Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #99998 üzenetére
Nekem makulatlan T400s van - a lajtos verzio.
500 nites kulteri erintokepernyovel. Az mondjuk 1440x900-as felbontasu, de a 3G modemtol (vagy 4G fene se tudja mar) az ujjlenyomat olvasoig minden benne van ami akkor allat volt. Es az meg cserelheto ramos - egyedul az 1,8" Sata SSD ami kvazi non standard a mai vilaghoz kepest.
Es az meg MAGYAR billentyuzetes is - mar csak a fetisisztak kedveert.
-
válasz
FőDudu #99997 üzenetére
Ez nem annyira őskövület, lga 1151es foglalat van benne lehet azért rendesen upgrade-elni
Nekem van egy szekrénnyi őskövületem, már éppen azon gondolkodtam, hogy merre-hogyan...
Erre kitört a retró-notebook láz és egy csomó régi alkatrészt már sikerült elajándékoznom 👍 -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #99996 üzenetére
Ilyen oskovulet szarbol akad itthon egy zsakkal.
Pl. Dell D820 - Soros portos verzio, nagy felbontasu kijelzovel (tan 1600x1200), dedikalt Nvidia Quadro kartyaval, cserelheto akkuval (es az akku vagy masfel orat bir, pedig vagy 15 eves). Elcserelem valami ertelmesre. Olyan mint az uj, nemet billentyuzet.
IBM T60, T7200 procival, 3GB rammal, W10 gyonyoruen megy rajta, 1400x1050 kijelzo, Ati X1400 VGA. Ez is tiptop...
Stb.
-
-
echterion
nagyúr
-
alpihun
senior tag
Sziatszok!
- Nemetben vennek egy gaming notit.
- Kodolas, 200 bongeszo tab, par naponta egy kicsi jatek. Szoval 16:10 es 1600p kepernyo lenne az idealis.
- Fontosabb, hogy ne legyen tul hangos es forro, mint hogy minden wattot folyton kicsikarjon magabol (meg jatek kozben is, inkabb felaldozok 20% FPS-t).
- RTX 4060 kb le van szogezve: min 8GB fontos hogy valamennyire future-proof legyen jatekokra es hogy neha otthon is tudjak ilyen sufni deep learning projekteket trainelni (szoval muszaj NVIDIA). 40es szeria meg fontos amiatt mert fele watton veri a 30as szeriat, szoval halkabban es huvosebben fut. 4070 meg nem lenne nagy elorelepes nekem.A Legion Pro 5i-t neztem ki, eleg jo dealnek tunik ez. Foleg a kepernyo miatt tetszik. Az i5-13500HX nem a vilag vege, de szerintem megteszi nekem.
Egyedul az nem tetszik hogy 2.5kg, a 300 wattos toltovel egyutt meg 3.5kg. Nincs naponta hordozva de kb 2havonta repulok egy oda-visszat s olyankor fel napon keresztul a hatamon van. 2 kilos laptop meg 170 Wattos toltovel is valszeg jol ki lennek szolgalva, 1 kg-t sporolva, de na..
Vannak jobb alternativak? Nem akarok haborut inditani de a nem szakerto szememnek az ilyen 1.5k EUR koruli Acer MSI Gigabyte laptopok eleg gagyinak tunnek a Lenovohoz s Asushoz kepest.
- Szoval sajat research alapjan ilyen Asus TUF-ok meg a ROG Strix G16 van meg a pakliban, bar ennyi penzert egyiknek sem az idealis 16:10 1600p kepernyoje van.
- Talan ez a Dell Inspiron 16 Plus 7630. Nem gaming laptop, buszken viseli a low TDP-jet, szerintem kiszolgalna.
- Letezik meg a HP Omen. Nem kapok semmit amiert kulonosen tetszene, de legalabb nem nez ki gagyinak. Jelenleg nem talalom jo aron sehol.Nezegettem par hete is a laptopokat, most mintha minden dragabb. Asszem elkezdodott a pre black friday aremeles.
Edit: szegyellem magam ekezetek miatt, nem otthonrol irok sajna.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #99970 üzenetére
Amíg tudjuk használni arra amire van miért is válnánk meg tőle. Bár én mondjuk utána sem.
Meg ki tudja, a régiségek különösen ha egyedi tulajdonsággal bírnak, valamiben kitünnek, történet, hardver. Lehet még ennek a jövőben árazása. Most néztem rá a régi Commodore Vic-20 -as számítógépemre.Bár ennek pont nincs ára most.
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #99965 üzenetére
A bga dolog most nem érdekel. A jövőben meg ha nem lesz más akkor nem lesz mit tenni. A Geforce Now nem érdekel, mert szeretek birtokolni, előfizutól kiráz a hideg.
#99966 Gubu0101 :
A 3,4 misi-ben sincs 1TB-nál több.#99976 Evil Snowman:
Én inkább úgy látom a ledes csicsán is spórolnak. -
RM007
addikt
Egy barátom erről a laptopról érdeklődik. [link] Nem tudom mi tetszett meg neki benne. Megéri?
30-ért tudná elhozni. -
Šolaire
veterán
Sziasztok erről kérhetek véleményt? Árba egész jónak tűnik. Köszönöm. [link]
-
MaxxDamage
félisten
Annak aki azt se tudja mi a Clevo, vagy honnan, mikor...kis Info!
Who or What is CLEVO? - Professional Notebook Manufacturer
CLEVO is a large Taiwanese computer company specializing in laptops. While the CLEVO brand name is perhaps not widely known,
their products are re-branded and sold by known brand OEMs (Original Equipment Manufacturers) ; notably Sager in USA, Eurocom in Canada, XMG / Schenker in Europe, Metabox in Australia etc.
Established in 1983, as an ODM (Original Design Manufacturer), they sell barebones ranging from laptop to portable computing solutions for both AMD and Intel processors.
CLEVO is one of the world's most preferred ODM partners and markets their products in more than 50 countries
and have established service centers in the USA, Germany, Britain, China, and Taiwan.
-
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #99970 üzenetére
Nem nagyon láttam olyan laptopot aminek idővel felfelé menne az ára , max a limitált kiadású predátor 21" a gyűjtöknek. A Clevo se nem ritka se nem limitált darabszámos,csak itthon kishazánkban nincs elterjedve :/
Én akarom a P751-et, de hát nem igzán van érdeklődő, még alkudni sem akarnak. -
-
freezer922
aktív tag
válasz
grizlisandor #99935 üzenetére
Köszönöm
a választ, akkor maradok a lenovonàl.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Evil Snowman #99960 üzenetére
Eros az a razer,nameg a 18”
De mi az a nagy hely a billentyuzet korul
Kb talcanak lehet hasznalni,egyik oldalt egy szendvics masik oldalt meg kakao
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #99956 üzenetére
2 misibe nem fert mar bele csak 1 Terrabyte tarhely
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Evil Snowman #99962 üzenetére
Ez elég nagy gond...
Részletesen utána kell nézni mindennek vásárlás előtt. -
Evil Snowman
őstag
válasz
MaxxDamage #99961 üzenetére
Szerintem a vevők 95%-a ennek utána sem néz.
Mármint, hogy gyártói oldalról mennyi az annyi.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Evil Snowman #99960 üzenetére
Aki venni akar, az jobban jár ha gyártótól szerzi be, ez egyértelmű.
/vagy annak Disztru-tól, de az a RADIUM ?/
Az a 4090 -es éscsak
1.5M+ -
Evil Snowman
őstag
válasz
Ez igencsak rablás.
Asus saját oldalán - ha minden komponenst jól vetettem össze - megáll 1.5 misi meg egy kis apróból.ROG Strix SCAR 18 (2023) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG HU (asus.com)
Bár ha őszinte akarok lenne, ilyen árkategóriában már akkor még rádobok egy százást és nem egy fostalicska műanyag házat kell fogdosnom.
Buy Razer Blade 18 - QHD+ 240 Hz - GeForce RTX 4080 - Mercury | Gaming Laptops | Razer.com
4400 euró az 1.6 misi meg egy kis apró szintén.
-
FőDudu
veterán
-
cyberkind
félisten
válasz
Viszont a cucc jó.
-
RM007
addikt
válasz
És csak egy 4080-as van benne. 4090 -el fullosan + 64 GB ram mellett vajon mennyi lenne?
Még 3 TB SSD is mehetne bele.
-
MaxxDamage
félisten
Van egy ára
-
hito
nagyúr
KillHates új csodapasztáját ajánlom a figyelmetekbe! 20 fokot hűtött a G14-es kazánon. Terhelés alatt 75 fok körülre esett vissza a fix 95-ről
És még maszkolni se kellett, no meg a gari miatt sem kell izgulni
Ezúton is köszönöm!
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99952 üzenetére
Egyelőre jussunk el odáig, hogy itt is kapható legyen (lehetőleg ne tapossák el a "nagyok" ezt az irányt) a modulonként cserélhető notebook, aztán majd akkor ráérünk sopánkodni, hogy egpu-ra felejtős.
És akkor elhangzik ez a mondat: de sebaj, mert éppen most pattintottam be az rtx 4090-et a 3060 helyére.. -
Ubul86
őstag
válasz
nggabi #99943 üzenetére
jól néz ki az az egér, megvenném, de egy bajom van, wireless logitechem van bill-el és egérrel, egy usb dongle-el
Legion 5-ömben két usb van, egy oldalt, egy hátulHa most egeret vennék, elfoglalnám mindkét usb-t. Így pendrive, stb, már más megoldáshoz kell folyamodni, ami kicsit a Legionból kifolyólag idegesítő megoldás. De ez meg csak személyes vélemény, én jobb szeretem alapból oldalt a csatlakozókat (nem kell pl a fedelet lehajtani ha olyan helyen van a gép)
-
nggabi
félisten
válasz
FőDudu #99946 üzenetére
épp ez benne a lényeg. vész esetén el lehet játszani vele egyébként meg dokkoló és teljes értékű win11. mondjuk közelre már nekem is szemüveg kéne, így kiesik
azért az ally elég keményen összefo0ssa magát egy letöltéstől is, szóval a teljes értékű géptől még elég messze vannak ezek.
-
FőDudu
veterán
válasz
peet05 #99944 üzenetére
En kiprobalgattam a Samsung fele szetnyitogatost - inkabb nem.
Nehez, maceras, csak ott van a tores a forgaspontnal.
Meg nem az a verzio amit magameva tennek.Talan majd kesobb lesz olyan amit erdemes befogni. Addig marad a telefon (Androidos) es az iPad (tartalmat fogyasztani).
-
FőDudu
veterán
válasz
nggabi #99943 üzenetére
Nem tudom mire jo az ilyen picike jatekgep.
Gyereknek van a Nintendo Oled, kb 2x jatszott vele kezben - leginkabb dokkoloba dugva TV-re kirakva er valamit. Egyebkent tul kicsi a kijelzo.
Es ugyanigy van az osszes ismerose is. Van nekik, de kb 99%-ban nagyobb kijelzore kirakva hasznaljak.
Talan ha legalabb egy 12-15" kijelzo lenne rajtuk, akkor ernenek valamit - a Tetris mar kiment a divatbol...
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99939 üzenetére
Ööö..ott van az, mint lehetőség, egy RX7700S személyében, legalábbis a 16-os verziónál, mint bővítési lehetőség szerepel.
Az M3-as chipet most hozták ki (book-okkal egyetemben), de azért megy ott is az okoskodás a RAM-mal (ha több kell, mint 8GB, akkor vedd a drágább lapost), meg a forrasztott SSD-vel (ami ugye nem újkeletű)..
#99940 - FőDudu:
De azért azt se felejtsük el, hogy adott környezetben az Apple azért ennyire "smooth", mert saját proci (anno ugye dobták az Intelt), saját OS, így "könnyű" optimalizálni. Viszont, mint rendszer így/ezért borzasztóan zárt. Ezért is a kikacsintás.
Mindenesetre én is kíváncsi leszek mi sül ki ebből az egészből.
Félreértés ne essék, nem védem az MS-t, de azért nem mindegy, hogy ~2-3 hardverre kell összpontosítani/optimalizálni, vagy a fennmaradó szegmens 97-98%-ra.#99941 - RM007:
Nekem, mint DIY irány, ez tetszik, tetszene.
Legyen félig tele az a pohár Miki, nem pedig félig üres.Mobiltelefon-laptop összeolvadásáról már elmondtam a véleményemet pár hsz-szel ezelőtt. Én jó dolognak tartom, hogy egy iroda, szórakoztató központ elfér a zsebedben. De ez csak én vagyok.
-
nggabi
félisten
válasz
grizlisandor #99942 üzenetére
azért a 240Hzes kijelző se egy csoda. hányok a bleedingtől
a 165Hzes fain volt. mind1
alza legion gémer egér 5ezerért vehető? van valakinek?
[link] Legion go. 700€ lesz németben, itthon meg 400e nyilván
de nem néz ki rosszul. rog allyt vett haverom, az is jó cucc de valahogy nyögve nyelős az egész.
-
grizlisandor
veterán
válasz
FőDudu #99937 üzenetére
Jól emlékszel, ebbe a szériába hozták be, egyszerű lesz megkülönböztetni, mivel az a 165 hz-es kijelző lesz és a 240 hz-es az 500 nit-es.
Szerencsére informatív a Lenovo és pontos típusszám alapján kilistázza milyen alkatrészekről áll a laptop.
Így nem kell feltúrni az interneten az infókat, mint a gyártól nagy részénél. -
RM007
addikt
válasz
peet05 #99938 üzenetére
Ez a Framework féle elképzelés jó lenne amennyiben vastagítanának is egyes példányokon és bárki gyárthatna oda bármit. Bárkitől megvehetném hozzá amit ajánl saját érképzéssel....akár saját szoftveres környezet mellett. Már megint álmodom. Ne írják meg nekem a történetet és adjanak mindent a számba pár megadott választékkal. Na pont ez a világ épült le az utóbbi időben szép szisztematikusan és jött helyette az Apple dizájn és üzletpolitika. A mobiltelefon és a laptopok összemosása folyik, nekem nem jön be ez a irány, minden kezd olyan színtelen egyforma lenni.
Ez a megoldás mást sejtet, de majd meglátjuk a maga idejében mit hoz. Majd valaki itt közülünk bemutatja mit nyújt a valóságban. -
FőDudu
veterán
válasz
peet05 #99938 üzenetére
Az Apple ARM magos virtualizacioja ha jok az infoim eleg jora sikeredett.
Foleg, hogy mar van hozza ARM W11, rendes MS tamogatassal.Mivel a virtualizalt OS kb a proci virtualizaciojan fut (magam ugyan nem probaltam, de a tesztek szerint pokoli gyors), igy kb. native sebesseggel megy.
Azaz a virtualizalt W11 gyorsabb, mint mondjuk egy Windowsos laptopon.
(mindez persze az UMA erdeme, minden tobbszoros savszelesseggel megy ott egy kozegen belul, mint egy windowsos gepen ahol a reszek elkulonitve es kvazi lassabb busz kommunikaciot hasznalva erik el egymast)Na ha meg ide valahogy a jatek lehetosge is bekerul, akkor vege a jardalapozasnak meg az Nvidia 175 Wattos marhaskodasanak. Biztosan sokkal energia takarekosabb lesz, azaz nem kell akkora hutes, nem kell akkora tap, meg talan akkurol is rendesen birja majd par oran at.
Meg lennek lepve, ha nem probalnanak belepni ebbe a szegmensbe is.
Fogy a kinyerheto profitjuk, az emberek jol elvannak 1-2 eves gepekkel is - valamit viritaniuk kell, hogy vasarlasra osztonozzek a felhasznaloikat.Az M3 a hirek szerint kozel sem akkora durranas ahogy eloadjak - bar a hazudozas sosem allt messze az Apple marketingeseinek eszkoztaratol.
-
Csupati
őstag
-
peet05
aktív tag
Minek? Anno az Intel belekényelmesedett a helyzetébe hosszú éveken át. Majd jött az AMD Ryzen.. Mostanra elég szép verseny alakult ki, nem csak e kettő gyártó részvételével.
Nekünk csak jó, hiszen mindenki megtalálja a számítását, legyen az Apple (saját hardver, saját OS), vagy más gyártó.
Ahogyan FőDudu is írta, nem jótékonysági intézmény egyik sem. De ha nincs verseny, nincs fejlesztés, akkor elmegy melletted a vonat, és villany lekapcs. Az elmúlt pár évben olyan szinten felgyorsultak az események, hogy csak kapkodod a fejedet. Most jön egy újabb szereplő, aki ebben a szegmensben is szeretne magának egy szeletet a tortából.
Optimalizáció. És majd itt dől el minden, mert hiába a hardver, amit Te is említettél.
Ezekre még rátesz egy lapáttal az AI, mert az is itt van már keményen.Amit én szeretnék, hogy jobban elterjedjen az a Framework-féle [link] hozzáállás, lehetőség.
-
FőDudu
veterán
válasz
Rosszul emlekszem, hogy az uj Pro5 mar nem 500 nites?
Ez az egyik kibaszas ami megmaradt a fejemben....az uj sorozattal kapcsolatban. -
válasz
+1 a Lenovo Legion Pro 5-ra.
-
grizlisandor
veterán
válasz
freezer922 #99934 üzenetére
Lenovo a Legion 5 Pro sorozattal egy nagyon jó minőségű és teljesítményű laptopot alkotott.
140W-os 4070, 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits, 100% sRGB, 240Hz, FreeSync™, G-SYNC® kijelző, 300W táp.
Emag szerencsére feltüntette a pontos típusszámot, így ilyen alkatrészekből áll a laptop.Az Asus a TUF szériával csak a drágább modellek voltak értékelhetőek, az olcsóbb modellek sok kivetnivalót hoztak magukkal, pl.: silány minőségű kijelző 60% sRGB, 80-90W 3060-3070, 180-200W táp, közepes minőségű burkolat, gyenge kijelzőzsanér.
Idén a 2023 modelleket, amit te is nézel, már 140W-os 4070, 15,6-colos, FHD (1920 x 1080), sRGB:100%, Képfrissítés:144Hz, G-Sync, MUX Switch + NVIDIA® Advanced Optimus, 240W táp(ez nem feltételn rossz, mivel a Lenovo is olcsósított sajnos és egyes Legion 5 Pro laptopokhoz 230W tápot adott).Én azt mondom, hogy megéri azt a +40k forintot a Legion 5 Pro, de várd meg egy hozzáértőbb véleményét is.
-
freezer922
aktív tag
Hali!
Ezen kèt laptopok közül szerintetek innen az emagról rendelve megèri a legion a plusz felárat?
[link] vs [link]
Az számomra mindegy, hogy a lenovoban 240hz-es a kijelző, bőven sok nekem az asus verzió is, illetve az ssd nagysága sem számìt.
Csak akàrmerre olvasgatok, a lenovot több fele ajánlják mint as asust. -
RM007
addikt
válasz
peet05 #99930 üzenetére
Jó csak minek. Mondjuk csak a procit használod valamire oksa feltéve van hozzá olyan szoftver ami neked megfelel, lehetőleg minél olcsóbban laposra. Vagy valami vga-val együtt és itt ugrik a majom a vízbe. Fognak optimalizálni? Mert ha nem vagy úgy mint mostanság akkor teljesen mindegy mi milyen gyors, ugyanannyit fogunk költeni vagy többet és csak nézünk milyen követelményeket támaszt, mikor megfogalmazódik bennünk 4-6 éve is láttunk ilyen grafikát és nem értjük az elévülés helyzetet. Gondolok itt a mostanában kijött gaming címekre Szóval semmivel nem leszünk előrébb főleg ha sokunkat a vga rész jobban érdekel. Nem beszélve mint tudjuk internet felől (ha multi van) jól rásegítenek a cuccnak, na hardver sem kell igazán téma ami nem rég volt. Van egy folyamatos előrelépés olyan sebességgel a köznépnek amelyet megszerkesztenek, magyarán azt fogjuk kapni amit előre megírnak, mert nem lehet ellőni minden puskaport az elején a jövőt is kézben kell tartani a cégeknek.
-
peet05
aktív tag
Kezdődik.. [link]
-
-
Gergello
addikt
válasz
bakelitlemez #99924 üzenetére
1 ilyen elárazás után 3 hétig jönnek a fenyegető levelek, telefonok, google 1 csillagos értékelések.
-
válasz
bakelitlemez #99924 üzenetére
Igen olvastam, vicces is lenne egy 700 ezres gép 17 ezerért 😅😅
-
Na, Echterion gépét, jól leakciózták:
😅😅😅😅😅
-
peet05
aktív tag
Szia!
Ha nem zavar, hogy nemzetközi bill. (mert pl. külső bill-lel használod), akkor ez nem rossz ajánlat [link] - 4070-nel, ue., csak 4060-nal [link] (magyar bill.) - A TUF miatt ne aggódj, 2022-óta rengeteget fejlődtek.
Szintén Asus, de ROG széria [link] , vagy innen [link] , mert jár hozzá ajándék.
Itt egy Dell is [link] .Nem feltétlenül kell a linkelt boltokból rendelni, de egy hozzávetőleges irányt/képet így már kapsz.
-
G3GI
újonc
Sziasztok!
milyen gamer laptopot tudnátok ajánlani 550-650ezer Ft között ?
csak bolti új jöhet szóba (számla miatt)
köszi😊
-
Ubul86
őstag
mondjuk nem feltétlen a fejlesztési idő itt a sok
Az Alan Wake II-nek is voltak problémás szakaszai, a Remedy-vel voltak gondok pl. De ott a Dead Island 2, ugyanaz, lemondtak róla, pár másik fejlesztőhöz került, stb...jogi hercehurcák, pénz, fejlesztőcsapat váltás, vízióváltás, rengeteg dolog van a háttérben egy egy időtáv alatt.Vagy GTA 5. Sikert addig lovagolják, ameddig csak lehet. Az se feltétlen jó, ha gyorsan jön ki egy játék folytatása, hisz előfordulhat, hogy az azt megelőző részek így már kevésbé fognak a pénztárnál jól teljesíteni.
Ettől függetlenül ez csak jó hír lehet.
-
RM007
addikt
Még egy gondolat a jövőre nézve. Azt mondta a csávó egy korábbi videójában hogy ennek a Unreal Engine 5+ 1,2, 3.... grafikus motornak van egy olyan vonzata is amellett hogy nagyon szép, hogy amin eddig a programozóknak hónapokig kellett dolgozniuk azzal most akár 1 két nap alatt végezni tudnak, vagyis drasztikusan rövidülni fognak a munkálatok. Vagyis talán nem feltétlen kell majd a jövőben sok évet mondjuk 7-8 évet várni egy új nagyszabású projektre lásd CP2077.....
-
RM007
addikt
Gondoltam ezt megosztom veletek. Az egyik kedvenc csatornámról fényképeztem, pirossal kitakartam a reklámot.
A lényeg Alan Wake 2 minden felnyomva 4K dlss3 dlaa
(i9-10900K, 32GB ddr4 3600Mhz, rtx 4090) figyeld az fps-t.
Na így nézve nálam picit jobb csak, és persze fullhd-ben értem ami pont azt adja amire számítottam, ennyivel gyorsabb a 4090 asztaliban. Ami tetszik az hogy a magyar csávó csak egy i9-10900K procival futtat mindent, a téma mindig a vga nála mivel programozó, vannak saját játékai, demói, és néha streamel is.
Van már hozzá gépi fordítás. Tegnap belenéztem, szerintem tökéletes és mindent fordít.
A forspoken-hez is szedtem gépi fordítást, mert eddig hanyagoltam, ott a társalgás nincs fordítva csak a menük, minden ami szöveges. Az sokkal jobban fut egy fix 60fps-ben fixáltam, mert az is nagyon kemény mindennel kimaxolva. Hardver követelmény terén elkezdték szívatni a népet.
Ja nem is mondtam az ssd vásárlásom a gépemben lévő hdd teljes lecserélésére irányulna, mert a Microsoft Flight Simulator eddig sosem látott időnkénti beszaggatásokat csinál és nem fps miatt. Ez nem volt korábban, ezért itt a vége nálam a hdd korszaknak adattároláson kívül.
Pont emiatt hogy ezeket az alkotásokat minőségben tudjam használni építettem ki ezt a Clevot úgy ahogy most van. Kevesebb optimalizálás, gyorsabb megjelenés, több bevétel a hardverpiacnak.....gyorsabb elévülés. -
FőDudu
veterán
Ujra raktam a gepemet. Persze most mar nem a gyari recoverybol indultam ki ami meg W10 volt.
Fogtam a legujabb W1-et (22631.2506), leszedtem UUPDUMP formaban, aztan kicsit megturtam NTlite progival. Semmi komoly, csak kikapcsoltam amit lehet (telemetria, Xbox, tobi eye tracking jellegu cuccok), aztan felinstalaltam ugyanazt, ugyanugy. 320 processz helyett most 178 fut. Ugyanugy es ugyanannyi Chrome es Edge tab megy (elmentettem mi volt megnyitva), ugyanugy megy a Spotify, ugyanazok az extension-ok futnak.
Jatekot meg nem probaltam, a legfontosabb az SSD sebesseg es az most jo.
Es a cucc belefert 35GB-ba. Ugy, hogy Steam es Vmware Workstation is fent van.
(A regi Windows 105GB volt...)(most azon dolgozom, hogy a regi Windows menjen Vmware alatt - valamelyik Acronis kepes volt a Vmware konverterrel a TIB fajlbol virtualis gepet csinalni. Csak vissza kell keresnem amit anno errol magamnak eltettem).
-
Tiger.
nagyúr
Pillanatra mehetett fel mert smart módban van az aura sync és látom mikor megy 85fok fölé. 1-2 s villant be pirosan utána már hosszú órákon át csak sárga volt ez max 84fok de inkább alatta lehetett.
Van egy tag akinek ugyan ilyen a gépe csak i5 van benne és az unigine walley benchmark 85% végezte nálam az max 72 volt. -
RM007
addikt
válasz
Tiger. #99903 üzenetére
Jónak semmiképp nem. 90C fölé nem kellene hogy menjen. Játék meg egy tág fogalom, melyiknél hogy dolgozik. Kéne találni másokat ugyanilyen laptoppal náluk hogyan és akkor jobban be lehetne határolni mi számít nagyon soknak. Az hogy egy pillanatra felröppen 90-re az nem számít, lehet végig 85C körül volt.
-
Csupati
őstag
válasz
Tiger. #99903 üzenetére
Mennyire ordít a venti benne?
Nálam CPU 70C GPU 73-74 és viszonylag halk a gép 40% körüli venti,fhd felbontáson. Cpu ugye limitálva 70W ra gpu 100-120w körül eszik.
Ha kimaxolok mindent 4k ban akkor cpu 75-80 gpu 80 fok és viszonylag hangos de még nem megy maxon a venti. -
Tiger.
nagyúr
Ez jónak számít?
Játék közben párszor elerte a 89-92 fokot.
YouTube hallgatás közben meg ilyen 38-40fok
Asus rog strix g531gu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest