Új hozzászólás Aktív témák
-
hfrici
aktív tag
Sziasztok!
Legion 5-15ACH6H GPU hűtő ventilátort nem tud esetleg valaki? A kompresszor összekócolta és 2 lapát annyira kilazult, hogy csúnyán kelepel. -
formula01
senior tag
Ha valakit érint, eMagon vannak egész jó akciók. Ha vkit nem zavar az angol billentyűzet, és hogy nincs í-nek gomb, ez a 2023-as Legion 5 Pro i5-el, rtx 4060-al, hazai viszonylatban szerintem most elég jó ajánlat 570e Ft-ért: link
-
formula01
senior tag
Szeretném a Legion 7-emben a gyári lassabb 2*8 gb RAM-ot gyorsabb 2*16-ra cserélni. (Ryzen 7 5800H procis)
Úgy olvastam neten, illetve itt a topicban keresve, hogy a dualrank RAM-okat szereti legjobban a ryzen.
Konkrétan hazai webshopokban csak ezt a CL22-es 3200MHz-s 2Rx8-as modult találtam:
KVR32S22D8/16Ez most Alzán épp 14790 Ft/db. Ebből 2 megfelelő lenne?
Néztem Jarrod videóját is, abban 1Rx8-as ramokat láttam.
Abból a következőt CL20-as 3200 MHz-s 1Rx8-as modult találtam:
KF432S20IBK2/32Ebből a 2*16-os kit Alzán 28590 Ft
Melyiket lenne érdemes választani a fentiekből?
Van esetleg olyan másik modul, ami jobb lenne, és elérhető haza boltokban?Köszi a segítséget előre is.
-
peet05
aktív tag
válasz
dzsampi #96186 üzenetére
[link] - első körben
[link] - integrált [link] , majd összeveted a vga teljesítményt
[link] - szo-szo ( [link] )Azért az összeg, méret, és csak új lehet, eléggé korlátoz a lehetőségekben (még így is felette vagyunk a keretnek).
Feljebb lépve méretben, talán ez: [link] , ha OLED kell.
A milyen notit vegyek topikban csekkoltasd le azért, biztos, ami biztos, mert itt nem igazán "ezek" mennek.
De, ha a játékot elengeded, akkor ez: [link] -
válasz
KillHates #96174 üzenetére
Nekem Amiga 1200-asom volt kétszer is, eladtam, majd újra megkívántam, de másodjára már toronykivitelben powerpc kártyával. Pólót vasaltam Amiga emblémával és büszkén mentem vele utcára stb...a lényeg véletlenül se PC 386, 486 a különc természetem miatt, viszont egy barátom munkahelyén sokat játszottam 486-on a Doom-ot.
Az Amigás programokat hol ettől hol attól az emberkétől vásároltam, hameg komoly gond volt később vittem egy személyhez szoftveres javításra, aszem a debrecen tv-nél dolgozott és profin nyomta a programozást. Külön volt neki szobája egy 10 emeletes panelben berendezve mint kinevezett műhely sokféle számítógéppel többek között egy Amiga is kapott ott helyet. Olyan gyorsan járt az ujja hogy nem is láttam mikor gépelt. -
echterion
nagyúr
-
dzsampi
tag
Uraim!
Ismételten itt vagyok.
Kitöltöttem a notebook választós topic összefoglalóban lévő kérdéssort:Ez alapján van olyan gép amit tudtok ajánlani? (csak új gép jöhet szóba)
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hét múlva
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300 - 350 ezer forint
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Napi alapvető használat (net, sorozat, film) + ritkán játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Most csak találomra választottam egy játékot amit nagy ritkán játszanék. Ez a gépigénye fullos beállításoknál:
CPU: Intel Core i5 6500 or AMD Ryzen 3 1200CPU
RAM: 8 GB
VIDEO CARD: nVidia GTX 1060 or AMD RX 480 with 4+ GB of VRAM
Vagy egy másik:
CPU: x86 compatible 3.2GHz or faster processor (Intel 4th generation core i-series or better)
RAM: 6 GB
VIDEO CARD: 1.5 GB NVIDIA GeForce 500 series or ATI Radeon 6000 series or better
Ehhez hasonlók.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-es kijelző, vagy kicsit nagyobb 14-es "házban". Fényes jobb lenne és OLED. Nem tudom belefér-e. Ha nem akkor IPS.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti pár alkalommal. Ölemben néha használnám, valószínűleg egy könyvön.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16 GB RAM, Minimum 512 GB ssd, de legyen bővíthető ha kellene később.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincsen
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új
Köszönöm szépen! -
-
zsolti75
senior tag
válasz
KillHates #96183 üzenetére
Nekem egy 266mmx gépem volt (céges) a 90-es évek végén. Pont így nézet ki, csak vajszínben. Még fogantyúja is volt mint egy bőröndnek.
Azzal plc-ztünk a gyárakban. Akkor csúcs gép volt és drágább volt mint az autóm. És az asztali gépeink is hasonló konfigok voltak, MMX meg Klamath, és hasonló komplex melókat csináltunk mint ma a mai gépeken.
De most hogy belegondolok, van itt nekem bedobozolva abból a P1-es időből pár gépem meg jópár kártyám. Ha valakinek ilyen perverziói vannak viheti ingyen. -
Frozen
addikt
Szerintem félre értettél.
Én pusztán azt írtam az okosabbaknak otthon van egy gamer gép noti vagy asztali kinek mi helyhiány energia felhasználás stb mindenki saját dolga.
De ebből vigyük ide meg oda ,mert kell stb a fele egy olyan dolog amit az emberek nagy része bemagyaráz maguknak. Fogadok nincs a topikban egy olyan üzletember sem akit hívnak és azonnal ki kell nyitni a laptopot és intézni valamit, vagy akár olyan banki műveleteket végezni ami kiss kijelzőn nem átlátható. És hab a tortán ahogy te mondod nem a sarokra ugrunk le a gamer géppel akkuról gamelni. Szóval ez a hordozhatóság egy nagy márketing fogás semmi több, ahogy a gamer notik elnevezése is hiszen soha nem lesznek a hűtés miatt olyan erősek mint egy nagyobb testvére. -
-
válasz
Frozen #96175 üzenetére
Én pont hogy hordozhatót akartam, meg van, emellett teljesítményt, az is megvan.
Ébresztő! Gamer szférában vagyunk, nem az hogy leugrok a sarokra nyomkodni akkuról híreket. Jót mulatok rajtad, az a sok értetlenkedés. Napi használat mellett már csak el tudom dönteni nélküled is mi kell és látni mit tud (mert használom), vagy tudna komolyabb vga mellett. Gyakorlatilag a teszt demók eszméletvesztést idéztek elő a gagyi 3080Ti kártyámnál, újra kellett éleszteni nem is egyszer mire rájöttem mi okozza.
Naná vram sem volt elég azóta utána néztem ott ahol a 4090 is szenved meg kifagy vram hiány miatt. Komolyan hogy meg tudjak valamit ítélni ahhoz te nem kellesz hidd el. Jelenleg a mostanimnál nem látok jobb megoldást még mindig, pedig lehetne, nem volna rossz tervezgetni, látni mi lesz a következő lépés, sebaj az irány ahogy nézem nekem kedvez. Egy részt a drágulás másrészt az egyre silányabb felhozatal miatt, amire pénzt egy fillért sem áldoznék. Magányügy és véleményem továbbra sem változott.
Talán lemaradtál nem 1 laptopom van ugyanarra, mindenes az összes, és mind hordozható, és képzeld még telefonom is van.Ha elégedetlen vagy ne máson verd le, irány az apró vagy bolt és szerezz be egy olyat ami mellett elégedett tudsz maradni, megkapod amire neked kell.
-
válasz
rodman73 #96176 üzenetére
Ja... volt egy fingnyi borda az MXM200-as Tillamook-on, azt csá'. Kb 5W-ot disszipáltak.
Ezekben még nagyon vicces hardver volt. Egy forrasztópákával minden meg lehetett javítani rajtuk, semmi BGA, meg QFN huncutság. Mondjuk egy retek is volt mindegyikMXM-es note szétszerelős videót nem találtam, de pár évvel későbbi PII-es Toshibát beleznek itt ki:
Ott van felül a hatalmas ventilátor:
És a nagyon combos hűtés a procin-északi hídon; a lyukon beszívta a levegőt és ennyi:
-
Frozen
addikt
igen na látod én pont ezért mondom,hogy aki hordozhatóságot akar akkor az vesz egy hordozhatóságot. Ha pedig a látványvilágra hajt akkor vesz egy asztali gépet. Ezzel egyetlen egy notebook sem fogja tudni felvenni a versenyt ,mert a hűtés nem megoldott. Ráadásul a mobil chipek 20-40% al gyengébbek igaz hatékonyságuk jobb watt/teljesítmény tekintetében viszont a hűtés miatt megakad a dolog. A jobbak munkahelyen tartanak egy laptopot otthon meg egy asztalit és összeszinkronizálja amit kell. Aki pedig fontos ember az viszi magával a lényegesen egyszerűbb tabletett.
-
-
válasz
Frozen #96172 üzenetére
Kinél mi hogy meglátjuk. Nekem nagyok az igényeim és ennek megfelelően számolok. Ha kevés lesz a laptop vonal akkor visszatáncolok asztali vonalra, de jelenleg ez még közel sem fenyeget, van elég kraft ami a hardvert illeti, nem kell kompromisszum az elavult komponenseimnek köszönhetően gondolok itt akár az adapteremre is ami nem mai darab. 1 hét múlva megy a gamer táskába minden utazni, nem hagyom magára.
A látványvilág nálam az első, abból sosem engedek. -
Frozen
addikt
A szép megjelenés nem feltétlen jelzi azt,hogy rengeteg vramra van szükség.Már többször el lett mondva a gpu a központi feldolgozó egység a mérvadó és nem a memoria mérete.
nyilván a jövőben fognak növekedni ,mert valamennyire szükség van. Viszont a gpu számítási kapacitása a lényeg.
A jövőben milyen játékok fognak jönni azt nem tudom ,de addig még megfog jelenni a geforce 60xx széria is vagy akár a 7 es mivel egy jó játékot leprogramozni több évbe is telhet. Arról nem is beszélve ,hogy cop játékkokkal egyre kevesebben játszanak jobb a netes. -
Vettem új hátlapot, két helyen is láttam arany árban. Megérte szétkapni.
Ki akartam próbálni a fentebb linkelt videóban bemutatott Unreal Engine 5.2 erdő demót játékmódban stb (50+GB).....be sem töltött mert az speciel shader modell 6-ot igényel ami 4000-es széria sajátja lehet. Az appon belül próbáltam átkonvertálni 5-re amit megcsinált, de úgy nem indult (más 5-ös szabvány demó ellenben futott, vagy ahhoz nem volt elég VRam a fedélzeten). Szóval ez így csodálatos lesz mikor szoftveresen tiltanak, vagy gyenge még az erős hardver is. Más, a próbálgatások során rejtélyes módon lezabálta a C rendszer meghajtómat úgy hogy nem is oda ment az install, viszont nyoma semmi hol mitől fogy még üres járatban is,....uninstall lett és rögtön lett +200GB a semmiből. Aztán igaz még előtte nem indult az adapterem, mintha megdöglött volna a VGA kártyám. Sok perc kellett mire elindult felizzott az adapteren a led. Már majdnem hívtam a mestert időpont egyeztetésre.
Ahogy nézegettem a demókat egyet a géppel futtatva a szám is tátva maradt, nem semmi milyen alkotások fognak jönni a jövőben. Az biztos majd sürgősen fog kelleni VGA csere a VRam miatt, sanszos hogy sok fog kelleni belőle minőségi megjelenítésnél.
Viszont az elavult laptopok előnyben mint az enyém.
-
formula01
senior tag
Legion 7-en meg lehet oldani vhogy, akár vmi 3rd party programmal, hogy a billentyűzet világítás bizonyos idejű tétlenség után automatikusan kikapcsoljon?
-
formula01
senior tag
Annak akinek 2021-es Legion 7-e van (gen6), és csak a nyomorúságos iCUE szoftverrel tudta a billentyűzet és egyéb világítást testreszabni, ami meg vagy zabálta az akksit, vagy ügyeskedni kellett, találtam 1 megoldást: OpenRGB
Telepíteni sem kellett csak kicsomagolni, testre tudtam vele szabni a világítást, futnia sem kell a háttérben, újraindítás után is megmaradt amit beállítottam. Minden gombot, ledet stb. testre lehet szabni.
Már csak azt nem tudom a gyári profilt hogy tudom visszaállítani. Nem mintha hiányozna
-
Betan
lelkes újonc
válasz
KillHates #96156 üzenetére
Köszi, valóban jó benyomást kelt, egyben van és tartósnak tűnik. Supportra meg ne legyen szükség😊.
Hűtőpad jó pont, mert bár böngészés alatt halkan dolgozik, de terhelésre hamar hangos hűtésbe kezd, illetve a cpu hőmérséklet is felugrik könnyen 60 fölé; háromnegyed óra GTA 5 próbakör alatt máris 100 fokig melegedett. Utóbbi laikusként magasnak tűnik.@nggabi: 140W lehetséges? Valami fórumról kukáztam ezt az infot. 2580€ ->1699€ volt, dell német honlapjáról rendeltem.
-
peet05
aktív tag
válasz
szitilevi #96158 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy ár/érték szempontjából ez: [link]
De linkeltél már 18-as Asust is (ami túllóg a megadott kereteden), akkor ezek szerint nem kell a kis méret, és árban is lehet feljebb menni.
[link] - árban hasonló, mint az Amazonos AsusItt is szétnézhetsz, ha nem gond a külföldi rendelés (configurator-nál ki tudod választani többek között a bill. nyelvezetét is): [link]
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek laptop választásban. 14-es méretben szeretnék magamnak egy ultrabook szerű gépet venni minimum 16 GB memóriával, szép kijelzővel és egy olyan videókártyával amivel még még azért csak tudok játszani. Van gamer gépem emellett és egy gamer laptopom is csak vannak olyan időszakok amikor nem tudom magammal vinni egyiket sem és akkor használnám ezt a kis laptopot.
Ezentúl esténként az ölemben használnám akár egy kis könyvre rá helyezve netezés sorizás céljából. Van valami ötletetek ilyen 350 000 Ft-ig?Köszi
-
szitilevi
csendes tag
Erről vélemény?
[link]
A következő áll a választásban első helyen eddig, de ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában légyszi linkeljétek.
[link]Továbbá szimpatikus peet05 által linkelt laposok közül az alábbi:
[link]
Szempont továbbá, hogy alapjáraton ne legyen hangos, ha gaming van értelem szerűen hangos lesz, de órán a semmitől ne búgjon mint a repülő -
válasz
Sk1z88 #96149 üzenetére
Na most itt zavar van a fejben, mert a lenovo legion 7 slim az a legion család piramis tetején helyezkedik d
el, nem a csúcs az a legion 7, pro de kb a legion 5 pro val egyenlő.A lenovo loq pedig a az újonan megjelent loq család laptopja, piramis közepe, minőségben a ráncfelvarrás előtti legion5 öt képviseli, 2022 ben a legion 5 full fémházas lett mint a 2021 es pro.
A lényeg hogy a loq az lenovo ideapad gaming fölött helyezkedik el.
-
Sk1z88
csendes tag
válasz
Xerath404 #96143 üzenetére
Nekem is gyanús volt, hogy ez nem ugyanaz a minőség és jobban megnéztem, a Lenovo honlapján ez a laptop inkább így szerepel: Lenovo LOQ 16IRH8
Digiprime-nál: [link]Akármennyire is keresem ebben az ársávban ~700k inkább csak kevésbé mellényúlni lehet.
Az Asus TUF [link] esetén valahogy kordában lehet tartani a hőmérsékleteket? -
peet05
aktív tag
-
Jó a slim a “Fődudu” féle igényekkel rendelkező réteget célozza.
Minőségben legion 5 fölött van bőven, full fémház + jó kijelző, de kapható sima 1080p vel is, vapor nincs hozzá, de 3050 meg 3060 ra minek legyen. -
formula01
senior tag
Szerk idő lejárt, 2. superposition kép a 6940-es értékkel bekapcsolt hybrid mode mellett volt.
-
formula01
senior tag
Eljutottam addig, hogy csináljak pár mérést a Legion 7-emen (játékra még nem volt idő...
) . (Ryzen 7 5800H, RTX 3070, 2*8GB(gyári lassabb modulok))
Timespy Hybrid mode off:
Superposition 1080p Extreme Hybrid mode off:
Superposition 1080p Extreme Hybrid mode off:
2 dolog lepett meg, az 1ik, hogy milyen kicsi a különbség a hybrid mode on/off között, a másik, hogy hybrid módban jobb eredményt kaptam Superpositionban, mint azt kikapcsolva. Érdemes egyáltalán ezt játékokhoz kikapcsolni, vagy ott is ilyen jelentéktelen a különbség?
Hőmérsékleteket tekintve egyébként a benchmarkok alatt a VGA hőfoka olyan 62-70 fok között mozog, a CPU 80 fok körül, eközben a Ventillátor 3500-3800 fordulaton pörög. (4500 a max). Gyári pasztával nekem ezek a hőfökok okénak tűnnek. Fém a procira és egy jobb paszta a GPU-ra mennyit javítana ezen? Érdemes ezzel foglalkoznom, vagy ráér mondjuk majd 1 év múlva, mire időszerű lesz egyébként is 1 takarítás, pasztázás?
Illetve akinek ilyen Legion laptopja van, milyen energia profilok vannak nektek alapértelmezetten a windowsban? Mert ezek között kicsit elveszettnek érzem magam. Egyrészt a control panelben ott a Balanced mode, és semmi más. Aztán FN+Q-val tudok váltani a lenovos profilok között. Aztán ha még a tálcáról benyitom a power and sleep settings-t, ott megint tudok váltani 3 profil között, és tökm1 melyiket állítom, ha egyik helyen átállítom performancera, a másik helyen még nem változik az aktív profil. Össze lehet ezeket valahogy kötni, vagy rendbe tenni, hogy 3 helyen ne 3 féle legyen?
+1 kérdés, 150W-s vBios-t az RTX 3070-hez érdemes feltenni, vagy ez garancia vesztéssel járhat?
Előre is köszi.
-
Sk1z88
csendes tag
Sziasztok,
Laptop vásárlás előtt állok és van pár jelöltem, úgy gondolom, hogy a DLSS 3-ban van lehetőség és a következő pár évben talán jobban járok egy RTX 40XX-el, viszont az árazása elég horror emiatt (és az Amazonos deal miatt is) a korábbi gent se vetettem el:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ti mit gondoltok? Vagy ebben az árkategóriában érdemes még keresgélni? (használt gép nem jó) -
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #96128 üzenetére
Szerintem az egy annyira részlet kérdés ,hogy teljesen nonszensz ez alapján gépet venni. De egyébként ha nagyon kukacoskodni akar valaki akkor megveszi külföldön kicsit felskalpolja a hw aprón az árát és eladja majd vesz egy magyar billest aztán kb így 10 ezerel többre jön ki....Csak ugye aki kukacooskodik az általában nem vesz semmit.....Mert neki nem jó a bill meg nem éri meg stb... aztán a végén sem magyarbillest sem semilyen gépet nem vásárol
-
válasz
#65537792 #96121 üzenetére
Ez a legion ez jó deal de az asus os hirdetés vicci.
"Teljesen karc és sérülés mentes. Olyan mint az új.(csak külső billenytűzettel és egérrel volt használva)" Lemaradt hogy fogtechnikus öregházaspáré voltAzé NAH, takarítsuk már meg azé.
Szerk:
Ettől függetlenül mind kettő jó deal és nem befolyásol semmit a működésben az asusnál + 3 év gari -
törölt tag
-
rodman73
aktív tag
Segítsetek két lapos közül dönteni légy szíves, annyi gépet megnéztem már, kicsit tanácstalan vagyok.
Első gép:
Notebook típus: ASUS ROG STRIX G17 G712LW (G712LW-EV001) FEKETE
Processzor: Intel® Core™ i7-10750H
RAM: 32 GB DDR4 (2x16 GB)
SSD: 1,5 TB M2 PCIe NVMe SSD (500 GB Intel, 1 TB Kingston)
VGA: NVIDIA® GeForce® RTX 2070 8GB GDDR6 115W (Nem MaxQ)
LCD: 17,3" FHD 1920x1080, 144 Hz, 3 ms
Billentyűzet: Magyar nyelvű, RGB háttérvilágítású billentyűzet, numerikus paddal
Akkumlátor: Jó
GARANCIA: 2023.09.16-ig ASUS Nemzetközi
Második:
Lenovo Legion 5
Intel® Core™ i5-11400H Processor (12M Cache up to 4.50 GHz)
16GB DDR4 3200MHz RAM
512 GB M.2 2242 PCIe 3.0x4 NVMe SSD + 1 TB SSD WD Blue SN570
15.6" FullHD (1920 x 1080) matt IPS LCD (100% sRGB, Dolby Vision, G-SYNC, 165Hz) kijelző
NVIDIA® GeForce™ RTX 3060 6GB GDDR6 grafikus vezérlő
1000Mbps RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ax
Bluetooth 5.1
HDMI (1db)
USB 3.0 (4db)
USB-C 4.0 (2db) Garancia: 36 hónap
Az első 329.000 Ft, a második 399.990 Ft.
Rog Strixem volt, csak AMD-s. Legionra nagyon meg vagyok indulva, a kérdés ennyit megér-e a kettő közötti ár különbség. Jóval több a gari a lenovora. -
-
peet05
aktív tag
válasz
DioRobber #96103 üzenetére
Az is jó, amit linkeltél, de:
+50k L5 (ha a 470-es max árból indulunk ki, amit megadtál) kapsz +2 magot+4 szálat prociban ( 5600 vs 5800) ; VGA pedig 3060 vs 3070 [link]+90k L5 Pro ua. az előnyök, de itt kapsz még jobb kijelzőt, jobb hűtést, minőségibb anyaghasználatú házat (perpill adnak hozzá pendriveot, meg fejhalgatót is ajándékba - ha ezeket levonod, már nem is olyan nagy a kül.)
-
misuti
tag
Sziasztok! Vettem egy legion 5 laptopot, konkrétan ez
[link]
Mi a külömbség a valamivel drágább, nhv típusjelű gépektől? Papíron ugyanaz -
válasz
#65537792 #96108 üzenetére
Igen teljesen bontatlanok voltak, egyik modell ugyan ez csak 4050 el másik 3060 al, mind kettőben i5 12500h volt.
Az egyik laposnak a ventije szerintem alapból defekt volt, alapjáraton, alacsony fordulatszámál berregett, ez magasabb fordulatszámnál megszűnt. Ugyan ez a laptop a vga nem akart az istenért sem több áramot felvenni és ilyen csökkentett módon üzemelt, teljes újrarakás után a drivert is nehezen lehetett felerőszakolni rá, végül alaplap és venti cserés lett.
A másik laposnak a kijelzőjével volt gond, zöld és piros színt nagyon csúnyán jelenített meg, teljesen artifactolt, a venti ott is behalt, de az a laptop össze rakva is gányul volt, azt hiszem ferde volt a hűtőrács, de ezt már csak visszaérkezéskor vettük észre.
A gariztatás is érdekes mert itthon nincs hivatalos képviseletük, legalábbis a laptopjaiknak.
-
válasz
icemad #96109 üzenetére
Na a gigabyte-nál ez is jó történet, mert itthon nincs laptop téren márka képviseletük, nekünk is postázgatni kellett és sok idő volt.
Szerintem a gigabyte on kívül nincs olyan lapos amire azt mondom lehetetlen bevállalni, sőt tuti ezt is be lehet, de én a jövőben skippelném.
-
Ubul86
őstag
válasz
DioRobber #96103 üzenetére
nincs gond azzal se, de ha kitudnád tolni 520ra, akkor a 3070 szvsz meghálálja még jópár évig
nem egy 1050 szint,hogy akkor 5 évig hajtjuk ,de kb low-end minőségben. Nekem is volt 1050ti, aztán 1660ti, most lett 3070. A 8 GB Vram miatt mindenféleképp az lenne a jobb döntés, de tudom ,pénztárcafüggő (mikor én vettem , akkor még 630 volt ,szóval ennyiért simán megérős lenne
)
-
DioRobber
tag
válasz
peet05 #96100 üzenetére
Köszi szépen. Igen Lenovoba is gondolkodom, mert úgy érzem azért a Lenovo legion széria jó befektetés, mert a mostani gépen Y520-as és totál megvagyok vele elégedve, csak már 5 éves, és nyílván a 1050-es vidikártya már nem hajt meg túl sok mostani játékot
Lenovoba ezt találtam: [link]
-
Frozen
addikt
Miért ütnék a hasamra? Azt hiszed egy 8. generációs gép azért mert dtr és asztali proci megváltja a világot vagy mégis mit gondolsz? Még ha egy 9. generácioval néznénk össze akkor azt mondanám jólvan igazad van. De egy 11-12 generácionál már akkora ipc növekedés van ,hogy alulmarad. (Ha esetleg mégsem akkor pedig 2-3x annyi áramot kér be ugyan azért a teljesítményért...)
Clevo a minöség és a jó stb... és mit érsz el vele,ha elavult a benne lévő hardwer? Kinézetre is olyan vastag a káva a kijelző körül,hogy nagyon gáz.Arról nem is beszélve egy bolti új gépet amire van 2 év garancia nem is lehet összehasonlítani semilyen használt géphez hozzá ,hiszen 2 év múlva még jobban elavult lesz és lehet meg is döglik addigra, ellenben amire van gari ott lehet reklamálni.
Láttam ki hiredeti ez ez a tényeken semmit nem változtat, idővel az anyagok elöregszenek elvetemednek ,elkopnak mind1 milyen minöségi cucc azt még nem találták fel ami nem kopik és nem vetemedik...Az ,hogy te a régi teknöt választanád és bütykölnéd meg toldoznád foltoznád mint max is a gépét ,de ez szerintem senkit nem lep meg ,nem mindenki így gondolkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Napelem
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Everest / AIDA64 topik
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest