- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istvaan24
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy új laptopot vásárolni, viszont a hetek alatt rájöttem, hogy igazán nehéz ezeket a paramétereket megérteni, így a ti segítségetek szeretném kérni. Szeretném ha bírná a hordozást, ha futna kozel max/maxon a fallout76, metronak az újabb játékai ilyenek. Szeretném ha gtx3060-vagy ehhez közeli videokátya erőssége legyen. Szeretném hogy a ramja bővíthető legyen (pl ha van benne egy integrált 4-8gb tehessek mellé egy 16-osat) szeretném ha bírná azt hogy akár 6-8 órán át is játszok vele. Fél éven belül vásárolnám meg és 300-400e ft lenne a keretem +-20e (pl 420 van valami állat akkor azért hogy sporoljak néhány 10e-ret nem hagynám ki) (az igények ezek lennének, aztán várom a rideg valóságot:d)
Hálás vagyok a segítségért!
Üdv: István
-
Muerte68
addikt
válasz Pocok256 #84996 üzenetére
Nagyon stabil váz, jó kijelző, jó paszta, a többi gépnél valamelyik általában hiányzik
A Dellnél a kijelző véleményes pld, van amelyiknek e váz gagyi, billentyűzet pld teljes értékű van numerikus is
Nagyjából ez a gép van egészben legjobbanLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz Ubul86 #84995 üzenetére
Nem eggyel kisebb, a szériára azt dobta ki,akkor viszont nem olyan rossz árban vetted a 3070- azért most nagyjából mindent visz amit kell
Az enyémen is kicsit később több mint 100-at emeltek, meg inkább csak a 8gb-os verzió volt
Tkom volt nekem isLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
k-adi
nagyúr
válasz Pocok256 #84984 üzenetére
"csak egy jól összerakott igás gép. Vagy ez már elgeendő ?"
Ha nem is ez a fő szempont, de igen, ez is hozzáad az értékéhez
Jó a hűtése, a gyári paszta, a kijelzője, 16:10, full TDP-s gpu van benne, stb. Nyilván mindig van jobb, erősebb, stb. de az utóbbi 2 évben a legion széria ott van a topban szerintem és remélhetőleg a next gen. is hasonlóan jól összerakott lesz -
Pocok256
veterán
válasz Ubul86 #84986 üzenetére
Igen igazából erre irányítoódott a kérdésem mert msi nek is van ilyen kategóriáju gépe ami ugyanilyen felszereltség és minőséget képes hozni talán icpicit drágábban de na MSI nek van pl ubisoftos sz*r gépe. valami MSI Crosshair rainbow cucc annak a belseje teljesítménye is nagyon korrekt ára meg bőven alávér a lenovonak. Cserébe csak szar portjai vannak de ennyi. Ezért kérdem én mi ez a nagy mítosz ami körül lengi a lenovo gépet
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Muerte68
addikt
-
veterán
válasz Ubul86 #84991 üzenetére
3-4-5 hete keresgélem (újra) magamnak a gépeket.
Amit találtam (UM5401QA), 256GB SSD-vel mysoft.hu-n még volt 280 ezerért, 512GB SSD-vel 300-tól. Most a mysofton már nincs, 512 SSD-vel mindenhol 310-től. Nekem a 256GB elég lett volna, de így 1 hónap alatt 30.000 plusz, amit hozzá kell tenni a tervhez...
Előre megyünk, nem hátra... -
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #84990 üzenetére
nekem is annyi volt a kedvezmény, de akkor még jóval kevesebb volt a Legion is, és jah, 22 havi nekem is
Akkor épp drágább volt mindenhol (itthon, újonnan) a gép, persze hogy belementem.
De igen, folyamatosan nézem, hogy mennek feljebb...ugyanez konzolnál is. másfél éve vettem Xbox Series X-et 210-ért náluk két kontrollerrel 3 havi gpu-val, most 269, csak 1 konti meg 1 headset ...másfél év alatt nem hogy csökkent, nőtt...tudom, globálisan is, de nem hiszem, hogy a telekomot félteni kéne, ők is rátesznek jócskán -
veterán
válasz Ubul86 #84989 üzenetére
Kurvául elszálltak az árak mindenhol, de Telekomnál a különadók miatt mégjobban. Már telefont sem éri meg onnan venni, csak ha esetleg almát veszel, mert az mindenhol ugyanannyiba kerül (máshol sem olcsóbb). Egyedüli vonzerő a 20-22 havi részletfizetés lehet, nézem én is folyamatosan, nem jók már az áraik. Én pl 22.000 Ft kedvezményt kapok a listaárakból (Magenta1 vagyok), és még úgy sem vonzó a felhozatal (nekem)
-
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #84987 üzenetére
nekem ez van: Lenovo Legion 5 82JY00J0HV
ez is 5-6-70000 ft-os kategória, és nem proa telekom mondjuk durván rátett egy-két hónapja egy százast, de az árukeresőben lévők nem dobtak ki olcsóbban ,mint 669
én 630ért vettem nyáron. Biztos lehetett volna olcsóbban, használtan, nem használtan más országból.
[ Szerkesztve ]
-
szekra
addikt
Sziasztok! Tudnátok küldeni privátban (mert itt nem engedélyezett) linket egy jó használt gamer gép vételére max. 320k-ig? Kezdek kicsit elveszni. Gari jó lenne ha lenne rajta. Fontos, hogy a hűtéssel ne legyen túl sok baj, persze tudom egy pasztázás, tisztítás a minimum kezdésnek. Játék Dota 2 de az a maximumon, ami azért meg tudja terhelni.
-
veterán
válasz Ubul86 #84986 üzenetére
Annyi, hogy ha Legion 5 Pro-ról beszélünk, akkor már az 5-6-700.000 Ft-os kategóriáról van szó, és ott már egyik gépről sem mondanám, hogy szar...
Létezik olyan is, hogy egyéni ízlés, és ha valakinek egy ROG Zephyrus tetszik jobban, ő sem fog mellényúlni. Legkevésbé sem. -
Ubul86
őstag
ha jól sejtem, azért az, mert jó a hűtése a többi hasonszőrű társai mellett, ami azért elég fontos szempont, hogy ki is lehessen hajtani throttling nélkül azt, amit bír is. Nem mellesleg a gyári paszta is többé-kevésbé tökéletes.
Ha nem erre irányult, és ezeket tudod, akkor srynekem legalábbis a sima Legion 5 17"-os van, és álmodni se tudnék jobb gépet az árkategóriáján belül.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A Legion 5 már önmagában is jobb, mint a hasonló kategóriájú társai (ASUS TUF, ACER Nitro, DELL G...) akkor is, ha csak sima Legion, nem Pro.
Jobb hűtéssel, jobb kijelzővel, átgondoltabb tervezéssel kapod meg ugyanazt a procit, GPU-t, stb.
Legion 5 Pro esetén mégnagyobb fényű, és nagyobb felbontású kijelzőt kapsz, ez ami a leglátványosabb.
De persze ez 1-2 évvel ezelőtt volt igaz, nyilván a többi gyártó emberei sem csak a töküket vakarják, és mindenhonnan érkeznek az egyre újabb-erősebb-jobb gépek, kérdés hogy mi mennyibe kerül.
pl Asus TUF-oknak már nagyon jó belsejük van, jó hűtéssel, jó bővíthetőséggel, új komponensekkel, de a TUF név még mindig kötelez, sajnos a kategória leghitványabb kijelzőit kapja ... -
Pocok256
veterán
Ilyen jó lenne ez a legion 5 pro ? Mármint mi az amivel kiemelkedik a társai közül ? Teszteket olvasva csak egy jól összerakott igás gép. Vagy ez már elgeendő ? Vélemény hasnzálóktól ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz Degu82 #84980 üzenetére
Sajnos kellene ide némi személyes tapasztalat is hogy dönteni tudjál mi mire lenne elég számodra. Ehhez jöhetne hozzá mások által feltett ajánlás csak annyira le van szorítva a ráfordítható anyagi plafon hogy el sem tudjuk képzelni a vásárolt laptoppal mit fogsz tudni kezdeni arra amire kell. A kijelző minőségét ilyen körülmények közepette helyezd az utolsó helyre. Van nekem 15 éves Vaio laptopom gyönyörű kijelzővel de ezt csak én mondom, mert csak én tudom!
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
Degu82
kezdő
válasz cs.zs. #84971 üzenetére
Ohh jó sokat fáradoztál,hogy megnézd mi a kínálat. Hát nagyon köszönöm. Akkor ezek szerint 200 alatt sok mindent nem kapok. Mondjuk nekem az aksi annyira nem lényeg. Az enyém már vagy 6-8 éve hálózatról megy és nem zavar.
Nagyon nem használnám aksiról. Otthon meg munkahelyen is van konnektor. A kijelző nem tudom mennyire fontos hány nit meg oled vagy sem. Ha veszek egy oledest amin szép a kép de i3 és nem iris akkor meg a teljesítmény gyengébb.Úgy érzem kicsit ki kell várnom legalább ebben a hónapban hátha bedobnak valami jó Black akciót. Ha netán láttok valami nagyon jó vételt akkor remélem megemlítitek itt én meg olvasgatom naponta a topicot hátha szerencsém lesz.
Kissé elbizonytalanodtam már mit is vegyek.De úgy látom egy ördögi kör amúgy ha belő az ember egy árat akkor tuti ha mondjuk jó a proci meg a vga akkor nem bővíthető a ram vagy gyenge a kijelző. Ha mind jó akkor meg már azt veszem észre nyilván,hogy 300knál járok
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz wandor0930 #84978 üzenetére
-
Tudod, nekem ez is bőven elég, gyors, nem is használom ki.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #84973 üzenetére
És cserélhető, ha utazol azt viszed magaddal, otthon meg rádugod a szuper eGPU-t akár ha úgy tetszik. Szóval a rugalmas alakíthatóság a lényeg, nem kell abból a legdrágábbat beszerezni Lesni kell nem árul-e valaki használtat olcsón. Csak adom az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
válasz wandor0930 #84972 üzenetére
200 nit, aham... biztos nagyon jó...
10.000.- Ft-tal többért 120Hz 550nit Oled...
és utóbbiban 1 db m2 2280, de bővíthető ram
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz cs.zs. #84971 üzenetére
side note: 67k huf-ból még taxival is elmegy alzába, hogy megnézze és visszaadja személyesen, nemhogy visszaküldje postán 14 napon belül. bár ennyiért duzzogva elviselhető lenne a -50 nit és lassabb ram.
-----------
viszont az i3-as oled kellemes meglepetés.[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Az MXM kártya úgymond "egyedi"
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz Degu82 #84941 üzenetére
Az a kategória amit nézegetsz, alapvetően nem játékra való. Az, hogy esetleg valahogy elmegy rajta a LOL (állítólag korábban egy tudományos számológépen is elment volna - de ez az idő elmúlt), még nem gamer.
Kezdő gamer gépek nevében is ott van már, hogy Geforce GTX...
Augusztusban emagon Asus X571GT 160.000 Ft volt, utána 170, aztán 190, de még úgyis jobb ajánlat volt, mint azok, amiket most 190-200 körül meg lehet venni.
Nézem azt, hogy mi az, amit akár irodai célokra magamnak megvennék, de szárnyal a Ft, ezek a dolgok külföldről jönnek, így 200.000 alatt nagyon-nagyon alacsonyra kell tenni a lécet.
Itt van pl az ASUS X515EA, amiben már i5-11.gen + Iris XE van, bővíthető a ram, bővíthető a tárhely, cserébe marha kicsi (37Wh) akku van benne
és a digiprime az egyetlen, aki felhívja rá a figyelmet, hogy
DDR4 2666 esetén 200 nites kijelzője van,
DDR4 3200 esetén 250 nit a fényerő, tehát figyelj oda, melyiket veszed.
Ahamm, és hogy figyelsz oda? Senki nem írja le...
Alzán éppen 179.900,- , na jó, de melyik?
pff... akkor hagyjuk...
A következő értelmesnek tűnő lehetőség a Lenovo Ideapad 3, Ideapad 5 tűnhet, ennek már 300 nites kijelzője van, az i3-ban bővíthető ram és tárhely, cserébe megint csak kicsi akku (38Wh), de már 160.000 Ft-ért hazaviheted,
nagyobb tesójában 18.000.- Ft-tal többért i5-11 gen + Iris XE, 57Wh akku, cserébe az alaplapi fix 8GB ram NEM BŐVÍTHETŐ.
Megnéztem, hogy mennyibe kerül a legolcsóbb gép, amiben már dedikált GPU van, (kis 2 GB-os Geforce MX...) , hát nem szívderítő a helyzet, 200 alatt 14" , vagy ha 15" kell, akkor 214.900.- Ft-ért harmatos kis i3, aprócska akkuval...
Akkor nézzük meg a legjobb kijelzőket:
ASUS OLED,
és van 200 alatt !!! , de 250.000 környékén már H-s procival is, 16GB rammal... -
addikt
válasz vakablak93 #84969 üzenetére
Hát igen azért szaladtak fel mert szeparálódott a vásárlói kör. Egy adott vga kártyát (ügye a tápcsati, meg azon belül is milyen tápcsati meg bios) csak abba a laptopba lehetett már csak tenni és használni ergo majdnem ott vagyunk mintha rajta lenne az alaplapon. A gyártók összebeszélve csináltak egy lassú kivonulót ebből a világból. A minden egyben magasabb bevételt eredményez nekik, gyorsabb elavulás és elévülés miatt.
A legtöbben használják 1-2 évet és aztán máris keresik a következőt. Ahogy jön a következő vga széria meg lesz rohanva az apró a sok használt Legion 3060 és 70-es laptopokkal, mert muszáj az egészet lecserélni egy komponens miatt.Hát megéri vagy sem (persze a komplett vasra gondolok) én jó pár évre meg vagyok ágyazva vele amíg a proci tudja hozni az általam elvártakat. [link] Fogja tudni. És ha így nézem bizony nagyon megérte.
Megy még a gépbe majd +32GB ram és csókolom. Jövőre meg egy rtx 4090 Ti akár.
(Hiába elavult a gépem mégis én leszek a leggyorsabb legkevesebb ráfordítással)[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
-
addikt
válasz echterion #84962 üzenetére
Mióta eltűnt az mxm univerzális szabvány és még az is amit aztán a gyártók egyénileg kiokoskodtak, bár Kínában ez még megyeget azért is vannak új példányok, meg bizonyos cégek is vásárolnak nagyobb példányszámban.
Mindegy szerintem meg megéri a tartóssága miatt, és aki használtan árulja őket teljes kiszerelésben sem adja sokért. Az a vga ami meg bennük van magasabb tdp értéken pörög, nagyobb a teljesítményük, maga az egész cucc konfigurálhatóbb, a fogyasztást is tudod szabályozni stbstb.....azért ok ennyiért én sem vennék új vga kártyát, azért is van más.
(És elég megnézni a mai friss laptopoknál, ami igazán tud is sok milla feletti, az hogy mi drága relatív.)Ja igen az elromlott komponenseket lehet javítani gondolok itt a bga javításra....megveszed a chipet és mehet a javítás, nem kell feltétlen új vga. A mester is javított nekem kártyát emlékezz vissza pedig ott nem kellett chipet cserélni, visszahelyezni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MaxxDamage #84961 üzenetére
Csak ha nem az a heatsink van a vásárolt laptopban.
Úgy csinálsz mintha nem árulnál éppen egy ilyen laptopot az aprón.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz cs.zs. #84960 üzenetére
Hirtelen a beadott linken lévő Clevo laptop jutott az eszembe amiben egy rtx 2060 mxm kártya lapul 361e ft-ért + posta stb....és a kártyás linken egy ugyancsak rtx 2060 kerül 352e ft-ba ügye laptop egyéb minden nélkül! Igen kúrva drága. Maga a laptop úgy ahogy van szerintem egy főnyeremény, mert minőségben tudásban értem azt amit lehet és lehetne vele kezdeni az egyedülálló. Viszont hozzá minden tartozék az aranyárban van, akár egy gyári adapter töltő 80 ezer körül.
És akkor erről mi a véleményed? [link] Egy mai friss ropogós versenyző. Volt már. Ez olcsóbb kiszerelés. [link] És itt szinte minden forrasztott. Na az nekem nagyon lényeges hogy legalább a proci, vga páros ne legyen az, nem csak azért hogy cserélni tudjam hanem mert ez ad egy plusz védelmet a tönkremenéssel szemben, strapabíróbb, számomra biztonságosabb használni moduláris formában.....régen nem volt ez ennyire drága.
És leszarom hogy nincs garancia rá, ha mégis történne valami bejelentkezek KillHates mesternél, lehet még örülne is neki hisz olyan régen voltam nála.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
válasz cs.zs. #84960 üzenetére
És akkor még ha veszel is MXM GPU-t, akkor vegyél hozzá való full heatsinket is!
-
veterán
válasz Degu82 #84941 üzenetére
Ahhoz inkább (akár hitelből is) tegyél hozzá 100ezret, vidd el a Legionomat, jobban jársz!
Ezek a Ryzen procikba integrált grafikák csak akkor alkalmasak játékra (korlátozottan, bizonyos játékokra), ha H-s procikról van szó.
(pl Ryzen5-5600H, stb), U-s prociknál nem lesz elég kakaó.RM007 84942
Ezek az MXM kártyák eszméletlenül túlárazottak basszus. A videókártya árából komplett gamer gépet lehet venni (jó , persze , nem Clevo-t). Döbbenet.
Értem én, hogy cserélhető, de ... ember esze megáll...
Ettől olcsóbb link/emberke nincs? -
válasz cs.zs. #84955 üzenetére
LOL 😀😄😁😆🤣
-
veterán
-
veterán
Az a baj, hogy általánosan olcsósodni semmi nem fog, hiszen szárnyal a gazdaság, a Ft-árfolyam szenzációs, a szállítási költségek még drágábbak lesznek, stb.
Csak egy-egy elvetemült akcióba futhatsz bele, mint pl ez a féláras Mediamarktos Vivobook Pro volt.
Egyrészt azt most nem tudhatod biztosan, hogy jókor jó helyen leszel-e (lemaradsz), másrészt meg nem biztos hogy az akciós cucc megfelel-e majd az igényeidnek.Szóval ha van pénzed, sztem már ne várj sokáig
-
Speedy007
őstag
válasz november #84949 üzenetére
Mint említettem játékok válogatja, de nem szükséges cibálni balanced módban tökéletesen működik. Ha hang és hőmérséklet problémád van egyszerűbb megoldás újra pasztáztatni a gépet és 60-83 FPS-re be lőni az MSI After Burner-t. Azt még jelenleg QHD maximális beállításokkal ki hajtja van egy pár kivétel FH5, Cyberpunk 2077
-
addikt
Optimalizáltam. Az alapfesz ez követően magától még lejjebb ment, vagyis hűvösebb lett minden és gyorsabb is, de arról most nem szolgáltatok adatokat.
Aki esetleg még nem használt ilyet....a futtatás is jobb lett, volt itt-ott ennél a kártyánál is az alap görbénél röccenés a méréseim nyomán, most ez teljesen kisimult. Azt nem állítom hogy más vga-nál is hasonlóan kellene beállítani a görbét, mert tudjuk mindegyik kicsit más. Ez plusz 101Mhz magórajel emelkedést eredményezett.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
k-adi
nagyúr
Ja lehet, kitudja? most már direkt kivárom mit tudnak majd a 4000szériás gépek, pár hónap max.. Ha nincs nagy ugrás, legalább olcsóbban kapok 3000es gépet. Ígyis úgyis jól járok, főleg mert most időm se lenne játszani annyit, csak porosodna, de mire megjelennek az új gen. gépek már több szabadidőm lesz.
A másik meg, hogy válogatós vagyok (szlovák bill. nem kell, stb.), de ez legyen az én bajom. A pénz meglenne rá, tudtam volna venni én is akár ASUS Zephyrus S17-et is, de nem akartam, nekem a legion gépek jönnek be, abból meg sokáig készlethiány volt idehaza, aztán meg pofátlan árazás.
Aztán az is lehet, hogy egy bika pc lesz a vége, mint legutóbb is. -
november
tag
Köszönöm azoknak az embereknek akik segítő szándékkal kommenteltek.
Ubul86 és cyberwarfare
Átállítottam 99%-ra, de nem vettem észre szignifikáns különbséget a zajszintben. Ezt amúgy hagyhatom állandóra vagy ha nem játszok akkor rakjam vissza 100%-ra?Speedy007
"Hangot+hőmérsékletet egyszerűbben is tudsz csökkenti vannak olyan címek amik esetén ha be kapcsolod a V-Sync-t akkor stabil fps értékre állbe pl.60."
CS:GO-ban ezt találtam; várakozás v. szinkronra és ott a hármas pufferelésre állítottam. Erre gondoltál? Amúgy ez sem használt a zajszint szempontjából.
Evil Snowman
Végül Balance módban hagytam.Bluesummers
Időközben sokkal fontosabb anyagi kiadásom volt, nyáron kezdtem el újra gyűjteni és most sikerült annyi pénzt összerakni. Mivel nem akartam hitelre venni.
Remélem sikerült számodra megfelelő indokot szolgáltatnom.Pocok256
Kac-KacDhampir
Köszönöm! Te legalább racionális okokat kerestél.Általánosságban a gépről:
Amúgy lehet hogy az a zajszint normális, csak azt gondolnám hogy egy CS:GO-t egy ilyen gép még magas beállításokkal is vígan elvisz, anélkül hogy megerőltetné magát.
Szerintetek az miért van hogy nem engedi a játék sem a felbontást és képarányt állítani?Tudtok olyan ingyenes benchmark programokat amiket érdemes lefuttatni?
Illetve a Vantage-n kívül nem raktam fel semmi drivert vagy szoftvert a windowsra hagytam. Olyan előfordulhat hogy a nem megfelelő nvidia control panelt szedte le? Ugyanitt megnéztem a rendszerinformációkat és oprendszernek windows 10 pro-t ír, pedig windows 11 pro van. Ez vajon miért lehet?Az amd processzornak nincs külön szoftvere? Csak azért kérdezem, mert az inteles gépemnek volt.
-
addikt
És lehet így jársz jól. A helyedben most addig amíg ki nem derül mibe fog kerülni a köv. gen. meg mit fognak tudni, ha már ennyit vártál azt már kibírod valahogy. Nem szabad elrontani azt a sok várakozást.
#84947 Mikulásbá:
Közben lehet gyűjtögetett egy igazán komolyra. Az is igaz lassacskán ha gyűjtöget az ember is nehéz megcélozni egy komolyabb kiszerelést a pofátlan árazás miatt. Neki meg új laptop kell. Én megértem én is elég válogatós vagyok, nem mindegy milyenre, mire adok ki pénzt. Vagy van olyan mi tetszik vagy nem kell.[ Szerkesztve ]
-
Én tudom, de sokan nincsenek tisztában a dolgokkal és még az alkudott árból is alkudnának!
-
crazygamer
tag
válasz crazygamer #84881 üzenetére
Erre esetleg lenne valakinek véleménye?
-
KISDUCK
addikt
A konzumer xmg gépeknél pl.: fusion a vga fogyasztási keretét vissza lehet venni?
-
addikt
válasz MaxxDamage #84927 üzenetére
Én is eléggé kiégtem, főleg mióta újítottam. Sebaj visszatalálok.
Azt tudtad hogy ezeken a gyenge alaplapokon amiket mi használunk nem egy hanem 2 db Super I/O chip van? [link] Ez egy Clevo P775TM1 alaplap, pirossal jelöltem. Amik ha tönkremennek az igen gáz mert nehéz javítani.
Még az elején mikor rosszul csuktam rá a fedőt a procira és elhajlítottam jó pár tüskét majd ezt követően javítani vittem, a szerelő srác csak nézett...mi van? Ebből kettő is van?
Csak tessék megbecsülni azt a laptopot, ilyen kevés van forgalomban. Asztali alaplap.....
Lehet soha a büdös életben nem csinálnak ilyet. Majd 20 év múlva eladod aranyárban a retro fanoknak.
Nem hiába drága az MXM kártya. Aki venne ilyen gépet és el tudná adni a benne lévő kártyát az lehet fedezné az egész laptop költségét.....a többit meg tudod.
[link] Itt valaki árul ilyeneket.Szoktam nézni hogyan alakulnak a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Degu82
kezdő
válasz Mr.Csizmás #84938 üzenetére
De ezeknél amik elfogytak meg ennél a hpnál is csak annyit ír Amd radeon grafics. Ez lenne a vega 6? Vagy ez egy szint vele?
Ezt néztem még igaz ez kicsit drágább: [link]
De úgy érzem holnap meg pénteken lesz még sok jó vétel ha beindul minden boltban a black. Szerintem kivárom azt majd próbálok érdeklődni itt vagy sima notisban,hogy melyik jó vétel. Remélem péntekre összejön valami jóság. Köszi a sok segítséget egyébként. Jó látni,hogy mennyi segítőkész ember van itt. -
Dhampir
félisten
válasz Degu82 #84937 üzenetére
Linkelgetni szoktak itt-ott, csak éppen a "viszonteladók" is gyorsak, így aztán pár darab akciós új notebook már kellőképpen felárazva szokott felbukkanni az apróhirdetésekben, tehát érdemes résen lenni.
Néhány vásárlást segítő topik:
[ Szerkesztve ]
-
Degu82
kezdő
válasz Dhampir #84936 üzenetére
Rendeztem árcsökkenés szerint az árukeresőt van pár ami le van árazva de szinte mind az alzánál. De gondolom csütörtök,péntek még több lesz meg a többi üzletben is. Egész nap lesni kell az árukeresőt áresésen azt van esély kifogni egy jó vételt. Csak az a baj én annyira nem értek hozzá,hogy tudjam mire érdemes lecsapni. Mire meg berakom ide meg esetleg valaki megnézi már lehet el is viszik. Vagy nem tudom itt szokták e linkelgetni a jó vételeket black friday alatt valahol.
[link]
Ez pl. Mindehol 300 egy boltnál 150 de nem gondolnám,hogy olyan jó vétel lenne. Legalábbis nem tűnnek valami jónak a paraméterei. -
Dhampir
félisten
válasz Degu82 #84913 üzenetére
Sajnos hamar elkelt. Akad olcsóbban is 190 000 Ft-nál, 170 000 Ft-ért, persze ez 40 000 Ft-al drágább, mint a 130 000 Ft-os akciós ár volt. Nyáron az egyik bolt 150 000 Ft-ért is adta, de utána jelentősen megemelte az árát egy másikhoz képest.
Annál a notebooknál a billentyűzet betűinek láthatóságát ellenőrizd le, valamint a hosszú Í betű szokatlan helyen található. Viszont az akciós árazása egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
Degu82
kezdő
[link]
Ez jó lehet? Ebből még van. Várok még akkor hátha visszakerül a lenovo[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
-
Degu82
kezdő
[link]
Na mondom meg is rendelem erre nincs. -
válasz Degu82 #84923 üzenetére
Te legalább beismered!
Én meg már rég kiégtem, de mégis komoly (drága) gamer laposom van...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Degu82 #84923 üzenetére
Csak poénnak. Nézd ezt a linket... [link] majd az aláírásom.
Persze ez drága, viszont lehetne ebből még akármi is megfelelő ráköltéssel.
Privát megbeszélés és postáz neked és tesók lehetünk.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
baro32
aktív tag
válasz Degu82 #84919 üzenetére
Az igazság az hogy én nem nagyon tudom az igpu teljesítményeket én is csak videókból látom meg az AMD-ket sem ismerem igazából de rálinkeltem annak az ryzen5 5500u-ra és szerintem is rendben van az 130ezeré meg főleg!
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Degu82
kezdő
válasz baro32 #84916 üzenetére
Az új árat azt 170ig gondoltam kb. mint anno. Ez amit linkeltem pár hete mikor néztem 170 volt asszem de most 190 a legolcsóbb boltban is. Szerintem elég lesz az a 130as amit Csizmás linkelt. 14 est nem nagyon akarok megszoktam a 15+ost a 190 nél meg már a fogamat húzzák. Igazából lenne keret gamerre is csak sajnálom rá. Remélem elég lesz az az Amd Radeon Grafics benne
[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
Igen jobb csak úgy láttam nagyon kevésre lőtted be az árat láttam 75-130 körül keresgélsz de olvastam hogy a 12-éves gépet anno 167körül vetted azért bátorkodtam ezt linkelni
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
nggabi
félisten
nyilán jobb ,de árban a duplája a 130 ezresnek, annyival azért nem.
sztem csak az alaplap lesz garimatricázva, ramot rakhatsz bele, pasztázhatod (bár már nem lesz elég a kínai fehér paszta). +10e +8GB ramra még kelleni fog mindenképp. de utána echtefasza az 5500as proci. 7nm 4Ghz überjó ennyiért. ja meg nem világítós a bill és nincs lan csati. nagy kaland
"szenyor dzsíííí"
-
baro32
aktív tag
válasz Degu82 #84897 üzenetére
Szia
Igen elég nehéz lesz egy gamer-laptop topikban olyan gépet keresned ami neked megfelelne mert itt azért sokkal komolyabb igények vannak mint amivel te ide jöttél de én megpróbálok segíteni neked
Szerintem ha nem félsz a 14"-ol akkor én már találtam is neked remélem egy megfelelő gépet amin elmennének azok a régi játékok és sőt! még jobbak is.
[link] és itt találtam a teljesítményéről is egy kis bemutatót [link] nézegesd meg ez nem egy gamer laptop de játszogatni lehet rajta ha kisebbek az igényekHP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Degu82
kezdő
válasz Mr.Csizmás #84905 üzenetére
Köszi. A 110ért nem gondoltam,hogy kapok újban használhatót. De lehet a 130as megéri még az a 20ast pluszban. Garizás,hogy műkszik náluk? Nyilván el kell küldeni nekik ha baj van vele. De gondolom ha egy jobb pasztát szeretnék bele rakni 1 év után pl. akkor nem szedhetem szét,mert bukom a garit.
-
nggabi
félisten
válasz Mr.Csizmás #84905 üzenetére
kösz cica haver pont a 130 ezreset kereste épp, csak nem tud róla
"szenyor dzsíííí"
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Degu82 #84903 üzenetére
R5 5500U 8/256 130k
R7 3700U 8/256 110k
R7 5700U 8/512 180kezekben _szerintem_ elég jó IGP van a pár éves multis címekhez, persze nem full grafikán, AA, stb.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nggabi
félisten
-
Degu82
kezdő
válasz Mikulásbá #84901 üzenetére
Ezen az oldalon amit linkeltem tudnál ajánlani 70kig? Elég sok van és biztos van közte ami jobb vétel lehet mint a többi. Tudom,hogy egyik sem egy olyan gép amit alkalmasnak tartotok játékra de az én 12 éves laposomtól ezek is jóval erősebbek és ha azzal elvoltam eddig akkor egy valamivel jobb megfelel nekem.
Ezek között van Irissel vagy az újban van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest