Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thrawn

félisten

válasz shev7 #395 üzenetére

Mikor bekötötték a netet, külön kihangsúlyozták, hogy LEHET használni az kábelmodem USB és Ethernet portját is egyszerre. Semmi MAC cím nem kellett hozzá, a szolgáltatónál csak a kábelmodem van regisztrálva, az nem érdekli őket ki mennyi gépet csatlakoztat hozzá. Ha akarnánk, a kábelmodem után tennénk egy routert és akár háromszázezer-harmincezer gépen neteznénk. Sőt az sem érdekli őket, hogy a 2 TV és egy TV tuner van az albiban, nekik ez természetes, nem kell mind a 3 után külön fizetni. Bekötéskor vagy 25 méter kábelt ''fektettek'' le, kicserélve a régieket, külön kábelt kapott a kábelmodem csak a 3 TV van egy kábelen.
    Hiába no, ilyen szolgáltató is létezik Magyarországon :D

szerintem Thrawn kolléga azt szeretné megtudni, hogy amikor ő elköltözik az albérletből, viheti-é magával a szociális routerét. azaz a router névhez kötött, vagy címhez?
    Majdnem :) Ez nem kérdés, mert miért is ne vihetném magammal ha már egyszer megvettem? Sokkal inkább az izgat, hogy ha már nem szolgáltatok netet ezzel a FON routerrel (mert pl olyan helyre költözök ahol hallani sem akarnak netről) akkor mi történik? Letiltják a routert és az accomat? Visszaküldhetem? Másra átruházhatom? Eladhatom?

kábelről van szó és T-kábel szolgáltatja
    Rugaszkodjunk el egy kicsit a kedvenc T betűs szolgáltatónktól, nem csak ő van a világon (szerencsére :) ) Itt erről van szó: [link] (Keszthelynet) Ezt leírhattam volna előbb is, a félreértések elkerülése végett :B

házigazdák nem tartanak igényt a netre miután innen elköltözünk, mi lesz a routerrel?

Szerintem viheted magaddal és az új címen beregisztrálod. Valahol le volt írva, hogy 1 évig kell folyamatosan működtetni. Ha nem osztod a netet akkor te sem kapod ingyé.

Ezzazz! Az 1 évbe még simán beférek, szóval meghívót kérnék/vennék!

Új hozzászólás Aktív témák