Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
Aktív témák
-
Kleroo
veterán

Akkor már csak a pénzen kell gondolkodni
Szerk: Ahogy nézem a kiszemelt Corsair F60 bőven 4k fölött van. 12k-16k között van írás,és olvasásnál is, random tesztekben.(nagy SSD teszt)
És még azis meglepett,hogy az SSD-knek mondhatni szűk keresztmetszet még a proci.
Majd kíváncsi leszek a meghúzott Sandyvel,1866os cl9 ramokkal a friss telepítés utáni bootidőre
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Ahogy elöttem is mondják a 4 K ás értékek a mérvadóak a szekvenciálissal ne foglalkozz.
Mert egy rendszer lemez akármilyen Oprendszer alatt leginkább kis file ok olvasását teszi.Ami szembetűnő volt nálam, hogy sokkal könyebben megy a prgik párhuzamos futtatása, nekem nem is egy top ssd ém van.
Egy 64 es SNVP 325 Kingston -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
SSD vásárlásán vacillálok.
Jelenleg egy F3as 1terás samsungon van az oprendszer. (135mb/s olvasás, 140 körüli írási sebesség)
Nemrég váltottam i7 sandy-re,és azon filózok,hogy ez a rendszer már igazán megérdemelne egy SSD-t; sokkal jobban kijönne a nagy teljesítmény.Valaki meglépte már ezt?(gyors vinyóról váltani SSD-re egy top kategóriás rendszerben)
A kiszemelt egy Corsair F60(azért ez,mert 25 körül hozzájutnék)
-
Neil Watts
veterán
csimpok, föccer:
Köszönöm a segítséget, nagyon hálás vagyok érte!

Lenne pár kérdésem:
0. kérdés: Miért nem láttam ezt a tesztet a PH-n amiko folyamatosan olvasom es meg RSS-ben is bent van?

1. kérdés: 5 év fullos garanciát ad az Intel? Az jó.

2. kérdés:
höhö. Ha átlagos írással vesszük akkor 27 évig megy, ha nagyon nyúzzuk akkor 17? Te jo eg. Vegyunk 10-et mondjuk. Az nagyon jó! 
Üdv. core2
-
föccer
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
csimpok
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
5 év garancia van az Intelre, szóval szerintem nem kell foglalkozni a ciklusok számával

-
csimpok
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha a megbízhatóság is fontos, akkor szerintem Intel 320 vagy Kingston V+ 100 96 GB.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Kezdő vagyok SSD témában, idáig csaj HDD-im voltak.
Gépem a következő:
Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD Phenom II X4 955
2x2G 800MHz Kingston RAM
Sapphire Ati Radeon HD5770 Vapor-X 1GB
Western Digital 500GB SATAII
Samsung 1TB SATAII HD103SJ
Samsung 1TB SATAII HD103SJ
Chieftec CTG-500-80P tápKeret amit rászánok: 35k +/- 2k.

Windows 7 Ultimate lenne rajta.Ilyeneket találtam:
- SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2)
- SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5)
- SSD OCZ 60Gb Agility 2 (OCZSSD2-2AGTE60G)
- SSD OCZ 60Gb Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE60G)Ezekből melyiket vegyem? Nem 2 hónapra veszem, szóval sokáig kéne bírnia, és gyorsnak kéne lennie.

Ha tudtok jobbat, akkor várom az ajánlatokat!

Üdv. core2
-
jozsi252
veterán
Ugye a solid a belépőszint a vertex a "csúcskategória" az agility pedig a kettő között helyezkedik el. Így sztem speciel az agility-t szánják az emberek 90%-nak. És az árak azok nagyon változnak a legutóbbi jópár napban ment le 30 alá az agility ára.
Vertex az meg húzós szerintem főleg hogy a minimum verzsön belőle 120 gigás, ami olyan 60 környéke lehet. -
_BM_
senior tag
Urak!
Létezik valami trim utility Kingston ssd-hez? XP-vel szeretném használni. V100-as.
-
OnSeT
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
a vertex2 /Agility2 esetében az a megtévesztő hogy mindkettőnél ugyanazokat a sebesség értékeket tüntetik fel. árban viszont eltérő a két termék
- olvasási sebesség: 285 MB/s
- írási sebesség: 275 MB/staláltam egy cikket, ezek szerint így alakul az erősorrend a belépőszinttől a csúcsig adott szérián belül.
OCZ Solid 3 / Agility 3 / Vertex 3
[link]Viszont az árak még elég random mód mennek.
60gb-osból Solid 3 / Agility 3 van
Solid 3 ~37k
Agility 3 ~27ks mindezt úgy hogy az Agility 3 a gyorsabb.
úgy érzem még érdemes várni míg rendeződik a kínálat.mindenesetre thx infót .

-
kissdani
senior tag
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni! SSD vásárlása előtt állok laptopba szeretném 2.5" kellene! 20k körülli áraon 60gigás méretben! Melyik volna a legjobb választás?
Segitségeteket előre is köszönöm!
Üdv Dani -
jozsi252
veterán
Vertex 3-ba 60 gigás még nincsen csak 120GB, 240GB, 480GB os
a különbség annyi hogy kicsit gyorsabb a vertex 3
Max Read: up to 550MB/s
Max Write: up to 500MB/s
Random Write 4KB: 60,000 IOPS
Maximum 4K Random Write: 85,000 IOPSAgility 3
Max Read: up to 525MB/s
Max Write: up to 475MB/s
Random Write 4KB: 50,000 IOPS
Maximum 4K Random Write: 80,000 IOPSszóval iops-be nagyon sokat fejlődtek az új sata 3as ocz ssd-k, de a mindennapi használatban azt a 50-100 megabájttal gyorsabb írást ami a vertex javára megy nemvalószinű hogy észrefogod venni, piszok gyors a vertex 2, de szerintem az agility 3 meg nagyon sokat fejlődött a 2 höz képest így azt érdemesebb, szerintem

-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De ő a sata 3-as ocz-t kérdezte nem pedig a sata 2eset. Bár az eltérés ugyanúgy az iops be van csak más nagyságrendű szerintem
-
OnSeT
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
és ez a gyakorlatban mit jelent? érezhető a különbség a 2 típus között, vagy csak papíron nagy az eltérés?
-
OnSeT
őstag
hali
ocz vertex és agility között mi a különbség?
sebességben ua. van feltüntetve, de árban jelentős az eltérés [link]
60gb-os agility 3 27k kürül van, vertex 3 ilyen méretben még nincs
viszont a vertex 2-k 25-26k körül vannak, így valószínű hogy a 60 gb-os vertex3 30k fölött lesz.120gb nál
agility 3 47k
vertex 3 57k -
Findzs
addikt
-
yOLORO
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm válaszod.
Sajnos így van, besz@rt

Nem tudom a többi gyártó milyen, de a Kington nagyon korrekt.
Visszavittem a forgalmazóhoz, de az elhajtott hogy gar jegy nélkül nem tud gart intézni mert csak a számlám van meg. (én úgy emlékszem nem kaptam, Ő állítja hogy igen....)
Gondoltam nem hagyok egy 4x eft kütyüt az ablakon kidobni.
Írtam a Kingston HelpDesknek. Korrekten vállaszoltak és már uton is van Angliába az SSD, mert szó nélkül kicserélik.Azért hibá élkünk a VADKELETEN, az "igazi" márkák még itt Abszurdisztánba is adnak a nevükre.
ÜDV
-
Motion_Blur
félisten
Igen, nagyon jó árban van

Számolgatok, de kényelmesen elférnék 90GB-on is.
Rendszer + progik + két játék lenne rajta.
Azaz kb. 20 + 5 + 20 GB, azaz ~ félig telne meg.Még várok azért egy kicsit, mert tökmind1 hogy pénteken vagy vasárnap rendelem meg, úgyis csak kedden lesz ebből valami

-
cszn
őstag
Anandtech elemzés 120, 128 gigás SSDk.
".The Intel SSD 510 however still uses 34nm NAND and manages to either outperform or remain competitive with the Vertex 3 in all key areas. Combine that with Intel's track record for reliability and compatibility and I think we have a winner here."
"It's funny how little the recommendations have changed over the years. Intel still offers a good balance of performance and reliability, however if you're willing to take a risk on the reliability front you can get better value elsewhere."
Végeredményben nagyon hasonlóakat ír mint amit mi is következtetgettünk itt. Rohadt gyorsak a Vertexek, de amíg FW és megbízhatósági gondokkal küzdenek, van jobb megoldás.(#18370) Motion_Blur
96 giga bőven elég arra amire neked kell. Hasonlóan használom én is, csak kicsit kompromisszumosabb a helyzet 40 gigán.Na azt hiszem ki kell cserélnem az egeremet, mert már magától triplán kattint.

-
cszn
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Elsőre kiválasztottad a legjobb vételt.

-
Motion_Blur
félisten
Hali!
SSD vásárlás előtt állok...max. 40k-t szánok erre az egészre.
Első számú áldozat:
Kingston SSDNow V+ 100 96GB - 32K
Illetve ezt tartanám még jó vételnek:
Corsair Force 115GB - 41K
Szerintetek?
mod: vagy vegyek egy használt Vertex2 120gb-t?
-
cszn
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
"igazából egy 500gb -os ssd kellene 50 gb -os particióval rendszernek a többi általános dolgokra filmekre játékokra" Egy lemezen tárolni az összes adatot nagyon nem ajánlott. Nekem azért van 2 db 1 terásom, mert minden 2x van meg. Az SSD-n meg a rencer.
(#18355) martin66 Sztem hagyjad az OCZ-t. Kérj (ha tudsz) intelt helyette.
-
csimpok
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
Már most úgy vagyok vele, hogy semmi pénzért nem váltanék vissza HDD-re... Az a pár install ami eddig volt az is brutál gyors volt (Win reinstall se volt több 7-8 percnél). Emellett csendesebb is lett a gép, plusz a ház remegése is eltűnt most hogy lelőttem a haldokló vinyót. Csakhát a 96 giga nem lesz elég

-
Findzs
addikt
válasz
martin66
üzenetére
kérj másik típust helyette a boltban valamilyen intelt
ha mégse jön össze add el és vegyél intelt, azok a legmegbízhatóbbak az eddigi tapasztalatok szerintcsimpok:
köszi a beszámolót
nem is csak az a lényeg mennyi idő alatt jön be a win hanem ha bejött ssd -vel rögtön neki lehet esni és használni, winyóval meg még várni kell 1-2 percet az asztal megjelenése után -
törölt tag
válasz
boogie84
üzenetére
Azért olcsóbb mert 3 generáció és a sebessége nem nőtt olyan nagyot. (sata2) Az öt év garancia megbízhatóság miatt lesz intel. tudom a Kingston sokkal olcsóbb, de a garancia... A SandForce tömörítési eljárása sem szimpi nekem .
Valóbban a pénztárca dönt, Nekem a plusz 15% sebesség nem ér meg 30k felárat az 510-es ért, hiába sata 3-as. Egy intel 320 80 GB ezt rendeltem. olyan gyors lesz amilyen az 5400-as WD vinyómál gyorsabb lesz ez a lényeg.
-
csimpok
aktív tag
Na pont kapóra jött az SSD, mert szerintem tönkrement a vinyóm... nem szarakodtam beépítő kerettel, csak bevágtam a gépbe....
Tehát Kingston V+ 100 96GB eredmények:
Boot:
HDD-vel (Hitachi 5K3000 2TB): Bios csippanásig 12 mp, desktop full betöltésig 35 mp
SSD-vel: Bios csippanásig 8 mp, desktop full betöltésig 22 mp.
(na jó most jut eszembe Live Messengert még nem telepítettem föl, az automatikusan indult a HDD-vel).Még nem mentem végig az SSD-hez szükséges beállításokon, minden alapon van.
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Na hát már a második OCZ Agility 2 60gb-osom ment tönkre, most helyette kapok egy vertex 2 60gb-osat. Viszont nagyon nem bízok ebben a kettes szériában szal szerintem amin megjön el is adom, mit mondtok az agility 3-ról vagy egyáltalán ne is maradjak az OCZ-nél és váltsak?
Nagyon megköszönném hs tudnátok segíteni. -
Findzs
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
a 64 gb -os olcsóbb kingstonról tudok nyilatkozni:
rajta van a komplett oprendszer win7 64 bit, driverek, pár kötelező progi és még 48 gb van szabadon
tehát ha szabadon hagyok 10-12 gb-ot akko is marad 36 gb szabad helyem
legutóbbi játék a portal 2 volt amit játszottam az 12 gb -os volt abból 3 felférne rá
nem mintha gyorsabban töltene be a a játék ssd alatt,
szóval egy 40 gb -os elég lenne igazából rendszerre a 96 -os már sok a 128 -assal meg nem tudnék mit kezdeni
igazából egy 500gb -os ssd kellene 50 gb -os particióval rendszernek a többi általános dolgokra filmekre játékokra -
tetrix
tag
Lehet valami pontos infót tudni a SandForce SF-2281 vezérlőről? ez dolgozik az új ozck- ben. Arra lennék kíváncsi mi változott a korábbi 1200-es vezérlőhöz képest tömörítésben vagy másban. Egy 120GB-os Agility 3-al szemezek amit munkára használnék (2D-3Dgrafika, modellezés); leginkább a használat közbeni gyorsaság, akadásmentesség, megbízhatóság a fontos; valamint hogy a kondíciója állandó maradjon, gondolok itt a belső takarító algoritmusokra.
-
Cobb
tag
Hali!
Kingston SNVP325-S2 128GB-os SSD benchmark:

Vajon miért ilyen rosszak a 4k írási sebességek?
BIOS-ban achi bekapcsolva, trim ON, illetve a logoutos beállítási segédlet alapján minden a helyén van.
Összehasonlításképpen egy ugyanilyen controllerrel ellátott 96GB-os Kingston eredménye: [link]
Előre is köszi a segítséget!

-
Core2duo6600
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Pedig pofon egyszerű, azt is át kell vinni, Acronissal True Image -el könnyedén megoldhato
(#18305) yOLORO
Esélyes, hogy beszart az SSD meghajtó, másik gépben még esetleg érdemes megnézni(#18304) CreMindES
A tudástárban van az SSD táblázat, nézd meg aztán dönts, de egy laptop esetén, egetverő különnbséget nem fogsz találni.
Sőt, egy Laoptopba akkkor tennék SSD ét ha csak az egyedüli drive ként lenne benne.
Ha már ott kell a hdd is melette, hogy el is férjél, megette az egészet a fene.(#18299) Lenry
Ellenőrízd, hogy megy -e a Trim, kollegám kézzel lefutatott egy trim progit, és utána mintha új lett volna, elötte, volt hogy csak 300 k val másolt rá. -
wwenigma ,cszn

-
Szerintetek melyik eri meg jobban ? (ar/teljesitmeny )
-ocz vertex2 60gb [link] 35k
-buffalo 128 gb [link] 35k
-kingston 64gb [link] 32k
-kingston 64 es masik tipus [link] 24k
-kingston 96gb [link] 35k
Ezeket neztem ki amit meg elbir a penztarcam.
Varom a javaslatokat .
( Win + 2jatek lenne rajta. Ezert gondolom a 96os jobb valasztas lenne,de ez csak tipp ) -
csimpok
aktív tag
SATA kábeleket is vennem kell... Van ilyen, hogy sata2-es kábel, vagy megvehetem a legolcsóbbat is?
-
XeeN
senior tag
válasz
csimpok
üzenetére
Az ipon-on rossz kép van.
Ez a verzió csak a drive-ot tartalmazza.
Ez pedig a beépítő keretet is. -
Varázslóó
őstag
Ha új SSD kerül a gépbe ... az egész 64Gb ra mehet a rendszer vagy kell meléé egy pár gigás gyorsitó tár is ? ne osszam meg?
-
Csakesz87
csendes tag
Sziasztok.
A mai napon megpróbáltam feltelepíteni a Win7-t egy vadi új SSD-re ,de nem sikerült.
Valamit nemtudott megcsinálni.
Erre elvettem a 250-es hdd-mből ,és készítettem egy szabad 1Gb partíciót.
Ekkor már felment az oprendszer az SSD-re,és az az 1GB-s partíció is megtellt pár megával...Miért volt erre szükség és mit csináltam rosszul?

-
Lenry
félisten
válasz
jozsi252
üzenetére
hogyan okozná? a partíciók létrehozásakor és telepítéskor figyelembe vettem a Windows igényeit, a partíciós táblát 512-es szektorokkal és 2048 szektornyi eltolással hoztam létre, a Windows rendszerpartíciót a Windows már magának kreálta, de az is megfelelően van alignálva, mást nem tudok, ami problémás lehetne...
(#18320) Ist vannak mellette vinyók, holnap megpróbálom amit javasoltál, de nem fűzök hozzá nagy reményeket

(#18324) csimpok én simán felcsavaroztam a floppymeghajtó helyére két csavarral. igaz, csak egyik oldalról ugye, mert a másikig nem ért el, de nem olyan nehéz ez, hogy gond lenne belőle
-
csimpok
aktív tag
Na megvettem a Kingstont, de hogy kell betenni?
Beépítő keretet nem adtak hozzá (pedig az Iponos képen rajta volt...), enélkül be lehet szerelni? Youtube-on láttam valaki kétoldalú ragasztóval oldotta meg, vagy inkább érdemes venni külön ilyen keretet? -
Ist
tag
Hmm, tenyleg erdekes, hogy a tesztek alatt a sebessegre viszonylag megfelelo ertekeket ad, de pl. boot kapcsan siralmas.
Csak az SSD van a gepben, vinyo nincs mellette ?
Ha van, akkor esetleg egy teszt erejeig huzz le minden vinyot es ugy nezz meg egy windows / linux bootot.Esetleg meg lehet meg probalni masik SATA kabelt, illetve masik alaplapi SATA portot, hatha...
-
boogie84
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Megbízhatóságáról csak az előző példányok élettartamáról következtetek. Ezért azt nem merem állítani h az is olyan megbízható lesz mint az eddigiek. Én sem rendelkezem még túl rég óta az X25-M-el. Ezért 100%-osan én sem tudom megállapítani h megbízható, de ha olvasgatod a topicot akkor az Intel egy megbízható terméknek minősül.
Hogy miért épp az 510? SATA 3. Kíváncsi lennék h milyen a sebessége, megérné e megvenni csak emiatt. Ennek ellenére drágának tartom. Még!
Nem biztos h észrevehető a különbség az 510 a 320 és a régebbi X25 széria között.(#18274) Kvg: Aki mer az nyer, akinek sok pénze van az csak nyerhet... Én megbízhatóságra törekszem!

(#18282) Kvg: Na ugye.
320! Szakértő kolléga véleménye alapján.Őőőőő azt lehet tudni h miért olcsóbb az új 320, mint a régebbi X25-M? Ez nekem nem vili...
Aki az árakról elmélkedik h pár ezer forinttal drágábbat már nem vesz meg, gondoljon bele, h talán megbízhatóbbat kap kicsivel erősebb árét. Működési évere lebontva talán nem is olyan vészes. Természetesen mindenkinek a saját pénztárcája szab határt.

-
zsotesz81
senior tag
az enyém így néz ki: Corsair CSSD-F60GB2-A
-
Findzs
addikt
válasz
CreMindES
üzenetére
én is ezen két gyártó legolcsóbb 64 gb -os termékén gondolkodtam és végül a kingston mellett döntöttem
megbízhatóbbnak találom, rengeteg kingston ram fordult meg a kezeim között meg most is olyan ram van a gépembe és nem is emlékszem mikor találkoztam hibás kingston rammal
vagy akár pendrival ezért bízom annyira ebben az ssd-ben isde ugyanakkor a buffalo se ismeretlen név a memória piacon és arra is 3 év garancia van, nem lehetnek rosszak azok sem
csak a buffalóról semmilyen tesztet nem találtam a netenazt, hogy melyik lenne a jobb választás szerintem senki nem fogja tudni neked megmondani
egyéni, hogy kinek melyik jön be és annyira nincsenek régóta forgalomban, hogy tapasztalatok gyűltek volna össze rólukyOLORO (#18305)
dugd át másik portba a lapon vagy ha van rá lehetőséged akkor másik gépben nézd meg,
hogy ki tudd szűrni, hogy nem a gépeddel van a baj -
-
yOLORO
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom hogy jó helyre írok-e a problémámmal, de rövid keresgélés után ez a topic tünk a legalkalmasabbnak.
Adva van egy Kingstone snv125-s2/128gb SSD.
Egészen a mai napig tökéletesen működött. Egyik pillanatról a másikra a gép nem ismeri fel mint meghajtót. A lemezkezelőbe még látszódik, de nem formázható.Kingstone oldalán fw frissitési lehetőség nincs.
Tudtok egyébb lehetőséget hogy mit tudok még próbálni vele?
ÜDV
-
CreMindES
csendes tag
Egy Acer Aspire 5530G-be szeretnék a 2. merevlemeznek berakni egy ssd-t (a HDD az ODD helyére menne). Ahogyan többeket is, engem is az alábbi két típus érdekel, de mivel ott érdemi válasz nem érkezett, újra feltenném a kérdést, hogy melyik lenne a jobb választás?
Kingston SSDNow V+100 96 GB (SVP100S2/96G)
Buffalo MicroStation 128 GB (SHD-NSUH128G-EU)A Kingston mellett szól, hogy saját gargabe collection funkciója van, nagyon energiatakarékos, gyorsabb valamivel, modernebb konstrukció és mégis csak Kingstone.
A Buffalo viszont több tárhelyet kínál.Mindkettő 30k körül van (+-2e), és operációs rendszernek (Ubuntu + Windows 7) pont elegendőek lennének.
(Ha van esetleg más, hasonló árú, de jobb választás, azt is szívesen fogadom, de ez a két fő jelölt.)
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok
Itt is felteszem ezt a kérdést, hátha valaki már foglalkozott ilyennel:
A Z68 chipset ki tudja használni, az ssd és a hdd előnyeit.
Elvileg raid-ben nincs trim. Ennél a technológiánál raidbe kell tenni az ssd-t és hdd-t. Trim?
A hdd-t lehet előtte partícionálni, vagy az egészet fel kell használni?
Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

höhö. Ha átlagos írással vesszük akkor 27 évig megy, ha nagyon nyúzzuk akkor 17? Te jo eg. Vegyunk 10-et mondjuk. Az nagyon jó! 

(na jó most jut eszembe Live Messengert még nem telepítettem föl, az automatikusan indult a HDD-vel).