- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
-Nekem 3db. Intel X25-M G2-őm van és ez egy valóban jól eltalált széria, alacsony meghibásodási aránnyal.
-Viszont nekem nagyon nem tetszik amit a 320-as szériával műveltek. Ha rákeresel az intel saját fórumaira a 8MB-os bad context hibával kapcsolatban még mindig sok embernek romlik el így a meghajtója, ráadásul akkor is ha telepítették a hiba kijavítására létrehozott firmware frissítést.
-Egy ekkora gyártónak 1-2hónapon belül meg kellene tudnia oldani bármilyen szoftveres hibát a meghajtójával kapcsolatban (sokan pont ezért veszik tőle az SSD-t), amennyiben pedig javíthatatlan hardveres a hiba, akkor hívja vissza és cserélje az összes SSD-t.
-Ehelyett jelenleg simán eladják neked a 320-as sorozatot, és reménykednek, hogy nem romlik el, 100%-os frimware javítás pedig hónapok óta nem elérhető náluk az adott hibára.
-
vtechun
veterán
-
Nekem 7,6 volt mindig aztán feltettem a mostani driver-emet és észrevehetően több FPS jött a játékokban, helyenként akár 20%-al is és a windows is többet tolt.Kísérleteztem jó ideig míg végül a mostani Driver mellett voksoltam le. 270.61-es nVidia Driver van fönt. Azóta jött újabb is (273 körülit próbáltam utoljára azt hiszem, de nem emléxek erre már). Viszont feltettem azt és ismét visszaestek helyenként az FPS-ek és a Winfos élményindex mérése is lecsökkent 7,7-re megint.
Ez kicsit OFF, de nem baj..
-
Én mindig ezt használom, ha érdekel a sebesség, mert ennek a proginak nincsenek szélsőséges kicsapongásai, eddig még minden vinyóval normálisan működött, illetve azt az értéket lehet vele megnézni, amit a gyártók megadnak. Persze a gyátók által megdott érték ugye PR fogás, hisz nem a szekvenciális olvasási sebesség miatt áll fel a rendszer gyorsan...
jozsi252 #20159
Régebben is szélsőségesen mért a Crystal, meg most is. A kb 1 hetes samun most lefuttattam, aztán seq írásra mér 50Mb/s-t... Persze nem igaz, mert ha a hdd-ről másolok egy nagyobb fájlt, akkor meg 135-el ír (ennyivel tud a hdd olvasni)DV #20161
Hitachi vs. Hitachi
Természetesen mindkét hdd alignálva van, ha diskpart/fsutil/msinfo32 segítségével nézem meg az eltolást, mindenhol pont 1024kByte.
A 2 hdd között alapvetően 1 eltérés van, az egyik NCQ-s, a másik nem.
Az NCQ-s esetén van a hiba, a teszt van egy óra mire lefut, és 4k-64thrd esetén simán magasabb írási átlagot hoz ki, mint a ma elérhető leggyorsabb vinyó
(Meg ennél a hdd-nél a közelébe nincs a többi mért érték sem a valóságnak)A vinyó kifogástalan, OS indul róla...
-
Az itt linkelt progit használd. A Crystal meg az AS SSD progik bugosak. Előbbi képes arra, hogy ahányszor indítod, annyiszor ad más-más eredményt, utóbbi meg kapásból azt írja ki számos esetben, hogy valami gebasz van a vinyóval (nem csak ssd-knél)
-
Az SSD egyben lesz? Minden mehet róla a levesbe?
Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkorAz OS beépített DISKPART progija is alkalmas a feladatra, amit w7 bootlemezről, parancssorból is futtathatsz.
Indítsd a parancssort admin-ként, és add ki egymás után az alábbi parancsokat
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az SSD-d sorszáma, amit a list disk parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtan ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY ALIGN=1024
FORMAT FS=NTFS LABEL="lemezcimke" QUICK
EXITMegjegyzés
1. A QUICK kapcsoló gyorsformázást eszközöl, ha elhagyod, akkor lassú formázást eszközölsz
2. Nagyon figyelj oda, hogy helyesen add meg az SSD sorszámát, mert a műveletek nem visszavonhatóak és rossz eszköz megadásánál legyalul, visszavonhatatlanul mindent!
Csak saját felelősségre használni!
(Biztos kéz és szem kell hozzá)
-
Lastemperor
tag
Win7 telepítő magától megoldja, túlbonyolítod. Töröld a partíciókat amiket csináltál és mehet a telepítés.
WinXP esetén kell csak szenvedni ezzel, mivel Win7 beállítja. Ilyen esetben sokan használják a Win7 telepítőn a diskpart-ot, Partition Magic-et szerintem messzire kerüld el. -
4000 óra és 1,5TB? Nekem most lett nemrég újratelepítve a Win7 és 672 óra alatt 390GB! Az arányában még mindig több! Semmit nem is használok, te meg látom pár cuccot telepítettél!
Amúgy mitől kezdve lesz egy SSD garanciális problémás? Ha elér egy bizonyos %-ot? És az mennyi?
-
mtibee
csendes tag
Üdv!
Kingston SNV125-S2/30GB. 15 000 Ft-os SSD...
-
Qru
MODERÁTOR
Persze. Ezt csinálja a legtöbb gyártó amúgy. Letesztelik, majd kirakják béta driverként/bios-ként. Aztán a sok magunkfajta hw buza elkezdi használni, onnan jön egy csomó visszajelzés a fórumokon keresztül, hogy jó-e vagy sem. Ha igen akkor kirakják non bétaként, fullosan. Én azért az ilyen tesztelői dolgokat kihagyom, az a tuti.
De sztem hamarosan kint lesz véglegesben is, szóval nem kell hónapokig álmatlanul hánykolódnod az ágyadban esténként emiatt. -
Bodor
veterán
Nem vitatkozni szeretnék, csak ténymegállapítás, hogy nálam nemrég volt ssd-röl ssd-re való váltás és számottevően érezhető a különbség ÉRZÉSRE is, nem csak a tesztekben...
Ha érdekelnek a részletek....Más érdekesség, hogy a 10562-es hozzászólásomban írtam, hogy nem ment fel a 10.0.0.1043-as béta driver a gépemre, viszont a napokban sikerült telepíteni a 10.0.0.1046-os whql drivert, és ahogy DV kolléga írta is, pattogósabb, gyorsabb lett tőle a rendszer, bár a legérdekesebb hogy ez tesztekkel nem mutatható ki.
-
-
SzlobiG
félisten
A grafikonokat elnézve azért egy Vertex 2/Crucial C300 sokkal gyorsabb lenne tőle amit már valszeg éreznél is.
-
SzlobiG
félisten
Rendszernek pont a 4K olvasás/írás a lényeg szal a 300/80-al tökéletes lenne, de ha megnézed a teszteket a Vertex 2 is pl tudja majdnem ugyan azt van ahol jobb is szal azzal se jársz rosszul egyáltalán, de én a Crucialra szavazok nekem ha az Intel nem jött volna össze, akkor azt vettem volna.
-
deicide
veterán
-
cszn
őstag
Ez a TRIM helyett van ha az nem működik. Egyszer futtatod és akkor megcsinálja amit a TRIM csinált volna folyamatosan. Egy próbát megér sztem lefuttatni.
Intelnél SSD toolbox, lehet hogy ez most már működik nálad is. Vagy Diskeeper hyperfast ami még eszembe jut. Pillanatok alatt kész van vele, attól ne ijedj meg. -
cszn
őstag
Ezt (a legújabb) béta RST drivert sokan dicsérték, hogy jobb lett tőle a rendszer. Ha jól nézem neked ICH9R van a lapodon, akkor mennie kell vele. Ja, hogyha nem komálod a béta dolgokat a zintel oldaláról a chipsetek közül a legújabb RST driver is jobb lehet mint amit a win7 felrak.
-
cszn
őstag
Nincs mit! Örülök, hogy sikerült.
Utána jutott eszembe, mikor mondtad, hogy milyen jó hogy így meg lehet mókulni a dolgokat, hogy az én TRIM-em is firmware frissítésnek köszönhető, mert az én alaplapom (P5K) meg alapból nem engedi a SATA vezérlő AHCI-ra állítását. Kicsit utána olvastam és csak fel kellett rá erőszakolni a P5KR BIOS-át és már ment is.(#10699) hati Azé' kipróbáltam én is, de nem megy fel.
-
cszn
őstag
Na megpróbálom összefoglalni az overclock.net-es leírás alapján:
1. Ezt szedd le.
2. Írd ki az iso-t cd-re vagy pendrive-ra vagy valami bootolhatóra.
3. Innen szedd le a legfelsőt.
4. Írd ki ezt is, ez is bootolható.
5. Állítsd át a SATA vezérlődet IDE módra a BIOS-ban. (Ha előtte AHCI-n volt.)
6. Bootolj az első cuccról amit kiírtál.
7. Írd be: iSSDFUT és játszd végig a firmware frissítést, elvileg egyszerű.(Kb. 1 percig csinálja.)
8. Bootolj a második cuccról és válaszd az első opciót. (Elvileg kiír egy csomó hibaüzenetet, de nem kell vele törődni.)
9. A menüben az eszközök közül válaszd ki az SSD-det.
10. Aztán: Device configuration overly (DCO) Menu.
11. Aztán: Restore. Kövesd a lépéseket, majd egyszer valahol Y-t kell neki nyomni. (Elvileg ez is akadékoskodik, hogy aborted, de nem téma.)
12. Lépkedj ki és indítsd újra.
13. Állítasd át/vissza AHCI-ra SATA vezérlőt a BIOS-ban és elvileg kész.
14. Crystaldiskinfo-val vagy vmi más SSD progival csekkold, hogy supported e a TRIM.
15. Command promptba: fsutil behavior query disabledeletenotify. Ha 0-t ad akkor jó.Ha nem AHCI-val volt telepítve a win7 akkor mókulni kell majd még hozzá, szólj! Ebben az esetben először hagyd IDE-n, mert különben nem fog bootolni. IDE alatt nincs TRIM.
Megjegyzem én csak lefordítottam nemtom jó lesz e.Ha valami nem tiszta írj!
-
DV
senior tag
Ugy erted meg akarod hack-elni a firmware-t? (marmint ugy irtad, hogy az Intel szoftveresen fogta vissza az SSD-ket) Igazabol meg igy sem ertem, hogy szoftveres muvelettol? Szerintem a windows telepites is egy szoftveres muvelet, marmint en igy ertelmezem. Mas otletem meg nincs. Bocsi a felreertesert.
Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Parkside szerszám kibeszélő
- Tesla topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest