- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz Csupati #97599 üzenetére
Nekem 90 fok a teteje, ott throttlingol már.
Viszont tök jól látszik a fejlődés a cpuban, mert a te 9. genes i9 procid 130W-on kb. 10400at gurított, az i7 12700H az én gagyi gépemben kb. 14000k-t olyan átlag 65-70W-on. Ez elvileg olyan 2.5x-ös teljesítmény. Azért az nem olyan rossz.
Viszont a te hűtésed fixen lehűtötte a 130W-ot, az enyém meg 60W-ot bírt csak végül, ez meg ugye kevesebb, mint a fele. Ezèrt voltam én szomorú a gép miatt: a vas jó lenne, de ez a hűtés rém gyenge sajnos...[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz KillHates #97594 üzenetére
A Cinebench R23-ban melyik opciót futtattad? Amelyik csak egy run, amelyik 10 percig futtatja a runokat folyamatosan, vagy amelyik 30 percig? Én a 10 percest preferálom, az is az alapértelmezett, az mutatja meg mit ér az adott konstrukció. Az egy runos kicsit olyan parasztvakítás, a 30 perces meg nem sokat ad hozzá a 10 perceshez. Nekem pl. a 12700H egy runon 16k-t gurít, de a 10 perces csak 14k. Nem bírja a hűtés a procit hidegen tartani. Kb. 75W-ról indul a terhelés, aztán szép lassan leengedi 60W-ig, mert termal throttlngolnak a P3 és P5 magok. Sajnos az én roncsom ennyit tud.
-
nagyúr
válasz Csupati #97596 üzenetére
Nem mondanám járdalapnak, megletősen vékony gép. Inkább hatalmas tepsi.
De miniled-es, laza 1500nit-el. A fényerő brutál, de a színeket nem tudja úgy szaturálni amit az AMOLEDTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Csupati #97588 üzenetére
Igen. Szép-szép az eredmény, de ennyi pénzért kapsz majd másfél MSI GT77 Titan-t 139xx procival és a gyohár 4090-essel, 4K miniled-el és ami a lényeg 3 év garanciával.
A titán meg megeszi reggelire a M2Max-ot...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
500e Ft-ig kersek játékra notit, 17" méretben és első sorban CoD illetve Total War menne rajta magas részletességel. 1440 febontáson.
Új vagy használt de garis is jó lehet.
Tudnáto kajánlani valamit esetleg, magbízható időtálló megoldást keresek még ha esetleg kicsit lassabb is.
ASUS ROG vonal ajánlott egyébként vagy máshol kellene nézelődni?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #97584 üzenetére
Van nálam, ott az opció az armoury-ban, csak valszeg én bénáztam. Majd ha lesz kedvem, majd még pepecselek vele.
Én azért szeretem a vegyes terhelést, mert nálam az a releváns, ugyanis sosem csinálok csak cpu vagy csak gpu intenzív dolgokat.Fődudu: ez az első vaporos gépem ez. Nincs bajom a gpu-val, nyilván vannak nála jobbak, de ez nem zavar most, tudtam, mit veszek, legalábbis a teljesítményt és a küllemet illetően. Nem nekem valók azok a Razerek, evvan'.
KillHates: leszedem én is azt a geekbench-et majd, meg már le van töltve a CB23 is, majd azt is lepróbálom valamikor.
-
Csupati
őstag
válasz Evil Snowman #97584 üzenetére
"A 12-es gen bevezetésével az kb. stimmel is. Csupati által linkelt Cine R23 teszt, ahol egy i9-9900 hozott neki Multiban 10320 pontot, nálam az i7-12800H hozott 13438-at. Ez 30%-os növekedés."
És azt tegyük hozzá hogy dekstop cpu-ról van szó nem holmi mobile prociról.(plusz a nyitott biosnak köszönhetően teljesen paraméterezhető mit és hogy csináljon a proci).
Jah és nálam a 10320 pont 130W , Nálad 95W 13438 pont.
A timespy az egy átfogo teszt ami a komplett rig-et méri mit is tud valójába, a Cine meg társai pedig az adott hardvert.[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
válasz FőDudu #97556 üzenetére
Sajnos a 12. gen procikat nem lehet már XTU-val meg máshogy sem "bindzsizni".
Lefekvéskor jutott eszembe, hogy amúgy a CPU a szokásos 99%-ra van állítva (azaz nem kapcsol be a turbo), szóval lehet valamivel több lenne a végeredmény, de emiatt nem fogom újra futtatni; max akkor, ha nagy az érdeklődés."Pedig pont szembe jott egy reklam, hogy az uj Intel procik 20%-al tudnak majd tobbet az elozo generacional. A tied g9, az enyem g10, de mar a g14 jon ha jol szamolom...."
A 12-es gen bevezetésével az kb. stimmel is. Csupati által linkelt Cine R23 teszt, ahol egy i9-9900 hozott neki Multiban 10320 pontot, nálam az i7-12800H hozott 13438-at. Ez 30%-os növekedés.
@RM007: ((És nálam FPS kijelzés is van! Nálatok miért nincs? )) -> demo verzió van csak. Egy benchmark progiért nem fogok pénzt adni, hogy pár extra adatot mutasson. A lényeg így is látszik.
@echterion: amikor még a STRIX G531GU volt meg, akkor emlékeim szerint az Armoury Crate-ben nem volt nekem külön venti fordulat vezérlés. Volt 4 előre elkészített (Silent, Windows, Performance, Turbo), amelyek közül gaming alatt a Performance módot használtam, mert 2-3 FPS-el hozott kevesebbet ugyanabban a játékban, mint Turbo módban, ugyanakkor 8-10 fokkal hűvösebb volt a Turbo-hoz képest.
Bár most visszakerestem a korábbi HSZ-eimet és elvileg volt benne Manual mód is, de nem merem 100%-ra mondani, hogy ott a venti fordulatot tudtam állítani. :/
Benchmarkokra visszatérve, ezért szeretem azokat, amik CPU/GPU specifikusak. Mondjuk egy Cine R23, ami csak a CPU-t terheli, meg a Unigine, ami a GPU-t. Szerintem így relevánsabb eredményeket kaphatunk, mint osztott terheléses teszt esetén.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
rodman73
aktív tag
3dmarknak van ingyenes verziója? Mert akkor lehet én is letesztelném a vasat.
-
echterion
nagyúr
válasz formula01 #97576 üzenetére
Két dolog miatt van ez. Az egyik, hogy az S-es procik ilyen energiatakarékos cuccok, csakúgy, mint az S-es gpu. A másik, hogy ha teljes terhelésen megy a gpu, akkor 15W-ot elvesz a cpu-tól a gép, hogy a gpu-nak tudja adni (szerintm jól teszi, elég ez a proci így is játszani). Manual módban még ezen lehet valamit állítani, de alapból adja a kakót a gpu-nak, ami nekem megfelel, így ezt nem piszkálom.
Az előnyei közül kihagytad, hogy teljes terhelésen is csendesebb, mint bármelyik gamer lapos, amivel eddig találkoztam (és ez szinte a teljes skálára igaz, annyiféle gépem volt már). Nálam ez az egyik legütősebb érv a gép mellett.******
-
Csupati
őstag
válasz undercover #97574 üzenetére
Na kicsit megrugtam a procit nehogy el lustuljon :
1. körben 3.3ghz allcore 60W ra visszafogva 7849 itt 61C volt a cpu
2. kör 10320 itt itt már 4.5ghz allcore 130W os limit hát belenyalt a 94-95C ba a proci
-
formula01
senior tag
Az mondjuk számomra meglepő, hogy a 6800HS gyengébben teljesít CPU score-ban, mint egy 5800H értelmesebb ramokkal (performance mode).
Nekem Legion 7 (gen6) Ryzen 7 5800H+RTX3070+2*16GB 1rx8 rammal:
Ha a gyári OC be van kapcsolva a VGA-n akkor pedig:
Ettől független ekkora különbséget simán megér szerintem, hogy a Zephyrus csak 14-es, 2.5 helyett csak 1.6 kg, a töltője se akkora tégla, és 6-7 óra alatt nem leheli ki a lelkét az akksi, mint a Legionnak. Jó kis gép az a G14-es Zepyhrus, kicsit még én is elgondolkodtam újra a cserén.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
undercover
őstag
Én is beszállok a játékba
Nekem ez egy 2021-es Lenovo Legion 5 Pro.
Használok Universal x86 programot, MSI Afterburnert is.
De azt mondanám, hogy ez a balanced beállítás. (Ettől lehetne jobban felhúzni a dolgokat)
Nagy átlagot nézve, szerintem ez elég jó ettől a géptől.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
gyépés
aktív tag
válasz Elektrosokk #97570 üzenetére
Az a baj, attól függ, milyen szoftvereket/játékokat használnál, ezeket milyen arányban, mit és mennyit használnál akksiról, és mennyi a keret. Enélkül csak annyit lehet mondani, hogy minél erősebb vas, annál jobb.
-
RM007
addikt
válasz echterion #97568 üzenetére
Szerintem is.
#97569 Csupati :
Belerakni egy dolog, de hol vannak a tesztek? Gyorsaság, fogyasztás, melegedés, pontszámok pl egy Geekbench 5,6.... És vegyük hozzá azért nem túl olcsó. Lehet megveszem, használom és kisebb teljesítményt kapok a mostanimnál. Nem beszélve azt vajon hogyan fogom tudni konfigurálni a rendszeremmel, programjaimmal XTU stb főleg a jelen felállás mellett vagyis külső VGA. Túl sok a kérdés. Most komolyan miért nem osztotta meg a nagyközönséggel a csodás teszt eredményeket? Megmondom, mert nem úgy teljesített mint amit remélt, más magyarázat erre nem lehet, arról nem is beszélve 1 fecske követő tábor nélkül, hasonlóan hozzám. Nincs itt sikertörténet, legfeljebb azt mondja olcsóbb volt neki mint egy i9-9900K beszerzése, de nem ad többet teljesítmény terén.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Csupati
őstag
válasz Elektrosokk #97570 üzenetére
Szia, én úgy tudom hogy ebben a ligában a ryzen mellett több az akku idő, szal ha sokat és sokáig használod akkuról akkor a ryzen , ha ez nem mérvadó akkor szabadon választott szvsz.
-
Elektrosokk
veterán
válasz Elektrosokk #97550 üzenetére
Lehet hogy nem megfelelően tettem fel a kérdést.
Amit weben olvastam, az alapján úgy értelmeztem, hogy az i7 teljesítmény szempontjából egy kicsit jobb választás, és bár ritkán vinném el a gépet, de ha a ryzen fogyasztása kedvezőbb, akkor lehet megfontolnám. Játékok xbox app forrásból mennének.Mit gondoltok? vagy az én igényeimhez mérten teljesen mindegy ?
köszi!
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
RM007
addikt
válasz Csupati #97565 üzenetére
Csak nem éri meg mivel az is 8 mag 16 szál mint amit most én pl használok.
Előbb szeretném látni valakinél mit gurít vele. Nem beszélve a funkcionalitás részét, nem esek-e el valamitől ami most van.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #97553 üzenetére
Nekem valahogy nem akarja manuálisan feltekerni a ventiket, vagy inkább én lehetek béna, hogy nem csinálja meg. Mindegy is, marad most így a masina, teljesen megfelel a célnak, amire vettem. A Baldur's Gate 3-at jó lenne kipróbálni rajta, valszeg az lesz az, ami jobbár futni fog rajta, csak még nem mertem megvenni, nem tudom, hogy mehet rajta.
-
FőDudu
veterán
Ugy tunik a kis razer tud annyit proci teren mint a jardalapok egy elozo generacios K-s procival. Es erdekes, hogy ennel jelentosen tobbet a mai procik sem igazan guritanak....
Pedig pont szembe jott egy reklam, hogy az uj Intel procik 20%-al tudnak majd tobbet az elozo generacional. A tied g9, az enyem g10, de mar a g14 jon ha jol szamolom....
Ezert is hagyom meg a Razert - ugy tunik boven eleg meg manapsag is. Nekem.
Aki meg tobbet akar, az vehet ujabbat - mar ha azok jobbak barmivel is.
(mini led kijelzo nem mozgat meg - masban meg nem mutattak olyat amire azonnal racsapnek...)(na jo egy masfel kilos cucc 20+ oras akku idovel azert nem rossz. Foleg Oled kijelzovel - de olyat meg nem lattam egyben (20+ oras akkuido es Oled))[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
RM007
addikt
Most elég kánikula van nálam, de hűtöm a laptopot nehogy károsodjon, főleg mert ha megdöglik ehhez alkatrészt nehezen lesz majd találni. Szerintem a hozzám hasonló fanatikusok otthon bespajzoltak, nem kerülnek ezek kiárusításra mint korábban.
Tettem alá hűtőt a PCH dióda miatt, így használom egész nap. Idle, terhelés nélkül most jelen pillanat....hát hideg időben más a helyzet.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Csupati #97561 üzenetére
Köszi szépen. Ha el jön az ideje mert úgy gondolom növelem még az
egomattovább akkor mikor amúgy megvagyok és biztosan akarni fogom akkor jön a keresgélés mi mennyiért abban az időben és mi elérhető akkor.....ugyanakkor erre én pénzt kiadni nem fogok szakember nélkül, sem kipróbálni egyedül, mint ellentétben azzal amiket megveszek mostanság az Aliról, ez egészen más terület. Sosem próbáltam ezért teljesen új. Hát lesz ebből is pár hossz a maga idejében, mert ami késik nem múlik.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Csupati #97559 üzenetére
Vizesblokk az egy jó darabig nem lesz még anyagi okok miatt. Aztán ha lesz akkor felveszem a kapcsolatot KillHates mesterrel, nélküle egy tapodtat sem. Megvetetem vele (illetve én megveszem.....megbeszéljük) azt amit ő mond lesz és meglátogatom. Ott kipróbáljuk stb.....
Most egy kicsit irigyellek a hűtőd miatt, jó lesz az majd meglátod. Hajrá Clevo[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
A Te hűtőd levegős változata de 30xx vga hoz is jó. Obsi bios gyártási számhoz van kötve, bios írás = gyári szám módosul =licenc offos.
Sajna nálam az adapter nem játszik mert viszem magammal egy pár helyre és ott nem tudnám így felállítani. Ha már ott az egpu akkor egy vizes megoldás sem lenne rossz, a lényeg hogy a pumpa a radiátorban legyen és viszonylag kicsi legyen, pl 240es radi, az már kellően rá tudna segíteni ( vagy 120-as ahogy desktop vga -hoz is van hybrid hűtés, pl amd vega vagy r9 nano, nv oldalon ottvan a seahawk, a possedion az nem aio-s megoldásos ).Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
RM007
addikt
Drivert frissítettem és megnézetem mennyit romlott a helyzet mert nem a legfrissebb vga családot használom. Hát romlott, azért még kitart egy ideig.
A monitoring mezőt érdemes megvizslatni. Ilyen szépet senki sem produkál mint én.
((És nálam FPS kijelzés is van! Nálatok miért nincs? ))
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz Csupati #97555 üzenetére
Milyen hűtő? Egy fotó? ecfan? Az Obsidian miért gond? Ja nem értem mert én asztali felállásban dolgozom? Vagyis ha meg akarjuk őrizni a régi világ Clevo dolgait akkor úgy kell gondolkozni és főleg tenni mint ahogy én teszem? Nálam is nyitott a bios és minden rendben. Sőt, nehogy már a nyitott full extrás bios legyen minden probléma okozója?
Szerintem kellene venned egy olyan adaptert mint ami én használok és minden gondod megoldódna. Természetesen asztalhoz kötött az egy feltétel.Jó egy kicsit elbasztam hogy vízhűtéses modult vettem, nem azt akartam csak beijedtem és elkapkodtam a világpolitika miatt. Persze nálam semmi gond így sem, minden rendben hozza a cuccos az elvártat. Csiszolni a jövőben fogok mikor nem fog úgy számítani a pénz mint most, majd gyűjtök rá.
-
FőDudu
veterán
Mertem en is egyet. Optimussal. Dedikalttal erre meg kb 10% menne ha jol emlekszem.
CPU olyan 83 fokig ment fel, GPU meg 76 korul volt max. 25 fokos szobaban.
Elegedett vagyok, bar W10 alatt a CPU tobbet guritott.Amit az elozo meresekhez kepest allitottam, az a Processor performance alatt Processor performance min core parking 0%. Azaz a procit performance modban maximalisan kihajtja. Latszik is az elejen, hogy 4,9GHz-rol indul es a teszt alatt 4-4,5GHz kozott mozog.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Csupati
őstag
Nemsokára meglesz az Aliexpresszes full cover hűtő a Clevohoz kíváncsi leszek azzal hogy alakul majd a hőmérséklet, most 65C Cpu és a gpu is annyi volt kb timespy alatt. Auto ecfan volt beállítva, a nyitott bios miatt oda az Obsidian (ami sajna amúgy is discontinued)
-
FőDudu
veterán
Razer valoszinuleg nem engedi 95 fok fole a CPU-t, az a hatar az enyemben is.
Ott kezd el trottyolni.Amugy a GPU mem clock itt is full baromsag. Nekem 5500-6000MHz helyett mutat 1200-1500 kozott.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
válasz echterion #97457 üzenetére
Nem bírtam a véremmel lőttem egyet én is a 12800H és egy 105 wattos 3060-al. Balnced mode-ban volt a gép, hagytam hadd allokálja ki magának a CPU és GPU között a szükséges powert. Annyi, hogy a ventiket manualban felhúztam max. RPM-re.
CPU 94 fokig ment fel, míg a GPU 66,2 fokig. Szarakodhatnék a manuális beállításokkal (lásd lentebb), de a napi gaming közben is Balanced módban használom maximumig feltekert ventikkel.
-
válasz Evil Snowman #97551 üzenetére
A disassembly videó linkje lemaradt:(23) 🛠️ How to open Lenovo Legion Pro 7 (16", 2023) - disassembly and upgrade options - YouTube
Előző kommentben lévő kép egy 2022-es modellről készült, de a 2023-as sem különbözik sokban. Ugyanaz a folyamat a cseréhez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz vakablak93 #97548 üzenetére
FőDudu fórumtárs megelőzött, de igen ha szemből nézed a szétszedett laptopot, akkor az akku csati mellett balra lévő kis kék pulling tab-os szalagkábel az elvileg.
Ahogy FőDudu is írta, hajtsd fel a kis leszorító fület, húzd ki a szalagkábelt a kék pulling tab segítségével, majd told vissza finoman ütközésig és hajtsd vissza a leszorító fület. Utána teszt. Ha utána sem jó, akkor szvsz menjen szervizbe (én mondjuk rendelnék elsőre egy új touchpad szalagkábelt és kicserélném magamnak hátha az rossz, mert csak az akksit kell kivenni a cseréhez; de nem vagyunk egyformák).
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
Sziasztok.
remélem nem off, vásárolni szeretnék valamit 15" körül, főleg otthoni használatra, videót vágnék vele néha, xbox app heti pár óra, illetve böngészés. Ehhez több gyártó gamer (asus/dell/lenovo) ajánlatát is néztem, rtx 3050 vagy 3060, ryzen 7 vagy i7.
A ryzen 7 valóban előnyösebb a fogyasztás tekintetében ? mit javasoltok? talán a komfortos egérpad szempont még, 20 év után vásárolnék újra win notebookot.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
FőDudu
veterán
válasz vakablak93 #97548 üzenetére
Majdnem biztos, hogy az akku csatlakozo melletti szalag kabel a touchpad kabele.
Erdemes esetleg a szalagkables csatlakozo rogzito fulet (barnasszurke nyelvet) felhajtani, csatibol kihuzni/visszadugni a kabelt, nyelvet visszazarni. Aztan utana kiprobalni.Amugy a Lenovonak van valami megoldasa a Vantage-ban ami jatek vagy egyeb esetben tiltja a touchpad-et. Szoval en meg azt is lekapnam, vagy ujra raknam. Lehet az tul aktiv.
FőDudu
-
vakablak93
őstag
válasz Evil Snowman #97547 üzenetére
(bocs, a nekem szóló hszre akartam reagálni)Szia!
semmi gond még örülnék is ha csak ennyi lenne, sok idegelő percet spórolnék vele, meg tudnád mondani hogy melyik a tapipad csatija, egyeb eleme?
A jobboldali helyre tettem be a plusz ssdt, illetve már a cserélt ramokat látod.
Ha van tipped hallgatom.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
válasz echterion #97529 üzenetére
Szép. Asus mindig is tudott szép belet csinálni. Kedvencem a piros alaplap.
A tiednél az egyetlen "szívfájdalmam", hogy azokat a fránya átvezető kábeleket (venti, akku stb.) nem tudták egységes feketével bevonni, így eléggé rikítanak az amúgy nagyon elegáns fekete/bronz/szürke környezetből.
-
válasz vakablak93 #97539 üzenetére
Bár nem akarom megkérdőjelezni a képességeidet, de nem lehet, hogy az SSD/RAM bővítés során történt valami (pl.: félig szétcsúszott csatlakozó, stb.)?
-
senior tag
válasz echterion #97544 üzenetére
Nekem volt 90 felett is, mire a performance módról turbóra váltottam. Az már egész szépen kordában tartja.
A hang engem se zavar, kollégák még nem szóltak, én meg fülessel vágok/játszok, így nem is hallom.
Itthon a hűtő pad szerintem hangosabb, mint maga a gép.Megmaradt, most néztem. Valami nagy bug lehet, mert egy monitor van meg a laptop monitorja, és valamiért 3 monitort érzékel a gép, ha a dokkolóba be van dugva egy plusz hdmi kábel (ami amúgy nem vezet sehová, még). Nem hiszem hogy a dokkolóval lenne gond, mert ezen a driver újraindulgatáson kívül nem volt semmi érdemi változás ami a jó és a rossz állapotot elválasztja egymástól. De hogy kizárjam, hétfőn elhozom a céges gépet azzal mit csinál a dokkoló.
-
echterion
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #97543 üzenetére
Melegszik, én néztem. Nem is kicsit, a cpu 93-95 fokos, a gpu meg 85-90 között mocorog a Timespy teszt alatt, de lecarom, úgyse tudok rajta segíteni érdemben, mivel fémpaszta van mindenhol meg vapor hűtés, így max. a ventivezérlésen lehetne valamit variálni, de azt még nem látom át rendesen, cserébe tök halk még full terhelésen is, legalábbis a többi, általam hallott gamer géphez képest egy nagyságrenddel halkabb.
A fedlap dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni, beállításokban nézted, hogy megmarad-e, amit beállítottál? Nem lehet, hogy ezt a dokkolóban tárolja ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz echterion #97541 üzenetére
Biztos lehet rajta valamit állítani, és még az Armoury Create-t se fedeztem fel igazán (első gamer laptop, cégesből megy csak Lenovo-t meg Dell-t használunk).
Amit próbálgattam hogy kicsit durvábbra rakom a venti profilt, hátha nagyon melegszik és visszafogja magát (ez csak egy gondolat, érzetre elég meleg a gép még padon is, nekem furcsa ez a 80-90 fok így asztali gép után), de csontra ugyan annyi pontot hozott mint az alap “turbo” fokozaton.
A ram nálam tudtam, hogy sokkal lassabb lesz, itt most a méret volt a lényeg, hogy a Vegas minél többet tudjon cachelni oda.Más: Mitől lehet az, hogy a gép elfelejti, hogy a fedél lecsukáskor ne aludjon el? Itthon dokkolón használom a gépet, monitorta van kötve. Tök jól működött az első pár napban, minden be van állítva ahogy kell, Win11. Aztán bent melóban vágtam, a szarul megírt Vegas miatt kifutott a ramból a gép, meg újraindult többször a vga driver. Újraindítottam, megjavult. Hazahoztam, és azóta nem megy ez a funkció, beállítások nem másztak el, minden más jó egyébként. Rakjam újra a drivereket?
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
No, belepattintva a 16GB-os modult (CT16G48C40S5) érdekes eredmények születtek.
Az aida tesztjében kicsit lassabb lett a gép, viszont ami lényegesebb, Valhallában pl. határozottan jobb lett, a 3dmark tesztekben is határozottan több pontot hozott a változás. Szóval, marad a modul, nem viszem vissza sztem, ezt a 15ezerpárszáz forintocskát megérte, lesz 24GB a gépben, oszt' csá'.Bal oldalon a régi modul, jobb oldalon az új:
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #97538 üzenetére
Köszi szépen. Érdekes, a te gépedben a proci gyengébben teljesít, mint nálam, a ram szintén, viszont a gpu pontod meg jobb. Biztos más arányban osztja a wattokat a két egység között a két gép. Az ssd meg gondolom, épp melyikből van raktáron, úgy pakolgatják, az azért nem annyira kardinális kérdés náluk.
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #97531 üzenetére
Az a fedlapi animáció csatija sztem, nekem olyanom nincs, így nincs is bedugva oda semmi.
Akku az jó lesz, bár nem teszteltem még végig, de reggel, miközben kv-ztam az erkélyen, kb. 2 órás netbújásos általános használat és kis idle mellett még kb. 80%-os fényerő mellett mutat nekem ~7 óra hátralévő akkuidőt, szóval az is jó lesz. Ami fura és néha leütöm még az enterrel együtt, az az enter feletti ű betű, az sajna nem ideális, de nem is tragikus azért. Összességében elégedett vagyok a valáasztással eddig.A szürke része az aljának fémlap valóban, a fehér az műanyag. Most tettem a kontrollerre meg a nand-ra 2mm-es gap pad-ot a szigetelés helyett, így szépen átmegy majd az ssd melege a borításra.
cyberwarfare:
Csupati: igen, a kontroller alatt van. Most már a kontrolleren is van, így mehet a hő, ahová csak akar.
vakablak93: köszi. Igen, bár én 9000 feletti pontszámra számítottam, így apró csalódottság van bennem, de azért nem akkora, hogy tovább tartson pár percnél.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz peet05 #97526 üzenetére
Szia, neked is köszi a tippeket,
Vantageban aktív volt a touchpad, szóval nem volt kikapcsolva.
Kilőttem a böngésző hardveres gyorsítást is.
Ennek ugyan nem tudom mi köze van hozzá, de most visszajött.
Bár úgy kell ráütni erővel 3x 4x hogy megjelenjen a kurzor.... (még a végén szétverem)
Mintha nem igazán érzékelné a kezem vagy nem is tudomTeljes funkcionalitás továbbra sincs, csak kurzort mozgatni és kattintani tudok vele, a gombnyomvatartás továbbra se megy...
#97524 Fődudu: Neked is kössz a tippeket, megnézem a régi ramokkal is.
Az hogy a win11 egy sz@rkupac az nem újdonság. Nekem sose volt bajom egyik régebbi winnel sem, de ezt a 11-est ki nem állhatom.
Melóban napi 8 órában idegel.A Legionra kísérletképp feltetem egy 10-est, de nem volt hajlandó normálisan felmenni, csak csökkentett módban indult el...
#97529 ecterion: Jól néz ki a kicsike belülről.
Szerintem tök jó eredményeket mutatott 3d markban is, amilyen kis gép nem rossz ez, azt gondolom úgyis tudtad hogy a radeon kb ennyit tud.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
RM007
addikt
válasz iegyetlen #97530 üzenetére
Talán mert több van raktáron és mert azt akarják abból több fogyjon, vagy kevesebb. Bármi ok, mert lényegtelen. Az a piacon használatban lévő laptoptól függ melyik modul fogy jobban, melyiket tudja felhasználni a vásárló.
Vagy ha valami nagyon régi és már kevés van belőle az is lehet nagyon drága.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #97529 üzenetére
Akku tekinteteben hogy birja? A Ryzen proci miatt egy 6-8 orat ki kene birni akkurol.
Tegnap felraktam a Time-Spy-t a W11-re is.Ott is hasonlot hoz mint W10-en. Bar itt gyengebb a CPU valamiert...
Majd ma ha lesz kis idom, akkor utana nezek mi es hogyan van W11 alatt.
Hatha meg tudom huzni a dolgokat egy kicsit.Mi az a LED feliratu ures csati a bal hangszoro folott? Az a LEded parasztvakitas a fedlapon? Ezen be van dugva.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
törölt tag
válasz iegyetlen #97525 üzenetére
Elvileg, ha gyorsabb RAMot teszel bele, de kisebbet támogat, akkor lefogja vinni az órajeleket az adott szintre.
Plusz későbbiekben lehet, hogy update szinten engedni fogja a gyártó a gyorsabb RAMokat. Akkor neked már nem kell ezzel foglalkoznod.
Egyébként AW-nál már nem ritka az 5200-as RAM órajel.
Lehet a tied is tudja már csak kell neki egy BIOS frissítés. -
RM007
addikt
válasz FőDudu #97523 üzenetére
Régebbi gamer laptopjaimnál a bios része volt az update. Semmit nem kellett mokolni, ha nem pendrive amire csak felnyomtad, akkor a hdd/ssd-n belül kikerested az adott fájlt és indítottad, majd elkészülve gép újraindítás.
Ettől eltekintve én olyat mint bios frissítés csak szakemberrel végeztetnék olyan laptopnál ami nálam a top, amit féltek. Emlékszem mikor a halott laptopomat próbálta KillHates mester feléleszteni, bios chip le az alaplapról....írás, majd visszaforraszt és ezt jó párszor, mert kerestük a megfelelő bios-t. Volt olyan hogy ok indul, csak valami periféria nem működött azzal a változattal. Persze ha jól emlékszem az EC tartalom az nem tiszta MSI volt (valami Erazer). Azt nem piszkáltuk, mert kockázatos. Ez még a legelső MSI "klón" quadro féle barebone vásárlásom idején volt mikor behelyeztem a slot-ba azt a kártyát ami nem odavaló volt és kinyomott mindent...(2017). Életem legnagyobb felejthetetlen kalandja maradt egy gtx 1070-el, ami akkor nagy szám volt főleg egy olyan laptopban. És a végén mosollyal távoztam.
-
peet05
aktív tag
válasz vakablak93 #97518 üzenetére
Hátha:
Legion Vantage-ben nincs véletlenül letiltva?
Driverezés azt mondtad off, ez kilőve.
Böngészőben hardveres gyorsítás kikapcs?
FN+(nálam L5 pro-nál)F10?
Regedit:
Hkey Local Machine - Software - Microsoft - Windows - Current Version - Policies - System - EnableCursorSupression: itt a value data 1-ről 0-ra - gép restart -
iegyetlen
csendes tag
Sziasztok!
Én nem veszek észre valamit, vagy miért van az, hogy a 4800MHz-es 32GB kit drágább, mint az 5600MHz-es?
[link]
AW m15 r7-hez szeretném rendelni, elvileg csak 4800MHz-t támogatja az alaplap, Ti melyiket vennétek meg? Vagy esetleg más gyártó, jobban javaslott?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz vakablak93 #97521 üzenetére
En meg a ramokat is vissza cserelnem, hatha azoknak van valami fucsa hatasa....
Ha mar ugyis vissza rakod oket, akkor probald ki utana is.W11 tud erdekes dolgokat produkalni. Tegnap beszolt a memory integrity protection, hogy a Time Spy elott elindulo system information resz tiltott dolgokat probal csinalni....
Szoval ki tudja manapsag mi mivel van kapcsolatban.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Nem is lenne butasag.
Az atlag felhasznalo egy idiota paraszt.A sok Youtube es egyeb influencer meg adja alajuk a lovat a sok szetszerelos es egyeb videoval.
Fel kellene fogni, hogy vannak olyan dolgok amik nem fakezu barbaroknak valok!
HP amugy eleg bolond biztosra megcsinalta. Windows update letolti, aztan kovetkezo rebootkor a gep megcsinalja. Ott nincs amit el tudna kurni, max ha kozben kikapcsolja.
Gigabyte egy idoben csinalt valmi dual bios-os megoldast, hogy 2x volt benne a bios chip es ha egyik behalt, akkor bootolt a masikrol. Azzal a megoldassal mi lett? A sporolas aldozataul esett?
FőDudu
-
RM007
addikt
Látom a jövőt. Legközelebb a bios frissítés lesz megnyirbálva.
-
törölt tag
Ez egy új Legion? Ebbe már a szép BIOS van?
Ha igen, akkor ott is van egérhasználat. Nézd meg ott hogyan viselkedik. -
echterion
nagyúr
Mindenképp igen, azokért nem vállalnak felelősséget. Csak a gyári cuccokat hagyd benne.
-
vakablak93
őstag
Nah, a Legion touchpadje ma úgydöntött hogy abbahagyja a működést....
Az utóbbi pár napban se tudott már görgetni, meg remegett a kép ha megpróbáltam...Még holnap kínlódok kicsit vele, hátha egy drivercsere megoldja, vagy valami winfos hülyeség, de ha nem, megy vissza gariba.
Ha visszaküldeném gariba, akkor érdemes kiszednia cuccokat ram/ssd a gépből?
-
őstag
válasz wanted5 #97511 üzenetére
Jó, az lehet őskövületes gép. Én egy hét alatt 40db ThinkPad X270-es frissítettem, pedig az se mai darab. Ment tovább kliensnek, de inkább én csinálom ezeket mint visszakapjak valami negatív infót, hogy bios frissítés alatt halt meg.
Van plusz checkolós felület, meg backupot is készít BIOS frissítés alatt.
MSI / Acer / ASUS laposom már vagy 5-6 éve biztos nem volt, nem is lesz. Régebben sokat szívtam velük, avagy nem volt szerencsém (na most jönnek az MSI, Acer, ASUS tulajok és jókat kapok mindjárt ).Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
RM007
addikt
válasz FőDudu #97515 üzenetére
Van még olyan hogy EC. Az felel a perifériákért. Ha az megsérül akkor pl a bill, touch pad stb nem fog reagálni. Nem mindegy az sem milyen bios megy milyen ec tartalomhoz. Remélem nem mondok hülyeséget.
-
RM007
addikt
válasz Bluesummers #97506 üzenetére
Hát akkor én is talán emlékszik itt valaki, frissítettem az egyik MSI laptopom bioszát és meghalt. Aztán szétszereltem és csipeszes íróval újra írtam a bioszt és életre kelt. Van ilyen is, mikor hogy.
-
wanted5
őstag
Én amikor megvettem az Y540-t, akkor sajnos nekem frissítés közben halt meg, de annyira, hogy semmit nem lehetett vele csinálni. KH életrekeltette, de valami belső verziós BIOS-t tudott szerezni, és nem volt benne gyári szám, ami miatt csomó minden nem ment.
Végül gari lett a vége, cserélték az egész lapot.
De az eladó is végtelen rendes volt, azt is felajánlotta, hogy eljön érte és visszaadja az árát (konkrétan a vásárlás másnapján történt ez) -
törölt tag
Igen, ebben teljesen igazad van.
De még mindig ott van az a tény, hogy ki és mikor.Mondjuk, ha egy elektronikai eszközt, főleg egy laptopot nyakon(billentyűzeten)öntök és éppen megy az ki tud egyből kapcsolni, hogy úgy is maradjon.
Nincs az, hogy jaj gyors kikapcsolom. Beteszem egy tál rizsbe és ha kiszáradt utána jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz #65537792 #97505 üzenetére
Minden folyadek behatasnak van nyoma. Nem lehet ugy letakaritani a panelrol - illetve de csak nem - hazilag, hogy egy szakavatott szem azt ne szurja ki.
Sokaig szereltem cuccokat, gyarto szervizeben mikroszkoppal, lattam eleg csunyasagot.
Kb az egyetlen lehetoseg az ultrahangos mosas (meret miatt ezt kizarnam), de meg az utan is marad a panel atvezetoiben lerakodas es serules, azaz kiszurhato ha barmi ra lett folyatva netan ontve.Mikroszkop alatt latszik.
Lehet siman megmikrozta mert penzt akar vissza.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Zaraquen1234
csendes tag
válasz gyépés #97481 üzenetére
Köszi neked is a választ.
Közben döntöttem is a második mellett, mivel annak is elég a procija a melóhoz (ha egyszer-egyszer mégsem akkor ráengedem a kódot a központi szerverre és számoljon az ) és a cpu-gpu teljesítménye jobban egyensúlyban van.
A lényeg hogy megerősítettetek abban hogy nem követek el nagy baklövést. -
őstag
válasz #65537792 #97499 üzenetére
Több mint 200 BIOS frissítést csináltam.
Nem Windows alatt update-l, hanem BIOS alatt, s akksinák 40%-nak kell lennie minimum (Lenovo esetében).
Kamu.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
echterion
nagyúr
válasz peet05 #97496 üzenetére
Na, végigpróbáltam minden kombót, az a max. pontszám (+- 20-30 pont), ami fentebb van. Valszeg azért lesz a cpu kevesebb, amit gyépés írt utánad, alapból 90W a gpu, de a cpu rovására tud adni neki a gép +15W-ot, amitől nyilván a cpu gyengébb lesz. De ez nem is baj, futtattam egy Valhalla tesztet, aztán a cpu ott ilyen 30-40%-on pötyögött csak, szóval jó ez így is bőven.
gyépés: igen, az van, amit mondasz. 105W mehet összesen a gpu-ra max., de akkor a cpu 15W-tal kevesebbet kaphat csak. Az az igazság, hogy tetszik, hogy marha csendes még performance módban is a gép, Silent-ben meg kipöfög magából hétezerpárszáz graphics score-t és közben szinte hangtalan. Ilyen halk gépem még nem volt.
Csupati: nem-nem, a TS nem foglalkozik a kijelző felbontásával, mindig ugyanazon felbontáson fut, aztán a kijelző felbontására skálázza a képet. Máskülönben nem is lehetne összehasonlítani az eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Filmvilág
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás