Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
MyAsus-szal lefrissítettem mindent. A Windowst is frissítettem, de ugyanúgy semmi.
[kép] -
Chiller
őstag
válasz
#113597 üzenetére
Nyugi, én meg a Mediatekkel szívok már 3 éve, amióta csak megvan a Strixem.Egy kutyaszar mindegyik. A bluetooth folyamatosan megszakad, meg 10m-t nem visz el, a wifi meg mint egy betárcsázós. Egy 17" laptopnál azt hinném van hova tenni megfelelő antennát. De egy kalap fos, minden szempontból. Pocsék áruk fóruma no.1.
Eddig csak intel chippel nem volt gondom laptopnál, sajnos
-
echterion
nagyúr
válasz
Zoli1222 #113595 üzenetére
Pedig lehet, hogy az lesz. Van most nekem egy Lenovo LOQ, annak pont ugyanez a nyűgje, a win nem ismerte fel alapból a wifi kártyát, kellett a kábel, hogy tudjak rakni rá drivert. Valami Mediatek MT7921 cucc van benne. Pár éve az Asus G14-emnél ugyanez volt a szitu. Néha előfordul az ilyen.
-
Zoli1222
addikt
válasz
Juhaszatti #113592 üzenetére
Elég nagy szégyen, h kábelekkel kell vesződni!
De akkor ezek szerint a Windowst újratelepítésével kell kezdjem! -
Juhaszatti
addikt
válasz
Zoli1222 #113590 üzenetére
Biztosan van benne wifi kártya, mert látom hogy van bluetoothod. A wifi és a bluetooth egy modulon van, ha nem lenne benne kártya, akkor egyik sem lenne. Persze attól hogy benne van, még lehet vele probléma.
Simán lehet driveres gond. Húzd újra, és ne manuálisan driverezd, hanem az Armoury Craten, vagy a MyAsuson keresztül. Ha van BIOS frissítés, ezek azt is lehúzzák.
Ha úgy se jó akkor cseréltesd ki, ha most kaptad meg, még bőven benne vagy a 14 napban. -
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Ma megkaptam a notimat (asus tuf a15) nagy örömömre, ami addig tartott, amíg fel nem telepítettem rá a Windowst. Mert már ott fura volt, h nem ajánl fel WiFi lehetőséget. Hiába tettem fel rá a legújabb driver semmi változás. [kép] [kép] [kép]
Nincs benne WiFi kártya? Most küldetem vissza?
Plusz a kilépek a biosból és nem reagál semmire a gép. Sötét a Kijelző. Alig tudom kikapcsolni.
Így hirtelen qrva nagy csalódás a gép! -
echterion
nagyúr
válasz
Skyhunter #113587 üzenetére
A Dell-el is volt ügyem, nem is egy. Hibátlanul működött minden, nem panaszkodhatom rájuk, még egy visszavásárlásuk is volt garis dolog miatt (nem utalvány, cash volt). És igen, ők is C-szerviz volt.
Acer-rel sem volt gondom amúgy, velük egy ügyem volt, futár hozta-vitte a masinát, alaplapcsere volt. Ezt csak úgy ideírtam, ha már garis dolgokról volt szó, nem kérdezted. -
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers #113583 üzenetére
Nekem volt velük dolgom, problémamentesen ment minden, a csavarmatricával sem szarakodtak. De már nem ők a hivatalos MSI szervíz.
-
Raymond
titán
Most hogy van 3DMark az Apple Silicon gepekre is megneztem egy MBA M4 gepen (10c CPU es 10c GPU). Csak 4 teszt van benne, itt az eredmenyek:
Solar Bay 1440p 15616 59.1 FPS
Wildlife Extreme 2160p 8876 53.2 FPS
Steel Nomad Light 1440p 3846 28.5 FPS
Steel Nomad 2160p 827 8.3 FPSLehet hasonlitgatni
Akkurol futott a gep de a Mac-nel ennek nincs jelentosege.
-
Albacomp-nak még mindig ennyire rossz a hírneve? :/
-
echterion
nagyúr
-
válasz
consono #113573 üzenetére
Nagyon jó akksi időt tudnak ezek a Core Ultra gépek.
Én egy Thinkpad-en dolgozom (ThinkPad P16v Gen2, Ultra 165H + RTX2000 Ada), és a dedikált GPU nélkül simán megvan 5 óra e-mailezés/excel sz.kodás vagy 3 óra aktív meeting részvétel. A 3D grafikát beröffentve ez kábé a felére csökken.Ezektől a professzionális lapos gépektől én inkább csak hőmérsékletek terén félek, mert a halkabbra állított ventilátor profil miatt terhelve a thermal throttle limiten járnak. Ezzel így nem mondanám, hogy örök életre lettek tervezve, inkább csak a garanciaidő túlélésére.
Sajnos az összes új ThinkPad szarul kezeli Win11-nél a képernyő osztást és sokan panaszkodnak nem működő kamerára. Lehet céges Windows hibája, de az biztos, hogy a Dell és HP gépek gond nélkül mennek általában.
-
consono
nagyúr
válasz
#113575 üzenetére
Igen, a kölök is azt mondta, hogy igazán minimális volt az ismerősei szerint is az, ahol kellett az nvidia grafika/CUDA és az is már csak a képzés végén.
Az Apple az érdekes téma, mert lenne előnye (mondjuk ő is meg a haverjai is Windows-on élnek), de valamelyik szoftverrel van gond, ami nem megy Mac-en. Amit majd kb. 1 alkalommal hazsnálnak
Amúgy változott az egyetem hozzáállása, most már csak "less suitable" az Apple gép, a tavalyi listában még "not suitable" volt az M'-től fölfelé...
-
chris0000
őstag
válasz
Skyhunter #113548 üzenetére
hi. én is néztem ezt, de sose vennék ilyen értékű gépet 1év garral.
egy pillanatt alatt itt az évvége, marad fél év rá, és ha véletlen el akarod adni, aki megvenné már a fél évet látja, ami semmi kb. és lemond róla. max, ha nagyon nyomott áron adod el, de akkor tuti a nagy bukó számodra is. ha megtartod kb. 3évig minimum, akkor érdemes lehet, de akkor is 1év az 1 év, ami elröppen hamar. ha meg már gar. sem lesz rajta, eladásnál még nagyobb buko lesz rajta és izgulhatsz, h ne legyen vele gond, bár még Te is csak 1 éve használod... üdv. -
consono
nagyúr
válasz
peet05 #113572 üzenetére
Tudom, onnan hoztam én is
Igazán az a kérdés, hogy ebbe ugorjunk e bele, vagy másba, ebben a kategóriában. Kapott a Zbook hideget is, meleget is, azért van a bizonytalanság, de a garija, meg hogy van szerviz pont az egyetemen, ahová lehet menni ha gond van elég jól hangzik.
-
consono
nagyúr
válasz
#113569 üzenetére
Hollandia, TU Delft, Computer Science and Engineering. A matek pont az erőssége a kölöknek
De igen, nem ezzel kezdenek, de nem látom még én sem, hogy pontosan mikor hova érnek el...
Chiller: ez is egy lehetőség, de az ASUS garijától is fázom kicsit, főleg, hogy nem itthon lesz használva...
Mindegy, egyelőre csak gondolkodunk, valami olyan gép kellene, ami aksiól is elmegy pár órát, ha kell, de a teljesítménye is megvan, meg normális garancia van van rá egész Európában.
-
Chiller
őstag
válasz
Juhaszatti #113568 üzenetére
Áh és igen, jogos a csak reflexből a google első találatra böktem és megtévesztett
Elnézést. A 255H az 6p-magos.
-
Chiller
őstag
válasz
consono #113563 üzenetére
Pont ennyiért kapna ilyet is:
ASUS 90NR0J01-M00110
ASUS TUF Gaming A16 16"WUXGA AI R9 HX 370 16GB/1TB RTX4060 W11 FA608WV-RL019W Copilot+PCAz a core 255h a 2 (KETTŐ) db performance magjával kb egy kétmagos i3... csak újracsomagolva csilingelő lóf@sszokkal
szvsz egy fillért sem ér, és intel is menjen vele együtt a búsba
-
RM007
addikt
válasz
consono #113565 üzenetére
Ez így specifikus kérdés. Ismerni kellene azokat a programokat, feladatokat amik főként kelleni fognak hogyan állnák meg a helyüket. Összehasonlítás sem nagyon lehetséges mással nyers számok terén. Lehet bizonyos területeken erősebb míg más területen jóval gyengébb eredményt hozna. Erről a régi quadro 5000 (turing) mobile gpu-m jut eszembe amit itt a topikban egy kolléga által meg tudtam futtatni egy kifejezetten neki szánt programmal. Rég volt. Emellett majd egy gtx 1080-as sebességgel a játékok is szépen futottak vele, pedig nem arra szánták. Ezért is szerettem annyira azt a vga kártyát, sokoldalú, egyedi volt.
Ja erről jut eszembe. Simán jöhetne ilyen laptopos teszt is ide bármikor. Aztán mi itt tesztelgethetnénk egymás közt különböző programokkal, régi és új vga kártyákkal, mi hogyan viszonyul egymáshoz képest.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Urak! Pár hónapja már kérdezgettem itt HP Zbook témában a kölöknek, egyetemre. A dedikált GPU miatt inkább itt, mint a sima laptoposban érdeklődök
Kikerült, hogy idén milyen gépet tud venni kedvezményesen a suliban, mit gondoltok erről:
-
newwave0507
aktív tag
válasz
newwave0507 #113555 üzenetére
A 30. nap előtt 3 nappal megérkezett a szervizbe az alaplap, már tesztelés alatt van a gép
-
Muerte
Topikgazda
válasz
newwave0507 #113555 üzenetére
[link] Ő a pesti Ec-Co Acer szervízben dolgozik (vagy dolgozott legalábbis régebben),hátha tud valamit mondani vagy ajánlani valakit.
-
newwave0507
aktív tag
Volt esetleg már Valakinek itt a csoportból hosszabb garis ügye az Acer-el ? Másodszor van ott a laptop, és nagyon úgy néz ki, hogy ki fognak csúszni a 30 napból. Elméletileg meg tudom igényelni a cserét, ha ugyan ezt a gépet nem tudják adni, akkor felajánlanak egy hasonló konfiggal rendelkezőt ? Köszi!
-
Muerte
Topikgazda
Legion 9i 18" [link]
-
RM007
addikt
A TOTAL WAR SAGA THRONES OF BRITANNIA benchmark. Az átlag fps az okés, a cikkcakk diagram az szerintem nem érezhető úgy ahogy itt szerepel. Nincs lag. Minden maxon. Most az elkövetkező napokban több mindenbe bele fogok nézni. Régen szerettem ezeket a stratégiai játékokat. Lehet manapság már kinőttem ezeket. Kíváncsi lennék hány npc karaktert tudna meghajtani a procim. Aszem 2010 tájékán, inkább jóval előtte mikor egy hasonlót néztem egy Total War Roma játékkal Core 2 Quad cpu és asztali Ati Radeon vga kártyával (1TB) nem sztoriban akkor 4 játékos felállásnál lehetett kb 4000 karakter egy időben a pályán. Annyit engedett a játék felállítani. Azóta sok idő eltelt. Vannak videók akár sok százezres számmal is, lehet megbütykölve.
Jó kis történelmi csaták, szoktam időnként nézni. Valós gépigény azért jóval magasabb lehet annál mint amit írnak normális játékmenetre, de ez igaz lehet sok más játéknál is.
-
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti #113550 üzenetére
Pont erre céloztam, ez nem fehér úton jutott hozzá sztem.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
echterion #113549 üzenetére
Nem bolti gari lesz ez, mert ha bolti lenne, akkor ilyen értéknél kötelező lenne 3 évet adnia, mert az ársávos jótállás vonatkozna rá is. Szóval ez még bolti sem. Ezt valószínűleg ő magánszemélyként adja el.
Az eredeti gyártói garit amúgy a disztribútor veszi a gépekre minden esetben, aki megveszi a gyártótól a gépeket is. Kisker azon már nem tud spórolni hogy ha rendes magyarországi disztribútortól szerzi a gépeit, mert az már benne lesz az árban akkor, mikor a nagykertől megveszi a laptopot. Ő már nem tudja azt mondani, hogy a gyári garit nem kérem hozzá.
Ha új gépnél nincs gyártói gari, akkor az az esetek többségében fű alatt lett beszerezve, jó eséllyel külföldről.Vagy ha kintről hozza, akkor lehet 1 év a gyártói gari is, ha olyan helyről hozza ahol nem kötelező többet adni, és magánszemélyként adja tovább.
Csak kérdés hogy a külföldi garival mit kezdenek itthon. Szóval bonyolult és sok összetevős dolog ez. -
RM007
addikt
Belekuksiztam a Final Fantasy 16-ba. Remekül fut. Tudom ajánlani mindenkinek. Érdekes játék. Előző részek kimaradtak. A vga lehetne erősebb, de így is megvan a stabil 40-50fps maxon. Remek grafika. Elején a shader beolvasás eltartott egy ideig.
Viszont a proci fullban járatva végig sem tudott 80C fölé menni, nem lehet túlmelegíteni a legutóbbi baleset után király lett. Mindig ilyenről álmodtam.
-
RM007
addikt
Nehéz döntést hoztam miután meghalt a tartalék Clevo laptopomban a gtx 1080-as vga kártya. Nagyon úgy néz ki zárlatos lehet. Hogy legalább 3 számomra használható és helyezhető laptopom maradjon továbbra is, rendeltem egy új alaplapot a tavaly megdöglött MSI GT70 helyére, így akkor lesz megint kettő. Gondolhatjátok ez sem volt drága.
Van aki sosem tanul.
Viszont ezzel még nem szívattak meg eddig, legalább egy tucat alkalommal vásároltam ilyet és ez a laptop akár dedikált vga kártya nélkül is tökéletesen használható ebben az esetben játék nélkül amire csak akarom. Most is ilyenről gépelek. Meg ha akarom rákötök bármilyen külső asztali vga kártyát, sőt lehet majd ebbe szerzek bele valami dedikált félét valamikor. Miért? Mert ennél a laptopnál lehet mókolni. Vagyis ja mehet bele akár egy régi a fiókomból, van olyan, régen sokat használtam, akár vennem sem kell. Talán így jövök ki a legjobban jelenleg.
(Arról már értekezni sem merek hírolvasás után milyen drágulás elé nézhetünk hamarosan ezen a területen is még jobban, ezért sem halogattam a pótlást)Lassan elkezdem nézegetni mire elég napjainkban egy ilyen proci ddr páros max 32GB rammal ami ebben lehetséges játékos szemszögből. Jelenleg várok pár lemezt adatokat görgetni mert nem sok helyem van. Addig is.
Kicsit meleg most már ez a kártya, régen volt pasztázva.
-
Muerte68
addikt
Lenovo legion 5,tegnap óta nem hajlandó játékot elinditani van hogy csak simán kilép néha ad hibajelzést is
Valószínűleg frissítés kavart be vagy a dx12-őt jelzi hibának van hogy a videó kártya drivert de amikor teszteltem mindegyiket frissitetnek találja
Az insurgency pld ezt dobja [kép]
Nem igazán tudom hogy mi a hiba, nem is értek hozzá én csak használom nagyon alap a számítógépes ismeretem, nem nagyon merek mókolni rajta bármit is. -
Juhaszatti
addikt
válasz
newwave0507 #113540 üzenetére
Inkább a videokártya legyen erősebb, mint a proci. Egy valamivel gyengébb procival is maradéktalanul ki tudsz hajtani egy 4080-at.
Ha nem ragaszkodsz a 18"-hoz, ez egész jó áron van most, főleg OLED kijelzővel:
Lenovo Legion Pro 5 16IAX10H18"-as Strixek olyan 1,3 millió magasságában mozognak 5070ti-vel, az kicsit sok még.
Viszont augusztusban érkeznek a TUF A18-ak is a magyar piacra.
-
newwave0507
aktív tag
Ha kimondottan játékra van használva a noti, i9 14900hx + rtx 4070 , vagy inkább gyengébb proci + 4080 éri meg jobban a jövőre nézve ? Gondolkozom ha vissza kapom végre a Predatort , érdemes lenne egy ilyen cserét megejteni szerintetek? Köszönöm a válaszokat.
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #113534 üzenetére
Nem mentem bele melyebben, annyi ragadt meg, hogy valami Github-os AI van ratanitva a kepek/videok elemzesere (honapok trainingje altal), e melle kell a Pro kartya es az elofizu.
(csak kiemelte, hogy a Pro kartya kb ugyanaz a HW, mint az RTX, nem sokkal tobb CUDA core.)
Ha erdekel rakerdezek pontosabban.
-
Chiller
őstag
Szia, én nem tudok RTX 4070 Ti laptop GPU létezéséről. A linkelt gépek is 4070-esek.
Sok lehetőség nincs, ha ennyi az árhatár, akkor ez van. Mondjuk én 5070ti-t vennék, ha nem elég a 4060 szint, az jóval gyorsabb és időtállóbb (persze drágábban).
A legion és TUF egyébként általánosságban jók szoktak lenni. Én AMD procit javaslok gamer laptopba, szvsz az intelekkel "csak" fűteni lehet.
Még annyit tennék hozzá, hogy ilyet már csak olyat kapsz, ami legalább 2 évet állt a polcon. Ezt figyelembe véve ha van egy olyan használt ajánlat, ami ad legalább 2 év garit, megfontolandó lehet. Lehet akár 200k-t is sikerül az áron fogni.
-
Raymond
titán
válasz
FőDudu #113533 üzenetére
Azert ez igy picit ferden van leirva. Nem azert fizetsz hogy a kartyat arra hasznald amire irod, ahhoz nem kell havidij. A leirtakbol gondolom az "NV Enterprise AI" license az amit fizetnek a szoftvercsomagert. Amit csinalnak azt megcsinalahattak volna terneszetesen anelkul is, akkor csak hat akkor azt sajat maguknak kelle volna a komplett stacket osszerakni es megirni par komponenst amivel a kulonbozo tool-ok ossze vannak kotve.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #113532 üzenetére
Es ha meg valami komolyabbra szeretned hasznalni, akkor NV havi dijat is szed.
Most beszeltem olyannal aki AI segitsegevel NV kartyakon analizal videot/kepet/stb real time (pl asztalos uzemben a deszkakat osztalyozza a kep alapjan a futo szalagon) - na azokra a Pro kartyakra (amit egyebkent mar egy 5090 is tudna, mert kb. ugyanannyi CUDA mag van bennuk) meg havi dijat is kell fizetni az AI felhasznalashoz. Trainingeztek vagy 2 honapig, mostanra hibatlan. Regen 3M Euro volt egy ilyen, most 10-15K Eur. Plusz havidij.
Okosak ezek a fiuk...
(tehat hiaba venne meg egy Pro6000 kartyat mondjuk 10e dollarert, meg havidij is kell ra ha normalisan akarja hasznalni.(probaltak megkerulni, de a driver frissites utan megallt, mint a szog. Azt meg production environment alatt nem lehet eljatszani.)
-
NwL
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek gamer laptopot, de ilyen árkategóriában eddig még nem nézelődtem. 800 000 Ft-ot lőtt be nagyjából. Paraméterek alapján egy 4070ti vgá-nak már bele kellene férni a keretbe nagyjából találtam is két kiszemeltet:
LENOVO LEGION
[ASUS TUF]
Fontos lenne a jó kijelző és az anyaminőség, illetve ne kelljen 3 havonta szervizeltetni valami gyári hibával. Ő az Asus felé hajlik, mert a Lenovóval már megjárták egyszer a hadak útját.
Nagyjából ezeket lőttük be: 16" de nem baj ha nagyobb, 2560 x 1600 ennél nem fontos nagyobb felbontás. Proci terén mindegy, ryzen vagy intel, a hűvösebb tartósabb. 32gb ddr5, 2tb ssd. Magyar billentyűzet.A kérdésem hogy ezek a notik ajánlott kategóriák-e, vagy ha esetleg felejtősek, melyek azok amikre bátran ki lehetne adni ekkora összeget. Lehet más webshop teljesen más márka is.
Köszönöm a segítséget! -
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #113527 üzenetére
+ #113515 RM007:
Ez olyan mikor a 2 TB mSD kártyát árulják pár dollárért és a delikvens elhiszi hogy az van...pedig tudja hogy nincs! (vagy mégsem!?)Maradjunk mindig, minden körülmények között a valóság vonalán. (ez fontos!)
Ha meg nem vagy benne biztos, akkor hivatalos gyártó oldalán utána lehet nézni mindennek.
Még szerencse, hogy mindenhol van vásárló védelem, így a pénzed vissza kapod. ☝️
Nem kioktatás vagy hasonló céllal írtam ezt most...de ez az igazság és valóság...sajnos és ezt tudomásul kell venni és bele törődni!A 2.6 millás laptop is a valóság, ez még Gamer laptop topik, így témánál is vagyunk...és annak annyi most a Magyar ára...amin több mint fél milla jó Magyar (27%) ÁFA terhel...és hidd el vannak akik meg is veszik! Nincs ezzel baj...
Mikor a Clevot vettem sokalltam a millás árat (de megvettem), most ~5 év távlatában már több mint a duplája (azt már nem venném meg) egy mostani csúcs gaming laptop...hát ide jutottunk kérem szépen. 🤭😁
-
Chiller
őstag
válasz
sisi24 #113518 üzenetére
Ezt most is megtudod nézni könnyen a saját szemeddel.
Bármilyen monitorod is van, vedd lejjebb a kedvenc játékodba a natív felbontás alá a kijelzőt kb 25%-al. (pld: 1920x1080 helyett 1440x900).Részemről azt mondom, kibírható, de igazából ha utána visszaváltasz egyből szemet szúr, hogy eddig milyen mosott volt a kép.
Inkább a DLSS/FSR bekapcsolását javaslom, mert ennél szvsz még az is jobb. -
Muerte
Topikgazda
Scar 18 [link]
-
kdavid23
aktív tag
Ha esetleg valaki komoly darabban gondolkodik. "Jó ár" NYILVÁN RELATÍV egy 5090es gépért!
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #113513 üzenetére
Engem meg átvertek újból más témában. Az árút nem, de a pénzemet már visszakaptam miután figyelmeztettek gond lehet a feladással, és kérésre visszautalták a pénzem. Igaz az árú most ment a kiszállítás stádiumába. Abban reménykedem azt is megkapom bónusznak.
Hatalmas fejetlenség van most mindenütt. Komolyan bűnbandák tevékenykednek jogosítvánnyal....akit meg lehet szívatni az meg is érdemli jeligével.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
MaxxDamage #113513 üzenetére
Jövő hét elején talán kiderül …, màr elképzelésem sincs
-
MaxxDamage
félisten
válasz
newwave0507 #113512 üzenetére
Jah tényleg, Acer!
Én meg kevertem, azt hittem Asus, pedig láttam írtad is hogy Acer.
Azokat nem ismerem...lehet cserélik komplett gépet újra, vagy kp. vissza? -
newwave0507
aktív tag
válasz
MaxxDamage #113511 üzenetére
Csehországban van kint, Brnoban, Acer szakszervízben. Mondjuk az utalvány annyira nem jó téma szerintem
-
MaxxDamage
félisten
válasz
newwave0507 #113509 üzenetére
Szerintem ebből utalvány lesz...
Kinél van konkrétan? FixDirekt? (az a hivatalos Asus laptop szakszerviz itthon) -
newwave0507
aktív tag
válasz
peet05 #113508 üzenetére
Ezt nem igazán értem én sem. Beérkezett hozzájuk az alaplap, az rossz lett ( nem ment át a teszten ), de az új hűtés jó ?
Én is sajnálom ezt az egész helyzetet, több mint egy hónapja van nálam a laptop, és szerintem összesen használtam 2-3 órát. Gondoltam gyors utána megyek a túlmelegedés problémának, mert úgy játszhatatlan volt az egész, és használom. De egyelőre ez nem jön össze. Amúgy is gondolkoztam rajta, hogy az időtállóság miatt cserélek egy 4080al szerelt notira, ha ez így megy tovább teljesen elveszik a kedvem az egésztől, és amint vissza jött, teszem is fel eladni.
-
peet05
aktív tag
válasz
newwave0507 #113507 üzenetére
Sajnálom, hogy még mindig tart a mizéria. Annyira el tudja b@ni az ember kedvét, és a bizalmát, legyen szó akárcsak egy 200k-s gépről is.
Az meg a másik, hogy Neked kell érdeklődni, hogy mi újság..Alaplap nélkül hogyan teszteltek hűtést (ha jól értettem, amit írtál)..?
-
newwave0507
aktív tag
Páran tudjátok hogy az Acer Helios Neo 18" gépemet vissza küldtem az Acer-hez gariba , túlmelegedés miatt. Első körben vissza küldték, hogy jó az úgy ahogy van, nem volt a hiba reprodukálható a tesztek alatt. Felhívtam Őket ismételten, hogy ez így nem biztos , hogy jó lesz, mert de, igen is túlmelegszik a gép. Jelezték, hogy rendben, küldjek tesztet, és visszajeleznek . Hw infóval rögzítettem a hőfokokat, majd elküldtem Nekik. Kaptam a válasz emailt, hogy a vezető technikus a szervizben nem fogadja el a HW infó által mért hőfokokat, mert ha ennyi lenne ( 100+ ) kikapcsolna a gép. Kérték, hogy töltsem le az OCCT nevezetű programot, és azzal teszteljek. Meg is történt a dolog, küldtem Nekik a képet, oké rendben, visszarendelik a laptopot újból bevizsgálják, majd javítják. Eltelt egy hét, kérdeztem hogy miújság a laptoppal, közölték velem, hogy megrendelték az új alaplapot, arra várnak, majd ha beérkezik tesztelnek, és ha jó minden, akkor kész a javítás.Eltelt még egy hét, közölték, hogy az alaplap megérkezett, tesztelés alatt van. Azóta semmi hír nem jött, hogy most jó lett, vagy sem. A 3. hétnél járunk, ma kérdeztem, hogy mi lett a teszt eredménye, azt a választ kaptam, hogy sajnos nem ment át a teszten az új alaplap, így megint rendeltek egyet, ami most hétvége, vagy jövő hét elején érkezik be hozzájuk, majd újból teszt következik
( Ja igen, annyit még mondtak hogy kicserélték a teljes hűtést a gépben, az átment a teszten, jó ) . Csak szerintem érdekes picit a sztori, vagy én gondolom túl ?
Ne értsen félre senki, nem vagyok egy szőrszálhasogató gyerek, csak szeretném elérni, hogy a laptop úgy működjön, ahogy kell neki.
Köszi mindenkinek.
Capulet75 : Ez már biztosan jelentős javulásnak mondható!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #113505 üzenetére
Nincs nekem asszem olyan,már a FS-ra is ment az uninstall.
Nem fogyasztjuk itt kérem a vellanyt meg a kilóbájtokat fölöslegesen
Amúgy ja,jó lenne ez csak a procit kéne kettévágni,mer' pont fele is elég lenne.. -
Muerte
Topikgazda
Elengedve a gyeplőt,sugárhajtómű módban.
-
capulet75
addikt
válasz
newwave0507 #113405 üzenetére
Végül Honeywell PTM7950sp lett, azzal, meg a Thermalright HR10-el le tudtam vinni a hőmérsékletet 55-65 fok közé. 3440x1440 max amit a 1660Ti tud, egy óra game után ennyi:
Az eddigi 90+ fokok után kellemes felüdülé, főleg, hogy nem ordíttanak a ventik a notiban. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #113491 üzenetére
Félreérted a kérdést, nem dual channel (ez tiszta számomra), hanem dual rank a kérdésem.
A netet böngészve olyan nagy előnyét nem látom, de lehet, csak nem jól értelmezem az ott olvasottakat, ezért is dobtam be ide a kérdést, hátha van itt valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen videókártyát?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!