- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phix
tag
válasz FőDudu #85464 üzenetére
Ühümm, plusz shipping plusz ÁFA...
Namost az nálam úgy nézett volna ki (a két tétel együtt), hogy egy palack igazán minőségi jóféle valami.
Ugyanis egy ismerősöm konkrétan aznap indult haza Floridából... Ha csak néhány órával vagy mondjuk fél nappal korábban vettem volna észre az akciót és időben tudtam volna neki szólni, akkor útban a reptér felé még megállt volna egy BestBuy-nál, ahol készleten volt (kb. 5 nagyobb áruház van Tampa környékén 30 mérföldes körzeten belül, mindben volt), én kifizettem volna online, ő vett volna hozzá egy notebook-táskát, doboz+fóliák elhajít és uzsgyi. (Öööö, helló! Szeretettel köszöntöm a NAV, lánykori nevén Vám- és Pénzügyőrség tisztelt munkatársait...)
Na, most már még jobban érted, miért is csinálok azóta így:[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
addikt
válasz Ubul86 #85487 üzenetére
Ray-tracing bekapcsolása:
Játék shortcut (jobb -click)->Properties->Target sor->a végén a "-dx11"-et átírod "-dx12"-re.
Ezután már nem lesz lezárva a két opció. Ennyike.
(Ncore....a játék alatt írják)Még az este folyamán rá fogok nézni.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #85490 üzenetére
Oled panelek eseten azt reklamozzak, hogy ugye a pixelek valtasi ideje valami 0,2ms. Azaz nincs utanhuzas vagy egyeb sebessegbol adodo gond.
En nem tudom, eddig nem sok OLED laptopot hasznaltam.
FőDudu
-
válasz Pyttawrx #85488 üzenetére
Lehetne legalább 100Hz, de amúgy nagyon jó gépnek néz ki!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ubul86
őstag
próbálta -e esetleg valaki a The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me-t?
3070-el érdekes módon le van tiltva a Ray tracing nálam. Plusz azért húzós gépigénye van, mert néha HIGH-on is beakad fullhd-ban :|
Bár ahogy néztem VR-ékat, 3090-et is so-so megfektetteettől függetlenül átlag 70 fokott hozott cpu/gpu-nál, ennek tökre örültem, a max volt 77
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
-
törölt tag
válasz d2n1995 #85484 üzenetére
Nem kell csak azért párban venned.
Nagyon ritka az, hogy laptop RAM nem megy egy másik laptop RAM-al.
Intelbe általában 2666Mhz vagy 2933Mhz-es RAMokat szoktak tenni.
Újakba már van 3200es is.
Szóval Feladatkezelőben nézd meg most milyen benne, aztán ugyan olyan Mhz-re keres rá boltban vagy használtpiacon.Használtpiacon 30 körül már találni 32GB(2x16os 3200est is).
Boltban mennyi lenne a 2x8?[ Szerkesztve ]
-
d2n1995
újonc
Sziasztok!
Szeretnék RAM-ot vásárolni meglévő LENOVO Legion 5 gamer laptopomba, jelenleg 8GB van benne, amit szeretnék kicserélni és upgradelni 16GB-ra.
Párban szeretném vásárolni őket 8-8GB-ot, kérdés milyen márka az, amit ajánlanátok?A számítógép további specifikációi a következők:
1333366 LENOVO Legion 5 81Y60071HV gamer laptop
15,6'' FHD/Core i7
8GB RAM/512 GB SSD
NVIDIA GEFORCE RTX2060 6GB/NoOSKöszönöm a válaszokat előre is!!!
Dani -
Pocok256
veterán
válasz Ubul86 #85481 üzenetére
Annyi volt a teljes ára (én ettől függetlenül 320 at fizettem ténylegesen érte, áfát leírják a többi része meg úgymond munkavállalói támogatás, ha nem így kérem hanem céges gépet akkor is kell venniük 300-500k ért egy laptopot igaz az ha felmondok nem lesz az enyém... Ez meg most igen..), de hát még mindig ekorul van radiumba igaz kisebb felszereltséggel. Nem is értem miért ennyi
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Ubul86
őstag
válasz Pocok256 #85408 üzenetére
nagyon szép, ha jól olvastam, hogy 650ért vetted, akkor meg gondolom még best buy is itthon ez , abból kifolyólag hogy én sima Legion 5 (csak 17"), 1 tb ssd meg 16 gb rammal szerelt gépet vettem 630ért nyáron (még ha részletre is)
Azt gondolná az ember, hogy inkább többet kérnek ilyen specifikációértamúgy ez a céges dolog hogy működik? letudják írni, hogy csak annyiért vitted, amennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FőDudu #85479 üzenetére
Köszi az instrukciókat, de nem érdekel ennyire...
Ha játszani szeretnék, beindítom az OLED-es szépséget 😻
De most is a telefonról kommentelek... Még a MacBook sincs elővéve..
Lustaság; fél egészség! 😂🤣😅Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
FőDudu
veterán
válasz KillHates #85477 üzenetére
Nem kell ujrahuzni ahhoz, hogy a virtualis gep a boptcamp-re keruljon.
Csak a Bootcamp assistanttal atparticionalni es utana egy masik progival (most nem remlik a neve, de ha beinditom a regi Mac-et, akkor ott lesz) a virtualis gepet a bootcamp-ra masolni.Utana ugyanugy tudja a parallels futtatni MAC OS alol es power+Alt billentyuvel bootolva kivalaszthato nativ futtatasra is. Persze a windows panaszkodik az aktivalasra, tul sok minden valtozik.....
FőDudu
-
nagyúr
válasz sweet_child #85456 üzenetére
A piac mostani helyzetéhez viszonyítva: jó vétel!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz FőDudu #85475 üzenetére
Nekem a legkisebb 16os van! i7, 32GB, 512, Vega5300
Nincsen bootcamp rajta, hanem Paralells-ből fut a Win10.
Így egy fos a 3D Win alatt. A MacOS 3D-je meg eleve totál felejtős. Ha cserélhető lenne benne az SSD akkor már rég kipróbáltam voln rajta egy natív W10et.
Az asszony 15-ös Touchbar-ján van natív W10el BC, ott rendesen megy a Doom Win10 alatt olyan FullHD-ban. Csak kb 300 fokos a gépben minden 😅🤣😂Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz FőDudu #85438 üzenetére
16-os MBP-m van. Na az az etalon ilyen szinten. A többi gépre matricázott Dynaudio, Bang&Olufsen, HarmanKardon, JBL és egyéb a kanyarban sincs a MacBook "noname" hangrendszeréhez képest.
Pályafutásom alatt, csupán egy gépet hallottam úgy szólni, ahogy a MacBook szól:
de ez végeredményben egy a két hangfal közé épített notebook voltTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz Mr.Csizmás #85457 üzenetére
“Sajnos” akkor már megvolt a noti.
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #85459 üzenetére
Tartalmat fogyasztani egy air nél nincs jobb választás. Zseniális akku idő zseniális ui, egyszerűen az a érzés hogy a noti egy tabletként funkcional felemelő. Ilyen célra ha van lovetta akkor csak a macbook air jöhet szóba szerintrm. Midnezt mondom úgy hogy gyűlölöm a mac os t de ebben tényleg jók.
-
veterán
válasz sweet_child #85462 üzenetére
A Vivobook pro arról szól,hogy mi mindent lehet besajtolni egy normál kis méretű házba. Nyilván a hűtés is mégkisebb, ezért kell levenni a teljesítményt is.
Vivobook szebb, kisebb, könnyebb, sokkal jobb kijelzővel. A kijelző ne legyen másodlagos, mert évekig azt fogod nézni.Tuf nagyobb, nehezebb, bővíthetősége jobb, teljesítménye is nagyobb.
Neked kell tudnod hogy mik a preferenciáid, milyen sorrendbe állítod azokat.
A negyedik laptop után már tökre vágni fogod mire vágysz!
-
FőDudu
veterán
válasz sweet_child #85462 üzenetére
A 120 wattos adapter determinalja a maximalis teljesitmenyet....
Amugy csinos masina, marmar Razer letisztultsagu.Ricogsm arul egy Dell G15 laptopot 5600h procival, 3050 kartyaval, gyarinal jobb kijelzovel 300k korul. hardverapro.hu-n nezelodj, 3 ev garral best buy.
Azt inkabb kepesnek tartom a hosszu tavu hasznalatra, mint az ilyen 120 wattos irodai munkara tervezett akarmiket.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
sweet_child
friss újonc
-
Phix
tag
válasz FőDudu #85446 üzenetére
Van, ami igen, van, ami nem. Sajnálatos - de érthető - módon az értelmesebb cikkek, ha elérhetők is egy rövid ideig paywall elől, hamar bekerülnek "a körbe" (így hívják az előfizetői tartalmakat). Célzottan már én sem megyek fel rá, megosztásokban dobál fel nekem híreket.
[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
veterán
válasz sweet_child #85456 üzenetére
Bővíthetőség szempontjából jó - az akku rovására
2 db m2 slot, 1 db 2,5" SSD/HDD, 2 db ram-slot,
ugyanakkor az a hűtés a minimum minimuma, ez állandóan 95 fokos lesz
Bal oldalra nagyobb venti is mehetne, de nem rakták bele, és az a 2 hőcső is pff...
A kijelzője pedig nyilván szintén a minimum, hiszen a TUF név kötelez.
Ezért olcsóbb annyival egy Legiontól, ezt kell mérlegelni.
Itt a belseje -
FőDudu
veterán
válasz Pyttawrx #85451 üzenetére
Tartalmat fogyasztani jo?
Vagy ott mar beindul a ventis es nem nema?Macbook Air M2 vs Zenbook a kerdes egy ismerosnel. En latatlanba az elobbit mondom, az nem tud hangoskodni es a hangszoroja is jo. Az Oled annyira nem hatja meg, szoval ilyen szempontbol valoszinuleg az almas a jo valasztas. (arban persze dragabb)
FőDudu
-
-
sweet_child
friss újonc
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne a véleményetek. Laptop vásárlás előtt állok, szerintetek ez a gamer laptop jó? Nem fontos, hogy a leggépigényesebb játékok fussanak, de azért pár éves játékok menjenek el rajta gond nélkül.ASUS TUF FX706HE-HX009 TUF
Intel i5 - 11400H
RTX 3050 Ti 4 GB
16 GB RAM
SSD 512 GBKülönleges kedvezmény révén 280-ért megtudom venni.
Köszönöm a segítségeteket!
-
veterán
válasz Pyttawrx #85453 üzenetére
1-2 hónapja cuppantam rá először, akkor mysoft.hu-n még kapható volt 280-ért, máshol 300-310, de érdekes módon mysoft kínálatából eltűnt.
Most foramax.hu-n a legolcsóbb, 300.000 Ft, de ők Szombathelyen vannak, soknapos átfutása lett volna a beszámítósdinak, ezért vettem digiprime-ban 310-ért (minusz a régi beszámítása)
https://asuspromo.hu/ASUS_Upgrade_Program
(újra itt a link azoknak, akik csak most lépnek ide) -
Phix
tag
-
addikt
válasz Mikulásbá #85441 üzenetére
Én vettem hozzá bőröndöt, olyan kínait amit itthon nem lehet kapni (8 éve volt), és az egyik mellékzsebben a falhoz préselve, vagyis nem középen hordtam. Sokan csomagoltak alufóliába.
#85442 FőDudu:
Igen sok minden számít, a szerencse is. Bécsben meg félre hívtak, akkor láttam először átvilágítva bőröndöt. Az összes piás üveg látszott a ruhákba csomagolva. Jaj azt hittem elvisznek.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
FőDudu
veterán
-
addikt
válasz KillHates #85435 üzenetére
A laptop értéke így felértékelődött. Nem érte meg az utaztatást.
Én Kínából csempéztem kést a bőröndben jól becsomagolva. A tiltás miatt volt fontos számomra a hazahozatal. Majd én megmutatom.....izzadtam minden ellenőrző ponton.
És sikerült.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
FőDudu
veterán
válasz cs.zs. #85437 üzenetére
Baromallat. Vannak olyan szenszalas meg egyeb kompozit anygokbol keszult kesek amiket nem mutat ki a TSA cucca.
Ugyebar a Glock maroklofegyverek is egy idoben arrol voltak hiresek, hogy akar a repulore is fel lehet veluk setalni... Na ebbol nem tudom mennyi az igaz - es mennyi a legenda.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Egyik ismerosom megkerdezte, melyik gamer laptopnak van a legjobb hangja.
Kapasbol mondtam, hogy a hang alapjan a Macbook Pro az etalon, de ugye az nem gamer cucc. Meg anugy is, a jatek kozben felesleges, ugyis hangos a hutesuk. Szoval egy jo ANC-s headset az erosen ajanlott. (nekem Sony WH1000XM3 van - az eleg jo ANC-vel rendelkezik, nema is benne a kornyezet, akkor is ha maximumon megy a venti)Nyilvan nem art, ha 'front firing speaker' van benne - az ilyen asztalrol visszaverodos megoldas az max basszusra jo (mert ugye a basszusnak nincs iranyhatasa).
Razer az nem jatszik, annyira nem jo a hangja mint egy Macbook Pro-nak.
Otletek? Nekem ilyen teren nem sok tapasztalatom van. (nem nagy hangerejut keres, hanem jo hangu gamer laptopot)
FőDudu
-
consono
nagyúr
-
Degu82
kezdő
válasz Csigavair #85429 üzenetére
Hát olvass vissza cs. zs. épp ma tesztelt 4 gépet fpsre és volt amelyik 5x annyi fpst tudott a dedikált vgaval mint az integrált. Nyilván ott erősebb vga volt de akkor is. Én tuti az MX-est választanám.
[link] én még ezen is agyaltam. Nem tudom az i5 11 gen ad e annyi plusz teljesítményt % osan mint amennyivel drágább ettől. Én úgy vagyok vele ha már 180 akkor inkább várok egy beakciózott gamerre 200-250 között amiben már 1650 van meg ugye egyebként is jobban össze van rakva.
Tegnap pl. volt 2 is. Tuf 200ért meg lenovo 250ért[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csigavair #85420 üzenetére
Amit egy 11.gen Intel megcsinál egy MX 2GB GPU-val, azt kb megcsinálja a 12.gen Iris XE-vel.
Csak korlátozott képességekről beszélhetünk, még MX 2GB esetén is. Ryzen 5500u lesz a gyengébb, gondolom lényegesen olcsóbb is.
Ezek valóban nem gaming gépek, de gondolom az MX... 2 gigás verzió már 200.000 felett van. 240-250 környékén több link is repkedett itt a napokban, GTX1650 GPU-val, és az már ténylegesen jó lesz játékokra is. A kérdésedben szereplők helyett inkább azt keresd! -
k-adi
nagyúr
válasz consono #85383 üzenetére
"De a lenyeg, ha vissza lesz fogva a teljesítmény, akkor csak névleg lesz ez 4090, pont úgy, mint most a mobil 3080-ak..."
Na igen, ez várható lesz... de most talán jobb W/teljesítmény mutatója van a 4000es szériának (4090), hátha M/laptopos változat esetén is és akkor már elképzelhető valódi teljesítmény ugrás még a standard lefogott W mellett is.Nyilván most még csak a találgatás megy, de egy kis remény megvan rá... Ha d2d példáját nézzük, egy 4090M=3090 PC teljesítménnyel nem lenne már annyira rossz azért szerintem, vagy szerinted az még kevés? Akár 4K gamingre is?
-
-
Csigavair
tag
Tudom, hogy nem igazán gaming de játékra melyik lenne alkalmasabb? I5 11gen mx350 vagy ryzen 5 5500u a benne lévő vegával?
Köszi előre is
-
Pocok256
veterán
válasz KillHates #85409 üzenetére
Jaj hallod ne is mond tökre sajnálom, főleg így utólag hogy azért a hulladékért pénzt kértem....
#85410spae
Radiumtol 650 volt de 320 ért vittem mert cég állta a többit.
Windows meg csak megszokásból írom winfosnak amúgy imádom eszméleten jó főleg a legfrissebb verziója wsl el meg tökéletes keresve sem lehetne jobb oprendszert találni komolyan !#85412RM007
KillHates megérdemelné de lehet amúgy szüleimnek hazaadom indexet olvasni meg 444 et jó lesz de még eldöntöm#85414FőDudu
Köszi szépen igen ez a fehér írtó cuki 1-2 hét és talán lesz időm játszani is rajta na meg egyáltalán használni eddig ha 2 órát volt összesen bekapcsolva sokat mondok#85418cs.zs
Attól független már előző héten megrendeltem... magyar bf be nem bízok ... Egyedül külföldi angliai német meg amcsi bf eket szoktam ilyen téren figyelni, de öreg vagyok én már ilyeneknek a figyelésére... A 14 es razer tetszett volna de mivel ott csak 16 giga a max ram ezért az kiesett ... Esetleg még a német AW k tetszettek viszont ott basznak cég nevére számlát kiállítani szóóóóval így ez lett...[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Pocok256 #85408 üzenetére
Én valami ágytámasz dologra emlékszem, amit szerintem egyenesen KillHates-nek szántál.
-
veterán
Szóval nem lépnél "FEL" a 13" méretről 14-re?
Itthon van mindenki a családunkban, próbáltam egymás mellé tenni a gépeket.
ROG FLOW X13
ROG Zephyrus G14 (5-6-7. kép)
Zenbook 14X
Lenovo Legion 5 15ACH6
Külön ajánlom a figyelmedbe a 4. képet, ahol a ROG FLOW X13 ki van terítve a Zenbook 14X mellé. 1-2.képen felül X13, középen Zenbook 14X, alul Legion
Aztán később hazaért a ROG Zephyrus G14 is:
Megnéztük, melyiknek milyen hangja van
(összehasonlító teszt), ha valakinek esetleg ez számít,
felhangosítva (tisztaság, basszus, dinamika)
leggyengébb hangja a ROG FLOW X13-nak van,
attól jobbnak tűnik a Lenovo Legion
attól is sokkal jobb a Zenbook 14X,
de ezek hárman a kanyarban sincsenek
a ROG Zephyrus G14 egy pusztító !!! Brutális hangja van, nagyon durva hangtechnika van benne, alul is nyomja az asztal felé (ott is vannak nyílások), és felfelé is a felső nyílásokon:
-
Pocok256
veterán
Na jelentem beszereztem egy legion 5 pro t én is még kedden azóta kb winfost volt időm feltenni ryzen 7 5800h 32 giga ram 2 tera ssd meg 3070 es vga. Mindenesetre az anyagminősege meglepett, pozitív csalódás, eléggé ossze van pakolva, persze nem egx alienware de elég közel van hozzá.
Egyelőre a nyomtató teteje az otthona majd ha végzelk a felkonfiguralassal elfoglalja a régi msi helyét. Msi meg megy ajtotamsznak xd
Ha van kérdés esetleg a géppel toljatok felém is bár jó öreg konstrukció már tudom.
-
FőDudu
veterán
válasz Gergello #85406 üzenetére
Eleg idealis kis cucc az tartalom fogyasztasra. Minden ujdonsagot tud, fem haz, jo kijelzo, jo akkuido - es kezbe veve is meggyozoen massziv kis cucc.
Megtapiztam egy uzletben, nagyon egyben van. Es marha kicsinek tunik a 14"-hoz kepest.
Ha ezt meg megfejlik valami streaminges megoldassal, ashatjak a sirjat a gamer laptopoknak is.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest