Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
válasz
benjemin1994
üzenetére
Ahogy így olvasom a frómut azt látom elég sok gond van az SSD-kel!!!
Már amelyikkel. Nálam a Kingston SNV425S2/64GB most tapossa a 15. hónapot és hibátlanul teszi a dolgát. Pedig nincs kímélve. Hibernálást használom, pagefile az ssd-n, nincs ram-drive, és egyáltalán, semmi olyat nem babráltam amiket itt olvasni lehet mint "jótanács ssd-hez". Úgy használom mint egy sima vinyót.
-
jegenye77
addikt
Ha megvenném az ssd-t akkor a jelenlegi rendszert át lehet rá valahogy másolni?
Vagy ilyenkor érdemes ill. kell is újratelepíteni az egészet. -
ETOM
addikt
Hi! Milyen SSD-t érdemes venni egy elég erős konfighoz (i5 2500k) játékra lenne használva.. azaz a gép az SSD-re csak a rendszer menne meg a progik.
Árban lehetőleg viszonylag "olcsó" bestbuy kellene.
köszi
Üdv ETOM
-
Sonja
nagyúr
Ebben az országban sehol nem vállalják az 5 év garanciát az Intel 320-as SSD-re?!
Akár hol érdeklődök, csak 3 év van.
Természetesen nem elszállt árról beszélek, hanem max. 45eHUF-ig. -
shteer
titán
hiberfil-t hogyan tudom áttenni hdd-re?
-
Sea Edge
tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Azzal, hogy csinalsz RAMdisket es arra teszed a virtualis memoriat, adsz a szarnak egy pofont. Egyszerubb akkor mar, ha kikapcsolod. Nalam 16MB van beallitva. Ez is csak azert, hogy ne picsogjon az a par program, ami esetleg hianyolna.
Firefoxban be lehet allitani, hogy csak mem chache-t hasznaljon.
Temp fajlokkal meg felesleges veszodni, hogy hova rakja.
Programok is mehetnek az SSD-re, maskulonben semmi ertelme.Majdnem 1 eves az SSD-m es 6014 ora alatt meg csak 834 GB iras volt rajta, pedig ezen van apache / mysql es 2 MMO is.
-
benjemin1994
tag
Ahogy így olvasom a frómut azt látom elég sok gond van az SSD-kel!!!
A szerencse hogy az én Corsair-om nem szarakszik!
Szerintem még pár év mire normálisak lesznek ezek a cuccok.
-
<MZ/X>
őstag
Üdv urak,
valaki találkozott már olyan problémával, hogy egyik pillanatról a másikra az SSD-jét nem ismeri fel a rendszer? Én este betettem egy AIDA64 stressz-tesztet, reggel pedig már nem bootolt be a Crucial M4 64GB-mről, utána meg hiába raktam máshova, nem is látta. Mi lehet ez?

-
Findzs
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
azt nem tudom miért ugrott úgy meg az írás
a duke nukem forever volt feltelepítve rá és míg végigjátszottam kb. 5 nap alatt addig ugrásszerűen megnőtt az írás napi 40 gb körülre
semmi egyéb nem lett felrakva és amióta leszedtem szépen visszaállt
gondolom a mentéseket irkálta
most a fear3 -mat már a hdd -re telepítettem és most normális tartományban van az írás, napi 15-20 gb
igyekszem odafigyelni az írás minimalizálására mert végeredményben az használja el a cellákat
persze napi 30 gb írással is 10 évig megy egy ssd, elviekben
de ha egyszer nem hoz jelentős gyorsulást ha oda telepítem a játékokat akkor minek kínlasszam ?
pl. a böngésző cache -t hagytam az ssd-n csak a méretét korlátoztam 128 mb -raMZsoltee:
teljesen jó
bár én a helyedben egy 500 -asra raknám a rendszert a 1 tb -osat meg külső winyó formájában venném meg usb 3.0 -ast (már ha tudja a lap) vagy e-satásat (ezt elég egyszerűen meg lehet oldani ha nincsen a lapon)
nekem most 4 gb rammal nincsen lapozófájl és se a duke nukem, se a fear 3-al nem volt gond,
a temp könyvtárakat átraktam a winyóra, a böngésző cache -t meg hagytam ssd-n csak a méretét korlátoztam 128 mb -ra, így a napi írásom 15-20 gb között mozog, napi átlag 6-8 óra gépezéssel, -
MZsoltee
veterán
Alakulnak az elképzeléseim:
1. Veszek egy 64GB-os ssd-t
2. Bővítek 8GB RAM-ra
3. a két 500GB-os HDD-met cserélem 1db 1TB-osra1. Win7 install az SSD-re
2. Létrehozok egy RAMdisket (ennek mérete kétséges max 4GB).
Itt helyezem el a:
- böngésző cache fájlját
- virtuális memóriát (mekkora kellene? elég 2GB?)
- temp file-t
3. Adatok és programok az 1TB-os vinyóra, két partíció 1. 234(programok)/2.(adatok)700GB
Szerintetek ez egy működőképes ötlet? -
Findzs
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
én próbáltam játékot telepíteni rá (nekem kingston van) de nem igazán érdemes, nem tölt be hamarabb mint hdd -ről és jelentősen megugrott az írás mennyisége amíg az ssd -ről játszottam
egyébként a tesztek is ezt igazoljákitt egy kép:
[link]nem mondtam, hogy rosszabb a crucial vagy, hogy ne érné meg a +3k -t csak annyit írtam nem tudom milyen a szerviz háttere
nagyon jó teszteredményeket produkál egyébként -
Jofi81
őstag
válasz
Lacza_26
üzenetére
A C300 és az m4 között nem sok különbség van:
"Under the hood, er, chassis we have virtually the same controller as the C300. The m4 uses an updated revision of the Marvell 9174 (BLD2 vs. BKK2). Crucial wouldn't go into details as to what was changed, just to say that there were no major architectural differences and it's just an evolution of the same controller used in the C300. When we get to the performance you'll see that Crucial's explanation carries weight. Performance isn't dramatically different from the C300, instead it looks like Crucial played around a bit with firmware." forrás
-
Lacza_26
aktív tag
A vertex 3 is rossz vagy csak az agility 3-nál vannak hibák?
A Crusial C300 és az m4 között mi a különbség?
-
Findzs
addikt
sajnos nem ismerem őket

Jofi81:
ha rendszernek veszed és nem akarsz sokat másolgatni rá/róla akkor mindegy melyiket veszed alig érezni a különbséget, pl: 1-2 mp -el hamarabb áll fel a rendszer
a crucialnak nem tudom milyen a garanciás ügyintézése de a kingstonnak kimondottan jó
erre is gondolni kell -
LK
addikt
Sziasztok! Szerintetek egy régebbi (Giga DS3L) P35-ös alaplap is kezelni tudja ezeket az ssd-ket minimális sebességveszteséggel? Ha vkinek személyes tapasztalata van szívesen venném.
-
Jofi81
őstag
A 64GB-os Crucial m4 jobb választás, mint a Kingston V100? Megéri a felárat?
-
p87
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Még mindig nem jó.
Ha nem a barna sata3-as ba dugtad akkor dugd át.
És csináld meg ezt!A másik, hogy nem is a 2.09 firm van rajta.
-
gergo0328
senior tag
Írtátok hogy ne OCZ hanem intel SSd-t vegyek. Melyiket vegyem? 60GB-os kell max 35 ezerért...rengeteg van

-
Findzs
addikt
válasz
davidsz
üzenetére
így már érthető, hogy van mellette pár 2 TB -os is

jayjay:
a crucial c300 -at mindenki dicséri, a kingstonok se rosszak a v+ már kellemesen gyors is szekvenciális sebességekben
a buffaló olcsó rendszernek az is megfelelő, igazából a pénztárcádon múlik mennyit szánsz ráa trimet az oprendszer tudja meg az ssd vezérlője, nem az alaplap
a win7 támogatja, az alaplap biosában pedig olyan menüpontot keress, hogy AHCI
ha ssd -t akarsz használni akkor ajánlatos a biosban a sata vezérlőt átállítani natív ide -ről AHCI -ra -
jayjay
tag
Sziasztok!
Ezeken az SSD-ken gondolkozom
64GB Kingston V 100 SV100S2N/64G ,
Crucial RealSSD C300 64GB,
Kingston SSDNow V+ 100 64GB illetve még ezen
Buffalo 64GB.
A felhasználás az adatlapomon lévő ASUS P5Q Pro gépemben lenne talán a későbbiekben beletenném a HTPC-be (aláírásomban).Sajnos nem tudom, hogy támogatják e az alaplapjaim(ASUS ill HTPC Gigabyte) a TRIM-et vagy sem?Ha nem akkor a Kingston lenne a jobb vétel?
Mindhárom kb ugyannyiba kerülne.Van még egy Lenovo S205-ös Netbookom is.Ebbe érdemes lenne e rakni ssd-t?Ha igen akkor milyet?Ezért gondoltam itt a legolcsóbbra a Buffalo-ra.
-
davidsz
senior tag
válasz
Findzs
üzenetére
Kingstonnal nem volt bajom. Csak kicsi volt a 64GB.
Rossz volt, hogy minden mást másik meghajtóra kellett tenni.
Az 1Tb-s volt a "legkissebb" hadra fogható HDD-m. Ezen elfér fullra az egész oprendszer játékokkal user mappával együtt. A user mappát nem kell máshová pakolgatni, "kéznél van minden", egy rahedli játék is elfér mindenestől.
Nem kell más meghajtókkal bíbelődni. Nekem ez azért testhezállóbb, mert így könnyebb menteni és visszaállítani. Egy meghajtót pikk pakk visszatöltök mentésből minden hiba és gond nélkül. Van pár 2TB-s filmeknek, mentésnek.
A következő próba az lesz, hogy még egy ilyen SATAIII-at befogok és RAID-be felteszek rá mindent. - erre leszek kíváncsi, hogy mit hoz.
SSD-ről SATAIII-ra való váltásban pedig a bootidő lett "hosszabb" - de van hibernálás - valamint nagyon minimális színte észrevehetetlen sebességkülönbség van, ami elhanyagolható. - nem bántam meg, viszont meg is lepett, hogy nem volt számottevő visszalépés a HDD-re váltás.
Akkor váltanék vissza SSD-re megint, ha már lesz valami 300-tól GB méretű normális árban. -
Findzs
addikt
válasz
gergo0328
üzenetére
inkább valami intelt vegyél
ha kicsit olvasgatsz itt a topikban akkor láthatod, hogy jó pár embernek gondjai vannak az ocz -vel, hibás volt valamelyik szériájuk vissza is akarták hívni a hibás sorozatotaz intelről nem nagyon láthatsz panaszkodó usereket
davidsz:
1 TB -os HDD op. rendszernek ?
kicsit furának tartom, inkább egy valamilyen kicsi de gyors meghajtó (lehet az egy hdd is 160 -as vagy 250 -es) és az 1 tb -os külső házban adatoknak, vagy a gépbe építve de ne arról menjen az op. rendszer, véleményem szerintegyébként mi lett a kingstonnal ? miért cserélted le ?
-
davidsz
senior tag
-
gergo0328
senior tag
Valakinek van valami ellenvetése az OCZ Vertex 2 60GB-os SSD-el? Vagy ajánljatok jobbat gyors win-hez, játékokhoz, programokhoz max 35ezerig.

-
Szpisti
addikt
válasz
Varázslóó
üzenetére
Amúgy nem semmi alaplap az a SABERTOOTH P67...
Intel® P67(B3) chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), brown
4 x eSATA 3Gb/s port(s), blackMarvell® PCIe SATA 6Gb/s controller :
2 x SATA 6Gb/s port(s), grayJMicron® JMB362 controller :
1 x Power eSATA 3Gb/s port(s), green
1 x eSATA 3Gb/s port(s), redDugd az SSD-t az egyik brown SATA csatiba... Azaz a barnába...
Hátha...Amúgy a Marvell csatija fehér, nem szürke, de mindegy, a lényeg, hogy a két barna közül az egyikbe dugd, ha nem ott van...
-
jegenye77
addikt
Visszaolvasgatva erről olvastam hideget meleget.Szal rendszernek+2 játéknak ajánlott vagy nem?
Vagy inkább érdemes pár ezressel többet rászánni,ha már vesz az ember egy SSD-t? -
bazsi83vp
senior tag
Persze - ha fagy az eszköz, az rendellenes - így garanciális probléma. Jogos.
(ha rossz, nekik is produkálni fogja a hibát)
Kissé szelektíven és fáradtan olvastam, csak a "teljesítménygond" jutott el az agyamig. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Mint már írtam tervezem egy 60-64GB-os SSD vásárlását de elkacsintottam már a 80-as Intel felé is
Szeretném kikérni a tapasztaltak véleményét az Intelről illetve még mindig várnék tippeket a 60-64GB-os kategóriára.Illetve még egy kérdés. Vajon egy winchesterről leghostolt partíció visszamászna az SSD-re?
Köszi -
jozsi252
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Valószinűleg hogy csüt péntek fele lesz meg a másik és akkor.
MaximumAmúgy hardverker-esek normálisak szóval szerintem 1 próbát megér, nyilván nemfognak nemet mondani, ha indoknak a sebességet nemis fogadják el, de hogy az új fw-vel is ugyanúgy fagy a rendszer azt már elfogják fogadni. Ha le nemis vásárolhatod, másikat helyette elküldik a gyárba aztán ott kivizsgálják és több mint valószinű hogy kapni fogsz 1 másikat.
De szerintem próbáld megbeszélni hogy levásárolhasd az árát, jobban jársz vele szeintem MaximumGame.
-
spiritex
veterán
válasz
Varázslóó
üzenetére
Hát igen, sajnos ez egy problémás széria, amit először vissza akartak hívni, aztán meg azt gondolták ki, hogy majd firmware frissítéssel oldják meg a gondot, de én úgy látom, hogy itt a többieknél nem segített semmit. Én visszavinném, hogy adjanak mást helyette, mert ez a típus ez rossz..
-
Varázslóó
őstag
Agilitty 3 mam ugy kifagy SSD bencmarknál mint a húzat
Akkor ez most 1.5 hetes SSD egy szar? 
-
Varázslóó
őstag
http://noob.hu/2011/06/27/gfg.jpg
Itt a kép róla. ez rosszhelyen van?

-
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A CRUCIAL 64GB SATA3 2,5" CT064M4SSD2 SSD-hez jár beépítő keret?
-
Ati007
őstag
Szeretném megkérdezni hogy ezek jó értékek, a 4k olvasás kicsit kevés nem? A másik kérdésem hogy a második képen nincs lehetőség beállítani a merevlemeznél hogy gyors eltávolítás vagy jobb teljesítmény beállításokkal működjön

-
tetrix
tag
-
Ribi
nagyúr
Aktív témák
- World of Warships
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem fogod észrevenni elvileg a különbséget.

Akár hol érdeklődök, csak 3 év van.
Természetesen nem elszállt árról beszélek, hanem max. 45eHUF-ig.

Egyébként rendelted vagy közvetlenül a boltba vetted? Normálisan álltak hozzád?