Hirdetés
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #18786 üzenetére
a "szörcs" gyorskeresöcske nekem is hiányzott
, de a visszaállítási pont tiltás is bekapcsolva maradt mitán második nekifutásra kellett be üzemelnem az SSD. Egyet értek veled.
nyomtam egy defragot 8 másodpercel rövidebb lett a boot. Ez nem semmi, pedig a random müveletekben erős a kicsike...bocs a dupláért.
-
törölt tag
válasz
shteer #18791 üzenetére
Ne biztos hogy megbízható a progi a win telepítés után 2 órával már 60GB írást látott. (ma kaptam meg a drájvot.)Jó töröltem a hibernáló file-t stb,de akkor is csak 25Gb volt az SSD. + 15 restart után is 2-öt jelzett.....
Azért nem szeretnék ilyen képet kapnék pár hónap után. Intel 5 év gari, ezért is válaszottam ezt a márkát. -
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #18793 üzenetére
azt szeretném én is tudni
elvileg ez a legújabb ssdlife, új fw sem jött ki a nova-hozés semmi extra telepitgetés, csak mindennapos használat
csimpok: azt nem mondja meg senki úgyse mi lett volna ha
lehet ugyanez
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #18786 üzenetére
-
Gerisz
addikt
válasz
wwenigma #18781 üzenetére
Nem kell szerintem ezt ennyire túllihegni. Nekem több az írás 246óra használat után majd 40gigával mint az olvasás. A napi írás is több, mert sok youtube videót néztem mostanában.
Telepítgettem, tesztelgettem és több mint 8évet ír még.
Két napig én is ettem a kefét aztán fölöslegesnek láttam.
HDD-re mindig úgy vigyáztam, hogy hűtsem, ne melegedjen túl, ne legyen beszorítva elnyelje valami a rezgés, ne mozgassam bekapcsolva mégis este kikapcsoltam, reggel be és meg se nyikkant. Még jó, hogy két helyre is mentem az adatokat.A személyeskedő résznek meg semmi köze ide, ki milyen fizetésből mit vesz, kinek mi a rangja.
-
csimpok
aktív tag
válasz
dy_nmq #18785 üzenetére
+1
Én torrentezem is rajta(na jó csak átmenetileg, amíg nincs HDD). 3 év múlva már tuti valami újabbat használok, addig meg ha gáz van vele ott a garancia, szóval én sem értem hogy jön ide a fizu. Nyilván érdemes mindent ésszel használni, de azért ha valaki a temp fájlokat nem teszi ramdrive-ba, azért az nem a világvége.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nagyjából egyet értek Veled. Én is nagyon vigyázok a cuccaimra a garidőtől függetlenül.
De páran már átesnek a ló túloldalára. Lassan egy SSD beüzemelése már 8-10 oldalas leírás lesz. Én nem azért vettem meg, hogy minden olyantól megóvjam, ami a DOLGA lenne. Először én is megcsináltam mindent. Aztán szépen eltűnt a start menüből a kereső funkciót. Úgyhogy Windows Search + indexelés visszakapcsolva. És ahogy látom defrag, trim, stb már alapból a helyükön vannak szal az se fogja kinyírni az SSD-jét aki csak simán berakja a gépbe és használja.
Sokan szerintem a gyereküket nem védik ennyire mint az SSD-jüket
-
dy_nmq
aktív tag
válasz
szerintem ez az egész óvjuk az ssd-t dolog tul van lihegve. Figyelj gondolj bele ha nem kíméled akkor is kibir legalább 10+ évet. 10 év mulva hol lesznek ezek az ssd-k. Sehol, vagy apu/anyu/öcsi letöltös netezös gépében maximum. már csak ha abba bele gondolok hogy 10 éve mégcsak számítógépem sem volt
. még mielőtt jönne az offos válasz hogy apu/anyu veszi és/vagy sz*rom a pénzt rá, nem. megdolgozom érte, ésszel használom ha tönkremegy vagy elavul lecserélem ennyi Ez olyan mintha vennék egy gtx580-at és nem játszanék vele nehogy tulmelegedjen és valami baja legyen. ugyanmár...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gorneck #18776 üzenetére
Hallod, miert kell lebecsmérelni azt aki akar vigyazni a dolgaira? Miert kell szétb@szni minnél hamarabb, milrt baj az ha valaki MEGBECSULI amit vesz?
Miert kell ráerőltetni mindenkire a "hasznald paraszt aztan majd visszab@szod gariba" dolgot?
Miert baj az nektek ha valaki normalisan, kimelve hasznalja a cuccait. MIERT?
Ennyire hihetetlen hogy valaki MUNKÁBÓL és FIZETÉSBŐL vesz dolgokat amik kurvára nem olcsóak? És amiért valaki megdolgozott azt nem cseszi szét a gariidő alatt csak hogy élősködjön?
Halkan megjegyzet a tudatlanoknak, hogy bizony az a 31e pénz amibe nekem került az százalékban is a fizum kb. No meg ha valaki minimálbéren gürcöl.... persze az minek vesz...
Erre valaszolj mar eloszor. Es rohadtul olvass vissza vagy teszteld le, melyik győz az SSD vs. RAMdrive harcban.
És nézz magadba. Vagy te vagy itt a Jani mer jómunkásember a rangod, ami csak annyit jelent hogy össze vissza hápogtál mindenütt? Áhhhh...
-
jozsi252
veterán
Tudna valaki segíteni hogy agility 3asom hogyan frissítsem az fw-t? Hátha elérhetek egy kis sebességnövekedést, mert ez a 60 megabájt per seces seq írás nagyon lassúúúú
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
spiritex
veterán
válasz
gallus #18763 üzenetére
...lehet. De tetszik!
A Cleartype problémáról már nincs is kedvem beszélni. Mert pl. a munkatársaim -szintén "kütyümániás" létükre- nem vették észre, hogy a win7 nem mutatja olyan szépen a betűket, mint az xp. Ha ki van kapcsolva a Smooth Edges of Screen Fonts, akkor tiszta rece minden betű, ha meg be van, akkor meg homályos. Ez az Adjust Cleartype kikapcsolt állapotára vonatkozik. Na de ha az még + be van kapcsolva, az az igazi katasztrófa szerintem. Tiszta homályos, több színben árnyékos és összecsúszott kerninges betűket kap az ember... Csak ki kell próbálni mondjuk Total Commanderben. Szóval én a Cleartype Off, Smooth Edges On kompromisszumban maradtam magammal. -
gallus
aktív tag
válasz
spiritex #18759 üzenetére
Így van.
Nem nyílnak meg gyorsabban az ablakok, nem pattog jobban mint az XP.Szépen felsoroltad miért sajnálja az ember a jó öreg oprendszert.
Ez olyasmi, mint amikor együtt élsz egy nővel jó hosszú ideig,
kiismeritek egymást tökéletesen, minden gondolatát látod a másiknak.
20 év eltelte után egyszer csak szétmentek és jön helyette egy másik
fiatalabb, akit még fel kell fedezned.
Lehet, hogy ez nem túl jó hasonlat. -
jozsi252
veterán
MaximumGame
ez neked is szól mivel neked van még agility 3 asod, tegnap a gép úgy megfagyott hogy még a resi gombal se indult újra, ilyen még nemvolt, kicsit utánajártam más fórumon illetve ocz fórumán és ottis panaszkodnak a sebességre illetve más dolgokra is. Egy másik fórumon kaptam ezt a választ"De még a sebessége legyen a legkisebb baj (éppen, hogy igen gyors), viszont az OCZ fórumán tucatszámra olvashatók a beszámolók a hirtelen egyik bekapcsolásról a másikra elhalt példányokról.
És ami a legrosszabb: új hibajelenség a SF 2x-nél a hivatalosan is elismert kékhalál, fagyások, gépújraindulások."Szóval ezt megszívtuk
-
oriic
HÁZIGAZDA
Gyors kérdés:
Érdemesebb nagyobb ssd-t venni, vagy elég az ha még egy ugyanolyat beteszek a meglévő mellé raid-be?
-
balpis
őstag
válasz
spiritex #18749 üzenetére
Ha van elég RAM-od (pl. 4GB), akkor csinálj RAM-disket a cachnek.
Normálban az SSD-n tárolva, induláskor felmásolva, oda dolgozva, majd kikapcsoláskor lementve az SSD-re. Így csak egy írás naponta, s közben még az SSD-nél is gyorsabb.Hog ypontosan hogy kell, ne kérdezd, nem néztem még utána, de linux alá a napokban volt két logout bejegyzés is a témában. Biztos, hogy kis guglizással win alá is megtalálható a megoldás....
-
spiritex
veterán
válasz
gallus #18757 üzenetére
Persze, mindent megosztok majd.
Ezt a mondatot: "Most vettem egy picit jobbat, és egyáltalán nem gyorsabb, sőt" hogy értetted? Hogy vettél egy jobb, gyorsabb ssd-t és a win7 lassabb rajta, mint az xp a lassabb ssd-n?
Amúgy lehet abban valami, amit mondasz! Mert az xp-m 2 éve van fent, szépen karban van tartva CCleaner-rel (fölös file-ok és registry hibák törlése, javítása), és szép lassan minden tweak-et megcsináltam rajta, a boot-optimalizációtól (microsoft progi) kezdve, a fölösleges service-ek letiltásán át, a folyamatos diskeeper-es C: szinten tartásig. Szóval toppon van. Lehet, hogy ezt is el kell juttatni oda...
Egyébként pedig örülök, hogy nem vagyok egyedül -
gallus
aktív tag
válasz
spiritex #18755 üzenetére
Én teljes mértékben megértelek, mert ugyan ebben a cipőben járok.
Tegyük hozzá, hogy az xp-t már ismeri az ember, a win7-be pedig bele kell tanulni.
Annyi különbség van, hogy nekem az xp is ssd-n volt.
Most vettem egy picit jobbat, és egyáltalán nem gyorsabb, sőt
Bár még nem teszteltem eleget a win7-et...Tedd meg, hogy megosztod velünk, mire jutottál, itt fogok figyelni
-
spiritex
veterán
Lehet, bár most jut eszembe, hogy az első jpg-t is sokáig homokórázva nyitja meg, utána a többit már szépen lehet léptetni. Tehát ha egy jpg-re enter-t nyomok, akkor kb. 3-4 sec után jelenik meg a kép, és a többit is simán lehet léptetni PgUp, PgDown-al. Ez is fura nekem..
Lehet, hogy minden a Temp-ek és a hdd-s PageFile miatt van. Ahogy hazaértem törlöm a hülye Teak-eket! -
spiritex
veterán
Igen, az új ssd-re került fel a win7, bios-ban átállítva, hogy róla boot-oljon a gép + megmaradt az xp is a vinyó első partícióján, a másodikon meg az adatok. Természetesen a zoom player is az ssd-re van telepítve, de nem a régi 5.0-s verzió, ami az xp-n volt, hanem az új 7-es... Tehát ha ssd-ről boot-olok, akkor ő a c:, a hdd meg a d: és az e:, ha pedig hdd-ről, akkor ő a c: és a d:, az ssd meg az e:.
-
-
spiritex
veterán
Teljes mértékben igazad van! Most már én is így gondolom! A sok ssd-óvó optimalizáló leírás betartásával pont azt az előnyt veszíti el az ember, amiért ssd-t vásárolt!!!
Egy dolog azonban még mindig furcsa nekem. Miért van az, hogy win7 alatt a FullHD filmek sokkal lassabban indulnak el a hdd-ről, mint korábban, amikor ugye azonos fizikai lemezen volt az xp és a filmek, csak másik partícón, most pedig ugye az ssd-n van a win7, a hdd-n pedig a filmek. Sőt a beletekerésre is lassabban reagál egy FullHD film esetén...
-
Ribi
nagyúr
válasz
spiritex #18745 üzenetére
Én erre mindig azt mondom, hogy nem azért vettél SSD-t, hogy utána ne használd!
Pont a temp meg az ideiglenes fileok azok amik olvasása fontos, mert állandóan használatban vannak. Ha ezeket HDDre rakod, akkor minek vettél SSD-t?
Eleinte én is HDDre raktam a chrome dolgait, de minden indításnál hallgathattam a darálást.
De amikor egy oldalt megnyitottam is végig darálta az egész cache könyvtárát. Há ha nem pont ezen kis fileok miatt vettem SSDt akkor mi másért?
Ne tegyél semmi tempet vagy hasonlót sem HDDre.
Ha meg ennyire sajnálod tedd ki vitrinbe.
Amit kevesebbet használsz és nem pici fileok, azok mehetnek winyóra.
Filmet feles SSDre rakni. Képeket is. Azokat úgyis szekvenciálisan olvassa úgyis, abban pedig a normál winyó is gyors. Adattárolásra HDD, programoknak SSD. -
Digital
addikt
Hali!
Venni szeretnék egy ssd-t, az itt is bemutatott samsung 470 64gb-os verziójával szemezek.
A hdd-n lévő win7-et mivel progival lehetne átpakolni az ssd-re? Nem kellene az egész C meghajtó, csak a win mappa. Esetleg valahol egy részletes leírás? -
spiritex
veterán
Na, lehet, hogy túlbonyolítottam. Szóval csak annyi az egész, hogy az indulástól és a leállástól eltekintve, egy időben egyszerre csak pár programot futtatva, nem érzem gyorsabbnak a win7-et ssd-ről, mint az xp-t hdd-ről. Ennyi. De majd még tesztelem.
Valószínűleg más lenne a helyzet, ha nem lenne a gépemben egyáltalán hdd, és minden adat (film, kép, stb.) is az ssd-n lenne. Lehet, hogy a Temp-eket sem kellett volna átrakni a hdd-re az ssd élettartamának növelése érdekében. Mert most a chrome Temp-je, a win7 Temp-je is ott van... Mert a browser Temp-jét a fórumok szerint mindenképpen át kell rakni, mert egy nap alatt rengeteget szemetelnek...
Meg igazából dühös vagyok a csúnya fakó színű, szemet halvány szürke betűkkel rongáló, más témára vagy skin-re nem átállítható windows live mail-re is, ami ráadásul még homokórázva is indul... -
spiritex
veterán
Nálam is sokkal gyorsabban indul, mint az xp. Nincs vele gond. Gebasz sincs, mert itt [link] láthatók az eredmények, amikkel semmi gond sincs. Én elsősorban a levelezés indulását nehezményezem, másodsorban pl. a wd hdd elérése lett valamivel lassabb. De a homokórás live mail indulása sem az ssd-nek róható fel, mert pl. a thunderbird is azonnal indult az összes beimportált levéllel, de leszedtem, mert nem lehetett importálni az address book-ot.
Persze a sok programos multitaskingot még nem próbáltam ki. Ott valószínűleg állva hagyná a hdd-s xp-t.
balpis: nem indul 16 másodperc alatt az xp-m, éppen ezt mondom, hogy azért, mert 16 másodperc alatt elindul a win7, nem éri meg használni. -
balpis
őstag
válasz
spiritex #18739 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy az XP-d 16 sec. alatt indul HDD-ről? Minek akkor váltani?
A TV kártya kérdés most eléggé lehangolt, lehet, muszáj lesz egy XP-t meghagynom a gépemen, ha nem akarom kidobni az ilyen kártyámat?
Nem rég raktam fel win7-et, még nem próbálkoztam a kártya driverével, de nem hittem, hogy pár éves cuccal bajban leszek. Lehet, a scanneremhez szükséges SCSI kártya se fog menni - mondjuk azzal már az XP alatt is küzdeni kellett kicsit...Elég lehangoló.
De még bizakodom, hogy ha win7-tel nem is, legalább talán ubuntuval működésre bírhatók majd ezek a HW-ek is... -
spiritex
veterán
Vagy elégedjek meg annyival, hogy a win7 16 másodperc alatt ébred és 5 másodperc alatt áll le?
-
spiritex
veterán
Sajnos mégis kicsit csalódott vagyok... Valószínűleg a win7 annyival behemótabb op.rendszer az xp-nél, hogy az adatlapomon levő konfiguráció sebessége win7 alatt még ssd-vel sem tudta felülmúlni a hdd-n levő xp sebességét. Lehet, hogy annak kéne örülnöm, hogy terjengőssége ellenére megközelíti az xp sebességét??! Pl. ugye kivették az Outlook Express-t a win7-ből, helyette ott van az ingyenes windows live mail, ami a beimportált, korábbi 2300 levelemet ssd-ről 2 másodpercig homokórázva nyitja meg, míg az xp hdd-ről azonnal... Az op.rendszer ablakai, menüpontjai is lassabban nyílnak valamivel. Szóval gáz van. Vagy eladom az ssd-t, vagy leszedem róla ezt a túlhizlalt op.rendszert, alignálom az xp elejét, és áttolom egy-az-egyben az ssd-re. Mert a Samsung mellékelt egy xp alatt trim-et kiváltó progit az ssd-hez. Talán akkor megkapom azt az élményt, amiért vettem... Vagy berakom a kis notimba...
Szerk: Nem beszélve arról, hogy pl. a Leadtek PVR2000-es tv-tuner kártyám driverét nem írták meg win7-re, a régi pedig nem megy fel rá, hibát jelez...úgyhogy használhatatlan. -
-
Wildmage
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten úgy néz ki veszek egy új masinériát, amihez két opción gondolkodom. A következő pár évre szeretnék egy jelenleg elég combos gépet, ami sokáig jó lesz általános felhasználásra + játékokra.
Ami fix: HD6870, 1 terrás 7200-as WD winchester, Core i5 2500 (no tuning), 8 giga ram, FSP Aurum 500W-os táp
Amiben viszont kérnék segítséget:
1, Asus P67 lap + 120-as SSD rendszermeghajtónak vagy2, Asus Z68 lap + 60 Gbyte-os SSD smart response-os használatra. + később ha emberi árra lemennek és nőnek az SSD-k méretei, akkor vennék egy 500 giga körülit
-
spiritex
veterán
válasz
wwenigma #18730 üzenetére
Van még 2 módszer, amivel figyelni lehet az írásokat:
1. alul a Taskbar-ra jobb klikk, Start Task Manager, majd Processes fülre kattint, felül a View-ra - Select Columns, majd bepipál I/O Read Bytes, I/O Write Bytes.
2. alul a Taskbar-ra jobb klikk, Start Task Manager, majd Performance fülre kattint, alul Resource Monitor, majd Disk fül. Itt is látható mi és mennyit ír a lemezre.
-
laci06
senior tag
válasz
Motion_Blur #18708 üzenetére
Hirdetnek az apróban egy Crucial C300-ast 128GB-ost 39k-ért. Mi a véleményed, megérné? Eddig 30-35k volt a keret, de végülis nem sokkal többért kapnék egy egész jó, és sokkal nagyobbat, akkor meg miért ne... Szal vélemény? Akár a Kingston-hoz képest?
-
-
Nyn
csendes tag
Sziasztok
Gépfejlesztés előtt állok, melynek keretében SSD-t is szeretnék tenni majd az új gépbe.
A gép Intel Core i5 2500K-ra épülő lesz. Az SSD-re az oprendszert, illetve pár programot is szeretnék tenni (1-2 game, office, stb.), így az alap 60-64GB-os modellek kevesek lennének. Az alaplap Sata3-at fogja támogatni. A kérdésem az lenne, hogy mely nagyobb kapacitású SSD-ket lenne érdemes megvenni a géphez ? -
AtHoS
nagyúr
válasz
jozsi252 #18705 üzenetére
1. Ha unformattedre teszed, akkor majd neked kell utána megformázni, ugyanis unformatted = formázatlan Ha esetleg magad szeretnéd a blokkméretet megadni, akkor úgyis kézzel kell formáznod. Szerintem érdemes minél kisebb blokkmérettel kialakítani. Én pl. 512byte-ra formáztam FAT32-es rendszerben és windows boot sector-t választottam
2. Igen, a Load and Save fülön lehet megadni, honnan töltse be az elmentett tartalmat ill. hová mentse a win leállításakor. Azt is beállíthatod, hogy automatikusan megadott időközönként mentse el a tartalmat (Autosave)
Én nem állítottam be TEMP könyvtárat és 128MB méretnél szerintem neked sem ajánlott. Túl kicsi lenne hozzá.
3. Itt lehet várakoztatni a Ramdisk létrehozását win indításnál. Gondolom így nem terheli le a winyót és nem lassítja a rendszerindulást. Ezt nemigazán használtam, ill. nem a rendszerwinyót használja nálam a program tárolásra..
-
Lizzard
aktív tag
válasz
gallus #18719 üzenetére
LOL kösz a választ, az utsó előtti mondat nagyon tetszik...
A Buffalo kb 19,5k ipon-ban, a Plextor meg 35k...
Akkor ezek szerint az írásbeli sebességkülönbséget nem venném nagyon észre a SATA3-asnál?
Annyira nem értek hozzá, hogy tudjam milyen vezérlős, de hátha a BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU típusszám mond neked valamit...
-
gallus
aktív tag
Én sem fogom felrakni, nincs időm mindent kipróbálni.
Sajnos.
Ehhez a kis teszthez bőven elég egy stopper,
ezredmásodpercet nem akartam mérni.Lizzard: Ugyan nem írtál árakat, de én a Buffalot venném.
Ha jól tudom ez Toshiba vezérlős /azért nézz utána/.
Tudja a trimmet, de nélküle is elboldogul, szóval...A másikkal jobban tudnál vagánykodni, de a csajokat nem érdekli.
Nem ez érdekli. -
spiritex
veterán
Csak, hogy tiszta legyen:
A Windows search-t két helyen is lehet állítani.
Ha valaki azt szeretné, hogy tudjon keresni szolgáltatásokat a Start menüben, de ne terhelje le az ssd-jét, akkor a services.msc alatt le kell tiltani, a Turn Windows Features On or Off-nál pedig bent kell hagyni a pipát a Windows Search mellett. -
Lizzard
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlása előtt állok, érdeklődnék, hogy érdemes-e a PLEXTOR 64GB SATA3 2,5" PX-64M2S-t jelenleg megvenni? Érezhető-e egyáltalán a sebességkülönbség a SATA2 ill. SATA3 között normál oprsz használat közben (Win7 Ultimate 64), vagy csak nagy/óriási fájlok mozgatásakor jön ki?
Aki vett már ilyet légyszi írja meg a véleményét/tapasztalatokat!
Néztem még a BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU-t is, gondolom azért nem valami fényes márka ez a Buffalo, de sima mezei használatra ez is megfelelne (net, letöltés, játék, film, zene), csak az oprsz meg kiegészítő progik lennének az SSD-n, többi adat HDD-n?
Várom válaszotok, üdv:
Ádám
-
jozsi252
veterán
SSD-nél érdemes még valamit átrakni másik meghajtóra vagy ramdisk-re a böngésző cache-n kívül? Temp mappa mondjuk sokat foglal szóval ramdisk-re az felejtős max akinek sok ramja van, bár pont jólenne talán mivel minden kikapcsnál kiürülne.
-
gallus
aktív tag
DV: Nem is egyszer
Ghost-tal felmásoltam az oprendszeremet az OCZ Agility2-re 60GB.
Buffalo 32GB-ot használok már régóta,
azzal a bizonyos JMF602B vezérlővel, viszont nálam probléma nélkül üzemel.Bootidőt mértem. Az első a vírusírtó megjelenéséig,
a második a hardvervarázsló ablak megnyílásáig:Buff: 17mp; 24mp.
OCZ: 14mp; 21mp
S939 X2 3800+ 2000MHz..Ugyan ezt lemértem 8x200=1600MHz-en:
Buff: 18-26
OCZ: 16-24Egy pár megjegyzés hozzá:
- Itt is bebizonyosodott, hogy egy gyors rendszer többet profitál egy ssd-ből.
Sajnos ez a proci antituningos, Kíváncsi lettem volna "220 felett"- SSD és SSD között nincs akkora különbség, mint ha merevlemezt cserélünk le.
/Nem volt sajnos szabad merevlemezem, ha lesz mérek azon is./
A buffalo semmit nem lassult kb 2 év alatt /nem volt reinstall/
Viszont van egy laptopom merevlemezzel, az annál inkább.- A méréseket elvégeztem a 32GB-os lemezen Ghost előtt és után.
Előtte /töredezett partícióval/ a bootidő 25-29 másodperc között ingadozott,
24 helyett, nem volt annyira szignifikáns.
Minden más eredmény egy másodpercen belüli.- A végére egy olyan különbség ami szokásos használat mellett nem
észrevehető. A rendszer visszaállítása image fájlból majdnem
háromszor annyi ideig tartott a Buffalo SSD-re. -
scope2007
addikt
-
Motion_Blur
félisten
válasz
laci06 #18706 üzenetére
Egy 60GB-os drive formázott mérete 56GB. Ebből használhatsz max. 80%-ot. Szerintem necces.
Azt hogy 200 vagy 400mb/s-el írnak, nem érzed meg. Főleg úgy hogy a 4k írás/olvasás számít. Abban azért van lényeges eltérés pl 20 vs. 60-70mb/s. De egy HDD-hez képest ami tud 0.5-0.8mb/s-et 4k-ban... szóval bőven elég egy "gyengébb" SSD is.
30-35K között a best buy ez lenne: [link]
Vagy ha fontosabb a sebesség és a SATA3, akkor ez: [link]
-
Gabesz144
senior tag
Sziasztok!
A Segítségeteket szeretném kérni, mivel nagyon nem vagyok otthon az SSD meghajtókba.
Milyen márkát érdemes nézni melyik a legmegbízhatóbb?
60-64Gb-os elég lenne szerintetek? Win7 lenne rajta és a programok amik kellenek a rendszernek. Sata III-as csatis kellene de nem tudom hogy melyik lenne jó.
Válaszokat előre is köszönöm! -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam mostanság én is már ssd beszerzésén, annál is inkább, mivel a windows-om nemrég meghalt kicsit, és újra kell telepitenem... Akkor meg már, ha lúd, legyen kövér...
Lenne pár alap kérdésem...Mostmár aránylag elérhető áron vannak az OCZ Agility, Vertex 3 ssd-i. Mármint a 60Gb-osak. Az lenne a kérdésem, hogy ugye ezek nagyjából fél GB/s-el másolnak és irnak max. Ez mennyire érezhető használatban egy olyan SSD-hez képest, aminek a maximuma 200MB/s körül van? Vagy inkább csak jól mutat az adatlapon? Nyilván az, hogy valami lassabban települ, vagy másolódik valami, annyira nem zavar. Az érdekel, hogy ez a sebesség windows töltésnél, általános használatban érezhető-e?
Illetve megéri-e azt a kb 15%os töbletet a Vertex az Agility-hez képest?Ha jól tudom, akkor 20% szabadon kell hagyni, tehát nagyjából 50Gb-ot használhatnék, igaz?
Illetve mi az amit 30-35k-s régióban ajánlotok ezek mellett/helyett?Előre is köszönöm.
-
jozsi252
veterán
Kellene egy kis segítség.
Dataram Ramdisk beállításához.
1;
Felraktam, első oldalon ugye settings 128 mega elég lesz nekem viszont mellette hogy fat 16 32 vagy unformatted legyen a partíció azt nemtudom mire rakjam. Motion-al is beszéltem ő fat32 re rakta viszont ocz fórumon meg olvastam hogy ők meg unformatted, nos szerintetek melyikre kellene?Boot sectornál gondolom windows boot sector-ra kell rakni.
2;
Másik dolog pedig a Load and save lenne fül lenne. Ugyebár a ramba tárolt dolgok kikapcs után elvesznek, ez a fül arra van hogy ne vesszenek el? beállítom a save-nél hogy pl hdd-mre mentesen egy képfájlt amibe a böngészőbe tárolt adatok vannak, loadnál meg persze ugyanez akkor bekapcsoláskor innen a progi kiolvassa az előzőleg kikapcs elött lementett adatokat és akkor nemveszik el semmisem? Jólgondolom hogy erre lenne ez a beállítás?Itt tempet kell létrehozni illetve más beállítást itt kell alkalmazni?
3;
Van még 1 options fül itt olyan van hogy manually set ramdisk timeout value és időt lehet megadni itt mit adtatok meg.?thx a segítséget előre is, sry ha hosszú voltam
-
scope2007
addikt
válasz
hepibáb #18701 üzenetére
otthoni használtra természetesen MLC.. vagy ha van felesleges pénztöbbleted, akkor jöhet az SLC is akár
egyébként Sata3as ssd, megy sata2es lapon.. visszafele kompatibilis.. csak ugye nem hozza a sata3as eredményeket... igazából 10ezer forint alatt már tudsz venni a gépedbe PCIos sata3as bővítőkártyát... pl ezt:
-
hepibáb
tag
A SATA III-as SSD-k működnek SATA II-es lapban, vagy csak kizárólag SATA II-es SSD SATA II-es lapban működik? pl OZC Agility 3 egy MSI 790 FX-GD70 ben....
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
SLC vagy MLC-s SSD-t éri meg venni?
Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest