- VR topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- ZIDOO médialejátszók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Gergello #113364 üzenetére
Eleinte a 7800x3d mellett egy 7900xtx volt, így gondolhatod
.
Echterion : Alapvetően fps számokban valóban jól , de warzone-ban olyan a dolog, hogy pillanatnyi kép megállásokat produkál, én ezt egyértelműen a maghőfojtásnak tudtam be , de ha tévedek javítsatok ki.
Chiller: Csak a szokásos intel, főleg mostanság. Az amd minden oldalról lenyomja a zöld/kék vonalat, ez az igazság.
Igazából most jött vissza a szervízből, megállapították, hogy hibátlan
Maximum piacra dobom, aztán megnézek egy ryzennel szerelt notit. Maradni szeretnék egyelőre a noti vonalon a mobilitás miatt, de ha ennyire alul teljesítenek ( számomra ) , akkor lehet inkább vissza megyek PC-re.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
echterion #113361 üzenetére
Nyugodtan írhattad volna, én szívesen fogadom a tanácsokat, nem vagyok jártas noti témában, ez az igazság. Értem amit írsz egyébként, csak tudod ebben az a kellemetlen, hogy folyamat droppol, laggol a játék. Azért ennyi pénzért legyünk őszinték, nem ezt várja az ember.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Röviden elmesélném a történetem, remélem nem fárasztva ezzel senkit.
Körülbelül 2 hete döntöttem úgy, hogy az asztali gépem lecserélem egy jó fajta gamer noti-ra, a munkahelyem lehetővé teszi, hogy rövidebb időkre tudjak kicsit játszogatni. Jött is egy jó üzlet, a PC-m + monitorom adtam egy Acer Helios Neo 18" notiért, i9 14900HX + RTX 4070 párossal. Természetesen tudtam azt, hogy a 7800X3D , illetve 6800XT páros teljesítményét nem fogom tudni megközelíteni sem ezzel a géppel, de nem is ez volt a célom, csak szimplán annyi, hogy szépen vigye a játékokat. Elhoztam a notit, majd egy rövid CounterStrike után észrevettem, hogy simán 100 fok körül mozog a cpu ( valahogy féltem is az intel vonaltól , de gondoltam hátha jó lesz) . Ezután félhívtam Attilát, beszélgettünk egy jó 10 percet, és végül abban maradtunk, hogy gari, és talán megoldódik a dolog. Ez meg is történt, elküldtem a gépet az Acer szervízbe, melegedés problémával. A mai napon vissza ért a gép a szervízből, a szervízlapon tökéletesen le van írva, hogy Ők nem tapasztalták ezt a problémát. Azt mondjuk nem értem, hogy hogyan... nem kell hozzá semmi bench, stress teszt , hogy 100 fok körül mozogjon a gép sima teljesítmény üzemmódban. Rajta van a lapon, hogy biost állítottak, szoftvert, stb.. na gondoltam hátha csak valami beállítás gond volt. Letöltöttem a Warzone-t , kicsit gondoltam játszogatok. FPS számokban abszolút jól teljesít a gép, de..., kérlek reflektáljatok a dologra, hogy vajon az normális, hogy egy 1.1M forint lista áron kapható noti is szó szerint alkalmatlan játékra ? És mielőtt bárki azt gondolná, hogy túl sokat várok egy notitól, tényleg nem... én csak szimplán azt várom el, hogy ne laggoljam szét magam a magfojtás és társaitól. Nem kell 250 fps, bőven elég g-syncel, a 140-160 is 2K-ban pld warzoneban, de ha vissza veszem 1920x1200ra, simán 200 fölött tud pörögni. Összességében abszolút meg - lennék - elégedve a géppel, nagyon szép letisztult design, jó hardverek, de ez..., hogy kimondott gamer noti, és alkalmatlan játékra, ez mellett nagyon nehéz elmenni. Ugye az undervolt lehetősége ennél a típusnál pld teljesen kizárt, amit Attila el is mondott, hogy miért, teljesen megértem. De más megoldás nem igazán van, mint hogy a powerlimittel játszak, hogy vissza fogjam a teljesítményt, de ekkor ott a kérdés, hogy minek ilyen erős hardver, ha ki se lehet használni normálisan ?
Kifejezetten a saját tapasztalatom osztottam most meg Veletek, a következő lépés valószínűleg az lesz, hogy Attilával ( KillHates ) leegyeztetem ha járunk Pest felé, és még egy esélyt adok a dolognak.
Ha van esetleg saját tapasztalatotok, vagy vélemény, szívesen várom!
Köszönöm! -
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg Valakinek bevált laptop hűtője, ami 18”-ra is jó ?
A Helios Neo 18”-hoz szeretnék venni egyet, nézegettem a gs600-at, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri ennyi pénzt ráfordítani. Köszi előre is Nektek!
-
newwave0507
aktív tag
válasz
peet05 #113237 üzenetére
Köszönöm szépen Nektek a válaszokat. Igen, turbó módot olvastam én is, hogy még azt lehetne. Nem értem miért, de sajnos ennél a típusnál az Acer teljesen letiltotta az undervolt lehetőségét. Pedig úgy gondolom, Ők is tisztában vannak vele , hogy túlmelegedési problémák vannak.
A pasztázás sajnos-nem sajnos azért nem jöhet szóba, mert még 2.5 évig ugye garanciális a termék. Így egy fizikális lehetőségem maradt erre, hogy felkeresem a hivatalos szervízt, hátha. Az megint egy más kérdés, ha rábólintanak, hogy megcsinálják, azt mennyi időn belül. -
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lenne egy fél éves Acer Predator Helios Neo 18” notim, i9 14900HX + 4070 kombóval. Játék alatt simán fel tud menni 95 akár 100 fokig is. Gondolkozom, hogy jelentem a szervíznek, szerintetek lenne értelme? Vagy ezzel nem igazán tudnak mit kezdeni. Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux haladóknak
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- VR topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ingyen fox/ 11. gen. i5/ 14'' FHD IPS/ Iris XeG7/ 16GB DDR4/ 512GB m.2/ Latitude 3420
- Fujitsu Lifebook E546 (i5 6300u, 8GB DDR4, 256GB SSD)
- Használt laptop MSI CYBORG 15 A13V
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB DDR4 ujjolv IR kam gar
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad T14s Gen2 Core i5-1135G7/16GB RAM/512GB SSD/14" FULL HD IPS kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged