Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz
Vpeter74 #108299 üzenetére
Tegnap kicsit magamban gondolkodtam és azért dobtam be ide hátha segít valakinek megfejteni, ami segítségére lehet olyan embereknek mint pl te és mások akik ilyen problémával szembesülnek. Mint mondtam ha én elkezdek játszani legyen bármi a folyamat alatt minden kristály tiszta, nincsenek laggok, beakadások. Vsync vagy nélküle egyenletes a játékmenet. Ez amolyan kivétel és persze ez csak egy kis teszt, amit részben meg is fejtettem hogyan futtassam.
Volt olyan korábban hogy megpiszkáltam a vga UV görbéjét, na meghúztam kicsit a teljesítményt, nagyon átírtam a gyári alap paramétereket és egy bizonyos teszt adott pontjain be beakadt mindig a futtatás. Aztán elkezdtem finomhangolni és sikerült ezt megszüntetni igaz teljesítménycsökkenés mellett. Mindannyiunknak más a hardvere, ha ugyanaz lenne és csak egy ssd amit használunk lenne más sem ugyanaz akkor, ezért nem lehet egyszerű ez a probléma.Talán az hogy van sok ramom és főleg onnan használ, talán mert közben nem fut háttérfolyamat hosszabb játékidő alatt, lehet sok minden, ezt főleg egyénileg mindenki maga otthon tudja tesztelgetni, állítgatni a beállításokat amit csak lehet hol van a gyenge láncszem. Talán mert a procim nem ugrándozik power limit és vissza a hardver egyéb összetevője miatt passz.......szerény a sebesség de az legalább biztos.
Tudom ssd-nél nem, de egy tippet azért adnék, fragmentáljál rá az ssd-re. Az áthelyezi a tartalmat a maga módján. Én csináltam ilyet nem is olyan rég, még azon is jó ideig dolgozgatott, szerinte volt mit ide oda rakosgatni.
Valamit észrevettem utána, gyorsabban töltött be egy játékot.
Amúgy lehet nekem is ezt kellene főleg hogy hdd-ről beszéltem. Nincs most rajta elég hely, de azért megnézem. Baszki ez miért nem jutott eddig eszembe.
-
Vpeter74
csendes tag
válasz
RM007 #108292 üzenetére
Igazad lehet. Pár játék csinálja ezt a hirtelen akadást és FPS csökkenést ,,aztán 2-3 másodperc és vissza áll minden.
Tegnap direkt megnéztem megint mert a lányom játszott a Hogwarts Legacy vel.
Ha 2560x1440 re teszem a felbontást Ray tracing nélkül, DLSS-Quality és minden bekapcsolva fullon.
130-160Fps között fut a játék. Aztán gondol egyet amikor újabb területre ér..és csinál egy akadást illetve 30-40Fps esést..pár másodperc és minden megy rendesen..
Mondjuk olvastam ,h ennek a game-nek speciel vannak másnál is gondok,,asztali RTX4090 gépnél is..úgy hogy lehet maga a játék bugos. De azért elég dühitő. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Teasers #108296 üzenetére
Régebbi játékokhoz egy 1060 is elég,nemhogy 3060,ha csak a teljesítmény részét nézzük.
Én személy szerint ilyen esetben azt tenném hogy inkább kicsit idősebb,de minőségibb gépet vennék,mint egy újabb,de "tejfölös doboz" fajtát.Értem ezalatt az anyaghasználatot,hűtést stb.Pl. egy 5 éves AW ami akkor volt 800k-1M az új ára többet érhet mint egy 2 éves Asus teszem azt,ami újonnan volt 3-400k és most mindkettő ára 250k.De ez csak egy példa. -
Teasers
tag
válasz
MaxxDamage #108295 üzenetére
Köszi, sajnos a keretbe, még a használtpiaci árban sem fér bele a 4060. Talán 4050-el ki tudnék fogni 250-ér egy darabot. Csak akkor kérdés a 3060 nem érné meg jobban?
Tényleg nem lenne agyon használva, játék tekintetében is csak régebbi “könnyedebb” darabok futnának rajta. -
Teasers
tag
Sziasztok!
Kis iránymutatást, segítséget kérnék tőletek.
Laptopot szeretnék venni. Ennek oka, hogy havi kb 5-6 alkalommal nem leszek otthon, de a gép elérhetőségre szükségem van. Elsősorban nem a gaming a cél, de amire emelett használnám arra egy ilyen beállítottságú laptop tökéletes. Ebben a havi pár alkalomban videó vágásra is lenne használva. Ne képzeljetek el semmi extrát, 1 perc alatti kész videók lennének. Egyszerűek, semmi extra, közösségi platformra.
Emelett ugyebár örülnék ha futtatna pár játékot. Nagy igények nincsenek,igazábol best buyt keresnék.
Mindenképp használtan szeretnék venni. A keret max 250.000ft lenne.Van esetleg konkrét ajánlás? Annyira nem vagyok otthon a témàban, 16gb ram 512ssd mellett nézegettem az alábbi kombókat:
Ryzen 7 5800 + 3060
I5 11400h + 3060
Ryzen 4800 + 2060Ezeket szemfülesen lehetne pecázni 250e ftig.
3050 ti mennyire legyen a nézőpontomban?
Fentébb valaki írta, hogy érdemes a 40xx szériában is szétnézni.Sima 4050-el is láttam már laptopot az árban.
Mit ajánlotok?
Köszi előre is 😊
ui.: más fórumon próbálkoztam segítséget kérni, egyikről elhajtottak a használt topicban, ott pedig nem kaptam semmilyen választ, így jelenleg Ti vagytok az utolsó reményem😁
-
RM007
addikt
válasz
RM007 #108292 üzenetére
Úgy gondoltam kiegészítem azért egy szokatlan észrevétellel. Nem szoktam ilyet látni.
Szóval itt van ez a Wukong benchmark. Jól teljesítményre rakva (régi laptop proci, ddr3, 3080ti stb....) Mikor először indítom a tesztet az elején kétszer beakad a futtatás, de nagyon, aztán kilépve újra indítva semmi, na onnantól folyamatos minden. Olyan mintha az első indításnál nem töltött volna be mindent és mikor indul még nem lenne készen. Lemegy és a minimum fps katasztrófa. De ha nem lépek ki belőle és állítgatok, mindegy mit, aztán újrázok tökéletes marad.
Persze hdd és a többi, meg mégsem, mert aztán hibátlan.
-
RM007
addikt
válasz
Vpeter74 #108291 üzenetére
Az akadás nem hiszem hogy fps függvénye. Nálam sosem szokott lenni sem ha alacsony sem ha magas fps mutatóim vannak. Nem beszélve sok játékot hdd-ről futtatok, azon volt hely telepíteni. Teszteltem, átment, maradt. Ott valami nálad időnként mintha behúzná a kéziféket.
-
Vpeter74
csendes tag
válasz
Ubul86 #108286 üzenetére
megnéztem én is délután a Warhammer 40K Space Marines 2-t. Én is felhúztam mindent..3xxx felbontás. 50-65FPS között volt . DLSS-Quality.
Úgy hogy nem volt az igazi. Ha Performance re tettem akkor 60-75 között ingázott.
Ha levettem a felbontást 2560x1440 re..akkor 85-102FPS. DLSS-Quality.
Hát..ez a Laptop és az RTX4080 ennyit tud.
Biztosan a sokat számit a játékok optimalizálása is.
Ott van a Dragon's Dogma 2 vagy a inkább a Hogwarts Legacy -t tudám mondani..na az kb kritikán aluli amit csinál. Legalább is nálam.
Simán van 100-120FPS DLSS-Quality vel és full ra húzva de Ray tracing nélkül.
De még is csinál olyan akadásokat és 30-40FPS csökkenést amikor egy új területre érsz a játékban ,h röhej. Azt nem tudom ,h kevés VGA RAM vagy egyéb dolog vagy csak simán a kevés teljesitmény miatt van..de bármit próbáltam állitani ,folyamtosan csinálja. -
Csupati
őstag
válasz
Juhaszatti #108288 üzenetére
Így van, a 3060 mellé teljesen mindegy melyiket választja, ha csak játékra lesz. Ha mellette munkára is lesz fogva akkor érdemes jobban elgondolkozni.
Egy érv szól a ryzen melett az akku idő, de megint ha csak játékra,akkor akkurol nem játszunk így szintén nem akkora tényező. -
Juhaszatti
addikt
válasz
queens #108287 üzenetére
Inkább ezt az oldalt ajánlom, ha procikat szeretnél összehasonlítani:
Ryzen 7 6800H vs i5 12500HEgy magon az Intel erősebb, több magon a Ryzen, összességében is picivel a Ryzen.
Ha főként játékra fogod használni, akkor gyakorlatilag mindegy. A 3060-at mindkettő maradéktalanul kihajtja.Viszont csak akkor vegyél 3060-as gépet, ha tényleg kihagyhatatlan bestbuyt találtál.
Az RTX 40xx szériás belépő gépek most piszok jó árban mennek. -
queens
tag
Sziasztok!
Legion 5 prot nézegetek, van kétféle procival most jó áron
12500
6800Versus link
Az intelnek négy maggal több van.
Ha az árát nem nézzük, melyik a jobb parti?
3060 van bennük.Köszi szépen
-
Ubul86
őstag
válasz
Vpeter74 #108285 üzenetére
igen, így most már a 4090 előnye kijött, a maga 59 fps-ével, de azért az se a hú meg ha
közben megnéztem a Warhammer 40K Space Marines 2-t, csutkára minden felhúzva, a korábbi 3xxx felbontáson, vajsimán vitte a gép, valószínűleg jól van optimalizálva, de így, hogy gyengébb gépen nem tudom kipróbálni, nehéz belőni
de nagyon szép látványvilággal rendelkezik.
Viszont úgy érzem, hogy az a játék inkább kontrollerre készült
(van, csak már kezdtem leszokni róla)
-
ZsoltGoku26
tag
válasz
MaxxDamage #108280 üzenetére
Azt megbeszéltem ès lehet októberben, I7-10700T cserére is együtt energiatakarékos érdekében de majd kiderül
-
MaxxDamage
félisten
válasz
ZsoltGoku26 #108279 üzenetére
KH-hoz elviszed és az megnézi/szétszedni és elmondja mik a lehetőségek.
Aztán eldöntöd mi legyen. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #108269 üzenetére
Az N960KP-nál a CPU desktop , Nekem küldött képet 25W on megy az I5- 10600 benne 56 C ér el, a GPU 3060 115W -on 80C , sajna kicsit béna lett a hütése gyárilag a gépnek és egy normál 10700 már trottyol benne, azt sejtem hogy mivel a procihozz könnyű hozzáférni lehet csak az lett megpasztázva, a GPU hoz viszont nagyon szét kell szedni, dupla fenekes gép mint a 6 és 8. gen procis Alienware-ek.
Sajnos RTX szériát vbios moddolni NEM lehet mobil GPU esetén , és az MSI AB is azért ír lakatot minden opcióra. Maximum egy komplett Vbios csere lehetséges de azt is óvatosan, mert nem MXM és nemtudom hogy van e külön vbios a GPU-nak vagy az alaplapi biosba van e integrálva.
Viszont a Celvo Center 3.0 megy rajta gyári driverként fel van tüntetve ott egy egyedi fan courve el lehetne hozni talán. -
Vpeter74
csendes tag
Hát de nem azzal lehet állítani a DLSS settings -et? Ahogy változtattam úgy változott ,h
Performance , Quality ,Balanced .
Mintha így lett volna..vagy rosszul emlékszem? -
Vpeter74
csendes tag
válasz
ZsoltGoku26 #108271 üzenetére
Ingyenes a Steam-en.
-
Vpeter74
csendes tag
Sziasztok,
Én is megnéztem a Black Myth: Wukong Benchmark programot.
ASUS ROG Strix SCAR 17(AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080)
Silent mode , DLSS PerformanceHát nem tudom tényleges játék közben milyen lenne a teljesítmény?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
ZsoltGoku26 #108267 üzenetére
Én inkább csak OC-t szoktam, UV-t nem
Ha jól rémlik, Csupati fórumtárs csinált UV-t (GPU) is. -
RM007
addikt
válasz
ZsoltGoku26 #108262 üzenetére
Nem tudom hogy a géped engedi-e használni, ki kell próbálni. Van hozzá útmutatás, videók tönkelege. Én nem igazán használom, csak az UV részét piszkálgattam amit mással is tudok, azt értem, nem ástam bele magamat sosem. Egy lehetőség. Próbáld meg a proci órajeleit alacsonyabbra fixálni az is egy megoldás a melegedésre. Valahogy a gpu részt is lehet befolyásolni azt tudom, amolyan mindenes a progi. Ha működik lehet segít itt neked valaki beállítani, vagy keresd a redditen például.
-
ZsoltGoku26
tag
válasz
MaxxDamage #108264 üzenetére
https://www.techpowerup.com/vgabios/256736/256736
Cél: 80W
korlát: 105W
Akkor ez egyszerű megoldás? De hogyan lehet megcsinalni? -
ZsoltGoku26
tag
válasz
MaxxDamage #108264 üzenetére
Igen, mobile 140W nvidia vezérlőpult szerint de inkább 100W korlát legyen h ne melegjen vele.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
ZsoltGoku26 #108262 üzenetére
TS az persze
Clevo gépen is. -
MaxxDamage
félisten
válasz
ZsoltGoku26 #108260 üzenetére
RTX 3060 van benne?
Ha igen, attól kicsit sok az a 80 fok temp. -
RM007
addikt
válasz
ZsoltGoku26 #108260 üzenetére
A cpu 99%-ra való visszavétele, vagy ThrottleStop [link] cpu és gpu-nak is jó. Vagy
MSI AB [link] a gpu-nak, ezt többen használjuk monitorozásra és optimalizálásra...OK ez nem. Vagy XTU szoftver [link] cpu-nak. Persze ha a bioszból tiltva vannak ezek akkor nem tudom mit lehet tenni. Egy próbát azért megérnek. Gyári szoftverben nincs lehetőség a teljesítmény visszavételére? Valami csak van ottt is.Esetleg egy fém pasztázás KillHates mesternél nem ártana neki, itt a topikban megtalálod, írj rá, az -10,15 fokot is vissza tud venni 4-6 hónap időtartamra attól függően hogy strapáljuk a laptopunkat. Meg úgy ilyen kérdésekben ő tud a leghatékonyabban segíteni.
Ha van a clevonál fórum topik keress meg valakit privátban a cégtől hátha megdob egy progival ami ezt engedélyezi. Nem mai laptop ezért nem tartanám kizártnak.
-
ZsoltGoku26
tag
Megvettem Clevo N960KP-t, majd dying light 2-t leteszteltem és végül GPU-nak eléri 80 fokot de nem jó, 75 fok limit kéne beállítani de msi afterburnerben és control center 3.0-ben mindkét lock van ezt nem tudom miért…hogyan lehet unlockolni?
-
Juhaszatti
addikt
válasz
wéercé #108255 üzenetére
Ha játékra lesz, akkor ott a videokártya a fő szempont.
Ha RTX 4060-as a cél, amellé felesleges az R9, azt igazából egy Ryzen 5 is gond nélkül kihajtja, de ha az időtállóságot és a lélek megnyugtatását is figyelembe vesszük, akkor egy R7 jó választás mellé.
Ha feljebb mentek a videokártyában, akkor érdemes erősebb processzort is nézni.A 17,3" kijelző a másik érdekes kérdés. Kihalóban van sajnos, mióta bejöttek a 16" panelek. Az Asus is már a G16-ot és a G18-at nyomja 18"-on. Viszont a 18" meg egy elég markáns árképző tényező.
A TUF szériában akad még friss 17,3"-as.
MSI-nek vannak még kerek 17"-os kijelzői a Sword szériában. -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Gamer laptopot szeretnék az egyetemista fiamnak vásárolni, játékra és a tanuláshoz szükséges programok futtatásához.
Elsősorban ASUS ROG Strix G17 lenne ami érdekelne.
Amit szeretnénk, az a 17,3"-os méret lenne, valamint AMD Ryzen 9 7945HX vagy ennek kb. megfelelő Intel (talán i9, de ebben nem vagyok biztos) processzor, RTX Geforce 4060 8GB videókártya és Win 11 hivatalos jogtiszta operációs rendszer.
Köszönöm! -
ogre13
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlásban tudnátok segíteni? Kb.: 300-350K lenne rá való. Sok mindennel játszok: ARK, Conan stb. Most egy Asus Rog GL752VW-használtam, ezt szeretném lecserélni. Nem ragaszkodom a márkához, remélem tudtok javasolni ebben az árkategóriában valamit. Előre is köszönöm!
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #108249 üzenetére
Nálam a 880m bírta a legrövidebb ideig a strapát. Olyan 5 perc volt. Elindítottam a GTA 5-öt és az emlékezetem szerint egy hídnál minden felgyorsult, mintha hátulról megtoltak volna, majd behalt. A vga kártya az autóval együtt döglött meg. Volt próbálkozás újjáélesztés a konyhában, nem sikerült. Ettől még szerettem a kártyát lesarkazva is csoda szép volt. Ez adott csak igazán löketet a későbbiekre. Tudom ezt jobban is alapon.
-
Csupati
őstag
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Csupati #108249 üzenetére
Enyémbe is a kínai van,amilyen gagyinak nézett ki mikor megjött,annál nagyobb kellemes meglepetést okozott hogy milyen jól bírja.Először pedig az MSI verzióra voltam rácuppanva még úgy is hogy ki kellett volna vágni egy darabot a gépházból hozzá hogy beférjen.
"P3200-at sajnálom hogy eladtam az nagyon jó kártya volt"
Igen a Quadro az egy másik szint minőségben,én még egy döglöttel sem találkoztam eddig.P5000-ben gondolkoztam egy ideig én is,de aztán letettem róla,több okból kifolyólag is. -
Csupati
őstag
válasz
Muerte #108248 üzenetére
A legtöbb AMD kártyás gép ami hozzám került az vagy vga döglött volt vagy dölődő félben volt, a 780m et meg addíg huzták amig el nem pukkant. A 880m jól bírta a strapát akár 100C vagy fölötte is, a 980m már érzékeny volt de lehetett nyúzni.
2 db 1060 as kártyám volt , az első egy kínai de nagyon jó volt , a másik meg egy eurocom 1060 ami fogyasztotta a kondikat majd egyszer akkorát pukkant hogy az összes réteg a nyákon zárlatos lett, a P3200-at sajnálom hogy eladtam az nagyon jó kártya volt, 1070 teljesítmény 60W-ból. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Csupati #108245 üzenetére
"Jó cucc de volt akinél bugos volt a driver egy M18x r2 nél."
Jó de az nem a program hibája volt,hanem a dudva AMD miatt.
Én is kínlódtam a 7970M-mel a 17xR2-be.3db CCFL kijelzőt égetett szét,mire a Dell megunta és küldtek egy RGB ledet gariba holott nem az járt bele service tag alapján,de kisírtam náluk,aztán azt már nem bántotta.
Ez is kalandos volt,mert a 7970-et bele se tehettem volna, de persze ezt én nem közöltem a supporttal.Az utolsó garis 17xR2-k között volt az a gép.5 év gari volt rá.1 db új kijelző volt még a világon raktáron az is Mexikóban,és onnan küldték a Getronics-nekA 18-asba nem volt gond a 7970 crossfire-rel sem hardver szinten,de a driver átlagon aluli volt mindig,gyorsan 780 sli-re váltottam róla.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
RM007 #108246 üzenetére
"Közel egy tucat alaplapot fogyaszthattam el kezdetektől"
Ezen hangosan felröhögtem
Nálam a billentyűzet amiből van vagy 10db itthon,mindegyiknek a WASD gombja lett kuka.Ami most van benne az arab,de ezt már vagy 4 éve vettem kb.,már akkor se találtam hozzá normálisat németet vagy angolt. Ezen kívül csak GPU cserék voltak,meg kábelek,de az már jópár. -
RM007
addikt
válasz
Muerte #108241 üzenetére
"Még manapság is csodálkozok néha azon hogy ez a gép mit ki nem bírt már,de asszem a tiéd is tudna mesélni
"
Sokat talán nem tudna mesélni, csak a burkolat, az látott mindent.Közel egy tucat alaplapot fogyaszthattam el kezdetektől. Most nem olyan rég is kimúlt egy amiért nem tartom magam felelősnek.(áram szünet)
Az összes többiben picit benne volt a kezem. Nálam hűségesebb követője az általam használt laptop modellnek sosem volt a világon.
A legnagyobb laptop rombolást sok évvel ezelőtt akkor követtem el mikor az mxm kártyáimat az akkori két MSI laptopommal karöltve kripto bányászatra használtam. Télen a szobámban a nyitott ablak mellé tettem laptophűtő támogatással nem messze az ágyamtól. Inkább felöltöztem és takaróztam nem normálisan csak termelje nekem a pénzt még éjszaka is. Hamar meg lett böjtje, mint tanulópénz.
És lám ezt a szaros laptopot a mai napig képtelen vagyok elengedni.
-
Csupati
őstag
válasz
Muerte #108244 üzenetére
Jó cucc de volt akinél bugos volt a driver egy M18x r2 nél.
Mondjuk az AMD MXM kártyák maguktól is megdöglenek főleg az utolsó két széria, 7970m és 8970m(M290x egy órajel növelt 8970m) , egy gyártó probálkozott RX 480 mxm 3.0B-t gyártani de nagyon kevés laptoppal volt kompatibilis az EC bios miatt , illetve az AW a DGFF csatis verzióban még hozott RX szériát de másról nemtudok ami nem Firepro. -
Muerte
Topikgazda
válasz
RM007 #108228 üzenetére
Régi szép idők mikor a 3920xm-nek 95W-tot meg +50mV-tot toltam neki 4x4,5GHz-en csak hogy egy szintetikus tesztben mint megy, a GPU-król nem is beszélve
Kezdve 7970M,780M,880M,970M és az 1060. A 780M-mel nagyon sokáig top 1 voltam 3D11-ben az AW-k között.Már nem emlékszem pontosan ,de arra igen hogy télen kint a teraszon -10 fokban alsó burkolat nélkül full ventivel sikerült, szénné hajtva a kártya persze
Még manapság is csodálkozok néha azon hogy ez a gép mit ki nem bírt már,de asszem a tiéd is tudna mesélni
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #108226 üzenetére
Nem rossz!
Én is ránéztem és még tetszik is!
1440p felbontáson High-ba szépen megy is 57-60+ FPS tartva (bőven elég)
Csak egy a gond, hogy fél órát ha tudok ülni...és feküdni kell!
Még játszanék is ezzel..eskű!
A Game nem a legjobb "tervezés" mert a fűvőn se lehet átmenni vagy pl. létrára felmnenni..stb.. vannak hiányosságok, de ez Warhammer.. -
Francia91
veterán
válasz
KillHates #108235 üzenetére
Korábbi vBIOS-t kell tenni a P4000-re Linux alól, aztán mehet a moddolt driver, ami most az M3000M alatt is van (moddolt driver nélkül ez sem menne, mivel nem gyári GPU az M6800-hoz, a driver .inf fájlba kell bevinni az adott HW ID-t). Fizikailag 100%-osan passzol bele, csak a vBIOS downgrade kell, és simán megy benne
Közelben van ismerős, aki segít benne, a megfelelő vBIOS pedig le van mentve P3000/4000/5000-hez -
MacEdm
tag
Sziasztok!
1. [Lenovo LOQ 15AHP9 (Ryzen 5 8645HS RTX 4050] 330k
2. [Lenovo LOQ 15AHP9 (Ryzen 7 8845HS RTX 4050] 360kSzerintetek a második megéri a + 30k-t? Mennyivel fogja továbbírni a ryzen 7 az 5-höz képest?
-
RM007
addikt
válasz
Csandi #108230 üzenetére
Értelek csak hát ez egy játék orientált topik volt még a kezdetben, abba estem bele, azért van ez a laptopom. Egy laptop ami mindenes nem kell mellé asztali, mert elvégzi mind azt amit a másik. Ez ma már megváltozott, nincsenek szintek, mindent egybemostak.
Nálam annyit változott az idők során, megöregedvén mint egy embernél itt nem ágyhoz hanem asztalhoz kötött lett, de még lélegzik, nem is akárhogy.
Van még egy erősebb hasonló kiépítésű laptopom azzal minimum minden a duplája jelenleg 2K mellett. Elvagyok. -
Csandi
őstag
válasz
RM007 #108226 üzenetére
Tegnap én is kipróbáltam, Ryzen 7 HX meg 4070 legion 5 pro.
Natívban, 2560x1600-ban, minden maxra téve 40 fps körül ment
Aztán beállítottam Dynamicra és belőttem neki, hogy célozza meg a 120 fps-t, meg a tööbbi grafikai beállítást is optimalizáltam egy videó alapján, így 1-2 dolog high-on, többi medium-low, ezekkel együtt is csak 90-100 fps-em tudott lenni, sőt néhol 70 re is dippelt.
Nekem ez így elég off, laptop nem erre a játékra van kitalálva, minden más amivel nyomom azok tökéletesen futnak
aztán ha jövőben nagyon kevés lenne max átadom bnőmnek a gépet és épitek megint asztalit.
-
Francia91
veterán
válasz
RM007 #108228 üzenetére
Nekem alulfeszelés előtt nyaldosta a 98 fokot, ez a 87 fok így már nekem nagyon jónak számít. És azért a Precision M6800 hűtése sem szar, nyilván a Tiedben komolyabb, mint DTR szerű gamer laptop
Precision M4800-asban volt eredetileg a 4930MX, de az feleségemé lett, mikor megvettem az M6800-ast. Az M6800-ban lévő 4810MQ és a 4930MX helyet cserélt, neki bőven elég a 4810MQ. Az viszont jócskán hűvösebb is neki, 74 fok fölé még nem ment kihajtva
Ősszel Quadro P4000 a terv az M6800-asba, meglátjuk, mi lesz belőle -
RM007
addikt
válasz
Francia91 #108227 üzenetére
Két dolog van.
1, Ebben a prociban meghalt az igp, a grafikus készlet kimúlt egy áramszünet után. Azért megy mert mxm kábelről kapja a kakaót.Észrevettem a hűtésen a változást ekkor tűnt fel a dolog. ((Ennek a procinak felbecsülhetetlen értéke lett))
2, Van egy pici rásegítés, hack, a cpu hűtőn.....kivitelezés a mester műve.Sok éves történet már. A lényeg simán elvagyok ezzel a régi hardverral bármilyen szerepben, máshogy szólva nem maradok le semmiről.
És persze nincs alatta, mellette semmilyen rásegítés pl. mint laptophűtő.Max 57W amit tud. Volt idő, még egészséges korában igpu mellett, hogy XTU segítséggel 60+W fogyasztást is bekajált egy ideig, ez sajnos ezzel a balesettel megszűnt.
Most nézem az XTU törölte az UV-t nem is volt alatta semmi.
Na észre sem vettem.....ja ezért nem futott végig 100%-on. És csak 3800 Ghz a magokon, rögtön javítani fogom.
Amúgy van tartalék procim, ha valami történne ezzel kapcsolatban.
(Ami még lemaradt: dlss quality-ban játszom mindig)
-
RM007
addikt
Van ez az új Warhammer 40000: Space Marine 2 játék. Ezzel kapcsolatban mindenhol azt olvasom milyen erős proci kell hozzá, olyat is valakitől hogy a nála lévő i5-12xxx már kevés, miatta nincs elég fps és hasonlók. Tegnap késő este belenyaltam hátha ad valamit, már régen toltam ilyet és ehhez hasonlót. Kellemes csalódás volt, jót szórakoztam. A futtatás átlag 50 fps, csatáknál veszít kb 5 fps-t, de minden tükör simán fut.
Egy i7-4940mx cpu alatt teljesen tökéletes.Látom a cpu limitet,.na és? Teljesen jó. Persze a grafika minden maximumra állítva.Utolsó menüpont eggyel lejjebb, ahogy alapból felkínálta a játék. Nehézségi fokozat könnyű, hogy tudjak kicsit szórakozni is.
A proci max fogyasztáson, de mivel nálam az meg sem kottyan hűtésileg nem zavar.
Ma este jön a következő pályarész, mintha sorozatot néznék. -
Juhaszatti
addikt
válasz
G-Device #108222 üzenetére
A Victus rendben van ilyen téren, és az utóbbi időben a TUF széria is nagyon sokat fejlődött, már az is teljesen oké. Az MSI Thin és Cyborg szériái annyira nem az igaziak.
Ráadásul azokban gyengébbre van konfigurálva a videokártya is. Hiába ugyanúgy 2050/3050 mint a TUF-ban vagy a Victusban, a Cyborgban lévő kevesebbet fogyaszt, és kisebb teljesítményre képes. Vékonyabb a ház és venti is eggyel kevesebb van benne.A 2050-est amúgy szerintem engedd el. Manapság a 3050 a minimum szint ha játszani is szeretnél rajta. Nem lehet akkora árkülönbség a kettő között, hogy megérje a 2050.
A 4050-es gépek is piszok jó áron mennek most. -
G-Device
csendes tag
Sziasztok. Segitsegre lenne szükségem azzal kapcsolatban, hogy melyik gép elfogadhatóbb minőségileg ill összeszerelésileg.
Asus TUF
HP Victus
MSI Cyborgmindhárom hardware környezete ua.
intel i5 16gb RTX 2050-3050 és 512SSDköszönöm
-
Sziasztok!
Segítene valaki beárazni a gépem?
2025 március 19-ig garanciális Alienware Area 51-R2 17-es, Intel(R)Core(TM) i7-10700 CPU, RTX2060, 256Gb ssd, 1Tb hdd, 64gb memória. Gyári doboz, két hálózati töltő..
Előre is köszi!
-
Üdv!
Aki szereti a taktikai shooter játékokat, az Epic-en a Sniper Ghost Warrior Contracts most ingyenes. -
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni használt gaming notebook vásárláshoz. Régebbi játékokkal szoktam játszani, a legújabb a Baldur's Gate 3, ehhez lehet belőni a hardverigényt.
A játékot FHD felbontásban, high grafikai beállítással szeretném futtatni. Legyen 17" a kijelző. Jó lenne SSD+HDD kombóval szerelt. Árban 150-200k.
Köszönöm a segjtséget! -
Dhampir
félisten
válasz
Evil Snowman #108212 üzenetére
Visszatettem én is 60 Hz-ről 120 Hz-re, maximum ennyit tud a Dell Vostro 3520 kijelzője.
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly #108211 üzenetére
De ezen akarj szerintem akkuidőt nyerni, minél nagyobb, annál kevésbé fárasztó a szemnek.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Lalikiraly #108211 üzenetére
Nincs olyan, hogy kevés refresh rate, mester. Minél magasabb annál jobb. Szemeid is hosszútávon meghálálják.
Szóval én hagynám 165 Hz-en. -
Lalikiraly
addikt
Nitro 17 esem van.
G sync es a kijelző és a Windowsban alapból 165Hz re van állítva. De videózáskor szerintem felesleges.
Ezekből a beállításokból melyiket lenne érdemes beállítanom?
-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Poénból lefuttattam alacsony alapbeállítások mellett a legendás Black Myth: Wukong Benchmark programot egy Dell Vostro 3520 notebookon, Ubuntu Linux 24.04 és a Steam Linuxos verziója alatt.
Persze a végső eredmény megmosolyogtató és arra számítottam, hogy teszt közben lefagy a gép, netán egyéb szörnyűség történhet, de végig működött. Néhol ugyan laggok kíséretében, mégis folyamatosan futott a teszt, nem történt "diavetítés" és a látványvilág sem volt borzasztó.
Érdekes, hogy operációs rendszer verziónak nem a Linuxot írta ki, feltehetően ez a Proton alkalmazásnak is köszönhető, amit a Steam Playbe integráltak.
-
Peti892
csendes újonc
válasz
Peti892 #108072 üzenetére
Sziasztok!
Végül a Media Markt nem tudja pontosan garantálni a szállítást és már eléggé sürgős lenne , így egy másik gépet találtam elég jó árban. Erről a gépről van valakinek valami véleménye?
https://radium.hu/lenovo-loq-15ahp9-windows-11-home-65126.html -
Ubul86
őstag
válasz
Zoli bácsi #108204 üzenetére
lehet volt 1 ami beragadt az által, hogy megvették, visszavitték 14 napon belül, stb...
emagnál is ez volt, megvettem ~1 misiért a gépem, felment 1.4-re utána rögtön -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #108189 üzenetére
Na...... Ha valaki nézi a linket, tegnap este egy százassal olcsóbb volt, akció, vagy elírták nem tudom. Lányomnak rendeltük, az esti áron visszaigazolták, remélem megkapjuk ennyiért.
Lányom kitalálta, hogy 25. szülinapjára új laptopot szeretne. Gimis volt még mikor a régit vettük neki. Csak kileste ezt az akciót. -
Csupati
őstag
válasz
lionshamlet #108202 üzenetére
Picit bugosan méri, ha rahuzod az egeret egy aktuális pontra kiirja az értéket, de ami zavarobb a kék részek, a kék/zöld részek, a szürke az idle, azt is ha rahuzod az egeret kiirja melyik micsoda így fejből nincs meg színre mi a limit, de határozottan van, a proci kicsit meleg 97C vel ha azon tudsz állítani alacsonyabb teljesítményre sokat fog javulni a venti zaj is.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet #108177 üzenetére
@Csupati
@Semin -
lionshamlet
senior tag
válasz
MaxxDamage #108194 üzenetére
Ha jol emlekszem a Soldier Of fortune már nem is indult el 640x480-as képernyőn.
800×600 display volt a minimum - igen, jobban belegondolva ment is az anyázás hogy az osszes megsporolt pénzedből videóvezérlőt vettél (s3trio helyett valami nvidia mx-et, passzív hűtéssel persze) erre most kell egy monitor is.
Anyádék meg csórók mint a föld.
Maradt a super mario es az oroszlánkirály.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest