Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #106496 üzenetére
Gyakran van ott áram kimaradás vagy hasonló?
Na vedd sértésnek, vagy hasonló, de neked biztosan szükséged van ilyesmire?/szerintem nincs! De te tudod...te pénzed...
/
Nálunk az elmúlt 10-15 évben 2x ha volt áram kimaradás vagy hasonló.
Nagyon stabil az áram hálózat és szolgáltatás.
Ha meg lenne kimaradás, akkor ott az akksi a laptopban és ha az is lemerül, akkor a gép automatikusan kikapcsol mielőtt teljesen lemerűlne. -
RM007
addikt
válasz
thomasa #106493 üzenetére
Az MSI régiben.(esetleg clevo) Az enyém nem 2024-es, nem jön rá már régen semmilyen frissítés pont ezért teljesen biztonságos. MSI GT70 még mindig a csúcson, megunhatatlan.
És egyre biztonságosabb mint napjaink legközkedveltebb szava.Más:
Megjött az UPS.
Én innentől már nagyon nagyban nyomom! -
kricsar
csendes tag
válasz
Adrian1111 #106448 üzenetére
Szia! Hogy lehet downgradelni BIOS-t? Én feltettem az újat, eddig nem vettem észre semmi problémát, de ha vissza tudnék menni, nyugodtabban aludnék ezek után.
-
peet05
aktív tag
válasz
thomasa #106493 üzenetére
Ezt így rásütni a márkára, nem mondanám. KH szólt, hogy erre a bios frissítésre figyeljünk oda, mert ez és ez lehet belőle (tól-ig évjárat, Legionok, a többi típus egyelőre kérdőjeles).
Bármelyik másik márkánál, típusnál lehet ilyen, és ehhez hasonló, "beüt a szarvihar".
Notebookcheck-en szétnézhetsz, teszteket is megtalálod.
-
thomasa
senior tag
Lenovokkal tényleg ennyi nyűg van?
Melyik márka a legmegbízhatóbb gamer téren?
Van esetleg egy megbízható 2024-es toplista? -
törölt tag
válasz
Mrdevil #106482 üzenetére
Hatalmas különbség nincsen köztük, de a 7745HX-szel nagyon rossz lesz az üzemidő, nincs USB4 támogatás, gyenge az integrált (ha esetleg nem akarod mindig bekapcsolni a dedikáltat) viszont a Legion 5 Pro jobban össze van rakva (szerintem).
Van teszt is róluk:
Lenovo Legion Pro 5 (7745HX & 4070)
ASUS TUF A15 (7940HS & 4070) -
kzkz
őstag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
450-600e
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai, játék hobbi/tanulás szinten.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Jelenleg egy Ryzen 7 1700 + Radeon RX580 asztali kombó az, ami viszi a játékokat, legalább ugyanezt a teljesítményt hozni kellene a laptopnak is.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Legalább fullHD kötelező, és matt IPS preferált, de ez nem kötelező.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, lakhely és suli között, ne legyen atomnehéz és férjen be egy átlagos hátizsákba, tehát szerintem a 17" már sok.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows, de utólag telepítve is jó.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Legalább 16GB (de inkább 32GB) RAM, 2TB SSD.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kimenet, és alapvetően ne melegedjen normál használat mellett, csendes legyen. Persze komolyabb játék alatt pöröghetnek a ventik...
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Alapvetően új, de max fél éves és még garis szóba jöhet.
A mysoft keresőjén már a fontosabb paramétereket beállítottam ( [link] ), de még így is kb. 60 találat van, ami proci, gpu, ram, ssd szinten megfelelő lenne.Tudtok ajánlani konkrét típust ami a fentieknek leginkább megfelelne? Előre is köszi!
-
22balu
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106485 üzenetére
Nekem úgy tűnik. Van akinél csak random lagok akadások, másnál be se kapcsol a gép
Nagyszerű
-
formula01
senior tag
-
gyépés
aktív tag
válasz
Semin #106481 üzenetére
Én sysoft sandrával néztem asszem s profilok beállításait, de valszeg más is jó, ami a procit tudja monitorizni. Csak arra vigyázz, hogy ha profilt váltasz, újra kell indítani asszem a sandrát, mert nem frissít. De lehet tudtam később frissíteni is. Nem emlékszek pontosan, egy éve volt.
-
Semin
őstag
Ahogy elkezdtem alaposabban megismerni ezt a procit (7940HS) úgy esett le az állam.
Az egy dolog, hogy milyen teljesítményre képes, de az energiahatékonysága előtt megemelem a kalapom.Ebből a cikkből a kiderül, hogy a sweet spot valahol 35W és 55W között van.
Első körben 30W-ot kapott (30W Limit + Undervolting -20) és megnéztem mire megy a Hogwarts Legacyval. 2560x1440 High részletesség mellet (+DLSS Quality), egész szép számokat produkált (külső tereknél ~100 FPS) úgy, hogy a GPU-hoz még hozzá se nyúltam...
Mindezt Balanced CPU + Optimized GPU (G-Helper) mellet, ~3000rpm tehát vállalható zaj- és egész jó hőmérsékleti értékek társaságában.Ami viszont kérdésként merült fel bennem, hogy az egyes profilmódok hogyan változtatják meg a rendszer TDP-jét?
Az eddigi tapasztalataim alapján a Balance 110-120W környékén lehet, de mennyi a Turbo? 140W? Ezek Bios beállítások, vagy pedig a windows power plan van hatással erre?Valahol meg lehet ezeket konkrétan nézni?
-
formula01
senior tag
válasz
Mrdevil #106472 üzenetére
4070 gépek között most szerintem ez a Legion 5 Pro a best buy 593e Ft-ért emagon, ha nem zavar az ANSI US billentyű (hosszú shift, vékony enter, nincs í): link
Sztem 1-2 db lehet csak készleten, mert naracs színű a "raktáron" jelzés.
Ha nem vettem volna 1 éve Legion 7-et 3070-el, erre most biztos lecsapnék, de kb ~150-200e-t nem érne meg nekem az upgrade.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Evil Snowman #106474 üzenetére
De, ezt is javasoltam fentebb, hogy gyalulja vissza valamelyiket, hátha. Besz&rás amúgy ez az egész
-
Evil Snowman
őstag
válasz
KillHates #106445 üzenetére
Akkor lehet emiatt a csodás BIOS frissítés miatt tapasztalja 22balu fórumtárs az általa kicsit feljebb jelzett problémát?
https://mobilarena.hu/tema/gamer_notebookok/hsz_106432-106432.html -
-
Mrdevil
addikt
Kezd elszaladni velem a ló laptop nézegetés ügyben, már a 4070-eket nézegetem.
Megérik ezek egyáltalán, hoznak annyit egy 4060-hoz képest?
Pl erre gondoltam:
[link] -
Adrian1111
csendes tag
válasz
22balu #106469 üzenetére
Dehogynem lehet visszacsinálni, legalábbis nekem a 60-as szarakodott, azt toltam vissza az 59-esre még pont tavaly karácsonykor.
A tünet az volt, hogy befrissített magától (hogy rohadna meg) a gyári 48-asról 60-ra és a GPU TDP-je alacsony lett. Ez érezhető volt játékok közben is. Az 59-es is csak azért, mert az volt elérhető, az ennél régebbiek már nem voltak elérhetőek. De ez már megfelelő, azóta kerülöm ezt a baromságot, kiberbiztonság ide vagy oda. Amúgy meg nem hinném, hogy buktál itt bármilyen garit. Ha végképp nem megy, BIOS downgrade + win reinstall. Ezeket még érdemes lenne kipróbálnod. Aztán ha végképp nem megy, KillHates szerintem szívesen segít!
-
formula01
senior tag
válasz
KillHates #106445 üzenetére
Köszi a figyelmeztetést!
Nálam (Legion 7 gen6, R7 5800H+RTX3070), már a 64-es számú BIOS is napi 2-3 kékhalált eredményezett, meg úgy overall 3-5% rosszabbul teljesített a proci a benchmarkokban.
Visszaraktam a 60-ast, minden probléma megoldódott, így a 65-öst már inkább nem is próbáltam, ezek szerint jól tettem.
Nem tudom, ha ez ilyen gyakori hiba, hogy a bánatba tudnak kiadni így egy BIOS-t? Ennyire talán nem a QA-n kellene költséget csökkenteni.
Egyébként érdekes, pont a napokban olvastam, hogy HP Probookoknál is pont most volt ilyen fiaskó, hogy az új BIOS frissítés téglázta a gépeket.
-
22balu
aktív tag
válasz
Adrian1111 #106464 üzenetére
De lehetséges, mert frissítettem Biost, ezt nem lehet vissza downgradelni?? Miert kell ezért alaplapot cserélni? Igaz hogy nekem 40napig még garis a folyékony fém pasztát még le lehet szedni na de a vicces resz most jon az alig 1 hetes gepemet elvittem Killhates hez anno 2021 korul hogy pasztazzuk és ott tapasztaltuk hogy a zsír új gépemen már át volt szakítva az alaplapi garis matrica…igy vegyen gépet az ember a radium-tól. Szóval akkor most lehet buktam egy jelenleg 300-400ezres gamer laptopot? 🫠mert én igy akadva tobb mint elvezhetetlen barmilyen jatek.. egy win reinstalt még megprobálok..
-
törölt tag
válasz
Csupati #106444 üzenetére
Azt nem írtam, hogy ugyanazon az áron adják, olcsóbban, de ez akkor is machináció. Mi értelme van megbontani a gyári csomagolást, hogy 20-30e forintért olcsóbban adják a gépet ? Nekem ez svihákságnak tűnik..
Volband: Alzan és a notebook.hu-n csak akciózáskor érdemes gépet venni, én is akkor szoktam. Nem szeretem ezeket a belenyúlásokat, kitudja milyen memóriákat (általában olcsóbb Micron/Samsung) és SSD-ket (na ezt biztos nem engedném cserélni) és honnan van, ki használta előtte stb.
echterion: Visszaolvastam, hát.. Ennyi "hivatalos plecsnivel" az oldalon nem ezt gondolná a boltról az ember..
-
-
Digidroid
aktív tag
-
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #106462 üzenetére
áh, még ebből is alkudtak
ezzel nem jövök sose (de a hirdetésben ez is megvan/volt említve persze)
az, hogy járt nála, az nem jelent semmit, hisz azóta tönkre is vághattam volna nem rendeltetésszerű használattal
-
Ubul86
őstag
válasz
Adrian1111 #106459 üzenetére
jah, én már szóltam is neki hogy ennek tudatában vigye el, nincs baja a gépnek, csak ne érje kellemetlenség (meg szóltam neki hogy ne frissítsen új bios-ra
)
-
válasz
MaxxDamage #106456 üzenetére
Khm.... az X170 pont az a gép, amit a júzer is le tud brick-esíteni végleg egy rossz beállítással
Szóval óvatosan a BIOS-ban kotorászással
-
válasz
Adrian1111 #106448 üzenetére
Kezd bonyolódni a helyzet; mert lehet, hogy nemcsak a Legion 5-ös sorozatot érinti a helyzet hanem régebbi modelleket is. Ma már a második Lenovo Ideapad kerül a kezem alá EC hibával
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Csupati #106447 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is. Ezt úgy csinálják, ha 8GB-osat rendelnek, és a beszállítónál éppen csak a 16GB-os elérhető, akkor azt konfigurálják át 8GB-ra. Tehát a vásárló azt kapja amit rendelt, azon az áron amin rendelt, és természetesen tényleg vadonatúj gépről van szó.
-
Volband
tag
válasz
Csupati #106444 üzenetére
Tudom, ezért írtam, hogy aki biztosra akar menni, hogy ilyet nem csinálnak, az előbb nézze meg a hivatalos specifikációit annak a modellnek, amit vásárolni akar. Pl. még a 16 gigás változaton gondolkodtam, ezért megkérdeztem a Radiumot, hogy ez 2x8-at vagy 1x16-ot jelent. ELőször tévedésből 2x8-at mondott, mert legtöbb esetben így oldják meg, de javította, hogy IRX9 esetén 1x16 - és valóban, annak a modellnek a hivatalos speckójában 1x16 szerepel. Ennél persze mélyebbre is lehet menni, hogy megnézed, hogy maga a márka meg az órajel is stimmel-e.
Amúgy ha olcsóbban adják a lebutított gépeket, akkor szerintem ez sem probléma. Persze, nettó parasztvakítás 8 gigás rammal, de főleg 128 gigás ssd-vel modern gamer gépet árulni, de ha ezekért cserébe olcsóbban is adják a masinát, akkor onnét kezdve ez már a vásárló döntése. Még mindig sokkal tisztességesebb, mint mikor a usernek kell kikutatnia, hogy az az RTX xxxx az most lebutított-e vagy sem, vagy 4050/60 esetében szép és jó az a 140, csak éppenséggel 200-zal meg 110-zel is ugyanazt a teljesítményt hozná.
-
Csupati
őstag
válasz
Juhaszatti #106446 üzenetére
Mysoft is szeret kreatív lenni, kedvencem, amikor hivatalos magyar forgalmazású psrefes gépet visszabutítanak (16GB RAM -> 8GB RAM) és úgy adják el "újként".
-
FONTOS A LEGION TULAJOKNAK!A 2020-2022 között gyártott Legion 5 és Legion 5 Pro modellekre jött nem rég egy BIOS és EC frissítés. Ez a frissítés egy pár hibát javít az energiagazdálkodáson is, de több fórumozó visszajelzése alapján instabilitást okoz, illetve szélsőséges esetben a gép el sem indul.
(áááá dehogy a tervezett elévülés)
Amennyiben garanciális a gép ezt a 4iG alaplap cserével javítja (ők nem programoznak BIOS chip-eket)
Ami viszont most a csavar a történetben; hogy a TMX eddig elfogadta ezeken a modelleken a "fémpasztázást" ha azt a technológiai előírások szerint történt: azaz az alaplapi matrica nem sérült, illetve a folyékony fémes anyagból az alaplapra nem került. Viszont a mostani Lenovo szerviz a 4iG (megvásárolta az év elején a TMX-et) úgy döntött, hogy elutasítja azokat a modelleket amik fémpasztázva vannak, abban az esetben is, ha a meghibásodás nem a pasztázás hibájára vezethető vissza!
Ezért fontos, hogy mielőtt szervizbe vinnétek a gépet a fém pasztázást el kell távolítani a gépből. -
Mrdevil
addikt
Lehet ma amúgy mocival beszaladok a radiumba megszimatolom őket.
-
Volband
tag
válasz
#34406211 #106439 üzenetére
Nincs ezzel semmi probléma, hogy helyetted megcsinálnak olyan fejlesztéseket, amikre te is igényt tartanál - ha pedig mégsem, vagy te olcsóbban tudnád ezt, esetleg jobb minőségű kiegészítőkkel (ram, ssd), akkor meg megveszed az eredeti állapotában. Utóbbihoz mondjuk utána kell nézni, hogy az milyen is, aztán ügyfélszolgálatnál megkérdezni, hogy valóban ezek szerepelnek-e a masinában, hogy ha esetleg mégsem azt hozzák ki, akkor lehessen erre hivatkozni visszavitelnél.
Nekem semmi gondom nem volt a Radiummal, az ügyfélszolgálatos is rendesen elmondta, hogy mi az, amit ők tettek bele. Úgy tudom, hogy hivatalos viszonteladók is, szóval nem arról van szó, hogy Gipsz Jakab megrendelte Üzbegisztánból, kicserélt mindent rosszabbra, aztán feltette árulni.
Megnéztm ezt az AHP9-et Alzán is: 60 000 forinttal drágább, cserébe fele akkora a tárhely. A Radiumos (vagy más, hasonló boltos) rendelésre pedig ugyanúgy jár a 3 éves premium care, szóval aki attól tart, hogy az ilyen helyken zsíros kézzel, belehamuzva matattak a gép fölött, azt azért védi a gaancia.
-
-
törölt tag
válasz
Mrdevil #106437 üzenetére
Én nem igazán bízom az olyan boltokban ahol szeretnek dekázgatni a konfigurációkkal és szeretik eladni a bontott csomagolású notebookokat újként. Mysoft is szeret kreatív lenni, kedvencem, amikor hivatalos magyar forgalmazású psrefes gépet visszabutítanak (16GB RAM -> 8GB RAM) és úgy adják el "újként".
Én jobban szeretek olyan helyeken vásárolni, mint az Alza vagy az olyan boltokat, ahol csak rendelésre hoznak termékeket (pcx.hu/ipon).
MacEdm: Egyértelmű, +1 a Ryzennek.
-
Mrdevil
addikt
Tényleg erről a radium.hu-rol mi a vélemény? Én nem is ismertem őket, pedig itt vannak a számban, lehet én is náluk fogok vásárolni.
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb vétel? Mind a kettő ugyanannyiba kerül.[Lenovo LOQ 15AHP9] Ryzen 7 8845HS, RTX 4060, 16 GB DDR5 5600Mhz
[Lenovo LOQ 15IRX9] I5-13450HX, RTX 4060, 16 GB DDR5 4800Mhz
-
peet05
aktív tag
válasz
22balu #106432 üzenetére
Először a DDU-val (display driver uninstaller) gyaluld le az összes drivert. Majd újraindítás után, csinálj egy tiszta telepítést. Ha szükséges, akkor az AMD Adrenalin Edition-t is tedd fel a GeForce driver mellé.
Lefuttathatsz egy Malwarebytes-t is, lehet, hogy bekapott valamit a géped.
Ha ezek nem jönnek be, akkor Win reinstall, hogy tiszta lappal kezdj, utána driverezés, majd tesztelés. -
Semin
őstag
válasz
echterion #106420 üzenetére
...Plusz akad olyan helyzet is, ahol a túl sok szál csak akadályoz...
Én a Steam Deckem kapcsán futottam bele, hogy a kevesebb néha több.
A ROG Ally több maggal/szálon elvérzett a deckel szemben. (Diablo 4/HH módban - 15W)
Gyakorlatilag az történt, hogy a több mag kevésbé tudott boostolni a TDP korlát miatt.
(konkrétan már megoldást keres az Ally közösség arra, hogyan lehetne kikapcsolni magokat bizonyos játékok esetén)Ez annyiban kapcsolódik a Gaming laptop világához, hogy itt is van TDP maximum.
Ha "túl erős" a procid, kevesebb jut a GPU-nak és összességében visszalépsz.Én még csak most ízlelgetem ezt, de esetemben konkrét példa : Hogwarts legacy.
Ha kikapcsolom - G-Helperben - a turbo boost-ot, 15-20 FPS növekedést tapasztalok, mert a GPU kap 15w többletet.Nyilván minden alkalmazás/játék esetében eltérő a sweet spot, de a proci fogyasztása és energia hatékonysága nagyon sokat számít. BTW itt jön ki a 4070 előnye is.
-
RM007
addikt
válasz
22balu #106432 üzenetére
Olyan mintha valami idő közben elfáradna. Mint nálam mikor megnyitom a böngészőt aztán otthagyva egy idő után valami lassítaná a reakció időt, belassul az egér is. Bezárom majd újranyitom, visszatölt és minden a régi, majd elölről ugyanez egy idő után.
Érdekes. Az alaplap hőfoka jó vagyis alacsony, a proci rendben, a memória többet foglal mint kellene, de a nagy egészhez képest semmi....böngésző probléma ami folyamatos frissítést igényel nálam. Nálad meg mintha ugyanez lenne csak valami mással.
Én mint laikus arra gyanakodnék nagy okosban
hogy nálad nem a ram fárad be, hanem a vram, vagyis a grafikus kártya kezd el gyengélkedni valahol. A gpu-z -ben a hot spot mit mutat, az tudom nem a vram, csak ott minden rendben? Kellene mindent monitorozz kizárásos alapon mi gyengélkedhet. KillHates mester itt a profi.
Amúgy ezt a témát offban akár egy asztali vga topikba is vihetnéd mivel játék közbeni dologról van szó, így talán vga dolog, hátha valaki tud rá mondani valamit mielőtt elküld a sunyiba.
-
22balu
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Legion 5-15ACH6H laptopom. Egyik napról a másikra megbolondult szegény ! minden játékom akad folyamatosan szaggat a kép mikor az fps számom nem ugrál, erősebb játéknál és egy 10 éves játéknál is ezt csinálja. már újra raktam a videokártya drivert és semmi. hibrid mód kikapcsolva. processor 73%-os kihasználtság mellett 80 fokos, gpu 68-70 fokos. és ami érdekes hogy mikor elinditok egy játékot nincs akadás, de ahogy egyre többet játszom pl fél óra alatt már elkezdi 1 óra után meg már a szemem kifolyik annyira akad. eszközkezelőben letiltottam a videókártyát utána engedélyezem utána megint nincs akadás ideig óráig....aztán megint elkezdi. Bios a legújabb ha ez számít valamit. geforce verzió 555.99 ....pls help me, behalt a kártyám ?
3 éves a gép és még van kb 40 nap a garanciából...ha valóban az a szar akkor gyorsan kéne cselekedni
Nincs erre valami tesztelő progi ?
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #106427 üzenetére
Az i7 már eleve 3000mhz es ramot kezel xmp nélkül, az i5 csak 2666mhz et.
Egymagos teljesítmény kB ugyanaz , tobbmagos viszont 30% különbség van köztük az i7 javára -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #106424 üzenetére
Nekem meg egy meg nem érkezett árú van onnan. Valami filléres. Most mit mondjak egy a nagyon sok közül amivel gondom akadt. Ettől még szeretek onnan is vásárolni.
-
RM007
addikt
válasz
Gergello #106423 üzenetére
Így van nem akarok elállni. Az oldal mindent pozitívan állít be.
"Miért módosított szinuszhullám?
A módosított sinusoid használata garantálja az átalakító egyszerű felépítését, amelynek köszönhetően az inverternek kevesebb hibája van és súlya nagyon alacsony. Ha módosított szinuszhullámot választ, akkor nem kell aggódnia a csatlakoztatott eszközök munkája miatt!"Nem értek hozzá, megbízom a gyártóban és látom a felületén hogy olyan eszközökhöz készült mint az enyém.
Mikor vége a meleg időnek aztán viszem haza a clevonak. Lesz vízhűtés és egyéb mellett már ez is valahová helyezve.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #106425 üzenetére
10700k sztem bőven jó lehet 2080super mellé, és a levegős hűtés is jobban bírja mintha i9 menne bele.
-
MaxxDamage
félisten
i5-10400F helyett milyen procit vegyek a Clevoba? 🤔🤭🙃
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RM007 #106421 üzenetére
Én meg vettem 2 ventit ami újként volt hirdetve és sűrű lapátos.
Kaptam gyári bontottat..közel 20 ezerért!
Eladóval nem tudtam megegyezni, utolsó üzenete az volt, hogy mit szeretnék.
Aztán leírtam szépen,finoman és arra válasz már nem jött.
Vártam 3 napot és inditottam refundot..
Most még 2 nap és rendszer zárja a vitát.Csatoltam képeket, mindent. Látszik amit állítok... kíváncsi leszek a végeredmény mi lesz. (by AliExpress)
-
Gergello
addikt
válasz
RM007 #106421 üzenetére
Elállni a vásárlástól meg ugye nem szeretsz.
Az érzékeny eszközök, mint a szerverek és a precíziós műszerek, gyakran igényelnek tiszta szinus hullámot a megfelelő működéshez. A Microsine, egy módosított szinusz hullám, közelít a tiszta szinusz jelalakhoz, és alkalmas lehet kevésbé érzékeny eszközök számára, de a tiszta szinus a legideálisabb.
A te géped az precíziós műszer.Mi ezzel nyomtuk a munkahelyen / Eaton 5SC500i / APC Smart - ez volt vagy 15-20 éves-.
-
FőDudu
veterán
-
RM007
addikt
válasz
Gergello #106418 üzenetére
Köszi a szívvel teli segítséget, de ügye olvastad hogy már megvettem és úton van?
Ja, amúgy most már biztos megjött a halálfélelmem. A gyártót meg beperelem rád hivatkozva, hogy nem szinuszos csak mínuszos.Figyelj már most épp anélkül is be mertem kapcsolni, arról írok.
Ha rákötöm megdöglik a lapos? Szerintem nem. Tudod bírom a tréfát. -
törölt tag
Csak én érzem úgy, hogy a G16 egy fullos Blade 16 koppintás ? Ezzel a hatalmas touchpaddal adnak az ergonómiának egy pofont.. Jó látni, hogy az entry-level TUF is már 160-170Wattos kombinált teljesítménynél jár.
-
RM007
addikt
válasz
Ubul86 #106409 üzenetére
Felettem jött a válasz. Nekem nem azért kell elsősorban hogyha elmegy az áram akkor onnan használjam X ideig. Azért kell hogy időben letudjam kapcsolni és ilyen esetben minden biztonságosan történjen. Nehogy véletlenül túlfeszültség valami legyen. Leszarom mennyibe került és hogy esetleg egy jobb elosztó is védelmet biztosíthat, így a tuti biztos. Olyat kerestem kapacitásilag amire egyszerre több dolgot is rátehetek. 1500W már nem kell.
Volt már életemben nagyon régen még asztali éveimben 2000-es évek derekán tapasztalatom ezzel. Vettem szünetmentest, új dolog volt nekem, mint később egy nyomtató meg szkenner, ráugrottam....arra volt rádugva és jött egy áramszünet a panelban, a fél lakótelep áram nélkül maradt, aztán egyedül a számítógép volt áram alatt. Rémlik valami szirénázás
az egység felől, fogtam és leállítottam nehogy kifussak az időből. Csak egyszer volt ilyen. Telik rá, fő a biztonság, sosem lehet tudni, na meg itt a nyaralómban meg pláne mint most megtanultam.
Meg ami a lényeg és kifelejtettem.....van az a fogyasztás hogy lekapcsol a villanyóra, mert nem bírja jelenleg. Előfordulhat ha sokan vagyunk és pont erre az esetre ez nekem nagyon jól fog jönni.
Kellene bizonyos fejlesztéseket végezni, és lesz csak arra most nekem nincs nem akarok szánni.
-
Ubul86
őstag
válasz
RM007 #106407 üzenetére
és ez hogy van, bedugok egy hosszabbítót pl az egyik dugaljba a szünetmentesbe , amin lehet X eszköz is, a szünetmentes meg megy közvetlenül a konnektorba, és ha valami elszáll, legyen áramszünet vagy villámlás miatt történt valami problematika, akkor egy ideig szolgáltat áramot a biztonságos lekapcsolás érdekében, és köszi-puszi?
és ha jól látom 900W , tehát több órán keresztül tud áramforrást biztosítani
mert ennyiért tök jó árban van, amúgy meg nem értek hozzá -
thomasa
senior tag
Arról volt esetleg szó, hogy idén milyen configgal rukkol elő az új Lenovo legion 5 család?
-
RM007
addikt
Na tegnap KillHates mesternél jártam és nagy örömömre sikeres utat tudhattam magam mögött. Az egyik MSI laptopom feléledt a kómából. Köszönet Attilának!
Este fáradt voltam meg sok telefonálás, hát kimaradt a belépés.
Nagyon boldog vagyok.Amúgy egy ilyet rendeltem [link] addig meg ez van jelenleg az asztalomon. Ott hátul egy okosabb elosztóba vannak bedugva a dolgok.
A másik MSI laptop meg fog kapni valamikor új alaplapot. Kb egy 60-as az Alin. Az kapta a löketet esélye sem maradt. Hála égnek a proci meg más nem ment tönkre ebben a történetben.
Tudjátok mentem, jöttem és minden a régi. Tudom ajánlani annak aki még nem próbálta ezt a megoldást az ország legjobb laptopszerelőjéhez.
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #106405 üzenetére
Online játéknál meg ha Isten is megsegít a számítások nagy részét elvégzi a központi szerver. Mindent is kiszámol neked a másik oldal, a sötét oldal fene beléjük.
[link], amit fentebb linkeltét lehet egy példa.
Megtudják úgy csinálni ha akarják hogy se proci se vga ne kelljen annyira hozzá amennyire eddig kellett. Talán a mesterséges intelligencia fejlődése révén. Egy szabad gondolatod nem lesz azt is kiszámolják.
Szóval hogy a felhasználó oldaláról mennyi kakaó kell hardver részről annak kialakítása nagyban függhet a részvényesek hozzáállásától, a technikai fejlődés jelen állapotától is.És itt jön a lényeg, innentől hogy mi hogyan és meddig lesz elég valamihez még jobban fogják tudni irányítani............kávét még nem ittam eleget.
Scifi ezerrel.
-
Csupati
őstag
válasz
echterion #106404 üzenetére
Játék függő! Multiplayer játékoknál ahol sok játékos van , ott érződik hogyha minnél több magos/ szálas procid van.
Pl Cod . Mivel sok fizikát kell számolni nagyon kapóra jön a magok/ szálak száma. De ott a timespy proci része, ottis fizikát számol, az I9 beesett 30fps alá a clevoba, a 13700hx az omenbe meg végig fluid volt. -
laychi
veterán
válasz
Volband #106400 üzenetére
Én csak magamból indulok ki, ne legyen dobozhang, legyen valamennyire használható a gyári hangszóró is.
Filmezéshez, zenehallgatáshoz esetleg párosítható BT hangszóró. Szvsz egyik laptop hangszóró sem fogja megváltani a világot, se hangminőségben, sem hangerőben.
Bár én nem vagyok laptopos, csak nemrég vettem egyet, hogy legyen min pötyögni utazáskor, ha az idő engedi.
De jól jött pl. tegnap(előtt) melóhelyen is, 2 órát eljátszogattam a god of warral, amég éppen semmit se kellett csinálni.#106402Volband
Az attól is sokban függ, hogy milyen gpu van mellette, egy gyengébb gpu esetén kb tök mindegy, mert a proci szotyizni fog.
Lényeg, hogy bizonyos órajelet tartson.
Kicsit szórakoztam XTU-val a cpu tdp limitet állítgatva. Bizonyos szintre redukálva a teljesítményt még a nyamvadt 3050 6GB-nál is észrevehető volt teljesítmény romlás. Látszólag ki volt hajtva a gpu, de fps beesés volt. Illetve nem is az, hogy beesés, hanem az aktuális megjelenített is kevesebb volt. Terhelés függvényében változóan. -
Volband
tag
Az kétségtelen, de itt a kérdés inkább az, hogy mondjuk a 13450hx esetében a 16 feletti szálak mennyiségét érzed-e meg jobban, vagy a single thread teljesítményét.
-
echterion
nagyúr
válasz
Volband #106400 üzenetére
Manapság már nem írnak egyszálas játékokat (még a legendás WoT is többszálas már, pedig ott aztán húzták-halasztották, amíg csak lehet), a régiekkel meg azért az AMD cpu-i is elboldogulnak. Legalábbis AAA szinten. Azért szépen nézne ki pl. egy MS Flight Sim vagy egy Cyberpunk akár egy 4c4t cpu-n.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest