- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- E-book olvasók
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egy erős és egy olcsó Xiaomi Pad 7 is érkezett
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz formula01 #96296 üzenetére
Miért nem engem kérdezel meg telefonon? Kb 150 db-ot szedtem már szét.
1, a gépet az oldalára kell fektetni, kb 90 fokban kinyitva
2, a billentyűzet felől a gitárpengetőt be kell masszírozni a topcase és a feljövő bottomcase közé; ahol a hűtőrácsnál "megszélesedik" a gép
3, finoman hátrafelé kell tolni a pengetőt és el fog engedni az oldal, hátrafelé, de elől még tartják a körmök
4, hagyd benne a pengetőt és vegyél elő egy másikat
5, fordítsd maga felé a gép fenekét, de még maradjon az oldalán
6, azon a sarkán ahol bent van a pengető a hátsó felén már lehet a másik sarka irányába megnyitni, menj el kb a háromnegyedéig de közepen a portoknál figyelj oda a HDMI szeret beakarni, hagyd benne a pengetőt
7, fordítsd át a gépet a másik oldalára és az ottani hűtőrácsnál csináld meg amit a másik oldalon
8, mehet tovább hátul a pengetővel; elvileg már le fog nyílni a hátulja csak elől fogják a körmök. Lehet, hogy pár el fog törni, sajnos ez elkerülhetetlen, de abszolút nem számít...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz formula01 #96296 üzenetére
Bombabiztos!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
formula01
senior tag
válasz FőDudu #96295 üzenetére
Ez se nyert, vagy nem nyomom elég erősen.
Lenovo oldalán talált maintenance manual alapján mondjuk a számozás szerint a hátulján kéne nekiesni először, oda mondjuk be is férne a pengettyű, de ahány videót láttam, mindenhol az a vége volt, és ott már nem feszítették:
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
-
FőDudu
veterán
válasz formula01 #96294 üzenetére
elozo genes verziokat a kijelzon hanyatt vagva a touchpad alatti reszre bedugott pengetovel lehetett szetszedni.
Amikor az asztal lapra lefektetett kijelzovel (ugy, hogy a gep all fuggolegesen) a hatlapot a touchpadnal a kezeddel el tudod kicsit tolni (a gep elet megfogva es az ujjaddal a hatlapot szepen eltolva a geptol).
Nem tudom jobban leirni....
Lokd hanyatt, markold meg az elet a touchpadnal es probald huvelykujjal eltartani a hatlapot amig a pengeto bele megy...
Nem tudom mukodik-e a legujabb verzioknal.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
formula01
senior tag
Próbálom megműteni a Legion 7et, de ez vmi katasztrófa. Kiszedtem a 10 csavart, de mindenhol olyan szorosan tart az alja, hogy úgy érzem az ifixites pengettyűt semmiképp, a pry toolt meg csak úgy tudnám benyomni az alja alá, hogy a led csíkot valamennyire meggyalázom.
1 helyen érzem azt, hogy oda a pengettyű simán bemenne, a gép hátulján a portok felett. Onnan is meg lehet kezdeni a hátlapot leszedni vagy onnan nem ajánlott?
Valami tipp, hogy lenne érdemes jobban próbálkozni?
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
RM007
addikt
Hogy teljes legyen a kép, amibe belekezdtem, belenéztem mit gurít ez a proci csoda. Kicsit meglepődtem azon hogy nem fagy ki. 4K Ultra. Megkerestem azt a bizonyos nehéz terepet amit szoktak tesztelgetni alacsonyabbra repülve. Igaz kis repülő, nagy mellett állítólag más lenne a szitu. Azt nem néztem, nem öltem bele pénzt, így nincs olyanom. Szóval nekem ez így is teljesen okés lenne. Normál módban indítva grafikailag kihegyezve. Lehetne boncolgatni online valami reptérről is, inkább most kihagyom.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Aljasvip #96291 üzenetére
Milyen bőrönd? Van neki gamer laptop táskája, abban van minden és viszem a hátamon mikor kell. Láthatod az asztalon alig foglal helyet a cucc, nem véletlen nem tettem a vga-t külön házba.
Nálam nincs fps bezuhanás, ami van egyenletesen tartja. Az hogy a külvárosban megemelkedik átlag és bemenve a belvárosba csökken vagyis városrészenként változó annak mi köze van a beeséshez? Észre sem veszem ha nem figyelem a számlálót.És ehhez még mehet egy kijelző a venti miatt. Azért pontosítok a két laptopom két külön táskában és más időpontban került a mostani helyszínre.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
senior tag
Gyönyörűen mutatja a "kihajtsa-e" témát, hogy a GPU kihasználtság nem lépi át a 80%-ot, a Cyberpunk által festett kép pedig gyalázatos.
Jól mondod, játszogatni lehet, de sokunkat szétverne az ideg az FPS bezuhanások miatt egy ilyen több százezres konfiggal.
Azon meg szerintem már senki nem fog kötekedni, hogy nyaralni egy külön bőröndöt viszel a gépnek. A mazochizmus egy olyan kink, amit úgyse értünk meg.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz Csupati #96288 üzenetére
A VGA-val semmi gond. Pont az a jó ha hozza a 100%-ot, mert dolgozik, tud dolgozni van ami munkára tudja fogni, ha az nincs akkor van probléma. Ebben az esetben a proci magával rántja a gpu feldolgozást is és lazsál minden. Függ attól mit futtatunk.
Pl a fentebb felhozott repülő szimulátor egy jó felmérő arra mi van akkor ha gyenge a proci. A vga sem fogyaszt mert nincs ami kihajtsa és kevés az fps. Mikor procit cseréltem Clevo laptop használatával az fps számaim durván megemelkedtek a vga fogyasztással együtt.
Emlékeim szerint 4K esetén megnőtt a fogyasztás, de nem nőtt az fps szám.[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz nggabi #96272 üzenetére
simán lehet
eddig úgy védtem ki anno, hogy ha volt login ablak hibernálás miatt, megvártam, hogy bejöjjön a monitoron, és akkor ha bejött, pin-t be, majd maradt mindende most egy ideje kikapcsoltam azt, hogy ha x idő után elmegyek, és nem csinálok semmit, hibernálja magát, csak képernyő off, de minden marad a háttérben. Na ott már csinálja ezt. Nem nagy macera most újraméretezni a böngészőt, csak érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
Ami nekem lejön az hogy internetes felületen a proci terhelés kisebb mint egyszemélyes vonalon. Futhat akár 40 emberrel is. Jelen pillanat még ezt látom.
#96286 Csupati:
Mikor otthon belső és külső kijelzőn nézegettem azért nem volt ilyen számottevő különbség, csak valami kevés.Azon sírok be hogy még ezzel a procival is tudok nyomni bármit megfelelő vga mellett, memória méret mellett. Az Microsoft Flight Simulator -nál talán imádkozhatnék hogy a proci miatt a fix 30fps meglegyen, az azért más kategória. Nem tesztelem mert ezen a gépen egy napot kellene frissítenie a proginak. Vagy talán később belenézek.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
Timespy alatt azér befigyel a 100% gpu és 87%cpu kihasználtság ugyhogy ezt azért korrektnek mondanám.
A frekik állandóak nincs beesés rajta ,a 20k pont meg a többi az az intel HD -n való kersztül vezetés miatt tökéletesen kijön a 10% veszteség ugyhogy nincs ott semmi hiba! Rossz számokat néztem[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
RM007
addikt
szintetikus.
Itt látszik mennyire visszafogja a proci a vga teljesítményt csak úgy hogy közben nem pörög 100%-on. Ilyen is van ám!
Itt a vga 20 ezrer körül kellene hogy teljesítsen.Itt meg 50 ezer körül emlékeim szerint a Clevo-hoz képest. Dupla mag dupla szál.
-
RM007
addikt
válasz Csupati #96281 üzenetére
A másik otthon hagyott "piros" ugyanilyen MSI laptopomban van a i7-4940mx proci, az jóval erősebb.
Nem találtam erre megoldást, viszont amiről lemaradtál csak én és a mester láttuk az hogy az 1000-es modell(nincs rtx), hát mondanám biztosan alatti szériánál minden rendben volt. Egy GTX 970-es kártyánál. És ott hogy a kártya látható legyen az eszközkezelőben sem kellett állítanom az ACPI-nél, csak elindítod és kész. Szóval én azt mondanám ez olyan mint mikor valami nincs beoptimalizálva, megírva, már jóval a történtek után született, és szerencsére működik eset ahol a hardver nem tér el annyira a működéshez szükséges alapoktól hogy kezelhetetlen legyen. Az adapter már nem tudja teljes mértékben támogatni mert nem lett utána igazítva talán az RTX kártyák újításai miatt. Erre tudok laikusként gondolni.
Van még egy dolog nincs idegzetem, türelmem új rendszert felrakni. A laptop pályafutása során kezdetben volt ilyen, csak aztán ha volt is valami apró gond mindig visszatoltam a rendszer mentésem....behelyeztem egy másik lemezt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vakablak93 #96275 üzenetére
Semennyire... Sokkal jobban bírják a gyepát az egyszerű felépítésük miatt.
Több abúzust kap az Alienware-em munka közben mint a munkára vett 5414-esem.
És semmi baja...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
RM007
addikt
folytatás....
Tegnap este belenéztem pár dologba. Régi cuccok, de ma is élő és ami a lényeg karbantartott(2023 szint), sokan használják téma.A szerveren a játék mint néztem max 40 fős kiosztású. (Csak megjegyzem linkeltem én már max 1000 fős internetes fps játékot, szerintem ott sem lenne gondom a szerver miatt)
Ez telefonról rögtön utána...
Inkább volt gond hogy a szerver nem engedett fel a pályákra volt hogy 20 percet kellett várnom annyira terhelt az összes.
képernyőmentés mellett....be kellett állitani az MSI AB-t mert a (win + prts) képernyőmentés itt nem üzemel.Cyberpunk2077 direkt a belvárosi részről ahol a legkevesebb az fps.
Nagyon nem sok viszont megvan az általam felállított 30-60fps közötti minimum értéken, ami alá sosem esett. Azt mondanám átlag 40 fps, van hogy alá esik, de nem tartósan.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
"nem tudja hibátlanul kezelni a hardvert ventilátor szinten ezért használat közben teljes fordulatszámon pörög mint mikor nincs a helyén a VGA, hibás, hiányzik"
Ugy tudom ezt a problémát pont unlocked bios-al lehet orvosolni hogy ne üvöltsön a venti.
A 4810MQ a gyengébb ,akkor van bele egy 4930/4940 XM unlocked cpu-d is?
Nekem az egy ventis megoldás miatt nem jön be a GT60 GT70 széria , kiváncsi lennék hogy pl egy GT72-vel amihez ugye volt már 120hz es FHD kijelző és külön venti gpu-cpu oldalon ott az I7 mit produkálna a 3080Ti melett.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
RM007
addikt
Akkor kis felmérés mire is gondoltam a korábbi felvetésemmel. És előre mondom teljesen mindegy hogy elfogy-e a proci, annál fontosabb az hogy hány fps-t tudok felhasználni, miből tudok gazdálkodni bizonyos egymástól eltérő helyzetekben. Több posztban adom. A laptopomon alig van valami, de azért tudok vele képet festeni a jelen állásról most 2023-ban hogy is van ez....
Elöljáróban pár fotó az elhelyezés, helyfoglalás, nálam hogy fekszik nyaralás színhelyén a laptopom. (Akit idegesít ugorja át, úgy sem pörög a topik, legalább van valami)Nyitott biosz ahol ha belső kijelzőn akarom használni (igpu esetén lehetséges) akkor hagynom kell SG módban a beállítást (ez a alap), ha portable és egyéb más külső kijelző HDMI módban szeretném használni, akkor auto, vagy pcie kell SG helyett hogy képet kapjak.
Egyetlen nem kicsi negatívum, és tudom sok embert zavarna az, hogy nálam a laptop driver, ec, bios.....ennél a vga kártyánál már valami miatt nem tudja hibátlanul kezelni a hardvert ventilátor szinten ezért használat közben teljes fordulatszámon pörög mint mikor nincs a helyén a VGA, hibás, hiányzik. A gyártói felület driverén nem létezik a vga csak az egyéb minden más szoftveres felületeken mint HWInfo, Aida, GPU-Z....eszközkezelő.
A driver bütykölés nélkül szépen felmászik.
Az alany.
Szóval egy gyenge 4.gen (4/8) proci, a gyengébbik procim van most velem ebben a laptopban..
-
Csupati
őstag
válasz MaxxDamage #96276 üzenetére
Nagy OC-hoz bele kell nyúlni a Vbiosba, ez RTX kártyáknál nem lehetséges ugy csinálták meg, a 1080 at akár 200W ig is tudod húzni és nem döglik meg. Én majd a jövőben valószínű egy 16gb vram modot fogok csináltatni.
[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Frozen
addikt
A táskán belül ha mozog max előbb jelentkezhet kopás ,karcok stb.. Esetleg valami csatlakozó szétcsúszhat más nem.
Attól mert vékonyabb a gép és nem egy járdalap attól a súlya is kevesebb ergo a rá nehezedő teher az kisebb. Az alaplap kb minden gépbe ugyan ugy csavarokkal van belefogatva függetlenül attól,hogy vastag vagy vékony gép. Sőt a régieknél még nagyobb gond is lehet mivel az alaplapi nyák müanyag már vetemedhet a hőhatások miatt és ott előbb el is repedhet.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #96274 üzenetére
Ezen a fotón az MSI AB még nem állt be, nincs rendben a fesz rész, vagyis nem stabil, így nem okés.
Tegnap este tesztelgettem és gyorsan futtattam 3DMark-ot. Elősször az egyik tesztnél fele fps sem jött, mert amíg a laptop nem fogadta el a jelen beállításokat addig fals lesz a mérés. Nem tudom máshogy elmondani.....amikor 1-2 újraindulás után már azt látod amit kell a vezérlőprogramok felületein akkor ok. Kell ellenőrizni, mondanám annak aki mért.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
De mit sem ér a nagy pontszám, ha game(k) alatt meg kifagy vagy restartol a gép!?
Én is nézek egy sima TS-t, mert csak Extreme tesztem van korábbról.[kép] meg van es FS tesztem is [link] (nálam jó OC-t tud a GPU is, lottery 2080S ?)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vakablak93
őstag
Ezeket a mai vékony vackokat mennyire kell félteni rázkódásoktól?
Az egyik haveromhoz, a vonatozás után 9km hegyi offroad/murvás köves úton való bringázással vezet csak út.
Értsd: montisok körében kedvelt a szakasz.A táskám eléggé jól párnázott meg minden, de itt a hátamon is ugrált a cucc, a Clevo után ez nem tölti annyira ki a laptopnak szánt hejet.
Kell félteni hogy táskán belül esetleg baja lesz a gépnek?
Legion Pro 7 2023MaxxDamage: az a GPU még mindig állat
-
Olvastam sokat Clevo MXM kártyákkal kapcsolatban (nem csak arra lehet igaz) és a nagy Benchmark Matyiknak lehet fontos, mert az a következtetés vonható le, hogy jól felhúzott/OC-zett kártya Benchekben jó pontszámot dob, viszont úgy a gameba kis idő múltán kifagy és instant restartol a gép!
Van aki POSCAP-s cserét (meg a Shunt Mod) is csinált a kártyán, abban bízva hogy nagyobb OC-t (meg TDP növekedést) tud kisajtolni és (korábbi normal OC-hez képest) csak +10 MHz Core OC lett így...Memory 2250 MHz
MSI AB-n kifogyott a csúszka
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
formula01
senior tag
Megérkezett a plusz ssd+ram a gépemhez.
Aki Legion 7-et (gen 6) szedett már szét, miután kiszedtem a csavarokat hol lenne érdemes megpróbálni nekiesni az ifixites pengetővel, hogy a legegyszerűbben leszedjem a hátlapot, meg a legkisebb esélyjel tegyek benne kárt, törjem le a pöcköket? Youtuben néztem videókat, de egyrészt ahány videó, annyi helyen esnek neki, másrészt nyakam rá, hogy ahogy ott lekapják, nem az első, és nem is a második alkalom, hogy leszedik a gép hátlapját.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
válasz FőDudu #96267 üzenetére
No igen...!
Nekem is úgy van, TB3 portra van csatlakoztatva egy HUB, amihez csatlakozik 2 db 140-es Noctua venti , bill, egér és minden jó is így.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #96266 üzenetére
Ha annak tervezne, akkor hasznalt volna egy USB hubot es abba lenne bedugva minden olyan periferia aminel nem kell nagy savszelesseg. Hogy konnyeden hordozhato legyen a gep.
Igy egy kicist 'ize'....
FőDudu
-
válasz FőDudu #96263 üzenetére
Látod mik vannak, a fólia nekem is megvan, de az a dobozába van elrakva...
Amúgy pikk-pakk hordozhatóvá IS tehető.Csupati: Simán!
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #96264 üzenetére
Meg arra is lusta volt az illeto, hogy egy USB hubba dugdossa a periferiakat - hanyadek az USB-C portba konverterrel dugott vevo a gep jobb oldalan.
De a monitor oldalara ragasztott terelo lap sem az ergonomia csucsa.
Ha csinalsz valamit, akkor csinald rendesen.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Csupati
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #96258 üzenetére
Na megint egy setup ami ertelmetlen.
Helyhez kotott gepet csinalt, kb. tripla aron egy hasonlo teljesitmenyu asztalihoz kepest. Es ugye asztalikent hasznalja.
Es meg arra se volt esze, hogy a foliat lehuzza a kijelzorol.
Nagy az isten allatkertje.FőDudu
-
Ubul86
őstag
válasz vakablak93 #96238 üzenetére
90%-ban egy LG Ultragear-ra van kötve a gép. Sose volt ilyen
Olyan viszont igen, hogy ha elmegy a kép, majd egérrel visszahozom, akkor pl a böngészőt összekicsinyíti kis ablakra, de az már windows probléma
Azóta tapasztalom, mióta Legion van. De mivel Win11 is van rajta, és eddig minden más gépen csak korábbi verziók voltak, még mindig a winre fogom[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
Azért is van hogy vehess új hardvert. Nyilván ott van az üzleti része is amellett hogy mindig kell valamit változtatni nehogy ráunjanak az emberek.
-
Nem én vagyok az egyedüli
Bár ez KM-G , az enyém meg SM-G
7.000 + 1.800 € -ba van a tulajnak ígyModell: X170KM-G
Display: 17‘3" FHD 300HZ
Chipset: Z590
CPU: Intel Core i9 11900K
GPU: RTX 3080 16GB MXM
RAM: Samsung 128GB 3200 MHz
SSD: Samsung Evo 970 Plus 2TB
Adapter/Táp: 1x780Watt Eurocom◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
Ha a készítők vagy a driver írója ezt csinálja, akkor vehetsz te bármit alá, előbb-utóbb belekényszerítenek a cserébe. Az ilyen alja játékokat biza ott kell hagyni a francba, nem alázatosan kell kiszolgálni a hardvergyártókat. Én ezt vallom, amire úgy érzem, át akarnak bacni, azt otthagyom a fenébe.
Xerath404: ha így lenyomod, akkor ne csodálkozz, ha cpu limit van, erre való az asztali pc szerintem. Lehet laptopon is, de ahogy ezt leírtad, ebből az jön át, hogy ez neked végig szenvedés volt.
-
vakablak93
őstag
válasz Xerath404 #96249 üzenetére
Érdekes meglátás. Engem mondjuk jottányit sem érdekel hogy mit ér majd használtan, nem eladni veszem a gépet, de valahol érthető.
Hasonlóképp próbáltam vásárolni én is, anno mikor a clevot vettem, meg most a Legionnal ( utóbbi még kétséges hogy sikerült-e).
Ha nem találok megoldást a feketeképes baszakodásra, akkor lehet hogy bevállalom a bukást és megy a fenébe.
-
vakablak93
őstag
Na látod itt van a kutya elásva, neked elég volt az alacsony fps szám ahhoz képest amit a gpu tudna.
Ezzel semmi gond nincs, ha neked így megfelel.De én az ablakon vágnék ki egy olyan lapost, amiben a gpuból se tudja kihozni a proci amit az tudna.
Figyelj én sokat BF1-eztem.
Tudod ott mi volt a szitu?
1440p 120Hz mellett, konkrétan a 8086K 90-95%-os kihasználtsággal ment, és a gpuban még lett volna, ha Fhd-ban játtszottam volna akkor úgy droppolt volna mint a fene.Másik példa, Back4Blood, ez egy viszonylag kis gépigényű játék.
Egy barátommal szoktunk játtszani, neki egy Acer Nitroja van 3060-al.
Az a 3060 jobb mint a 2070 volt a clevoban.
Neki 60-100 fps az átlag FullHD-ban, azt is időközönkénti droppokkal.
Cpu kihasználtság kb 100% végig....Én? 120fps-el nyomtam a clevoval, a gyengébb gpuval.
Ezek valós helyzetek, létezik ilyen.
Ha téged nem érint örülj neki, hogy a konfigod passzol az igényeidhez.De attól még létezik ilyen.
-
ssj81
aktív tag
Igazad van, jöjjön az új, legyen fejlődés. Fantasztikus játékok, új procik, új gpu-k. Az utóbbi 3 évben alig volt, esetleg a Cyberpunk ami kiemelkedő. Talán a Dlss3 hoz magával vmit. De ha kiadnak vmi játékot tökre örülsz, hogy milyen jól megy, aztán kéthavonta lassul 15%-ot. 3070-es laptoppal 1080P-be ultra beállítással 85fps a Warzone 2.0 az már vicc. Ráadásul ebből a részből ki is szedték az RTX-et.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
RM007
addikt
válasz KillHates #96251 üzenetére
Akkor nem ártana egyszer belefutnom ennek a megtapasztalásába. Előbb utóbb talán meglesz.
-
RM007
addikt
VGA területen eltudom képzelni hogy változtatnak a grafikán, igazítanak a kor követelményeihez. A gpu követelmény most hatalmas elvárások elé néz. Ha belenéztél a múltkor általam linkelt videóba(Unreal Engine 5.2) láthattad milyen határokat feszegetnek ((tömörítés, optimalizálás stb...nélkül egy asztali rtx 4090 is szenved úgy hogy közben a játék fejlesztő srác egy asztali i9-10900K procival futtat csak)), milyen látványvilág mellett fognak születni a jövő játékai, és bármennyire is fognak optimalizálni sokat be fognak kérni teljesítményileg és vram mellett úgyszintén.
Nem is baj jöjjön csak valami új, mert már megöl az unalom és az izgalom.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nagyúr
Miki meg kell, hogy cáfoljalak: Meklódnak COD alatt úgy fogyott el a 9900K ahogy az illik! Most a 13700K éppen elég a 7900XT mellé. Szóval kompetitív jatékoknál nagyon ki tud futni a CPU-ból a gép, mert mindent helyben számol a rendszer pont a low latency miatt és nem szerver számolja ki minden macskajancsinak, hogy hová lőtt és rendereli vissza a fizikát.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
RM007
addikt
válasz vakablak93 #96236 üzenetére
Sosem fogy el a proci előbb mint a vga. Még a korábbi 4/8 -as régi 4.gen cserélhetős Intel proci is elég lenne mindenre "nekem" alacsony fps szám mellett erős vga-val. Alacsony alatt azt értem 60fps környéke azért meglenne bármivel szinte minden esetben. (Kár volt emiatt gépet cserélned.)
Internetes játékoknál a szerver besegít. A fejlődés pont abba az irányba halad hogy gyenge hardverrel is tudjad nyomni a bevételek miatt. Nincs mindenkinek extra erős gépe pont ezért is logikus hogy a szerver a csomó feladatot ellát, kiszámol helyetted is. Egyjátékos üzemmódú játékoknál meg ha jó a VGA, akkor mindig lesz egy olyan fps számod amivel tudod tolni mindaddig amíg nem történnek olyan feladatok amit a proci gondolom utasításkészlet szerint nem tud értelmezni, ha majd úgy fognak valamit megírni akkor lesz gáz. Mondjuk úgy képzelem mikor nem lesz támogatott egy proci mint vga területen driver ügyben, ha nincs meg a minimum el sem indul, de amíg megvan addig használható.
Monitorilag direkt a 60Hz továbbra is a jó hibátlan futtatás miatt. 60fps fixál.Most elutaztam velem van az egyik régi MSI laptopom és a Clevo is egy adapterrel asztali kártyámmal. Lehet holnap megnézem az MSI-vel az rtx 3080Ti hogyan szerepel, ezzel a kártyával még egyszer sem néztem. Most jelenleg még az MSI-vel nosztalgiázom.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz vakablak93 #96248 üzenetére
Igen tudom, de így hogy megjártam a high end zónát éveken keresztül, arra jutottam hogy laptopnál hardverileg a 3060/4060 at szabad meg venni minőségi körítéssel.
Azért mert ez megjelenéskor mindenre is elég es nem veszít annyi mint a flagship az értékéből pár év múlva. -
vakablak93
őstag
válasz Xerath404 #96246 üzenetére
Ebben az esetben, ha ahogy feljebb írod a teljesen letekert graffal tolod, akkor igen, lehet kevés a proci. Ez tipikusan a cpu limites hejzet kifacsarása a gépből.
Meg tudlak érteni hogy bosszantó, és hogy úgy érzed nem oké ez mikor egy kisebb vagyont kiszórsz a gépre.
Már csak azért is, mert én is úgy vagyok vele, hogy mi másért lenne egy gémer laposban több száz Hz-es kijelző ha nem azért hogy fps-ben ki lehessen hajtani.
A desktop 3060Ti-t viszont felesleges laposokhoz hasonlítani.
A Maxwell korszakba tértünk vissza már az RTX30XX sorozattal, átlag másfél kategóriával vagyunk lejjeb a desktophoz képest, a 40XX sorozattal még nagyobb a lemaradás.
Laptopban az neked 3080 szint hogy ott legyél, abból is a gyorsabbak, nagyon nem 3070/3060....ssj81: ha viszont ez a szitu hogy a játék változott, akkor lehet mégis a játék gépigénye sok a gépeknek.
[ Szerkesztve ]
-
ssj81
aktív tag
válasz echterion #96234 üzenetére
Sajnos ez egy 7 hónapos Warzone 2.0 teszt, olyat lassítottak rajta(szebbek lettek a texturák, nekem jó volt a régi is), sírva fakad az ember. Amivel ment 120-at, az most kb. 85-90 fps.
Nekem asztali 3080-al 1440p low és high beállításokkal vegyesen 105-116fps, januárban meg 150fps volt.
3050ti laptoppal 1080p alá véve(1680 körül) full low-ba 66-75 fps.https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
aktív tag
válasz vakablak93 #96241 üzenetére
“
100% cpu kihasználtság és emellett fps droppokat tapasztalsz, vagy ugyanazzal a gpuval de erősebb procival stabilabb játékmenetet stb kapsz azonos gépben?”ez teljesen ez a tapasztalatom.
-
aktív tag
Figyeljetek nekem már a 1xxx es széria óta kevesek voltak a laptop procik kezdem 7820hk val ! Aliemware 15 r3.
utána 8750h, 9750h, 5800h es volt 6800h-m is.
Az összes proci mellé, az adott gen 70es vga-ja volt kivéve a 6800h nal mert ltt 3070ti volt.
A laptopok is széria szerint jó nak voltak mondhatók sorrendben aliemware -) azt követte egy rissz-rossz LigetComp os MSI GF 75( ) -) asus scar 3 -) legion 5 pro -) legion 7 es megint egy legion 5 proÉn mindig komoetitív gamer voltam így mindent ultra low-ra le , had lőjem füstön meg nem betöltött textúrán keresztül az enemyt. Mindig éreztem hogy a teljesítmény nem okés ennyi pénzért, amúgy ami majdnem belevert a tolószékbe, az az amikor haver acer nitro-ja (5800h+3060) több fps-t hozott hunt showdown-ban mint az en legion 7 em 3070 el, jo persze 2k de akkor is… Na el is adtam.
De a lényeg, ezek mind sokkal kevesebbet tudtak mint a 3600 ryzen5 ös asztalim egy 3060ti mellett (2k).Ez van, az intel 12gen je mar többet tud 4060 al, teszteltem sok olyan zephyrus g16 ot.
Amúgy páromnak vett 14 colos asus zephyrus g14 esével vagyok a legjobban megelégedve, mivel olcsó volt es ennyi pénzért a 3060 meg a 5800h isten király a 2k-s kijelző pedig van olyan jó mint a legion 7 esembe volt.
Szóval ez a sweat spot egy jo kis zephyrus vagy acer es egy decent pc, így van öröm és bódottá.
-
echterion
nagyúr
Amiket felsorolt, azok azért nem alacsony igényűek, főleg a cod. Ilyen fortnite és tsaiban egyetértek veled.
-
Gondolom azért, hogy minél több gépen elfusson. Akár 1050-en is. Több játékos, nagyobb játékosbázis, több lópáncélt vesznek, nagyobb profit alapon. De lehet, hogy a szervert akarják kímélni. Nem tudom, csak ötletelek.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
vakablak93
őstag
válasz Xerath404 #96239 üzenetére
Értem de ebben hol látod hogy kevés a proci?
Ilyenekre gondolok hogy:
100% cpu kihasználtság és emellett fps droppokat tapasztalsz, vagy ugyanazzal a gpuval de erősebb procival stabilabb játékmenetet stb kapsz azonos gépben?
Ha ezeket előhozza a game akkor kevés a proci mert limitálja a gput.
Ezek engem is idegeltek régen nagyon, szóval meg tudom érteni ha ilyen bajaid vannak.
ecterion: ezzel azért némi vitába szálnék.
Én a haverokkal szeretek kompetitívezni, és valahogy mindig oda jutunk, ha valami más játékot próbálunk, hogy ezeknek a gemeknek messze nincs olyan grafikájuk/gpu igényük többsegében mint a direkt singleplayer AAA játékoknak.Meglepően jól bírják a gpuk ezek alatt a játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Xerath404 #96239 üzenetére
Milyen vga, milyen driver, milyen felbontás, milyen beállítás, milyen netkapcsolat, milyen oprendszer, stb. Ezek nélkül kijelenteni, hogy a cpu a gyenge láncszem, nem lehet. Az említett két gépnél nem a cpu lesz előbb a szűk keresztmetszet az online multiknál, hanem a gpu. Két-három év után ezekkel a gépekkel kompetitivezni kb. olyan lenne, mint most a 2060-as gpu-s laposokkal.
-
aktív tag
A kevés alatt azt értem hogy 100fps alatt 80-100 at hoz, hunt showdown, cod mw2, Escape from tarkov, szoval az en jatekaimhoz ugy volt keves, hogy ha most 80-100fps akkor 2-3 ev mulva nem lehet majd kompetitiven lovoldozni
-
vakablak93
őstag
Akinek Legionja van,
találkozott már esetleg ezzel a gonddal hogy ha külső kijelzőre van kötve a gép akkor bekapcsolás után az első pár percben néha egy-egy egérkattintásra fekete képet ad?echterion: köszi, hát azért remélem a mostani konfigom elég fejnehéz,
hogy a kilences majd elviszi a 4070-et a végéig.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #96236 üzenetére
A netkód miatt. Ahogy bővítik, úgy avul el és nem lehet minden kieghez új kódot gyártani, mert az túl költséges és időigényes lenne nekik.
-
vakablak93
őstag
válasz Xerath404 #96231 üzenetére
1440p-ben kevés lenne az a proci?
Nem csak egy gennel ezelőtti csúcs mobil ryzen 7-ről van szó?
Félre ne értsd, én is nagyon adom a kell a normális proci a játékra dolgot, de tényleg elhasal az a proci?
Még Fhd-ban valami multi fps-ben 300Hz környekén hajtva ha azt mondod kevés, de 1440p-ben is elmegy odáig?Nem kötekedésből írok, komolyan érdekel.
Egyébként, én hosszútávon mmorpg gameknél figyeltem meg, hogy ahogy az évek telnek, konkrétan a proci valahogy mindig előbb fogy el mint a gpu....
(Nagyon remélem a mostani gépemmel nem ez lesz, mert akkor az ablakon vágom ki)
-
formula01
senior tag
válasz Medocsabi #96233 üzenetére
Olyan játék mindig lesz, ami a világ összes erőforrását meg tudja enni, de ha szerinted egy Warzonehoz kevés egy 6800H, akkor valószínűleg egészen más fogalmaink vannak a kevésről.
A 3070 Ti meg inkább a 4070-el van egy ligában (minusz DLSS3), mint a 4060-al, az inkább a sima 3070 környékén van, programfüggő, hogy épp valamivel előtte vagy mögötte.
Nincs jósgömböm, de nem gondolom, hogy ahova a 3070 Ti kevés lesz, ott a 4060, ami pillanatnyilag egy egyértelműen gyengébb kártya, mint a 3070 Ti pár év múlva csodát csinálna.
Ha nekem kellene választani, egész biztos, hogy 1699 euróért a 6800H+3070Ti-s AW-t választanám, annyiért az nagyon jó vétel.
900 euró különbségből gyakorlatilag már megvan a következő gép árának is a fele.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Kelvin #96226 üzenetére
Sejtettem, hogy ezeket nézed.
1699€ vs 2599€. Hát, nekem nem érne meg majd' ezer eurót az a cpu, meg az extra pár mm-es képátló.Xerath: mihez nem elég egy 6800H QHD-n? És persze, mit jelent nálad a nem elég?
Medocsabi: akinek nem elég a 100-120 fps, az ne laptopon akarjon QHD-ban cod-ozni, építsen neki egy normális PC-t.
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Köszönöm a gyors választ! Én is hasonlóképpen gondoltam, a nagyobb procit is lehet meggondolom akkor. A pénzzel amúgy én is csínján bánok, sok kicsi sokra megy. így neveltek.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
törölt tag
válasz Kelvin #96226 üzenetére
Hát...300€ szerintem nem akkora difi, hogy régebbi hardverrel szerelt lapost vegyél. Főleg, ha kint dolgozol. Most ott mi 300€? Kb semmi.
Én még fontolóra venném az egyel erősebb procival. +100€
Azért 24 maggal eléggé időt álló lenne.
A GPU-t meg kesőbb meg lehet támogatni egy külső GPU-val. De ugye ez majd 2-3 év múlva esedékes.
Addig szerintem el lehet lenni a 4060al.
A plusz 4070 meg szerintem nem ér akkor felárat. -
Kelvin
őstag
válasz echterion #96214 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek, mindkét laptop Alienware.
Az AMD-s egy Alienware m17 r5 a másik pedig egy Alienware m18.
Az AMD-s ben ha jól olvastam 150W-os a gpu az m18-ban sajnos még a hivatalos oldalon sem találom."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
-
formula01
senior tag
Legion 7 BIOS-ban van opció arra, hogy lecsatlakoztassam onnan az akksit karbantartáshoz, és elvileg egész addig nem kaphat a gép tőle áramot és nem tudom bekapcsolni, míg töltőre nem dugom.
Ha RAM-ot szeretnék cserélni, illetve SSD-t beszerelni, elegendő, ha így leválasztom az akksit a biosban, vagy ki kell húzni a csatlakozóját fizikálisan is, miután leszedtem a gép hátlapját?
Másik kérdésem a gép hátlapjának leszereléséhez: Miután kiszedtem a csavarokat, hol érdemes nekiállni lepattintani a hátlapot, ha nem szeretném, se a gépet agyonkarcolni, se minden második tartópöcköt letörni?
Van egyéb dolog esetleg amire érdemes figyelni?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sziltesa08 #96215 üzenetére
Az ARMORY CRATE szoftverével ami a géphez van, Performance illetve TURBO módban kihajtja lelkét is a hardvernek!
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok! Találok valahol egy videót hogy érdemes egy gaming laptopot beállítani? Hogy kihasználjon minden erőforrást? Ne legyen energiatakarékos, és ne menjen ami korlátozhatná?
Asus tuf laptopról lenne szó, r5 4600h, 3050, 16gb.
köszönöm előre is -
echterion
nagyúr
válasz Xerath404 #96210 üzenetére
A 4060 és az időtállóság egy mondatban paradoxon. Főleg a 3070ti-vel szembeállítva. Mellesleg azt se tudjuk, melyik gép micsoda, mégis hány wattosak azok a gpu-k, szóval kb. semmi infó nincs róluk, erre a kérdésre ebben a formában nem lehet felelősen válaszolni.
nggabi: ha a 3070ti valami katana vagy tuf, a másik meg pl. legion 5 pro, akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz formula01 #96212 üzenetére
Tárgytalan, végül rendeltem egy 1 TB-s 980at 19e-ért Alzáról. 1+1 TB elég kell legyen, nem rendszer meghajtónak lesz használva, bazinagy fájlok nem lesznek mozgatva, nem hiszem, hogy megérte volna rá többet áldozni.
-
formula01
senior tag
Legion 7-be a gyári 1TB SSD mellé a másik slotba mehet egy 2 TB 970 EVO Plus ugye?
Esetleg van olyan ajánlott 2TB pcie 3.0 SSD ami kevésbé forrófejű?
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz Kelvin #96208 üzenetére
gépkiviteltől is függ, típustól, ventiktől, és legfőképp ártól
ha a 3070ti olcsóbb, akkor simán azt. Ahogy nézem, szigfinikáns különbség nincs a videókártyák között teljesítményileg, de notebookchecken a 3070ti 10-20% plusz előnyt mutat játékoknál fps-ilegennyiből nekem döntő érv lenne
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Melyiket választanátok két gép közül (ram, ssd mérete azonos):
Intel Core i7-13700HX + GeForce RTX 4060 8GB
AMD Ryzen™ 7 6800H + GeForce RTX 3070 Ti 8GBIlletve a miértekre is kíváncsi lennék.
Köszi"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Speedy007
őstag
Asztali gépet és laptopot USB Type-C-n keresztül össze lehet kötni hogy lássák egymást és adatokat lehessen át vinni az egyik gépről a másikra?
[ Szerkesztve ]
-
-
formula01
senior tag
válasz cyberkind #96200 üzenetére
Abszolút egyetértek, nekem sincs vele problémám, de el tudom képzelni, hogy valakit zavarna, ezért is említettem meg.
Engem pl egyéb idegen nyelvek speciális karakterei tudnak zavarni, de ez is inkább csak saját dili, mint valós probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OpenWRT topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Külpolitika
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás