Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
kicsit hiányzik is
még van szufla benne csak az 1mega cahce visszafogja csöppet.
nem várom el hogy jobban menjen csak kissebbségi érzésem lesz tőle
olyan 115-117% meglehet 1.52-1.55körül. attól teszem függővé mennyire melegszik. nem fog polírt kapni mert nem sokáig lesz nálam. kell vmi nagyobb vas.

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
értem, friss még a dolog.. csak egy gyors beállitás az 1.375v
ez csak ilyen gyorsbeállítás volt, nem akartam szórakozni
majd holnap
majd megnézem szobahőmérsékleten is hogy megy-e 3960-on
az tuti hogy a Mark-ok nem futnak le, mert sztem kifagyna.
nem tok több feszt adni a procinak 1,7V-nál
de majd megnézem holnap.az Ultra-extrem meg ......... hát ezen is agyalok még. pont amiatt amit te is írsz, az ára.

-
Zé_Mester
őstag
még jó
amúgy tervbe van egy normális hűtő, mert a gyári eleve szarul is mutat, meg amúgy is egy nulla. egy Thermalright Ultra-120 eXtreme lesz majd. csak nem tom még hogyy mikor
(#3570) Zájec : nem néztem hogy megy e alapon 3200-at, a biztonság kedvéért adtam neki egy kis pluszt. ennyi bőven belefér

-
Zé_Mester
őstag
-
törölt tag
Pedig hidd el, ebből a szempontból már nagynak számít egy procikupak. Volt szerencsém jelen lenni apró kupakok folyatásánál ( ~ akkorák, mint egy töltőtoll nyomógombja) és azok is simán 40-50°C környékére melegedtek. Pedig ott nem is kell olyan nagy nyomóerő. Ahogy láttam golyóprést is működni, abból a 4-5mm körüli golyók még ennél is melegebben kerültek ki. Persze hamar kihűlnek, azért nem nagyon deformálódnak, de pl nagy felületű lemezek esetén ez már jelentős.
Mivel egy sajtolószerszám többnyire két félből áll, a kettő közötti rést pedig kitölti a munkadarab, ezért ott nem lehet emiatt homorú, vagy domború a felület, legfeljebb szerszámhiba esetén.Mélyhúzásnál megint a szerszám felülete határozza meg a későbbi síklapúságot.
-
törölt tag
Szerintem egyszer fogj meg egy munkadarabot, ami frissen jött ki a prés/mélyhúzógépből. Lehet melegebb lesz, mint amit csak ugy elviselsz kesztyű nélkül. Ugyanis a rácssíkok elmozdulása során jelentős mennyiségű hő szabadul fel. Nem attól lesz valami hideg vagy melegmegmunkálás, hogy milyen hőmérsékleten jön ki a munkadarab a megmunkálógépből, hanem attól, hogy milyen hőmérsékleten kerül bele. Ha előzetes izzítás után végzed a megmunkálást, akkor melegalakítás, egyébként meg hideg. Sőt, ha előtte még le is hűtöd, akkor meg kriogenikus (röviden Cryo).
-
Zé_Mester
őstag
bocsika, ha észrevetted volna, akkor daa-raa úgy írta le ezt az egész dolgot hogy abba beleszólni nem lehet.
Ettől függetlenül a homemade polírozásnak is van értelme és igen, ez így van, méghogy sufnyi, meg felesleges.és te vagy gépészmérnök? lol waz

na hallodna az ilyenfajta gyerekes fikázásokat meg rohadtul utálom.
de OFF vége, Core2 - Tuning folyt.
-
Telefunen
őstag
Abban igazad lehet hogy itt nincsen kézi korrekció, meg lakatosok. Abban viszont tévedsz hogy a munkadarabot nem veszik ki és teszik vissza a gépbe.. A saját kis hazai tapasztalatom alapján igenis megfordítanak egy csomó munkadarabot. Kellően hatékony tokmányok fogják azt be ahhoz; hogy halálpontosan oda kerüljön ahová kell neki (ha pedig nem oda kerül, na akkor abból selejt lesz, vagy belefér a tűrésbe és mehet tökéletlenül a piacra..)
daa-raa: fejethajtok, úgylátom finom szólva tapasztaltabb vagy nálam
-
Zé_Mester
őstag
na jó, én befejeztem ezt a részét a dolgoknak.
olyan dologról mondasz véleményt amit ki se próbáltál még, és csak viszed itt a hülyeséget, hogy : A GÉP A GÉP
ezeket a szar kupakokat is gép csinálja....hoppá
na részemről ennyi. de ha esetleg van felesleges időd, akkor fogd meg az E2180-adodat, és próbáld ki, amit már más kipróbált.
aztán majd rájössz miről beszélek.akkor fogd már fel hogy kézzel te a gép közelébe
se érhetsz a megmunkálás pontosságával kapcsolatban..ezt meg majd gondold át, ha esetleg polírozni fogsz, majd rájössz mekkora hülyeség.

-
Zé_Mester
őstag
- bocsi, neked mi a szakmai végzetséged?
- Gépészmérnök-te itthon teljesen mást csinálsz!
- így van, procit polírozok
1. te nem vagy gép, neked összevissza billeg a kezed,
- már sűrű sorry, de elmondanád hogy hogy billeg???? azért mondasz ilyet,mert még valóban nem csináltál ilyet. Igaz hogy egy gép pontos mozdulatokkal, egyenletesen tud dolgozni, de ha itthon polírozol, akkor se billeg a kezed. egyszerű ez : le a procit a papírra, kis vizet rá, és 8as mozdulatokba húzigálod ide-oda-ide-oda.
egyáltalán nem billeg, mivel elég nagy felület ahoz hogy ne össze vissza álljon, és így szépen egyenletesen jön le róla a felesleg.
és Telefunen kollégának is igaza van : amit a gép nem tud normálisan megcsinálni, azt utána emberi kéz javítja ki.

-
Telefunen
őstag
Éppen ezért nem tökéletes (mert géppel csinálják), van egy kevés (szerencsére tényleg nem több) tapasztalatom a CNC gépek pontosságát illetően.. Egy ilyen érzékeny gép könnyen hibázhat, kopnak a szerszámok, változnak a méretek (és az efféle fejek, kések nagyon drágák. Szándékosan van egy bizonyos tűrés amíg nem kell őket cserélni, mert nem érné meg). Az apróbb eltérésekért pedig nem kerül vissza a munkadarab a gépbe, hanem szépen kézi (pneumatikus) szerszámokkal, korrekciózzák a lakatosok (mert kézzel finomabban lehet megmunkálni a fémet mint egy hatalmas fordulatszámú géppel, ráadársul a gépet újra be kéne programozni az összes hibás méretre külön-külön) -valszeg ez marad el az intelnél.
-
Zé_Mester
őstag
hát nem tudom te ezt hol álmodtad , de ha beviszel egy gyárba egy procit, és megmondod hogy ezt kéretem felpolírozni, akkor röptében kihajintanak.
ha mégse tesznek ki, akkor meg olyan munkadíjat számolnak fel amiből veszel még 1 proci (legalább)amúgy meg nem tudom hogy honnan szeded hogy sufnyi tuning.
elvben teljesen ugyanazt csinálom itthon, mint amit a gyárba csinálnak a gépekkel.
teljesen sima felületen (itthon üveglapon) ide oda mozgatod a felületet, míg az fényes nem lesz.nem tudom láttál-e már jól felprolírozott (nem csak "jó lesz ez így, nem kell tükörfényes, elég ha sima") procit.
ami nekem volt E6550 órákon keresztül mozgattam ide-oda minden egyes papíron (800-1000-1200-1500-2000-2200-3000)
a felülete teljesen sima volt, akármerre forgattam a fény felé, sehol nem volt rajta egy karc se, kb mintha egy tükör lett volna.úgyhogy ha esetleg még nem políroztál, akkor nem kén lenézni azokat, akik otthon megcsinálják maguknak, fillérekért.

jaa, és még valami : mi a francért vinném a gyárba, meg a fene tudja hova felpolírozni, ha madjhogynem ugyanazt érem el otthon is, az ár töredékéért.???

-
Qru
MODERÁTOR
Lehet sufni tunig de egyrészt elég kevés profi fémipari szakember van köztünk akinek van ilyen gépe, más részt meg még mindig jobb mitha homorú/domború a felület. Azért van a paszta, hogy ezeket a karcokat, a barázdák egyenetlenségét kiegészítsék és a két felület tökéletesebben feküdjön fel egymásra.

subaruwrc: addig reklámozod amíg felpolíroztatom veled az E6300-am. Jelen állapotában 450-es FSB fölé sehogy sem tudok menni. Ezt hozza alapfeszen de fölé az Istennek se megy.
Melegszik mint egy kohó. 
-
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy az Intel direkt nem csinál "tökéletes" kidolgozású kupakokat. Nem azért mert cukrászból átképzett CNC marósok dolgoznak rajta, hanem mert így próbálják a túlzottan jó tuningolhatóságot gátolni. Hülye lesz az ember pl 55k-ért 6850-et venni ha kb ugyan azt a teljesítményt egy 20k-s 6420-ból is kinyeri. És még nem is kell hozzá nagyon tunnigos ram, meg deszka se ultra nagy hozzáértés.
-
-
Ribi
nagyúr
A pasztanak kategoriakkal szarabb a hovezetese szentem mint a femnek.
A paszta csak arra hogy hogy a feluleti karcokat es rücsköket kisimitsa, nem arra hogy ha mondjuk mind a 4 sarka elemelkedik 1 milimetert akkor azt athidalja.
Ha mind2 felulet tokeletesen sima lenne, akkor paszta nem is kellene, mert csak rontja a hovezetest. -
subaruwrc
félisten
köszike. annyit számított hogy 550 helyett 557ig ment validra és itt a fesz a kevés.előtte kifagyott.bivaly táp.hát nem igazán tudom megfogalazni. határhelyzetben nem amiatt fagysz ki vagy indulsz újra hanem vmelyik részegység miatt.nem ingadozik a fesz prime alatt ami fontos.nagyjából ezek.meg nyugodtabban alszom
Bagira01 ígyvan.sosem elég
KrenAtesz Nabazz
mi a megrökönyödés tárgya?

-
bogyó73
tag
zalman 9500
1. CPU / 1. mag 62 °C (144 °F)
1. CPU / 2. mag 60 °C (140 °F)
CPU 45 °C (113 °F)CPU mag 1.60 V
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 3600 MHz (9 x 400)
csak azt nem értem hogy ha ujra indítom miért nem indul el?vissza kell vennem a szorzót 8-ra=>ujraindítás majdvissza 9-re=>ujraindítás csak így indul el 3600mhz-n
-
subaruwrc
félisten
akkor ezzel ezt lezártuk.
futtathatok neked orthost de ugyanakkora hőfokokat produkál.
polírozott a hűtő? milyen ventivel?egyéni kérdés mindenki felé.
mekkora feszt használhatok 24/7ben max amivel nem ölöm meg egy év alatt a procit?.
az amennyit le bírok hűteni nem kielégítő mert 1.6ig bezárólag mindent letudok hűteni.
előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Jövedelem
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest