Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.zolka
aktív tag
-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Hangdoboz belső átkábelezésére még mindig a Van Den Hul The Skyline Hybrid az ajánlott? -
Papesz22
friss újonc
Sziasztok
Abba szeretnék segítséget kérni hogy elővettem a régi házi mozi szettet és szeretnénk rajta filmet nézni a tv keresztül és esetleg a tv hangja is azon szólhatna de sajna ez le maradt a korral mert az új tv nem lehet már össze kötni valaki tudna esetleg segíteni hogy van e rá mód hogy össze kössem valami át alakítóval esetleg hogy lehessen filmet nézni és zenét halgatni.Csatolok esetleg képeket a kimenetekről -
BBéci
legenda
válasz
macilacipaci #2453 üzenetére
Nyilván Poland, mivel a Taga lengyel cég.
Monó jel megy a szubládába, tehát nincs plusz és mínusz. -
Szatura
aktív tag
Ok köszönöm, akkor megkeresem az illetékes fórumot.
fehér ember
Az öreg egy kb. 50 éves akkoriban erős középkategóriás darab, még nincs meg milyen hansugárzót csatlakoztatok hozzá de hiszem, hogy zeneileg ez minőségibb lesz mint amit az olcsóbb házimozi rendszerem tud. Lemezjátszóval terveztem de egyenlőre marad a lossless
-
Szatura
aktív tag
Sziasztok.
Egy öreg rádiós erősítőt amin csak rca van szertnék hanganyaggal kiszolgálni, a rendszer szíve egy újabb oled tv, ennek a belső média lejátszóját használom, ehhez csatlakozik egy külső ssd a tartalmakkal, van még egy pár éves házimozi erősítő és a fiók mélyén egy X96 média lejátszó ezen kodi coreelec (remélem jól írom).
Mit és hogyan?
Köszönöm -
Egyrészt te sem próbáltad a tagát, másrészt mi értelme van mondvacsinált okok mentén elvenni a kedvét, ha már megrendelte???? Továbbra is állítom, tökéletesen elégedett lesz vele. Pontosabban lett volna.... Ide a rozsdás bökőt, hogy nem fogja levaktesztelni, anélkül meg lehetetlen objektívan megítélni a vélt vagy valós, érzékeléshatárközeli hangi különbségeket, ha egyáltalán vannak. (De ebbe NE menjünk bele ezredszer, teljesen felesleges, úgysem tudjuk egymást meggyőzni.) Persze beledumálni bárkibe lehet bármit... Teljesen igaza volt migabinak, ő pontosan és hasznosan válaszolt a kérdező konkrét kérdésére, ha úgy hagyod, macilacipaci elégedetten használta volna amit megrendelt.
-
BBéci
legenda
válasz
macilacipaci #2446 üzenetére
Liszi tudja, mert próbálta. Ja, nem.
-
válasz
macilacipaci #2446 üzenetére
Teljesen jó lesz, nyugi!
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #2440 üzenetére
Nagyon helyesen teszed! Irreálisan drágára én sem beszélem rá, viszont azt nem tartom elfogadható válasznak, hogy mindegy, melyiket veszi. A Star szárítókötélnek való drót.
Az InAkustik kínálatában vannak rendkívül kiváló minőségű kábelek, ők fejlesztenek, kísérleteznek, gyártanak. Ezzel szemben - tudtommal - nincs Taga kábelgyár, csupán valami kínai vacakra rárajzojtatják a nevüket. -
BBéci
legenda
válasz
macilacipaci #2434 üzenetére
Az egyik legvacakabb drót, amivel 30 év alatt találkoztam.
Ha InAkustik, akkor minimum Premium. -
migabi24
nagyúr
válasz
macilacipaci #2436 üzenetére
Teljesen mindegy melyiket veszed.
-
migabi24
nagyúr
válasz
macilacipaci #2434 üzenetére
Persze hogy jó, nem is értem hogy merült fel benned, hogy nem
-
macilacipaci
csendes tag
Y-RCA mélyládához jó ez a kábel? InAkustik STAR Y-SUB (3.0m)
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki szakember, aki anno DVDcenter, avforumtag volt?
-
róland
veterán
Speciális helyzet miatt szeretnék egy vezetéknélküli HDMI adaptert a TV-m és egy HTPC közé.
Valami ilyesmire gondoltam.Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? HDMI-CEC működik ilyennel?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Projektor és erősítő közé kellene majd úgy 10m HDMI kábel. Egyelőre fullHD vetítő, jó darabig valószínű ez is marad, majd ha használtan már emberi árban lesz 4K, akkor váltok. Erősítő pedig egy Denon S950H. Itt is fennáll egy jövőbeli upgrade eshetősége újabb típusra. Olyan kábel kellene, amit nem kell cserélni sem projektor, sem AVR csere esetén, tehát kiszolgál 4K-t, mindenféle szabványt (pl. EDID), képformátumot (habár HDR, DV megintcsak nem releváns projektor esetén, amíg nem nyerek lottó 5-öst). 8K sem izgat
AOC 48Gbps-os kábeleket nézegettem, így elsőre ezeket:
[link] [link] [link] [link] [link]
Ezek közül jó bármelyik akár, vagy tudtok esetleg ajánlani? -
Quetz
őstag
válasz
Psychopeti #2421 üzenetére
Ha nincs elég mélyed, akkor akár 5-10dB vagy több is hiányozhat azokon a frekvenciákon. Ilyen hangnyomás vesztést kábel nem okozhat, csak
- Akusztikai probléma
- Aktív DSP
- Hangszóró korlátokSzóval felesleges kábelezned, nem fogják megoldani a mély hangokkal kapcsolatos problémádat.
-
BBéci
legenda
válasz
Psychopeti #2419 üzenetére
Nem érted.
Úgy vizsgáld, hogy te mozogsz a szobában és figyeled, változik-e és hogyan a basszus, amit hallasz. Simán lehetséges, hogy pont egy kioltásban van a hallgatói pozíciód.
Az alis kábelek minősége bizonytalan, lehet köztük silány, hulladék és elfogadható is. Kiváló szinte kizárt. Ők sem hülyék, hogy 10-20 dollárért olyat adjanak, aminek az eredetije a tízszeresénél többe kerül.
Vigyél haza kipróbálásra KáCsáéktól AudioQuest Cinnamont, az egész jó ár/érték arányú! -
Psychopeti
senior tag
válasz
fehér_ember #2417 üzenetére
Hát sajnos mégis kevés van belőle.
Majd tápkebelből is szerzek már be valamikor jobb minőségűt...
-
BBéci
legenda
válasz
Psychopeti #2415 üzenetére
Még valami: a szobaakusztika nem abból áll, hogy hová helyezed a hangdobozokat.
Vizsgáltad, hogy a szoba különböző pontjain milyen a basszus erőssége? -
fehér_ember
addikt
válasz
Pl. a Tritonnal nem kellene hogy kevés legyen a mélytartomány.
Nálam az sem midegy hogy milyen tápkábelekkel szolgálom ki az erősítőt, DACot. Szóval van lehetőséged variálni. -
BBéci
legenda
válasz
Bármennyire furcsa és hihetetlen, az USB kábel is (ebben a felállásban) beleszól a hangminőségbe. Olyat is vigyél haza és teszteld!
A legfontosabb: csak azért adj ki pénzt, ami ténylegesen, egyértelműen pozitív hatású! -
Psychopeti
senior tag
Nos. A hangfaalak elhelyezését nem én csináltam hanem egy ismerős aki be állította őket, hogy jó legyen az akusztikája. De továbbra is kevésnek érzem benne a basszust.
A forrásanyagot számítógépről játszom le(FLAC), USB kábellel ami egy RIF Audio csöves DAC-hoz van kötve és abból jön ki az RCA kábel az erősítőbe.
Nos szeretném belőle kihozni ha lehet azt a maximumot. -
BBéci
legenda
válasz
Psychopeti #2412 üzenetére
Nem a vastagságtól, nagyobb keresztmetszettől lesz több basszus.
Több oka lehet annak, hogy kevesled: szobaakusztika, forrásanyag, lejátszó, összekötő kábel, elő- és végfok.
Vigyél haza kábeleket kipróbálásra, például a KáCsa boltból és valaki cserélgesse azokat úgy, hogy te nem látod és nem tudod, melyik van bekötve. Kvázi vakteszt.
A hangdobozaid kiválóak, egyértelműen megérdemlik a minőségben hozzájuk illő kábelezést.
Sajnos itt is van pár ember, akik el akarják rontani mások szórakozását és lebeszélnek a fejlesztésről, arról, hogy a készülékeidből kihozd a maximumot. -
válasz
Psychopeti #2412 üzenetére
-
Quetz
őstag
válasz
Psychopeti #2410 üzenetére
A keresztmetszet a kábel hosszának a függvénye:
Részletetesebben itt olvashatsz a témáról: https://www.cambridgeaudio.com/gbr/en/blog/speaker-cables
-
Quetz
őstag
válasz
Psychopeti #2408 üzenetére
Felesleges pénzkidobás. Nem viszel át akkora teljesítményt ami indokolná ezt a keresztmetszetet.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Ez a hangszóró kábel mennyire ajánlott, vagy számít jó vételnek?
Használ ilyet valaki?
Szeretnék egy kicsit feljebb lépni kábelek terén. Most egy Ali-ról rendelt réz kábelem van banános csatikkal.
[link] -
Epic30
csendes tag
Sziasztok!
Hangszoró kábelre forrasszam vagy csavarozzam a banán dugót? -
Sziasztok!
Barátom kért tőlem segítséget, egy kis kerti mozi létrehozásához. Telepítettem neki egy optoma 141X-et 120"-os vászonnal. Képet és hangot egy telekomos box adja hdmi-n. Lg soundbart vett hozzá,amin spdif meg hdmi csatlakozó van csak. Próbáltam 2 féle hdmi elosztót, de vagy kép vagy hang nem volt. Lehet hogy a box szoftveresen nem engedélyezi a hdmi megosztást? Van valami ötletetek, hogy ne kelljen házimozi erősítőt vennie? Vagy vegyek egy tv okosítót neki, és rakjak rá tvgo-t ?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:ateszm -
hash99
senior tag
válasz
fehér_ember #2401 üzenetére
Anno volt media marktos noname hangfalkábelem amikor még csak ismerkedtem az egész hifizéssel és a hangfalaim is ennek megfelelően belépő kategóriásak voltak. Kb. azt lehetett mondani rá hogy működik. Én nem érzem hogy túlzásokba kell esni kábel esetén de azért egy 2000ft/méteres qed csak belefér még egy alap rendszernél is. Én most is használok ilyet a hátsókhoz mert 30 méter kellett és drágább kábel helyett inkább rendszert fejlesztek a pénzből.
-
fehér_ember
addikt
válasz
KoviRoli7711 #2399 üzenetére
Persze, lehetséges.
Legkönnyebben pl. egy réz és ezüstözött réz között hallani ki a difit.
De vékonyabb és vastagabb, többszálas és egyeres, más-más kivitelű, szigetelésű ...stb. között is van aki hallja.
Én pl. 2,5-es majd 4mm² vandamme hifi series-szel indítottam és azok is elég jók voltak.
Később Acoustic Zen Satorit cseréltem Zu Audio Libtec-re. Ugyan az előbbi nagyon jó mélytartománnyal és dinamikával bírt de végül a Libtec a nyíltabb magas és középtartományával száműzte.A 4mm²-est én jobbnak találtam a 2,5-esnél. De amúgy ha vettél valami rendes rézkábelt, azzal már ellehetsz.
Réges-rég én sem vacakoltam az alap hangkeltőimhez a kábelekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest