Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RAM topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Hali, problemémám az hogy 2 giga ram van a gépembe és lassú a gép, de csak akkor, amikor tölti be a képernyő jobb alsó sarkába azt a pár ikont, na hogy ezzel ne legyen gondja kikapcsoltam egy csómót. és csak a vírusírtót kell neki, de ez is kb másfél perc amíg tököl vele, és dolgozik ezerrel a vinyó kb 2 percig iszonyat lassú a gép.
De utánna hasít. Nem lehet hogy esetleg RAM hiba?
2x1GB KINGMAX 800MHZ DDR2...Amikor behozom a logo breakkal a rendszertuljadonságokat akkor 2GB-t ot ír ki, a bootolásnál is, meg az everestbe is, de nemérzem annyinak....HELP me...
Valami memteszt program kéne. Vagy valami ötlet hogy mi bánat van... -
Mr.Grincs
veterán
Én a Core2 Duo E6750 emhez 2*1GB KINGMAX DDR2 800MHZ es memót vettem. Nem sokkal volt drágább az 1066 os de a 800 as ramok úgygondolom még mindig nagyon a toppon vannak. Szerintem egyáltalán nem nagy érvágás neki. Én majd később veszek 1066mhzes ramot, ha már nagyon elavult ez a ram ami most van jelenleg. Meg addigra biztos jön ki sokkal jobb is.
-
Mr.Grincs
veterán
Hello, van egy kis gondom. Marha lassú a gépem bár nem tudom miért, tiszta gyök2 mire betölt mindent. Pedig most formatáltam le teljesen a vinyót.
Ezek a paraméterek....ASUS P5K garanciába cserélt egy zsír újra, C2D e6750 alapfeszen, 2x1GB DDR2 KINGMAX 800 MHZ es 3 év garral, SeaGate 160as sata2 (ezen van az xp),Samsung 320 Sata2, Pioneer DVR 111D dvd író.
Nah most mi a túró baja lehet mert iszonyatosan lassú. Túlfeszültséget kapott anno áramszünet miatt azért volt alaplapcsere....Előre is köszi.
Megjegyzésként hogy a hugom, gépe amibe 775 ös 3000res intel cerbona van 1GB 667 mhzes samsung rammal, szinte az is gyorsabbb....
WTF?????

-
Mr.Grincs
veterán
Még mindig nem cserélték ki a gyári hibás P5K-mat. 3 napon kívül döglött be, 5 napot ment az új konfig. Bevittem a nagykerben ahol elmondtam hogy nem működik ez és ez a baja. Ahol megállapították, hogy ez tényleg nem működik. Mondták hogy ehét hétfőre megmondják mivan, hogy csere vagy dőljek a kardomba. Felhívom őket ahol közlik majd holnap, kedden calll--->>Majd holnap gyere és tutti kicseréljük. Odacsapok nagy sungra, nagyon jó kedvem lett. Bemegyek, már a lépcsőn lobogtattam a szervízlapot, bemegyek, rákérdezek, és közlik, hogy semmi, mert még nem nézték át teljesen.....Ezt meg hogy vagy megnézek valamit teljesen vagy nem? Vagy el sem kezdem, főleg egy ilyen igényes cuccot, ami csupa odafigyelést meg teszetet igényel. Mondom neki, hogy akkorr tulajdonképpen semmi nem történt, ahhova küldték..és ott egymás kezébe adják a munkát... vagy csak maraha ráérősendolgoznak, végtére is idő az van...... hebegett habogott...nézett nagy szemekkel.....mire kibökte hát hogy ő beszélt velük, és hogy jövőhét hétfőre amikor sábesz van és munkaszüneti nap akkor lesz cserejóváhagyás vagy valami....Felvilágosítottam hogy hétfőn kedden, még a fű sem nő nemhogy az ASUS pöcsöljön a lapokkal. Hát de neki ezt mondták...Ám lehet hogy tényleg annyira lelkiismeretesek, hogy megcsinálják...Nah szo szo megmondta, hogy szerdára biztos lesz valami és majd hív....Persze B.Meg gondoltam. És hogy addigre felém is rendezni kell valahogy. Vagyis kéne aztán, hogy mi lesz belőle azt csak a jósiten tudja.
Áramszünet volt a szitiben és amikor visszajött az áram, kapott egy izmos túláramot és attól ment haza. Szóval akinek ilyen van az lehetőleg vigyázzon rá, ha ilyesmi előfordul a környéken. Hibajeléenség-->Bekapcsolás után elindul a cpu cooler de csak egy picit pörög fel kb 1 mpre leáll 2mp szünet majd z a folyamat ismétlődik, amíg ki nem húzom a konektorból, mertgombbal kikapcsolni nem lehet.
Bocs ha untattam valakit, de tanulságként mondtam el, meg sűrűn írogatok én is ide a topicba. -
Mr.Grincs
veterán
C2D E6750hez milyen léghőtőt ajánlotok? Lehetőleg ne legyen passzív. Előre is köszi.
Még egynlőre gyári hűtővel tologatom. De ez gondolom alap órajelen elég csak.
-
Mr.Grincs
veterán
Hát az 1066os az még idézőjelbe nagyon új még nincs annyirra kiforrva mint a 800 és a 667MHZ es ram modulok. Nekm speciel hála istennek nincs semmi gond vele és nagyon jó áron hozzájutottam ugye a hozzá tartozó garival de ez a ram 3 év múlva már sehol nem lesz ezt mindenki tudja.
-
Mr.Grincs
veterán
Borzalmas mennyi időt vesz igénybe. Nem kívánom senkinek ezt a szenvedést. De most jutott eszembe. Mielőtt bekrepált volna az anyalap, feltűnően belassult a gép. 2nappal ezelőtt lassult be, reggel is lassu volt aztán este már nem tudtam bekapcsolni.
Lehet benne valami összefüggés? -
Mr.Grincs
veterán
Hát elvileg az van, hogy teljesen újat adnak, csak nem tudom mi a franc tart 2-3 hétbe. Mivel nagykerben vettem ezért gondolom a papírmunka lehet a dolog mögött. Meg ott ahogy elnéztem nemhiszem hogy nekiállnak forrasztani meg tesztelgetni.
Létezik, hogy ennyi időbe teljen kicserélni egy lapot?
Ott azt mondták, mivel nem 3 napon belül történt a meghibásodás, azért tart ennyi időbe a csere. De sztem ez csak a lustaság, habár hála istennek sosem kellett cserélnem semmit, de most megjártam. Igaz a dobozt odaadtam. De a cd-k nállam vannak.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Anthony28
üzenetére
Hali Főnök, Létezik az hogy ezt a lapot megjavítják, ha igen akkor hogyan és az milyen minőségűre sikeredik? Vagy csak kamu az, hogy kicserélik egy újra?
Egyáltalán érdemes muterlapot javítani? Vagy hogy tudják egyáltalán kideríteni fixre és megcsinálni a hibát és garantálni azt hogy nem lesz több olyan hiba, azzal amit megkókányoltak.
-
Mr.Grincs
veterán
A baj csak az hogy most egy darabig nem tudok játszani. Max a flipperrel
De örülök, hogy ennyivel megúsztam és hogy kicserélik. -
Mr.Grincs
veterán
Hali, nah vannak fejlemények. Kiderült hogy az alaplap ment gajra. Kicserélik, de nem azonnal. A szervízlapra azt írták javítás, habár nem tudom miért. Mert nemhiszem hogy egy lapot lehet javítani ezek után. Vagy ha igen is az is csak toldozás foldozás szerintem.
Ha megint bekrepál ha javítják akkor csak lukat lukkal tömnek. Kb két hét múlva kell mennem az új lapért. Mondjuk ilyet sem hallottam még hogy két múlvára cserélik ki.
Habáűr lehet hogy sok papírmunka vagy gépbe viszik be, valami rendszerbe. A többi cucc éppségben van hála az égnek. -
Mr.Grincs
veterán
Holnap viszem vissza. Ott megnézik és remélhetőlg ki is cserélik a hibás dolgot.
-
Mr.Grincs
veterán
Drága múlattsgá lesz ha nem cserélik ki...Lehetséges hogy ez gyártási hiba és nem az áramszünet okozta?
Mert a többi gépnek tvk nek meg hifinek semmi baja sincsen.
Csak ez lett K.O. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A hűtő az jó, mert kivettem, a procit és úgy is elindítottam és úgy ment ezerrel, csak akkor csinálja ezt a dolgot amikor benne van a proci.
-
Mr.Grincs
veterán
Hali, marha nagy baj történt. Meghalt a procim.
Nem húztam meg semmi hanem áramszünet volt itt Bicskén.
Asus P5K lapom van és E6750 procim +2*1GB Kingmax 800MHZ ram.
Reggel még pöcsöltem a géppel. Délután mikor hazjöttem, kapcsolnám be és csak annyit csinál a gép hogy egy nagyon pici felpörög a venti kb 1 másodpercre majd leáll, kis szünet kb 2 másodperc majd újra egy másodpercre elindula a cpu venti, ez addig megy amíg le nem húzóm az áramot a tápról, máshogy nem tudom kikapcsolni.
Jah a gépet egy hete, vagyis, holnap lesz egy hete hogy vettem a nagykerben alkatrészenként. Minden garis ilyenkor mi a bánatot csináljak?
Vagy mit tudok csinálni? Kicserélik szerintetek a procit egy újra?
Előre is köszi.

-
Mr.Grincs
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi, szépen a választ. Így alapfeszen nem tud olyan nagyon jó teljesítményt leadni?
Visszább fogok olvasni feltétlenül. Sacc hanyadik között kezdjem keresgélni?
Előre is köszönöm...
-
Mr.Grincs
veterán
Jah, gyári intel hűtő van rajta ,most. Így 34 fok körül van alapórajelen a gép.
Ha felhúzom szükséfges új procihűtőt venni? Ha igen miet?
Előre is köszi. -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok, segítsetek egy kicsit. Húzni akarom a procit.
Ez a kombinációm van nekem. Asus P5K Intel Core 2 Duo E6750 2,6GHZ 1333 FSB, 4MB L2, 2*1GB Kingmax DDR2 800MHZ.
Mit hogyan és mennyire állítsak a bioszban?
Előre is köszi. -
Mr.Grincs
veterán
Ezt a lapot vettem, ASUS P5K és ezt a procit E6750 2,6 1333FSB 4MB L2
Mit állítsak át és mennyire? Ramot ilyenkor húzni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ehhez már cunami kell hogy hűtse