a mai árak mellett, de csak nem megy tönkre.
FSB-mch -ban egyetértünk.
Ha lesz még időm meló előtt szórakozni vele, akkor megpróbálom, ha nem akkor majd csak este 10 után.
Tudom h bőven elég a 3,6G, csak a kíváncsiság hajt. Valszeg nem fogom ennél magasabb órajelen használni tartósan, mert nem hoz jelentős teljesítménynövekedést: ez így pont elég lesz a gt-hez.
Majd írok, hogy mi lett a próbálkozás eredménye. Köszi
-
tlac
nagyúr
C1E, EIS, VT kikapcsolva
ezek számítanak?
PCI-E: +0,5V
ez nagyon sok, kell ez?
a hőmérséklet legalább egész jó
Holnap megpróbálom a 350-et. Vagy kisebbszorzóval de magasabb FSB-vel próbálkozzak inkább? Adjak még plusz feszt vminek ha esetleg elakadnék?ki kellelne deríteni, hogy fsb korlát van-e
9x350-et ennyi feszen illene, hogy vigyen
-
tlac
nagyúr
az f10-es bios-t megpróbálhatod újraflashelni q-bios-ból, a keep dmi legyen disable, aztán load optimized, save, reboot, vissza q-flash és a bios-t másold át a másikba is
legalább bios szinten ne legyen semmi zavar, hátha megoldja a hőfok problémát istuningot próbáld 9-es szorzóval
mch, fsb, pci-e-t szerintem felesleges szétfeszelni, nekem az sose hozott javulásthorvathkrisz:
nekem a memset-es állítgatás után nem írta ki, ha kiléptem a memset-ből -
tlac
nagyúr
Ami nagyobb hasfájásom egyenlőre, hogy eddig E6300-al ment a vga 780/1000-en (többször is lefutott így a teszt simán), Q6600-al meg alapórajelen is befagy az első teszt után ugyan ilyen húzott értékeken.
Lehet kevés a tápom?
Rem csak vmi szoftveres bug.
pár dolgot azért megpróbálhatsz
-rányomod a lapra a 4 pines kábelt vga etetéshez (ha eddig nem volt így)
-pci-e frekvenciát, feszültséget emelsz egy kicsit
-mch, fsb fesz++ -
tlac
nagyúr
vagy tényleg a legújabbal (1.43)
-
Robi_73
őstag
Nem nagyon teszteltem ki 965-ben a procit (szorzó+max fsb), mivel 4 nap után lapot cseréltem. Default fesz felett nem tudtam stabilizálni a procit nagyobb órajelen. A lapcsere után még egy procit cseréltem, ami jobban megy, de ezt már csak a P35-ös lappal hajtottam. Ahogy írtam priviben is csak alapfeszes tuningban gondolkoz, de a 3-3.2 ghz szerintem tuti meg lesz.
-
tlac
nagyúr
Antec Solo { Corsair VX450, Gigabyte P35 DS4 rev2.0 F8 { Core 2 Duo E6400 + Thermalright Ultra-120 eXtreme + Scythe SFF21F, 2 x 1Gb A-data Extreme Edition DDR2 1066+, Inno3D 7600GST 256Mb + Zalman VF700Cu }, Raid0 { 2 x WD3200YS }, Samsung DVD-RW SH-W163A }
inkább 8x450, 900 cl4-et állíts majd be
vagy még magasabb fsb-t 8-as szorzó mellett -
tlac
nagyúr
én ezeket ajánlom
kb 220CFM ~ 374m3/h
Delta TFB1212GHE
Delta GFB1212VHW
szólj, ha találsz durvábbat -
tlac
nagyúr
-
Rick4
félisten
peersze, hidegen van gond....lehet, nem működik a szivató?
3X megpróbálta, nem indult, utána is erőlködött végtelen ciklusban....most jó, az F9cel választottam a bios profilok közül, és megy ugyanúgy 7X400on, mint eddig. csak az lett volna fontos, hogy a biossal hogy lehet trükközni a két chip között, vagy valami tuti biztosat csinálni, hogy jó legyen. most okés a cucc...bár én reggel bekapcsolom, este kikapcsolom, sokat nem vacakolok vele...
-
hoffman_
nagyúr
A mester megmondta az imént: vga...
Bár én hasonló dilemmával állok szemben...hogy 965 DS3P lapom P35re cseréljemEbbe a prociba vga és lap alapján nem-igen van értelme beruházni,hisz lassan itt az új proci generáció(mint ahogy megszokhattuk)
A piacon lévő karikat meg 3,15ön sztem maradéktalanul kihajtja a 6300asSzerintem
-
zeix
senior tag
Frissítettem a biost F12-re power on probléma megoldva.
Kipróbáltam:
8x400-ra tettem a cpu host-ot és a ram frekije felment 960Mhz-re..
Ram szorzó azt nem tudom hol van olyat találtam, hogy option1-option2
Ha 100-ra fixálom a PCI-E órajelet alap beállításoknál, akkor a szorzó csak 331Mhz lesz.
Amúgy be sem bootolt ezeknél a beállításoknál. Még a bios sem. Szerencsére visszatette auto-ra a cpu host-ot. -
Caruss
csendes tag
PD 925-ben az a jó, hogy 2x2MB-os
A Core2 E2140 ami olcsóbb az meg 1 MB azért ez számít nem?Azért gondoltam, hogy DDR2es VGA elég lesz a 7300GT-ból, mert egy prohardveres cikk szerint alacsonyabb MHz-en nincs komoly különbség a ddr2 és a ddr3 között.
http://prohardver.hu/teszt/ddr2_versus_ddr3/bevezeto.html
Amúgy szerintetek melyik jobb:
Gigabyte NX85T128P nVidia 8500GT 128MB PCIe
PCI-E, nVidia 8500, 128MB, DDR3, 128bit, Gigabyte, Passzív, DirectX10, TV-out, mag/ram órajel: 500MHz/1000MHzvagy:
MSI GF NX7300GS-MD256EH nVidia7300GS 256MB PCI-E
PCI-E, nVidia 7300, 256MB, DDRII, 64bit, MSI, Passzív, TV-out, HDMI, mag/ram órajel: 550/540MHz; HDMI kimenetEgyik 256Mhz, a másik 128, de az DDR3-as.
-
tlac
nagyúr
az nekem pár fokkal kevesebber ír ki (erre olvastam is magyarázatot, hogy mobil procikhoz lett fejlesztve és ott kellett egy kis korrekció vmi miatt, de ebben nem vagyok biztos) és nem tudom, hogy a 100-as tjunction-os prociknál rendes értéket ad-e vissza és azt sem tudom, hogy a 4 magosokra hogyan reagál
viszont everest = coretemp (megfelelő verziókkal)
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Elég csak belenézni a Quad topikba...1 kis tuninghoz, kell erős léghűtés, erős táp és nem 965/975-ös lap kell...
Többen számolgattunk 110-130k (táp+proci+léghűtés) között Quad tuningra való átállás...ez azért horror...majd ha tényleg kell és ha kijött a penryn, akkor ismét elgondolkodom. Addig X300SE upgrade a program nálam...Jönnek/kijöttek a várt játékaim...
Amúgy nagyon jó a Quad...elképesztő amit tud az a 4 mag...de ezen az áron köszi de nem kérek belőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- DDR4 RAM modulok
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest