Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
válasz
Adi01 #109195 üzenetére
Mert 50- 55dB körül gyárilag simán hűt egy gamer laptop ha épp izzad egy játék alatt nem?
Jól mondod, pontosan ezért kell alá pad, hogy ebből a tartományból kimozdítsuk.Én Noctua NF-F12 5V PWM ventiket használok, amik - a gyári adat szerint- max. fordulat mellett 22,4 dB(A) üzemelnek. (én 70%-on használom őket)
Emellett a gép kapott egy 35W-os CPU limitet aminek köszönhetően a GPU ~95W-ot tud felvenni performance módban. Ismervén a 4070-et itt már leadja a teljesítménye jó részét. A végeredmény játékok alatt:
CPU : ~65°C
GPU : ~70°C
Beépített hűtés ~3300Hitelesen nem tudom megmérni, de valahol 37dB(A) környéke, amivel én maximálisan elégedett vagyok
(referenciaként a totál csendes nappali 29,7 dB(A))
Milyen érdekes látni, hogy a pad és a gép ventilátorának hangfrekvencia eltérése mennyire látszik.
De aki olyan környezetben van, hogy 40dB is zavaró annak azért nem ajánlott a gamer laptop.
Ezen kis szösszenet konklúziójaként ezt a kijelentésed tisztelettel vitatnámSzerintem aki pl a laptop bill-t használja játékra stb annak nagyon jól jön, mert átfújja az egész házat érezni, hogy mozog a levegő és nem forró a billentyűzet.
Ehhez már elég ez a pad is, bár a 17-es TUF-ok billentyűzet nem melegedése a top kategóriában van, még sima gyári állapotban is. (forrás: [link] ) -
Adi01
tag
válasz
Semin #109191 üzenetére
Persze. De aki olyan környezetben van, hogy 40dB is zavaró annak azért nem ajánlott a gamer laptop.
Mert 50- 55dB körül gyárilag simán hűt egy gamer laptop ha épp izzad egy játék alatt nem?
Én sem ülök 2800rpm -es fordulatszám mellett és hallgatom a 70dB-es ventilátor zajt.Ilyen 600 és 1400 között szoktam használni. Szerintem aki pl a laptop bill-t használja játékra stb annak nagyon jól jön, mert átfújja az egész házat érezni, hogy mozog a levegő és nem forró a billentyűzet.
Neked hány dB-el üzemel az épített hűtőpadod? -
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #109188 üzenetére
Ezt vettem meg: AORUS 15 BKF-H3DE754SH.
RTX 4060 gpu-val, ami persze itt nem látszik.Chiller:
Ubul86: Leszel a feleségem?
-
Chiller
őstag
válasz
echterion #109186 üzenetére
Szerencsére ez már a XXI. század, és már mindenféle matricát lehet kapni/gyártani.
https://www.ebay.com/itm/295070198815 -
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek, külön nem válaszolok nektek, ez ilyen válasz mindenkinek hsz most.
Első benyomások:
Minőségi ház, nagyon jó a tapintása, fém a fedlap és az alja, a palmrest szerintem műanyag.
Nyilván német a bill., ezzel sok kezdenivaló nincs. Tapintása, használata jó, nem nagyon tudok belekötni.
Bekapcsoláskor szép kijelző fogadott, nincs backlight bleed, ips glow-t se láttam még, nagyon szép ez a QHD kijelző. És persze pixelhiba sincs.
Alapból sergeti a ventiket, 1500 körül, hallani nem lehet csendes (de nem síri csendes) helyiségben sem. Telepítéskor néha felmászik a cpu 65 fok fölé, akkor jobban meghajtja őket.
Az alján két csavart lematricáztak, ez nálam egy nagy fekete pont, most ha berakom az ssd-met, akkor nah... Mindegy, majd később foglalkozom vele, addig használom a gyári ssd-t. Volt rajta egy win telepítő, a szokásos nyelvválasztással indult a gép.
Kicsit fura, hogy nehezebb, mint a kis Zephyrus-om volt, de hát majd megszokom.Szolid masina, összességében eddig tetszik, warcraft-ozni jó lesz. Majd a hétvége folyamán csinálok még teszteket, de holnap még meló.
-
-
cyberkind
félisten
válasz
Juhaszatti #109180 üzenetére
Először is, bekéne jelenteniük az asztali szériát, majd aztuán alaphangon 6 hónap, mire bármi is lehet a lapos oldalon, ami ha most azonnal megtörténne már áprilist jelentene, szóval, odébb van még az mindenhol.
Másrészt, én nem sok értelmét látnám kitolni most már az év végéig az asztalit, egyszerűen csak késő van, ezért borul minden.
-
Csupati
őstag
válasz
onadii #109173 üzenetére
Szia!
Ha másod kézből de rendes gyártói garanciás gép is jó(új nem használt maximum az eladó által minőség ellenőrzött, pl egy egy benchmark erejéig lett bekapcsolva hogy nem melegszik, nincs pixel hiba stb),akkor Apron is nézz körbe miket találsz,lehet ebből az árból talán kijön a 4080 is.
Pl. [link] 16:10 QHD kijelző 16"
[link] 16:9 QHD kijelző 16.1" -
echterion
nagyúr
Na, sikerült döntenem, milyen gépet veszek következnek. Remélem, nem fogok csalódni benne.
-
Chiller
őstag
-
onadii
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos jelenlegi laptopom felett eljárt az idő (i5 7300HQ, GTX 1060 6GB).
Elkezdtem nézelődni de a segítségeteket kérném.
Ismét 5-6 évre választanék hű társat ami kiszolgál, el tudok rajta játszogatni, stabil rendszeren tudom tárolni, csinálni a dolgaimat stb. Volt egy PS5-öm, azt nemrég eladtam, valamilyen szinten szeretném a laptoppal pótolni az űrt (AAA játékok 4K tv-n futtatása konzol minőségben kontrollerrel - HDMI 2.1 létszükséglet). Emellett néha napján competitive játékokkal játszogatnék(WOW, Valorant, CS, Warzone és társai).
Az esetek 80-90%-ában (amikor nem épp TV-re kötve játszanék), egy 2560x1080 200hz monitorra kötve használnám, nem létszükséglet a legjobb kijelző(OLED, MiniLED és társai), de a 16" 2560x1600 felbontásnak és magas hz, NIT-nek örülnék.
Elsősorban a fentiek miatt RTX 4070-es (140W) gépeket nézegetek, ha jól láttam ezek durván a 600-800 közötti ártartományban mozognak.
Processzorból Ryzen 7, i7 vagy afölött nézelődnék, szeretném hogy kihajtsa megfelelően a 4070-et, ne legyen bottleneck.
Ami elengedhetetlen szempont az a jó hűtés, azért ilyen teljesítmény már tud elég nagy hőt termelni, nem örülnék, ha thermalthrottlingolna a gép és emiatt kéne visszavenni a teljesítményből.
Tárhely, RAM kb mindegy, ezek úgyis bővíthetők a jövőben, 1TB SSD-nek illetve 16, de inkább 32GB DDR5-nek örülnék.Fontos szempont, hogy ne 5 kg legyen a gép töltővel mindennel, de ha jól láttam ezek általában ilyen 2.3-2.5 kg körül mozognak.
Illetve ami még fontos szempont, hogy nem szeretnék ilyen agresszív gamer, mindenhol is világítós gépet, jobban örülnék valami szolid, visszafogottabb design-nak.A fentiek alapján az alábbi gépeket nézegettem:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/tuf-gaming-a16-fa607pi-qt037-p1049241766/ Itt igazából egyedül az agresszív külső zavar, illetve a hűtése nem tudom milyen ezeknek.A többi modellnél igazából csak a processzor, kicsit a küllem a különbség:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-5-83dg0037hv-p1043238028/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-slim-5-83dh002dhv-p1090827844/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-pro-5-83df002ehv-p1058334310/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-pro-5-83df00dwhv-p1111502509/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-pro-5-82wm00dphv-p1119228388/
Szerintetek a leírt dolgokra melyik processzor lenne megfelelő? Egy i9-et, Ryzen 9-et nem feltétlenül tartanék indokoltnak, nem nagyon használok olyan programokat aminek nagy CPU igénye van, tényleg inkább gaming, mindennapi munka szempontjából lenne szükséges.
Ár-érték arányban talán a 14650HX-es változattal szimpatizálok, ha jól láttam észrevehetetlen teljesítménybeli különbség van (~2%) közte és a 14700HX között. Így annyira nem látom miért érné meg a 70k pluszt (igaz az már a pro modell, bár nem tudom mi különbség van a sima és eközött).
Ezeknek a Lenovoknak milyen a hűtése, megbízhatósága, garancia, stb?
Tudnátok esetleg ajánlani, segíteni a választásban?
Előre is köszönöm! -
RM007
addikt
válasz
cyberkind #109168 üzenetére
Gondoltam hogy a 720P-Low és a 1080P-Medium nem fog kimaradni a listából.
Innentől mindenki ezzel fog kezdeni.#109167 maximilian4:
CPU limitem van alsóházban.És most tudtam meg. 1080P-ben nyugodtan indítsd el, még a 1080P-HIGH is egy fos a Superposition szemszögből. Egy ideje már XXL-ben nyomom asztali kártyával. Rádugtam az MXM portra hogy én lehessek a topik koronázatlan királya.
Mostanáig minden olyan szép volt.
Nesztek itt a bosszúm 1080p-ben.2K már volt. Az valamivel kevesebb pont.
/Cinematic és Medium/ -
törölt tag
válasz
maximilian4 #109167 üzenetére
Jó az, kb fele akkora számokat hoz majd mint a 4090, de játékos
-
válasz
maximilian4 #109167 üzenetére
Nyugi én is olyannal tolom
mondjuk egy kis zephyrusban van.
-
cyberkind
félisten
Én nem tom' ennek mi értelme van, most először letoltam egy sorozatot, de nem érzek semmit, hogy ez jó vagy rossz.
Annyi látszik, hogy az Amd féle 7945HX3D bitang jó tud lenni, de annyit nem ér, hogy az ember váltsa le az Intel-es gépet ha már megvan, de valóban benne marad pár %, talán legközelebb, még ha nem is jön be az Amd.
-
Hogy hol tart a mostani "prémium" szektor.
Kijött az új MSI Stealt 18 brutál hardverrel, Mercedes-Benz AMG csicsamicsával akkora dobozban mint egy bőrönd, adnak hozzá egy kazal szirsz@rt és az ára egy használtautó árával vetekszik.
erre a puccos bekapcsológombra sikerült ferdén rászitázniuk a kősznob ENGINE START feliratot:
oké, hogy ettől nem lesz kevesebb a gép, de ha már rongyrázás, akkor csinálják rendesen! -
törölt tag
válasz
Bluesummers #109146 üzenetére
Te esetben a Kryonaut (Extreme) egy teljesen jó választás, kupakon jól teljesít.
Én amit még megnéznék (a magyar bolti linkek csak az ár miatt vannak):
Alphacool Subzero (Én ezt venném)
Phobya NanoGrease Extreme(A fent említett három márka (Alphacool/ThermalGrizzly/Phobya) mind német.
)
-
Csupati
őstag
válasz
Számomra inkább az a megdöbbentő, hogy a hűtés nem fedi le az egész IHS-t.
Legjobb ha vékonyan elkened a pasztát, bár így hogy nem fedi teljesen inkább a hűtésre kenném. -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #109155 üzenetére
persze, nem is gondoltam azt, hogy ezzel nem kéne foglalkozni. Szerintem a Lenovom is ilyen volt, de jó kérdés, pedig hasonló kivetülés volt valahol, csak akkor meg szólt volt Killhates is, hogy nézd, nem kell aggódni/az ottan nem jó, szóval alapból nem tudom melyik gépemen volt, de mint ha láttam én is ilyet
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Én már Thermal Grizzly Kryosheet amit használok.
Szerintem jobb mint a "paszta" -
Remiel
őstag
Na meglett az új gép Asus strix G16 Intel13980HX, 32 giga ram, 4070 GPU
Külső monitort használok itthon, egy 32" Odyssey G7 Gaming monitor - LC32G75TQSRXEN-t. Ez displayporton 240Hz HDMI-n 144Hz (hdmi 2.0 van még rajta)
A kérdésem a következő:
A HDMI megy rendesen semmi nagy gondom nincs, de a DP portot csak akkor tudom rákötni ha a kábel gépbe menő vége USB C, mert ugye a gépen nincs DP kimenet. Van ilyen kábelem, de kb 4 éves és ha összekötöm kicsit vibrál a kép. Mindkét C kimenetben próbáltam de ugyan olyan. Szerintetek egy kábel csere segít vagy maradjak meg a HDMI-nél? Jó lenne a 240Hz de ha marad a vibrálás nincs értelme. Videó sajnos nem adja vissza.
Ezen kívül ha bekapcsolom a HDR akkor a kép sokkal szarabb mint nélküle, fakóbb és kevésbé éles, pedig ennek pont javítania kéne nem? HDR 600 tud a monitor. -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #109122 üzenetére
mondjuk aki meg nem szedi szét, és ilyen a gépe...én csak annyira szedtem szét, hogy beleraktam az ssd-t meg cseréltem ramot, és rögtön mindent vissza, körbe se néztem, mert kb minek.
Pont ilyenek miatt kelteném magamban a felesleges feszkót -
Semin
őstag
válasz
Valkűr #108968 üzenetére
Most olvastam vissza a témákat, és itt a válasz a G-Helper miben jobb kérdésre :
The Best Thing to Happen to Asus Gaming Laptops - G-Helper (Review and Guide)
Ez a videó remekül összefoglalja mit tud a cuccn nézzétek meg.BTW olyan funkciókat is engedélyez a TUF modelleken pl ami csak ROG-on lenne elérhető. (pl.: 70%-ig tölthető akku, FN lock, egyedileg konfigurálható gombok, stb stb)
Nálam konkrétan még a TUF egeremen is be lehet minden funkciót állítani.És mindez 1db .exe file, minden települő vacak nélkül... Úgyhogy a válasz mindenben!
-
Adi01
tag
válasz
Amit linkeltél paszta (grizzly) az jó fajta.
Tesztek szerint ettől jobb a liquid metal de azt necces felvinni.(meglaptopoknál para én úgy tudom)
Pasztázni a legjobb ha egyenletesen szétkened. Legalábbis tesztek szerint. De majd a profik megmondják. -
Nem laptop most, tehát off téma, de pasztázás, úgyhogy ide is tartozhatna.
Én az az ember lettem kb. 20 év alatt, aki a fél évi kötelező pasztázásból átment oda, hogy "amit megveszek, az legyen olyan, hogy ne kelljen hozzányúlnom és kész" m
Na gyerekek kérem szépen!
Elérkezett az idő, nekem is termopasztáznom kell, sajnos. Lecserélni nem nagyon akarom ezt a dögöt, de ki tudja. Amennyire csak lehetett, ezt kerültem mint a forró kását, de amikor már minimum 70-80° körül volt a CPU, nagy nehezen belenéztem.
Videót is készítettem, de nem merem feltölteni, mert amikor szedem le az oda"hamvadt" termopasztát, akkor azért elszégyelltem magam ....
Ha valaki nagyon szeretne videót, jelezzeA poén az, hogy alig játszok 2 hetente 3-4 órát, az is csak Starcraft2...
A gép:
Alienware AREA 51 R6 (AMD Ryzen Threadripper 1920X ... GPU nem lényeg, nem erős)
A hűtése brutálisan jó, nagy vaskos gép, pár HDD-vel 30kg-ot is elérheti.1. kérdésem:
Melyik thermopaszta a jó? Láttam ThermoGrizzlyt ... és minek oda a -200° / +350°
"Both pastes are suitable for use in extreme overclocking and can withstand temperatures ranging from -250 °C to +350 °C."
Ez valami vicc, vagy ezt szándékosan a tuningbajnokságokra rendezik?Még valami gyémántpasztáról is hallottam
https://www.innovationcooling.com/products/ic-diamond/Akármilyen márka jó lesz. Max. 20.000Ft-ig mennék el olyan 5g-os kiszerelésben, de lehet annyi nem is fog kelleni, bár ez az AMD Threadripper eléggé vaskos és széles egy CPU.
2. kérdésem:
Ki hogy szokott pasztázni? Elevenítsük fel.
- Pont ba sokat?
- X alakúan?
- Pöttyözősen?
- Csíkba?https://www.youtube.com/watch?v=ofyNgJyhGuc
Köszönöm szépen!
-
Semin
őstag
válasz
RM007 #109142 üzenetére
Ez teljesen rendben van. Ne akarj egy GPU tesztet 720p-ben futtatni mert CPU limit a vége.
Az különböző felbontások közötti pontszámok nem összehasonlíthatóak.
pidzse4 fórumtárs fullos gépe ugyanebben a tesztben ~12,5k pontot hozott össze.Teljesen rendben van.
-
törölt tag
válasz
pidzse4 #109137 üzenetére
Nem vezeti, csak nem néz ki jól.
Amúgy több helyen nem is silicone oil-t írnak rá, hanem dielectric greaset. A lényeg, hogy valami nem vezető trutyi kicsapódik hő hatására a thermal padból. Utána kéne nézni, miből állnak a modern a thermal padok, megmondom őszintén, én ezzel még sosem foglalkoztam, csak tesztek alapján vásároltam.
Máshol a nyákra is kifolyik(VGA):
Ha valami megnyugtató választ küldenek, akkor is nyugodtan lebaszhatod őket, hogy mit idegesítik ezzel a felhasználót, csak hogy érezzék a törődést.
Durva, hogy Amerikában képesek már akkor RMA-zni, ha nem tökéletes a gyári pasztázás. (Persze ehhez szét kell szedni a VGA-t, ami után nem tudom, mennyire lehet érvényesíteni bármit is.) -
RM007
addikt
válasz
Semin #109140 üzenetére
Azért ez nagyon érdekes mert ez is FHD tőlem most frissen és itt azért dolgozik a GPU még ha csak 97-98% mozgott is. Olyan mintha azt mondanánk, ha 1080p-ben bekapcsolom az extrákat akkor dolgozik, ha kikapcsolom malmozik.
Kb Ilyet mérnek mások is ezzel a kártyával.
Ezt pedig a eGPU topikból kerestem vissza. Nála pont fordítva van PCIe3-as csatlakozás mellett. A 4K pontszám az nagyon kevés ott. [link] Pedig pont annak kellene virítania. -
Semin
őstag
válasz
formula01 #109123 üzenetére
Eddig sem a nyers teljesítménnyel volt a gond 3070/3070ti esetén, benchmarkokban szépen hozzák a számokat.
A probléma az, hogy a gyártók a DLSS-t és a FG-t már alapértelmezettnek veszik, ennek megfelelően csak addig optimalizálnak, amíg - ezen technológiák használata mellett - értelmezhető FPS-t kapnak.Futtass le egy Wukong benchet ezekkel a beállításokkal és ott nézd meg mekkora a difi.
(és az újonnan érkező címeknél csak nyílni fog az olló)
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #109135 üzenetére
Mondjuk kárát ennek eddig sem éreztem, nincs min érezzem, mert sok száz fps-t sosem futtattam eddig semmivel, a jövőben sem fogok. Olyan mint egy fps korlát valami részéről.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Úgydöntöttem irok a fixdirektnek és rákérdezek elküldtem 2 képet mondják meg ők hogy mi ez . Kiváncsi leszek mit irnak vissza.
ködöskömény: Megvárom mit ir vissza az asus szerviz. Remélem igazad lesz és nem kell ezzel foglalkozni. Csak szeretném 100% osan tudni hogy most ez garancia vesztés vagy nem. Mert ahogy irtad akkor letojom én is . Viszont ha emiatt azt mondják hogy leöntöttem vizzel vagy valami akkor visszaviszem és visszakérem a pénzem 14 napon belül vagyok. Remélem maradhat mert baja nincs. Csak ne hogy késöbb meghibásodjon és azt mondják hoho látom itt kifolyt valami fogyadék emiatt ment tönkre te ezt a laptopot eláztattad igy nincs rá gari. Mert ugye az első dolog amit a szerviz csinál hogy rád akarja kenni a hibát hogy neki ne keljen veled foglalkozni.
-
válasz
pidzse4 #109113 üzenetére
Véleményem szerint ez a gap-padokból származó nedvesség kicsapódása. Vannak heatsink-ek amikre szándékosan fúrnak apró lyukakat, hogy az ilyen gőzök tudjanak távozni.
Én úgy látom, hogy a csavar fejektől indulnak ezek a foltok, szerintem kár izgulni miatta, ha a hűtést megfelelőnek érzed!
szerk.: gyorsabb voltál -
törölt tag
válasz
Csupati #109130 üzenetére
Én láttam már ezt Legion 5/Legion 7 és rengeteg ASUS gépnél (Zephyrus, Strix stb.) a teszteken. Olyan thermal padokat használnak amiből kicsapódik a szilikon. (Én első blikkre festékre tippeltem volna, de ez a thermal padból folyik a szilikon olaj elég elterjedt dolog, sajnos).
-
Csupati
őstag
válasz
#53513741 #109128 üzenetére
Mondjuk egy új gépen ez pont nem szabadna,hogy előforduljon.
Régi ezer éves M6700,M6800 ,AW,MSI Clevo MXM gépekkel előfordult , de ott sem minddel.
Ez nem normális dolog, hogy a gappad, vagy legyen alatta akármi, folyatja a nedvet, hamar ki fog száradni igy.
És mivel olajos nem fog eltűnni magától. -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #109121 üzenetére
Ahogy megyek lejjebb egyre szarabb.
Fogok mérni még ilyen FHD teszteket másokkal. Érdekel hogy ez miért van. Az Extreme az tökéletes.
-
Csupati
őstag
válasz
Az asus RMA rá nagyon kíváncsi vagyok, elég komoly problémák vannak velük is : [link]
Erre pont jó a 14napos elállás, bár nem szép dolog de ilyen hibára lehet azt mondják víz káros a gép és nuku gari ,de ne legyen így. -
törölt tag
válasz
pidzse4 #109120 üzenetére
Amióta feketére festik a hűtőket, gyakran látom ezt a jelenséget.
Pár példa:
[link] [link] [link]
Valószínűleg ezek használat előtti képek, szóval nyoma fog maradni.
A sima réz heatsink is idővel, miután megkapott pár "hősokkot", elszíneződik (valószínűleg a thermal pad miatt).Amúgy a reddit már páran aggódtak emiatt(nem csak vc hűtés estén):
"That’s spreading of the silicone oils from the thermal pads via capillary action.."
"This wet spot is normal, this is due to some oil that comes out from the thermal pad, that is attached to the cover of the laptop and touches this area when you close the laptop, to dissipate heat from the PCH. "Ráadásul mit csinálsz, ha mondjuk holnap visszaviszed a boltba és addigra minimálisra zsugorodik a folt az első "hősokkok" után ?
-
Valkűr
addikt
NA jelentem megérkezett a Display port kábelem 4K 120HZ müködik, alapbol a rendszer oda állitotta be a képet.
-
formula01
senior tag
Fenti Superposition értékeket nézve, meglep, hogy a 3070-nek mennyire nincs szégyenkeznivalója (leszámítva persze a dlss frame gen-t) a 4070 mellett:
Ezt most előbb mértem, OC kikapcsolva, Hybrid mode on. Gyári alap OC-t ha bekapcsolom, még ad kb. ~100 pontot. -
MaxxDamage
félisten
válasz
pidzse4 #109120 üzenetére
Akár kérhetsz egy cserét is, ha 3 napon belül vagy, erre hivatkozva!?
Közben beszélj Asus RMA technikus szakival, hogy tudjanak róla... FixDirect is szóba jöhet akár....bár ott már nincs ismerős.Ez FlagShip Asus gép...így megfelelően szokták (legalábbis régen) kezelni...nekem is volt ilyen kategóriás Asus gépem anno, így tudom.
Én lehet ráhagynám, de ez lehet kontár munka eredménye is a gyártó részéről...egy reklamációt vagy bejelentést megér, hogy mi ez már...WTF!?!?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #109118 üzenetére
SeniorTilla veterán Ezt irta:Még a szivacsokon is látszik a két szélén. Én visszavinném, később nemhogy erre fogják, hogy nem garis. ROG, nem olcsó gép.
Akkor most mi a tököm legyen?
-
Semin
őstag
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Vagy ez hasznos lehet...!!!
#109117 Olvasd el, ott a megoldás, vagy magyarázat. (akár) -
pidzse4
aktív tag
válasz
ADAM1337 #109115 üzenetére
Az enyém csak 115w mivel maxq az nem megy fel 140w ig. De még igy is gyorsabb kicsivel mint a tied, nem tudom a tieddel mi lehet a gond.
MaxxDamage: Ok. Lehet a cpu hőmérséklete okozta a szinelváltozást a vapor chamber felületén? Mivel itt az egész rézlap hőelvezető és nincs külön hűtőcsőelvezetés. Lehet a rézlap és a festék hő hatására sőtétedik?
-
MaxxDamage
félisten
Most gondoltam tolom egyet a GTA 5-el és 1440p-n fixen megy 120FPS -el... hát 2080S esetén nem erre emlékszem, hogy ilyen simán ment volna fix. 120FPS
3080 ennyivel jobb volna!? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Az valszeg a "folyadék" utó hatása pl. olaj
/az látszik, "foltos"/
Szokott ez lenni (akár) t.pad vagy ilyen massza után is. /kicsapódás vagy nem tudom hogyan nevezzem/Ki tudja mi került fel gyárilag...
Amúgy ez normális lehet ebben az esetben, mert a hőtermelés után azért a sok fok ezt hozta itt.
Ne érdekeljen, míg nincs vele gond, használd!
Szerintem nem lesz vele gondod, de ha mégis, akkor gari vagy replace...Rákérdezhetsz Asus RMA-n, de sz.tem tök felesleges, hacsak a lelked nyugalma fontos, akkor kérdezz rá hogy szerintük ez normális-e vagy sem (képet csatolva)
/vagy dobj egy mailt a Asus Technical Support vezetőnek...most így fejből nem tudom a mail címét/ -
pidzse4
aktív tag
Segitség kéne srácok.
2 napja vásároltam a laptopom vadi ujonnan boltból ma szedtem le az alját, hogy rakjak bele memoriát és m.2. Eleinte fel sem tünt de most hogy visszanéztem a videomat valami furcsát láttam a hűtő részén. A felső képen egy másik de ugyan azt a laptopot láthatjátok , az alsó képen az enyémet. Szerintetek mi a fene lehet az a hűtőborda részen hogy olyan más szine van. A gép hibátlan nincs baja de olyan mintha valami kifolytvolna rá. Vagy nem tudom mi lehet ? Garanciális ez igy még mert ezt nem én csináltam igy vettem vadi ujonnan én magam nyitottam ki az originál dobozt is. Elvileg ugy kéne ennek is kinéznie ahogy a felső képen. [link]
-
RM007
addikt
válasz
pidzse4 #109110 üzenetére
Mindenre gondoltam előre. Mivel nagyon vigyázok rá pl már nem utaztatom, szétszed-összerak, nem hajtom túl, nem megy egész nap stb...jó minőség, kicsi az esélye nálam hogy tönkremegy. Attól még megtörténhet, erre gondolva vettem egy tartalék ugyanilyen laptopot, vagyis kettő van úgy mint MaxxDamage -nak. Neki is ott a tartalék, laptop és egyben ha kell alkatrész. Asztali videokártya is kettő van, nem adtam el az előzőt. Nyáron a régit használom a nyaralóban. MXM adapterem is kettő van, pont azért hogy mi van ha megdöglik és véletlen nem tudnék újat beszerezni. És ha minden összedől még mindig van egy ütős lapom, ez pedig maga KillHates mester.
Azért elég sok mindent meg tud javítani olyat amiről más nem is gondolná. Pont ezért szarok a garanciára, meg az azzal járó fejfájásra ami ezzel jár. Tudok hova menni baj esetén is.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
RM007 #109108 üzenetére
Megértelek, de egy nap majd tönkre fog menni , ha máskor nem ,de akkor muszáj lesz. Mielött tönkre megy el kéne adni. Mert ha nem adod el akkor semmi pénzt nem tudsz belőle visszapörgetni az ujba. Ha tönkre megy vége a nulláról kell kezdeni kivéve a vga mert azt ugy veszed hozzá mindig. Én csak azért adom el 1 év vagy max 2 év után mert nem akarok sokat bukni rajta. Én a 3 év garancia lejárta elött mindig mindent aladok és frissitek. Ha már közel van a gari vége 1 év vagy max 6 hónap adom el szabadulok meg tőle. nem szeretnék ugy járni hogy a gari lemegye és a gép tönkre megy mert a laptopnál egy alaplap nagyon drága mulatság hiszen azon van minden integrálva. Az asztali gép azért jobb még gari vége után is mert ha tönkre megy csak alkatrészt kell cserélni és nem az alaplapot,vga,procit, azért nem mindegy. Persze ha nem félsz ettől amit leirtam akkor nincs gond. Használhatod addig amig tönkre nem megy. Ha szerencséd van 10 évig is elmegy . Én jártam ugy hogy egy drága laptopomn 10 nap után ment tönkre be sem tudtam kapcsolni még jó hogy vissza tudtam küldeni 14 napon belül voltam. Garanciáztatni is utálok. Sok idő és sok bolt egy trehány undormány pl: aqua komputer. Azt a céget de utálom nem akarnak garanciáztatni mindent kitalálnak hogy a te hibádból ment tönkre pedig nem. 30 nap után sem irnak rád hogy mi van ha te nem irsz rájuk. lassuak és nem akarnak garanciáztatni. Náluk nem is vásárolok soha többet. Az uj GTA 6 én is várom már és 2 évig nem adom el a laptopom ha csak nem valami nagyon durva jön ki februárban. egy olyan 5090 ami tényleg jobb mint a mostani 4090 ha csak ilyen 10-15% lesz gyorsabb tuti nem váltok. Mivel ezt is el kell adnom és bukok rajta kb 30% ot. Ami ilyen nagy összegnél nagyon sok. Az biztos hogy jövő februárban nagyot fog változni az eladás. Sokan lkesznek akik szabadulni akarnak majd a 40 es szériától és a legujabb kell még akkor is ha nem hoz csak 10 % gyorsulást. Szóval akkor egész olcsó áron lehet majd kapni 40 es videokártyát. Akkor kell rácsapnod
Bár nem fogsz tudom mert leirttad miért nem. Én olyan vagyok akkor veszek ha lementek áz árak és akkor adok el amikor még fent vannak. Meg akkor ha lassan lejár a garim vagy akkor ha olyan uj gpu jön ki amire érdemes beruházni. Meg én szeretek haladni a korral. Szeretem az uj elektronikai cuccokat. De sokat irtam bocsi
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
300 ezer forint körül van "best buy" játékos notebook?
-
RM007
addikt
válasz
pidzse4 #109100 üzenetére
Lehetne, de miért is, hisz ahogy nézem 5 évig így sem kell vennem semmit sem, sőt kinyújthatom az idejét ha csak egy új vga kártyát veszek használtan annyiért mikor eljön az ideje mint az előző 3 esetében volt.
Én nem szoktam kompetitív játékot, minél több fps legyen szempontot előnyben részesíteni, ha lenne nem az fps szám dominálna ott sem. Amíg a proci képes tartani azt a szintet amit most tudni hoz addig sosem leszek bajban. Pl a 4. genes procim a régi laptopomban alig pár ezerrel mér csak kevesebbet összehasonlítva ott ami nekem számít, pedig már elvileg mai színtéren rég használhatatlannak kellene lennie. Ott már minden húz vissza a ddr3 ram is, mégis egy olyan játéknál mint a CP2077 is a pálya legnehezebb részén képes a stabil 30 fps-re megfelelő vga-val, ami igen csak meglepő.Az egyetlen játék ami eddig így nézve képes nehéz helyzetbe hozni azt a régi vasat. A mostani i9-es még vidáman éldegél a jelen felhozatal mellett.
Az egyetlen online kompetitív játék amit csak elvétve nyomogatok és igen csak jól néz ki a felület is a folyamatos javítások, frissítések mellett az a Star Wars Battlefront II. Hasonlóan az első teszt bemutatásodhoz (Warzone) múltiban mikor legutóbb néztem i7-4940-es alapon csak úgy hasított mivel ezeknél a játékoknál kap szerver támogatást a hardver. Ilyenkor nem csak a te géped számol mindent, ellentétben pl egy UE5 játékokkal amiket nagyon várunk és ahol bizony könnyebben döglik a vas magára hagyva.
Az egyik nagy kedvencem ez a demó. [link] Sajnos lemaradtam a letöltéséről. Több mint 1 éves. Ahogy néztem tegnap már nincs fent a "mester" által feltöltött exe. verza a discordon....nem írok neki. Meg kellett dolgoznia, mert az rtx 4090 a csekély 24GB vram-jával kifeküdt. A hivatalos oldalról meg ezt és sok mást hiába szedek le el sem indul. Én ilyenekre utazom...Tomb Raider, GTA 6 és sorolhatnám, ahol jó ha meg lesz kimaxolva a VGA 60fps magasságában, azt meg a proci simán tudja támogatni, címezni. 300 fps sok lenne mint látom, a 60+ az ok még sokáig.
Tudom érdekesen közelítem a témát.
Nincs semmilyen más komoly vasam laptop mellett, ezen kényszerülök mindent kiélni ami kell, mindenes.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
echterion #109105 üzenetére
Az az alien nem rosz 500 ért . 3070ti az nagyon jó kis gpu. Az lehet hogy arra az alienre gari csak külföldi de azért az nagyon jó minőségü gép és méreg drága is újonnan. Én megvenném nem hezitálnék rajta 500 ért nagyon jó vétel ha teljesen hibátlan és még van rá gari is. Annyi ,hogy ha tönkre megy ami nem valószinű mert prémium márka, de ha netán azt csak külföldön tudod gariztatni. Ennyi a hátulütője. Én megvenném az alient tuti ha nem volna jobb lehetőség. Mielött megveszed teszteld le vagy kérj 1 hét probagarit.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
ADAM1337 #109099 üzenetére
Na nyomtam neked egy tesztet ez egy alap sebesség teszt a másik laptopommal az egy 4070 mint a tied csak intel a cpu nézd meg a különbbséget. Ez alap nem huzott érték .
MaxxDamage: Köszi csapatom is
-
echterion
nagyúr
válasz
pidzse4 #109100 üzenetére
Kettőt linkeltem nemrég, azok között hezitálok még egy picit, illetve találtam kint a németeknél egy felbontott Alienware X15-öst, 3070ti gpu-val 500ezer körül, azon filozofálgatok, hogy kell-e az nekem, vagy elég lenne egy 4060-as gépből olyan, amilyenem még nem volt (x15-ösöm volt már korábban egyszer, azt ismerem, Aorus-om és LOQ-om még nem).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #109096 üzenetére
Nos, igen.
Már a tartó szerkezet 99% össze rakva.
Kell rá egy táp és VGA, aztán csak kikapom az MXM 3080-at a gépből és mehet a helyére az MXM adapter csati. 😀Persze a heatsink az okozhat fejfájást, mert ez ügye egyben van.
Na de van egy olyan (RTX 20xx) példányom amit lehet akár szabdalni is.
De lehet tudok majd jobb megoldást is, majd kiderül, ha ott tartok majd.Vízhűtést jó lenne megtartani és használni, ez nem vitás!
Na majd kiderül és remélem nem csak kidobott x száz k HUF ment csak a levesbe majd! -
MaxxDamage
félisten
válasz
pidzse4 #109094 üzenetére
Tökéletes választás, nekem is Kingston Fury Impact van DDR4 3200MHz CL20 2x2KIT 4x32GB és hála isten ez a max. ami bele tehető és megy is maxon a Clevo gépemben.
Jó kis géped lett, csapasd neki!
Nekem a procim alapon 240W-ra Boostol fel...fix. 5GHz-n kis UV-vel 220W ami kicsit jobb....(össz. fogyasztás 500W körüli)🤭😄
Biosba elvileg testre szabható (Prema BIOS) és majd lehet rá is nézek. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mozgásban a Titan Quest II
- EAFC 26
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest