Hirdetés
- OLED TV topic
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Joltee
aktív tag
Egy 96GB-os Kingston SSD-t rendeltem (SVP100S2/96G), erre hívtak a boltból, hogy ezzel a szériával visszajelzések alapján sok gondjuk volt ("meghal" OS telepítéskor, nem bootol). Utánaolvastam: erre a dologra gondolhattak ők. (Ami ezek szerint firmware frissítéssel orvosolható.) A Kingston szerint ez a hiba az SVPxxxxx szériát nem érinti.
Van valakinek tapasztalata ezzel az SSD-vel? Mivel elég jó árban van, 3 év garral és ráadásul 96GB-os, ha nem muszáj nem akarok helyette mást választani. (Ez is épp belefér még a keretbe...)
-
-
válasz
Gorneck
üzenetére
Az a gáz, hogy az előző ugyan ilyen ssdm megadta magát 2 hónap használat után. Kicserélték. Most meg ez vacakol. Tegnap pl. a win7 nem indult el, aztán sikerült helyre hozni, de egy halom fájl megsérült, és nem is lehet helyre hozni. Nincs valami ssd tesztelő program ami megbízható?
-
beci
őstag
Sziasztok.
Egy Asrock M3A770DE alaplapom van.Ha vennék egy 64gigás ssd-t,gond nélkül müködne vele? -
Hali! Segítenétek abban, hogy egy Intel X25-V mennyivel jobb/rosszabb, mint egy Intel s320 40GB SSD? Lehet le tudnám cserélni. De megéri?
-
Sz7Cs
aktív tag
sziasztok !
a segítségeteket kérném
tesóm gépébe vettünk ma egy 32GB Apacer SSD-t
a gond csak az, hogy az írás baromi lassú ( kb 25-30MB/s), az olvasás szerintem rendben van (220MB/s fölött) !Miért ilyen lassú ? Vigyem vissza a boltba, vagy mi nem csináltunk jól valamit ?
a gépe adatai nagy vonalakban : intel Core2Duo E8300, Gigabyte GA-EP43-DS3L lap, 4GB OCZ Gold XTC 1066 KIT.. más nem tudom, hogy számít ?
16GB szabad hely
-
somasz
addikt
Üdv!
Egy dell m6600 laptopba kéne ssd-t szereznem, kb 100giga hely kéne rá, így maradna a 120-128gigás liga. Tervező programok és windóz7 lenne rátelepítve, munkára lenne használva. Két kisebbet Raidbe kötve előrébb lennék, mint 1 nagyobbal? Erre a felhasználási körre milyen/melyik ssd ajánlott? samsung 470-et néztem, még gondolkodóba ejtett a 96 gigás kingston raidben. Vagy teljesen máshol kéne keresnem? Crucial/Intel/OCZ? Laptopba maradjon csak simán raid nélkül a téma?
Minden ajánlást szívesen fogadok

-
jegenye77
addikt
Erre valaki?

-
-
jozsi252
veterán
Hogy a fenébe ilyen gyors az m4??
Random tesztel jöttek ezek az adatok vagy pedig 0x00 teljesen jól tömöríthető testel?
-
jozsi252
veterán
Legszivesebben az 510 250 gigás sata 3 as intelt venném, de mocskos módon nem az én pénztárcámhoz van méretezve az ára.
Pedig ez nagyon szépen hangzik
Sequential Read
500 MB/s
Sequential Write
315 MB/sés tesztet néztem ez valójában is megvan.
-
jozsi252
veterán
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a
CRUCIAL 64GB SATA3 2,5" m4 CT064M4SSD2CCA
vagy
Egy Intel 320 80gb-osat érdemes venni.
Sajnos a 320as intelem 2.ik hete nemjött meg, valószinű hogy készlethiány van belőle, és ha ez lesz még 1-2 hétig akkor lehetséges hogy az m4-en elgondolkozok. Ti mit gondoltok melyik lenne jobb?
-
jegenye77
addikt
Erről mi a véleményetek?Ajánlott?
Vagy esetleg más alternatíva ennyiért? -
-
mpierre
veterán
Azt honnét lehet kideríteni, hogy milyen nand chipekkel szerelt egy ssd (hány nm-s)? A szétszedésen kívül...

-
Lastemperor
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Köszönöm a véleményeket, aludtam rá egyet, végül Corsair F80 lesz

Árban a Kingston 96gb és az A-data 60gb s511 között van. Kingstonokról olvastam sok vegyes dolgot, az a-data sebességét úgy sem hozná a vezérlőm illetve tartok tőle hogy a 60gb szűkös lenne.Kíváncsian várom hogy mit produkál majd a meghajtó!
-
Jofi81
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mivel viszonylag új típusról van szó, nem valószínű, hogy sok érdemi információt tudnak mondani a várható élettartamáról. Amúgy ha a megbízhatóság a legfontosabb tényező, én Intelt vennék.
-
Üdv Mesterek!
Erről vannak-e tapasztalatok?
Mivel most először veszek Samsung SSD-t, ezért kellene megerősítés, hogy pl mennyire strapabíróak? (Minden nap min. 12 órát fog menni, ennél csak többet, egy OCZ-m 7 hónapot bírt ki, aztán kampeca)Válasz sürgős, mert (pozitív vélemények esetén) rendelném is azonnal.
Szerk
rákerestem itt a topikban, teszteredményeket találtam is(hozza a gyári adatokat read/write és 4k-ban is jó), de engem a strapabírás érdekel elsősorban, mert nem fog pihenni sokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(technikai feltételek adottak, W7 az OS, és pontosan tudom, hogy és mit kell/célszerű beállítgatni egy SSD esetén, tehát tényleg csak az érdekel, hogy azért ne fél év múlva zsibbadjon meg)
-
Jofi81
őstag
Most váltottam SSD-re. Eddig egy 640-es HDD-n volt két partíció, egyiken a rendszer. Mivel a továbbiakban nincs erre szükségem, szeretném kiterjeszteni a nagyobbik partíciót az egész merevlemezre úgy, hogy az adatok megmaradjanak rajta. Milyen programmal lehetséges ez? A Win 7 lemezkezelője esetleg tudja ezt a funkciót?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
finest
üzenetére
Gondolom hibás/gyenge területeket a lemezen, amelyeket a fenntartott részből kipótolt.
Ez pont azért van, hogyha előfordul néhány gyenge cella, akkor azokat megjelöli és helyettesíti a tartalék területről. Így garit sztem amíg nem csökken a tényleges kapacitás, elfelejtheted. A technológia velejárója a dolog.
Ha megállapodik az érték, akkor nem olyan gáz - kiesnek/kiestek a gyengébb részek.
Adatot nem igazán bukhatsz, mert az esetleg ott lévő dolgokat átköltözteti az elektronika, mielőtt hibásnak jelöli a területet. -
Sonja
nagyúr
Most hívott az üzlet, hogy nincs raktáron (Holott a honlapon írva van, hogy raktáron.
) és csak 1 hét múlva lesz 3eHUF-al drágábban.
Ezek a magyar üzletek.
Egyelőre akkor várok, mert más helyet nem találtam 40eHUF-ért szállítással együtt + 3 év garancia.
Nekem mindig ilyen szerencsém van... -
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Lastemperor
üzenetére
Szia, ha kell a hely, a kingstont venném. 215/165 szekvenciális olv/írás sebességet nyújt használtan, nem a legjobb alaplapi chipkészlet mellett. A videótömörítést úgyse csinálja ilyen gyorsan a gép. Amúgy lehet, hogy a másik 2 gyorsabb (pl. kis fájlokkal a műveletek), de még így is sokkal nagyobb a tempó egy merevlemezhez képest. Ráadásul az alacsonyabb ár mellé nagyobb kapacitást kapsz, ami ha videókkal dolgozol, jól jön.

-
Lastemperor
tag
Üdv!
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Kingston 96GB 2.5" SSDNow V+100 SATA-II (230mb/180mb)
A-Data S511 SSD 2,5" 60GB SATA-III (550mb/500mb)
OCZ 80GB 2.5" Agility 2 SATA-II (285mb/275mb)Árban növekvő sörrendbe vannak kb 2 ezer forintos lépcsövel.
Most SATA-II lapom van, kérném a véleményeiteket hogy szerintetek melyik a legjobb döntés. Lapot még egy fél évig nem szeretnék cserélni (SATA-III miatt írom), a config egy erős közép kategória, sokat használom munkára is játék mellett, (PS, videóvágás, konvertálás, és még rengeteg egyéb) rendszerlemeznek kellene az SSD. Win7 64, Office, Adobe CS5 Master, meg egy jópár kisebb progi amik a fonotsak. Szerintetek kényelmesen elférnék a 60-ason?
A véleményeket előre is köszönöm -
Sonja
nagyúr
Most adtam le a rendelést egy Intel 320 80GB-os változatra.
Remélem holnap vagy pénteken már ide is érkezik.
Olyan izgatott vagyok.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy HDD után milyen érzés lesz, mert még soha nem próbáltam SSD-t! Videókat és teszteket láttam/olvastam, de az más. 
-
Apir
tag
Egyébként notebookba lenne, ha ez számít
-
Apir
tag
Sziasztok!
Ahogy láttam a
"Kingston V-Series 128GB SSD SATA2 2,5" (SNV425-S2/128GB)" meghajtó rendelkezik TRIM- lehetőséggel, ez megbízható a véleményetek szerint, vagy tudtok jobb vételt ajánlani ennél? -
Jofi81
őstag
Megjött végre a Crucial m4-em! Alig várom, hogy hazaérjek és beüzemeljem...

-
k.geri19
tag
érdemes már ssd re váltani? mit gondoltok a raid verociraptor 10000rpm röl?
-
Ist
tag
válasz
Matyó83
üzenetére
En a EASEUS Todo Backup Free 2.5 hasznaltam es jelenleg is hasznalom (SSD mentesre), amikor a vinyo windows boot particojat (ami nagyobb mint az SSD merete) clone-zom at az SSD-re.
Egyszeru kezelni Tools alatt Disk Tools menuben megtalalhato a clone disk, vagy clone partition. Clonozas elott lehet allitani a particio meretet is.
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252
üzenetére
Mert akkoriban ez volt a csucs...nekem lassan 2 eves a cuccom 14k munkaoraval.
Nem kene eszrevenned semmit, csak tesztekben, de azok csak szamok, amik SSD eseten sokat nem ernek altalnos gephasznalat mellett.Nekem kis szerencsevel penteken meglesz a 128as M4. Kiprobalom, ha tetszik megtartom, ha nem akkor megy vissza gazdinak. Kezdem kinoni a 32 gigat, bar win8 ezen sokat fog segiteni.

-
jozsi252
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Elhiszem, csak akkoris furcsállottam hogy miért ilyen kicsi az írási sebessége. Csütörtök fele végre megjön a 320 as intel 80 gigás, és kíváncsi vagyok hogy miben múli felül a gagyi agility 3-at. Akár tesztek alapján akkor vizuálisan, bár az elérési idő ugyanannyi kb így nemfogok különbséget észrevenni, csak maximum szintetikus tesztekben.
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252
üzenetére
Az eleresi ido miatt buntet egy ssd es OS eseten tobbnyire olvas (magas irassal sokra nem mesz)...ha nem nonstop tomoritesz az ssdn nem fogod erezni kulonbseget...hacsak nem vmi csapnivalo vezerloset veszel\vettel.
Szal ezt vagy elfogadod vagy kenytelen leszek kolcsonbe adni az SSDm...hogy lasd amit en...
-
jozsi252
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Arra értettem hogy az ssd lényege hogy kis fileok írása olvasása nagyon gyors, namost a fent linkelt kép alapján az írás nem olyan gyors mint egy mostani ssd-nek, sőt szinte hdd szintjén van. Az 1 dolog hogy gyorsan indul mert az elérési idő gyors neki, de úgygondolom hogy az ember a sebeség miatt vesz ssd-t, ( kis fileok nagyon gyors írása) És a fenti ssd nem közelíti meg 1 mai ssd sebességét.
-
G.I.JOE
senior tag
Na, akkor nem hibás, ennyit tud. OK, kösz. Nekem a Samsung megfelel érzésre rendszernek, a kingston, meg nem tér el nagyban a tesztek alapján tőle sebességben, viszont 2x annyi hely van rajta, úgyhogy akkor elvileg marad.
Kösz még egyszer a tapasztalatokat.
Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- sziku69: Szólánc.
- OLED TV topic
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- GTA VI
- Okos Otthon / Smart Home
- Motoros topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amire te gondolsz, az az Intel 510-es széria.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) és csak 1 hét múlva lesz 3eHUF-al drágábban.
Egyelőre akkor várok, mert más helyet nem találtam 40eHUF-ért szállítással együtt + 3 év garancia.
Remélem holnap vagy pénteken már ide is érkezik.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy HDD után milyen érzés lesz, mert még soha nem próbáltam SSD-t! Videókat és teszteket láttam/olvastam, de az más.