Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupati
őstag
Lehet sokan azt mondják a Clevora hogy járdalap, ami azért túlzás az AW area 51M R1-R2 nehezebba Clevonal és még 2 tápja is van, DE a Pc-sek sincsenek jobb helyzetben ha megjelenik a 4090ti [link] úgy hivatkoznak rá hogy : " a cinder block-like 4-slot thickness" videokártya lesz .
-
ONEFREE
aktív tag
válasz
KillHates #96771 üzenetére
Látom vágod!
Nem is értem,hogy jött ez ki ,hogy a ventik összefújnak?!
Ezzel a technikával tudom 82 fokon tartani BF4 Locker 32 slotos játék alatt. "Az egy reflex "játék"
Kilépés után olyan drasztikus a hőfok visszaesés amilyet még nem láttam egyetlen laptoptól sem !!!
A venti nélkül Throttlingol ész nélkül.
-
válasz
Chiller #96789 üzenetére
Igen.
A Ryzen-ek, máshogy trottyolnak mint az Intel, sokkal szofisztikáltabb az energiagazdálkodásuk. A 11-ik generációs Intel procik elég buták. Viszont a 12-ik generációtól felfelé nagyot gurítottak a little-big computing-al, de ott meg elég furcsa szoftveres anomáliákat produkálnak a winfos alatt a procik... Mintha nem lenne rendesen megírva az oprendszer alá ennek a működése.
Szóval most én is azt mondom, hogy az AMD vonal sokkal élhetőbb, mégha a teljesítmény szintjén egy pici kompromisszumot is kell kötni... -
pidzse4
aktív tag
Ez igaz. Azt is észrevettem a játéknál hogy nem is használja az összes magot. Amit használ azt is alig. Szerintem felesleges ennyi mag egy játékhoz ma még. Egy 16 magos bőven elég de még szerintem az is sok. Nincsenek kihasználva a magok 0 % mennek. Csináltam pár játékvideot a csatornámon ott látható hogy 32 szál van és sok szál 0 % . Jó ha 16 szálon megy a játék . Viszont a gpu lehetne erősebb
De azért megvagyok elégedve mert szinte minden game megy 4K ban ultrán 60 fpssel . 2 K ban meg tökéletes. De azt észrevettem hogy a cpu hőmérséklete nagyon jó az asus laptopokhoz képest. Volt egy jó pár asus gamer laptopom de sok felment 90-92 fokra is simán játék közben. Ez viszont nagyon jól hűt. Eddig ez a legjobb laptopom. Szerintem maradok ennél a márkánál mert jobb mint az asus. Néztem a youtubon asus 4090 szerelt laptopot 2dmark tesztben és kevesebb eredmény hozott az asus 4090 mint az én 4080 laptopom. Érdekes. Ebből is látszik miért kerül ez olyan sokba . Nagyon jó tényleg.
-
RM007
addikt
válasz
pidzse4 #96784 üzenetére
Vannak progik amik beállítás, leszabályzás után is elveszik azt ami nincs, nem engedtem meg mégis, ez a progi ilyen.
Gyilkos benchmark. Nálam a prime 95 sem kér be annyit mint ez indítás után. Szóval ez változó éppen mivel számol a program úgy nyúl a kakaóhoz. Játéknál ennél sokkal szerényebb a helyzet szerencsénkre.
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #96783 üzenetére
Aláz csak nem vesszük észre mert játék alatt az fps szám mindennek az összetevője. Én nem munkára használom a lapost így nem oszt szoroz hány perc alatt végez el egy kiadott munkát csak CPU-val. Kell a jó összehangoltság, rendszerfutás beakadások nélkül amire mondjuk flottul fut, nem pedig folyton befékez, visszavesz és ezért akár laggolhat is....én pl mindig maxon futtatom a procimat liftezés nélkül, nem energiatakarékos módban, viszont ha nincs miért nem is fogyaszt többet, csak az órajel készenléti állásban fekszik, és ha kell a ventiket is belövöm maxra az egyenletesebb használat miatt, habár ez inkább az MSI 4 magos laposomra volt talán jellemző mivel a 9900K a legtöbb esetben alig dolgozik és emiatt nem is hangos + füles, nem hallom a mozgást, és az asztali VGA terhelésen is halkabb, mint a belső venti ha forogna. Van egy optimalizáció.
Tudjuk ha a proci nem dolgozik az még nem feltétlen jelenti azt hogy nem tudna jobban és ez igaz a gpu-ra is, mikor nem fut max fogyasztáson. A programozók tudják csak mi van emögött, illetve a proci és vga + ram összehangoltsága szerintem annál a bizonyos programnál hogyan tud együtt dolgozni, mert ahány féle hardver annyiféle megnyilvánulás, nincs két egyforma hardver park.
Játékok olyan jól futnak hogy energiát takarítva visszább veszem a terhelést fix 60fps ott ahol 140-170 is lehetne, aztán ki tudja beesik valahol, hogy kerüljem a nagy kilengéseket nézve is van értelme az fps optimalizálásnak.
Szal a proci annyira nem érdekel mennyire öregszik....kevés a gyorsítótár L3, de legalább a 8 mag 16 szál azért tud dolgozni sok évre. Csak játék jöjjön olyan ami ezen kifog és leszek elégedett a látványtól és talán megjön a kedvem is használnom többet a lapost. -
válasz
pidzse4 #96777 üzenetére
Gratulálok a szuper jó gepedhez
Nagyon jó döntés volt!
Ennek a gépnek nagyon jó a hűtése, számomra teljesen indokolatlanul sok a 102 fok...
Azért hűl vissza, mert amikor eléri a 100 fokot a processzor, akkor visszaveszi a processzor teljesítményét és persze a ventik is addigra pörögnek fel emberesen.
A Razer Synapse-ban tudsz csinálni egy "agresszívabb" ventilátor beállítást ezzel lehet csiszolni egy kicsit a magas hőfokon.
*
A gariztatást Malák felhasználón keresztül lehet intéztetni (kér valami minimális ügyintézési díjat) nagyon korrekt és megbízható tag! -
pidzse4
aktív tag
válasz
Csupati #96779 üzenetére
Mivel az én cpum 180 watton megy ha sebesség tesztet nyomok igy aztán elkerülhetetlen hogy ne ugorna fel 100 ra . De nem problémázik nagyon jól hűt. Amúgy nem járatom 180 watton az sok az már oc. Mivel a gyári 157 W a Maximum Turbo Power. Igy aztán nem csoda hogy nem tudja egyböl kihüteni.
160 watton tökéletes azon is nagyon gyors
24 mag az 24 mag
és 5.50 GHz .
Viszont nagyon jó gép. Rohadtul gyors és nagyon halk bár ennyi pénzért már elvárhatom hogy jó legyen. Játék alatt meg alig melegszik. Összesen 6 hangszoró van benne 4 sub. Hibátlanul szól laptophoz képest.
-
Csupati
őstag
válasz
pidzse4 #96777 üzenetére
& Cyberwarfare
Ah értem későn jön rá hogy hűteni kéne, bár akkor is nekem kicsit furának tűnik h elmegy 100 fokig majd elkezd hűteni miután már trotyol is.
Nálam a Clevoba akkor van 100C ha a desktop i9 procit 135W on hajtom allcore 4.6 mellett , de addigra már -rég üvölt a venti benne 100% on. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Csupati #96776 üzenetére
Az csak akkor 102 fok ha 180watton van a cpu ha tesztet futatok rajta. . Aúgy nem ilyen meleg. 160 watton szoktam járatni a cput. Az a 102 fok a legelején megy fel utánna már nem olyan meleg csak felugrik a teszt elején aztán visszahül. Játék közben meg 80 fokig megy fel max. Itt van egy kép a youtube videomból nézd meg nagyon jó a hőmérséklete . Nincs vele gond. Eddigi leghüvösebb laptopom. Az asus nem volt ilyen hideg játék közben soha. Pedig volt pár asus laptopom kb 5 db gamer mind. De játék közben az asus simán felment 90-95 fokra is ez meg jó ha eléri a 80 fokot. Nagyon jól hűt és halk is. Amúgy az asus már folyékony fém pasztát használ a razor még mindig nem . Mert jó a hűtése azért.
-
pidzse4
aktív tag
Gondoltam megosztom veletek az új Razer 4080-as laptopom sebesség eredményét A sebessége kb az asztali 3080-3090 között van valahol. Nagyon jó kis gép és játék közben a hőmérséklete kb 80 fokig megy fel ami jónak számit a laptopok világában. Igazából 4K ban 60 fps sel majdnem minden játékkal megy kivéve eddig kettőt találtam az egyik a Cyberpunk 2077 a másik a STAR WARS Jedi - Survivor™ Na most ezek is jól futnak 2K felbontáson ultrán. Viszont 4K ban nem birja még ez a laptop sem csak kb 30-40 fpssel pedig nem volt olcsó, finoman szólva
. Nagyon szeretem nagyon jó gép. Bátran ajánlom azoknak akik szeretnek laptopon játszani. Hiszen én is kirakom a nagytévére a képét és úgy játszom.
3D MARK speed wayben én tartom a világrekordot . [link] Nagyon jó gép.
-
Chiller
őstag
Na úgy néz ki jönnek hamarosan végre az Ryzen X3D procik is laposokba.
Elsőre asus strix 17 spoilerezte el RYZEN 9 7945HX3D-vel. -
ONEFREE
aktív tag
válasz
vakablak93 #96760 üzenetére
Délután jön a magyarázat. Ez így elég hiányos. De gondoltam ha érdekel valakit akkor közzé teszem az egész anyagot.
-
RM007
addikt
Ja már megint. Olyan furcsákat tudtok kérdezni. A lakókocsi hűtőre kérdeztél. Az olyan mint minden más hűtő vagyis igen. A modern lakókocsikba meg olyan van mint a lakásokban szokott lenni kinézetre.
Alul beszív, felül kifúj. Na mind a két szellőző részre teszek ventit és az egyiket beforgatom a helyzettől függően. Hát nem éppen a topik témja, ezért is gondoltam másra. Meg most éppen buli van nálunk.
Plusz hűtés rásegítés nélkül szinte nulla a hűtési teljesítmény úgy kb szinte minden régi lakókocsinál, kell a barkács. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96760 üzenetére
igazábol ahol a laptop kifujna a venti ott fuj be szal ha bentvan a gyári akkor egymás ellen dolgoznak.
-
ONEFREE
aktív tag
Yoo
ASUS GL753VE CORE İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB-512GB SSD+1TB-17.3''-GTX1050TI-W10
Ezt találtam a leg kézenfekvőnek. Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy a hűtése egy alulméretezett és nincs benne hűtési tartalék. Lassan a viz is elkészül. De a Bf4 32 emberes szerver komolyan lázba hozza Külső tápról eszik. A laptop táp épp a gépet tudja kiszolgálni -
dzsampi
tag
Uraim!
A G14-es Zephyrusnak van valami saját topikja? Egyelőre nem találtam.
Igazából olyan tokot keresek hozzá, ami kemény és teljesen szétnyitható, belül pedig mikroszálas vagy puha.
A MacBookomhoz volt egy ilyen Thule, de abba nem fér bele sajnos. -
RM007
addikt
válasz
Csupati #96754 üzenetére
Minimum mindkettőt különben megy vissza.
((( Lakókocsi hűtőszekrény hűtéséhez vettem szigorúan méret alapján. És már ha van ki lesz próbálva a laptopnál is mit hoz. ))) Te nem szoktál barangolni a neten mit találni itt-ott? Rengeteg ilyet látok nem túl drágán. Csak úgy csapong a fantáziám mindenfele, pl ha több ilyet összeillesztek és ráteszem a lapost akkor az lehetne akár egy hűtőpad is. Bár én az állványom alá fogom betolni. És van egy érzésem a látottak alapján ez a vastag venti elég jól fog vinni. De hagyjuk is a puding próbája az evés, majd kiderül jó vásár lett vagy sem. -
RM007
addikt
válasz
KillHates #96752 üzenetére
Venti ok.
Valamit megvettél mert volt a raktáron, ezért is tudtad kifizetni. Majd közölnek veled valamit és megy vissza a pénz....valami kifogás, pl elfogyott bocsika....ezek után látod hogy árulja ugyanazt csak sokkal többért. Igen, de te már kifizetted és nagyon nem fer ha visszadobja hogy majd aztán újra megveszed tőle ugyanazt csak drágábban.Persze a panaszt azért benyújtom. Diszkrimináció is lehet benne......
-
RM007
addikt
válasz
KillHates #96750 üzenetére
Bugyit nem akartam. Inkább olyan ego növelő az én szememben. Dagad a mellem, ha ránézek. Állvány se fog kelleni, egyszerűen csak fölé teszem a lapost és fent marad. A magasságot meg a tekerővel szabályzom.
Remélem megjön, mert észrevételem szerint kialakult egy furcsa szokás a külföldi eladók egyes csoportja felől. Szeretnek visszautalni....... -
RM007
addikt
Rendeltem 2db ilyet. [link]
Az egyiket lehet a laptop kapja, vagy ha bevállik veszek még egy darabot, mert nem neki szántam.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #96747 üzenetére
De vigyáz is a képre nem lehet rá kattintani xD
-
válasz
Evil Snowman #96740 üzenetére
Van fosbúk fiókom; oda meg dől a gané' rendesen
-
echterion
nagyúr
válasz
Kedvenc filmje a Csupasz pisztoly
-
törölt tag
válasz
Covid ruhája, ha olyan ember megy hozzá laptopot vasaltatni aki beteg.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Az ám a "Defender" és 100% védelem!
-
-
grizlisandor
veterán
Vírusirtó Topic is létezik, mielőtt jön egy modi és szétcsap.
Én Defender + Defender UI kieg, amit interaktív módban használom.
-
dzsampi
tag
azt hiszem kirobbantottam egy vitát
nem szerettem volna.
3 gépem van itthon. Az egyiken Eset Internet Security fut.
A másikon F-Secure Safe.Mindkettővel tökre elégedett vagyok. Most az új Zephyrusra keresek valamit.
Csak, hogy értsétek, hogy miért gondolkodom vásárolt szoftverben:
pl.: Defenderben nincsen védett böngésző mód. Bankolásnál azt szoktam használni.Illetve lehet hülyén hangzik, de jó érzéssel tölt el ha valami 3.féltől származó vírusirtót használok, mert úgy érzem tőle, hogy tettem valamit pluszba a biztonságért.
Ilyen helyekről pl milyen gond lehet ha veszek egy licence-t? --> [link]
-
RM007
addikt
válasz
dzsampi #96723 üzenetére
A lényeg hogy ha használsz valami mást a defender mellett az előfizetéses online legyen, nyilván kell az internetkapcsolat, ne valami letöltöm és frissítem az adatbázis féle. És akkor semmi baj nem lehet, a defenderrel sem fog összeakadni. Ha bekapsz egy virrust ez akkor is működik mivel az ellenőrzés és a tisztítás kívülről jön, tök mindegy mennyire épült be a rendszer bármely zugából törölve lesz
Én akkor használtam külső vírusirtót pl jó pár éve egyszer mikor bekaptam egy bányász félét és tekert minden. Inkább fizettem mint mindent újra, ugyanakkor kíváncsi is voltam megküzd-e vele, be is vált. Ha most véletlen bekapnék valamit csak ssd-t cserélnék első lépésben van mentésem, és mivel a rendszerbe szeretnek beépülni, a többi lemezt azt szerintem nem is érinti.
Nem vagyok kémprogram kedvelő, ezért is kerülöm az óvónéni szerepét betöltő programokat. -
nggabi
félisten
válasz
dzsampi #96723 üzenetére
az ingyennél nincs jobb
igaz havonta kell egy újat regisztrálni eldobható emaillel, de nekem megéri
-
válasz
dzsampi #96723 üzenetére
Ne költs rá, a Defender jó a maga nemében, csak ha sokszor nagy fájlt másolsz, azt nem szereti, fogja olyankor a gépet. Mint védelem top kategóriás-de csak Windows 10-és 11-en.
ngabbi : minden komolyabb vírus első dolga a védelem (mindegy melyik) kikapcsolása-ha már bejutott, ahogy sok minden mást is kikapcsol, rendszer visszaállítást, stb.
RM007 : nekem sincs semmi bajom a rendszeremmel.
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Ti használtok Windows defenderen kívül bármilyen vírusvédelmet?
Mi az ami nektek bejött? -
válasz
nggabi #96714 üzenetére
Az EK-ban (ex KFKI) van olyan rézfelület amit már 7 éve kezeltünk eutetikus fémmel és nem számottevő a korrozió, inkább esztétikai "gond"
Arról nem is beszélve, hogy a "folyékony fém" ahogy "becsorog" a rézbe azt valóban fellazítja, de egyben az így "felázott" réz felületébe a processzor üvegkerámia része (flipchip) bele tud nyomódni úgy, hogy nem lesz közötte sehol sem rés.
A másik, hogy a legtöbb gyártó eleve ötvözeteket használ a hűtőblokkokban nem tiszta vörösrezet. Ez gond is szokott lenni néha, ha valami spiáter (aluminíum granulátum) az, mert azt elég hamar "megeszi" a Gallium.
Elég komplex az egész hatásmechanizmusa, mert kismillió gyártó kismillió kialakítással, sokféle anyaggal dolgozik. Nem csak a metallurgiai dolgokra gondolok itten, hanem egy csomó mechanikai és thermodinamikai tényező is befolyásoja, hogy melyik gépnél mennyire válik be a "vasazás" -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96713 üzenetére
cpu 60W ot eszik max most , a gpu elmegy 165W ig
Áramfelvételt korlát gyári érték, a feszt automatikus állítja magának. -
válasz
vakablak93 #96711 üzenetére
Szerintem lenne; az egyik kerámia alapú paszta a Prolimatek. Annyi a rákfenéje, hogy elég nagy leszorítóerő kell, hogy rendesen működjön, mert a kis aluminíum golyóknak ki kell lapulniuk, ezért van az, hogy pár óra után "áll be" a paszta, azaz akkorra nyomódik össze minden és éri el a maximum hővezetést.
-
válasz
echterion #96710 üzenetére
Feltételezem, hogy erről szól a felhívás.
Láttam én már pucér Ryzen-en zárlatban szuperkapacitort, de kaptam egy Clevo-t aminek a 1060-át vasalták meg és lett így a gépből irodai masina (csak az Intel megy benne)
De van nálam már több mint egy éve egy 17-es öreg AW ami pont a kezeim között ment tönkre; behozták 100 fokos GPU-val és pasztázás után már nem éledt fel 1080 -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #96712 üzenetére
Clevoban én is azt használtam, de abban egy ~max 90 W proci +115W gpu volt.
Nyilván ha te i9+rtx 2080 duóval tolod akkor az már nagyon más felállás.A Legionban viszont max 175W proci +140W gpu van.
Szóval eléggé nagyetvágyú a cucc, az öreg clevo után, és ez ugye egy vékony kis izé.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96711 üzenetére
Nekem prolimatek van a clevoba és teljesen meg vagyok elégedve vele, bár lehet az i9 is jó fogyasztást tud produkálni, majdha rászánom magam egy full rezblokkos diy hűtőre meglátjukmit hoz majd.
-
nggabi
félisten
Fontos megjegyzés 2022. március 17-től ( #1.147-es bejegyzés ). Egyszóval a Legion készülékeknél nem éri meg az újrapasztázás, mert a gyárilag beszerelt hőpaszta (Honeywell 7950) majdnem olyan jól teljesít, mint az LM, de lényegesen tartósabb, és nem korrozív és nem vezet elektromosan. Ha azonban ismételt beillesztésre van szükség, egyértelműen a Honeywell 7950 ajánlott. Minden további információ megtalálható az elején említett linken.
Fikázzák a németek a folyékony fémet. Csak infó... egyetértek vele olyan szinten h a honeywell-t nehéz überelni. -
Csupati
őstag
válasz
Zsírkrétamen #96701 üzenetére
Igazábol bármi jó alá , csak lefujja a házról a meleget, a venti igyis ugyis annyit szív amennyit tud.
Többen használnak Cooler Master Notepal U2/U3-mat , én is ,de én pc házventiket raktam alulra. -
Sziasztok!
Meg lett végül a G14 Zephyrus, a Ryzen 7 és rx6800s verzió.
Érdemes alá valami laptop hűtőt venni? Most renderelek rajta egy videót, eléggé melegnek érzem, a hőfokokra még nem mertem ránézni
Van valami ajánlott hűtő?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest