- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Futto
csendes tag
válasz
barnam_ #10620 üzenetére
Hi!
Mindenképpen HIS Iceq-t vegyél!!!!
Tegnap vettem én is egyet, most szereltem be, 0 a hangja és 43 fokos, nem is megy a ventije. A witchert nyomtam vele kicsit szinte minden fullon, akkor is alig volt hangja és nagyon szépen ment. A régi 6600Gt-m olyan volt mint a porszívó -
BabLeWeS
csendes tag
válasz
barnam_ #10640 üzenetére
én is az alaplapon ütöttem ki, csak gondoltam segíetek de inkább hagyom atémát
bolcsodal: ezt olvastam valahol a procimről hogy " alacsony cpu limit, mely ... blablabla..." gondoltam, hogy ott értették amit írnak de már látom hogy nem
jó lett gbors teszte és sokat tanultam belőle -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #10317 üzenetére
Nekem a 3DMark06 CPU tesztje kész röhej, haldoklik az egész gép, nem értem hogy a francba méri meg, de mondom, okádik szegény 5-6 fps-el.
Emlékszem a prescott-al ez látványosan rosszabb volt(P4 640-essel 3.8Ghz-re húzva, sőtt néha 4.0Ghz-re 2Mb L2 cache-el 800-900Mhz-es FSB-vel).
Ha ezzel ezt csinálja, mit csinál egy kis celeronnal 1.8 Ghz-en, meg mondjuk 512Mb SD rammal, és egy FX5700-al?
Szerintem kimerevedik a képernyő, azt kész.... -
Gucunja
aktív tag
válasz
barnam_ #10285 üzenetére
és mondjuk egy sapphire GDDR4 2600XT 17k nálunk + egy CoolerMaster CoolVIVA Pro SE
23k együtt.
-
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #10053 üzenetére
Nem hiszem, hogy azt a load 65 fokot 2-3 óra nyúzás után érte volna el. Én építettem már be ilyen kártyát, és valami eszméletlen módon melegszik. Nem hinném, hogy megérné 10-15% tuning miatt, forralni az így is elég meleg karit. És abban sem vagyok biztos, hogy az a 65 fok 100%-os VPU terheléses adat! Ezt kevésnek tartom.
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
barnam_ #9941 üzenetére
Az előbb is ezt csináltam, és semmi. Amikor 6800Gt-m volt akkor is ez volt csak nem érdekelt, mert az nem nyúlt bele semmibe (legalábbis nálam) az átmeneti időszakban a 9200SE (ami nem mai srác) az felismert mindent, és akkor még a monitort is! Aztán most a 2600Xt-nél újra nem ismeri fel a rendszer (azért persze látok meg minden, megy a 85 hz is összejön) Szóval lehet inkább a videokarival lehet összefüggésben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9912 üzenetére
Igen, azok is már 25-30K között mozognak. De fájhat a szívük az első tulajoknak.
Én meg most vegyek egy ilyet? Még egy évig verni fog mindent élsimítással, kivéve a GF újabb fejlesztéseit. Gondolom.
De nekem számít a fogysztás is, úgyhogy erről lemondanék.Ja és 2-3K-ós csökkenés már nem érdekel, de a másiknál (2600XT) másfélhét alatt 10K, azért lenyomott.
-
válasz
barnam_ #9289 üzenetére
ezzel bizony mélyen egyetértek. nekem épp elég meló volt az eltérő CPU settinges cikket összerakni, ha ehhez hozzáképzelem, hogy egy szimpla reboot helyett driver uninstall, gép szétszed, kártya kicserél, driver install, káromkodik, windows újratelepít, driver feltesz, megint káromkodik, nyugtató bevesz, windows újratelepít, driver install, és mindezt annyiszor, ahány VGA, hát hajam már tuti nem lenne, de még cikk se nagyon...
-
fagy53
nagyúr
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #9129 üzenetére
Ott a játékból nem lehetett AA-t állítani, csak a driverből.
A 2600XT- nél az AA=max-ot csak 21-25 FPS-szel tudja, ami itt kevés.
Szégyen, hogy egy 2005-ös játék kifekteti. Fura, hogy a Cross Racing Championship szintén ekkor készült és látványos textúra hibákkal van tele, de nemcsak nekem, másnak is, mint hallom. Viszont a később készült játékokban remekül helytáll ez a kis válogatós. -
válasz
barnam_ #9048 üzenetére
hát nemtom, AM2-es alaplap + 4000+-os X2 + 1G DDR2 RAM 26e HUF körül már hozzáférhető, s478-as P4-et 18e körül láttam...
az S939-cel annyi a gond, hogy olcsó alaplapot már nem egyszerű találni.
fentiek újak, használtat nemtom...én a P4-ről mindenkit lebeszélnék személyes tapasztalatok alapján.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9024 üzenetére
Értem, ennek az lehet oka, hogy az AMD GPU Clock egyből arra rakja, és így megkerüli a bűvös 857-et? Vagy módosít még valamit, amit a ATT nem?
Amúgy mi van akkor ha ATT-ben mondjuk 860-ra húzom?
tudom hogy hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok otthon, melózok, és most jelpillanat nem tom kipróbálni.
Nem értem hogy hogy lehet ez program függő. Nem csak az órajel számít, és kész?
Ne hari hogy hülye vagyok. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9022 üzenetére
Értem.
Vmod nélkül mivel tudom stabilan 850 Mhz fölött járatni a GPU-?
Van erre valami megoldás?Illete 850 Mhz-es GPU freki melett érdemes fölhúzni 850Mhz fölé a memókat, vagy nem ér meg 1 esetleg 2 fps-t?
Mi a helyes, illetve az aranyközépút?
Mondjuk én még nem próbáltam ATT-ben följebb húzni,(850), de neked Vmod nélkül hogy megy 900Mhz-en? Ha nem titok.
(Ha Vmod nélkül használod egyáltalán)
-
-
i are robot
senior tag
válasz
barnam_ #8998 üzenetére
Köszi, kifigyeltem.
Olyan vagyok, mint Columbo, mindig távozáskor jut eszembe valami.
Szóval nem igazán játszanék, inkább 3D modellezni fogok, ez a kártya pedig egy átmeneti megoldás lenne. Most inkább vennék egy olcsóbbat, és esetleg nyáron vagy ősszel majd cserélnék egy jobbra, nem túl nagy veszteséggel. Akkor ez a kártya fog még érni valamit? -
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8948 üzenetére
Kényszermegoldás volt ez a kártya - sajnos jobbra, vagy teljes gépcserére nem futotta.
Jó lenne, ha végre sikerülne már belőni...
Nem tudom, Vista alatt mi lehet a gond...Már írtam a Sapphire tech supportnak is, de egyelőre néma csend és hullaszag...
Azért az elég durva, hogy frissen installált Vista a CD-n levő drivert feltéve sem ismerte fel a kártyát... Az XP-s driver sem volt a helyzet magaslatán - az folyamatosan képhibákat generált -, de a Vista-s meg nem is működik... Fel nem tudom fogni ép ésszel, hogy hogyan kerülhetett így forgalomba a cucc...
-
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8944 üzenetére
A Vista-val szvsz semmi baj nincs a konfigon.
Alapvetően nem Crysis-ozni akarok majd rajta DX10 alatt, egész egyszerűen szeretnék belenézni a D3D10-be tanulás szintjén - ahhoz meg a vas elég, a kártya elég, csak ugye Vista kell...Próbálkoztam a hotfix-es driverekkel is, a manuális installal is, eddig nem jött be semmi.
Mindi azt írja, hogy nem találja a kártyát, vagy rossz a driver.XP-n megy, tehát ott valami a Vista-val nem stimmel, ezért érdeklődök, valakinél megy-e
-
Mzero
csendes tag
válasz
barnam_ #8886 üzenetére
AGP-s gépem van
Olvastam már, hogy sok a gond vele, de van egy hotfix is, amit nem tudok feltenni, állandóan valami hibát ír, talán le kellene szednem az előző drivert? Hotfix számomra nem különálló drivert jelent, szóval csak ezért próbáltam "rátelepíteni" a catalyst-ra. -
válasz
barnam_ #8870 üzenetére
igen, a végén alapvetően oda lyukadunk ki, hogy a bizalmon dől el a használt / új kérdés
én nem vagyok egy könnyen megbízós típus, úgyhogy inkább szavazok az újra.
tzsolesz: ha a CPU feszültséget tudod buherálni, akkor az 2xxx-ek egyetlen achilles-sarka kiküszöbölhető - alapfeszültségen "megbízhatatlanok", van, hogy még 2.8GHz-ig sem mennek el
bár látom, jobban szimpatizálsz a több L2 cache-es verziókkal, az is egy szempont...
CPT.Pirk: 8.3-as driver? annál jeleztek ilyen CPU/2 bajokat, igaz, CrossFire-ben főleg...
-
válasz
barnam_ #8868 üzenetére
én C2D-t csak újan vennék, mert a jó tuningolhatóság egyben felhívás keringőre, és ki tudja, az előző tulaj mennyire ment át állatba
amúgy én is a 2xxx-es verzióra szavazok, de mivel nekem ez van, talán nem meglepetés. tzsolesz, az alaplapod BIOS-a tud CPU feszültséget módosítani? -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #8862 üzenetére
Próbáld majd ki amit linkeltem, nem hiszem, hogy ennél egyszerűbb.
A ventit meg egy csúszkával bárhová 0-100%-ig be tudod állítani és tesztelheted a hőfokot.
Az automata meg több lépcsőben bármilyen beállított hőmérséklethez hozzárendel egy fordulatszámot.
Ez az új ATT teljesen kiváltotta a CCC-t, az ATiTool-t és részben a RIVA OSD monitort, de lehet, hogy egészen, mert még nem néztem meg első örömömben, hogy a CPU adatait plugin-ben be tudom-e rakni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8827 üzenetére
Akkor azt mondod, eleve drágán vettem 24K-ért? Azt.
Igen láttam közben a tesztekben. Nem emerem nagyon húzni a sapphire-omat, mert enm tudom milyen következményekkel jár ha folyamatosan olyan frekin járatom a ramokat, amiket nem bír hosszútávon. Egyáltalán mi az a freki ami hosszútávon még nem lehet káros?
Talán 850Mhz?Nyiscsák, hol az a hely? Nem mondom hogy ba.....
Mert most már engem is kivágnak érte...
UI: Szerintem én vettem meg az utólsó 24K-os darabot az országban, gondolom akkor porolták le.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8790 üzenetére
Túl igényes vagy.
Én sem azt mondtam, hogy azon játszottunk, de még jól ment. Normális játékra az 1024x768-as felbontás felelt meg( az irányítás, és a folyamatosság még itt volt jó, 1280x1024 ben sem volt sokkal lassabb, de nem volt olyan folyamatos a játék, és rosszabb a kezelhetősége is), de az élsimítást itt is(1024x768) ki kellett kapcsolnunk, az valami szörnyű betegség ennél a game-nél, én nem értem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8784 üzenetére
Vazze elírtuk, nem kicsit, nagyon!
Bocsi, de nem tudtam időben javítani a hsz-t.
Javítva, mert nem mindegy: 1600x1200(medium) 12-17
1280x1024 (medium) 17-22
1024x768 (medium) 35-38Az élsimítás természetesen ki volt kapcsolva...
Már csak azért mert high-on nem is néztük a crysis-t, csak a pro street-et.
Utólag is elnézést mindenkitől, akit félrevezettem.
Megjegyzés. Attól függetlenül gyönyörűszépen ment a játék.
Amúgy szépen ment 1280x1024(medium)-on, átlag 20fps-el nem volt rossz, hidd el aggregátor(de kár hogy nem csináltam screenshot-okat.
Csak nekem otthon megy szarul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest