Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #111378 üzenetére
Ugy erted csak CTO-t hoznal, nem lenne kulon ilyen lokalizacio per default.
Mert a CTO az a megrendelesre keszult egyedi konfig.A tobbit nem eri meg ide hozni, valogassa ossze a paraszt amit akar, felejtse el a magyar billentyuzetet, a tobbit osszedobaljak neki az indiaiak es kesz.
Nem kell a lokalizalassal szarakodni, winwin.
-
Raymond
titán
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #110835 üzenetére
Sztem sok érte a 400. 370-ért már lehet venni Loq-ot (380-ért meg TUF van), ami azért annyival nem szarabb a Pro-nál, hogy egy éves gép és még 30ezerrel többet is fizessen érte az ember. 1000€-ért az osztrákoknál már hasonló minőségű gépeket lehet venni 4060-nal újonnan. Persze német qwertz billentyűzettel, de hát nah, azért az nem a világ vége szerintem.
-
válasz
Aljasvip #110783 üzenetére
"Laptop majd akkor lesz, ha ölbe tudod venni és úgy használni - v.ö. Lap-Top.
Notebook majd akkor lesz, ha az asztalról leemelve a táskába csúsztatom és lehet vele indulni. "Az hogy a laptopom hogyan használom ahhoz senkinek semmi köze, ilyen egyszerű. A legó laptopom olyan ruhát vesz fel amit ráadok, mindenevő, bizonyos perifériával használom, olyan formában ami másnak utánozhatatlan, perifériával mint itt sokan a topikban, bár nincs külső bill. se, "nagy" külső monitor se nálam mostanság. A hátizsákkal meg ne gyere sokkal kisebb a cuccom, az a xbox masina nem menne bele nálam semmibe. Egy igazán komoly játékot sem tudnál futtatni asztal és tápegység nélkül stb....felesleges belemenni, vót má
Volt mikor utaztattam......
Gamer/gaming laptop kategóriában szerintem a legjobb cuccom nekem van még jelenleg. Átgondoltan építettem fel. A vízhűtés is csak bónusz, nélküle is meglenne. Hibátlan max teljesítményre belőve. Előnyöket és hátrányokat én kalibrálom saját magamnak ahogy tetszik. -
-
-
válasz
Aljasvip #110370 üzenetére
Persze, hogy jobb a dual channel, de bővíteni már nem lehet az alacsonyabb méretű RAM-ot, “halálra” van ítélve a sorsa, csak idő kérdése.
Abba meg bele se megyek, hogy néha 1M Ft-os laptopokn a gyártó szutyok 2x8GB-ot tesz bele….
Inkább lenne benne 1x16GB, s azt lehet bővíteni már. -
válasz
Aljasvip #110370 üzenetére
"64GB meg csak az itteni ablakon pénzkidobósoknak releváns. Ipari tervező környezetben is elég 32GB."
Meg lehet nézni itt mennyit foglalt a memória. Az fps mutató nem lényeges. Muszáj volt nyomnom egy pillanatképet.
2K Epic dlss quality. Baszki tudom optimalizálatlan, de akkor is gyűjthetek gyorsabb vga-ra.
Lekorlátoztam 60 fps-re a sok kilépés miatt, ez mikor megláttam nagyon meglepett, bár nem jellemző. A korlátot a mai napon megszüntetem hogy legyen hová zuhanni. -
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #110108 üzenetére
Mintha a W10 elol atulnel egy MAC monitora ele. Nalunk peldaul rendszeresen nem frissulnek, csak ha kikapcsolok rajtuk minden vedelmet.
Ahogy irod, siman beakad a jogosultsag kereset szimbolizalo ablak elsotetites es felbukkano ablak megjelenitese (UAC baromsag), aztan ott allsz, mert nem lehet elevatd right-ot igenylo processzeket futtatni (meg akkor sem, ha a felhasznalonak van ra joga.
Idegesito egy dolog - nem minden gep W11 meg, de ugye legkesobb jovore az lesz. Ha igy folytatodik, akkor lesz vele meloja a frissitesert felelosoknek.
Nekem a tobb tabos Notepad a halalom, inkabb hasznalok valami masik notepad alkalmazast. Nem akarom, hogy ott legyen az osszes elozoleg megnyitott text file amikor egy ujabbat megnyitok.
Es meg sorolhatnam.
(hetvegere visza raktam egy tobb mint egy eves mentesemet a gepemen ami W10 volt. Tetszett. Most csinalom a bongeszo es egyeb dolgok exportjat, aztan lehet vissza is allok.)
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #108982 üzenetére
Hát, nyilván nem ugyanazok a preferenciáink. De azért van pár dolog, amit én nem így látok. Fan stop van benne, csak nem Perf. módba kell rakni, ha általános tevékenységet végzel, hanem Silent-be. Ott nincs venit, csak minimális akkor, ha pl. egy játékot indítok benne, de kisebb terhelésnél (értsd net, film, office work) állnak a ventik. Az rgb szoftver nálam három gépen hibátlanul működött (Ryzen-Intel egyaránt), ott valami más gond lehetett, nem maga a szoftver.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #108969 üzenetére
Tehát le kell szedni az Armory Crate-et, hogy feltegyél helyette 3-4 másik programot, amikkel ugyanazokat a funkciókat (vagy hasonlóakat) el tudj érni. Hát, én nem látom, ez miért jobb, delegyen. Ha nektek jó így...nekem megfelelt az AC is, nem volt vele semmi problémám.
-
-
válasz
Aljasvip #107719 üzenetére
Ha az akkuja 14.4V-os akkor a 16V-os táp simán meghajtja
Erre a legjobb példa, hogy a 11.1V-os akkus MacBook-okat simán meg lehet hajtani egy olyan powerbankról ami max 12V-ot tud, pedig a gép gyári tápja 16.5V-osIgaz, hogy ilyenkor pokoli lassan fog tölteni.
Gondolom ez is olyan mint délben a napelemet kihúzni
az is szép ívet tud húzni
-
válasz
Aljasvip #107706 üzenetére
Nem kell elképzelni semmit, van valami 1-5% tűréshatár, a nálam okosabbak megmondják. Nem véletlen vannak különböző ki-bemenetű csatlakozók, bár lehet csak pénzbevétel miatt.
Nekem gond lenne, ha nem eredeti laptophoz tartozó gyári adaptereket adnék a klienseknek, úgyhogy kiszálltam a témából.
Használjon mindenki olyan töltőt, amilyet csak akar.
Amúgy ha már töltők, miért nem egységesítenek itt is mindent, ahogy USB-C-nél történik?
Oda vissza lehetne mindenféle márkába dugni a töltőt. -
-
válasz
Aljasvip #107514 üzenetére
Nem én vagyok az egyedüli aki hosszabb időre tervez. Sok szempont. Azért ezek a laptopok is el szoktak romlani, jó ha van egy második.
(Arról nem beszélve vajon hány laptop tulajdonosnak van asztalija is egyben. És ugyanezt a kérdést feltehetnénk egy asztali gépes topikban is ahol nem filléreznek a költségekkel.)
Az enyém pl (a második) bekapcsolás után 1 percre magától kikapcsol. Lesz majd az a időpont mikor elviszem a mesterhez. Most sajnos még nem aktuális.
-
D4v3
őstag
válasz
Aljasvip #107190 üzenetére
Nincs érdemi latency már. Nekem Logitech G Cloud konzolom van, és PC-t sunshine+moonlight kombóval, PS-t külön appal és a game passos Xbox cloudot meg felhőből streamelve tökéletesen fut minden. Kompetitív FPS-t nem próbáltam, gondolom ott érezni valamit, de egy Dead Cellst vagy Hadest végigjátszok rajta simán, és azért elég fontos mindkettőnél az input pontossága.
Persze a wifi minősége kifogástalan kell legyen. -
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #107029 üzenetére
Na, megnéztem a cuccot, először egy másik gépben, onnan sem boot-olt, utána a lányom gépébe rakva az ssd-t...hát ilyet még nem láttam. Full üres volt, még partíciók se voltak rajta, mikor a partíciókezelőbe beléptem, kérdezte, hogy inicializálhatja-e, mert anélkül nem lehet használni. Nemet írtam neki, úgyhogy nem is látott semmit belőle a win kb., a HD sentinel szerint 97%-os a cucc, hibátlan. Utána engedtem neki az inicializálást, látta is így a semmit, szóval most telepíthetek mindent újra, meg tölthetem le a cuccaimat megint, amihez semmi kedvem sincs.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #106880 üzenetére
Az csak szórakozás, kíváncsi vagyok, komolyabb faragás nélkül le lehet-e hűteni abban a házban 300W-ot. Még egy ötletem van, várok pár alkatrészre, utána kiderül, jó lesz vagy sem. Barkács hobbi projekt, szórakozás. Ha nem jön össze, pénzbe se fog kerülni, mert mindent el tudok belőle adni, mivel olcsón gereblyéztem össze a gép cuccait. Ha összejön, megtartom egy darabig, aztán úgyis eladom, ahogy mindig. Ezeken bukni még sosem buktam, akkor sem, mikor új cuccokból raktam össze mindent, hála a bányászláznak, ami itthon magasabb árakat eredményezett, mint az EU-ban.
Nincs harag persze, beszélgetünk. -
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #106880 üzenetére
A vizhutes sosem racionalis dontes.
Nem hoz akkora teljesitmenyt vagy egeyb extrat - a halkitason kivul - amiert megerne vele foglalkozni.A vizhutes arat hozza csapva az adott gep koltsegehez kettovel erosebb konfig kijon altalaban.
Regebben azert csinaltuk, mert nem letezett erosebb konfig - most meg a latvanyert es egyeb marhasagokert bohockodnak vele hozza nem erto emberek. Tisztelet a kivetelnek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #106867 üzenetére
Ugyanezt gondolom én.
Nem tudok tapsolni ennek az iránynak, ami miatt itt páran már le is szóltak, de hát nem vagyunk egyformák. Ha a többségnek ez jó, akkor úgyis ezt fogják tolni, én meg majd szavazok a pénztárcámmal. Elég idős vagyok már ahhoz és elég hosszú a backlog-om, hogy tudjak gaming nélkül létezni. -
Semin
őstag
válasz
Aljasvip #106867 üzenetére
A fejlesztői részével egyetértek, de sajnos DLSS nélkül is végeztek tróger munkát régebben is. Talán itt az AI optitól várhatunk majd minőségbeli javulást. Én nem a gépem natív felbontásán szeretnék játszani, és erre tökéletes megoldás a DLSS.
Szinte minden játékot -ahol elérhető- ezzel játszom, és engem meggyőzött a végeredmény.
-
válasz
Aljasvip #106651 üzenetére
"Ha egy jó kábel adott, nincs föld probléma, akkor szinte nulla az esélye bármilyen problémának" --->> Nekem mondod!?
Volt mikor megvettem a legdrágább kábelt is, (HDMI 2.1 és mDP 2.1 to HDMI 2.1) és én pl. ragaszkodom a 120Hz képfrissítéshez legalább! (az alá nem adom...)Ez egy elég nonszensz ajánlás. A céges laptopokra naponta többször csatlakozódik' HDMI - régen VGA - projektor vagy monitor (többnyire már bekapcsolt állapotban), több éven át "tesztelve", mégsincs semmi bajuk.
Az meg egy link volt, alapoknak való van ott is 1-2 jó infó..
Írj egy jobbat (logout cikk formában és ott a pont!) -
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #106364 üzenetére
Jellemzően 100W felett nem hoz túl sokat a 4060-4070 páros, a 4070 minimálisan erősebb, mint a 4060, általában nem éri meg a felárat. Úgy is tervezik a gyártók a gépeiket, hogy 110W föle nem sűrűn boost-olnak ezek a gpu-k, ezért is adnak ilyen hoki tápokat a gépeik mellé. Cost-cutting van mindenhol, itt is ez látszik. Cserébe nem forr az egész gép, mint atom. Kivéve, ha inteles proci van benne, azok igazi kazánok.
-
laychi
veterán
válasz
Aljasvip #105980 üzenetére
Én az aláírásomban szereplővel nem tapasztaltam galibát.
De sajnos csak 1x16GB, a gyári 8GB samsung mellé lett berakva, működött gond nélkül, de mivel a samsung cl40-es, így csak azon az időzítésen ment ez is.
Most 5200-as crucial kit van benne(2x16GB) Ez is csak 4800CL 40-en megy sajnos, de legalább mostmár dualchannel-t jelez a biosban. Másik párosítással csak single channel.
Mindkét esetben viszont quadchannel-t jelzett az aida, ami kicsit érdekes így.
CPU: 13450HX
De ahogy nézem a 13650HX is csak 4800MT/s-ig támogat, szóval nagyobb órajelűt neked is felesleges lenne venni. Én is csak az ára miatt csaptam le rá.#105983tUbThUmPER
Nem tapasztaltam efféle problémákat.
Eredetileg az volt a terv, hogy a 8-ast 16-ra cserélem, aztán majd valamikor veszek mellé egy ugyan ilyen modult.
De aztán kipróbáltam együtt és ment.
Viszont ahogy írtam szembe jött ez az 5200-as kit és megvettem. -
törölt tag
válasz
Aljasvip #105980 üzenetére
Szia,
pedig kellene hogy működjön, nem magamtól találtam ki, hogy ezt kell venni a magyar piacon! Nálam működik, ezért ajánlom.
Newegg link: [link]
Itt pedig egy link, részletes teszttel (12700H & 3070): [link]Newegg linken a visszajelzések alapján működött Alienware M16-al, MSI-vel, ASUS-sal, Lenovoval (intel 12 & 13 gen). Támogatja az XMP-t, de nem kell hozzá! Megnéztem az 5530 hivatalos manualját, nem tartalmaz megkötést, működnie kellene (service manual még nincs fent). Egy komment szerint DELL G16 7620-ban tökéletesen működik.
Lehetséges hogy hibás a módul. Ki kellene próbálnod, hogy csak az egyiket rakod be. Lehet, hogy valamelyik hibás! Pl. a Neweggen az első vélemények között pont egy ilyen van.
Persze, hogy a Micront ajánlják, mert amerikai cég
Amúgy neki van compatibility checkerje, ami kb semmit nem ér, mert kilistázza az összes ramjukat, ami megfelel a specifikációnak, sőt, még a teljesen feleslegeseket is (pl. ha 13450HX-ed van, teljesen felesleges a 5600Mhz RAM) [link] -
-
törölt tag
válasz
Aljasvip #105513 üzenetére
Messze van ez a két cucc a bomba ajánlattól
Pl. a Lenovonál:
16" WUXGA (1920x1200) IPS 350nits Anti-glare, 45% NTSC,
144Hz, G-SYNC®, FreeSync™A Victus annyira nem rossz (2024-ben az only 5 Gbit/s usb-k már neccesek..), de rohadjon meg a cyberport, hogy már nem szállít Magyarországra.
Ez viszont egy hete csak 1000 euro volt ingyenes Magyarországi szállítással. Na ez tényleg jó ajánlat vót.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Aljasvip #105504 üzenetére
Igazság szerint a TUF széria nagyon sokat fejlődött az utóbbi években. Fém fedlap, normálisabb zsanérok, jó kijelző (100% sRGB vagy 100% DCI-P3, QHD is van köztük), és a hőcsövezésük sem rosszabb, mint egy LOQ-nak.
TUF:
LOQ:Ha olyan TUF-ot látsz amiben normális kijelző van (nem mindegyikben), annak már a többi tulajdonsága is rendben lesz.
Szerintem ha hasonló felszereltséggel látsz LOQ-ot és TUF-ot, simán lehet az ár a döntő tényező. Mellényúlni egyikkel sem fogsz.A Legion megérheti a felárat, ha szántok rá annyit.
-
peet05
aktív tag
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #105504 üzenetére
Erről mit gondolsz? Érdemes lehet sztem kimenni érte Bécsbe, ha a német bill. nem túl nagy akadály.
HP Victus Gaming 16,1" FHD 144Hz i5-13500H 16GB/512GB RTX 4060 nOS -> 913€
De akad LOQ is hasonló áron kint, ingyenes házhozszállítással:
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #103630 üzenetére
Ez egy 'kisse' tulzas. Bar lehet, hogy a mai vekony csovel es hutoborda belsovel (fin structure) ellatott blokkok eseten problemas. (mi olyat csinaltattunk ami oszlopos volt, azaz a blokk aljabol szigetek alltak ki, hogy minnel jobban korbe fogja a viz aramlas)
Anno, amikor mi 20 eve blokkokat marattunk es kezdetben csak egy nagy passziv, hutobordakbol osszeragasztott 'radiator' volt a hutes a ra applikalt 120mm-es ventikkel megtamogatva - nos honapokig uzemelt a rez blokk az alu (vagy alu otvozet) radiatorral (alant) mindenfele gond nelkul.
A teszteles utan minden szet lett szedve - alu radiatort kivieve - nem volt nyoma az elektrolizis okozta gondnak. Letezik, hogy a Glykol nem vezeto? Mas okot nem latok az elektrolizis elmaradasara.
A blokk tuti voros rez volt, az anyagot meterben vettem es utana marta ki a maros a megadott terveknek megfeleloen. A hutobordabol keszult radiator meg a mai napig megvan es egyben van - a padlason. 2 nagy hutoborda - megfelelo ket komponensu ragasztoval ossze ragasztva, 2 csocsonkot bele applikalva. (aztan alltunk at a Zsuk futo radiatorra). Mereteket szemleltetendo, ezek fel colos csonkok.
-
válasz
Aljasvip #103630 üzenetére
Hol bántottam én valakit is?? Már bocsáss meg ha nem teszem azt amit mond akkor az bántás szerinted? Leírtam hányadán állok a helyzettel. Információt köszönöm, aztán azt kezdek vele amit tudok. Pont a hozzá nem értésem miatt semmit. Ezt diktálja a józan eszem.
Most kezdjünk filozofálni, semmi nem örök. -
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #103563 üzenetére
Ezeken mar 20 eve tul estem hala az egnek. Mar akkor tudtam, hogy mennyiseg kell, igy a sokszaz wattnyi peltier elemmel minuszba hutott procit egy akvariumnyi viz hutotte passzivban - a pumpan kivul nem zok zajkelto akadt. De az eheim 1046 eleg halk darab.
Akkor meg nem volt divat az RGB buziskodas -
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #103539 üzenetére
A kepeken (szerintem) az igazi fagyallo (glykol) utani taknyossag lathato.
A vizhutesekhez hasznalt szinezett lotty tuti nem hagy ilyen lerakodasokat.
Azokat erosen bevizsgaljak - a teszterek haborognanak ha ilyen elofordulna.Max ha van annyira paraszt a tulaj, hogy csapvizhez ad a szokasos UV reagens lottyot es abbol kicsapodik a vizko.
Vagy ahogy mar emlitettem:glykol.
Az valoba megmattitja a gumi csoveket ahogy fentebb lathato. -
-
válasz
Aljasvip #102537 üzenetére
Igen, vannak már nagyon durva teljesíményű hardverekkel szerelt elektronikák is, de (szerencsére) még nem ez a jellemző
Én pont a teherautóknál vettem azt észre, hogy a számítógépeket eléggé szétszedik, több modulra. A személyautóknál szoktam all-in-one modulokba belefutni. De ami közös, hogy mindkettőt szeretik a megrendelők a gyártókkal fél méter vastagon lelakkoztatni, hogy mire eljutok egy chip-ig addig taknyom-nyálam egybefolyik -
válasz
Aljasvip #102533 üzenetére
Igazad van. Ezt csak példának hoztam fel, mert nem találtam "teardown" képet arról a Minisforum gépről ami egy paneles.
NEm a kondikkal, tekercsekkel vana baj, hanem a BGA-val. Az autoiparban rommá lakkozzák a paneleket, vagy kiöntik totál, mert nincsen szükség hűtésre, elég ergya hardver kell egy motortronic-ba -
Csupati
őstag
válasz
Aljasvip #102523 üzenetére
Sajna az Intel Xe (top integrált) kb fele olyan erős mint pl a Radeon 780m 7xxx szériás proci igpu-ja, valamit nagyon ki kell találnia az intelnek. Ha más nem akkor GFNow tagság vagy valami hasonló.
A CPU terén meg többszálasban biztos jobb a 16/24 mint az AMD 8/16 , de egyszálon nemhiszem hogy sok különbség lenne köztük, a fogyasztás tényleg érdekes kérdés. -
válasz
Aljasvip #99628 üzenetére
Aztán miért. Én meg rajtatok sírok be egyre inkább. Azt sem tudjátok mit vesztek, meg mondtok, majd az a sok panasz ami szokott lenni.
Mi a hülyeség? Az hogy játszom az eszem, de nem tűnik fel?
Miért kell mindenkinek szó szerint mindenkinek a leggyorsabb ram itt is topikban, ha semmi értelme? Ja a méret sem számít? Ugyan már, mikor kifogysz kezdesz kapkodni, meg lecserélni a lapost a ramok miatt, sem elég gyorsak, sem számít mit mennyiért veszel.....honnan tudod meddig akarom használni a laposomat, meg mire mennyit tudok költeni?? Ez a ssd sztori is, majd meglátjuk mit kapok, de az hogy rápróbálok egy termékre a neten beleszámítva a bukás lehetőségét, mert megtehetem az legyen már az én saját dolgom, jó!
Nem vagyok már fiatal sokat megéltem ebben a témában, tudom amit tudni kell. Tanultam sokat a saját bőrömön. Ez a tök egyedi vasam sem lenne ha a topikra támaszkodnék, mást meg jelenleg elképzelni sem tudok, 1 fillért nem adnék a mai kínálatra.
Egy jó tanács, a több mindig jobb a kevesebbnél. Telik rá mert akarom és kész. Eladni sem fogom a fölös ramjaimat, mert nem tudom mit hoz a jövő. Te meg mehetsz megvenni a másfél millás talán pár évig tartó szétsülő gamer laposokat. Az én történetem más, tartsuk tiszteletben! Nem 1db játékra vásárolok mint itt sokan kidobva egy csomó pénzt, nekem ez mindenes, asztali laptop.
-
válasz
Aljasvip #96291 üzenetére
Milyen bőrönd? Van neki gamer laptop táskája, abban van minden és viszem a hátamon mikor kell. Láthatod az asztalon alig foglal helyet a cucc, nem véletlen nem tettem a vga-t külön házba.
Nálam nincs fps bezuhanás, ami van egyenletesen tartja. Az hogy a külvárosban megemelkedik átlag és bemenve a belvárosba csökken vagyis városrészenként változó annak mi köze van a beeséshez? Észre sem veszem ha nem figyelem a számlálót.És ehhez még mehet egy kijelző a venti miatt. Azért pontosítok a két laptopom két külön táskában és más időpontban került a mostani helyszínre.
-
válasz
Aljasvip #96011 üzenetére
Azért mert az ember lusta utána járni, megpiszkálni nála mitől lehet ez és az inkább újrahúz mindent hogy ne kelljen vele foglalkozni. Pedig valójában így lesz több munkája és emellett ebből aztán semmit sem fog megtanulni, kéthavonta már megint szar a Windows és teljes radír.
-
válasz
Aljasvip #93130 üzenetére
"az azt jelentené, hogy az egész eddigi VGA piac mehet a kukába."
és így is lesz (persze, ha nagyon kisarkíjuk) ezt nagyon jól eltanulták az almáséktól.
Ezt csinálják pl. az autóiparral; 2035-től, csak elektromos autó gyártható, ezt csinálják egy csomó "szabványosításkor" ami egyértelműen a piacról való kiszorításról szól.
Ha betalálja valami nagyobb környezetvédő zöld szervezet az nVidiát azzal, hogy a kártyáik fél kilowattosak az más architektúrával elérhető ugyanaz a töredék energiafelhasználással; véleményem szerint akkor lesz ami igazából fel fogja borítani a piacot... -
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip #88563 üzenetére
Lehet igazad van ,de én a laptopon sem nyomom le tövig ép megérintem és mikor érzem hogy már bevette nyulok automatikusan a következőhőz. Ha játszol és nyomod mint a hülye a gombot és át akarod szakítani az asztalt ,mert tudat alatt azt hiszed gyorsabban fog szaladni a karaktered ez már beteg kategoria
és persze nem csodálkozom hogy fáj a keze/újja az illetőnek.
KH megint alkott a végén sorban állás lesz nála gép modolásra -
válasz
Aljasvip #88561 üzenetére
Ez az AW ami most lett, lowprofile Cherry RED. Hát elég furcsa, szokni kell.
Előtte volt egy Glorious GMMK-m, mindenféle keycap set-el, de az olyan RGB-orgiát tud, hogy behúzta magának a lányom.Amit nem szerettem benne, hogy baromi hangos és emiatt nem lehet gépelni rajta, mert kiborult a család. Pedig annak már majdnem olyan jó a komfortja mint a világ legjobb billentyűzetének:
szerk:
Egyébként az van, amit írtál: elképesztően jó a komfortérzete a brown-switch-es billentyűzeteknek, csak a géppuskaropogás sokat ront a komfortján -
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip #88561 üzenetére
Én is néztem már boltokban ,de valahogy mindig az az érzésem támadt,hogy olyan kiálló nagy durung gombokkal,hogy lehet játszani vagy bármit csinálni?
Én pont a laptop billét imádom olyan rövid a billenytyűzet utja ,könnyű lenyomni tökéletesen lehet érezni az ujjak végével ,hogy leütötted adott gombot,nem kattog stb... Szóval én nem tudom tényleg kinek állnak ezek a magas billenytyűzet gombok kézre ,de én tuti nem adnék érte egy petákot sem. -
válasz
Aljasvip #87943 üzenetére
A következő mágnestokos kijelzőm talán 120Hz lesz.
Mindenkinek van személyes listája fontossági sorrendben mi következik.
A bika vga is a 60hz-hoz kell. A 60 a lényeg ami jó ha fps-ben meg van fix, sajnos nehéz tartani ilyesmiket ebben a felgyorsult világban.
Nem lehet minden új paraméterrel tartani a tempót. Ha valamit cserélsz lesz ami a levesbe megy. Akinek korlátlan pénze van az tegye és kóstolgasson a piac diktálta újdonságokból mi minden évben megújul. Kíváncsi leszek ezekből a méreg drága laptopokból ami még játék képes is ki mennyit fog beszerezni, mert lássuk be nem baj az ha az ember gyakorlatias és csak amire igazán szüksége van és tud költeni költ. Mindig kemény mérlegelés vezérelt vásárlás előtt és fog a jövőben is. Nincs panasz.
-
válasz
Aljasvip #83147 üzenetére
Ha nem áll vissza a normális élet a világban akkor örülhetünk ha az élelmiszert meg fogjuk tudni venni és telik a számlákra is. Én azért próbálok optimista lenni, talán 4-6 hónap múlva leáll ez a háborúzni akarunk őrület a régiónkban és elkezdődik valami olyan ami nekünk is jó, nem csak azoknak akik ezt mesterségesen generálják.....tudjuk miért, persze mindenki a maga módján. Biztos voltam benne a mostani összerakott új cuccomat később vagy nem vagy jóval drágábban tudnám csak összehozni, ezért másztam nagyon bele. Ha nem lesz mondjuk 4080, akkor lesz egy 3080 akár innen az apróról az biztos a több vram miatt. A sebesség teljesen okés azzal nincs gond és még sokáig nem is lesz.
-
válasz
Aljasvip #83138 üzenetére
Látom én mire megy ki a játék. Kötözködni akarsz? Gamer lapos asztalra van kitalálva, mert akkuról nem fut semmi ami miatt lehetne érdemben használni, így nem fontos a belső vga hiánya. Hordozás közben csak netre lenne alkalmas számomra, de arra ott a telefon. Meg van még több vga-s laptopom ami ölben is tud valamit.
Ha máshogy érted akkor igen tudom így már hordozni, vinni az egészet a gamer hátizsákomban oda ahol van egy asztal. És ehhez végre nem kell már külön csomagolnom a laptophűtőt sem.
Jövőre pedig az akkor már cpu limit ellenére jön a vga upgrade egy valamilyen asztali 4xxx személyében.
-
-
válasz
Aljasvip #80097 üzenetére
Úgy van és lehet lesz is, mert megfigyeltem pár dolgot. Az egészen más nem laptop vga és ebben a környezetben marha olcsó megoldás, ami nekem megérheti mivel ráadásul nem gép függő upgrade. A nem cpu orientált alkalmazásoknál még tudnék szakítani.
Fent nem magamról beszéltem. Belőlem csak egy van itt és nem kívánom hogy más teljesen lemásoljon.
Most el vagyok utazva, úgy cappak mindent otthon hagytam. Összeraktam a régi gépemet és most azzal nyomom mert az is bőven elég...lásd i7-4810mq, quadro p5200, ddr3 ram.......szóval teljesen hiteles vagyok abban amit mondok. Az hogy nekem ez hobbi és emellett szeretek építkezni egyedi módon az hogy nem jött le eddig?Mindössze 1 kedvenc alkalmazás,játékot vagyok kénytelen mellőzni emellett a konfig mellett amíg haza nem megyek az is inkább driver miatt. A két gépben 100%-ban ugyanaz a másolt rendszer SSD.
-
válasz
Aljasvip #79719 üzenetére
Nekem hála isten nem izzad a kezem, max. gumi kesztyűbe (a nagy nyári melegbe)
Cougar USB Bill.-m elég jó állapotba van, nem mondani meg róla milyen régi és 1x sem volt tisztítva./tiszta, max. picit fényes ahol már kopottas a bill. felülete./
Na de OFF az OFF, mert nerf lesz itt!
/én indítottam, most be is fejezem/
-
Speedy007
őstag
válasz
Aljasvip #79719 üzenetére
Nem lehet meg nyerni de a veszteséget lehet csökkenteni.. Általam említett HP Omen tiszta dzsuva a billentyűzet alatt olyan szinten hogy ha megrázod a gépet csörög a kosz alatta hiába fújod vagy porszívózod és emiatt ha hordozva van össze vissza karcolja a monitort jelen esetben neki is így történt fehér megvilágítás esetén marhára zavaró tud lenni pláne hogy a por is "bele éget" .
-
-
nggabi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- OLED monitor topic
- Filmgyűjtés
- Eredeti játékok OFF topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Ukrajnai háború
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Politika
- További aktív témák...
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Toshiba Satellite L50
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8365u/16GB RAM/256 GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- DELL Latitude 7390 2-IN-1 I7-8650U 16 GB 256 NVMe 13" FHD érintős laptop
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook garanciás
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest