- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asus P5QL-E alaplap és Kingston DDR2 KHX8500D2K2/4G probléma
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
válasz RM007 #103653 üzenetére
Mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái. Asztali gpu+laptop összeházasítás és vizes heatsink mellett sztem nem egy nagy dolog összerakni egy alap vizes rendszert. Nem győzködni akarlak, a te dolgod csak megjegyeztem.
HA-ról ha türelmes vagy töredék áron össze tudod rakni. Most is van 240-es radi fent vmi 8e Ft-ért .. Szóval ha egyszer úgy döntesz mégis magad babrálnál. Akkor a HA-t és a vizes topicot melegen ajánlom.
-
Pakmara
őstag
válasz RM007 #103644 üzenetére
Mámint miről küldjek lineket? Hogy az Ek nagy gyártó vagy hogy milyen radija van?
Nem tudom melyik van pontosan neki de itt vannak a most kapható alphacool setek. [link]
Ne haragudj de nem érzem hogy nekem kellene ezeket bizonygatnom. Nem álltam beléd. Nekem bőven megfelel bármilyen rendszer amit építesz, csak igyekeztem pár dologra felhívni a figyelmed. Ha nem tartod hitelesnek a mondást gyere át a vízhűtés topicban ott van jópár nálam ezerszer több vizes rendszert látott forumozó. Biztos szívesen segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
-
Pakmara
őstag
válasz RM007 #103574 üzenetére
Ami letört cucc annak van záró szerepe? (Azaz műanyag gyorscsati, vagy csak arra van, hogy onnan tudjon szépen továbbmenni a cső?). Ha utóbbi akkor igazából ki is hagyhatod az egész rész és kötheted közvetlen szívattyú-gép-radi útvonalon is, ha el tudod helyezni kényelmesen. (ezzel meg is spórolánál egy szvsz tök felesleges csatlakozást.) A radi illetve a hűtőblokk miből van? Alu-alu vagy réz-réz mindkettő?
-
Pakmara
őstag
válasz MaxxDamage #99298 üzenetére
Ez a szöveg beleégett az agyamba. Valami nagyon kotlott gépen toltuk anno a játékot és nagyon sokáig töltött.Uh sokat bámultuk Max-et.
Ezt már telón is játszhatnád gép helyet..
-
-
Pakmara
őstag
válasz mistake767 #81940 üzenetére
Végül nem kezdtem el hangolgatni a controllerrel. Videó alapjan beallítottam, és úgy mükszik ahogy akartam. Nem is értem miért rejtik el ezt az opciót.
echterion, mistake767 köszi a segítséget!
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Nem kifejezetten topic téma: koca gaming nem gamer notin. Az Acer topic így alaposabban megnézve kicsit kihaltnak tűnik, remélem itt is lefér a kérdés. (+itt talán több a tapasztalat a témát illetően)
Adott egy Aspire 5 A515-44 (Ryzen 4500U). Létezik az, hogy sehogy nem lehet az energia sémát úgy beállítani, hogy egyezzen akkus és a hálózati üzem mellett? Mindent alapon hagyva, hálózatról 4 Ghz-ig felboostol->melegszik->pörgeti a ventit. Akkuról olyan 2.4-ig lövi el, csendesebb/hűvösebb. A kettő között teljesítményben nem érzek érdemi különbséget az én felhasználásom/igényeim mellett. Hiába állítom a win energiaséma minden egyes lehetőségét egyformára akkor is eltérően viselkedik. Bios természetesen fapad, semmilyen beállítás nincs. Acer saját progijában azon a beállításon kívül, hogy 80%-ra töltse az aksit hálózatra kötve nem találtam egyebet.
Köszi, Pakmara
-
Pakmara
őstag
válasz motifator #73259 üzenetére
Alapvetően GPU-ról van szó, de nagy vonalakban gondolom hasonlóan kellene működnie energiaellátás szempontjából a kettőnek. Ezekből indultam ki:
Akkora mértékben csökentem a feszültséget (U), hogy a kártya stabil maradjon és tudja tartani a stock beállításnál elért frekit ha terhelést adok neki (benchelek), azaz stock állapottal közel megegyező eredményt kapjak. Ha ezen a beállításon kb arányosan csökken az áramfelvétel (P) a teszt alatt, akkor ha jól gondolom az áramerősség (I) nem nőhet.
De nem akarom teljesen szétrollkodni a topikot, uh ha valaki szakavatottnak érzi magát a témában és érez erőt egy kis magyarázatra azt megkeresném privátban. Mert lennének még kérdéseim
Köszi, Pakmara
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
OFF témával kezdenék lévén asztali gépről van szó. Viszont úgy látom itt van egyben a legtöbb tapasztalat UV-al kapcsolatban. UV és az áramerősség kapcsolatáról lenne kérdésem. (A korábbi kommentekben leírt tűlzott UV intelmek gondolom asztali gépre is ugyanúgy érvényesek lehetnek).
Áramerősség monitorozásához a HWinfo-ban írt számokra lehet alapozni? Jól gondolom, hogy ha egy feszültség csökkenéssel közel arányos TDP limit csökkenés is történik akkor nem tud elszaladni az áramerősség? Stock és UV beállítást áramerősség szempontjából még nem néztem össze de az energia fogyasztás az láthatóan csökkent sw alapján és falból mérve is.
Sry, az offért.
Köszi, Pakmara
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Steam topic
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Macbook Air 2020 13" M1, 8GB RAM, 256GB, 99% akku
- JÓ ÁLLAPOTÚ LENOVO LEGION 5 GAMER laptop 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, 16GB RAM, 512Gb SSD!!!