Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Hat ez eleg para.
Nem VC, hanem sima hocsoves hutes?
Ez a vizhutes alapbol valami eroltetett/nem hatekony dolognak tunt, de ez alapjan vicc kategoria.
Billentyuzet hasznalhatatlan, de ez mar a kepeken latszodott, vicc.Pedig a Lenovo idaig jo gepeket adott ki rendes tartalommal, kevesebb parasztvakitassal, ez most nagyon csunya ongolnak tunik nekem.
Y
-
-
Ubul86
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
ó, hogy az ilyenekből én mindig kimaradok
bár most nyúltam be egy Samsung Galaxy Watch 5 pro-t korrekt áron, szóval egy szavam nem lehetjah: ez meg főleg neked szól, de jön a Horizon Forbidden West jövőre PC-re
én meg jól bevásároltam PS5-el az idén, hogy akkor toljuk ki, hát ezek szerint kár volt 
-
-
válasz
queens
üzenetére
De baj... Ha szeretnéd rendesen használni, ha csak tartalomfogyasztásra és irodai munkára fogod használni, akkor valóban nem szükséges az akku megléte.
A beépített akkumulátoros notebook-ok úgy vannak kialakítva, hogy ha szükséges hozzányúljanak az akkumulátorhoz akkor is a tápegységről üzemelnek. Ha ezt nem tudja meglépni a gép, akkor könnyen tönkre mehet az alaplapon a primer tápáramkör... -
válasz
Evil Snowman
üzenetére
MacBook-ok, Dell-ek, Asus-ok... szinte az összes párna cellás akkut érinti.
De ami a leggusztustalanabb, hogy a szédszedhetetlen Surface-ek szeretnek így felpöffedni és rommá törik a kijelzőjüket
-
-
Juhaszatti
addikt
válasz
queens
üzenetére
Az csak az akku elhasználódása. Nincs rá kihatással más alkatrész, és az sem igazán hat ki másra általában. A touchpadet szokta néha kinyomni, ha közvetlenül alatta van, de ez a probléma a cserével megszűnik.
Érdemes minél előbb kicserélni.Persze az új akku is felpúposodhat néhány éven belül, főleg ha nem gyári hanem utángyártott. De az is csak egy újabb cserét kíván.
-
válasz
queens
üzenetére
A púpos akksit érdemes leadnod minél hamarabb.
Használattól függően pár év alatt fel tud púposodni szinte minden lipo akku. Ami nagyon gyilkolja az az ha az akkunak sokáig a maximum áramot kell leadni a. Ezért is ős szoktam javasolni, hogy akkus üzemmódba érdemes a procit 50%-ra limitálni... -
-
queens
tag
Alalkul a vásárlás.
Szerintetek egy akksi mitől púpospdhat? Most ki van szedve már. Mielőtt megvennék egy ilyen gépet, vigyem el megnézetni egy szervizbe? Beépített aksi volt amúgy. Ha újat veszek bele, lehet az is púposodni fog? Gari már nincs a gépre.
Nem szeretném ha tüzet vagy bármi gebaszt okozna.
Köszi
-
echterion
nagyúr
Srácok, ezt priviben rendezzétek pls, tartsuk tiszteletben a szabályokat, ne hirdessük már itt a saját cuccainkat. Köszi.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Zyrius
üzenetére
A fiatal ficsúrt értsd jól, az egyik a gyermekem volt 😉 , és a többiek sem tudtak az almájukkal vezetékes netet adni a laptopnak. Nem tudom hol a hiba, hogy ők voltak bénák, vagy almával nem lehet?
2 kerülettel arrébb voltam, átugrottam volna segíteni (én androidot használok, azzal ez sima), de addigra megoldották: első körben a gyártó oldaláról a chipset driver kellett, utána pedig már elfogadta a szintén gyári wifi drivert.VDM-variációk csak Intel gépben vannak, ez pedig egy AMD volt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
"6.gen mobil i7 már néhány böngészővel is meg kell küzdjön"
Azért ez így ebben a formában erős. Napi szinten használok még egy Asus GL752VW-t multimédiás gépnek, abban csak 6700HQ van, de egy soktabos böngészéssel, mellette Spotifyal/Netflixel, és hasonló tartalmakkal még gond nélkül elbír.
Néha még játszom is rajta, de komolyabb játékokat persze már nem eresztenék rá.Mindettől függetlenül, ezt a gépet 4 éve vettem 180-ért. Még ha jóval gyengébb is a videokártyája mint a szóban forgó G752VS-nek, jól mutatja hogy azért elkérni 2023-ban 280 ezret teljesen irreális.
Ennyiért már sokkal újabb, modernebb, 3060-as gépek mennek. -
Zyrius
aktív tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Nem vagyok sem fiatal sem ficsúr, de csak almás cuccok vannak itthon.
Szóval de, le kell szedned a drivert.Az, hogy drivert vagy telefont fel kell rakni a gépre telepítés közben kurvagaz, régen magától azért egy telepítés eljutott odáig, hogy ment a Windows és legalább látta a meghajtót és volt ha nem is gyors de alap szintű hálózat, milyen volt a hardware.
Ezt a VDM setupot , mint megoldást nem találtam meg, amikor problémába ütköztem, cserébe a driver hozzaadas, amit én is írtam mindenhol feljött mint megoldás és a kommenteket elnézve nem voltam egyedül ezzel a problémával. -
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez van benne.
Kategória váltás miatt eladó
Tökéletes állapotban.
Gyári adapter.
Karc mentes.FHD 17.3 Gsynx 120 Hz
CPU: Intel i7-6820HK
VGA: GTX 1070 8 GB
RAM: 16 GB DDR4
SSD: M2 237 GB
1TB 980-PRO Samsung M2 SSD
Merevlemez: Toshiba 931 GB
Blueray lejátszóRobosztus kialakítás, vastaga-nagy.
Ez nem a szokványos vékony kialakítás.Nekem most asus g531g van
I7 9750h
Gtx 1650
16gb ram
2tb ssd -
Juhaszatti
addikt
válasz
Tiger.
üzenetére
7. genes proci van benne, szóval minimum 5 éves. Bármilyen videokártya van benne (1070/1080), ennyit biztosan nem ér.
Sőt, akár 6. genes proci is lehet benne, emlékeim szerint futott ez a széria 6820HK-val is
Szerk:
Közben látom pontosítottad a specet. Azt mondom ezzel nem érdemes foglalkozni, még alkudozás szintjén sem. -
-
vakablak93
őstag
válasz
Tiger.
üzenetére
Mi van benne?
Mag a a G752 egy király gép volt, szerintem a legjobb akkoriban (mondom ezt annak ellenére hogy nekem clevom volt) de ezek nagyon régiek már.
Nem hiszem hogy van benne olyan hardver ami még érne ennyit.Ha esetleg a legjobb 1080-as verzió arra figyelj hogy a proci a 7820HK modell legyen, mert már annak idején is hangos volt a topik hogy a 7700hq-val állandóan limitbe szaladt, és konkrétan már a megjelenéskor is fps droppos sztori volt annyira kevés volt a kisebbik proci a gpuhoz.
Ma meg amikor a 4 magos procik a végüket járják már, nagyon kell figyelni.Ha meg csak 1070 akkor meg simán nem ér meg ennyit.
Bármi is legyen én pofátlanul alkudnék, mert legjobb esetben is kicsit több mint a felét éri kb.
#98962 KillHates: tudod mindig vannak akik ha karcmentes többévesen is "új"-ként próbálják a régi cuccukat elsózni.
A reálértékét illető gondolatokat-megjegyzéseket természetesen megetetve Schrödinger macskájával, valszeg' egy ilyen eladóról van szó most is....
-
Tiger.
nagyúr
Mi a véleményetek erről a gépről?
-
cs.zs.
veterán
válasz
surgyi
üzenetére
Jaja, a DDR4-et biztos angolok tervezték, mert minden(ki) összepárosodik minden(ki)vel

(speciel most ügyesek voltak)
Csupati
Igen, kisebb CL-értékűt nem szabad mellé tenni, mert akkor a freki is lejjebb megy, a legközelebbi közös CL megtalálásáig. A kis CL-értékű ram csak párban játszik, minden más esetben nagy CL kell.
-
surgyi
senior tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Befejezetlen koncepció. Nem tehetnek mást, el fogják engedni azt az 1000 dollárt, mert a billentyűzet sem lett valami jó, azzal a minimalizált egérpaddal.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Így van!
Én nem érzem magam átverve, mert tudom mit vettem.
Az nem gyári, de annál csak jobb is!
-
Lezli25
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni gyorsan egy új gamer laptopot. A lényeg, hogy 500-600 ezer ft értékben mit ajánlotok, ami minél hűvösebb. Értem ezalatt, hogy pl Far Cry 6 alatt ultrán ne legyen a CPU 95 fok... Asus ROG, TUF, Lenovo Legion amiket többnyire esélyesnek láttam. Illetve fontos, hogy masszív hűtéssel rendelkezzen, és a vga 3060/4060 legyen. AMD, Intel egyaránt jöhet. Nagyon köszönöm!
Fontos, hogy a szervíz háttér is hatékony legyen. Elvileg az Asusnak jó a laptop szervize. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93
üzenetére
Az ötlet jó lett volna csak a megvalósítás volt fos .
Egy razer 17 felé 4 ventis megoldás működő képes lett volna ilyen hibrid megoldással 2 nagy a két sarokba, és két kicsi a vizes hűtésnek hátul középen. De még egy vapor hűtés is belefért volna ekkora felárba. -
válasz
vakablak93
üzenetére
Akit át lehet verni az meg is érdemli. Semmit nem kötelező megvenni. Utána kell nézni mindennek. Amíg nincs elegendő információ addig nem veszünk meg semmit. Ez lenne a normális.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Az Asust se érdekelte a GX700nál, se az acert a switch alphánál ahogy a többieket se.
De mivek kínaiak, genetikailag vannak porogramozva az átverésre kamufejlesztések piacra hozására.Ez ilyen.
Szépen tettek egy karbonházat meg a kamutuning hűtést a Legion 7-re és máris jöhet a 2x szorzó az árra...
Az egyedüli nem kamuvízhűtés amit eddig laptopfronton láttam, az a nagy ckevokhoz utólag mókolható cucc amit Max is használ.
De az nem gyári ugye. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nem igazan ertem a vizhutes koncepciojat.
Ha 84 fok fole megy a hofok, akkor huteni kell a memoria chipeket es a VRM-et?
De radiatort mar nem rakott ra, igy ez kb halottnak a csok.A paraszt vakitas tipikus esete, nem gondoltak arra, hogy az elso tesztelo kiszurja majd es ki is rohogi?
-
Végre valaki szétkapta a Lenovo 9i-t. Ahogy az várható volt, a beépített vízhűtés csak mókosvakításra és arra jó, hogy 1000 dollárral többet el lehessen kérni.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az volt a lényeg.
-
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Stopperrel nézd meg mennyi az annyi ne a megjelenített hazugság vizsgálóval.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Azért ha nincs VDM, akkor az SSD érezhetően lassabb lesz. A kicsi fájlok random elérésének/írásának lesz egy jó nagy latency-je, én is előbb kikapcsoltam, aztán inkább feltettem a drivert a pendrive-ra és VDM-mel telepítettem újra a rendszert, annyira visszafogta az alaplapi vezérlő az SSD-m (Kingston KC300).
Szóval én mindenképp bekapcsolt VDM-mel javaslom a telepítést, ahogy az SSD-topikban is ajánlják. -
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Ha nincs net, akkor egyébként sem telepítünk
-
vakablak93
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Valóban irritáló egy dolog, nekem épp csak volt még valami a hó végén a csomagból, mikor a legiont vettem. Én is pont ettől fostam hogy mi van ha le se tudok mindent szedni....
Szerencsére nem volt sok, pár driver össz vissz, aztán a többit már wifin szedtem le teljesen....
#98933 zsolti75: igen, ez iszonyat irritáló szerintem is. Eleve nem is értem mi a fenéért van egyáltalán erre szükség...

#98934 cs.zs kivéve ha valaki olyan mint én hogy pont költözött az új gép vásárlásakor és még nem köttetett be netet
-
echterion
nagyúr
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Zyrius
üzenetére
Nem kell telepítéskor semmilyen driver, előtte BIOS-ba belépni, Advanced fülön VDM Setup-ot kikapcsolni, mehet be a pendrive és látni fogja a SSD-t.
Wifi driverre az előbb írták, telefont USB kábellel összekötni, így adni neki netet míg a drivereket leszedi és feltelepíti. -
cs.zs.
veterán
válasz
Zyrius
üzenetére
Korunk laptopjai jellemzően mellőzik a lan-csatit. Amikor feltelepíted, valóban nem látja/nem látják a wifit. Semmilyen drivert nem kell leszedned, hanem összekötöd egy androidos telefonnal, és a telefonról usb-n megosztod a netet. A gép innentől vezetékes neten van, jobb alsó sarokban megjelenik az ezt mutató kis monitor, és erről a vezetékes netről szépen feldrivereli saját magát.
Nem kell másik gép.
Probléma csak akkor van, mint nálunk a múlt héten, hogy a telepítés idején (menő elkényeztetett fiatal ficsúrok) (igen) kizárólag almás telefonok voltak a közelben, és nem sikerült netet adni a gépnek...
-
Kelvin
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, ugyanilyen kis retesszel minden csavarozgatás nélkül ki és betehető volt.
-
-
Zyrius
aktív tag
válasz
aiedail
üzenetére
USAnotebook
Ha nem windows-al veszed akkor készülj fel, hogy legyen nálad még 1 laptop a driverek letöltéséhez, mert a win11 telepítőn nincs alapból olyan driver, ami aktiválni tudja a hálózati eszközöket.
Plusz legyen még egy pendrive, amire előre felteszel egy drivert, ami ahhoz kell h win telepítésnél lássa az SSD-t, mert magától azt sem látja. Én jó nagyot szívtam vele, de szerencsére volt minden.
Ha teszel be SSD-t és telepítésnél nem látod, ne ijedj meg, "csak" drivert kell mellé tenni a telepítés közben egy másik pendrive-ról. -
Kelvin
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Régi szép idők mikor egy kattintással ki lehetett szedni az akksit meg vissza.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
(gondolom nem is mennek bele minden nap a ciklusok)
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Konfiguralni sem engedi.
Azaz CTO verzioban sincs ha jol ertem.... -
-
cs.zs.
veterán
A biosban is ott lesz az akku-mód, de ez tényleg csak hangyányi előny hozhat.
40 hónap helyett majd 42-43-nál veszel másik akkut.
Nem attól használódik el, ha 100-ra töltöd, hanem hogy belemennek a ciklusok. Ha 50-re töltöd, 2x lemerül-feltöltöd, az ugyanúgy 1 db ciklus, mint 100-ról 0-ra meg vissza.
50-100 ciklusnál már 10-20% elmehet az akkuból, 200-300 ciklusnál elmehet a fele. Ha valaki napi szinten meríti, 2 évesen már kellhet új akku. Ez nem hiba, ez van.Átlagos gép árának az 5-10%-a senkit sem fog taccsra tenni.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem ment vele egy percem sem, az előző gépemben ilyen panel volt gyárilag, szóval ismertem.
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Tartalomfogyasztásra, fotószerkesztésre király lenne az biztos.
A kamerám is tud teljes Adobe RGB-t még ki is tudnám használni ez ügyben, az 1:1500-as kontraszt is jobb mint a Legioné az csak 1:1200.
De sajna csak 60Hz, játék kicsukva teljesen, még a fórumot görgetni is fájna kb
Nagyon köszi hogy utánanéztél
, remélem nem ment el túl sok időd vele, de ezt így nem merem bevállani.
-
Zyrius
aktív tag
válasz
aiedail
üzenetére
Szia, 2 hete vettem G15-öt 5530.
Nagyon jó gép én az i7 13650 + 4060 variánst vettem, szuper a kijelző is 165hz, ez van az általad kinézettben is.
Memóriát és SSD-t is lehet benni bele garancia vesztés nélkül én egy 2TB WD SN850X-et tettem bele így most 2,5TB van bent összesen. 2db 2280-as méretű SSD-re van benne hely amúgy!Az Alienware proramhoz nem kell külön periféria, alapból működik minden más eszköz nélkül. Én amúgy vettem egy M610 egeret, de vissza is kellett küldenem, mert ha ment a LED halkan sípoló hangja volt az egérnek
és ahogy változott a szín úgy változott hangszín is. -
r0by
addikt
Segítsetek légyszi!
Hol tudom beállítani, hogy a gép ne töltse full-ra az aksit? Mikor megvettem tavaly, akkor beállítottam, de már elfelejtettem, hogy hol
Most meg valamiért 100%-ra tölti.
Vancedet nem akarnám felrakni, Lenovo Legion Toolkitben pedig nem szúrja ki a szemem.
Az alany egy Legion 5 Pro 16IAH7H.
-
gyépés
aktív tag
válasz
echterion
üzenetére
De netezni legalább frankón lehet rajta.

Én már szinte csak dolgozok a gépen, azért veszem mindig a minimális vga-val a konfigot. Szeretnék én játszani, de nincs idő. Mikor végre rászabadulok, kb. mindegy a grafika, csak szórakozok. Mint mikor az éhező talál egy zsák krumplit.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Ilyet rakhatsz bele nyugodtan, vannak olyan jó színei mint az oled-nek.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
R6-os volt és igen, a kutyának se kellett, pedig jó gép, csakhát ugye annyira azért nem menő a kinézete, hogy emiatt 70-80ezerrel többet fizessenek a népek egy Legion 5-höz képest. Amit elvittek orrom elől X14, az is visszakerült a Ligetkompos csávó által az apróra, azóta is hirdeti, pedig én megvettem volna, mikor a srác 4kilóért árulta, csak pont pár nappal csúsztam le róla. Mondhatnám, hgy remélem, rajta rohad, de azért rosszindulatú nem vagyok, csak elég szarul esett, hogy elvitte az orrom elől.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Kac-kac.
Rendes gép ez, az Area51m óta nem örültem ennyire gépnek, mint ennek az Asus-nak. Ezt se gondoltam volna valaha, hogy ilyet leírok.
Nem kell csupasz Razer, nekem az túl semmilyen, így az se számít nálam, hogy mi van benne. A 4090-nel meg kitörölhetem, ezzel se játszom, lenyomtam a játékteszteket, mikor megvettem, azóta se indítottam el rajta semmit. Szóval van egy 6kilós netezős laposom.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár most nyúltam be egy Samsung Galaxy Watch 5 pro-t korrekt áron, szóval egy szavam nem lehet
Nálunk anno megfordult Toshiba, Asus, HP, Lenovo és egyiknek sem volt ilyen gondja, pedig a volt amit 5+ évig használtam. "Csodálatos" fogyasztói társadalom. Nehogy már valami tartósra legyen gyártva.

Muerte