Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
peet05 #113497 üzenetére
Ezt olvastam de nem akarok BIOS-t resetelni.. Volt akinek nem jött belőle vissza a lap.Annyi kockázatot meg nem ér meg,mert jó sok Mátyást kellett beletenni a kufárunk markába érte
Payphone: Ez egy rossz vicc hogy ilyen vadállat procit ami +150W-nál szaladná ki magát beletesznek ilyen gépbe..Konkrétan most már 30W power limitnél tartok hogy böngészés közben kussban legyen a gép.Nagyjából Vantage-ban be lehet állítani de ennek a megoldása az lenne hogy 4,7GHz-re le meg -100mV. -
peet05
aktív tag
válasz
Muerte #113495 üzenetére
Hátha:
"Did you disable Undervolt Protection in BIOS?
Boot into BIOS (F2) > go into Configuration > check to see if Undervolt Protection option is there.
If there, disable UV Protection and review the following
If the option is not there, you'll need soft reset EC (embedded controller)
Soft EC reset: shutdown the laptop, unplug all cables, charger too. Press and hold power button for 60 seconds, keep holding even if the laptops powers on, release after 60 seconds and then power on the laptop by clicking the power button.
Enable and disable the following in BIOS
a) ENABLED: Legion Optimization or CPU Optimization, CPU Unlock (if relevant), CPU Overclocking (if relevant)
b) DISABLED: Intel Virtualization, Intel VT-d, UnderVolt Protection
c) Do not touch: Intel Hyper-Threading (should be enabled), Active Atom Cores (should be enabled, if relevant)" -
Muerte
Topikgazda
válasz
peet05 #113492 üzenetére
Pont ez az hogy régen is mindig csak XTU-t használtam,de most azzal még annyira sem jutottam mint a TS-al.Két verziót is felraktam és teljesen locked volt a nem támogatott BIOS miatt,pedig az lenne a legjobb ha valahogy sikerülne.Csak az órajelből kellene visszavenni meg 100-100mV UV és boldog lennék.(persze uninstalláltam az XTU-kat előtte)Ez a proci enyhén szólva is overkill.Nem is értem mit keresnek ilyen cuccok egy ilyen vékony laptopba..
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #113490 üzenetére
DDR5-nél dual-ba megy egy modul is,de hogy gyorsabb-e kettővel az jó kérdés,játéka válogatja. [link]
Ugyanitt,ha valaki tudna segíteni TS feloldásában 14900HX-hez azt megköszönném
Én már kifogytam belőle,virtualizáció/magelkülönítés kilőve az UV rész akkor is kuka.
Egyedül a turbo-t engedi levenni minden más locked. -
echterion
nagyúr
Ti milyen ramot vennétek egy ilyen masinába, ha 2*16 GB-ra akarnátok upgrade-elni: 83JC001FHV? DDR5-nél van értelma a singe rank-dual rank mágiának?
-
RM007
addikt
válasz
Pöttön #113486 üzenetére
Azt a mindenit. Merész vagy.
Én a Clevo P751TM1 laptopomhoz ezt használom. [link] 17.3 méretben. Minden belefér, mellé még az asztali vga kártya asztali távegység kettős is. Ügyesen kell pakolni + egy portable külső monitor kijelző.
Maga a laptop vastag, ennél a méretnél még jól zárható hátul a cipzár. Szerintem bírná azt a méretet is. -
-
Chiller
őstag
válasz
Chiller #113483 üzenetére
Hm, közbe kicsit megnéztem megint, elvileg lehet az enyém is 17-es. Mindenesetre a 17-es asus belefér. Sajna nagyon régen vettem, nekem is le kéne cserélni, de már nem lehet kapni sehol ilyet
Csak ilyen nagy drága dögök vannak, meg normál méretben egyzsebű fosok (szintén drágán).
-
Chiller
őstag
válasz
Pöttön #113481 üzenetére
Laptoptáska vagy hátizsák?
Ha előbbi, akkor én Samsonite-ra szavazok, pld: Samsonite Vectura EVO 17.3 (123675).De ez se lesz olcsó
BTW, most ennek az elődje van (ráadásul a 15.3-as méret, és kb. ami benne szokott lenni:
- Asus G713M 2022 (pont befér)
- Lenovo P12 matte + toll
- Bose QC 35
- Töltők, kábelek, 2,5" külső SSD, 10000mAh powerbank, 2 okostelefon, Logi rádiós egér, egérpad, meg kb. 50db A4-es-nyi doksi, plusz az apróságokNéha még egy Lumix DC-FZ82-t is besúvasztok, de olyankor már nagyon reklamál
Ha repülök mindenki megnéz -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó, férőhelyes laptop táskát kimondottan nagy méretű 17"-os laptophoz?
A laptop méretei: 418mm x 295.3mm x 40.9mmA laptop mellett bele kellene férnie még egy fejhallgatónak, egérnek, egérpadnak és egy laposabb kivitelű routernek.
-
Lalikiraly
addikt
Srácok, ha itt valaki szív a DTS X ultrával kérem írjon már. Sehogy sem működik nekem. A szokásos hogy csatlakoztass külső hangszórót és kész... Már kivagyok, az öszes Youtube megoldást kipóbáltam.
Sikerült közben
-
Zoli1222
addikt
válasz
Juhaszatti #113476 üzenetére
Köszönöm neked is! Régen a radium nem a nem megbízható boltok közé tartozott?
-
Zoli1222
addikt
válasz
Chiller #113475 üzenetére
Köszi szépen! Attól félek ha asztali gépet rakatnék össze, onnan nem lenne megállás. Hol ezt, hol azt kellene bővíteni, újitani. Pedig már elkezdtem nézegetni a milyen konfigot topikot is. Nehéz ügy. 64"-os 4k-s tv-hez menne. Notebookcheck szerint szépen teljesít a 4060. Azért gondoltam, h elég lehet a női is, meg persze mobilabb is. Esténként ölben netezés esetleg egy kis sorozat. Mégis csak nagyobb egy telefon kijelzőjénél!
-
Chiller
őstag
válasz
RM007 #113471 üzenetére
2026-ban lesz 10 éves, várható volt, de persze sose jön ez jól
#113472 Zoli1222
Ne keress továbbLenovo jöhet még szóba amúgy, de az drágább, jó lesz ez a TUF
Bár ha fixen TV mellett van, gondolom vágod, hogy desktop géppel erősebbet is tudsz ennyiből összerakni. HDMI kábel meg van akár 10+ méteres is.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
400k körül keresek gtx 4060-nal gépet. Egyelőre ezt néztem ki: Asus tuf a15 Ti mit ajánlanátok? Főleg Fortnite, BF2042, COD, jövőre BF6
Tv-re hdmi-vel kötve használnám játékra külön billentyűzet egér kombóval. Nagyon elvetemült ötlet?
Előre is köszönöm a segítséget! -
RM007
addikt
Nem vagyok ideges.
Ilyenem sem volt még eddig soha. Lementettem róla mindent. Kíváncsi vagyok mikor megy át mínuszba.HDD az illető. Olyan mindenes.
Persze megy a torrent rajta. -
RM007
addikt
válasz
Pöttön #113466 üzenetére
Úgy tudom csak a gyáriakkal. Ez a nincs belső kép ha nem jól viselkedsz sem magától van, ügyeltek rá. Van ott áram csati is alul a laptopban a vga-nak, azt is csatlakoztatni kellene. Bár nem próbáltam, ezt szedtem itt össze a topikban másoktól. Ha nem így van majd kijavít valaki. Padozni is nehéz volna, ezek a kártyák nagyon eltérnek a régi szabvány félétől.
-
chris0000
őstag
hi. aki mostanában telepített win11-et inteles notira, és a win nem látta a gép ssd particióját, az leírná nekem, h melyik vmd drivert kell leszedni és honnan? thx.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A "nagy Clevo" gépek komaptibilisek az alap mxm 3.0b kártyákkal is, vagy csak a gyári Clevo kártyákkal? -
sisi24
tag
Sziasztok. Érdeklődnék hogy ha egy adott Notebookra szeretnék egy nagyobb monitort, mint méretileg mint felbontásban, az mennyire lenne jó a gépnek?
Valami újdonságra vágyok és amit szeretnék az egy 21:9 képarány vagy 32:9, de ezeknél már inkább uhd felbontás van. Hanyagoljam vagy inkább maradjak a megadott felbontásban mint amennyit tud a notebook azaz Full HD.
Ami mostanság megy game az Cod warzone.
A notebookom: Egy HP Victus 16
Cpu: Ryzen 7 8845hs
Memo: 2x16gb DDR5
VGA: RTX 4060 8gb -
nggabi
félisten
oled meg amit akarsz. meg 245W-os táp
még mindig nem túl jók matekból....
eki: jön a szokásos kérdés. dobjak e ki +400ezret +10 fpsért. meg hát
-
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #113457 üzenetére
Nekem mondjuk megért volna 460-at az a gép. De én élienbuzi vagyok.
-
Gergello
addikt
válasz
Mr.Csizmás #113452 üzenetére
Dolgozói kedvezmény ?
-
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #113452 üzenetére
Hát nem.
De ami engem leginkább zavar ebben, hogy én nem tudok ilyen árat kicsiholni az alzából, még a cseh oldalon is átszámítva majd' 900ezer ez a konfig. -
Chiller
őstag
válasz
Muerte #113448 üzenetére
Szerintem se ér ennyit az MSI Raider HX, de miért totál hulladék?
Én továbbra is azt látom, hogy nincs normális gép, mindegyiknek van számomra valami hibája (túl nagy felbontás/rossz színhűség, szar billentyűzet, gagyi műanyag ház, elbaltázott konfig, gyenge hűtés, stb).
Az XMG Neo 16-osa van még a legközelebb az igényeimhez, de ott is 1440p a minimum kijelző, és még csak nem is OLED (annyi pénzért szvsz lehetne).
-
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #113447 üzenetére
Az hogy jött ki 460-ra? Most bőven 'emillió felett látom ott.
-
Skyhunter
őstag
válasz
Muerte #113418 üzenetére
Megnéztem mindet. A Legion 9i 18-ba sajnos 4k kijelző került, az meg játékra a világ összes hardvere mellett nagyon sok képpont.
A Razer 18 nagyon tetszik, letisztult, szép, egy 5080-as új van most HA-n is. Nem kerestem vissza, de valaki írta (Killhates Mester talán?) hogy a fröccsöntött alu ház és vele együtt a Vapor Chamber is kilyukadhat és kuka az egész?
AW 18 lenne az igazi az összeszerelés minősége miatt is, bakancslistámon van egy ilyen készülék. Másik topicban írtam is már ezügyben, bár vannak "hivatalos" Dell kiskerek nálunk, de még nem bukkantak fel ezek az AW-k.
Külföldről, mondjuk német Dell-től érdemes lenne rendelni, és ami ott van kiírva ár, arra már nem jön vám+áfa? -
Dhampir
félisten
chris0000 és Muerte: Köszönöm!
Eszerint úgy értelmezem, hogy kevesebb Cuda maggal és kisebb TDP-vel, de mégis valamivel több FPS-t ad az RTX 5070 Ti, de játékfüggő.
-
peet05
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #113440 üzenetére
Inkább azért, mert 12. gen. Szerintem 6-8P maggal most is megállja a helyét.
12500H-val, 4P maggal még nem panaszkodom én sem. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
350 000 alatt kellene egy jó laptop, már amennyire jó lehet.
Pl. ezek közül melyiket?Lenovo LOQ 83JC004DHV Notebook
vagy
MSI Cyborg 15 A13VE-1411 9S7-15K111-1411 Notebook.HA van valami jobb ajánlásotok, nagyon köszönöm!
(Gyerkőcnek Lenovo Gamer laptopja van, pasztáztam már, jó kis hűtése van. Az MSI szerintem messze lehet tőle, de a Cyborgot még nem láttam szétszedve.)
-
válasz
Mr.Csizmás #113436 üzenetére
Szerintem max 350 ezret adjon érte; hiába Alienware akkor is elvégre egy 12th generációs gép. Egyébként jó összeállítás, mert az i7 elég a 3080 alá és nem fűti feleslegesen a rendszert mint az i9.
-
Gergello
addikt
válasz
Mr.Csizmás #113436 üzenetére
Szerintem 0, gari túl kevés.
Jó vékony gép kazánnal, biztos írják majd mások, hogy döglős. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ismerős szeretne beáraztatni (mennyiért vehetné meg max.): elvileg 1 év gari van még rá.
Dell Alienware x15 R2
Intel Core i7-12700H (3.50-4.70GHz) 15.6" FHD 1920x1080px Matte IPS G-SYNC LED32GB DDR5 5200MHzM.2 PCIe SSD 2000GBnVidia GeForce RTX 3080 Ti 6GB(?) GDDR6 WiFi / BT / USB 3.2 / USB 3.2 Type-C / Thunderbolt 4 / HDMIwithout numeric keypadwithout DVDköszönöm.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A GeForce RTX 5070 Ti mennyiben mérhető a korábbi szériákhoz, melyikkel lehet pariban?
-
Csupati
őstag
Hát Srácok nem gondoltam ,hogy vissza térek még a topicba, de KillHates-nek köszönhetően van egy XMG Neo 17 per-key rgb és mechanikus billentyüzetes gépem.
Innen is köszönöm! -
BalageK
tag
válasz
laca71 #113420 üzenetére
A kupak alatt van az olló mechanika, alatta a gumi - ennek milyen a kiképzése? Per-key gumiharang van, vagy egyben van az egész gumi a többi billentyűvel? F15-ben pl külön van, billentyűnként. A műanyag ollót kiszedni roncsolás nélkül nem lehetetlen, sőt, de gyakorlat kell hozzá... a visszarakásához dettó.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Asus a15 2022 laptopnál hogy lehet megtakarítani az egyik billentyűt, egy pillanatra beragad (W) ,nem a fizikai része , hanem lent a gumi és így játék közben egy pillanatra tovább működik mint kellene ...? -
Lalikiraly
addikt
válasz
Adi01 #113415 üzenetére
Az a gond hogy gépenként változik a megoldás.
A Nitro 14 nél ami AMD 8645 HS proci és RTX 3050, ott van mux switch. De csak a belső kijelzőre. Ha type c vel mész ki ott a dedikált a Radeonon keresztül megy ki. Hiaba váltasz desikáltra.
A mostani Cyborg 15 ömben i7 13 gem és rtx 4060 van. Namost van Hybrid MUX, de csak annyit tudsz hogy a belső kijelzőn lekapcsolod a dedikált kártyát. De teljesen el is tűnik. De akkor a type C mint displayport egyáltalán nem működik. Viszont normál hybrid módban a külső monitort a dGPU hajtja meg.
-
Adi01
tag
válasz
conexke #113411 üzenetére
Nézem a képet amit beraktál de valamit tisztázzunk le és a többiek javítanak ha tévedek.
Dedikált kártya én úgy tudom jelen esetben nálad az 5070Ti
Az integrált meg ami a prociban van iGPU: i9 275hx
Úgy futtass le tesztet, hogy előtte a biosban csak a dedikált tehát az 5070Ti engedélyezd és nézd meg úgy az Nvidia vezérlőpultot, mert elvileg úgy több minden lesz ha csak az 5070Ti megy. -
Lalikiraly
addikt
válasz
newwave0507 #113405 üzenetére
de annak van, pad változata is...
-
capulet75
addikt
Üdv.
A laptopom állítva van az asztalon, ezért a paszta ( mx4 ) viszonylag gyorsan, pár nap alatt a proci és a vga azon részéről ( kupak? ) ami érintkezik a hűtővel, lemászik javarészt. Pasztázáskor terhelés alatt kb 65 fokos a rendszer, két nap mulva 77, egy hét és 90+. Aztán megint megcsinálom, és újra kezdődik. Szeretnék valami olyan paszta ajánlást, ami nem ilyen, Lehet thermal pad, akármi, csak tartós legyen.
-
conexke
tag
Sziasztok olyan 20-30k-ért keresek laptop hűtőt a Vector 16hoz milyent tudnátok ajánlani ? Köszönöm szépen
emellett hp-n itt hol tudok rakeresni van-e hasznaltan ? nem nagyon talaltam
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia