Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
-
Vesa
Topikgazda
Megjött -pontosabban előrendelhető-, a Boeing MIP panel is a WinWing-nél. Megrendeltem az FMC-vel együtt, hát kíváncsi leszek rájuk...EFIS még nincs, de gondolom akkor már az is jön hamarosan.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #2145 üzenetére
Hát végülis, arcade "repszimhez" PS akármin a fotelből? Legalább van throttle és trim, az azért nem hülyeség. Más kérdés, hogy komolyabb használatra teljesen értelmetlen, arcade-hoz meg senki nem igényli ezeket.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem joystick, de ez beteg
:
-
repvez
addikt
[link]
erről se nagyon hallottam, de ennyiért biztos , hogy nem ezt venném az is biztos.
Amugy igen, érdekes, hogy amig dömping volt szimulátorokbol akkor nem volt ennyi féle és minőségi joy a piacon mint mostanában mikor lényegében jo ha van 6 szimulátor a piacon. -
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #2139 üzenetére
Nekem jól jönnek ezek a cuccok, mert nehéz és időigényes őket DIY megépíteni és programozni. Egy out of box megoldás pl. MCP-ből és FMC-ből sokat lendít egy home cockpit projecten időben. Így is meg kell építeni az egész fülkét, overhead panelt, pedestalt, throttle quadrantot és a teljes MIP-et.
A Sismo MCP-je 10-szeres áron nyilván full fém, de ennyivel többet meg nem biztos, hogy megér, elvégre itthon a szobában nem lesz olyan igénybevételnek kitéve, mint in real life. A Winwing FMC-jét már tesztelik a szerencsések, van róla videó. Első blikkre azt mondanám, hogy ilyen áron akkor is megéri, ha kiteszem dísznek a falra. -
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #2137 üzenetére
Most ironizálsz?
-
TESCO-Zsömle
titán
Ja, pont erre volt mindig is szüksége a közösségnek. Sovány vigasz a szimulátor azoknak, akik számára a valódi repülés elérhetetlen, ha egy szalonúj autó árát bele kell tolni egy normális RIG-be... Ezzel legalább lecsúszunk a szalonúj robogó kategóriájába, ami egy ilyen eleve réteg sportnál nagyon pozitív.
-
Vesa
Topikgazda
Ezket már néztem, rohadt jók. A Boeing MIP-re nagyon kíváncsi leszek, 150 dollárért vicc ár, a legolcsóbb ebből eddig 600 dodó volt, de kapható 1200-ért is (ok, ez utóbbi már full fém, industrial kapcsolókkal, a WinWing biztosan nem ez a szint lesz, de na, ha jól fog működni akkor instant get lesz...) Az a Yoke System is brutál, sajnos pont nincs ára még. Mondjuk nem hiszem, hogy olcsó lesz, de ki tudja. Ezt a szettet így ahogy van, azonnal megvenném. Az FMC-t már előrendeltem, annyiért bevállaltam némi rizikót vele.
-
TESCO-Zsömle
titán
Onnantól kezdve, hogy egy rúddal mozgat, már nem direkt a hajtás, hanem egy rúd közvetítésével történik.
A DD nem azt jelenti, hogy nincs benne szíj, mert kormányok is voltak szíj nélkül. A DD azt jelenti, hogy a mozgatott valami közvetlenül a motor tengelyén van. Mint a mosógépeknél is.
Ezért írtam, hogy botkormánynál gyakorlatilag lehetetlen a DD.
-
repvez
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #2132 üzenetére
ha jol megnézed akkor az egyik verzio szijhajtásos a másik meg nem ami a DD verzio.
És ha jol megfigyeled, akkor 2 motor van benne külön mindegyik tengely irányba és a DD verzionál fixen egy ruddal mozgatja a második motort. de ha csak az egyik irányba mozgatod az fuggetlen a msáiktol, tehát nem kell mozgatni azt is.
Tehát nincs benne áttétel vagy egyéb közbensö elem.
Persze a 2 motor elhelyezkedése miatt közbe kellett iktatni egy rudat és nem egy hanem 2 motort kell használni nem ugy mint a kormányok esetében, de attól még az elv ugyan az marad mint ott. -
repvez
addikt
[link]
Direct drive meghajtású joy. -
repvez
addikt
[link]
VPC R1-FALCON Rudder Pedals -
Vesa
Topikgazda
WinWing tovább nyomul airliner fronton, ami jó hír, főleg az árakat nézve. Jön 3 FMC panel is áprilisban. Ahogy nézem, ebből kettő Boeing FMC (737+747/777), a harmadik pedig Airbus MCDU. Ez csak azért furcsa, mert a MIP paneljük viszont kizárólag Airbus rendszerű. Talán hamarosan jön Boeing verzó is. Kompatibilitásról egyelőre semmi infó, ezért még nem merem előrendelni. Az ára viszont brutál olcsó a jelenleg kapható megoldásokhoz képest.
-
BoB
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #2121 üzenetére
Ja elfelejtettem említeni, hogy a "ravasz" billentyű
nem működik rendesen, kontakt hibás nálam. Garancia már kifutott amikor előjött.
-
Vesa
Topikgazda
Ja, legnagyobb hibája ennek a joynak, hogy nem állítható a kéztámasz magassága. Nekem sem volta kényelmes, a HAT SW-t már nem értem el, csak ha megemeltem a kezem. Megjegyzem, a Warthoggal is ez a baj, 3D nyomtatnom kellett rá egy magasítót. Virpil meg tudta oldani, X52 is, csak a TM-nek nem megy valamiért.
-
BoB
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #2121 üzenetére
Arra biztos jó. Mondjuk nekem túl nagy a mérete, a tetején lévő gombokat nem érem el csak akkor ha elemelem a kezem tőle, vagy ha nem úgy fogom hogy a támaszra teszem a kezem (a kesztyű méretem 8-as ami pont közepes méret).
-
Necroman_Mk2
őstag
Retro játékhoz keresek joyt: C-64. Amiga meg pár PC-s cím (de elsősorban nem repszimek). Laikusként is sejtem, hogy ez a Thrustmaster overkill erre a célra, viszont ennek a kar fején vannak a tűzgombok, mint a régi QuickShotnál, és én anno azt szoktam meg. Ha volna modern QS USB véggel, akkor inkább az lenne kiválasztott, de nincs, nem létezik.
Most láttam egy dupla pakkot kedvező áron, ezért gondoltam, hogy rákérdezek -
BoB
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #2119 üzenetére
Most is használom, mi érdekel?
-
Necroman_Mk2
őstag
Valakinek van személyes tapasztalata a Thrustmaster T.16000M oystickkel? Láttam az összefoglalóban bár a link már nem jó, de érdekel a felhasználói vélemény is.
-
Vesa
Topikgazda
Jópofa, csak szerintem nem túl széles kört jelenthet, akinek van otthon egy jobb 3D nyomtatója és egyben repszimulátor fan is. De legalább az STL fájlokat nem kell megvenni. A grip az felejtős, a base érdekes lehet, csak nem nagyon éri meg. 150EUR+ szállítás + a nyomtatható alkatrészek filament igénye (ami nem tudom mekkora de az is költség) és akkor még csak egy base van. Most egy Virpil base akcióban 186Eur (akció nélkül 205), akkor szerintem messze nem rentábilis, és még össze is kell Legózni. Őszintén, nem tudom ezt kinek akarják eladni?
-
repvez
addikt
-
repvez
addikt
[link]
egy kis összefoglaló -
Marci79
senior tag
Az IAE2954 expo miatt Free-to-play lesz a Star Citizen nov.22-től dec.5-ig.
Gondoltam megosztom, mert kapcsolódik a joystick-ekhez. -
Marci79
senior tag
-
z0ty4
csendes tag
winwing oldalán akció van
10-15%os kedvezmény
[link] -
Vesa
Topikgazda
válasz
Marci79 #2108 üzenetére
Összefoglalóból azért maradt ki, mert amikor készült, még nem volt a piacon. Frissíteni kéne, csak most nincs rá időm. Nem a terméket kritizáltam, hanem a supportot! Kínai termékeknél azzal szokott gond lenni, mert az a hozzáállás, ha egy termék lejött a gyártásból, akkor vegyél másikat, vedd meg az újat. Throttle-ből is már harmadik vagy negyedik verziónál tartunk.
-
Marci79
senior tag
Reddit-en neméppen ez a vélemény a Winwing-ről. Egyet kivéve, de az nem éppen 100-as agyú, mert a garancia lejárta után is ingyenes javítást/alkatrészt akart a cégtől. Ezért ki is osztotta pár tag, mert röhejes volt a lehúzásnak szánt véleménye.
Gyakorlatilag a top 3.-nak ismeri el mindenki, alacsony meghibásodási aránnyal és kiváló kidolgozottsággal.Ez azért fura is nekem, hogy az összefoglalóból ki lett hagyva. Mármint a gyártó.
-
Vesa
Topikgazda
A WinWing megindulni látszik airliner panel vonalon is. Egyelőre Airbus rendszerű FCU panelsort adnak ki (decemberben érkezik), nem mintha nem létezne már ilyenből rengeteg, de kínai lévén természetesen valamivel olcsóbban kínálják.
Sajnos én két okból sem fogom ezt megvenni. Egyrészt, mert Boeing cockpitet építek és ahhoz nem jó, másrészt a WinWing is hozza a szokásos kínai módit, tehát kb. 1 évig árulnak egy terméket, aztán se support se semmi kb. soha többet hozzá. -
xtremist
őstag
A gladiator nxt-nek már a joy talpán ott van 2 db enkóder a mini gázkaron kívül (az evo-nál 1 enkóder meg egy 3 állású kapcsoló) ami-ha nem feltétel hogy 15cm átmérőjű legyen- tökéletesen alkalmas trim keréknek. A SEM modulon rajta van a futómű vezérlő, a fékszárny vezérlő, a THQ modulon van modulonként 3 db kar, amit a VKB szoftverben beállíthatsz tetszőleges számú tartományra, még egymás görbéibe is bele tudnak szólni, kizárási feltételeket is lehet benne állítani, és több ilyen modult sorbakötni, 100euro/db áron. Szóval a kinézetén kívül semmi nincs, amit ne tudna a Bravo-hoz képest.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
xtremist #2101 üzenetére
A VKB/Virpil minden szempontból a vadászgépek megjelenését és felépítését mintázza, tehát jobban passzol annak aki DCS-ezik vagy harci/űrszimezik. Nyilván használhatók polgárihoz is, én is használtam a Warthog Throttle-t elég sokáig FSX-el és Xplane-el, de általában akik szimulátoroznak, a hardverben is keresik a szimulátorhoz passzoló vezérlőket. Nem véletlenül létezik külön polgári termékvonal a vezérlőknél, és akkor az igazán hardcore polgári megoldásokról még nem is beszéltünk. A Bravo-hoz van Boeing és Airbus kar szett (+sok más is), VKB-hez nincs. Eleve van rajta egy rendes trim kerék, egy gear vezérlő, és 6db kar, amit számtalan módon lehet konfigurálni, pl. alkalmazható többlépcsős flaps-nek, a másik oldalon SpeedBrake-nek. Ezeket a VKB nem tudja, mex kiegészítőkkel, de leginkább azokkal sem. Ha csak nagygépezni fog valaki (a polgári szimesek többsége), akkor a Yoke nagyobb élmény lesz (még Airbus esetén is), viszont ahogy írtam, univerzális megoldásnak teljesen jó a VKB, ha nincs igény direkt polgárihoz passzoló vezérlőhöz.
-
xtremist
őstag
válasz
Marci79 #2103 üzenetére
Újból mindenképp célszerű EVO-t venni, szerintem nincs is a régiből raktáron. De használtan most csak sima nxt-t van, ez féláron az újhoz képest még akkor is nagyon jó vétel ha nem evo. Még ha nem is jön be amit kétlek, el lehet adni ugyanennyiért. Az újat meg csak bukóval.
Érdekesség; Volt nemrég egy gladiator pro használtan 85-ért, az belül gunfighter mechanikás.
Most akciós áron az Ursa Minor tényleg nagyon jó vétel, teli áron már nem ilyen egyértelmű. Kialakításra tényleg egy az egybe másolata a vkb-nak, de minőségre- tartósságra nem biztos, ez még később fog kiderülni. Olvastam a vkb fórumán hogy mennyi kutatómunka volt azt a műanyagot jól eltalálni amiből a csukló van a belsejében, azt nem biztos hogy sikerült lemásolni. -
Marci79
senior tag
válasz
xtremist #2102 üzenetére
Lényegében semmi extra a hardverfejlesztésen és módosításon kívül tudtommal. Viszont, ha van újabb (javított) verzió akkor nem volna célszerűbb azt venni?
A másik pedig. Te is javasoltad az Ursa Minor-t. Azzal szerintem olcsóbban is jönne ki, ha valós az, hogy belül tiszta nxt.
-
xtremist
őstag
válasz
Marci79 #2099 üzenetére
Ezért szuper, hogy nem muszáj megvennie, csak ha azt akarja hogy minden áron golyóscsapágyas legyen rajta a forgáspont. A régi megoldás is örök életű, elkopni soha nem fog, az meg hogy régi típus- 2020 ősztől kapható az nxt. Mi történt azóta, ami miatt használhatatlan egy megkímélt példány az új árának a feléért?
-
Marci79
senior tag
válasz
BigBlackDog #2096 üzenetére
Viszont osztom xtremist kolléga ajánlását. A Winwing-nél az Ursa Minor is bitang jó. Az Airline (polgári repülőhöz) most 60€! Kosárba téve ezt mutatja. Free shipping-el.
-
Marci79
senior tag
válasz
BigBlackDog #2091 üzenetére
A Thrustmaster oldalán akciós a TCA szett. Polgárihoz az jobban passzol. De egy Warthog hotas-t is láttam a minap 125ezerért hirdetve.
Ha nem lenne Winwing orion2-esem elgondolkodnék a warthog-on annyiért. Joy+hotas 125ezerért... Elég barátságosnak tűnik. -
Vesa
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #2096 üzenetére
Árnyalnám a képet, mert bár a VKB valóban messze minőségibb szerkezet mint az említett TM-ek, ugyanakkor ezeket elsősorban harci szimulátorokhoz tervezték, az itt linkelt bővítések is ahhoz valók. Ha van rá keret és direkt polgári szimekhez keresel megoldást, akkor egyrészt ott a Honeycomb Alpha, mellé pedig a Bravo Throttle, másrészt ha nem csíped a tolórudas yoke megoldást, akkor a TM TCA Yoke ajánlható mert kiváló, de a TCA Throttle már nem javasolt tőlük (helyette a Bravo jobb választás).
A Bravo-hoz létezik Boeing szett, ha nagygépes repülésben gondolkodsz.Ha univerzálisabb megoldás kell, akkor jó a VKB, mert azt tudod használni más szimekhez is.
Turtle Beech-t felejtsd el, katasztrófa mindegyik!
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz
BigBlackDog #2093 üzenetére
Igen, ennyivel lejjebb vannak, ha egyszer kipróbálod, meglátod. Mindene cserélhető a két csavarhúzóval amit adnak hozzá, a kapcsolókból ha valami tönkremegy, vagy eltörik a rugó, ingyen küldenek másikat, vagy ha gyárilag nem prémium akkor a sima nyomógombokat hat switch-re tudod cserélni fillérekből. Bővíthető gnx gázkar modulokkal, egybe is lehet velük csavarozni, azokon a karok hosszúságát, ellenállását állíthatod, a végükön a markolatot cserélheted. A rugókat tudod variálni, helikopterhez teljesen ki is veheted, mindezt végleges átalakítás nélkül.
A gyári szoftverével MINDENT meg lehet csinálni. Pl ha van pedálod, akkor beállíthatod a markolat tekerést oldalkormány helyett jobb és bal oldalra külön kerékféknek, ww2 gépeken nagyon jól jön, a ledeket is be tudod állítani bárminek a visszajelzésére, még különböző színekkel is. -
xtremist
őstag
válasz
BigBlackDog #2091 üzenetére
Akkor vegyél egy Nxt evo-t, 220euró a premium változat postával. Csak az után hogy sokalltad a 25e-t a logitechre, nem volt egyértelmű a keret. Vagy ha olcsóbbat, akkor a winwing ursa minor, úgy látom megint van raktáron, és akciós is (105euro). A Vkb tudásban, szoftveresen és ügyfélkezelésben is jobb, nyilván az ára is tükrözi.
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz
BigBlackDog #2087 üzenetére
Az evo sem szárazon működik, de a zsír csak csillapít, nem az veszi fel a terhelést a tengelyen. Attól függ, hogy milyen rugókkal használod, meg nyúltál e a gyári csillapítózsírhoz. Gyenge rugónál és csillapításnál jobban előjön, de ott sem vészes, gyári paraméterekkel szinte észrevehetetlen. Meg van a simán egy tekerő ami helyett az evón egy kétirányú választógomb van, ezt nem lehet átalakítani utólag, de nekem mindkettő ugyanolyan hasznosnak tűnik.
-
xtremist
őstag
válasz
BigBlackDog #2085 üzenetére
A nyomába sem ér egyik sem. Olyanok a vkb-hoz képest, mint egy bazári vízipisztoly a P09-hez képest amit most vettél el a rendőr pisztolytáskájából amíg a sörpadon ülve babgulyást zabált. Ha megveszed a gladiatort, tudok adni NyoGel-t ha újra kell kenni, ha pedig fel akarod később fejleszteni EVO változatra, meg tudod venni külön az upgrade kit-et, én is így csináltam, és még jobb lett tőle.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
xtremist #2084 üzenetére
Köszi a tippet, utána olvasva elég minőséginek tűnik ezen az áron.
Ha esetleg más alternatíva után kell nézni, ezek milyen választások?
Turtle Beach VelocityOne Flight Stick
Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition -
xtremist
őstag
válasz
BigBlackDog #2083 üzenetére
Vedd meg használtan azt a vkb gladiatort amit itt hirdetnek.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Polgári repszimhez milyen joysticket érdemes beszerezni jelenleg, ami egy Logi Extreme 3D Pro után feljebblépés lenne?
Elsőre azért meglepődtem az árakon, ha jól látom a Logi jelenleg 20-25e Huf között van újonnan (anno még 10e Huf körül vettem).
-
Vesa
Topikgazda
Szoftver fronton nincs gond, arra vannak alternatív megoldások -sokszor még jobbak is mint a gyári-. Inkább a hardver kérdéses. De abban igazad van, hogy ha a 35 éves TM F16 FLCS szettem még mai napig működik műanyag létére, akkor valószínűleg ezekkel sem lesz gond. Hacsak meg nem döglik az elektronika, azt nem tudom, hol lehetne javíttatni itthon?
-
repvez
addikt
benne van a pakliban, de jobb esetben a fém konstrukcio nem fog meghibásodni 1 éven belül. ha mégis a hardver már adva lesz és az elektronikát kell cserélni . a szoftver meg talán marad a következő szériánál is . ha nem akkor nem hiszem, hogy az is gondot okozna ha még mindig valaki tudja használni a régi F16FLCS-t dosos emulátorral
-
Vesa
Topikgazda
Az a bajom ezzel a céggel -kínai persze-, hogy szinte évente kukázzák az előző szériát. Kíváncsi lennék, mennyire lesz alkatrész a már kifutott szériákhoz, mert a kínai cuccokkal ez a legnagyobb baj. Ha lejöttek a gyártósorról, sz*rnak rá és nincs hozzá onnantól semmi. Az a vezérelv, hogy vegyél újat.
-
repvez
addikt
[link]
uj F15 gázkar a winwing alaphoz -
xtremist
őstag
Új Winwing belépő szintű joystick jó áron hall szenzorral sok gombbal és hat switch is van rajta 5. A belseje egy az egyben a Vkb gladiatoré.
-
Vesa
Topikgazda
Ha valaki maradna a kész megoldásoknál (nem Pro vonalon).
A Turtle Beach is kijött még tavasszal egy HOTAS-al. Videó Nem olcsó, ahhoz képest inkább csilivili, de fogok venni egyet tesztelésre. Van pár feature ami tetszik, pl. a haptikus gombok, és a konfugurálható screen-ek. Különösen a Throttle vezérlőn lévő, ott rengeteg vizuálisan is konfigurálható érintőgomb hozható létre, amire rengeteg funkciót ki lehet tenni. Illetve ezen van Z -Axis, tehát csavarható a bot, ellentétben a Warthoggal. -
repvez
addikt
[link]
ha esetleg valaki szeretne magának egy replica markolatot vagy saját joyt csinálni belöle . -
repvez
addikt
[link] ha valakinek FSC verzios joy kéne
-
repvez
addikt
[link] egész baráti áron van összehasonlitva a sima joyokkal
-
repvez
addikt
nem rossz , csak félek elkéstek a FFB-s joyokkal.
Amikor még az IL-2 sokkal jobban futott akkor kellett volna egy normális FFB joy.
DE most a fly by wire korszakban már nem sok értelme van neki, ha a valoságnak megfelelöen használná. Nem igen van vadász jet szimulátor ami ne FBW gép lenne.
DCS-ben az F4, F14, mig család ami full fideliti 3d kabinnal van meg a helik, a többi az mind FBW vagy nem teljes klikkelhetos kabinja van és hozzá fullos flight model.
Ha jol tudom akkor nincs visszacsatolás a FBW rendszereknél .
Most a KC390esnek csinálták meg szervokkal ezt, hogy legyen visszajelzés a géptől, de az ugye szállitogép és nem vadász.
A vadászoknál csak sima joystick van és ha valami nem tetszik a fed compnak akkor simán csak limitálja a mozgást és nem engedi tulhuzni, szemben az analog gépekkel. ott lényeges volt érezni , hogy hol van az átesés határ meg hogy mennyire keményednek fel a kormányszervek a sebességnél -
v!ct0y
veterán
MOZA FFB-vel
-
repvez
addikt
-
DarthTailor
újonc
válasz
xtremist #2065 üzenetére
Maga a cucc igényes, a DCS-ben tökéletes. A Star Wars Squadrons is jól működött vele. De az IL2 teljesen fejre áll tőle olyankor még a joy-t sem látja a játék, a War Thunder csak feledékeny lesz tőle minden alkalommal újra kell mappelni és nem lehet betölteni az elmentett configot. Remélem jön majd hozzá valami javítás, addig visszatettem a warthog toló szabályzót azzal minden jól működik.
-
xtremist
őstag
válasz
DarthTailor #2064 üzenetére
Nekem igen, az árával amikor először megláttam. Mi a gond?
-
DarthTailor
újonc
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok másnak is okozott-e kellemetlen meglepetéseket ez az eszköz: Viper TQS Mission Pack?
-
Vesa
Topikgazda
Az FFB-t valószínűleg nem véletlenül mellőzik a gyártók. Drágítja a terméket, cserébe nem sokat tesz hozzá az élményhez. Esetleg egy továbbfejlesztett megoldás lehetne, csak gondolom a gyártók is úgy látják, hogy ez nem tenne hozzá az eladásokhoz és nem éri meg fejleszteni. Valószínűleg a TM-nél is inkább gazdasági okai vannak.
-
repvez
addikt
ugy értem a másolást, hogy ez a CAM és rugo megoldást és minden tengelyre külön érzékelő megoldás. Egy ilyen cégnél azért valami uj ötlettel is elöjöhettek volna. vagy méret vagy kialakitás terén .
Akár lehetett volna egy FFB is, mert az MS és logitech ota senki nem gyártott már ilyet. -
Vesa
Topikgazda
Erre gondolsz vagy erre? (Vagy egyikre sem?)
Ezek nem igazán hasonlítanak a TM megoldására, ahogy a VKB Base sem. Virpil is más, és így ránézésre a TM robosztusabb kivitel.
Nem kapcsolódik szorosan, de engem az zavar, hogy erőltetik azt az F/A-18 gripet, pedig nagyon kényelmetlen, nincs rajta kéztámasz. Bár így autentikus, mert az eredetin sincs, de ez mégiscsak egy PC-s szimulátor, kicsit az ergonómiára, kényelemre is figyelni kéne.
-
-
repvez
addikt
új TM base AVA néven a németeknél kiszivárgott az ára is 260eur, de még nem tudni mikor jelenik meg
-
repvez
addikt
[link]
winwing rudder -
cheatergs
senior tag
Sziasztok!
Nincs külön topicja, így itt kérdezem, hogy mi a teendő, ha a Win10 nem ismeri fel a 16000M FCS-t? Csatlakoztatásra adja a hangot, de nem reagál semmit a Win. Telepítettem a drivert, de az se érzékeli. Utána jött a TARGET, nem lett jobb. Másik portban is próbáltam. De ha megmozdítom a kart, akkor világít, tehát áramot kap.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Breaker #2047 üzenetére
Olyat amit el lehet forgatni, nem igazán tudok, viszont van pl. ez, amit egyetlen mozdulattal le tudsz venni az asztalról, nem kell állandóan csavargatni a menetes rögzítőt. Van hozzá WinWing Orion tálca is.
-
Breaker
tag
Sziasztok!
Kihasználva a novemberi leárazásokat, megvettem egy Winwing Orion 2 F16Ex hotas+joy combot.
Tudnátok ajánlani hozzá valamilyen diszkrét desk mountot? Olyasmi lenne jo amit lehet forgatni vagy csusztatni, szoval hogyha nem hasznalom akkor az asztal alá el tudjam tüntetni valahogy
Előre is köszönöm
Üdv
Breaker -
Vesa
Topikgazda
Az természetesen nem igaz, hogy MS hardveren kívül mást nem ismer fel a win, sőt, éppen az volt az eyik "nagy újítása" a W10-nek, hogy nagyon sok eszközt legalább alap szinten képes külön driver nélkül is kezelni, maximum az extra fícsöröket nem tudja. Az USB-s joyok is ilyenek, standard driver van hozzájuk amivel az axisokat és pár gombot kezelni tud a win. Ha a windowsban látod és kalibrláni is tudod -plusz pár gombnak is működnie kell-, de a játékban mégsem megy, akkor ott valami más probléma lesz, leginkább a konkrét játék joy támogatásával.
Tettél fel valami drivert külön?
-
zorzy4
addikt
Igen tudom a tesztelni, azzal nincs gond. De korábban win 10en se ment. Én először játszanék, úgy egyáltalán pc-n. Valamit mondott korábban egy gamer ismerősöm, hogy nem microsoft játék kiegészítőket a win, csak valami mókolással ismer fel. Anyiban meg tudom erősíteni, hogy gamepadnál a "gyárit" azonnal, de pl saiteket, semmilyen módon nem is ismer fel. Vagyis felismer, de a játékok, nem tudják használni. Ez van most is.
-
Vesa
Topikgazda
Szerintem ehhez a típushoz már nincs direkt w11-es driver. A windowsnak mondjuk fel kellene ismernie, maximum a gombkiosztáshoz kellene manuális mókolás. Milyen program az, ami nem látja? joy.cpl-t próbáltad a windowson belül? Az látja és kalibrálni is tudod vele a joyt?
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! tudom, hogy nem idevaló a kérdés, de nem találok hozzá topikot.
Van egy Logitech Attack3 joystickom. Hiába telepítem, illesztőprogram hibát ír ki, és bár a windows látja, a játék nem ( még ha be is állítom, manuálisan). Op rendszer win 11. -
Altair77
tag
Pont tegnap érkezett meg.Féltem a műanyagtól de alaptalan volt. Brutál masszív és quality build,persze ennyiért legyen is.Redditen ezen megy a recsegés,hogy miaz hogy nem fém,igazából fel se tűnik és majdnem olyan nehéz mint az Orion F-18 a tartó konzolla együttl. A szoftver pedig egészen durva dolgokra képes bár elsőre kaotikusnak tűnhet.
-
CAB85
tag
válasz
xtremist #2033 üzenetére
Passz, nekem még nem volt, amit próbáltam, teszteltem kiváló volt, az ismerettségi körömben sem volt nagy gond. Használtan jó áron belehet szerezni, tetszik, hasonló árban pedig a fasorban sincs semmi. Nekem egy próbát megér, ha nincs ebben az árkategóriában más/jobb lehetőség
-
xtremist
őstag
Csak annyira ingadozó a minőségük, hogy könnyen lehet hogy kidobott pénz lesz. Én vettem újat, a funkciók jelentős része használhatatlan volt, minden trükköt kipróbáltam, nem segítettek. Ha érdekel leírom részletesen de annyi a lényeg hogy azt a pénzt inkább nyomtam volna egy hajléktalan kezébe hogy igya el.
-
CAB85
tag
válasz
xtremist #2029 üzenetére
Nekem annakidején nagyon tetszett, most egy TM Hotas van, szeretem, de régóta szeretnék picit komolyabbat. Igazából azért lett a TM, mert amikor vettem az X52-esek ára épp a csillagokban volt. Ahogy körbenézek, nincs túl sok alternatíva 20k környékén használtan. Vagy tévedek és lenne hasonló megoldás amivel jobban járnék?
-
repvez
addikt
[link]
VBK gázkar -
xtremist
őstag
A pro- nál tapasztaltam hogy win11 re csak úgy lehet a drivert felrakni ha kicsomagolod a telepítőt, simán elindítva nem. Driver nélkül nem ment a mini joystick meg a csúszka, de amúgy is használhatatlanok voltak annyira zajos volt a jelük. Ja, meg nem engedte a kijelző fényerejét beállítani. Lehet hogy a simánál is ez lesz.
-
CAB85
tag
Sziasztok.
Elvileg nemsokára megnézek egy eladó Saitek X52-őt. Lenne pár kérdésem, a válaszokat előre is köszönöm! A windows 11 simán felismeri? A vezérlőpultból tudom csekkolni a gombokat és a tengelyeket (elvileg) Vagy kell hozzá asaját driver, ez esetben a logtech x52 driver/szoftver is jó hozzá?
Van tipp, hogy mire kell figyelni?
Köszönöm! -
xtremist
őstag
válasz
cintula187 #2021 üzenetére
Ez is jó lehet, ha sűrűbb kellene írj rám.
-
-
xtremist
őstag
válasz
cintula187 #2019 üzenetére
Felejtsd el a wd40-et, gépzsírt és társait, a viszkozitásuk sem megfelelő, és az összetételük sem barátja a műanyagoknak. Szilikonzsír, abból is lehetőleg NyoGel, ezt a sima szilikonzsírt azonnal kinyomja magából mert a viszkozitása kb 0.
-
repvez
addikt
[link]
F15E/EX markolat -
repvez
addikt
válasz
CoroStar86 #2014 üzenetére
hát mivel különállo egység és egy USB-vel kapcsolodik a géphez, igy gondolom , hogy külön eszközként ismeri fel. DE ha ugyan azt a softver környezetet fejlesztették hozzá mint a Warthoghoz, akkor egy frissités után gondolom abba is be lesz integrálva.
-
repvez
addikt
-
xtremist
őstag
válasz
alvarezlopez #2009 üzenetére
Amúgy trimmelni is jó a kosmosima premium hüvelykujjra eső hat switch-e, és megmarad a tekerő másra.
-
xtremist
őstag
válasz
alvarezlopez #2007 üzenetére
Nekem van egy gladiator evo +gnx thq, és nagyon jó minőség, semmi gagyi nincs benne. Ha veszel hozzá egy SEM modult, akkor magában is használható. A z tengely a gripben van. Trim állításra nagyon jó a base-ben levő tekerőkerék. Várd meg míg lesz kosmosima grip, (abból is a premium) semmi nincs útban rajta és ha később kell a sok hat switch, akkor bánni fogod hogy a ww2 grippel vetted meg. Ha épp nem elérhető, hamar pótolni szokták.
-
alvarezlopez
tag
VKG kérdés. Z tengely a Baseben van vagy a gripben?
-
alvarezlopez
tag
Sziasztok! Nem olyan rég kezdtem el MSFS20 al játszani egy Thrustmaster TCA társaságában. Mondanom sem kell, hogy nevetségessé váltak azok az állítások, hogy teljesen élvezhető lenne a játék egy mezei kontrollerrel.
Nagyon szeretem, szerintem nagyon jó vétel volt.
Viszont pár nap elteltével elkezdtem hiányát érezni néhány kezelőfelületnek. Hozzáteszem kicsi, egyszerű repülőket szeretek vezetni - nevezetesen a Cessna sétarepülőit - segítőelektronikák nélkül. Emiatt meg nagyon nagyon kéne még 2, de inkább 3 tolókar. Egy darab van a TM TCA -ba beépítve, azt használom gázadásra, az oké. De nagyon kéne mégegy trimwheelnek, mivel digitális gombbal lehetetlen finoman kezelni, flight simulator véleményem szerint még szoftveresen is borzasztóan kezeli. A másik pedig a keverék állításához.
Mit tudnátok javasolni ezen igények kielégítésére?
Nézegettem a GNX THQ -t, hogy relatív olcsó, kis helyen elfér és mindent tudna amire nekem szükségem van, viszont kicsit gagyinak tűnik az anyaghasználat ránézésre. Valamint kell hozzá Gladiator is mert nincs saját vezerlése. Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek róla?https://flightsimcontrols.com/product/gnx-thq-throttle-quadrant/
Itt jön a másik kérdésem gondolkozok azon, hogy veszek egy VKB Gladiatort, ahhoz viszont jelenleg csak a WWII grip elérhető. Valakinek van olyanja? Ez is van annyira jó mint a Space Combat? Mert nekem gombszámban szerintem teljesen elég lenne a WWII is.
https://flightsimcontrols.com/product/gladiator-nxt-evo-wwii-combat-edition/ -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Melyik a legjobb program, amivel egy Thrustmaster Hotas X-en a gombok funkcióját sokszorozni lehet billentyű kombinációval? Pl. shifttel, controllal stb egy gombnak több funkciót lehet adni.
-
Vesa
Topikgazda
A Pro-nál elsősorban a stick-nél történtek "fejlesztések". A Pro-ban 2db rugó van a centerezésnek, a simában csak 1. Hall szenzorból a Pro-ban kettő van axisonként, a simában csak egy! Illetve ha jól emlékszem, a Pro Led-ek programozhatók, a simánál nem, stb...
A pöcköt jó, hogy kiszedted, az egy ritka nagy marhaság benne.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
TESCO-Zsömle #1998 üzenetére
Pontosan! Ez olyan, mint amikor törik a Warthog gimbal, aztán kiderül, hogy az illető egy 30cm-es hosszabbító csövel használta. Ja, ahhoz tényleg vegyen Virpilt és nem tudom miért lepődik meg, ha ezt a terhelést nem bírja egy alapvetően desktopra szánt vezérlő. Persze ettől még tény, hogy a Thrustmaster is elmehetne melegebbre, amikor a Warthog reklámban "full fém" kialakításról zagyvál, ami szvsz karcolgatja a vásárlók megtévesztését.
-
abéla
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1998 üzenetére
Nekem egyébként furi ez a két kar egyben-törése, meg olyan élesek azok a törésszélek, viszont nincs felfehéredés a szóban forgó anyagfáradásokon;
szóval nem tudom, persze lehet, hogy lassan is így törik, de itt sztem kapott egy jó nagy adag izmot a throttle és ez elvégezte a melót.Más: miután lecsúsztam egy Warthog throttléról, hirtelen felindulásból (és kissé racionalizálva eme emo-drájvot
-bocs Vesa- ) rendeltem egy -régebbi- Saitek x52 prot ebayről (25+5) germánoktól, dobozban, kiváló állapotban.
(meg előtte egy sima pro joyt is beszerzésre került (15), de sajna az nem hajlandó együttműködni a sima x52 throttléval)Így a meglévő kissé zajosodó sima X52 throttlét cseréltem -volna- , de ha már itt volt mindkettő, szétszedtem a pro-t is és a
simát is -ismét- , kiszedtem belőlük ezt a throttle-akasztó benga műanyag pöcköt(így már szép simán járnak), befújtam a potikat, kapott egy kis forrasztást a régi. Funkcióban így egál lett a kettő.
Pro és sima között belsejét tekintve szinte semmiben, külsejében a műa-ok színében különbözött kb., szóval kissé el van túlozva e kettő közti különbség (legalábbis a throttlék tekintetében).Így végül a régi maradt használatban, a pro-t elraktam tartalékba
(joyból van kettő is), ha esetleg a VKB kifeküdne.
...vagy eladom mindet
(bár minek, ennyiért ilyet már nem kapni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest