Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Smithy87
üzenetére
Nem a cserélhetőségen van a lényeg, azon van hogy Inkább fizetsz sokkal többet úgy hogy kevesebbet kapsz és közben észre sem veszed.
Szóval ami rossz azt is el lehet adni csak megfelelően kell tálalni, pozitívan kell feltüntetni?
PL Veszed kevés rammal a laptopot aztán erre ráébredsz mész az apróra eladni és máris jöhet a következő laptop még drágábban. Mindegy csak gyakrabban kelljen laptopot cserélni. A szoftver cégek utasítást kapnak hogy innentől sokkal több ramot és vramot használjanak az alkalmazásaik stb....volt ilyen már fordítva.
Aztán van itt még ezer dolog, mint a bios frissítés. Az csak egy dolog hogy nyitott vagy sem. Akkor nyírják ki a laptopodat mikor akarják, teljes irányítás, kontroll alatt vagy. Lassan mindenki Apple fanatikus lesz pedig nem akar.
10 éves laptop előtt ülök 32GB rammal, ha ez nem mond semmit akkor....
Visszafogták a fejlődést mivel spórolni kell az alapanyagokkal, keletről nem kívánnak vásárolni és még lehet egy csomó ok a háttérben. Eltűnik a konkurencia, lassan megy minden egy kézbe. Csak úgy láttatják mintha más márkát vennél, pedig ugyanaz más festéssel. -
FőDudu
veterán
válasz
Digidroid
üzenetére
Ha jol tudom testre lehet szabni mit telepitsen fel a windows update.
W10 eseten biztosan.Van egy tabletem amin W10 van es az eggyik legujabb Intel System driver kinyirja az erinto kepernyot.
Igy ami Optional update az max kezzel telepitpdik. Gondolom a Bios frisiites is ilyen a Lenovo gepek eseten.
A razeremen is van ujabb display driver az optional updates alatt - de eszemben sincs felrakni, mivel a meglevo szepen es jol mukodik.
Ki kell kapcsolni a 'Get me up-to-date' csuszkat a W11 alatt, akkor az sem updatel esz nelkul.
-
FőDudu
veterán
válasz
Smithy87
üzenetére
Par tuningost kiveve a loteri kutyat nem erdekli a memoria idozitese.
Innentol-> reteg igeny.
Jogos a gyartok reszerol a tobbseg igenyeinek kiszolgalasa. Ha a tobbsegnek nem kell, akkor mehetnek az integraltsag iranyaba.
Ugyanugy reteg igeny, ahogy peldaul az SD kartya olvaso.
A fenykepezos/dronos/media buzeralos brigadon kivul tenyleg senki nem hasznalja, igy atlag gepbe teljesen felesleges.Egy 1 dollaros Temus olvaso megoldja ha valakinek ilyen kellene.
Szerintem nem butasag elmenni a modularitas iranyaba, vagy az atlagnak nem szukseges dolgokat kihagyni. Legyen eleg USB/TB port es kesz.
Nem banom, hogy nincs RJ45 aljzat a laptopomban, mert ahol kellene ott van USB dokkolo, vagy nem gaz magammal vinni a bevalt sajatot. Ha ezzel kisebb es konnyebb a laptop, vagy mas komponensnek nagyobb hely van benne (pl. akku), akkor banja a fene. Biztonsag teren is jobb a sajat USB cucc.
Ragaszkodhatnek en is a megszokotthoz, de miert tennem, mikor a Trianonon sirokon is leginkabb rohogni kell, hiszen kar vekengeni a multon amit ugysincs egy szemernyi esely sem megvaltoztatni. Megemlekezni lehet, de barmit remelni a multbol, kb felesleges. Retro cuccokbol se jott vissza semmi. Se floppy, se ISA slot. A fejlodes hozott helyette mast, jobbat.
Szoval a fejlodesen kar sirankozni. Valami uj kezdete. Valoszinuleg nem rosszabb a meglevonel, esetleg kicsit mas. Nem kell esz nelkul neki esni, hasznalni kell a meglevot amig kielegiti az igenyeit. Aztan ha mar nem, akkor lehet gondolkodni, hogy 'miamerre'.
Ne legyen konzum idiota az ember, aztan elje boldogan az eletet azokkal (legyen az azonos vagy kolonbozo nemu) es azokkal a cuccokkal amik boldogga teszik.
-
Digidroid
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Sajnálattal tapasztaltam, hogy a ma reggeli Win frissítéssel lefrissült a BIOS GKCN65WW-re, (előtte GKCN53WW volt rajta) szerencsére azért elindult.
A driverek frissítése le vannak tiltva:
Nem tudom mégis hogyan csinálta
Le lehet valahogy a BIOS frissítését tiltani, hogy ne frissüljön ismételten?
Illetve az alábbiak közül ti melyik verziót ajánlanátok a Legion 5 Pro-hoz:
gkcn34ww.exe
gkcn36ww.exe
gkcn39ww.exe
gkcn40ww.exe
gkcn44ww.exe
gkcn46ww.exe
gkcn49ww.exe
gkcn50ww.exe
gkcn53ww.exe
gkcn54ww.exe
gkcn57ww.exe
gkcn58ww.exe
gkcn59ww.exe
gkcn60ww.exe
gkcn64ww.exe
A válaszokat előre is köszönöm
-
Smithy87
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Eddig is egy csomó gépben integrált volt már. Nem igaz hogy nem javítható, bár tény hogy nem tudod otthon cserélni. És bármennyire fáj is az emberek többsége (túlnyomó többsége) csak használni szeretné. Rá se bagózik, hogy integrált vagy cserélhető, 9millió vagy 12 milliárd csicsa Hz-s. Meg nyomja a bekap soló gombot és menjen. Az se baj ha ezt nem 20 percig tudja akkuról.
-
-
válasz
Raymond
üzenetére
Mindig volt mellette bontatlan, vágatlan verzió is. Most is olyan van alatta csak egy kábelkötegnek van hely megnyitva.
Volt idő mikor a mester fémezte a procit mxm kártya a helyén (gtx 1070m 115W), zárt hátlap. Hűtőpad nélkül megállta a helyét, jobban mint itt sokan leírják.
Azt is kipróbáltam egyszer hogy teljes hátlap nélkül ennél a laptopnál. Még rosszabb volt a hűtés, mert megszűnt a belső keringés a csövek és a hátlap között nem a fenti kép szerint, rendesen használva. Nincs két egyforma recept különböző laptopoknál.

Régen sok mindent kipróbáltam, kíváncsi természet vagyok.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Nálam most jelenleg semmi hűtőpad, köszöni meg van nélküle. Nem mindegy az sem melyik laptop honnan szív és fúj kifele. Meg aztán úgy is az a kémiai folyamat számít nagyobbrészt ami a csövekben végbemegy zárt burkolat mellett, bár a hűtőpadjaim eddig azért mindig tudtak valamit javítani a felálláson még ha elenyésző volt is a végeredmény, főleg mert odaraktam a ventiket ahol hatékony tudott lenni........adott esetben kivágott hátlappal.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Az csak szórakozás, kíváncsi vagyok, komolyabb faragás nélkül le lehet-e hűteni abban a házban 300W-ot. Még egy ötletem van, várok pár alkatrészre, utána kiderül, jó lesz vagy sem. Barkács hobbi projekt, szórakozás. Ha nem jön össze, pénzbe se fog kerülni, mert mindent el tudok belőle adni, mivel olcsón gereblyéztem össze a gép cuccait. Ha összejön, megtartom egy darabig, aztán úgyis eladom, ahogy mindig. Ezeken bukni még sosem buktam, akkor sem, mikor új cuccokból raktam össze mindent, hála a bányászláznak, ami itthon magasabb árakat eredményezett, mint az EU-ban.
Nincs harag persze, beszélgetünk.
-
FőDudu
veterán
válasz
gyoriaa
üzenetére
Nekem egy sima IKEA-s laptop tarto van a gepem (Razer Blade 15) alatt ha emelni kell.
Ez a hutesen nem javit, viszont nem is ront.Magyar IKEA-ban is kaphato, 3-4e Ft.
Ennel meg lehetne azt csinalni, hogy oda vagsz rajta a ventillatornak lukat ahol a lab mogott van - igy biztosan nem ront a hutesen a ventillator.
A meretet ellenorizd, mert lehet 17-es gephez nem eleg.
Az en gepemnel meg kb 3 centivel melyebb, es a szelessege kb 3-3 centi extra mindket oldalt.Nekem idealis, mert ha neki allok mentegetni, akkor 2-2 kulso SSD vagy epp HDD befer ala.
Letezik Razer Stand is. Ennel is tud zarni a gumilab.
-
gyoriaa
kezdő
-
FőDudu
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Ahogy mar mondtam, a Razer teljesen mas teszta mint az atlag gepek.
Az aljan vegig huzodo gumi labak valasztjak el a beszivott es kifujt levegot - ha nem asztalon, hanem emelve hasznalod (kupak, vagy egyeb olcso megoldassal), akkor vissza tudja szivni a kifujt meleget es rosszabb lesz a hutes.
Majdnem biztos, hogy a luggatott alju hutopaddal ugyanzez tortenik, igy meg romlik is a hutese a forumtars fentebb vazolt eseteben.
A gumi lab nem viccbol megy vegig a teljes aljan - az egy fal a kifujt/beszivott levego kozott.
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Az emagon kuponnal meg lehet venni 315k-ért.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e de megpróbálom. A Lenovo Legion laptopomban van egy Samsung 970 Evo Plus 2TB-os SSD amin jelenleg ez a hűtőborda van: [link]
Sajnos ez semmit nem ér, BF4 alatt 20 perc játék után 65 vagy 70 fok körül van az SSD de felmegy talán 75 fokig is ha 1 órát játszom ami szerintem nem jó. Nézegettem teszteket és ez tűnik jó ár/érték arányúnak: [link]
Kérdés, hogy belefér-e...15mm-t ír a Be Quiet magasságra ha dupla oldalú az SSD. Jelenleg a Gaugear-nél az alacsonyabb hűtőborda van rajta, igazából ha nem fér be akkor rendelek egy Thermal Grizzly Minus 8 pad-ot és akkor csak az lesz lecserélve de gondoltam előtte megkérdezem hátha tudja valaki. Arra emlékszem, hogy amikor betettem a Graugear-t akkor a gyári fém borítást már nem tudtam rácsavarozni, de attól még esetleg lehet hely a burkolat alatt. Ha leszedem a burkolatot akkor se tudom, hogy hogy mérjem meg.

Szerk: közben találtam egy ilyen kommentet egyik bolt oldalán ahol árulják:
Gamer laptop SSD-re raktam rá. A füleket elkellett egy kicsit hajlítanom, hogy a fedlapot vissza tudjam csavarozni, de szerencsére így pont elfér. Terhelésen alig melegebb 40 °C-nál, amíg elõtte gyakran volt 55-58°C-s.
Azért persze még írhat valaki ha tudja, de szerintem megrendelem, max. elajándékozom ha nem passzol. -
gyoriaa
kezdő
Sziasztok!
Van egy razer blade 17 (2022) notim és nem vagyok teljesen elégedett a hűtéssel...
Az lenne a kérdésem, hogy használok egy cooler Master hűtő padot az befolyásolhatja negatívan a hűtést? Mivel elég közel van a pad felülete a 2 ventillátorhoz és ezzel akadályozhatja a szabad légáramlást?
Ősszel szeretnék cseréltetni rajta pasztát, esetleg tudna valaki ajánlani szakit Békés illetve Szolnok megyében?
Köszönöm a segítséget!
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
A vizhutes sosem racionalis dontes.
Nem hoz akkora teljesitmenyt vagy egeyb extrat - a halkitason kivul - amiert megerne vele foglalkozni.A vizhutes arat hozza csapva az adott gep koltsegehez kettovel erosebb konfig kijon altalaban.
Regebben azert csinaltuk, mert nem letezett erosebb konfig - most meg a latvanyert es egyeb marhasagokert bohockodnak vele hozza nem erto emberek. Tisztelet a kivetelnek.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Nagyon jóhiszemű vagy az üzleti szférával. Nem az az első hogy neked jó legyen, a mani az amit rajtunk keresnek, főleg ha sarokba szorítanak azt csinálnak amit akarnak.
Ami a memória dolgot illeti nevezzük játékon kívül azzal semmi bajom. Játéknál sosem volt. Olvastam másoknál is a zabagép effektust és hasonló, mikor otthagyod a böngészőt rengeteg füllel. Na azokat néha be kell zárni és újranyitni. Ilyen a Windows. Épp ellenkezőleg hatalmas örömöm hogy van belőle sok és teljes egészében én rendelkezem velük. A ddr4 és még a ddr3 is mindenre használható amit számítógépre kitaláltak. Sok évem van még hátra a laptopjaimmal anélkül hogy váltanom kellene olyanra amitől kiráz a hideg.
És amíg kihúzom az időt még jöhet közben nekem tetsző új technikai forradalom, lehet csak ki kell várni.
-
FőDudu
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Nem biztos, hogy rossz az, ha a gyarto osszeparositja a dolgokat.
Eppen te szoktal irni az orbitalis szivasaidrol a memory timing temakoreben.
Na epp ez marad majd el.Lesz egy mukodo gep, nem tudsz bele piszkalni. A tobbsegnek jo lesz.
(a javithatosag meg majd kiderul).
(autonal ugyanez van, mar nem trabantot vezetsz ahol motor generalt tudtal csinalni a parkoloban). -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Becsüld meg azt a 128GB ram-ot.
Te csinálod a legjobban.

Na egy tesztet is megcsináltam mi lesz alapon. A laptopom mint tudjátok jelenleg szünetmentes tápegységre van dugva. Letöltöttem hozzá egy programot és feltelepítettem. Mindent rádugtam, laptop, kijelző, külső vga. Lekapcsoltam az áramot és nézem mi történik az adott gyári beállítások mellett. Pár csipogás egy perc sem és a Windows leállítja magát mintha én állítottam volna le, kapcsoltam volna ki a gépet. Ez tetszik akkor is ha nem pont ezt szerettem volna látni. Maga a rendszer kb 15% feltöltés alatt áll alapon. Nem igazán tudom sem találtam hogyan lehetne az akkukat (2) teljesen feltölteni, na de mindegy. Az tetszik hogy automata módon kikapcsolja, leállítja a laptopomat ha úgy adódna nélkülem és nekem ennyi elég.
-
Épp az imént olvastam ezt a cikket az oldalról. [link] És hát nem töröm igazán ezt a nyelvet a hozzászólások segítettek. A CPU-val fog jönni a ram is. Szóval folytatódik az őrület ami már jó ideje megy, vagyis amit le akarnak nyomni következő lépcsőként a torkunkon. Ha bármi elromlik vagy kevés lesz egyszerre kell cserélned mindent.
-
-
Ez olyan hogy hiába akarok clevo szerű laptopokat látni, eldöntötték nem lesz, nem jó üzleti modell, keveset tudnának vele kaszálni. Meg a konkurencia sem jó ha beledolgozhat. Teljesen mindegy mit akarunk eldöntötték ezt is. Azzal hogy mondjuk büntiből nem veszem meg ezen termékeket (AI) nem érek el vele semmit, akkor is ez lesz, mert a gyártóknak ez éri meg valami miatt, ez a irány.
#106871 FőDudu:
Erről a megközelítésről az jut eszembe...lehet a húslevest só nélkül is fogyasztani, de sóval sokkal jobb. Azért vannak ezek a szolgáltatások hogy segítsenek, és hogy élvezetesebb legyen a használat.
Aztán meg mikor nem kell arra az időre ki kell kapcsolni. -
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ugyanezt gondolom én.
Nem tudok tapsolni ennek az iránynak, ami miatt itt páran már le is szóltak, de hát nem vagyunk egyformák. Ha a többségnek ez jó, akkor úgyis ezt fogják tolni, én meg majd szavazok a pénztárcámmal. Elég idős vagyok már ahhoz és elég hosszú a backlog-om, hogy tudjak gaming nélkül létezni. -
Mrdevil
addikt
Haladgatok tesztelem a gépet, az Msi afterburnerben nem írta ki a gpu2-t, mokolni kellett, az nvidia overlayt kellet bekapcsolni, utána már ki lehetett íratni a gpu2-t. Annyi, hogy halk egy picit 100-as hangerő is a gép.
-
Semin
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
A fejlesztői részével egyetértek, de sajnos DLSS nélkül is végeztek tróger munkát régebben is. Talán itt az AI optitól várhatunk majd minőségbeli javulást. Én nem a gépem natív felbontásán szeretnék játszani, és erre tökéletes megoldás a DLSS.
Szinte minden játékot -ahol elérhető- ezzel játszom, és engem meggyőzött a végeredmény.
-
válasz
Semin
üzenetére
Echterion nevében nem tudok nyilatkozni, de a magam részéről van egy szerintem eléggé reális jövőképem arról, hogy a játék fejlesztők méginkább magasról fognak sz.rni az opzimalizásásra, mert majd a DLSS megoldja, hogy ugyanannyi FPS-ed legyen mint korábban - ahelyett hogy kétszer annyid lehetne.
Azt se szeretem ha hülyének néznek: egy skálázott kép nem nézhet ki jobban mint a natív. Ha így van, akkor ott hozzá adott tartalom van, amit a varázs algoritmus költ bele.
Anno a Last of Us PC portnál már kiszúrták, hogy a nativ játékból kikapcsoltak különböző Post process eljárásokat, ami persze a felskálázott képnél ott van, hogy jobban nézzen ki.
Na de ez nem laptopos téma, sorry. -
Semin
őstag
Akkor egy aktuális témába vágó videó, itt is fojtott (90WTDP) 4070 és a” DLSS hülyeségekkel”
-
baro32
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Próbáltam igen de csak rövid ideig Optimus-on is ott is Intel HD ment de a RTX -en akkor is 9000MHz-en ment a ram órajelen volt és INAKTÍV volt ezért nem is értem

Az Autómata mód volt aktív és most a napokban csak az Nvidia GPU only-t használom
és itt lecsökken 405MHz-re nyugalmi helyzetben.
Majd legközelebb megnézem az akku merítést Optimus módban is és tájékoztatlak róla.
Lehet hogy az az INTELIGENS KAPCSOLÓ rosszalkodna? pedig KATTAN mindig mikor aktiválódik és mikor lekapcsolt akkor is.
Megvagyok elégedve a laptoppal nehogy félre értsen itt valaki meg hozza a játékok futását is rendesen csak ez a GPU váltás-on variálok tök megörültem az i7-8750H után mert abban nem volt integrált HD graphics hogy most már választhatom aszt is ha nem játszom (nem vagyok már gyerek idén töltöm a 49-et
)
HP újraértékesítés keretén belül jutottam hozzá a laptophoz nyilván olcsóbban mint a teljes ár de leírom 2023.11-ben vettem 900ezeré itt az aprón. -
peet05
senior tag
válasz
baro32
üzenetére
Omen Gaming HUB-ban, ha csak olvasás, film, stb., akkor mehet az ECO mode.
És még ezt találtam ncheck-en:
"The log files give one indication of the problem: During the low-load runtime tests (WiFi, idle, video), the GeForce GPU should be inactive and leave all the work to the iGPU. However, the GeForce GPU often runs at maximum speed here - at a load of 0%. According to GPU-Z, this leads to a power consumption of up to 45 watts." -
baro32
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
83Wh ami most jelenleg már csak 76.4Wh ez 7%.os elhasználódás mellett.
Amikor merült az akku az Aida64 érzékelőnél ~46-64W közt ugrált a fogyasztás.
Az rtx 4080 -al meg csak ~46-48w -ot mutatott.Raymond: Megnéztem mindent amit lehetett nem találtam semmi kirívót az RTX 4080 is INAKTÍV volt és nekem mindig BALANCE módban van az energia mód.
-
Raymond
titán
válasz
baro32
üzenetére
"Ma megnéztem akku használat közben is és most jön a meglepetés számomra hogy ugyanúgy ~1:30 órát bír"
Ha allandoan futo dedikalt mellet ugyanannyit bir mint Optimus-al akkor ot nem az allandoan futo dedikalt modddal van a gond hanem azzal hogy Optimus alatt se kapcsolta le a dGPU-t. Valami folyamat allandoan bekapcsolva tartotta. -
baro32
aktív tag
Egy kis információval szolgálnék , vagy inkább tapasztalattal majd elválik.
Az aláírásomban szereplő laptopot eddig automatikus azaz Advanced Optimusban használtam az energia hatékonyság végett de egy pár napja csak RTX 4080-as van kiválasztva állandó használatra.
Aszt vettem észre hogy nem eszik többet sőt esetekben kevesebbet egy kicsivel mint az Intel HD ami a CPU-ban van .
Ma megnéztem akku használat közben is és most jön a meglepetés számomra hogy ugyanúgy ~1:30 órát bír és marad 10% mert ott lőttem be a kritikus akku szintet.
Ez általános használatot takar netezés ,olvasás,és youtube nézést elvétve.
Ennek a folyamatnak az előzménye az volt hogy mikor játékot futott a gépen és mondjuk abba hagytam le is kapcsolt az rtx4080-van de vissza jelzésekből észrevettem hogy a memória 9000MHz-en fut és nem vált le 405MHz-re és ez által alkalmanként ki-be kapcsolt a GPU hűtés ami elkezdett zavarni mert már-már belőttem a gépet hangtalan üzemmódba.
Mindent le ellenőriztem az RTX kikapcsolt állapotban volt de a memória sebessége akkor sem ált alapba , és most hogy csak az RTX van bekapcsolva így rendben van minden gondoltam megosztom veletek ha találkoznátok hasonló esettel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mrdevil
üzenetére
Jah, épp most rendeltem 5 könyvet Libritől, hívott GLS depo, hogy szállítás során szétnyílt a doboz és megsérült a tartalma. Egyes üzletek annyira spórolnak a csomagoláson hogy nem is tekerik körbe ragasztószalaggal, csak egy öntapadó csík zárja le a dobozt.

Ezért nem szeretek előre fizetni mert várhatom vissza a pénzt 30 napig. -
Mrdevil
addikt
Sziasztok. Meg is jött a legion 5pro, emag gyors volt nagyon. Mik a lenovo progijai? Most teszem a friss wint fel.
-
horvatht413
csendes tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
horvatht413
üzenetére
A TUF és a LOQ között nincs jelentős különbség. Se összeszerelési minőségben, se kijelzőben, se hűtésben. Egymás vetélytársai a piacon, ez meg is látszik. A kettő közül érdemes azt venni amelyik designra jobban bejön.
A Legion építési minőségben és hűtésben egy magasabb polc, még akkor is ha Slim.
Viszont abban gyengébb a processzor mint a másik kettőben. A kijelzőfelbontása pedig magasabb, ami előny és hátrány is egyben. Előbb fog elfogyni a 4060-as magasabb felbontáson, viszont szebb mint a másik kettőé. Illetve a Lenovo szervizhátterével is elég sok a rossz tapasztalat az utóbbi hónapokban, még így is hogy váltottak a TMX-ről. Az Asuséval kevesebb a probléma.Szóval ezeket érdemes mérlegre tenned:
- Kell-e neked az erősebb processzor, vagy elég az i5 is. Ha processzor igényes munkákra, vagy olyan játékokra nem nagyon fogod használni amik inkább prociból dolgoznak (Cities Skylines 2, illetve hasonló városépítő simek, különböző stratégiai játékok), akkor a 4060 mellé elég az i5. Ha ilyenekre is használnád, akkor érdemes az erősebbet venni.
- Mennyit fogod cipelni, hozni vinni. Ha asztalon használod, nem dobálod táskába, nem hurcibálod napi szinten, akkor egyiknek az építési minőségével sem lesz problémád. A Legion masszívabb, de normál, átlagos felhasználás mellett már egyik sem hullik szét.
- SzervizháttérViszont ha úgy látod hogy neked elég az i5, akkor elég a Ryzen 5 is, azzal pedig most piszok jó áron kapni 4060-ast.
-
peet05
senior tag
A 14650HX vs 7845HX közel egyformák. Így mindegy, hogy melyiket választod.
Ha nem akarsz Te a bővítéssel foglalkozni, akkor annyit még megtehetsz, hogy a bolttal felveszed a kapcsolatot, rendelés előtt, memória bővítés miatt, mert az alap kiszerelés 16GB, szerkesztésre kevés lesz, és kéred 32/64GB-tal (2x16/2x32), ahogyan a pénztárcád engedi. Mire "felpimpeled" az Asust, árban ott leszel, ahol a Legion, kb. ebből a szempontból jó lesz a TUF, de egyikkel sem lősz mellé. -
Csupati
őstag
válasz
Mrdevil
üzenetére
A Gsync arra jó , hogy a monitornak van egy adott kepfrissitese Y , a gép meg tud X fpst, akkor ne legyen kép törés.Tehát új kepkockat betölti de az eltérő fps-Hz miatt az előző egy része még a képernyőn marad, ezért a kepfrissites igazodik a gép által nyújtott fps hez.
A V-sync is hasonló de ott az fps korlátozás van a játékban -
Mrdevil
addikt
Srácok, mi ez a g-sync amúgy?
-
FőDudu
veterán
válasz
ádika86
üzenetére
Ahogy mondod.
Azt hiszem JustJosh tesztelte es durvan le vannak butitva a termikus limit miatt. -
peet05
senior tag
Szia!
17"-es verzió van 1080p felbontásban, de annak a kijelzője nem a legjobb, 45%NTSC (videoszerkesztésre is 100%sRGB - 72-75% NTSC - legyen a minimum, amit megcélzol).
Feljebb lépve, 1440p-re, ahol már kijelzőben is korrekt gépet kapsz, ott a TUF A17, ROG 17, Omen 17 (előbbiből, 1440p kijelzővel nem találtam most, utóbbit nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni), viszont perpill túllóg a megadott kereten, akárcsak a többi gép.Ha engedsz a méretből, és elég a 16"-os, akkor:
Lenovo Legion 5 16IRX9 - 13450HX, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 - 540k [link]
Lenovo Legion 5 16IRX9 - 14650HX, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 - 588k [link]
Asus TUF A16 FA607PV - R9 7845HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4060 - 550k [link] - ez még viszonylag új széria, itt egy bemutató róla - [link]
Mindegyik gép bővíthető RAM/SSD fronton.Arra azért számíts, hogy szerkesztésnél/rendernél dolgozni fog a vas, és a hangja is megjön.
Ha 0%-os a hitel, akkor annyira nem kell fázni tőle, mondom ezt úgy, hogy én sem szeretem.
-
ofgm
tag
Sziasztok,
Bocsi hogy ide írók, de én nem játszani szeretnék de gyanítom, hogy a gamer szekcóban találom meg a számításom és hátha tudnátok segíteni...
A célom videószerkesztés 4K minőségben. Mindenképpen laptopot szeretnék a mobilitása miatt.
A legnagyobb összeg amit rá tudok szánni az max. 500.000-520.000.-Ft (hitelt nem szeretnék) szóval ennél nem akarok többet költeni, de ami még fontos infó, használt gépet sem szeretnék.
Ami fontos, hogy minimum 5-6 évig ne avuljon el főleg a windows frissithetősége következő verzióra.
Szeretném ha kettő háttértár fogadására legyen lehetőségem.
DDR5 memória 16-32GB között
Videokártya minimum 8GB
...ha létezik ebben a kategóriában 17'' colos verzió
Egy jó proci
Elnézést a fárasztó kérdéseim miatt...
Viszont, nagyon szépen megköszönöm az építő segítséget.
Köszi.
-
Na ,ilyet sem tudnak már a mai notebookok:

Egy gépről négy monitor! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem tudom hogy működik itt az end of life policy. Még nem dolgozik itt az ismerős se olyan régóta.
De amúgy azt csicseregték a madarak, hogy élete végén nem kérik vissza. -
peet05
senior tag
válasz
ádika86
üzenetére
Szia!
A G14 remek kis gépezet.
2023-as modellben az egyik RAM slot forrasztott, de van lehetőség a másik slotban cserélni/bővíteni. A 2024-es modellben csak forrasztott RAM van, nem cserélhető/bővíthető, ezt tartsd szem előtt választásnál.
A kis Omen-t nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni.
Két proci között nem nagy a difi, ebből a szempontból szerintem mindegy.
Melyik VGA-val választod? -
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok. Hordozható gép kellene, de játékra is legyen alkalmas. Kiszemeltjeim az ASUS G14 (2024) és a HP Omen 14. A HP kb 150ezer ft-tal olcsóbb, viszont nincs benne G-Sync, viszont VRR van. Na most itt akadtam el. Elvileg a VRR nem működik játékokban, ezt nem nagyon értem. Én elsősorban Flight Simulatort játszanék vele, érdekelne, hogy a G-sync hiánya mennyire lehet probléma akadozást tekintve? Továbbá a HP-ban lévő Intel Core Ultra 9 185H valóban jóval gyengébb, mint az ASUS féle Ryzen 9 8945HS? Köszi a segítséget!
-
-
válasz
radi8tor
üzenetére
S meg is tarthatod utána, vagy csak munkagép? Van budget? S mire kell? Volt kliensem, aki 4K-ban VJ-zett kb 10.000 - 50.000-es létszámú nézőközönségnek / bulizónak, s mondta, hogy oda a 4090-et választja, reméli jó lesz pár évig és nem fog akarni a show. Más nem DLRM programozáshoz vette, gyorsabban számol a gép, ha épp nem otthon van, vagy a kibérelt bivalyerős gépen tesztel.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Az Asus fele numpadba integralt touchpad egy lehetoseg.
En a Razerem ota nagyon haklis lettem az ileyn asszimmertikus elrendezesre.
Nekem nagyon ormotlannak tunik a balra tolt touchpad is.Amugy visszaterve a Razerre - mostanra megdoglott a puffados akkum. Ugy tunik a puffadas halalos. Hiaba volt 100% folotti kapacitasu - ra 2 hetre kampec.
Erdekes modon ha benne van az akku, akkor valamiert nem megy USB-C portrol.
Ha kihuzom a tapot, akkor kikapcs. Kiszedtem az akkut, azota megy USB-C es TB taplalassal is.Uj akku uton van.
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Egy szoval: ronda.
A szokasos faszsag. Ranyomtak a numerikus billentyuzetet, aztan ettol asszimmetrikus lett. Inkabb raktak volna front facing speakert a helyere a 2 oldalon. Tobbet erne.
Kicsivel tobbert megkapod a Razer Blade 16-ot.
Csak, hogy kontextusba helyezzem. -
Mrdevil
addikt
Tényleg srácok most mi van ezzel a lenovo bios hiba üggyel? Szabad már lenovot venni?
Kiderült az a TUF amit kinéztem radiumban nincs. 
-
Imike1992
újonc
Sziasztok! Van egy 2 éves gamer Laptopom amitöl megválnék. Szerintetek mennyit kaphatok érte? És hol érdemes hirdetni?
Tipus:Intel® Core™ i5-10300H Processor (8M Cache, up to 4.50 GHz) • Microsoft Windows 10 Home • 8GB DDR4 2666MHz RAM • 256GB M.2 PCIe SSD + 1 TB HDD 5400 rpm • 15.6" FullHD (1920 x 1080) matt IPS LED (144Hz) kijelző • NVIDIA® GeForce™ GTX 1650 (Max-Q) 4GB GDDR6 grafikus vezérlő • 1000Mbps RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ax • Bluetooth 5.0 • HDMI (1db) • USB 3.0 (3db) • USB-C 3.0 (1db) • SD/SDHX/SDXC-kártyaolvasó • HD Webkamera (beépített
-
törölt tag
Kínaiak megtanultak laptopot tervezni ?
-
Kis RAM Update...
Ha már 16GB vRAM van, akkor legyen sok (4x32GB=128GB) RAM is (így jobban IS néz ki!) és megy szépen...
Néztem BIOS-ba a RAM OC-t és van jó beállítás 3200 @ CL17-re is.

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Szóval ami rossz azt is el lehet adni csak megfelelően kell tálalni, pozitívan kell feltüntetni?
PL Veszed kevés rammal a laptopot aztán erre ráébredsz mész az apróra eladni és máris jöhet a következő laptop még drágábban. Mindegy csak gyakrabban kelljen laptopot cserélni. A szoftver cégek utasítást kapnak hogy innentől sokkal több ramot és vramot használjanak az alkalmazásaik stb....volt ilyen már fordítva.
Visszafogták a fejlődést mivel spórolni kell az alapanyagokkal, keletről nem kívánnak vásárolni és még lehet egy csomó ok a háttérben. Eltűnik a konkurencia, lassan megy minden egy kézbe. Csak úgy láttatják mintha más márkát vennél, pedig ugyanaz más festéssel.

Nem tudom mégis hogyan csinálta

Muerte