Hirdetés
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
havri1
üzenetére
Tegyük fel meg akarsz nézni egy hét perces HD youtube-os klipet. Mit csinál böngésző? Letölti a gépre hogy onnan a médialejátszó betöltse magának. Pl. egy klip 150 MB, ha kikapcsolod "böngésző tempet" lehet müködik normálisan, de ha a ramba tölti villám gyorsan be töltődik és nem a C:-re írtál 150 megát. hat -hét klip lazán 1GB a lenne a C-re ez már lusux lenne ugye.
Gondold át. Nézd a saját gépben mennyi adatot írsz a ramdisk-re csak a böngésző. -
ryger
aktív tag
En is azert erdeklodok mert most kb 30k forintert hozza tudnek jutni a a 120-as Solidhoz de nem szeretnek befurodni vele

-
válasz
havri1
üzenetére
Ezzel a tesztel mérj egyet: ATTO Disk Benchmark 2.47
-
törölt tag
válasz
Zodicus
üzenetére
Nem kell pánikolni.
Az INTEL A P67 problémát is gyorsan megoldotta. Én ha most álnék választás előtt továbbra is 320-ast venném. Árban nem szánnák rá többet.
Érdekes lehet a tápegység szerepe, olyan szempontból hogy a nagy puffer kondenzátoros tápokkal ez a hiba esetleg soha nem jön elő.
Aki SSD-re költ az valószínű 20k komoly táppal is rendelkezik. Legalábbis kis országunkban.
-
-
havri1
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy ADATA S599 64GB -os meghajtóm van, 3.4.6 -os FW-vel.
Februárba vettem, akkor csináltam az első méréseket (lentebb beraktam a képeket), és a másikat most, mondhatni friss win telepítés után. Érzetre nem vettem semmit se észre, csak a teszt alapján eléggé drasztikusnak tűnik a lassulás. -
ryger
aktív tag
Hi,
mar egy ideje olvasgatom a forumot es tudom, hogy az Intel a legmegbizhatobb de most lenne lehetosegem venni egy OCZ Solid 3 120GB-ot nagyon jo arban 3 ev garival. Az alaplap ASUS M4A785TD-V EVO es jo ideig meg az is marad. Tehat ha jol ertelmeztem akkor Sata II-ben fog menni ami meg eleg is lenne de ha Sata III tempot szeretnek akkor kell valami kartya is melle.
Nem vagyok nagyon jaratos a dologban meg soha nem volt SSD-m es kivancsi lennek a velemenyetekre!
Koszi

-
-
havri1
félisten
válasz
Findzs
üzenetére
2 napig nem volt használatban, mert egyéb okokból átrendeződtek a meghajtóim betűjelei, és így az elérési útja a ramdisknek is más lett. Észre sem vettem, hogy nem menti a cachet. Úgyhogy sztem ki is lövöm, csak a temp könyvtárat hagyom ott, bár időm még nem volt tesztelni, hogy oda csomagol e egy telepítő, és hogy gyorsabb e a telepítés.
De elméletileg gyorsabbnak kéne lennie, nem?Ezt az ADATA SSD-t gatyába lehet szerintetek rázni? Vagy ez ennyi marad?
-
-
Angelo69
senior tag
Segitenetek abban,hogy melyik a legjobb ssd 60-120Gb kozott?

Ezt cserelnem le, KINGSTON 64GB SATA2 SSDNow V+100 SVP100S2/64G -
Isual
veterán
Valaki erre?
Nekem az is elég, ha jóváhagyjátok, hogy azokkal nem járok rosszul, aztán majd úgyis elválik, hogy kapható lesz-e a GT, amikor veszem a gépet. -
-
St3venson
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem értem mit kell itt majrézni, ha már valakinek lett volna M.o-on ilyen gondja, már biztos feltünt volna ebben a topicban. Nekem is az van, mégsem gondolom, hogy tartanom kellene ettől. Ugy is javítják rövidesen a hibát, nem hinném hogy megengedhetik maguknak, hogy pont a legdrágább ssdjük romoljon el.
-
jozsi252
veterán
Komolyan mondom... Ocz agility3-al is fw gondom volt. Most 320-as intelt akarok azzal is van gebasz. Lehet hogy m4-el járnék a legjobban?
-
-
Mi a különbség a CT064M4SSD2 és a CT064M4SSD2CCA között? Csak a hozzá adott kábel+szoftverek?
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Az augusztusban vásárolandó új gépemhez kérném a tanácsotokat SSD kapcsán. Amit szeretnék, az egy 120GB-os SATA III-as SSD 55-60k-ig.
A gép nagy vonalakban: MSI P67-es alap, i5 2500K, 8GB Vengeance, GTX580, ODD, 2xHDD + SSD, Enermax MODU87+ 600W, Corsair 600T ház.
Az SSD-n win7 lenne, plusz 1-2 gyakrabban használt játék.
Torrentezni, adatot tárolni nyilván valamelyik HDD-n fogok.
Két SSD-t szemeltem ki magamnak némi olvasgatás után:
1.Corsair Force Series GT 120GB (eléggé kedvelem a Corsairt, mint gyártót)
2.OCZ Vertex 3 120GB (ezt már láttam is itthon jó áron)
Mit tanácsoltok?
Előre is köszönöm! -
Zodicus
senior tag
Én meg tegnap rendeltem meg az Intel 320as sorozatából a 80Gb-osát, erre tessék.

-
-
Csorbi
addikt
Intel Z68-on működő Intel Smart Response-hez milyen 60 GB-os SSD-t ajánlanátok? Árban olyan 30 körül gondoltam kiadni érte.
-
havri1
félisten
A 64 gbos Crucial m4 tényleg 400mbyte+ olvasást tud?
-
SirRasor
addikt
40-45k körül még mindig az OCZ Vertex II 120 GB-os modelljét éri megvenni? Vagy van, ami ennyiért jobb?
-
Charlie
tag
Sziasztok!
Gép vásárlása előtt állok és már csak az SSDt nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen.
Samsung 64GB és Crucial m4 64GB a két kiszemelt példány. A Crucialnak az írását tartom picit alacsonynak. Megbízható típusok ezek?
Köszi
-
andropov
csendes tag
Problémák az Intel 320-as sorozattal: [link]
Úgy néz ki áramkimaradás után gyakori, hogy csak szerény 8MB látszik a teljes kapacitásból.
Én is ilyen SSD-t akartam venni, és baromi fura volt, hogy sehol nem lehet kapni 120-as modellt. Még külföldi webshopokban is hiánycikk (Amazon, Newegg). Lehet, hogy meg van a magyarázat miért tűnt el a boltok polcairól?
-
Konflikt
addikt
64GB M4-en a 0002-es FW mit hoz a 0001-hez kepest sebessegben?
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Az mitől lehet, hogy, ha bekapcsolom a gépet, nem mindig ismeri fel elsőre az SSD-t és ki kell kapcsolnom a gépet, majd újra bekapcsolnom és utána már felismeri, de van, h 2 ki-be kapcsolás is kell hozzá

(#19849) jozsi252: Corsair Reactor 60 gigás, ja meg néha olyat is csinál, mintha megállna pár másodpercre, és olyankor a gép is mintha "megfagyna", semmit sem csinálni, ez ritka, de kicsit idegesítő, bár csak 2D-ben produikálja ezt, tehát film vagy játékok alatt soha...
-
jozsi252
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Én a te hszedre reagáltam nem az övére, és arra írtam hogy az ssd-k nagyrésze hiába sata 3 as, írásba nem lépi túl a 300mb/s legalábbis nagy része nem, csak ami max 200 giga fölött van.
És most raid-ről ne beszéljünk mert az más téma, úgy jóhogy megvan a 300mb/s
de igaza van az utánam hozzászólónak, hogy inkább olvasási sebesség számít, viszont azért az igazság hogy az elméleti maximum közelébe sincs még az ssd-k sebessége.
-
franc0
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Na látom, kapaszkodni próbáltok a szalmaszálba...
Először is, azt írta, hogy nem használja ki. Amint átlépi AKÁR az olvasási, AKÁR az írási sebesség azt az értéket, máris kihasználja.
Másrészt, ki a tökömet érdekli az SSD szekvenciális írási sebessége?
Ha sokat akarsz írni gyorsan, építesz olcsón egy RAID0-t és slussz. Vagy nagy SSD-t veszel. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
gallus
üzenetére
Kijavítalak - pl ha videót nézel (youtube és társai), akkor a ramdrive-ra cacheli azt is, ezzel is csökkented a terhelést. A cache nem érdekel a gyors net világában. Legalább nincs több gigás internet temp mappa, mint ahogy a párom gépén (vírusírtó elszórakozott, mire átrágta magát a sok apró sz.ron
) Én nem mentem a ramdriveot - a könyvjelzőket úgysem ott tárolja.jozsi252
sokkal több az olvasás, mint az írás - így inkább az előbbi a mérvadó. -
gallus
aktív tag
Srácok! Ha a böngésző cache-t átteszem ramdiskre, és kikapcsoláskor nem menti
akkor bekapcsolás után nulláról indul minden egyes megnyitott új oldal,
mintha nem is lenne.
Ha viszont kikapcsoláskor lementi az ssd-re majd bekapcsolás után visszapakolja
a ramdiskre, akkor adtunk a szarnak egy jó nagy pofont.Javítsatok ki ha valamit rosszul gondolnék.
Hacsak nem azért, mert a ramdisk gyors mint állat.
A sebesség miatt érdemes valamit ide pakolni???
-
gban
veterán
válasz
Lastemperor
üzenetére
Ha megvettem megnézzük.

Sentinel kezeli az infóit?
Ismerős tud 20 gigás 1.8-as hdd-t, az is szerintem ilyen ZIF csatis, lehet az lesz a megoldás, de majd kiderül ha kézben lesz. -
Matyó83
tag
Köszi mindenkinek segitséget...

Majd meglátom mi lesz vele...Nem akarom babusgatni, de nem tudom mit bir, mert ez az első ilyenem. Csak olvasgattam róla eddig,de ha ennire nem kell félteni akkor hagyom ezeket aztán hdd-ként kezelem. Persze amit nagyon ki kell lőni azokt offoltam már.

-
Findzs
addikt
válasz
Sandrew
üzenetére
jaja

nálam is ki van kapcsolva 4 gb -rammom van és szoktam játszani
most a fear 3 -at tolom és nincs baj, hogy nincsen lapozó fájlMatyó83:
nekem a böngésző cache nincsen áthelyezve csak maximalizálva van 128 mb -ra
napi írásmennyiségem 11 gb -ra jön ki
nem kell annyira babusgatni azt az ssd-t
-
gban
veterán
Netbookot tervezek venni, 2 GB SSD + 8 GB SD lenne benne.
XP-nek épphogy elég a 2 giga, lapozófájlnak meg alig marad hely.
1. Érdemes Win2000-rel használni ha nekem az is megfelelő? Vagy az nem fogja felismerni az eszközt?
Sosem volt ilyenem.
Gondolom lapozó a 8 gigás SD-n szintén halál lassú lenne.
2. Amikor megveszem, mit érdemes nézni? Lehet hibás egy SSD mint egy HDD, pl. bad sectoros (ezt így ismeretlenül kizárom de más probléma lehet amit nem ismerek) ? Sentinel ugyanúgy alkalmazható hogy megnézzem az állapotát? -
-
Matyó83
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Szeva ismét.
Nagyon nem értek én ehhez... Segitenél még egy picit?
A ramdisk-el megcsináltam a 4GB helyet. A böngészős cuccot kéne beállitani,de nem rókám van, hanem ie9 és chrome. Ezeknél hol van az ami a rókánál az about:config? Illetve azt, hogy mentsen mindent a gép kikapcsolásánál azt hol lehet belőni? sosem csináltam még ilyeneket, szóvl nagyon nyomorék vagyok még benne! Előre is köszi helpet!

-
finest
addikt
válasz
Sandrew
üzenetére
Ha a lapozófájlt átteszed egy lassú HDD-re, minek az SSD? Ezt sosem fogom megérteni, akkor már csak a boot idő marad jóformán, amit érez is a user az SSD előnyeiből, az viszont csak napi egy-két alkalom. - Ehhez jön még, h a programokkal is spórolnak az SSD-én, mert kevés a hely. Szóval a progik indulása is kiesik. - Akkor meg minek SSD?
-
cszn
őstag
válasz
Lastemperor
üzenetére
Igazad van egészen a "Még mezei felhasználásra is, szerintem kell a 64gb."-ig.
Én azért választottam 40-est, mert tudtam, hogy otthon úgyse fogok semmi helyigényes program használni később se. Most is 12 giga szabad helyem van. Win7 64 bit és minden általam használt program fent van az SSD-n (office, corel, médiacuccok, mittomén, lapozófájl). -
Lastemperor
tag
Szerintem ez teljesen szubjektív. Aki mondjuk dolgozik is a géppel, vegyünk példának egy grafikust, Win7 + Office + CS5 Design Premium + Corel. Ezek önmagukban ~35gb. Grafikus programok által működés közben fenntartott ideiglenes fájlok mérete akár több GB is lehet, számolni kell a mindenféle beépülőkkel, kiegészítőkkel, ezeknek a programoknak a frissítéseivel.. egy ilyen felhasználásnál érdemes mondjuk kapásból dupla tárhellyel számolni mint a becsült felhasznált. Adódik egy helyzet, pl. holnaptól használni kell 3DSMAX-ot. A rendszer számára is ajánlott fenntartani legalább plusz ~10gb-ot.
Még mezei felhasználásra is, szerintem kell a 64gb.
Én sok programot használok, 80-asat vettem, de így legalább nem lesz gond azzal hogy nem fér rá olyan program amit szerettem volna gyorsabban elérni egy HDD-s indításnál. -
-
Findzs
addikt
nem tölti be gyorsabban a játékokat ssd -ről sem, pár másodperc különbség van csak
[link]op. rendszernek meg alapvető progiknak elég egy 40 gb -os intel ssd (vagy hasonlóan megbízható más gyártótól) a mellé meg egy akármilyen 500 GB HDD filmeknek, játékoknak, zenének, letöltési mappának, drivereknek, stb.
egy 500 -as winyó már 10 alatt kapható, intel X-25V ssd meg 20 körül,
tehát 30 -ból kihozható egy gyors elegendő tárhelyet biztosító stabil háttértár rendszer -
Lastemperor
tag
válasz
havri1
üzenetére
Sata II (Gigabyte 3gb/s) kábel Szekvenciális Írás 246 - Olvasás 238
Sata III (Asus 6gb/s) kábel Szekvenciális Írás 250 - Olvasás 244Sata II porton, az SSD is Sata II-es. Érdekesség képp osztottam meg a bench eredményeket, elméletileg mindkettő jó minőségű tyúkbél.
Szerintem picit azért gyorsabb mint a SATA I

-
havri1
félisten
válasz
Lastemperor
üzenetére
Érdekes ez a SATA2-SATA3 dolog.
Mitől gyorsabb, amikor a sebessége ezeknek az SSD-knek még a SATA1 -et se éri el?Ha van egy ruszki búvárszivattyúm, ami 3/4 es csövön csak pisil, akkor hiába rakom 1" -ra, nem fog több víz jönni, ha a szivattyú csak ennyi tud. Nem?
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ez a Sata 2-3 dolog de en is ugy lennek vele, hogy a normal HDD-hez kepest meg igy is ursebesseg

90/25-ös DigiNET-em van egyébként (tudom, hogy papíron 80/25, de a gyakorlatban nálam 90/25.
)

) Én nem mentem a ramdriveot - a könyvjelzőket úgysem ott tárolja.