Új hozzászólás Aktív témák
-
Degu82
kezdő
Nem tudtok róla esestleg holnap várható e valami hasonló akció mint múlt héten volt az euronicsban a tuf 200ért? Jó lenne most nem lemaradni róla ha lesz valami. Azt az árukereső fel sem dobta pl.
-
válasz
Mikulásbá #85796 üzenetére
Arra nincsen időm, hogy megírjam ide a topic-ba a VivoBook 16P tapasztalatokat, (sőt csak még tapasztalatok sincsenek, mert azon kívül, hogy felraktam rá az oprendszert, hozzá sem nyúltam) nemhogy az ügyfelek dolgaival foglalkozzak.
A másik, hogy BM MRTT adatkezelési szakképesítésem van. Csúnyán beb@szna az önértékelésemnek, ha túrkálnék a gépeken... -
Phix
tag
Ja, és örömteli bejelentésem van! Rendeltem egy ASUS ROG Strix G15 Advantage Editiont a napfényes Szlovákiából!
-
Phix
tag
válasz
echterion #85750 üzenetére
"Amúgy egész korrekt lista, egyet ia tudok vele érteni, már csak egy olyat kellene csinálnia, ahol az ár nem tényező."
Hátöö, ezzel annyira nem értek egyet. Vagyis de, persze, lehetne olyat is; tuti, hogy azt is megnéznék vagy ötezren. Ez meg most tart 70K-nál.
Pont ugyanúgy, ahogy az újságosnál is naná, hogy nyálcsorgatva lapozunk bele a sportautós újságba, amelyikben a Bugatti Chiron és a Koenigsegg Jesko feszül egymásnak... Aztán, ha épp autóvásárlás előtt állunk, akkor utána leemelünk a polcról és a kasszához viszünk egy Auto Bildet, amelyben pont azt a Kia kombit hasonlítják össze a hasonló méretű Opellel és Toyotával, amit már régóta kinéztünk, és hasznos támpontokra számítunk a cikkből.
Ha az ár nem lenne tényező abban, hogy kiválasszuk a piacon levő legjobb laptopot, akkor milyen szempontot vegyünk ki utána? Portok száma? Képernyőfelbontás? Hűtés hatékonysága? Igen, az utóbbiak a használhatóságot befolyásolják - de az előbbi meg a hozzáférhetőséget. Szerintem mindkettő számít. (Vagyis az ár/érték-arány bajnokainak ítéljük oda az S-kategóriát.) -
SkkuBBee
friss újonc
Sziasztok van egy Acer Predator Helios 300-am I71180H-val és 3050Ti-al szerelve és a CPU hőmérséklete 91-fokon üzemel folyamatosan hogyan tudnám ezt lentebb vinni?
-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu #85789 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj. Ilyen a gazdaság mikor értelmetlenül amgas áfa kulcs párosul a megalázóan alacsony fizetéssel akkor a gazdaság így reagál.
Ugyanez van a fizetésekkel is én is minden erőmmel azon vagoyk, hogy 0 ft ot fizessek az államnak magamnak teszek félre nyugdijra magam fizetem ugyis az egészségügyem mindent magamnak kell intéznem privát módon és akkor még a bérem 50% a is menjen az államnak loool ??? Szóval telejsen normális ez és ez várható egy ilyen f*s rendszerbe. Tegyük félre a politikát most csak az irdatlan magas kulcsokat szidom a többi már csak hab a tortán
-
-
válasz
MaxxDamage #85782 üzenetére
A legjobb jelenet belőle:
Anno a mozi egy emberként hördült fel ! -
-
cs.zs.
veterán
Srácok,
amikor néhány héttel ezelőtt kinéztem magamnak az UM5401QA Zenbook-ot,
280.000 Ft-ért is kapni lehetett (mysoft.hu), de mire múlt hét csütörtökön, 7 nappal ezelőtt átvettem, már 309.900.- Ft-ért jutottam hozzá (-120.000.)
Vasárnap (!!) kapott az árcédulájára plusz 10.000.- Ft ot, (319.900.-)
és ma újabb +10.000, már 329.900.- Ft-nál jár
Szóval aki vásárlás előtt áll, az ne nagyon hezitáljon, mert karácsonyig még... durva lesz
(és nem csak erre a Zenbookra gondolok) -
válasz
#65537792 #85763 üzenetére
Nem a hőcső mennyisége a szignifikáns, hanem a hőátadó felület és a hőelvezetés dinamikája a meghatározó, illetve az ebből adódó hiszterézis.
Az AMD-nak (ahogy echterion írta) nagyobb a flipchip-je és a boost karakterisztikája sem olyan mint az Intelé. Az AMD CPU egy fejlettebb technológia; a boost órajele sem annyira bináris, hanem több fokozatban tudja módosítani és függetlenül az éppen boost-olt magok számától így a processzorokat nem szimmetrikusan terhelő alkalmazásoknál sokkal hűvösebb marad és jobban is teljesít. Az Intel procikra inkább a nyers erő jellemző, jó forró chip-el -
-
Speedy007
őstag
válasz
Pocok256 #85769 üzenetére
Készítem a 3.0-s verziót a Noctua ventillátorokból németek szerint a legidálisabb a 8CM-s 3DB ventillátorokból mert a hűtőbordát kell hogy fújja és nem a laptop alját [link] itt van az adat táblája a ventillátoroknak. Csak nem ideális a CM NotePal U3 Plus erre U2 Plus jobb lenne de sehol nincsen használtan.
-
Speedy007
őstag
Srácok elbírja szerintetek a Legion 7 azon USB Type-C csatlakozója amin 100W-ot tud felvenni 3DB 8cm-s 5V PWM-s ventilátorokat?
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #85766 üzenetére
millis gépe van de lop pfejjj
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Kis eszme futtatás.
Ugye az intel tulajok folyamat szenvednek a túlmelegedéstől.
Egyszerűen kell neki a fém.
Az AMD valamiért jobb sima pasztával is.A GPU-k meg tök jól elvannak 70-75 fokon.
Na de...
Mikor lepattintod az alját és látod a hűtést, a procin kevesebb "hőcső" van mint a GPU.
Miért?
Ha úgy megcsinálnák, hogy tükörképe legyen egymásnak a két hűtési oldal. Nem lennének 100 fokos CPU.Nem?
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #85757 üzenetére
-
-
-
DonDragonka
őstag
válasz
KillHates #85743 üzenetére
Optimalizálatlan szarok...
Ne is mond... Ott A notim, 22-23TFLOP a vga teljesítménye, ami nyilván nem egy legjobb viszonyítási alap de Xbox series X-nél ez az amit megadnak és 12.1TFLOP...
Namost pl a FH5 gond nélkül besza-behu minőségben fut 4k 120 fps, még csak be se kapcsol a hűtés X-en...
Notin 120 fps 4k-ban... Hát össze lehet hozni de már nagyon sok butítással, minőségi romlással a grafikán...
El ne kezdjünk konzol vs gamernoti vitát mert nem azért írtam. Egyszerűen ez most friss élményem és egyértelműen mutatja hogy ha optimalizálás bármilyen szinten lenne PC-s környezetben, szóval akkor sok sok lehetőség lenne még régebbi vasakban is... -
Jazz
veterán
Gyönyörű, brutál grafika, valóság, szimulácó....egy egész univerzumot próbálnak lekreálni, kvázi megkötések nélkül, immár 10 éve. És még mindig csak alfa verzió a játék státusza.
De bőven játszható. Anno 10k volt a kezdeti állapotban, és kaptál hajót. Nem tudom most mit adnak neked a játékon kívül, de ha ingyenes, nagyon nem nyúlhatsz mellé.
#85739MaxxDamage: Örökké.
Én még mindig a G751JY-t hajtom....tökéletes. Nem kell belemenni a pénznyelő kút játékba az ultrát hajszolva, ennyi.
-
válasz
FőDudu #85751 üzenetére
Az érvei között szerepelt, egyrészt a hajlitgathatóság mint szempont, másrészt, hogy a gamer laptop szegmensben ez még egy eléggé egyedi megoldásnak tekinthető; de szerintem a legtöbbet a latba az nyomta nála, hogy az XG Mobile csatlakoztathatóságnak köszönhetően fejleszthető lehet a későbbiekben a GPU teljesítményt, feltételezve, hogy a 40-es szériás videókártyákból is lesz XG Mobile megoldás.
Razerek esetén nagyon szépen megfogalmazta amúgy, hogy a windows-os gamer laptop szegmens Apple-je. Magasabbra pozícionáljak magukat a többiekhez képest a piacon (amit meg is értek, mert ilyen fasza anyaghasználatú és összeszerelési minőségű laptopom még nem volt), ami miatt jóval drágábbak, ugyanakkor főleg GPU watt teljesítmény tekintetében elmaradnak (itt most főleg a 15-ös szériára gondolok) a konkurenciától, akik olcsóbban több CPU és/vagy GPU teljesítményt nyújtanak. Nyilván ott más kompromisszumokat kell kötnie a leendő tulajnak, de ugye mindenkinek más az igénye.
Szerintem a Razer-ek egy nagyon jó all rounder laptopok, amelyek esetén a gyártó próbálja minden modell esetében egyensúlyban tartani a teljesítményt, melegedést, prémium anyag és alkatrész használatot.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #85749 üzenetére
Mondjuk a Flow X16 mivel tud tobbet?
Annak a gepnek kb semmi ertelme.Hanyatt vaghato, erinto kepernyos, kurvadraga.
Es mi ertelme van egy 3070 melle meg egy kulso GPU-t illeszteni?Totalis zsakutca, es meg ronda is. Szerintem.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates #85734 üzenetére
Én is a Predator-on lepődtem meg a legjobban. Na majd holnap melóban megnézem, mit keres ott a lista tetején.
Amit nem látok, az az X15, az nem járt nála?
Amúgy egész korrekt lista, egyet ia tudok vele érteni, már csak egy olyat kellene csinálnia, ahol az ár nem tényező. Az lenne szerintem az igazi. -
-
A Star Citizen még mindig készülő vélhetőleg online játékot próbálta valaki? Állítólag nov 30-ig ingyenes regisztráció után.
-
válasz
MaxxDamage #85744 üzenetére
.............
-
válasz
cs.zs. #85742 üzenetére
Eladni csak akkor tudjuk ha megveszi valaki. Láthatóan az övé nem egy vonzó darab. A sok gépcserélgetéssel is lehet sokat bukni az anyagin. Én is sok időre terveztem talán többre mint azt az MSI laptopjaimmal terveztem és tettem, persze ami még közel sem ért véget. Sok pénzt ellőttem az elmúlt évek során laptop témában, innentől próbálom okosabban csinálni. A mostanimat már egy igazi főnyereménynek tekintem látva meddig húzhatom vele minden nemű nélkülözés nélkül. És bár félig asztali a vga külső elhelyezése miatt sokat nem vesztettem, inkább nyertem ha előre nézek.
-
-
-
válasz
MaxxDamage #85739 üzenetére
kb 5 év és utána kezdődnek a kompromisszumok
de amilyen szarházi módon csinálják mostanság az optimalizálatlan sz@rokat lehet, hogy már most kellenek a kompromisszumok.... -
cs.zs.
veterán
válasz
Áhh, én nem tervezek ilyesmivel olyan hosszú távra.
Ha jön valami, ami megtetszik, már váltok is, és próbálom az újat.
Jellemzően 1,5 - 2 évesen adjuk el a gépeinket... -
imike79
tag
Sziasztok!
Egy HA-n hirdetett géppel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Róla lenne szó:
[link]
Nézem, olvasom,a teszteket egyfeszt... De ha valakinek van személyes tapasztalata a konkrét típussal, és meg is osztaná, azért nagyon hálás lennék. Leginkább azzal kapcsolatban, hogy ilyen vékony házban tényleg olyan hatékony a hűtés ahogy mutatják a tesztek, ezzel a CPU,GPU párossal is?
Valamint aki már vásárolt a helyről, (vagy egyéb tapasztalat),tudna segíteni, hogy mit jelent hogy új az eszköz, de csak egy év garancia él, és az is bolti?
Köszönöm szépen! -
Pocok256
veterán
válasz
680m a 10 éves kártya az már full hd ban nem igazán haználható mai játékoknál
, de még 2 éveseknél sem
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage #85733 üzenetére
Érdekes sorrend.
Fele sem volt még a kezemben, így én érdemben nem nyilatkozhatok.
Ami fura: A/3 ASUS ROG Zephyrus G14
Középső gyermekem ELTE Informatikán van, "klub" , lan-partik, sok gép között,
és azt mondja, hogy
"hidd el apa, ez egy kiemelkedően jó gép" - pedig a nevezett szériából a legkisebbet birtokolja
Ryzen7-5800HS + RTX3050 4GB (és még nem is Ti)
-
-
válasz
MaxxDamage #85733 üzenetére
Teljesen rentábilis lista: a két Legion-t megértem a toppon, de a Helios300-as WTF?
Azért nincsen a Clevo a listában, mert qrvára drága lett és valljuk be, az x170-en kívül hagy maga után kívánnivalót az anyaghasználat...
Az új AW-k sem rúgnak labdába, mert hiába telitalálat a hűtésük, mocskos drágák.
Egyébként ha az anyagiakat nem vesszük, akkor messze a legjobb gép a piacon a GX650-es miniledes Asus Zephyrus Duo: R9-6950, 3080Ti, 64GB DDR5, két Samu 9A1 RAID-ben elég desktop alázó cucc. Csak másfél misinél kezdődik ez a konfig... -
-
k-adi
nagyúr
[Ranking ALL 36 Gaming Laptops I Tested In 2022!]
beposztolom ide vitaindítónak
majd valaki kivágja a top tier képet a végéről
spoiler: suprise, suprise, legion 5i pro és 7iS tier
-
consono
nagyúr
válasz
nggabi #85721 üzenetére
Próbáld meg esetleg a "Re-apply periodically"-hoz betenni valamnit, hogy hány másodpercenként állítsa újra be a profilt. Nekem játékok alatt 85 fok és most 30W van beállítva (Ryzen 5 5600H), mert inkább a 3050 a szűk keresztmetszet. A CP ha nem limitáltam simán elment 45W fölé is, de akkor is megállt a hőmérséklet olyan 90-92 fokban (és nincs megemelve a gép).
-
Anubris
őstag
válasz
peet05 #85706 üzenetére
Odáig már én is eljutottam, hogy pro lesz nem a sima legion 5 csak szívem szerint a 3070-es változattal venném ami jelenleg 700k. Egy -50k black friday jó lenne.
Ha nem lesz a hetekben akkor meg vagy ezt veszem vagy egy korábbi i7 3070 példányt.Amit videókból nem tudtam kideríteni, hogy ezen a gépen lehetséges a szövegdiktálás, mint mondjuk egy mac-en? Vagy ez nem gép hanem alkalmazás specifikus dolog?
-
Ubul86
őstag
válasz
nggabi #85724 üzenetére
az volt a másik, amit még néztem, szóval beletraf
csak már nem linkeltem, utólag meg lejárt a szerkesztés.
az ötlet jó, szerintem maradnék a 27"-os vonalon, van egy Dell 27-esem, mikor lett 24- kicsit érezhető volt a visszaváltás, pedig minden más téren pozitív volt a Samsung a Dellhez képest.
Meg itthon az összes tv is LG
(aztán most nézem, qhd, szóval másik ultragear volt amit én néztem
,de közel hasonló
)
-
Ubul86
őstag
válasz
KillHates #85723 üzenetére
én is gondoltam, hogy maradnék ezen a vonalon, tetszik az íveltsége is, de a 34"-t már túlzásnak érezném kb 1 méterre a fejemtől napi 10 órán keresztül.
Tény, hogy ha munka, akkor egy fejlesztői IDE meg böngésző egymás mellett már tök jól elfér, amit most eddig két monitoron oldottam meg munkahelyen (itthon meg ki van kapcsolva a laptop monitora olyankor)
játékoknál meg gondolom a fullhd setting már felejtős a 34 wqhd-nál, és a 3070-el úgy érzem, hogy annál feljebb, ha többnyire max részletességgel akarok játszani, nem nagyon érdemes menni (bár nem is próbáltam)
-
Ubul86
őstag
akinek van monitora, ilyenen hogy lehet játszani?
Samsung Odyssey Ívelt LED VA Gaming monitor, 34", WQHD, 165 Hz, 1 ms, HDR10, 1000R
kinéztem, de nekem már túl szélesnek tűnik, bár webfejlesztés alatt még jól jöhet attól még
Meg még ezen gondolkodtam: Samsung S27AG550EU Gaming monitor, 27", QHD, VA, 1ms, 165Hz, DP, HDMI, AMD Freesnyc, Ívelt, Fekete
Most ez van: 24" Ívelt Gaming monitor 144hz frissítési rátával
És azért 27"-ig felakarnék menni. Ilyen max 140-150ig gondoltam rá, ha valaki a laptop mellett használ monitort, neki mi vált be?
-
mihione
őstag
válasz
Pocok256 #85712 üzenetére
A sima legion 5 130w tud,a pro 140w-ot.
150w vbios kell flashelni a gpura,aztan legiontoolkittel letre kell hozni custom power profilt amiben fel kell huzni a boostot.Ha csak a sima silent/balanced/performance profilokat hasznalod nem fog tobbet menni mint a gyari ertek.Ugyanez eljatszhato a 130w 3060-al,arra 140w vbios letezik.
-
Speedy007
őstag
válasz
Pocok256 #85709 üzenetére
De azok. De még a legelején tudták 150W-ot is de erre a gyártók is rájöttek mert így a 3080-t verték közel a teljesítményben így lefojtották 140W-ra van itt egy -két fórumtárs akinek a kínálat elejéből származó 150W-os verzió van meg ha jól emlékszem a korábbi beszámolójukra az egyik pont gurus ha jól rémlik
-
mihione
őstag
válasz
#65537792 #85692 üzenetére
Pont par napja lattam trukkozest ezzel a 150w-os vbiossal a regi 130w-os legion5-re.Valami plusz progival kihozhato belole a +20 watt.
Nekem a garis cserenel valszeg mar 140w-os lapot raktak bele,mert balancedban hozza.Mas erdekesseg hogy azota a vantage-ban picit mas opciok vannak...pl az akku kimelo mod nincs benne. -
peet05
aktív tag
válasz
Pocok256 #85699 üzenetére
Október óta használom a Pro verziót (digiprime - 574k Ft), 12500h/16 ddr5 - samsung kit/512 micron/3060 150W, 300W-os töltő, wqhd, 165Hz (igaz, én monitorra kötve használom).
Balanced módban, 99%-os proci beállítással, 1440p:
CP 2077 high beállítás, dlss off, plaza közepén megvan a 60 fps, benchm. szerint 75 fps
COD MW2 high, dlss on, benchm. szerint 75 fps
Proci ~85-90 fok, vga 110W még nem láttam 75 fok felett. És nem lesz tőle helikopter, persze van hangja, de nem vészes.
Jó használni, örömmel kapcsolom be, és azt érzem, hogy megérte, mert rohadtul egyben van a gép. -
L4mie
veterán
válasz
cs.zs. #85700 üzenetére
Csak nehogy viszontlásd a leadott zenbookodat
asus gyári webshopban.
én némileg rácsesztem a használttal....töltőt nem adott, mondjuk nem volt írva, meg felhívtam vakert mindent is....de na....ssd kiszedve a gépből
mondjuk 50 et ígyis úgyis ér, de azért csalódott vagyok, holnap jön az univerzális töltő, meglátjuk meddig jut és a biosig eljutni elég-e a 120k-s kedvezményre (hivatalosan nem) , ha nem akkor kap egy pendriveos linuxot
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BOMBA ÁR CSAK MA!! - Dell Precision 5680 - i7-13700H, RTX A1000, 16", 32GB DDR5, 1TB SSD - 2 ÉV GARI
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Thinkpad P1 Gen 6 I7-13800H, RTX 3500 Ada, QHD+ 165Hz, 32Gb, 1TB
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest