Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
"Ezt a minoseget csak es kizarolag a Razer es az Apple hozza - a Unibody haz nem vetemedik, nem repedezik, nem mattul meg. De neked nem kell magyaraznom."
Meg mondjuk egy alienware. Ami szerintem ezeknél is strapabíróbb. Plusz ha mar asus, akkor már inkább egy unibody zephyrus-hoz hasonlítsuk már a korrektség kedvéért. Nem vagyok benne biztos hogy minőségben odaver neki a razer. Ami az akksit illeti, rog ally x 80 whr. Miről beszélünk?
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Igen aztán kapcsoltam a hűtést tekintve más a megoldás technikailag is nem csak kinézetileg, vagy látványilag.
Mindegy, egy mondatodon nem tudtam átvergődni azért tettem a megjegyzést. Meg teljesen máshogy közelítünk, akarunk, gondolkodunk mit szeretnénk, mi tetszik, és akkor még ott a valós hatékonyság vagyis valóság. Szeretek érzelmi alapon közelíteni, ha valami tetszik az mindig előbb csapódik le bennem, aztán jön az utána járás vajon mennyit tévedtem összeségiben.
Maga esztétikai kivitele is lehet szubjektív kinek mi jön be, én pl szeretem a csicsát, a sok színt, na ez van nálam.
Én lassan a jelen helyzetemben már egyre kevésbé merem piszkálni a laptopomat, mert ha kampec akkor lassan annyi volt a történet. Azért sem tettem pasztát a proci alá.
-
-
☝️😃
A Clevo "DTR" ügye...🤭
-
válasz
RM007
üzenetére
A Book egy 13 collos kis győsz (29,56 cm Sz X 19,85 cm Mé X 1,515 cm Ma), amibe belemasszíroztak egy 55 Wh-ás akksit, mert meg "kellett" felelni az Intel Evo követelményeknek. Ezért foglalja el az akku a beltér kicsivel több, mint 50%-át.
Cserébe mezei használat alatt tudott 8-10 órás akku üzemidőt.Inkább az az érdekes, hogy kevés hely ide vagy oda, nem álltak neki "románkodni" egy mezei egy szálas, réz hőcsöves hűtőmegoldással, hanem bele masszírozták a Vapor Chamber hűtést.
Az Asus esetén a piros alaplappal nem is lenne gond, de az sokmindent elmond a gyártóról, hogy pl a kábelek össze-vissza színekben pompáznak, szemben a Razernél az egérgomb szalagkábelének a kivételével (amiért jár a f@szkorbács) minden kábel egységes fekete burkolatot kapott. Persze jogosan mondhatjuk azt, hogy "a userek 90%-a sosem fogja kinyitni, szóval kit érdekel a kábelek színe", ami igaz is; de ettől függetlenül sok mindent elárul egy gyártóról, valamint a minőségi termék elállításához való hozzáállásáról, hogy mennyire ügyel az ilyen részletekre IS.
Saját példa, amikor egy ügyfél POS terminálját javítom, akkor a munkafolyamat része, hogy le legyen pucolva az adott eszköz. Nyilván elég lenne csak a külsejét letakarítani, de ettől függetlenül és atomjaira szedem és a belső részét is csumára kipucolom, pedig azt sem fogja senki látni soha.
-
válasz
RM007
üzenetére
Hát ha kell...minden követ megmozgatok!
Ha kell, akkor írok mailt minden Clevo gyártó/forgalmazó felé és meg szerzem (nem mindenáron) azért van határ, de egy új lap az mindig jó és tiszta lappal lehet indulni!
Mint korábban mondtam, rengeteg pénzt öltem az X170-l kapcsolatban és azt nem hagyom veszni...!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez kúrva nagy!
Így hirtelen én inkább arra gondolnék hogy nem fognak sokat kérni érte. Olyan lehetne mint egy készletkisöprés és akkor nem kell fejhez kapni.Hát ez már senkinek sem kell csak nekünk álmodozó öreg motorosoknak, mert nem tudunk váltani arra amit az orrunk alá tolnak.
Bírom benned hogy nem adod fel, mint ahogy én sem, csavarom a dolgokat ameddig csak lehet/tudom.
-
-
Juhaszatti
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
"Kepet barmikor be merek tenni, nem olyan leharcolt hanyas, mint az Asus laptop amit kb 2 napja linkeltek szarra torve es szethullva - pedig a gazdaja szerint nagyon vigyazott ra."
A képeken az látszik, hogy konkrétan kiszakadt a zsanértartó csavar, persellyel együtt. Régebbi alsóbb kategóriás gépeknél jópár ilyennel találkoztam már (márkától függetlenül), javítottam is ilyet. Pont ezért nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy komoly fizikai behatás nélkül ilyen történjen. Nem mondom hogy elképzelhetetlen, de nem az a jellemző.
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
"Aztán az olyan apróságokba bele sem megyek, hogy egy Asus bele úgy néz ki mintha, ha a gyár raktárában megmaradt random alkatrészekből lett volna összedobálva:"
Tudom én egy más állatfaj vagyok, de a piros alapú Asus itt a képen nekem látványilag sokkal inkább bejön mint a Razer Book. A Razer-ben az akku mindent lefed. Minek akkora? Az Asus-ban a hűtés is acélosabbnak fest.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Az enyemben tudod mi cserelodott 3.5 ev alatt?
Memoria 16-> 32GB
SSD 512GB -> 2TB P990Pro
VC hutesre ment folyekony fem, KH megUVlakkozta a GPU-t. Ezutan mar en pasztaztam/femeztem kb fel evente.Kapott 3x uj akkut - elsot garanciaban (felpuffadt), a masodik (garanciaban kapott) kibirt majd 2 evet majd az is puffadt, a harmadik 3 honapos koraban meghalt, azt is gariban csereltek, igy van benne a 4. akku 3.5 evesen (es az akku kb 2 honapos). (kemeny 80 Euro volt a mar nem garis akku csereje)
Ezen kivul a VC hutes csavarjain levo szivacs takarok nem akartak a helyukon maradni, aztan megoldottam ket oldalas ragasztoval. Felragasztottam mind az otot egy ketoldalas ragaszto csikra, korbe vagtam oket koromvago olloval, problem solved.
Kepet barmikor be merek tenni, nem olyan leharcolt hanyas, mint az Asus laptop amit kb 2 napja linkeltek szarra torve es szethullva - pedig a gazdaja szerint nagyon vigyazott ra.
Ezt a minoseget csak es kizarolag a Razer es az Apple hozza - a Unibody haz nem vetemedik, nem repedezik, nem mattul meg. De neked nem kell magyaraznom.
-
válasz
üzenetére
Bele mehetünk itt a hitvitába, nekem mindkét gyártótól volt/van laptop.
Az Asus sírva könyörögne azért a minőségi receptért, amit a Razer képvisel, mind kívül mind pedig belül.
Kezdve azzal, hogy az Asus féle "fém ház", ami egy 2-3 mm-es fémlap ráoktrojálva a műanyagra ami nem igazán egyenértékű az egy aluminium tömbből kimart házzal.
Aztán az olyan apróságokba bele sem megyek, hogy egy Asus bele úgy néz ki mintha, ha a gyár raktárában megmaradt random alkatrészekből lett volna összedobálva:

Ezzel szemben a Razer Book:

És akkor a 2022-es szintén saját Blade-ről még nem is beszéltem:

Aztán olyan "apróságokról" ne is beszéljünk az Asus esetén, hogy az 1 hetes laptopban a paszta olyan keményre volt száradva, mint a sz@r, de nem baj, mert cserébe legalább 0 perces korától masszív coil whine-ja is volt annak a csodának.

Szóval jah, majd akkor fogadom el a Razer szar állítást bárkitől is, ha minimum fél évig birtokolt és napi szinten használt egyet. Véleményemet nem a lefizetett YT-on megtalálható tesztelő bohócokra alapozom, hanem saját gyakorlati tapasztalatokra.
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Én az ilyen fps játékokat kedveltem mindig igazán. A Seuna 2 (tudom ez nem fps) meg volt és ami nagyon megfogott még azon kevés játékok közül amit legutóbb végig toltam az a The Callisto Protocol volt. Ezeket nem veszem meg mindig, használom a lehetőségeket mint sokan mások. Egészben szeretem csak használni, megvesz, letölt, elrak vagyis bármikor újra beleáshatom magam korlátok nélkül. A mostani szerintem nagyon rendben lesz, jól néz ki. Volt is egy gyenge előzménye az a bizonyos Chernobylite játék, pár éve jött ki, azt is megvettem, van benne belső benchmark is. Most jön majd ennek is 2. része mint folytatás ahogy nézem az áruházban. Amúgy a videókat nézve a két játék között van hasonlóság egyes pálya rész felidézte az elődöt. Nem rég újból belenéztem tesztelésileg. Nem hozta a várt nagyon magas fps szintet mint vártam a jelen kártyámmal. Feltételezem dlss szinten nincs optimalizálva a jelen vezető generációhoz. Az első két bench pályarész csak ezt hozta dlss mellett.

Ahogy néztem a mostani új Stalker 2 grafikailag ezt üti, pedig ami ebben a kis játékban van sem piskóta, jó az összhatás.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Én nem. Nem szeretem az fps-t. Semmilyen fps-t nem játszok. Azt szeretem ha látom a karakterem.
Sajnos az új Indiana Jones game is fps lesz. Pedig ha valaminek annak jobban állt volna a tps nézet de hát a fejlesztők tudják. Én kihagyom.(sétáló csattogós ostor...
)#
GoW Ragnarokben amúgy elfogy ultrán a 8gb Vram 2K-ban is. De gond mondjuk nincsen belőle mert csak az árnyékokat kell levenni mediumra és minden más maradhat ultrán. Akkor belefér a cucc a 8Gb Vram-ba. -
Imre9211
aktív tag
Hát ezért most nem rakom fel az msi ab-t. Szépen megy maxon a ragnarok 4K-ban is a dlss-nek hála, de azért a 2K az igazi itt is
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Értem itt van előttem.
Csak azon agyaltam mit tudnál eladni és visszaforgatni abból amit az általam vázolt verzióval nem tudnál használni. NVME 2db slot ssd van nálam is, a ramok áttehetőek, a vizes blokk talán kellene valakinek külföldön jó árért, tök egyedi ezért értékes mint mondod. Itt az aprón pedig poton pénzért kapnál olyan laptop csomagot amit magában is tudnál használni, majd ha kell eladni belőle a vga kártyát + (procit) + azt meghirdetni ami nálad van stb....nem buknál olyan sokat. Az asztali vga kártya lenne inkább nagyobb kiadás.
Nem tudom mennyi jött vissza az előző clevo eladásából, csak gondolom nem kellene nulláról indulnod. Na mindegy, te tudod.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Simán menne, igen!
Csak rá kell tenni a 2 fittinget, aztán a csöves véget hozzá pattintani (víz záró a 2 rész)
-
válasz
RM007
üzenetére
Csak egy lap kéne bele megfelelő áron...vagy Barebone gépet venni, azt se 400k+ áron...
Kivárom, mást nem tehetek.
Ez a külső egység jó bármihez (xbox, pc, laptop, bármi...) a vizes blokk meg külön az X170SM/KM-G széria/modellhez gyártva "egyedi" ami nem olcsó...ezt nem buknám inkább! (300k+)
Az a baj, hogy nagyon sok plusz és extra van az X170SM-G modellhez, vizes blokk és külső egység jó a KM-G modellhez és CPU, RAM, tápok, SSD-k , stb...de SM-G ház pl. nem!
Hiába tudnék 280€+20€ szállítás KM-G (új) lapot...lehetne új modellre Upgrade akár!
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy kérdés ez ebben a formában , most rendes laptop, vagy még megy azzal a külső vizes izével a hűtéstuning?
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Hát igen, jó lesz ez még így egy jó darabig.
Azt nem is mondtam, hogy a +15W GPU Boost nincs is, csak az alap 150W a 3080-nál.
/KF esetén a tesznél 165W+ volt MSI AB Power+ alkalmazva/
Azért szerzek majd egy SM-G lapot vagy barebone gépet...persze nem 400k+ áron, mint ami most lenne!
/kivárom/Lehetne próbálni Xeon W-1290P procit, hogy menne vagy sem...lehet vinné, LGA1200 (c10/t20) és nonK...(!?)🤔☝️🙄😁
De az megint nagy cash égetés lenne rá, feleslegbe!
De amit beszéltünk tegnap, körbe kérdezhetsz.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most egy kicsit visszazuhantál proci oldalról.
Komolyan nem gondolod meg magad hogy beszerzel egy olyan laptopot mint az enyém? Az jóval olcsóbb mint a tiéd, és most jelen pill. árulnak olyat itt az aprón. Jó az a i9-9900k is
, tud hozni elegendő fps-t megfelelő környezetben. A vga fajtája pedig szerintem nálad is tök mindegy mekkora és milyen fajta az asztalon.
(Nekem még Prema bios sem kell hogy ma még király eredményeket hozzak)
Tudom nálam más a vizes hűtő mert más a laptop. Neked a proci alá egyedi hűtő kellene, olyan mint amit KillHates mester csinált anno a vga kártyám alá, valami asztali megoldás. Egy szó mint száz az adapteredhez keress inkább új lapost, készítsd el valahogy. Hidd el megéri!
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért nem kell panaszkodnod így sem

Az meg kifejezetten beteg hogy, a sok éves 2080S még mindig olyan szintű mint nálam a 4070... Eszement mennyire jó máig az első X170.
A 3080 is tud annyit mint a Legionban Pro 7i-ban ami volt 4070.
Elég jól elleszel te ezzlmég évekig.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
FőDuDu akarta lehúzni egy razer szintjére..

-
-
Nos csináltam egy TimeSpy tesztet és ezt hozta, az i7-10700T jóval gyengébb, mint egy i9-10900K vagy KF CPU , de ez várható is volt és az kb. f@sz méregetésre volt csak jó...
Ezt hozta elsőre és ahogy néztem, OC-t nem lehet állítani, mondom belövöm 40x , de Enabledre állítottam, mindent belőttem és mentés után ki/be kapcsolt (ahogy kell) , de mivel nem "Unlocked" CPU, így az a beállítás (BIOSba) Disabled lett , de a CPU UV érték az megmaradt, tehát a feszből lehet venni el, ha kell, de tök felesleges, mert 70c fok alatt marad a temp akárhogy is..!
/aztán vizet még rá sem kötöttem.../i9-10700T procival LINK
/össz. fogyasztás most ~332W /korábban ~500W+ simán volt/
Ez meg volt az i9-10900KF procival: LINK
Szerintem élhető így is, de azért az i9-nek is van létjogosultsága, csak másik alaplapban!i5-10400F meg ezt hozta (RTX 2080S kártyával PCS gépen): LINK
Sajnos lapot találni esélytelen, vagy ha van is, akkor egy Barebone árával vetekszik...a barebone meg 400k+ (USA-ból...) így jelenleg nem látom sok esélyét a "újításnak".
KM-G lapot meg fogadna úgy, hogy annak a hátsó részén 1 Thunderbolt3 helyett 2 db Thunderbolt 4 portja van, így ha 100% rögzíthető is lenne, akkor azt ki kéne faragni az SM-G házon
/nem tudom.../ -
Imre9211
aktív tag
Egy friss sp a friss win11 pro-n
Jópofa ez a bug hogy win 10-nek látja a történetet. De ez gondolom másnál is így van
-
Imre9211
aktív tag
válasz
rizso
üzenetére
Hát attól függ milyen játék. Az általad említett felbontáson. Ugye a dlss rengeteget segít, és vannak címek amiket én is 4K-ban játszok, de azért nem mindet hiszen nem mind1 hogy valami 'elfut' vagy normális fps keretek közöt dolgozik.
Na meg a vga-nk messze van az asztali tesójától értelemszerűen. Kb egy asztali sima 4060nak felel meg(picit azért erősebb)és itt már inkább a 2K a sweet spot dlss-el mint a 4K. Vannak AAA címek is persze amik bírják a 4K-t de alapvetően ez egy 2K dlss gaming laptop.
#
God os War Ragnarok-öt ma kipróbálom. Megvolt ps5-ön csak eladtam a konzolt. Kíváncsi vagyok mit hoz.
Kezdésnek megném 4K maxon dlss Qualityvel. Majd érkezem screenshot-al. -
rizso
addikt
Kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz jobb/rosszabb az új cpu/gpu páros, mint az előző gépemben, mert ahogy néztem, G14-ben azért nem a legcombosabb RTX4070 van:
Nem hardcore játékra kellett, és valószínűleg még a monitorom max felbontásán, 3440x1440 pixelen is élvezhetően futnak majd a játékok.Tegnap este ágyban kicsit még Netflixeztem (Arcane), feleségem megjegyezte, hogy nagyon szép a képe, és milyen brutál ahogy szól - és csak 20%-on volt a hangja
-
Juhaszatti
addikt
-
L_ajos
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Ez esetleg? [link]
-
L_ajos
őstag
Sziasztok!
Budget "gaming" laptopot nézünk, páromnak utazáshoz.
A cél hogy fussanak rajta a : R6, Fortnite, Apex, Hogwarts L, Cyberpunk...Egyet kinéztünk ami még árban megfelelő is lenne kb.
( nem értünk hozzá igazából )Ezt néztük: MSI Thin 15 B12UC 9S7-16R831-1460 [link]
Vagy esetleg alternatíva?

Köszi a segítséget!
-
kengyel
nagyúr
-
rizso
addikt
válasz
Adi01
üzenetére
BIOS-ban sincs ilyen beállítás. G-Helperrel szemeztem, utánaolvasok, bár pont nem nagyon akarnék emiatt 3rd party alkalmazást.
Imre9211: köszi a tippet, megmondom őszintén még nem nagyon foglalkoztam vele, éppen elkezdtem nulláról belakni. De lehet rápróbálok, mert most már zavar, köszi
-
Imre9211
aktív tag
Én már nem használom a g-helpert. Clean installnál win 11 pro-ra is már az Asus cuccait raktam fel. Myasus-ba meg Armoryba van regisztrálva a lapos is.
Egyszerűen nálam Armouryval erősebb a gép. G-Helper-el komoly performance lossok voltak esetenként. Akár mit csináltam egyszerűen az ottani turbo még az Armoury performance szintjét is alig érte el.
Szóval melegebb kicsit a lapos, cserébe viszont kitekeri ami a hardwareben van.#
Nem mondom hogy a G-Helper rossz. Egyszerűen csak xy modellnél jobban jár a user a gyári supportal. -
Imre9211
aktív tag
válasz
rizso
üzenetére
Szuper kis gép
Téged amúgy nem zavarnak a nyilak az asztali ikonokon? Nekem elsők közt volt megszabadulni tőlük. Ezt a progit ajánlom erre. [link] Lesz benne a második vagy a 3adik fejlécen egy remove arrows. Aztán apply tweak, restart és voltak nyilak nincsenek nyilak
-
Zyelor
aktív tag
válasz
rizso
üzenetére
Uhh, ez eléggé tetszik, de kicsit még az akcióval együtt is kereten felül van. Azért elgondolkodtató, de mivel jelentősen több, mint a Legion-ök, ezért valószínűleg marad az, mint opció.
#109944 Juhaszatti: Ez az A17-es gép sem rossz, szétnézegetek még ezen a vonalon is, hátha.
-
rizso
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Régi szép idők, nekem egy G751 volt GTX980M-mel, imádtam. Ha most kellene 17-18" gépet vennem, lehet egy ilyen ROG Strix G18-ra repülnék rá, akciós áron valamivel 700k fölött:
Érdemes nézegetni az Asus shopot, mert most az akciózásokkal meg lehet csípni egész jó ajánlatokat. Árukeresőn 850k-tól indul. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Zyelor
üzenetére
Pont ugyanabban a cipőben jársz mint én, csak én egy GL752VW-ről próbáltam váltani ugyanebben a méretben.
Én sem látok jobb alternatívát mint a 16"-os Legion széria, esetleg a TUF A16-ok.
Év elején volt a kezeim között ez a gép: ASUS TUF Gaming A17 FA707XI-LL013
Nálam ez lett akkor a favorit. A 17.3", QHD, 100% sRGB kijelzőjével, RTX 4070-el. Sajnos én nem szántam rá ennyit akkor, azóta meg totál eltűnt a piacról, már csak a Digi forgalmazza, és esélyes hogy náluk is valami beragadt darab van még. Ki tudja hogy később felbukkan-e még ez, vagy valami hasonló modell.
Szóval ja, perpillanat én sem tudok jobbat ezeknél a Legion-öknél.
Az általad linkelt kettő közül mindenképp a Pro-t vedd. Sokkal jobb benne a kijelző.
350 vs 500 nit fényerő
100% sRGB vs 100% DCI-P3 színtérlefedettség -
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is keresem a mostmár matuzsálem korú Asus ROG G752-VT gépem méltó, de megfizethető utódját. Eddig egyszerűen nem volt túl jó alternatívám, de most már szó szerint hullanak a billentyűim belőle, ami megnehezíti kissé a létezést vele. Viszont a hűtése, masszívsága, képernyőjének messze olyan, amit manapság nem igazán látok a gépekben, vagy nem azon a max 700k-s árszinten, amin nézelődöm.
Legion 5 / Legion 5 Pro vonalat nézegettem - de érdekel, hogy valami alternatívát tudtok-e ajánlani, egyáltalán ajánlottak-e azok a notik, amiket kinéztem magamnak.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem hajt a tatár, de szerencsés lenne egy jó BF/Karácsonyi akciót elcsípni.
2. A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 650-700k-t.
3. Felhasználás?
Játék, és netezés. World of Warcraft, EA FC, Star wars, Harry Potter játékok (pl. Hogwarts Legacy, Jedi Survivor - és ezek folytatásai.)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nekem a FHD is megfelelő, részletességben preferálom a minél jobb minőséget, de meg tudok békélni nem fullos grafikával is. A játékok még egyszer: World of Warcraft, EA FC, Star wars, Harry Potter játékok (pl. Hogwarts Legacy, Jedi Survivor - és ezek folytatásai.)
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne 17"-os, mint a mostani G752-es, de a piacot nézegetve ezt elengedtem, és 16"-ossal is beérem. Matt, IPS kijelző, hozza azt a szintet, amit az Asus G752 VT-m hoz színekben. (Egyébként emiatt a laptop kijelző miatt lettem IPS függő
) Nem hátrány, ha tud G-Sync-et/Free-Sync-et.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lenne hordozva, max autóban - de ott meg úgyis én vezetek, szóval...
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows, de nem szükséges, hogy gyárilag legyen rajta, megoldom a telepítését.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD és 16 GB RAM legalább
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Bírja a gép, hogy kb. 45-60 fokos szögben használom, tehát nem sík terepen. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a lábaim az asztalon, a térdem felhúzva, és a gép ezen fekszik, úgy hogy az alja a hasamon támaszkodik.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Szeretnék újat, hogy minél tovább kiszolgáljon. A g752VT kb. 7 éve húzza már, és csak mostanában a billentyűi adták be a kulcsot.A paraméterek alapján ezt a két gépet néztem ki:
Lenovo Legion 5 16IRX9 (83DG00H9HV) Luna Grey
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (83DF00BYHV) Onyx Grey
Nem tudom, hogy a PRO megéri-e a +30k-t, de ekkora tételnél, már nem oszt/szoroz kb. és valamivel jobbnak tűnik.
A fentiek alapján van a két Legion 5-ösnél valami ajánlottabb/jobb vétel, vagy ez jó vétel lehet?
Köszi előre is a szakértést!
-
vakablak93
őstag
Egy kérdésem lenne hozzátok, ez a gép ennyiért jó vétel-e?
Mielőtt modanátok, tudom, és ő is tudja hogy a Nitro és társai a leg-legalja kategória. De ő nem szán rá többet, minden másra ott a HP worstation laposa. Ez csak netezni, alkalmi játékra kéne neki: [link]
-
rizso
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Én nem találok ilyen beállítást se myasus-ban, se armoury crate-ben
Gyári rendszer, nem hinném, hogy hiányzik hozzá valami driver, de ki tudja...FőDudu: és tényleg
Én először a G16-ot akartam a sötétebb színben, de nem bánom, hogy végül a G14 lett, ráadásul ebben a fehér-ezüstben, élőben brutál vagány és elegáns is. -
-
FőDudu
veterán
válasz
rizso
üzenetére
Mint egy Razer Book.
-
rizso
addikt
Beneveztem egy Zephyrus G14-re, Ryzen 9 8945HS+RTX4070 kombóval.
Egy valamit nem találok, nem tudok beállítani, hogy F1-F12 helyett a fényerő, venti, bill háttérvilágítás, stb funkciók legyenek az elsődlegesek, ne kelljen hozzájuk FN gomb. Másik Asus laptopon van FN+ESC, amivel fel lehet cserélni, de itt nincs, és se windowson, se armoury crate-en, se myasus-on belül nem találtam erre megoldást. A testvérmodell G16-ban van erre kapcsoló AC-ben.
Ötlet?
Egyébként maga a gép az valami brutál jó, eszméletlen milyen jó az anyaghasználat, összeszerelés, kényelmes a bill és touchpad, kijelző gyönyörű, megszólal az OLED panel, hangja még egyenesen parádé, esti laptopos filmezéshez itt már nem kell extra hangszóró. Majd lehet idővel csinálok részletesebb beszámolót is róla.
-
válasz
bardi
üzenetére
Laptophűtőnek főleg akkor van értelme ha olyan konstrukció ami alulról szívja be a laptop belsejébe a levegőt, nem pedig oldalt meg bill. felől. Azt kellene megnézned a venti hűtés hogyan operál. Általában mindig lehet értelme csak legyen ahol be tud menni alul, ne legyen teljesen zárt a hátlap.
-
bardi
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Áh, így világos, köszönöm, volt egy ilyen sejtésem, de azt hittem magasabb fps mellett is meg tudja oldani
Akkor megy vissza a v-sync, vagy addig tolom a grafikát, hogy beessem 120 fps alá 
Imre9211:
Köszönöm neked is, akkor ezt hagyom, mert ezek a hőmérsékletek amiket mérek, teljesen jók szerintem. -
zoltaneger
tag
Sziasztok! Kérhetnék véleményt az Asus X1504ZA-BQ926W laptoról?
-
vakablak93
őstag
válasz
bardi
üzenetére
A g-sync a kijelző képfrissítési tartományában működik, kijelző függő de a te esetedben mivel LG tv-t írtál, a 48-120Hz tartományban.
Azaz ha több fpsed van mint amit a kijelző meg tud jeleníteni, nem csak hogy kikapcsol a g-sync, de még töredezettséget is fogsz tapasztalni, az eldobált framek miatt.A v-sync pont arra való, hogy az fps-ed a kijelző képfrissítési maximumáig szorítsa vissza.
Ha pedig ez megvalósul akkor a g-sync is aktív. A te esetedben ez annyit tesz amit tapasztaltál is, hogy 120Hz maxon aktív g-sync mellett, simán lesz a játék futása.Kapcsold csak vissza a v-syncet.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
bardi
üzenetére
Elsőt nem tudom biztosan.
Laptophűtőnek meg van értelme, de komolyabb teljesítményű gamer laptopnál mélyen zsebbe nyúlós mert gyakorlatilag csak a légkamrás megoldások látják el rendesen a feladatukat. Pont feletted 3-al van egy link. A 10-20ezer forintos megoldàsokat felejtsd is el. Díszek gyakorlatilag vagy maximum laptop alátétnek jók.
-
bardi
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.Van egy Legion 5 laptopom, amit egy LG C3-as tv-re kötök rá.
A 120 Hz, 4K be van állítva, elvileg működik is, meg a G-Sync is be van kapcsolva a tv-n és nvidia driverben is.
A játékban végig ilyen 150-160 környéki fps van, nem látok hatalmas ugrásokat benne, ennek ellenére sokszor látom, hogy megszakad a kép. Ha bekapcsoltam a v-syncet, akkor teljesen jó a kép.
Ez valami beállításbeli probléma lehet vagy ez normális? Ahogy értelmezem a gsync működését, a vsyncre nem lenne szükség mellette, gyakorlatilag ugyan azt kéne csinálnia, csak magasabb fps mellett is.Amúgy elképesztő cucc, hidegebben fut, mint a pc-m anno, sokkal alacsonyabb beállításon fullhd-ben, 85 fok fölé még nem ment semmi játék közben. Persze hangosabb, de na...
Amúgy a laptop hűtőknek van értelme, vagy elég lenne alárakni valamit, hogy picit magasabban legyen és könnyebben járjon alatta a levegő? -
Imre9211
aktív tag
válasz
pidzse4
üzenetére
Most sajnos nem fog beleférni. Elmegy idén màsra a lóvé.
Most lehűti még magát a tuf is(legalábbis throttling veszély biztosan nem áll fenn)de nyárára majd must buy kategória a hűtőd(vagy hasonló mert vannak ott az oldalon még komoly játékosok)
Köszönöm szépen a linket. Könyvjelző alapból
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem rossza masina ez ennyiért, sőt.
Ezen voltak az alján csavartakaró matricák? Vagy az előző tulaj szétszedte valamikor már? -
vakablak93
őstag
Nah, jönnék egy bench + hwinfoval az gigabyte Aero 16 Oledről, meg pár első benyomással.
(Nem tudom számít-e, de erre már studio drivert telepítettem, aztán majd elválik van-e értelme)
Hát a gép hűtése nem a legacélosabb, de erre majd visszatérünk ha egyszer eljutok KH-hoz 
Csak összehasonlításképp a Legion Pro 7i 2023, amiben papíron ugyanaz a hardver volt (elvileg az i7 és az i9 között nem kéne 10%-se legyen...)

Láthatóan nem a legizmosabb gép, de mégis sokkal jobban tetszik már elsőre is mint a Legiós volt.A fémház fémnek és nem papírlapnak hat, a billentyűzet alátámasztása tökéletes semmi hajlás vagy gagyi hatású zörgés. A touchpad detto.
A kijelző, na igen ez nem gamer gép (60Hz), de tartalomfogyasztani képet szerkeszteni, ez az oled panel nekem tökéletes lesz, marha jól néz ki
Játtszani meg ot a 120Hz Oled tv még mindig.A gigabyte control centerben lévő meeting mód-ban pedig a gépnek 0 ventizaja van alapfelhasználáskor.
Turbo módban sem oyan hangos, gondolom a ventiknek nincs olyan maximális fordulata, vagy csak kicsik, de mind1 is.
Amit még utáltam a Legiósban, hogy a wifi jelerőssége nevettségesen gyenge volt. Ezt én akkor a fémház árnyékoló hatásának tudtam be, de mivel ugyanazzal a wifivel itt fulllos a jel így most már a Legiós csessze meg...
Egyedül a gép hangszórói nem a legjobbak, abban a Legiós volt a legjobb amit életemben láttam.
Nem mondom hogy, nem fog a véleményem változni, de így első blikkre, 1000 EUR-ért garival számlával jó vételnek tűnik.
Még vettem bele 48Gb ramot, de mikor kinyitottam, látva hogy, 1x16 van benne, lehet visszaküldöm, és a hejére csak 1x16-ot rendelek. Mert így felesleges mindkettőt cserélni.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
pidzse4
üzenetére
Enyém is világított ìgy csak az lósz#rt sem ért mint hűtő
Bár 15ezerért mit is vártam a mai napig nem tudom
Viszont sima mezei alátétnek szuper mer tud levegőzni rendesen a laptop alja xdEzek a levegőkamrás cuccok a királyak ami neked van

#az a ventiproril armoryban
Loptam
-
törölt tag
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok,
családi laptopot szeretnénk a BF ideje alatt, kérlek segítsetek.
Helyhiány miatt gondolkodunk notiban (a monitornak és billentyűzetnek nem lenne rendes helye).Szeretnénk dedikált GPU-t, mert a fő felhasználása Minecraft RTX shaderrel lesz.
Egy alap Acer Nitro van a környezetünkben (talán RTX3060-al): a melegedés miatt hangos a ventije és laggol is a játék. Ezt - ha lehet - elkerülnénk.
Megtetszett az MSI Sword 17 HX B14VGKG-018: 17-es és RTX 4070 (640k, Windowsal).Visszaolvasva a topikban viszont nincs az ajánlott termékvonalban. Tudnátok ajánlani valamit helyette? Esetleg lényeges szempontokat mire érdemes figyelni?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kihasználnék BF akciót, karácsonyig bezáróan.
2. A gépre szánt összeg forintban?
650k (nagyon max)
3. Felhasználás?
Minecraft, talán Netflix.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
A kijelző tekintetében nincs extra elvárás: FHD is jó, az FPS lenne lényeges. Az asztali géphez mostanában vett 144Hz monitort érezhetően jobb nézni, ha lehet itt is jó lenne.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" felett és matt, FullHD is bőven elég.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Egyáltalán nem, nem igény a hordozhatóság.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 11
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD és 16gb ram legalább
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Lan port, HDMI, billentyű világítás (fehér is tökéletes). Halk, vagy nem visítós hűtés. GPU: RTX 4060, vagy ha van értelme 4070.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék.Köszönöm.
-
pidzse4
aktív tag
Megterveztem és meg is csináltam egy saját laptophűtőt és elég csendes és jól is hűt akit érdekel nézze meg itt van : [link]
-
ovics
aktív tag
valahol meg tudom nézni, hogy adott laptopban milyen ram van gyárilag? mennyire érzékenyek ezek a gépek manapság arra, hogy ugyan olyan ram legyen benne? csak hogy érdemes bolti bővítéssel kérni és akkor feltehetőleg ugyan olyan lesz (így egy kicsivel drágább) vagy veszek egyet és majd "összeigazítja" magának az alaplap? asus tuf A15-ről lenne szó
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Könyvelési díj számlája ki legyen fizetve, addig a szintig érdekel a könyvelés.
Megy ez a rengeteg okosítás, a fehérítés miatt.
Közben ha emagról vásárolsz romántól van, hogy elküldi úgy, hogy egy pénztárgép blokk van a csomagban lei-ben. Na ott okoskodhat a magyar állam. -
válasz
Gergello
üzenetére
"Adóhatóságok együtt /fognak/ működni és az online számla rendszerek között lesz adatátadás egyik országból a másikba."
Hát ez már régóta működik. Egyszer elrontottam egy nettó/bruttó számlát kb. 5000Ft-nyi ÁFA-val kapcsolatban, mert akinek eladtam, mondta, hogy van EU-s adószáma, aztán kiderült, hogy nincs (én véletlenül nem ellenőriztem), s fél év múlva kaptam levelet, hogy mit adócsalok itt, fizessem be a bruttó 27%-os összeget. Ok. A lezárt hónap újra felnyitása, korrigálása meg kb. 20.000Ft-ba került. Mondom tök jó ...Ha meg ez az e-számla vagy valami továbbfejlesztettje lesz, annak nem tudom mi az előnye. Nem vagyok benne a számvitel / könyvitel / adózásban kb. 6-7éve.
Igazából itt a nagyok tudnak jól szakaszatani megint, akik INTERCOMPANY részleget csinálnak. Ez az "adóoptimalizálás" legcukibb formája. Olyan országba kell ömleszteni a nyereséget EU-n belül, ahol kicsi az ÁFA kulcs, s oda kell nyomatni a veszteséget, ahol magas az ÁFA kulcs ... szóval, ha a magyar állam ezt bevezetni, hidd el, itt fognak a legkevesebbet adózni.
Ezt mondom úgy, mint ex főkönyvelő, aki amúgy dolgozott ilyen "intercompany" helyen is. Csókolom
Ott hagytam ezt, mert hányingerem volt úgy az egész könyveléstől, ahogy van.Szóval ezzel az egésszel igazából az az ország volt EU-n belül brutál sokat akasztani, ahol a legkisebb az ÁFA kulcs, az meg nem Magyarország.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Cserébe mezei használat alatt tudott 8-10 órás akku üzemidőt.
Így hirtelen én inkább arra gondolnék hogy nem fognak sokat kérni érte. Olyan lehetne mint egy készletkisöprés és akkor nem kell fejhez kapni.

A vram méret bizony szintén fontos szempont.

)
Komolyan nem gondolod meg magad hogy beszerzel egy olyan laptopot mint az enyém? Az jóval olcsóbb mint a tiéd, és most jelen pill. árulnak olyat itt az aprón. Jó az a i9-9900k is

Hát a gép hűtése nem a legacélosabb, de erre majd visszatérünk ha egyszer eljutok KH-hoz 
Muerte