Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Öcsielvtárs #112699 üzenetére
Csak a HA-s nem lesz legális, de ez nem sokakat érdekel...
-
RM007
addikt
Én meg tegnap kicsit foglalkoztam a Clevo p751TM1 másod laptopommal, a gyengébbig kiszereléssel. Intel i7-9700 (65W), gtx 1080m vga, ddr4-3200 32GB, 144Hz......jelenleg.
Az asztali procinál leszedtem a pasztát és cseréltem carbon thermal pad-ra. A vga az maradt sapka hiányában, arra nem mertem rárakni.
Beállítottam a procit amennyire lehetett a TS-ben, XTU és a Control Station kezelő felületén. A bios-hoz ennél a laptopnál nem lehet érdemben hozzányúlni zártsága miatt, azt majd máskor.
A lényeg ahogy nézegettem pár korábbi játékot, demókat, még ez a felállás is életképes ahol elindul a gtx szabvány ellenére az alkalmazás. A Lossless Scaling is segíthet ha kell stb.
Amit viszont nem értek az az hogy (és még folyamatban van a keresés) a korábbi 170W magasságban lévő vga fogyasztásom valami miatt lecsökkent, van hogy a felére kihasználásban, van hogy azért annál többet ad. Energiabeállítások a helyükön, NV panel maximális értéken belőve. Szóval pl a Superposition benchmark (medium) 14000-es pont helyett 8XXX pontot ad csak és 50% körül megy a vga. Máshol van szinte teljes kihasználás vga oldalon, de a fogyasztás ott sem teljes. A tápegység 330W-os. Gsync ON. Na mindegy tanulmányozom mi történhetett. A legújabb drivert tettem fel természetesen laptop változatot. Amúgy minden okés, ha kell így is, mert játszani mint nézem ez is megfelel, és egyébként is netezős laptopnak van jelenleg. A hőfokok meg kifejezetten csodálatosak így ebben a formában....a procira ment -100mV és a max fogyasztást is 100W körülire helyeztem...PL2 128W offset. 80C fölé nem melegszik terhelés mellett, habár mintha progi függő lenne mekkora fogyasztást enged. AZ XTU alatt cpu-z csak 77-80W stress teszt állapotban, játéknál megy az följebb is és a vga is jobban ki van használva, közelít a valós képességeihez nagy melegedés nélkül.
Ez is egy igazi időt álló laptop példány amellett hogy csoda szép az én szememben.
-
digitalz
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy egy ismerős szeretne laptopot a fiának, általános felhasználás és gaming lenne a cél. A keret maximum 400e Ft, újonnan.
Játékok amivel jelenleg játszik: Rainbow Six Siege, Sea of Thieves, Overwatch 2, League of Legends
Ezt a kettőt nézték eddig, laptopok terén nem vagyok jártas, tudnátok segíteni mi az "ajánlott" mostanában?
https://radium.hu/catalog/product/view/id/76439?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR5z_uL6onvL67HkxH5UW4GNLJxj7zXFpI2Q9QqsE9QVYcBVxJ0zhaaOtV4ihg_aem_eR5F3UqKv4JFHcmGE59uwA
https://radium.hu/lenovo-loq-15arp9-24-gb-ram-512-gb-ssd-windows-11-home-76662.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR4UEH1stFwrruJp6dLe_gIH1sCUUQA7i_gfmxtwaSz77iXpxxGFvm7l-tjByQ_aem_cpHf4aIe8RNlFjiK7WPahw
Előre is köszi!
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #112604 üzenetére
Azert amikor Almasok 150 Eurot szamlaznak a nano texture coating neven elhiresult tukrozodes csokkento cuccukert, akkor eleg nagy osszegben mernek fogadni, hogy az nem mas mint egy 1 Euros folia a kijelzon.
En mar csak a kivancsisag kedveert is berendeltem egy ilyet.
Ha nem jo, lehuzom. Mini-Led 1000 nit SDR 1600nit HDR at tudja vilagitani(itt a tukrozodes csokkento 150 euros bizbasz miatt a gepem CTO lett volna, en meg nem varok senkire es semmire).
-
Morph76
senior tag
válasz
MaxxDamage #112689 üzenetére
Köszönöm.
-
Morph76
senior tag
Sziasztok!
Lehet rossz topikba írok, de remélem itt is lesz egy egyszavas válasz.
Laptopnál is számít, hogy a ram single vagy dual chanellben van telepítve? Kvázi a 2x8Gb jobb, mint az 1x 16gb-os modul?
Válaszotok előre is köszönöm. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #112686 üzenetére
Mikor az MSI GT73VR-m volt akkor az volt a számomra legjobb, de kétségtelen a Clevo X170 széria az MSI-re köröket ver...!
A KM-G verzió, vizes blokkal még jobb! ☝️🤭😄
Ezen Thermal Grizzly Kryosheet lapkákat használok, eddig bevált. -
Lalikiraly
addikt
válasz
MaxxDamage #112685 üzenetére
Na ez betyáros gép. Mennyi hőcső... Sok gamer noti ehhez képest kacat kb. Persze a Clevo sem olcsó. A 2000 res évek elején notebook eladó voltam és egy fickó 3 Clevot rendelt . 2.1M Ft....
-
MaxxDamage
félisten
válasz
FőDudu #112684 üzenetére
Én nem gépre gondoltam, hanem a PTM7950 lapkára.
Amúgy meg 340W TDP-s a Hűtés, így el is bír vele.Kicsit be volt száradva a paszta és remélem a PTM7950 tovább bírja majd...☝️☺️😄
Le lett pucolva, a lapkák méretre vágva és rá rakva, majd össze építve...majd meglátom!
A heatsink is fényes, mint a kacsa feneke!
A Clevot csak szeretni lehet!
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #112683 üzenetére
Igy inkabb ne tedd be. Nem jo dolog a halott alaplap. Mar volt hozza szerencsed - nem er annyit ezzel szorakozni.
Inkabb tegyel a tetejere valami sik alju fem bogret es abba mehet jegkocka/udito
A helyi hutes mehet, de komlett alaplapot inkabb kimeld.Kondiknak/Cmos batterynek biztosan nem tesz jot - a kondenzaciorol nem is beszelve (amint kiveszed, lecsapodik ra a levegobol a vizpara).
Nekem van olyan jegzsak ami serulesekre valo - fagyottan is formalhato marad, mert nem fagy kokemenyre. Zseles allagu marad. En olyannal mennek ra a tetejere - helyi huteskent.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #112680 üzenetére
Nos most teszem be a fagyasztóba
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #112679 üzenetére
Ja régen ha meghalt egy nemes temették mellé a kedvenc állatait is. Én nem tartom magamat annak, mármint kedvenc állatnak.
Akkor mi most béta tesztelők lettünk és hamarosan újraindul minden? Netán még fizetést is kapunk?
Újraindítottam a laptopot stopper mellett arra nézve kb mikor lesz állítható az a bizonyos mező beragadást mellőzve. Fél nap kell neki és még ki tudja milyen nyúlka-piszka mire el kezd reagálni. Most még kuka. Jó hogy hozzápiszkáltak, volt értelme.
A magas verzió számra is tudok mondani valamit, mert állítólag az van, olyan nem létező, soha ki nem adott. Hát persze hisz állítólag a világ gazdaság ura (az 1 gyűrű tulajdonosa) vissza akar repíteni mindent a 70-80 -as évekbe, vagyis a verziószámoknak is követniük kell ezt a lépést.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #112677 üzenetére
Nem használható, csak a másik progi kapcsán az mivel ott is jelen van a venti állítás, annak híján megenne a fene. Én nem is kaptam olyat, te adtál nekem, mivel gondolom én ebbe a történetbe későn kapcsolódtam be, akkor már kivezetés alatt állt minden szoftveresen is.
De a lényeg az és jó tudni, innentől ha veszel valamit és arra garanciát adnak az nem biztos hogy úgy is lesz, marad. A mai kialakult világban már nem lehet maradéktalanul hinni annak a szónak hogy garancia legyen az szoftver vagy hardver.
(A 20-on sok éves Vaio laptopom meg köszöni teljesen jól van, abba nem építettek időzített bombát, akkor még nem volt olyan tényező előkészítve, sem más hasonló régi cucc a múltból biztonságosan használható ami a hardver csövén kifér.)
(Az emberi tényezők mindent felül írnak: Pár hónapja emailt kellett cserélnem a regemhez annak ellenére hogy semmi baj nem volt vele. 2 email címet használok az életemben, az egyik sok éve tiltva lett itt dupla reg miatt. Csinálnom kellett egy harmadikat. Megtörtént, aztán pár napja rám írtak, hogy felszabadították és hogy tudok váltani ha szeretnék arra a címre is. Vagyis tök feleslegesen készítettem újat, megoldható lehetett volna. Akkor nem, később meg valahogy igen.)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #112675 üzenetére
Nálam is ugyanaz az üzenet van.
Lényeg hogy használható és nincs vele gond. -
Lalikiraly
addikt
Sziasztok!
A gépemben van RTX 2050 (tudom nem mai csirke)
A gépen van egy Thunderbolt 4 es Type C csatlakozó.
Ezen van csatlakoztatva egy AOC monitor ami adaptív sync et tud és 100HzAz Nvidia control panelben viszont nincs rá beálltás. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Egyébként az Intel control panelben van és mindhárom opciója be van kapcsolva.:
-
PedroPascal
őstag
válasz
Ubul86 #112671 üzenetére
Nekem mindig Asus laptop volt és nem hiszem hogy valaha is vennék mást. Ami nekünk van nekem nagyon bejön hogy hátul vannak a portok és így oldalt nem lóg ki semmi. Oldalt is csak bal oldalon van port így ahol az egeret használom nem zavarna amúgy sem semmi. Azt akarom kihozni ebből hogy nekem nem csak a belső fontos hanem az elrendezés is. Az új szériából nincs ilyen felépítés az Asus kinálatban. Ha lenne felesleges 2m akkor se cserélném le. Biztosan jobbak az új 5000-es kártyák de nem éri meg jelenleg még váltani ha 10% felett is lenne különbség.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #112672 üzenetére
De itt valaki be írt nekem. Mégis csak vannak a túl oldalon. Történetesen valaki ha jól vettem ki csodálkozását adta hírül hogy mind két laptopomnál magasabb a verzió szám mint lehetne. Olvasd el. Vissza fogom keresni az emailt amin vásároltam és megírom az igazat, mivel kíváncsi, hogy mind két laptopot használtan vettem, de az egyiknél a kulcsot én magam vettem tőlük. Nem kell rám ijeszteni, mesterséges szoftveres tervezett elévülésről szó sem volt. Jó hogy nem signo alá kerüljön a laptop mint régen egy Nokia proginál.
Meg volt meddig használhatom abban a formában telepítés után. Esetleg szégyelljem már magam mert nem cseréltem le a 2,6 millás csúcs indulók valamelyikére naprakészség szempontja miatt.
Amúgy is lefogadom az sem lenne sokkal gyorsabb a jelenlegimnél, asztal ide vagy oda, amit nyomkodok teljesen megfelel az elvárásaimnak. -
RM007
addikt
válasz
RM007 #112669 üzenetére
Szóval a gyári bios változatos laptopomnál a megvásárolt venti kezelő Control Station program az gyakorlatilag használhatatlan. Az utólag felvarázsolt nem megvett változatú az jól működik, amit MaxxDamage is használ.
Minden ugyanez az asztali verzásomnál hibátlan jelen pillanat, helyre pofozta magát.Lehet az is a probléma hogy ugyanazt a rendszert használom mind két laptopon, de a serial szám mássága, aktiválása miatt vannak fenntartásaim. Meg mi az a rám ellenőrzés csupa jó szándékkal??? És persze lehet a Win jelenlegi frissülése, állapota is ludas, mely szűri a régebbi tartalmakat.
-
RM007
addikt
Ma reggel erre lettem figyelmes. Tudom mit írtak oda.
Kaptam ilyet a másik Clevo laptopomra is ahol ugyancsak más a serial szám, de annál magasabb mint amire hivatkozik. (eltakartam)
Ennek következtében bár működik a venti a másik gyári állapotú Clevo laptopomnál akkuról állíthatatlan a manuális fordulatszám rész a fenti sarokban. Érdekes, mert ügye megvásárolt licensz lenne akkor is ha használtam szereztem be valakitől.
((U: A másik Control Station az most jó itt is, vagyis most már rendben van))Na most tápról a másikat most nem nézem. (akkuról 50C fölé nem engedte terhelni a lapost...cpu-z)
Az asztali vízhűtéses nyitott bios verzás régebbi Clevo az rendben, mivel fent van az ajándék MaxxD-től kapott bővebb tudású Control Station változat (a másik laptopon is)(amit nem adtak ügye a pénzemért....) és az most okés itt. Habár elsőre bekapcsolva a gépet nem akarta nagyon engedni a venti szabályzós részt. Maxra kapcsolva az EC tudott visszavenni normálra. Újra nézve már rendben találom.....kellett neki kevés idő újraindítás nélkül.
Úgy látszik elkezdődött valami olyasmi szituáció mint amit az EU parlament esetében olvastam hazai forrásból. Na érdekes világot élünk.
u: Amúgy ha lekapcsolnák valahogy mint autót műholdról, ott van a vízhűtésem, azt nem tudnák.
Van olyan érzésem, hamarosan nagyon olcsó hirdetések fognak megjelenni a témában.
-
Raymond
titán
Laptop RTX 50/40 GPU osszehasonlitas az XMG-tol:
Forras: [link]
Ahogy en nezem a szamokat ott ha nem kell 24GB VRAM akkor az 5080 es ha eleg a 12GB akkor egy eppen joa arasitott akcios 4080-as a nyero.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #112664 üzenetére
Ilyen dual boot nálam még valamikor Win7 és 10 párosítással volt még hajdanán. Nem hiányzik, a Win11 rendszeren kívül mást látni sem akarok. A régi MSI laptopom kivétel lesz nyáron. Azon már nem bűvészkedek semmit, csak használom amíg tudom akár a legújabb programokkal.
Meg van egy régi Vaio laptopom is mint minap felfedeztem, igazi őskövület. Abban volt/van TV kártya is amit használtam sokat. Ment bele a kábel és csak be kellett állítani, hangolni. Régen ilyenek is voltak. Napjainkra jól elkurvult itt minden. A topik is halott, nincs semmi érdekes.
Ja de tévedtem. Az érdekes a forrasztott ram, bili műanyag kaszni, szoftverezése egy laptopnak, amihez már külön kézi könyv kell. Sírni tudnék ha most kellene kezdenem a gamer laptop témát. Jó hogy felszedtem sok tapasztalatot, jelenleg a tartalom fogyasztáson kívül más nem érdekel.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #112661 üzenetére
Na akkor ha elkészülsz tesztelheted is ezzel. [link]
Most szedem, mindjárt belenézek.
-
MaxxDamage
félisten
Kaptam egy kedves Clevo embertől a monitor+gpu kombómhoz G-Sync kompatibilitás leírást és programot, már csak neki kell állnom. (külön ő készítette)
X170SM-G
X170KM-GMind2-n tesztelve és működik.
Én X170KM-G gépemen si cs G-Sync, mert a kijelző az egy LG 144Hz G-Sync kijelző ami X170SM-G lap helyére X170KM-G került beszerelesre és RTX 2080 Super helyett RTX 3080 kártya került bele és így nincs G-Sync azon a gépemen.Alaplaptól függetlenül a Display és VGA (Bios) kombó a lényeg és fontos! (ehez készült külön!)
Ha bármi gond van, akkor egy kattintás és vissza csinálható a valtoztatás. -
MaxxDamage
félisten
A hűtőpad kapott egy kis modify.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #112658 üzenetére
Kiprobalom. Koszi!
-
Evil Snowman
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #112651 üzenetére
csaladiban. Es a foldeles is rendben van.
De mindegy, mert a toltoje nem földelt.
Van valahol a hosszú, szürke, földelt almas kábelem - ha elo kerülne kipróbálom.(bocsi, ezt valami beépített nyelvtannaci csinálja - en ékezetek nélkül írok, aztán belejavítgat... majd kiirtom, angol os-en angol billentyűzettel ne legyenek ékezetek...)
-
peet05
aktív tag
válasz
HoTaZo #112654 üzenetére
Ugyan, ha tudunk, segítünk, azért is van a topik.
Elméletileg automatikusan telepíti az Armoury-t, de ha nem, akkor az asus oldaláról le tudjátok szedni.
A töltés limitet a MyAsus-ban, ha nem teszi fel automatikusan, akkor szintén letöltős, de ha jól emlékszem, akkor ezt Microsoft Store-ból(?). Itt tudjátok a 80%-os limitet beállítani. Illetve szintén itt tudjátok a szériaszám alapján beregisztrálni a készüléket. -
HoTaZo
addikt
válasz
peet05 #112648 üzenetére
Köszönjük!
Bocsánat a láma kérdésért, teljesen tapasztalatlanok vagyunk gamer, Asus és Ryzen téren.
Az Armoury Create az rajta van gyárilag vagy külön telepíteni kell?
A hálózati töltés limitet hogyan tudjuk beállítani?
Terv szerint, 70-80%-ban hálózatról fog működni. Hacsak nem tanácsoltok mást. -
Kelvin
őstag
válasz
cyberkind #112650 üzenetére
Szerintem csak amiatt, hogy a vámok miként alakulnak nem érdemes venned. Az új USA kormányzás egyik nap a-t mond, másik nap b-t csinál.
Az infláció megint más, de az ellen meg be tudod fektetni úgy a pénzed, hogy legalább az értékénél maradjon.
Akkor vegyél amikor szükséged van rá. -
cyberkind
félisten
Csak a vámok miatt, ki és mit mondana, érdemes volna belevágni új gépbe, mielőtt elszáll az ára?
Nem terveztem venni, meg nem is látom értelmét, de rohadt drága lesz később az új széria is...
-
FőDudu
veterán
-
peet05
aktív tag
válasz
HoTaZo #112647 üzenetére
Szia!
Talán csak annyi, hogy Armoury Crate-ben (vagy helyette G-Helper), elég lesz a Performance módot használni, nem kell a turbo.
Ha a gép hátulját megemelitek egy picit, pl. két kupak, vagy lego kocka, hogy több levegőt tudjon beszívni, nem fog annyira melegedni.
Hálózatról használva limitáljátok a töltést 80%-ra (akár My Asus-ban), ezt az akku hálálja meg.
Egyelőre ennyi. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Nemrég kértem tanácsot tőletek tanácsot egy Asus TUF A15 és F16 közti választáshoz. Sajnos kiderült, hogy rossz paramétereket adták meg az F16 -hoz így azt nem tudtuk megrendelni, ezért maradt az A15. Megérkezett, telepített W11-gyel, még várja gazdáját, hogy ő is kézbe vehesse.
Az lenne a kérdésem, hogy van -e olyan javasolt beállítás, amit egy mezei felhasználó is meg tud csinálni, amitől jobban, hatékonyabban, élethosszt nem befolyásolva tud működni a gépezet? -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #112636 üzenetére
Ma munkahelyen szorakozgattam vele munka kozben.
Es akkor razott. Nem para tartalom fuggo.70 wattos toltoje van kb 2 meteres fekete magsafe kabellel. USB-C kabelel nem csinalja.
Ugyanaz a tolto a Razerbe vagy HP laptopba dugva nem csinal hasonlot.
Lehet, csak a magsafe ad at valami nem kivant toltest a fem haznak.Most is leteszteletem, itthon is csinalja.
Asztalra leraktam, becsukva.Elkezdtem a kozepso ujjam ujjbegyevel finoman simagoatni a tetejen a fem fedelet.
Amint bedugom a Magsafe csatit azonnal megvaltozik az ujjbegyen az erzes. Nem siklik, hanem kb reszelosen csuszik. Nem tudom jobban leirni - fura erzes. -
FőDudu
veterán
válasz
Semin #112635 üzenetére
Talan nem is vennem eszre, ha nem tanultam volna meg erezni.
Akkor volt nagyon szembe tuno, mikor a Razer mellett levo almashoz ertem.Razeren a kezem, alkarom meg veletlenul az almashoz ert es szabalyosan csipett. Neztem, hogy mi van, ilyen eles a gep pereme? De nem azert, hanem mert razott.
Egyik kez egyiken, masik a masikon es az almason szinte bizsergetoen razott.
Nehez elmagyarzni. Ha siman rateszem a kezem, nem erzem.
Ha a kisujjam ujjbegyevel vagy a gyurus ujjam ujjbegyevel csak icipicit erek hozza, kb simogatosan, akkor nem siman csuszik a kezem rajta, hanem olyan pattogosoan (szinte darabosan). Na az az aram hatasa.Amint kihuzom a magsafe csatit azonnal megszunik a pattogas, siman siklik az ujjam a femen.
Ennel jobban (vagy erthetobben) nem tudom leirni, tudom eleg hulyen hangzik.
Almas topikban is leirtam, mar jelentkeztek emeberek akik ugyanigy erzik.Majd eleo keresek valami analog muszert, azzal lathatoan lehet majd demonstralni.
Nem kis feszultsegekrol van szo - ugye 24 voltig torpe feszultsegrol beszelunk es azt nem erzi az ember. Szoval itt valoszinuleg tobbrol van szo. -
Evil Snowman
őstag
válasz
FőDudu #112634 üzenetére
Meg tudom erősíteni Semin fórumtársat, nálam sem ráz amikor a gyári töltőjével az ágyban fetrengve töltöm, pedig olyankor pont a családi ékszeren fekszik a lapos.
Melyik töltőt kaptad hozzá? Illetve mekkora a páratartalom a házban?Amúgy használd egészséggel, bízom benne, hogy nem fogsz csalódni.
-
FőDudu
veterán
válasz
Semin #112633 üzenetére
Minden almas gep a 2 agu (foldeletlen dugvillas) tolto csatlakozojaval raz.
(letezik a kis 2 agu toltoje helyere bedughato kabel, ami mar foldelt - azzal nem raznak)Gyarilag a 2 aguval adjak, es a vadiuj gepem is raz ahogyan a nejem 2015 Early verzioja is.
(A femhazat szepen vegig simitva az ujjam hegyevel siman erzem, hogy raz. Magsafe csatit kihuzva nem raz. Ugyanazzal a toltovel HP 840G11 sem raz, es a Razerem sem raz. Szoval ez valami almas specifikussag - majd ha elo vadasztam egy analog muszert, akkor lathatova teszem - digitalis multimeterrel nehez az ilyet szemleltetni.)
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #112591 üzenetére
Gep megérkezett. Elég popec kis masina.
A mini led kijelző nagyon jo. A hangja is meglepően telt. Van basszusa is.Termeszetesen az almas toltovel raz, ahogy a többi almas gép.
Nagyon nem fekete. Es jobban gyűjti az ujjlenyomatot, mint a Razer.Egyebet meg nem tudok, most lakom be.
-
Chiller
őstag
válasz
BalageK #112628 üzenetére
Hehe, az szuper, nálam meg egy win update kinyírta a radeon softwaret. És most nem tudom csak úgy újrarakni a windowst.
Közbe kicsit kutakodtam, szerencsére regeditből is sikerült kimókolni, így már nálam sem megy a dimming végre! Anno mikor vettem a gépet pár napig szoptam vele, aztán ráhagytam a szarságát. Hurrá.
Kár hogy anno nem találtam meg ezt az oldalt:
https://dancharblog.wordpress.com/2019/04/14/disable-intel-dpst-adaptive-contrast-brightness-on-new-uwd-dch-drivers/@Raymond, nálam a töltő ki-bedugáskor dimmingelt, de most már végre ott se.
szerk: NV-vel még nem teszteltem, de mostanában úgyse nagyon játszok rajta. De gondolom ott is jó már.
-
BalageK
tag
-
Chiller
őstag
válasz
BalageK #112621 üzenetére
Itt azért megjegyezném, hogy nálam ryzen 6800H van win10-el és ugyanúgy van egy alap kikapcsolhatatlan dimming. Hiába kapcsol ki az ember mindent mindenhol, minden energiatakarékos mód OFF, és mégis.
Töltőre dugva/töltő nélkül bizony azonnal szemmel látható különbség van.IGP-vel és NV 3060-al is csinálja, "természetesen".
Szóval én ezt egyértelműen a winfos számlájára írom. El van b*szva ez is, mint annyi minden.
-
peet05
aktív tag
válasz
BalageK #112624 üzenetére
Próbáld meg Armoury Crate nélkül is, mert néha képes bezavarni dolgokba (helyette G-Helper).
Intel Graphics Software-t is megpróbálhatod a Graphics Command Center mellett/helyett.
Én ezt szoktam még használni, mert leszed mindent, amit kell - Intel Driver & Support Assistant
-
BalageK
tag
válasz
BalageK #112623 üzenetére
Registry-ben is állítgattam ezeket, amiket találtam a témával kapcsolatban:
"ACUserPreferencePolicy"
"DCUserPreferencePolicy"
"DisplayFeatureControl"
"Dpst6_3ApplyExtraDimming"
"FeatureTestControl"
"PowerAcPolicy"
"PowerDcPolicy"
"PowerDpstAggressivenessLevel"
"PowerGpsAggressivenessLevel"
"PowerPlanAwareFeatureSettings"De ezek egyik sem és összességük sem oldja meg a problémát.
A végén még Asus support ticket lesz belőle :-)
Csak az Intel igpu esetén csinálja, nVidia-val nincs ilyen - de akar a halál 100%-ban dgpu-ról menni egy laptop esetén.... -
BalageK
tag
Sziasztok,
Furcsa kérdés lesz, de hátha....
Adott egy laptop, Intel Core i9 14900HX, na meg a nagyszerű "Intel® UHD Graphics for 14th Gen Intel® Processors" igpu.
A gondom a következő: auto dimming.
Nem tudom kikapcsolni.
Az intel Graphics Command Center-ben _nincs_ (többé?) Intel Display Power Saving Technology kapcsoló. Windows display settings-ben sincs semmi ilyesmi (content based brightness etc"
Hogy a túróba lehet ezt kikapcsolni?
A csak dGPU opció nem opció - mert dGPU esetén ez a "feature" nem üti fel a fejét, csak az iGPU esetén, de ennek a megoldásnak vannak egyéb vonzatati, amik nem elfogadhatóak.
Csak real life experience érdekel, guglizni magam is tudok - és igen, megtettem, de (működő) megoldást nem találtam.
Köszönöm! -
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal #112600 üzenetére
kb 95%-ban fémpaszta mind a két részegységen, Killhates széthúzta + tett rá nagyon minimálisat pótlásként
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #112615 üzenetére
Megvan minden driver egy külön mappában. Tudom, hogy háklis erre, vga driver-ből is csak az jó neki, amit a sony jóváhagyott, nem mehet fel rá simán az amd oldalról letöltött driver. De ugyanez a touchpad is, ott se mindegy, melyiket rtakom fel.
De lehet, inkább hagyom a francba, és a rajta lévő szinte szűz (2022 körül került fel a gépre, de nem nagyon volt azóta használva a gép) win10-et használom majd. -
FőDudu
veterán
válasz
echterion #112614 üzenetére
Apamnak is Vaio van, eppen ezert tudom a haklissagot.
Szerintem elsore nem fog menni. Tul egyediek a Vaio driverei - alap windows nem fogja felismerni.(talan ha elore felmasolod a drivereket a mentes elott egy konyvtarba, akkor lesz eselyed kikeresni oket az elso bootnal. Szerintem se USB se halokartya nem fog menni.)
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #112611 üzenetére
és @Raymond:
Szerintem kihagyom a virtuáliskodást, rátolom simán, azt majd meglátjuk. Jópár éve megvan már a Vaio, elég jól ismerem, csak pár éve már pihen, csak most jól jönne ideiglenesen, míg nem szerzek be másik gépet. A win10 simán megy rajta, nem akadozik a króm sem, a 2*4 GB ddr3 1600 is úgy tűnik, bőven elég még neki erre a célra. Lehet, marad is így használatban, csak kell vennem bele egy akksit valahonnan, mert ami benne van, már nem túl acélos, windows szerint kb. az eredeti kapacitás 20%-a van meg.
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat. -
Raymond
titán
válasz
echterion #112610 üzenetére
Akkor probald meg. Mennie kene es par honappal ezelottig nemis igen volt min gondolkodni, de miutan az MS elhatarozta hogy "mukodes kozben" valtozatatja a kompatibilitast igy nem igazan tudni meddig fog menni. Volt par honapja az a problema hogy az uj Feature Update eliminalja egyes CPU-kal valo kompatibilitast ami addig ment. Ezt barmikor megcsinalhatjak a jovoben is.
-
Professzor01
friss újonc
Sziasztok ! Van nekem egy MSI Bravo gamer latptop , Ryzen 7 7700 RTX 4060 . 1 éves a gép , eddig nagyon szépen futott rajta bármelyik játék , leginkabb Fifa 24 , warzone , PUBG , (regi Cod 4 MW) amivel jatszok . Utobbi időben az a probléma merült fel ha Fifazok vagy PUBG tehát erőss jatekkal jatszok 5-10 perc utàn a gep felpörög fujja ki magabol a levegőt 120 ról leesik 20-30fpsre es jatszahatlanul szaggat ! Újra van pasztàzva mar windowst telepitettem de semmi megoldas ! Esetlen vki tudna infot köszi !
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion #112608 üzenetére
En csinaltam mar rengeteg mentest Macriummal - legtobb esetben siman be lehet importalni a VmWare virtualis gepbe. Azaz nem masik gepen, hanem egy virtualis gepbe beimportalva (vissza toltve a mentest a virtualis gepre ami ugye tok mas hardver) siman megy az adott windows.
Most peldaul a nem mukodo W10 -> W11 in place upgrade is Vmware virtualis gepbe vissza toltve tesztelodik. Csont nelkul elindult a HP geprol lementett Macrium mentes a virtualis gepben. (meg aktivaciot se kert).
Szerk: a Vaio-ra nem fogadnek, az eleve buzerans alapbol. Csak bizonyos sorrendben lehet a drivereit felrakni, stb. Az NVME/Sata miatt lehet gond. De minden megoldhato - max vissza toltod eloszor egy Vmware Virtualis gepbe ahol nem NVME a csatoloja a virtualis lemeznek, hanem sata. Igy talan felteszi a SATA drivereket es az abbol a virtualis gepbol keszult mentest mar vissza lehet tolteni a Vaio-ra. Koztes lepes, de ha maskepp nem megy akkor en igy csinalnam.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #112609 üzenetére
Az van már, csak jó lenne a belakott windózt átvinni egy másik gépre, mert megy vissza a gyerek gépe a sulijának (igyen adta a zorbán, míg a gyerek suliba jár és most vissza kell adni). Ami gépre menne, annak nicns nvme csatija, sima sata ssd-re menne a rendszer (ugyanitt keresek emberi áron egy bluray meghajtó helyére rakható hdd caddy-t Sony Vaio VPCCE géphez, hogy lehessen egy hdd-t vagy másik ssd-t is rakni a gépbe).
-
echterion
nagyúr
Off kérdés, ti értetek hozzá (nálam tuti jobban):
Ha egy win11-es gépről csinálok Macriummal egy mentést, azt egy olyan gépre helyre tudom állítani, amire amúgy nem akarna csak úgy felmenni a win11, mert nem alkalmas rá? -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #112605 üzenetére
Ipaden lattam olyan foliat ami kb papir feluletuve tette es jo volt rajta irni. Az matt volt, de nem nagyon befolyasolta a szineket.
Ha olyat rarakna, talan nem lenne gaz.
https://istyle.si/next-one-scribble-screen-protector-for-ipad-11-inch-331702.html?_gl=1*1krlix*_up*MQ..*_ga*MTE5MzE0MDc4NC4xNzI4NTQyMjg2*_ga_S5NNESD7LW*MTcyODU0MjI4NC4xLjEuMTcyODU0MjQzNC4wLjAuMA
Paperlike.com
Ismeros neje ilyen grafikus, szerinte jobb, mint barmi mas. (Wacom tablakat is bele ertve) -
Raymond
titán
válasz
PedroPascal #112603 üzenetére
A folia, a gyari antiglare bevonat es a gyari matt kepernyo nagyon nem ugyanaz. Mind mas kepet ad es az antiglare peldaul meg gyartotol is fugg hogy milyen. Szerintem hagyd ahogy van, azert vetted hogy jo kep legyen, foliaval ezen csak rontani tudsz.
-
válasz
PedroPascal #112601 üzenetére
Ne tegyél rá fóliát-vay akkor kár volt OLED-et venni.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112602 üzenetére
Ettől tartok én is. Mobilon is nagy különbség tud lenni fóliák között.
A Samsung Galaxy Book5 Pro szinte ugyan az a gép minden téren, mint a Zenbook S14. Ott viszont van gyári tükröződésmentes réteg a kijelzőn. Gondolom ez a fólia nem azt nyújtaná minőségben. De ha valaki jártas a témában akkor szívesen meghallgatom a véleményét, tapasztalatát. -
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112601 üzenetére
A kontrasztot biztosan rontja, és hát az lenne ugye az OLED kijelző lényege. A kérdés hogy melyik számodra a jobb kompromisszum. Hogy ha szép kontrasztos de tükröződik, vagy ha nem tükröződik úgy, de ront a kontraszton.
-
PedroPascal
őstag
Szerintetek érdemes tükröződésgátló fóliát használni laptopon vagy úgy eleve fóliát? Nem rontana a kép minőségén? Ezt néztem ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD