Hirdetés
- OLED TV topic
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
[link] Érdemes leszedni és megnézni. Nálam most a 10 éves laptoppal ultra, dlss quality, fhd átlag csak 40+ fps. High az +10 fps. Az asztali rtx 3080Ti erre képes.
Valami ilyesmire várok.
Elindítás után mikor azt hiszed lefagyott akkor nem csak olyan. Nagyon sokat kell várni bejövés és minden állítgatás után eljátssza.
-
Raymond
titán
válasz
Csupati
üzenetére
Ebbe az kop bele igazan ami mar par napja/hete is publikus hogy konzervativ szerver alaplapokkal, 3600-as RAM-okkal es alacsony TDP-vel futtatott (sot, direkt T-s modellek is) peldanyok is romlanak.
Ez csak Intel PR probalkozas, lesz ennek meg par kore. Pl. az hogy a mikrokod lassitja vagy megallitja a romlast az nem segit azokon akiknek a procija mar romolott, de meg nem lathato modon. Majd igy a lassito mikorkod utan meg lehet epp a gari lejarta utan par honappal fog problemazni.
A masik dolog hogy a mikorokoddal elmeletileg feszt/kezeles is csokkenteni akarnak, a fogyasztas es hotermelest is de ugy hogy nem lesz kihatasa a teljesitmenyre. Ja persze, en meg a Telapo vagyok csak most nyar van es van idom PH!-zni. Biztos az is veletlen hogy a javitast majd valamikor augusztusban hozzak, miutan az uj Ryzen teszteket mindenki megcsinalta.
A harmadik pedig az oxidalodas problema a tavalyi 13-as sorozatnal. Ott az se mondtak hogy melyik modellekrol van konkretan szo es hgy melyik idoszakban es 2023 azert 12 honapbol all. Itt pontos batch szamok kellenek es hivatalos visszahivas de minimum a batch szamok es a gari bovitese plusz par evvel.
Ja es hogy a mobil procikat nem erinti. Ennek a kijelentesnek is kb. nulla sulya van azutan ahogy eddig kezeltek az ugyet.
-
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha csak a müszaki paranétereket nézem a két kijelző között [link] akkora 240hz -esnek jobbnak kellene lennie minden szempontból.
-
-
Francia91
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Most fogunk hozzá a házfelújításnak, közben az autó is készülget... Egyelőre van mire szórnom a pénzt

Amúgy érdekelne a dolog, de az M6800-asommal elvagyok, erősebb cuccokra ott van az asztali épített ITX kis erőművem, meg jövőre építek egy HTPC/NAS-t a TV mellé Ryzen 8500G alapokra -
Csupati
őstag
Úgy néz ki megvan a 13-14.gen procik instabilitás hibája, mikrokód hiba miatt magasabb feszültséget kér az alaplapra emiatt nagyobb a chip hőterhelése, és ezért pusztulnak meg a procik, bios frissítés formájában jön a mikrokód frissítés.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Hát én nem úgy veszem észre eddig a DTR mxm kapcsolat szerelem úgy összehozná az embereket.
Talán tényleg majd most. Tudok pár emberről akik megpróbálták és nem jött nekik össze. Fogalmam sincs min buktak mikor minden adott volt miután nálam működőképes lett. Onnantól nem kompatibilis a dolog mikor az eszközkezelőben piszkálni kell, de végül is tiszta sor az egész mert működik. DTR gépeknél adott a nyitottsága miatt az egyedi bios is, ha ott valamit át kell állítani semmi gond. Nálam is főleg quadro volt, a mostanit mit nyomkodok is azzal vettem. Minden mást mellé proci, memória külön kellett beszereznem hozzá.
Unreal Engine 5 játék demók is futnak szépen megfelelő vga támogatással. Szerintem a fentebb általam írt készülő játékok majd mindegyike játszható lesz vele akár max beállítás mellett. Engem az Intel 13.-14. gen processzorai nem érdekelnek. Menjen az a benchmark huszároknak.
Az rtx 5xxx-es széria asztali vga meg nagyon izgat vajon mekkora veszteséget fog generálni a jelen helyzetemben. Szükségem jelenleg nincs rá. Van még izgalom hátra meglévő és soha nem volt más vasaimmal.
Később nyugodtan vágj bele a DTR témába, KillHates kollégánál talán még ott van egy p751Tm1 clevo laptop eladásra, ha azóta nem történt valami, de nem lesz nehéz szerezned olyat később sem. Még a ventilátor dologban is tudna neked segíteni ha nem lenne licensz rá. Ez engem is érdekelni fog csak most eléggé le vagyok égve, későbbi időre tartogatnám ezt a kalandot a másik clevo laptopomhoz.
-
Francia91
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Ugyebár én alapvetően Workstation-os figura vagyok (ThinkPad T60p --> EliteBook 8560W --> Precision M6600 --> Precision M4800 --> Precision M6800), már ott amikor az első 6. Gen Intel Precision-ok (7510 és 7710) megjelentek (és mellettük a Zbook G3, ThinkPad P50), már ott savalltam a forrasztott procit, nagyon figyelni kellett, hogy ne i5-öst vegyen az user, mert azt csak alaplappal együtt lehet cserélni i7-esre.... Szerencsére ThinkPad P5x szériát leszámítva maradt az MXM videokártya. De itt kezdődött el az egész, nyilván DTR-ben mostanság kezd inkább.
-
válasz
Csupati
üzenetére
Amúgy rájöttem felhasználási módomat tekintve ha meghalt a prociban az igp még jól is jártam.
Csak nézem momentán miért olyan hűvös terhelésre, pedig csak egy közönséges pasztával van megkenve. Persze amióta megjártam a mestert már éreztem valami nem stimmel. Akkor ez most egy i7-4940mxkf proci? Na ilyen aztán tuti nincs senkinek.
Pont ilyen kellene nekem a clevo-ba is idővel.
Klíma nélküli meleg szobában 4.0Ghz 57W terhelésnél nem megy 75-76C fölé, a kettő között ingázik jelen pillanat. Talán mert kimúlt benne egy melegedő komponens?
Akkor tudnám ezt még feljebb is húzni. Ami nem sikerült 6 éve az most összejöhet.
-
válasz
Francia91
üzenetére

Ehhez hozzátéve aztán kiszolgáltatottá is vált az ember, ha valami akár a gyártó jóvoltából direkt vagy sem félresikerült termékké lett. Friss hírek. Hardverhiba esetén cserélhetsz mindent ergo jó ez a profit orientált piacnak, többet költesz. Na most ráfogják a vásárlókra miért lett ez, de nem a mi hibánk hogy így alakult a történet. Szép fokozatosan faroltak ki mellőle. Kulcs szó a degradálás minél hamarabb. -
-
Francia91
veterán
-
Volband
tag
Nekem segített az fps korlát a stutteringben.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok!
Alap irodai/kicsit gamer notinak mennyire jó választás a HP Victus ? Intel vagy Amd procist válasszak ?
-
válasz
Csupati
üzenetére
Régebbi verzára tudtam csak frissíteni, érdekes. Felment és továbbra sincs intel hd.
A bios-ban auto módra van állítva a kijelző kérdés. Vagyis attól függ hogyan akarom használni választ. Direktben nem merném most SG-re mozdítani, mert ha baj van a rendszeremmel vagy kijelzőmmel akkor nem kapok képet. Az a baj már elfelejtettem régen mit tököltem vele bios vagy nélküle. Azért köszi a tippet. KillHates nem rég pasztázta, szét nem szedem csak emiatt, majd máskor.A mesternél bejött a belső kijelző és még azután itthon is láttam a jelenlétét mert véletlen rosszul csatlakoztattam. Most meg semmi.
-
Rászántam magam vga drivert frissítettem. A beszámolókból megkívántam. Utólag esett le win10-et használok most és win11-re állítottam a driver frissítést. Mindegy gondolom ugyanaz. Szóval reménykedtem hátha történik valami szokatlan, valami érdekes változás akár negatív dolog, hát semmi. Tök unalmas ez így.
Lefuttattam pár jövőbeli játék demót, semmi akadás. Az egyiknél csak 50 fps miközben a vga teljes fogyasztáson a proci csak 33W magasságában és vaj tiszta futtatás.
Csupán csak annyi maradt mint észrevétel, de ez már nem mai dolog, hogy a belső képernyő teljes egészében megszűnt nálam létezni (MSI). Nem tudom behozni vagyis csak hdmi és portable kijelző. Vagy driver vagy elromlott a belső kijelzőm. Azért sem végeztem korábban általam felhozott tesztet melyikkel mennyi fps jön. Lehet a mágnes tok amin a kijelzőm van megölte a mögötte lévő kijelzőt. Mágnesesség. Volt is pár jel ami miatt gyanús. A clevo esetében ott eleve nem funkcionált ilyet nem vettem észre. Sebaj.
-
biosamyc
csendes tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Megnéztem egészpontosan ezzel a drivereel, ezzel még olykor a windows pl startmenü megjelenítéskor is szaggatott 😅
-
válasz
echterion
üzenetére

"Adott egy Lenovo Loq 16gb rammal, 4060-al, i7-13.gen procival. "
szerk.:
bocs fáradt vagyok, leesett.
Én nem tudom mi a bánat történt tavaly októberben, de azóta csak a masszív szopás megy ezekkel a bánat nVidia driverekkel.

Hogy egy klasszikusból idézzek: " Az is megb@szhatja magát, aki átvette ezt a szemét gány melót..."
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Na mi történt, leigazolt pár amd-s driver-fejlesztőt az Nv is?
Akkor ezentúl remélem, minden Nv lapos mellé jön a szokásos amd-s mantra zöld verziója is.
-
válasz
biosamyc
üzenetére
Üdv a "klubban". Tavaly október óta megy ez a szopás az nVidia driverekkel.
Lásd korábbi bejegyzésem: [link]
Vannak akiknél azóta is problémásak az új driverek, vannak akiknél nem.
Én tavaly október óta nem frisstettem a 537.58-as drivert. Nincs is vele semmi gond.
Szerintem próbáld meg azzal első körben. -
radi8tor
MODERÁTOR
A notebook-mizéria kezd megoldódni.
Kiderült mi volt a gond: rossz modellt rendeltek nekem (benézték). De akkor most ez a gép elkerül egy másik kollégához. Rendes tőlük mert nem indokolt a gépcsere, de egy ilyet kapok: [link]
Ebben legalább 32 GB RAM van.
16-al azért elég karcsú volt létezni. -
-
válasz
biosamyc
üzenetére
Bios frissítést akkor meg fogsz lépni? Én inkább akkor valami hardveres gondra gondolnék. Valami nem összehangoltan fut. Kellene valami monitor ami mutatná a proci tevékenységet a megakadások helyén. Lásd akár egy XTU és hasonló ami online mutatja a fogyasztás mérő állapotát és hasonló tesztelés. Valami ott ugrándozhat. Csak hangosan gondolkodom mit csinálnék elsőre a helyedben mielőtt szakemberhez mennék.
-
biosamyc
csendes tag
válasz
RM007
üzenetére
A laptop teljesen 0km-es, és gyakorlatilag 2 laptopon is ugyanez a jelenség. Nem gondolok olyan hardveres gondra, hogy valami rossz lenne. Vagy igazad van, de akkor meg akkora “mákom volt” hogy 2 laptopot is ugyanazzal a hibával kaptam kézhez 😅
Szóval akkor a video jol mutatja, hogy mi a helyzet, a szavaidból ezt veszem le.
-
válasz
biosamyc
üzenetére
Csak azon járt a fejem milyen mértékű akadásokra utalsz. Ez borzasztó.
Ez nem g-sync hiány, mondom mert nálam olyan sosem volt. Ha v-sync akkor 30-60 fps tükörsima futtatás, ha nem és annál sokkal több fps, megy full erőből akkor összehasonlítva, direkt megfigyelve látom a különbséget mondjuk úgy nagyítózva, de sose zavart nagyon, mert nem az amit itt a videódban látok.
Az ssd rendben van?
-
biosamyc
csendes tag
A g-sync bevan kapcsolva nvidia control panelben.
az fps limitet mindegy hova teszem, 60-120-144-165 vagy több, mindenhol ugyanezt produkálja. -
biosamyc
csendes tag
-
biosamyc
csendes tag
válasz
Semin
üzenetére
Igen, ott kezdtem a kutakodást. Gyakorlatileg mindent próbáltam amit ott ajánlanak. A gamebar letiltás, windowed-borderless-full screen módok semmit nem segítettek.
Toltam benchmarkot is, semmi kiugro vagy gyanusan magas érték nincs. A vicc az, hogy maga a benchmark futás közben nem is produkálja a stutteringet. Majd mindjárt feltoltom a videot amit csináltam és belinkelem. -
Semin
őstag
válasz
biosamyc
üzenetére
Redditen is nagyot megy a téma, (érdemes lehet rákeresni több szálon megy a dolog) sokan küzdenek hasonló problémával.
(Érdemes lehetne tudni mennyi a frametime-od és megugrik e törésnél)
Elég szerteágazó megoldások segítettek, de olyan is van, hogy semmi.- Valakinek a Fullscreenről borderless window-ra váltás segített
- Másnak Windows Gamebar fix kellett -
Semin
őstag
válasz
biosamyc
üzenetére
próbáltam ugy, hogy az integrált vga levan tiltva
Ahogy leírod a problémát valószínüleg nem megy a G-Sync.
(Ha a VSync-et bekapcsolod ideiglenes megszűnik a shutter?)
Nem tudom mi a lenovo megfelelője, de próbáltad azt is, hogy a MUX-ot fixre teszed?
Ezt ASUS oldalon az Ultimate móddal érheted el, és újraindítást követel meg.
-
biosamyc
csendes tag
Sziasztok!
Egy gameres laptop gonddal fordulnék hozzátok. A probléma: Stuttering
Adott egy Lenovo Loq 16gb rammal, 4060-al, i7-13.gen procival. A kipróbált 3 fps háték mindegyike ugyanazt a stutteringet produkálja, miközben az fps az egekeben, gyakorlatilag folyamatosan 230 felett.
Amiket próbáltam:
- vga driver: ddu-val törölve, eszközkezelőből törölve, nvidia experience-el, annélkül, egyel és kettővel régebbi drivertel is próbálva, a jelenség mindenhogy megmarad.
- próbáltam ugy, hogy az integrált vga levan tiltva
- laptop kijelzővel és külső monitorral is próbálva
- bios frissítés előtt és után is megmaradt
- igen, van táp a laptopra dugva és az energia felhasználás a legjobb teljesitmény preferenciára van rakva
- próbáltam több kombinációt a windows és videojáték felbontások, frekvenciák között, semmi sem segitett
- probáltam az intel performance modot is, az fps 380 fölé ment, de a stutter ugyanugy maradt
- R6 siege, OW és Valorant voltak a teszt gamek, mindegyiknél ugyanugy megvan a jelenség.
- ez a máosik laptop ami ezt csinálja, ez előtt egy Acer nitro ugyanezt produkálta csak abban 32gb ram volt és i5-12gen. Szóval itt valami nagyon fura dolog lehet a képben…
Esetleg valakinek valami ötlet? -
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor nyertél a szilícium lottón!
Ha jól tudom, akkor a sima K-s is "kezelve" lett. Gyakorlatilag a két proci között a difi, hogy a K-ban van igp, míg a KF-ben nincs.#107350 RM007 - Most szerváltad a 4080S-t, szerintem az még hosszú ideig kiszolgál.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem ez nem érte meg neked, de a te döntésed. Ha nálam a jövőben le lenne cserélve a proci egy KF változatra, akkor az nem a pontszám miatt lenne, hanem a kevesebb fogyasztás és kisebb melegedés ígérete miatt. Nem érzem szükségét, de ki tudja talán lesz valamikor a jövőben kidobott pénzem erre is, ha lesz meglépem. Ugyanakkor a K-s proci az biztos maradni fog....jó lesz az máshová. Lassan egy hónapja hozzá sem nyúltam a clevo-hoz, játszani sem játszottam, jelenleg nincs kedvem hozzá.
VGA csere sem nagyon lesz, ahogy látom a világ folyamatokat megfizethetetlen lesz.
-
-
válasz
Csupati
üzenetére
Talán nem haragszik meg érte ha kikotyogom.
Néha beszélünk privátban. Csak érdekességképpen mondom, hátha valaki más is rákérdez és nem tudom Maxx mit válaszolna neked.
Előfordulhat hogy azt mondják nem kompatibilis a jelen laptopoddal úgy hogy közben a régi MXM csatis. Rákérdez az ember és azt mondják nem tudják garantálni.Maga a 4000-es széria és azt megelőzőek sem voltak teljesen kompatibilisek nálam sem, azért is van pár igazítás és lemondás itt-ott. Na nem olyan 100% komfort a dolog, de nekem megéri, mert a lényeg, ami kell az meg van. És lekopogom így lenne/lesz ez akkor már a 9000-es szériával is, a maga már megnyirbált tempójában, gondolok itt a jelen pci-e szabvány miatt. De ha nekem még úgy is megéri, akkor miért is ne.

Ráér azzal még később is foglalkozni, most volt elég kiadása. Csak közben el ne tűnjön a termék a piacról, mert tőlem senki nem fog olyat kapni.
Élőre szóltam.(Az is lehet sok év múlva megszüntetik az összes laptopot, kivezetik....én most ezt látom, és mobil telefonos lesz az egész világ. Van egy átmenet, csalódjunk jó sokat stb és lesz egy Kínai mobilos világ mindenütt.)
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Még mindig van lehetőséged MXM risert venni és dekstop 40 est ezért sem értem én sem hol a probléma.
Én mert full dekstop gépet használok ,meg ugye a telefonról nyomom a játékot GFN el egér+ bill kombóval. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Majd jön valamikor a GTA 6, Tomb Raider, Stalker 2, és megnézzük ki nevet a végén.
-
Fantomas80
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat. Hu mégj jó hogy mondtam feleségemnek inkább meg kérdezlek benneteket mielött gépet veszünk .
-
Csupati
őstag
válasz
Semin
üzenetére
13-14 gennel fordul elő, de desktop vonalon az Asus lap + 7800X3D is eléggé vérzik. Az Asus lap tularam védelme hibás, 440W nyi áramot küld a prociba amikor a hűtés nem megy, ha bekapcsolod az EXPO-t az Asus lap érthetetlenül magas Vsoc feszültséget állít be ami ráadásul jóval magasabb (akár 1.450V az 1.35V max helyett.) Ami komoly degradációt okoz a procin és lassú zárlatba megy a proci.
Valszeg intelnel is degradacio van, de érthetetlen módon szerver környezetben OC nélkül is elojon intelen a hiba. -
Semin
őstag
Egyre nagyobb a baj az Intel processzoraival már a laptopok is összeomlanak ...
Ezen cikk alapján legalább benchmark-al szűrhető. "...A legnagyobb baj viszont, hogy
csak több hónapnyi használat után kezd el jelentkezni ..." ez nem hagzik jól
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Fantomas80
üzenetére
Szia! A Cyborg teljesítményben vissza van fogva, csak 45W benne a videokártya. Ha Legiont találsz ugyanígy 4060-al, abban jóval erősebb 140W-os kártya lesz. A peet által linkelt TUF vagy LOQ is jobb választás.
-
peet05
senior tag
válasz
Fantomas80
üzenetére
-
peet05
senior tag
válasz
mistake767
üzenetére
Szia!
Ha találsz 3050-nel ebben az ársávban, akkor igen, inkább azt.
De jellemzően 1650, elvétve 1660 lesz ebben az intervallumban. Ezek, gari időt számítva, már kifutóban (pár hónap van még, ha egyáltalán van), vagy már nincs rajtuk. Ezt is érdemes szem előtt tartani.A TUF széria a 2023-as évtől kapott normális kijelzőt.
-
vizoo
csendes tag
Sziasztok,
egy gamer notebook vásárlásán gondolkozom. Jelenleg asztali PC-n játszom, de igény lenne a mobilitásra valamint felszabadulhatna hely is az asztalomon. Egyúttal mindenképp fejlesztést is szeretnék a jelenlegi hardverhez képest.
Ami most van, az egy Ryzen 5 3600, 16 GB DDR4 ram, és egy RTX3060 12 GB. Van egy 144 Hz-es, 32"-os ívelt kijelzőm, illetve mellette egy 24"-os pivot módban használt monitor, amiket meg is szeretnék tartani.Hol kezdődne ez piszkos magyar forintban? Tudnátok esetleg konkrét típust is ajánlani? Értékhatárt nem mondanék, mert egyelőre csak szeretném felmérni, hogy mennyire kéne zsebbe nyúlni, de mondjuk lőjjük be az erős közepest kategóriát... Játékok terén nem vagyok kompetitív játékos, de szeretem, ha valami szépen néz ki és nem 20 fps-el fut. Amivel mostanában játszok (hogy azért mégis adjak támpontot): WoW, Diablo, Baldurs Gate 3, Starfield, No Man's Skym, stb. Ezen felül időnként streamelek a kis társaságnak, de ez gondolom nem tolja meg annyira az igényeket...

Köszönöm előre is.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok ezek MSi laptopok mennyirre ajánlot karegória vagy inkább Lenovo Legion széria?
[link] -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Ismerős nagymama keres a 10 éves unokájának laptopot max. 150e forint értékben.
Engem kérdezett én pedig tőletek kérnék tanácsot.
Ahogy nézegettem ebből a keretből egy használt Asus jön ki 1660-nal, de egyrészt nem tudom a mai 10 évesek mit játszanak és arra elég-e a 1660, vagy keressek már 3050-et, másrészt melyik az az Asus Tuf széria, amiben már normális a kijelző?
(memória bővítést későbbiekben, illetve szoftvereket meg tudom oldani)
Köszönöm. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A delid a te munkád? Vagy nem, ahogy átolvastam. Majd hozhatnál pár terheléses pontszámot, megnézném mit tud a max proci a helyzetünkben.

-
válasz
Csupati
üzenetére
Kicsit púpos volt a "kupak" és a delid már meg is van.
Hétfőn elvileg itt is lesz a proci nálam, remélem jobb lesz mint gondolnám! ☝️😋🤭KF procit Olaszországból tudtam szerezni ügye és defaulton 237W+ fogyasztás volt max. (K-s proci 220W+) és 100c fok (mind2 a delid előtt!) volt 3DMark Time Spy CPU teszt alatt a KF (de még igy is lehagyta Scoreban a delidelt K-s procit!) 😋, így egyből delid mellett döntöttem!
Delid/relid sikeresen lezajlott. A gyári forrasztás teljesen rendben volt, néhány mikroszkópikus buborékot leszámítva.

Látta már a pasztalenyomaton is, hogy egyeletlen a kupak felszíne. A fényrés vizsgálaton látni lehetett, hogy valóban púpos a kupak felszíne.

Síkra "kalapálta" a kupakot is. /ez sokat dob a latba!/☝️

Letisztítva, felpolírozva mind két felület:

Folyékony fém és a ragasztó felvitele:

Összeszerelve:

Lassan megint eljutok (vagy már jutottam is) oda, hogy nincs mit újítani a gépen, így használni fogom...

Bár "ACPI table" újra írás még szóba jöhet, de azt nem én fogom csinálni...🤭
Legfontosabb a BIOS javítás/ reflash is meglett külföldi szaki segítségével (discordon) és nem gondoltam volna, hogy ilyet is lehet Clevo gépen csinálni!
Tadamm... 👌
I Enjoy! ✌️😋
-
Juhaszatti
addikt
-
BK87
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Valójában eddig azért a Tuf volt tervben, mivel a full Hd-s IRH8 is hasonló árban volt 12450-el, viszont az Asus jobb kijelzővel rendelkezik, viszont most, hogy képbe került a 1440p-s Loq is, hasonló áron, elgondolkoztam rajta, főleg az érdekelne, hogy a két proci közül melyik jobb játékra, melyik jobb párosítás az Rtx 4060 mellé.
-
Juhaszatti
addikt
A TUF-ban lévő kijelző is 100% sRGB, még ha Full HD is.
Ha főként játékra lesz használva, és hosszútávra tervezel vele, akkor inkább a Full HD kijelzőset ajánlom. Játékoknál a 4060 előbb el fog fogyni QHD alatt.
Viszont ha a játék csak kisebb részét teszi ki a felhasználásnak, többet dolgozol/filmezel stb rajta, akkor jobb választás lehet a QHD.
Prociban nem érzékelnél különbséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok. A hétvégén szeretnék egy notit venni, eddig egy Asus Tuf A15 volt tervben Ryzen 5 7535HS procival, és Rtx 4060-al, de közben hasonló áron találtam a egy Lenovo Loq 15 IRH8 notit i5 12450h-val, Rtx 4060-al, viszont 1440p-s, 165hz-es, 100% srgb kijelzővel. Ti melyiket ajánlanátok, főleg a kép proci közti különbség érdekelne? Köszönöm szépen előre is.
-
Francia91
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Egyelőre az M6800-ason túl nem gondolkozok, csak abban az esetben, ha megpusztul valami oknál fogva. Quadro P4000 Mobile bele a végső cél, valamint szerzek bele egy színhű, normális kijelzőt, mert ami gyárilag van benne, az egyenlő a nullával, a Precision M4800-as mellé rakva sírni támad kedvem
-
Adi01
tag
válasz
Adi01
üzenetére
Végül úgy fest Lenovo lesz nem Asus. Viszont annyi van amit kinéztem és szimpatikus tudásban stb. német bill kiosztással van. Ti mit ajánlotok arra, hogy magyar bill kiosztás legyen és a garanciával se legyen gond és a 4 zonás rgb háttérvilágítás is maradjon?
- Gravírozást mondják legegyszerűbb megoldásnak csak akkor van csomó duplikált karakter a billen.
- Billentyűzet csere de ott ugrik a gari kivéve ha elvileg hivatalos lenovo szervíz csinálja a cserét csak úgy tudom annak elég borsos az ára.
- Ami idáig a legszimpatikusabb az újra festés. Elvileg laptop bontás nélkül kiveszik a gombokat egyesével azokat újra festik és gravírozzák. Ez mennyire tartós valaki csináltatta már? Elvileg így a garanciai is marad. -
-
FőDudu
veterán
Razer akku kicserelve. Kurva nemetektol 2 nap alatt (hetfon delben rendeltem) megjott az uj.
Elotte meg hetekig nezelodtem az Amazonon, mert sehogy sem akartak lockerbe vagy hazhoz szallitani.
DHL meg free shippinggel kihozta pikkpakk.
-
Yonimenn
csendes tag
Üdv!
Tapasztalatokat szeretnék olvasni erről a típusról.
ASUS TUF Gaming FA507NU-LP101
Játékok alatt mit tud nyújtani, milyen beállításokat igényel,melegedés,hűtés terén milyen? -
-
-
Francia91
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én szeretem nagyon, 4 kilós dög, de olyan hűtés van alatta, hogy a mai gépek zöme elbújhat mellette. Cserébe tökéletesen használható mai napig CAD/CAM-re és kocajátékra War Thunderezni pl

32 GB RAM-mal és a cserélt Quadro M3000M-mel, Intel AX200-assal tökély -
-
Francia91
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy Quadro P4000-re pályázok utolsó fejlesztésnek az M6800-asba, i7-4930MX mellé felesleges lenne erősebb. Azok kaphatóak még, ismerősöm van, aki fel tudja rá tenni a jó VBIOS-t, ha nem lenne kép
#107303 FőDudu
Amúgy igen, rengeteg GTX 980M, Quadro MXM kártyát látok vadiúj bontatlant. Így lesz még ezekből később is, főleg amíg nem csökkentik az árakat picit, hogy megérősebb legyen -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ugyan. A fiam kinezett maganak egy motort, amit 20 eve nem gyartanak.
Es van belole nem egy 0 kilometeres, gyari allapotu.Szoval lesz az meg sokaig - lehet, hogy valahol raktarban rohdnak, de tuti van belole meg uj is.
-
-
FőDudu
veterán
csaxolok, hogy Prime Day van....
Hatha valaki talal valami olcso szart...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Elindítás után mikor azt hiszed lefagyott akkor nem csak olyan. Nagyon sokat kell várni bejövés és minden állítgatás után eljátssza.
Az rtx 5xxx-es széria asztali vga meg nagyon izgat vajon mekkora veszteséget fog generálni a jelen helyzetemben. Szükségem jelenleg nincs rá. Van még izgalom hátra meglévő és soha nem volt más vasaimmal.
Csak nézem momentán miért olyan hűvös terhelésre, pedig csak egy közönséges pasztával van megkenve. Persze amióta megjártam a mestert már éreztem valami nem stimmel. Akkor ez most egy i7-4940mxkf proci? Na ilyen aztán tuti nincs senkinek.
Lefuttattam pár jövőbeli játék demót, semmi akadás. Az egyiknél csak 50 fps miközben a vga teljes fogyasztáson a proci csak 33W magasságában és vaj tiszta futtatás.

Élőre szóltam.

Muerte